Tunsberg

Anbefalinger

tunmed.no Tunsberg Medisinske Skole
Rated 4,97/5 based on 420 customer reviews

VEKS-fag

6. april 2024
«I forbindelse med godkjenningsprosessen som alternativ behandler var det en nødvendighet å ta VEKS-fag. Jeg ble veldig positiv overrasket av dette studiet ved Tunsberg Medisinske skole. Mye nyttig kunnskap innen de fire fagfelt Vitenskapslære, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære ble formidlet. Innholdet i de fire modulene økte min bevisthet på flere plan. Jeg forstå nå bedre den vitenskapshistoriske bakteppe for både skolemedisin og alternativ medisin og kan stille meg kritisk til ulike kilder. Jeg er mer våken for etiske spørsmål som jeg kan møte i min hverdag som behandler. Jeg har fått et godt grunnlag for å videreutvikle god kommunikasjon med mine pasienter. Jeg har også fått økt kunnskap om hvordan velferdsordningene ble til og hvilke instanser mine pasienter kan dra nytte av i sine utfordringer. Oppbygningen av studiet var også meget behagelig. En klar og tydelig inndeling av emnene kombinert med god studieveiledning gjorde det enkelt for meg å ta kontinuerlige steg for gjennomføring av pensum. Øktene var overkommelig og innholdet i de enkelte underkappitler delt inn i lett fordøybare prosjoner. Ekstramaterial ga mulighet for fordybning tilpasset individuelle behov. Det å studere i eget tempo var også en stor fordel. Studiet var mulig for meg å gjennomføre innen den gitte tidsrammen til tross for fulltidsjobb og rollen som alenemor. Raske tilbakemeldinger på innleverte oppgaver. God og oversiktlig oppbydgning av websiden. Alt i alt i meget positivt studieopplevelse med riktig god læringsutbytte. Takk!»

Angela Khadka
VEKS-Fag

Øreakupunktur

13. mars 2024
...
«Et utrolig spennende og lærerikt studie. Her får du kunnskap og forståelse på høyt nivå. Studiet er godt lagt opp og enkelt å gjennomføre. Samt en særdeles dedikert og dyktig lærer som følger deg underveis. Anbefales på det varmeste.»

Anne Gro Stokvik
Rosenterapeut og Naturterapeut

VEKS-fag

9. mars 2024
...
«Et nyttig og spennende fag som er viktig å ha med seg når man jobber som terapeut. Faget legger også opp til egen refleksjon man kan knytte til sin praksis, og dermed får det enda større nytteverdi. Faget er lagt opp på en enkel og forståelig måte,. Raske og gode tilbakemeldinger fra faglærer.»

Anne Gro Stokvik
Rosenterapeut og Naturterapeut

VEKS-fag

1. mars 2024
«Har tatt forkurs i anatomi og fysiologi for å kunne søke om plass på fagskole i biopati. Jeg ble veldig imponert over nettkurset, har lært masse! Takk til Tunsberg Medisinske Skole og læreren Helge Skåtun.»

Natalie Lauritzen

Forkurs anatomi og fysiologi

25. februar 2024
«Hei, :) jeg valgte dette forkurset, fordi jeg måtte ha det før jeg begynner på kostholdsveileder. Pga sykdom, så har jeg måttet ta permisjon fra kurset og dermed fått utsatt utdannelsen kostholdsveileder. Men, jeg har fått studert litt og mitt inntrykk er at det er meget bra studie, jfr anatomi og fysiologi. Jeg bare elsker at det er mulig å studere faget på nettet da det er det enkleste og rimeligste for meg. Kurset er meget bra lagt opp og veldig enkelt å forholde seg til. Under hver oppgave jeg har sendt inn, så har lærer svart meg med utfyllende svar etter ca en uke. Jeg gleder så til å ta fatt på kurset anatomi og fysiologi kurset igjen da jeg har kommet ca halvveis, og så satse på etter det å ta fatt på kostholdsveileder utdannelsen. Det er så mye jeg har så lyst til å lære selvom jeg er i en alder av 57. Det er klart at når man har sykdommer å slite med og i tillegg være 57 år gammel, så tar det litt lenger tid. Men, fordi det er nettkurs/utdannelse, så kan jeg etterhvert ta det etter mitt eget tempo. Men, jeg har lyst til senere når jeg kommer i gang igjen å sette av 2-3 ettermiddager/kvelder i uken til studiene da det er viktig, for å kunne få en rød tråd gjennom hele studieforløpet. Jeg har som motto at det er aldri forsent å lære, men at man tar det i det tempo en klarer. Som Pippi Langstrømpe sier "Det har jeg ikke gjort før, så det kan jeg helt sikkert». He he, :) )»

June Aurdahl
Student på forkurset, snart student på kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

21. februar 2024
...
«Jeg har valgt å ta dette studiet og en del andre relevante studier som en naturlig etterfølger og i tilknytning til mitt første studie, da huden er vårt største organ, og kan fortelle oss så mangt. Det er derfor viktig for meg å understreke at det er mer omfattende enn hudpleie, da det gjerne er lett å forveksle hudhelse med hudpleie. Dog, man lærer riktignok mye om hudpleie i studiet, og mye mer. Jeg forsøker å alltid tenke innenifra og ut, og ble veldig glad for å høre at lærer på den ene tilbakemeldingen min skulle forsøke min hjemmelagde, noe sammensatte frokostblanding, bestående av mange forskjellige, utvalgte grønnsaker, korn osv, bær, og mye mer. Den inkluderer også en noe "rivende blanding av Piri Piri og ingefær, så jeg håper det gikk bra. Og jeg er overbevist om at dette daglige måltider forhindret meg i å bli smittet av samboeren igjennom tre heftige virus av forskjellige sorter. Et spennende og lærerikt studie, og viktig på veien videre. Gode og utfyllende tilbakemeldinger fra samtlige lærere på alle innleveringer, og et ryddig og fint opplegg. Igjen takk til Tunsberg Medisinske skole Nils-Erik Risberg»

Nils-Erik Risberg
Naturmedisinsk Grunnutdanning, Hudhelse

VEKS-fag

6. februar 2024
«Kurset i VEKS fag er et kurs som har mye relevant informasjon som kommunikasjon mellom behandler og klient, etiske retningslinjer og lovdata. Det er oversiktlig og fint lagt opp i fire bolker, med innleveringer til hvert emne. Og jeg fikk i tillegg rask tilbakemelding på oppgavene etter innlevering. Anbefaler dette kurset.»

