Tunsberg
Glemt passord?

Bøker til Ernæringsterapi


NB! Klikk på bokens tilttel for å bestille

Näringsmedicinska uppslagsboken

Forfatter: Peter Wilhelmson
ISBN: 9789163179105

Over 800 sider om kost og ernæring. Omfattende oppslagsbok om kost og kosttilskudd.

Pensum i hele studiet

Klikk her for å bestille

The Art and Science of Low Carbohydrate Living

Forfatter: Phinney and Volek
ISBN: 9780983490708

Doctors Volek and Phinney share over 50 years of clinical experience using low carbohydrate diets, and together they have published more than 200 research papers and chapters on the topic. Particularly in the last decade, much has been learned about the risks associated with insulin resistance (including but not limited to metabolic syndrome, hypertension, and type-2 diabetes), and how this condition is far better controlled by carbohydrate restriction than with drugs.

Pensum hele studiet

Klikk her for å bestille

Bedre uten brød (2010)

Forfatter: Lutz, Allan, Veiersted
ISBN: 9788292605905

Boken presenterer et kosthold som inneholder lite karbohydrater og mer fett og protein. Legen Wolfgang Lutz har behandlet nærmere 15000 personer, og deres opplegg beskrives i denne boken. Pasienter med lidelser i mage- og tarm, hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes og en rekke andre sykdommer har fulgt hans opplegg og spist seg friske. Boken inneholder norske pasienthistorier og er gjennomarbeidet for norske forhold.

Pensum semester 1, 2 og 3

Klikk her for å bestille

Mat, menneske og evolusjon, E-bok

Forfatter: Iver Mysterud
ISBN: 9788205444928

Forfatteren tar for seg hva som er naturlig kosthold, og går tilbake i forhistorien for å se på sammenhengen mellom kostholdet og hjernens vekst. Deretter tar han for seg hva mennesket spiste som jegere og sankere, såkalt steinalderkost. Han ser på hvordan et slikt kosthold kan karakteriseres, samt hvordan helsen til mennesker som spiste og spiser på denne måten var og er. Boken tar for seg hva som har skjedd historisk og om hva som kan forventes å skje når man begynner å spise evolusjonært sett ny mat. Forfatteren tar spesifikt for seg tre hovedtyper av ny mat: kornprodukter, kumelk og sukker.

Pensum semester 1

Klikk her for å bestille

Good Calories, Bad Calories: Fats, Carbs, and the Controversial Science of Diet and Health

Forfatter: Gary Taubes
ISBN: 9781400033461

For decades we have been taught that fat is bad for us, carbohydrates better, and that the key to a healthy weight is eating less and exercising more. Yet despite this advice, we have seen unprecedented epidemics of obesity and diabetes. Taubes argues that the problem lies in refined carbohydrates, like white flour, easily digested starches, and sugars, and that the key to good health is the kind of calories we take in, not the number. In this groundbreaking book, award-winning science writer Gary Taubes shows us that almost everything we believe about the nature of a healthy diet is wrong.

Pensum semester 1, 2 og 3

Klikk her for å bestille

The Yeast Connection and Women's Health

Forfatter: Crook, Dean og Crook
ISBN: 9780757000584

"Women between the ages of 20 and 55 are especially apt to develop yeast-related health problems..."






Pensum semester 2

Klikk her for å bestille

The Anti-inflammation Zone

Forfatter: Barry Sears
ISBN: 9780060834142

We hear constantly in the media that it's unhealthy to be overweight. But, really, why? Neither the medical profession, the media, nor the general public understand the major force behind the development of heart disease, cancer, and dementia. The underlying factor that connects these (and many other) conditions is years of silent inflammatory insult to the heart, the immune system, and the brain. And a primary cause of this silent inflammation is obesity.

Pensum semester 1 og 2



Klikk her for å bestille

Treningssuksess med lavkarbo

Forfatter: Ferry, Schück, Hallstensen
ISBN: 9788292605615

Hallstensen forteller blant annet suksesshistorien til fotballagene som, etter å ha lagt om til lavkarbo, møtte hverandre i Cupfinalen i 2010. Der ble det gull til Strømsgodset. I tillegg er det en teoridel, et praktisk treningsopplegg, samt ukemenyer.

Pensum semester 2

Klikk her for å bestille

Det store Kolesterolbedraget

Forfatter: Malcolm Kendrick
ISBN: 9788292605608

Kolesterolsenkende medisiner er i følge Legen og forskeren Kendrick i beste fall virkningsløse, i verste fall skadelige og i noen tilfeller dødelige. Kendrick tar også grundig for seg hva som er de egentlige mekanismene bak hjerte- og karsykdommer, og hvordan vi lettest kan forebygge dem.

Pensum semester 3 og 4

Klikk her for å bestille

Why Do I Still Have Thyroid Symptoms?

Forfatter: Datis Kharrazian
ISBN: 9780985690403

When My Lab Tests Are Normal: A Revolutionary Breakthrough in Understanding Hashimoto's Disease and Hypothyroidism

Pensum semester 3 og 4

Klikk her for å bestille
Totalt ca. kr 2400

Anbefalt litteratur

Dette er bøker som ikke er obligatoriske. Det er ikke meningen at du skal lese alle, men velge ut noen som tar for seg emner du har lyst til å lese mer om.

Frisk med lavkarbo
Forfatter: Sofie Hexeberg
Pris: 305,-
ISBN: 9788202322731
Anbefalt i tema: 6
Den hemmelige kokken
Klikk her for å bestille Forfatter: Mats-Eric Nilsson
Pris: 130,-
ISBN: 9788243005136
Anbefalt i tema: 6
Chi Kung: The Way of Energy
Forfatter: Lam Kam Chuen
Pris: 119,-
ISBN: 9780671736453
Anbefalt i tema: 7
Chinese Nutrition Therapy
Forfatter: Joerg Kastner
Pris: 499,-
ISBN: 9783131309624
Anbefalt i tema: 7
The Healing Cuisine of China: 300 Recipes for Vibrant Health and Longevity
Forfatter: Zhuo Zhao
Pris: $120,-
ISBN: 9783131309624
Anbefalt i tema: 7
The New Whole Foods Encyclopedia
Forfatter: Rebecca Wood
Pris: $14,-
ISBN: 0778805131
Anbefalt i tema: 7
Boken om de indre øvelser
Forfatter: Stephen T. Chang
Pris: 261,-
ISBN: 9788274135059
Anbefalt i tema: 7
Face Reading: Understanding Your Health and Relationships
Forfatter: Simon G. Brown
Pris: 119,-
ISBN: 9781841813240
Anbefalt i tema: 7


© 2017 Tunsberg Medisinske Skole