Sissel Anette Flottorp
Massør

Balansering av fettsyrer

2. februar 2024
«Etter endt utdanning som kostholdsveileder følte eg at det manglet litt meir dybde i fettsyrer og tok derfor dette påbyggingskurset. Det har gitt meg mykje meir kunnskap om fettsyrer og kvifor det er så viktig. I min jobb med mennesker, så er kunnskap heilt avgjørende for å gjøre ein god og trygg jobb. Og i alle mine fagfelt så spiller dei essensielle fettsyrene ein viktig rolle for gode resultater.»

Anne Marie Kvarmestøl
Hudpleier, Fotterapeut, muskelterapeut, yogaterapeut neurofeedback trener og kostholdsveileder,

Urtemedisin

10. januar 2024
...
«Jeg ønsket å ta en utdanning i ernæring og fant ut at Tunsberg medisinske skole var det beste alternativet for meg. Det er en seriøs fremtidsrettet skole som blant annet underviser i siste forskning på faget ernæring. Jeg valgte underveis å bytte fra ernæringsterapeut til urteterapeut utdannelse. Det å lære om urtenes egenskaper og bruk, samt litt om kinesisk medisin gir meg en unik verktøykasse i tillegg til kosthold og ernæring. Læreren vår Fride er fantastisk dyktig og hyggelig, og hjalp oss godt i mål. Samholdet i klassen var unik, og vi hjelper hverandre nå når vi etter hvert får ekte kunder. :-).»

Cecilie Kinstad
Urtemedesin

Forkurs anatomi og fysiologi

10. januar 2024
«Jeg måtte ta forkurset Anatomi og fysiologi kurset for å få medisin grunnlag til min instruktør utdanning i MediYoga. Det har vært KJEMPE spennende og veldig lærerikt. Læreren som rettet innleveringen ga kjempebra og utfyllende svar. Det har gitt meg veldig mye å ta dette studie. Pensum og hvordan hele studie var satt opp var veldig bra for meg.»

Marianne Aaberg Bjerg
MediYoga instruktør

Kostholdsveileder

4. desember 2023
...
«Jeg har det siste året gjennomført studiet Kostholdsveileder, og tatt dette som nettstudent ved Tunsberg medisinske skole. Skolens verdier, sammenfattet i ordet LYTTE, har vært svært synlige for meg fra første dag. Lærerne har vært så Løsningsorienterte, Ydmyke, Troverdige, Trivelige og Engasjerte. Studiet er veldig profesjonelt lagt opp, og det har vært svært interessant, spennende og morsomt å lese pensum. Ikke så rart, for innholdet i studiet omhandler den aller nyeste kunnskapen om mat og kosthold. Studiets fokus på et godt og næringsrikt kosthold som evner å holde blodsukkeret stabilt, fordøyelsen i orden og kroppen betennelsesfri, har gitt meg en trygghet på hva slags mat en bør velge for å oppnå bedre helse og mer energi. Jeg ser frem til å ta i bruk nyervervet kunnskap til det beste både for andre og meg selv. Jeg er sikker på at dette studiet vil være relevant for veldig mange, og gir min beste anbefaling. Varm takk til Tunsberg medisinske skole. »

Bente Cecilie Krogsrud
kostholdsveileder

Grunnmedisin 30 studiepoeng

29. november 2023
...
«Grunnmedisin del 1. Jeg er veldig fornøyd. Dette kurset har gitt meg en utdypende og god forståelse for hvordan kroppen fungerer. Det har gitt meg mange aha oppleveser da jeg faktisk har kunnet forstå hvorfor eller hvordan ting henger sammen også med tanke på mulige sykdommer. Oppfølgingen fra skolen med gode og konstruktive tilbakemeldinger på innsendingsoppgavene er veldig nyttig og inspirerende. Det er bra at vi har en zoom undervisning så vi har mulighet til å få oppklart ting vi lurer på. Medeasy har også interessante og lett forståelige forelesninger. Det er kjekt at jeg kan se forelesningene så mange ganger jeg vil.»

Mariann Røed

Enkeltemner fagskole biopati

1. november 2023
...
«Lærerne er svært kompetente, støtten er betydelig, og faget er faglig solid og svært engasjerende. Jeg er nå inne i mitt andre år som naturterapeut, og jeg er allerede ivrig etter å fortsette med flere studier på Tunsberg Medisinske Skole.»

Debora Cartes
Student

VEKS-fag

21. oktober 2023
«Jeg startet dette studiet med en viss skepsis på bakgrunn av at dette er et pålagt studiet for alle som driver med alternativ behandling i Norge. Gjennom lesing og oppgaveskriving har jeg blitt mer og mer imponert over balansen i pensumet. Det har ikke provosert meg og det har vært nyttig stoff. Jeg liker at lengden på artiklene ikke er for stor og at det hele er overkommelig ved siden av en travel hverdag. Jeg tror at nytteverdien for alle som driver med alternativ behandling kan være stor, hvis en vil sette seg inn i stoffet. Alt i alt: Takk for godt studiet. Det har i grunn inspirert meg til å studere videre.»

Marianne Ostrøm
Lærer og barnehageleder, konsulent og Tankefelt terapeut

Grunnmedisin 30 studiepoeng

5. oktober 2023
«Grunnmedisin er nyttig og interessant, og det er lagt opp så jeg lærer mye på relativt kort tid. Allerede etter at første tema var gjennomgått, forstod jeg så mange nye begreper, teorier og sammenhenger rundt helsespørsmål. Faget gir meg dypere og mer helhetlig forståelse, for antatomi, fysiologi og patologi. Jeg blir i stand til å reflektere og kommunisere langt bedre - både om helsestoff generelt - men også om spørsmål rundt egen helse. Dette er virkelig et spennende studium.»

Juni Dahl

Kostholdsveileder

7. september 2023
...
«Jeg har alltid vært opptatt av helse, trening og mat. Det var derfor naturlig for meg å bli fysioterapeut og senere etter hvert også helseøkonom. Da jeg ble mamma, fikk jeg en naturlig økt interesse for mat, og det helhetlige synet på helse startet for fullt å ta mer plass i livet mitt. Jeg tok en del kurs innenfor overvekt som helsepersonell, men jeg savnet tankene og fokuset rundt kvalitet på mat, hva mat kan gjøre for helsen vår generelt, både forebyggende og når sykdom har meldt seg. Det ble derfor et åpenbart valg å ta studiet som kostholdsveileder. Jeg har stor tro på å gi mennesker flere verktøy selv for å ta vare på egen helse, og studiet har gitt meg mye kunnskap og mye nysgjerrighet på hva ernæring faktisk betyr for livskvalitet og for fravær av sykdom. Det å kunne ta studiet på nett, og samtidig ha tilgang på dyktige fagfolk, har vært fantastisk i en travel småbarnstilværelse, samt barselpermisjon. Jeg kan virkelig anbefale studiet til alle som ønsker å lære seg mer om faget, både for egen del, men også som et verktøy i egen praksis og jobb. Nå venter spennende dager i egen bedrift, Livsstilshjelpen.»

Silvia Tatjana Harung
Fysioterapeut, helseøkonom og kostholdsveileder

Soneterapi med øreakupunktur

21. august 2023
«Som biopatistudent har parallelløpet med fordypning i fotsoneterapi de to siste årene gitt en større helhetlig forståelse av kroppen og virkningsmekanismene for å oppnå en helse i balanse og flyt. Terje har gjennom billedlige forklaringer og god formidlingsevne inspirert og veiledet gjennom undervisningshelger og praksisperiode. Å få mulighet til bli undervist av en lærer med 40 års fartstid som utøvende soneterapeut gir et solid grunnlag for videre egenutvikling i faget. Fotsoneterapi har vært en uvurderlig støtte for å kunne starte klinikk og egne praksis. Bor du i nærheten av Ålesund, finner du meg på Roald, Vigra. Studiet anbefales på det varmeste.»

Therese Kleppe
Biopat og soneterapeut

Kostholdsveileder

7. august 2023
«Jeg har vært interessert i mat og helse i mange år og er også bl.a. faglærer i mat og helse. Studiet har vært lærerikt, nyttig og inspirerende. Det er lagt opp på en oversiktlig og grundig måte og er faglig solid. I løpet av studiet får man prøve seg fram når det gjelder forskjellige dietter og matvarer for å finne ut av hva som fungerer og evt. ikke fungerer. Og nettopp dette er et viktig punkt: at vi er alle forskjellige og derfor vil hver enkelt av oss ha forskjellig tålegrense for diverse matvarer. Vi kan ikke plassere alle i samme bås og gi alle de samme kostrådene. Takk til dyktige og engasjerte lærere som svarer raskt på spørsmål, hjelper til underveis og kommer med konstruktive tilbakemeldinger. Spesielt tilbakemeldingene på oppgavene var utfyllende og lærerike og var med på å løfte meg faglig. Tunsberg gir et proft inntrykk på alle måter. Jeg er kjempefornøyd! Jeg anbefaler dette studiet på det varmeste til de som er interessert i å lære mer om kosthold og helse. »

Marita Linna
Kostholdsveileder

Naturmedisinsk grunnutdanning

2. juli 2023
...
«Det hele startet med at jeg forsøkte å finne noe interessant å studere, uten at jeg måtte reise fra kjæresten min i Spania. Jeg trente også Shaolin Kung Fu på denne tiden, og jeg fikk en enorm åpenbaring da treneren/Sifu gav meg en midlertidig behandling da jeg var syk, nærmere bestemt kopping/vakuum- behandling. Denne metoden har lang historie innen østlig medisin.
Jeg fikk beskjed på at behandlingen ville ha effekt i cirka ett døgn, og dette stemte omtrent på slaget. Da jeg noen timer etter behandling opplevde at det kjentes ut som at jeg hadde fått helt nye lunger, var døren åpnet og interessen vekket. Jeg var så fascinert av dette at jeg tok det opp med legen min, som var hjerte-og lungespesialist. Jeg trodde dette ville bli møtt med skepsis og tvil, men til min store forbauselse var det nesten som at han ydmykt tok av seg hatten og sa: "Det er viktig å vite at disse menneskene har flere tusen års erfaring, og det har ikke vi. Og jeg kan også si at jeg aldri har lagt en person fra østen inn på sykehus." Dette tok jeg videre opp med Fride Aasen, min dyktige lærer på Tunsberg, og hun forklarte meg spesifikt hva som skjedde i kroppen da jeg fikk den nevnte behandlingen. Slik startet det hele.
Mye av pensum kan fort oppleves som litt abstrakt, da man på en måte får på seg "lesebriller" man aldri før har forsøkt. Jeg løste dette ved å bruke personlige erfaringer og refleksjoner, sidestilt ved svarene på for eksempel innleveringer, eller andre ganger jeg bare lurte på noe, og spurte Fride. Jeg gjorde altså pensum mer fordøyelig på denne måten. Det fungerte bra for meg. Fride tok seg alltid tid til å besvare utfyllende, gjerne med egne refleksjoner og erfaringer. Hun må få en stjerne i boken for dette, for jeg har en tendens til å skrive mye. Spesielt når jeg begynner å reflektere. Jeg kunne ofte ha besvart en oppgave korrekt med et par linjer, men personlige refleksjoner var for meg en viktig del av besvarelsen og læringsprosessen. Dette så Fride, og hun har vært tålmodig og gitt meg utfyllende respons, fra begynnelse til slutt. Hun kunne trolig ha fylt en bokhylle med mine personlige refleksjoner og spørsmål nå. 🙂
Hvis man virkelig reflekterer over det man leser og lærer her, innser man etterhvert at mye av læringen også "kommer inn sidedøren". Det er ikke bare pugging, notater og lesing som gjelder. Det er viktig å tenke selv, drive "egen forskning", stille spørsmål ved alt, og reflektere. Da oppdager man etterhvert at man har læringen med seg ut i det praktiske også. Jeg tok meg selv i å stå og stirre høyst skeptisk og analyserende på noen delikate, skinnende moreller i butikken her for en tid siden. Det så sikkert litt rart ut for andre kunder, men det går bra. 🙂 Generelt vil jeg på det varmeste anbefale denne skolen. Det er en solid og seriøs skole, med et godt og ryddig undervisningssystem. Høy kvalitet på pensum, med høyt kvalifiserte ansatte.
Takk til Fride Aasen og Tunsberg Medisinske Skole.»


Nils-Erik Risberg
Naturmedisinsk Grunnutdanning

Urtemedisin

30. juni 2023
...
«Kjempebra studie som jeg varmt kan anbefale! Dette har vært lærerikt, utrolig nyttig og veldig veldig gøy. Dette er et studie som lar seg kombinere med mange andre ting, men som også har stor nytteverdi på egenhånd. Jeg gleder meg til å starte opp for meg selv :) »

Anniken Valstad
Urteterapeut

Kostholdsveileder

30. juni 2023
«Tunsberg har lagt opp studiet i kostholdsveiledning på en spennende, og samtidig veldig grundig måte. Kjempefornøyd! Nettplattformen inneholder både diskusjonsforum, bokhandel, og mer til, og alle pensumartikler har link til forskning og andre kilder. Og ikke minst har man en lærere som raskt gir svar på spørsmål, som er veldig godt når man sitter alene hjemme med et nettstudie. Skolen er også alltid mottakelig for tilbakemeldinger. Tunsberg gir et proft inntrykk på alle måter. Applaus fra meg! »

Birgit Sætre
Kostholdsveileder

Helsekostveileder

22. juni 2023
«Som ansatt i helsekost opplever jeg at dette studiet har gitt meg kunnskap som er meget relevant i møte med kundene mine. Det å lære å se mulige sammenhenger mellom ulike plager og så komme med råd til kundene utifra det, er noe av det jeg har lært i dette studiet. Jeg vil absolutt anbefale dette studiet! »

Elise

Fagskole Biopati

17. juni 2023
...
«Takknemlig for å ha fullført 4 år på biopatistudiet og 2 år på fotsoneterapi parallelt. Det har vært fantastisk givende og lærerikt å fordype seg i naturmedisinsk filosofi og få et helhetlig perspektiv på kropp og helse. Naturen har så utrolig mange verktøy vi kan ta i bruk for å forebygge, opprettholde og reparere slik at kroppen holder seg i balansert flyt.

Jeg fant Tunsberg medisinske skole via venninner som har tatt ulike studier her og når jeg hørte podkasten "Helseprat med Tunsberg", hvor Truls intervjuet Fride Aasen, visste jeg at det var biopatistudiet jeg hadde lett etter i flere år. Utfordringer med egen og barns helse gjorde at jeg måtte lete utenfor helsevesenet etter svar.

Underveis i biopatistudiet fikk vi snuse på fotsoneterapi og det var ikke vanskelig å ta avgjørelsen om å fortsette med soneterapi parallelt med biopati. Fordypning i fotsoneterapi har gitt en bredere forståelse av hvordan kroppen fungerer og en perfekt behandlingsform å ha sammen med biopatien.

Lærerne har bred kompetanse og en god formidlingsevne som gjøre undervisningshelgene lærerike og inspirerende. Det er nyttig når det ellers er lagt opp til selvstudie. Så tusen takk Fride og Terje for all kunnskapsdeling disse årene. Nå har "hobbyen" blitt mitt yrke og jeg brenner for å formidle helhetlig helse og naturlig livsstil i balanse til andre som ønsker hjelp til selvhjelp. Vi har alle iboende ressurser til å skape det livet vi ønsker, og legger vi til rette for det, er kroppen vår et utrolig system som alltid søker å finne balanse og flyt. Og bor du på Sunnmøre er du hjertelig velkommen innom klinikken min på Roald, Vigra. Jeg har allerede vært i drift i ett år, og gleder meg til fortsettelsen... »


Therese Kleppe
Biopat og soneterapeut

Naturlig hudhelse

11. juni 2023
«Jeg er kjempefornøyd med kurset. Pensum var interessant og jeg har lært masse. Signy gir også veldig detaljerte kommentarer på oppgavene, som jeg har satt veldig pris på. Kjempefornøyd med kurset i det hele, det anbefales! »

Alexandra
Naturlig hudhelse

Treningsveileder

3. juni 2023
...
«Dette er et svært dyptgående studium som fokuserer vel så mye på kosthold, søvn og generell livsstil som trening. Før jeg startet hadde jeg allerede relativt god kunnskap om hva som skal til for å oppnå en normalt god helse og gode treningsresultater. Likevel hadde jeg ikke god nok kunnskap om HVORFOR det fungerte. Altså kunne jeg ikke forklare helt nøyaktig hva som skjedde i kroppen. Det kan jeg i mye større grad nå, og det gjør meg i stand til å veilede kunder på en bedre måte. I tillegg har jeg lært at de metodene som har fungert for meg i alle år ikke nødvendigvis vil fungere på andre. Det er flere veier til mål. Jeg har gjennomført studiene ved siden av en fulltidsjobb i en helt annen bransje og et familieliv med små barn, og til tider har det vært krevende.

Pensumet er stort, og noe av stoffet er nokså vanskelig. Det at jeg har måttet sende inn skriftlige innleveringsoppgaver til hvert tema har gjort at jeg er nødt til virkelig å sette meg inn i ting, og derfor har det tatt meg lang tid å komme gjennom hele studiet, men det har absolutt vært verd det. Jeg har bakgrunn som journalist og er opptatt av faktasjekking og kildekritikk. Jeg tror det er viktig at studentene ikke tar alt de leser i pensum for "god fisk", men kopler på vanlig, sunn skepsis og legger merke til hvilke kildehenvisninger som er gitt. I pensum finnes flere teorier og metoder som ikke nødvendigvis samsvarer med hverandre, og det er ikke alltid gitt hva som er korrekt svar i et spørsmål. Uansett er det interessant å lese hva de ulike forskerne og "ekspertene" har kommet fram til ved hjelp av ulike studier.

For meg har oppfølgingen fra læreren, Kenn, vært svært viktig. Han har gitt personlige tilbakemeldinger på hver innleveringsoppgave og har på en profesjonell måte påpekt hva (og hvordan) jeg kunne ha svart annerledes. I tillegg har han skrytt begeistret når resultatene har vært gode. For meg har mestringsfølelsen jeg fikk av de gode tilbakemeldingene vært avgjørende for å lykkes. Alt i alt et svært interessant og lærerikt studium som jeg tror alle som jobber innen idrett og trening vil ha stor nytte av. »


Josefine Spiro
Livsstilscoach

Forkurs anatomi og fysiologi

9. mai 2023
«For å kunne ta utdanning i Medisinsk yoga har jeg tatt Forkurs anatomi og fysiologi på Tunsberg Medisinske Skole. Modulene er oversiktlige, lettfattelig og givende å jobbe seg gjennom. Ikke minst har kurset en engasjert og dyktig lærer! Dette har gjort arbeidet med kurset ekstra engasjerende. Kurset har en tidsramme på 6 mnd. Som er god tid. Jeg hadde likevel behov for ekstra tid, og for 400.- fikk jeg tilgang i 3 mnd til. I tillegg kan man for en liten sum få tilgang til hele kurset i ett år ekstra når man har fullført. Jeg anbefaler kruset på det varmeste! Også for deg som ønsker å holde vår viktigste muskel, hjernen, i vigør! »

Malena S. Skaale
Yogalærer, spesialpedagog og logoped

Balansering av fettsyrer

3. mai 2023
«Balansering av fettsyrer inneholder veldig nyttig kunnskap om råstoffer, produksjon, tester, analyser, inntak og dosering. Studiet dokumenterer grundig og oppdatert informasjon og er oppdelt i temaer, med quiz og innlevering av oppgaver etter hvert tema. Dermed kan man gjennomføre i eget tempo - en strukturert og grei måte å jobbe på for en som må gjennomføre på ettermiddag og kveldstid etter annen pasientbehandling og/eller i helger. Anbefales for alle som driver pasientbehandling - og ikke minst, for egen helses del. »

Svein Johannessen
Naturterapeut

Enkeltemner fagskole biopati

3. mai 2023
...
«Dette er en vei, en reise og en utdanning jeg har hatt lyst til å ta i mange år… bare ikke funnet tid og tilbud før 2020 (korona året) Da jeg startet opp skjønte jeg raskt det var dette jeg manglet! En grunnforståelse for helhetlig og forebyggende helse, kosthold og ernæring. Samt forståelsen av hvordan menneskekroppen og dens systemer samarbeider og kommuniserer med maten/næringen vi spiser. Men også hvordan kroppen/sinnet responderer på det livet vi lever. Deler av denne utdanningen skulle/burde vært pensum på grunnskolen. Jeg anbefaler på det varmeste Tunsberg Medisinske Skole. Lærerne der er noen av de mest inspirerende, dedikerte og kunnskapsrike lærere jeg har hatt. Jeg syntes også det faglige oppsettet er enkelt og lærerikt. All honnør til skolen, ledelsen og lærerne! En vennlig hilsen fra Mariam »

Mariam Stensvik
Biopat

Enkeltemner fagskole biopati

27. april 2023
«Jeg er veldig fornøyd. Dyktige, kunnskapsrike lærere. Føler meg godt ivaretatt, med raske og gode svar på spørsmål. Måten å studere på, i ditt tempo, men samtidige under litt press. Fantastisk. »

Aud Irene Klev
Urtemedisin

Helsekostveileder

11. april 2023
«Veldig takknemlig for at jeg valgte å ta dette studiet. Jeg tok det mest av alt for å optimalisere egen helse, men det å kunne ha det som jobb også er jo helt supert 💜 »

Jannicke
Helsekostveileder

VEKS-fag

27. mars 2023
«Jeg tok faget VEKS i forbindelse med min utdannelse innen Fotsoneterapi. Kurset er enkelt å følge, temaene er interessante og fordelingen mellom quiz og oppgavebesvarelse er veldig grei. Oppgavene ble raskt besvart, og da var det bare å fortsette til neste tema. »

Belinda Bjørge
Soneterapaut

VEKS-fag

15. mars 2023
«VEKS-faget har gitt nyttige refleksjoner over egen person og egen praksis med tanke på lover og regler, etikk, kommunikasjon og forståelse av forskning og vitenskap. Alle viktige elementer for å bli en god terapeut. »

Therese Iren Kleppe
Biopat

Tunsbergdagene 2024

14. mars 2023
...
«Jeg opplevde et fantastisk sosialt, faglig miljø under Terapeutdagene 2022. Man får treffe studenter, lærere, terapeuter med lang erfaring, og foredragsholdere. Alle klare til å slå en prat. Jeg lærte masse og ble veldig inspirert til å fortsette min vei til å bli terapeut. Anbefales på det sterkeste! »
Benat Uribarrena
Student på Fagskole biopati

Praktisk helsecoaching

7. mars 2023
«Helsecoach-studiet ga meg akkurat det jeg var ute etter. Mer kompetanse innen coachingfaget. Lærer hadde satt opp et kurs som tok oss igjennom coachingverdenen, ikke bare innen helsecoaching, men med masse stoff som vi kan bruke innen forskjellige områder. Det var lett forståelig pensum med teknikker som jeg har begynt å bruke. Kan absolutt anbefale dette kurset videre. »

Tina Johansen
Mentaltrener og helsecoach

Forkurs anatomi og fysiologi

3. mars 2023
«Jeg synes kurset var veldig oversiktlig bygd opp, både med tanke på innhold og form. Det er lett å manøvrere seg rundt mellom de ulike temaene i hver modul. De to oppstarts-bolkene med informasjon og læringsmål mm til studenten gav en god oversikt over hva som kommer + tips til hva man skal fokusere på. Og fint at man kan "hake av" etterhvert som man jobber seg gjennom. Det har vært veldig givende å få servert så mye kunnskap om kroppen, på en interessant og lettforståelig måte (teori + filmsnutter + tips til andre nettsteder). Og, ikke minst, og viktig for meg å formidle. Jeg har fått både motiverende og gjennomtenkte tilbakemeldinger fra veileder og oppgave-retter Helge. Han har gitt gode og grundige tilbakemeldinger på mitt arbeid + delt enda mer kunnskap innen hvert tema. Tusen takk til han! Jeg kommer helt sikkert til å anbefale nettskolen deres ved anledninger. Høyst gjennomførbar måte å studere på for personer i jobb, og for oss som bor ute i distriktet 🙂 »

Line Nedresæter
Frisklivskoordinator/ungdomslos

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Terapautdagane i 2022 var fagnyttig og sosialt. Utruleg kjekt å treffa kollegaer frå ulike fagmiljø. Eg var nyutdanna Kosthaldveiledar, og følte meg godt tatt i mot, og inkludert i både det faglege og det sosiale miljøet. Takk for fine dagar. »
Alvhild Bidne
Kostholdsveileder

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Det var fantastisk å delta på Terapeutdagene i 2022! Mye nytt og spennende å lære. Variert program. Og så fint at alle var sammen hele helgen, det ga mulighet til å snakke tettere med foreleserne, knytte kontakter, og skape et bedre miljø for alternative terapeuter. Forelesningene var lagt opp på en måte slik at også ikke-terapeuter kan ha nytte av helgen. I tillegg var maten helt sjukt digg! Jeg gleder meg til å delta i 2023! »
Jenny Elizabeth Gjerlow
Biopat TMS

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Givende, interessant, faglig påfyll, travelt og sosialt. Trivelig å treffe andre terapeuter når man ellers er mye alene. »
Vår Lænn
TCM Aromatisk fysiopat

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Terapeutdagene er en super arena å møtes, både faglig og sosialt. På Terapeutdagene 2022 var det så mange blide og glade mennesker, og alltid noen å snakke med. Dette arrangementet er noe jeg gleder meg til å komme tilbake til!!! »
Linda Rahbek
REG Homeopraktiker MNLH og Naturterapeut

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Det er en investering i min egen utvikling som terapeut og en investering i min bedrift å være med på Terapeutdagene. Godt å føle at man har gode kollegaer, både gamle kjente og nye. »
Anne-Mette Eriksen Hjemaas
Naturterapeut

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
«Vi deltok på Terapeutdagene i 2022 og hadde interessante dager, med en fin balanse mellom foredrag og workshops. Det ble gode gjensyn med flinke terapeuter i en meget flott sosial setting. Hotelloppholdet svarte til forventningene mht både forpleining og innkvartering. »
Ellen Jerven og Per E. Ågren

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Utrolig hyggelig å møte så mange flotte terapeuter og utstillere! En slik konferanse er veldig viktig for å bygge relasjoner og øke samarbeidet innenfor naturmedisin. »
Oddveig Myhre
Naturopathic Doctor

Tunsbergdagene 2024

3. mars 2023
...
«Terapeutdagene i Tønsberg leverte foredrag på høyt faglig nivå, og presenterte oss foredragsholdere med bred erfaring og unik kompetanse. Det var forfriskende dager, nydelig mat og mange gode samtaler - dette anbefales! »
Jan Mesicek
Eier av Forlaget Lille Måne

Forkurs anatomi og fysiologi

21. februar 2023
«Valget falt på dette forkurset da jeg ønsket mer utdypende kunnskap innen anatomi/fysiologi og for mine videre studier. Studiet er spennende, omfangsrikt og satt opp på en lærerik måte med både quiz og innleveringsoppgaver. Læreren ga gode, utfyllende tilbakemeldinger og kan faget sitt :) Alt i alt er jeg kjempefornøyd og vil anbefale denne skolen på det varmeste :) »

Connie C

Hårmineralanalyse

7. februar 2023
«Taking this HTMA course has been so far the best investment into my health coaching career. I learned a lot and I can't wait to start incorporating this amazing test into my practice. The course was easy to understand and taught me all the basics I need to know in order to start. As much as I enjoyed learning about HTMA, I loved working with Jan the most. He is the best teacher I have ever had, no kidding. Even though the course is in Norwegian, Jan was incredibly helpful and willing to go the extra mile to meet me where I am. He answered all of my questions very quickly and encouraged me every step of the way. Couldn't have asked for a better mentor. Thank you!!! »

Jarka Thorvaldsen
Health coach

Praktisk helsecoaching

27. januar 2023
«Heisann! Som kostholdsveileder har jeg til tider fundert på hvordan jeg skal få klienter til å ta tak i egen helse, mange virker motiverte, men mister det litt etter hvert som tiden går. Da jeg kom over dette kurset i helsecoaching, da måtte jeg bare melde meg på. Dette kunne være "the missing link" følte jeg. Og sannelig, kurset er helt supert. Det å lære seg å stille de riktige spørsmålene, det å gå fra å være en rådgiver til en veileder, det har så utrolig mye å si. Dette fungerer nå veldig bra for meg i møte med mine klienter. Det er mange omfattende temaer på kurset, jeg brukte litt mer tid enn jeg så for meg. Det å lære noe nytt tar tid, særlig når det samtidig legges opp til å få mer selvinnsikt. Følte det var viktig å bruke god tid på og virkelig forstå fagstoffet her. Dette kurset gir deg gode verktøy for egen utvikling, og hjelper deg til å lese og forstå andre mennensker og problemer på et annet nivå føler jeg. Lærer gjør en formidabel jobb med artikler, videoer og deling av snutter fra egen podcast. Han er også utrolig rask med gode og konstruktive tilbakemeldinger. Lærerikt kurs, anbefales på det sterkeste til deg som jobber med mennesker. »

Heidi Fjelland
Kostholdsveileder

Matintoleranse

26. januar 2023
«En fordøyelse ute av balanse er som kjent en kilde til en rekke sykdommer og plager. Kurset i matintoleranse gir en god oversikt over hva som kan skape denne ubalansen som i mange tilfeller fører til at en ikke tolererer ulike matvarer. For å gjenopprette en normal fordøyelse, vil det være et effektivt hjelpemiddel å anvende testen som kurset pedagogisk beskriver for å luke ut det en ikke tåler og for seinere skrittvis å reintrodusere de aktuelle matvarer. Som soneterapeut ser jeg på matintoleransetesting som et supplerende verktøy i behandlingen, og som i mange tilfeller kan gjøre veien tilbake til god helse raskere. Kurset er godt bygd opp med personlig tilbakemelding underveis og kan anbefales.  »

Rune Laurantsen
Soneterapeut

Praktisk helsecoaching

14. desember 2022
«Kurset er smart og forståelig satt opp Først får man utlevert puslespillbrikker, for så å til slutt kunne sette de sammen til et helt bilde. Lærer deler sin personlige og faglige kunnskap på en ukomplisert måte. Med lærers innsikt og formidling har dette vært en reise i selvutvikling, og jeg har fått nødvendige verktøy som kan hjelpe mennesker å gjøre bærekraftige livstilsendringer. Bærekraft gis ny mening. Takk for en fantastisk reise. »

Teresa Gamst Bakken
Helsecoach

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

25. november 2022
«Faglig oppdatering i soneterapi anbefales på det varmeste for å holde seg oppdatert innen faget, faglærer Terje Varpe har alltid ny kunnskap å formidle! Det er i tillegg trivelig å treffe andre soneterapeuter på skolen og fint at det er mulig å se opptak av undervisningen i etterkant. »

Tone Beate Brevik
Soneterapeut

Matintoleranse

23. november 2022
«Dette var et utrolig nyttig kurs å ha med seg på veien for å kunne jobbe med kostholdsveiledning. Og det å kunne hjelpe de på best mulig måte. Dette er jeg utrolig glad for at jeg meldte meg på. »

Monica
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

18. november 2022
«Det var veldig spennende, fint og nyttig å lære litt mer om anatomi og fysiologi, og ikke minst å få satt kunnskap i system. Jeg anbefaler kurset på det varmeste. Man kan studere når det passer og hvor det passer. Gøy med quiz og ekstramateriale, slike som undervisningsvideoer. Stoffet er presentert på en veldig lett forståelig måte, med gode illustrasjoner, og i små porsjoner, og blir dermed lettlest. Kurset er pedagogisk sammensatt med fokus på repetisjoner, oppfordring til bruk av ulike studieteknikker og sanser. Meget bra, jeg veldig glad jeg valgte kurset og er veldig takknemlig for at det finnes! »

Renata Kristensen
Yogalærer

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

18. november 2022
«Kurset gir ikke bare en oppfriskning i temaene, blodsirkulasjon, rygg/bekken og lymfesystemet, men den absolutt ferskeste forskning på verdensbasis og kartlegging av sonebehandling av lymfesystemet i hjernen. Innholdet er revolusjonerende og tidsaktuelt, spesielt post covid med alle bivirkninger og senskader. Jeg opplevde å få mye mer enn jeg hadde forventet og prisen ble beskjeden i forhold til verktøyene jeg nå har. Terje Varpe er unik i sin kunnskap, erfaring og stadig søken etter sammenhenger for optimal behandlingsresultat. Tusen takk! Dette var inspirerende og viktig! »

Camilla Samodee
Fotsoneterapeut, Massør, Heilpraktiker, Ergonom

Naturmedisinsk grunnutdanning

26. oktober 2022
«For et par år siden bestemte jeg meg for å studere noe nytt og gjøre en endring i yrkeslivet mitt. Jeg var mentalt utslitt og stresset med yrket mitt. Jeg ville gjøre noe nytt, men hva? Jeg har mange forskjellige interesser og liker å lese litt av hvert... det eneste jeg visste var at det måtte være noe som kunne hjelpe andre mennesker på en eller annen måte. Ved en tilfeldighet fant jeg Naturmedisinsk grunnutdanning. Noen emner som ayurveda, kinesisk medisin og fremfor alt kosthold var noe jeg hadde lest før. Jeg meldte meg på kurset uten å vite hvor det ville ta meg, kanskje for å studere Ayurveda, urtemedisin...? Jeg visste ikke, men jeg brydde meg ikke. Kurset er kjempeinteressant! I løpet av kurset lærer man tydelig at et sunt kosthold er nøkkelen til god helse. Jeg kan ikke si at jeg ikke visste det, siden det er noe jeg har opplevd siden jeg var liten, Men det jeg ikke visste er at siden uminnelige tider var dette et viktig tema. I tillegg til kurset har jeg lest på egenhånd om ernæring i TKM, Ayurveda, osv. Plutselig har jeg sett hvor jeg må gå. En av mine lidenskaper er også å lage mat, eksperimentere på kjøkkenet og fremfor alt å prøve og spise så sunt som mulig, det er derfor jeg ser logikk i å fortsette å studere om kosthold. Gleder meg!»

Kenneth Figuerola Bosch
student

Matintoleranse

22. oktober 2022
«Dette studiet har jeg valgt for å hjelpe mine pasienter til å velge riktig mat, og ikke bare behandle sykdommer/symptomer, og det har virkelig vært utrolig spennende og lærerikt. Ikke ferdig utlært - tror aldri man blir det. Hovedsaken er å spille på lag med kroppen sin, og ikke tilføre alle konserveringsmidlene vi nesten ikke slipper unna. Kjøpe brød hos bakeren eller bake selv. Brød er ikke det vi skal bruke mest av; grønnsaker er viktigere enn frukt, og overmoden frukt har for mye sukker, som er hovedfienden vår. Og deretter for mye salt. Variasjon i matveien er det aller beste, samt godt humør og passelig trening. »

Turid Solheim Amundsen
Naturterapeut, fytoterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

18. oktober 2022
«Flott forkurs i anatomi og fysiologi, og vil si en begavet lærer i faget. Dette vil jeg anbefale særlig om du tenker å ta sykepleie eller 1. året medisin. Da kommer du litt frempå for å forstå faget anatomi mye bedre. Sikkert veldig relevant for flere andre studieretninger også, og setter deg i studentmodus. »

Jeanette
Miljøterapaut

Kostholdsveileder

9. oktober 2022
«Hvis kosthold og en sunn livsstil er noe du kunne tenke deg å lære mer om, er dette absolutt et studie som kan være interresant. Jeg har lært så mye om både kosthold og meg selv. »

Monica
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

5. oktober 2022
«Hei. Først vil jeg få takke Helge Skåtun for fantastisk oppfølging og hjelp underveis, i tillegg til konstruktive tilbakemeldinger. Jeg tok kurset da jeg har blitt interessert i yoga og har tenkt å lære mer om dette. Kjenne helheten, få en bedre innsikt i kroppens oppbygging og bli bedre kjent med ord og uttrykk som benyttes blant fagfolk. Nettsiden, løsningene, linker og informasjon underveis har vært helt supert, og for meg som har vært litt treg, har det å kunne utvide kurset i en periode gjort at jeg kan fullføre i mitt eget tempo. Gleder meg til å følge dere videre og gleder meg til neste kurs. Mvh Fredrik T. Sørensen »

Fredrik Sørensen
Yogalærer

Enkeltemner fagskole biopati

7. september 2022
«Jeg er strålende fornøyd med Terapeutisk grunnutdanning! Det var vært to utrolig lærerike år og jeg er overrasket over hvor mye i dybden vi har gått på kroppen. Disse to årene har inneholdt så mye forskjellige interessante temaer, med hovedfokus på Grunnmedisin. Jeg valgte dette studiet for å utdanne meg til Ernæringsterapeut, og gjennom de to første årene har jeg fått en god base og tyngde for veien videre med ernæring. Det har vært veldig praktisk å kunne gjøre ting over nett i mitt eget tempo, samtidig som det er utrolig fint å møte medstudenter og lærere på samlinger. »

Christina Jessica Wilsbeck
Kostholdsveileder

Enkeltemner fagskole biopati

30. august 2022
«Jeg er så glad jeg valgte å gå dette studiet. Du får en god innføring i fag som er veldig aktuelle når du skal jobbe som terapeut. Veldig lærerikt! »

Marita Ross
Kostholdsveileder

Soneterapi med øreakupunktur

5. august 2022
«Studiet i soneterapi kan anbefales på det varmeste! Terje er utrolig kunnskapsrik og samtidig en dyktig lærer. Helt fra første samling lærte jeg behandlingsteknikker som jeg kunne bruke umiddelbart. Jeg har gledet meg til hver eneste samling i løpet av studietiden. »

Tone Beate Brevik
Soneterapeut

Kostholdsveileder

5. august 2022
...
«Etter mange år med en krevende og stressende jobb, hvor mine egne måltider ble bortprioritert, endte det med sykemelding. Mat er min lidenskap, så for å hjelpe meg selv og andre til en bedre helse gjennom mat begynte jeg å studere igjen. Valget ble på Tunsberg Medisinske Skole og kostholdsveilederstudiet. Studie har vært læringsrikt og inspirerende. Og gjennom disse månedene har jeg også klart å stabilisere mitt stoffskifte og fått en bedre helse. Gleder meg til å kunne bidra til inspirasjon, råd og en bedre helse for andre også. »

Andrew Law
Tidligere kjøkkensjef

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

26. juli 2022
«Både studiet i soneterapi og faglig oppdatering i soneterapi kan anbefales på det varmeste! Terje er utrolig kunnskapsrik og samtidig en dyktig lærer. Jeg har gleder meg til neste faglige oppdatering, det er alltid mye nytt å lære. »

Tone Beate Brevik
Soneterapeut

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

21. juli 2022
«Mycket bra kurs och värdefull ny information bl a om behandlingsupplägg och behandling av post Covid. »
Irma Karlsson
Kroppsterapeut/Zonterapeut

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

17. juli 2022
«Vil virkelig anbefale Tunsberg Medisinske Skole. Gått Fotsoneterapeutstudie med Terje Varpe, og oppdateringskurs. Godt oppsumert: Terje går imponerende grundig tilverks i faget, fantastisk lærerikt, hyggelige lokaler og hyggelige mennesker :-) »

Tove Lill Nilsen
Soneterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

30. juni 2022
«Jeg begynte forkurset i anatomi og fysiologi for å kunne søke på naturmedisinstudiet og for å få en god inføring i anatomi. Jeg er super fornøyd med dette kurset og så glad jeg meldte meg på. Det har vært intressant, morro og utrolig lærerikt å studere kroppen. Læreren har vært super og så engasjert! Noe som smitter over på elevene. Tusen takk! »

Veronica
Student

Enkeltemner fagskole biopati

24. mai 2022
«Her er min refleksjon og erfaring. I 2016 begynte jeg som student ved TMS. Jeg ønsket å lære mer om min egen helse og hvilke alternativer jeg kunne bruke for å forbedre min egen situasjon, da jeg var og fremdeles er meget misfornøyd med hvilke kunnskaper og mangel på råd man får av allmennlegene/fastlegene, når det kommer til livstil og autoimmune sykdommer. Min sykehistorie begynte i 2009 fordi jeg ikke hadde tatt meg selv på alvor. Den gangen hadde jeg mange helseutfordringer og en rekke forskjellige medikamenter som ikke gav noen helbredelse, men en rekke utfordringer og bivirkninger. Jeg led blant annet av høyt kolesterol, for mye triglyserider i blodet, panikkangst og depresjon. Fare for å utvikle diabetes 2 og en fryktelig ustabil kroppsvekt. Først ble jeg fryktelig tynn på grunn av depresjon og ingen matlyst, så fikk jeg medisiner for det og gikk opp 12 kg på 4 måneder, av bivirkningene, jeg ble konstant sulten, en annen bivirkning av medisinen var paranoia og større fare for selvmord, jeg ble helt sjokkert når jeg begynte å studere hva slags medisiner jeg fikk. Slik ønsket jeg ikke å ha det og spurte fastlegen: hva kan jeg gjøre med dette?. Svaret jeg fikk den gangen var, at slik er livet, når man har passert femti må man regne med at helsen begynner å svikte og at det eneste som virker er å forsøke å holde den i sjakk med ulike farmasøytiske medikamenter, resten av livet. Ingen kostholdsråd ble gitt, for kosthold er ikke mange leger opptatt av, ingen opplysninger om hvilke bivirkninger medisinene gir, osv. Jeg ble så provosert! Jeg ble opptatt av det naturlige. At vi mennesker er natur. At alt henger i sammen, at fysisk og psykisk helse er to sider av samme sak. Jeg begynte å studere naturmedisin, så gikk jeg videre til kostholdsveiledning og lærte så mye av TMS`s dyktige lærere og undervisning. Til mer jeg lærte til mer ville jeg lære. I dag har jeg en stabilt god psykisk helse. Ingen medikamenter med bivirkninger. En stabil vekt ved hjelp av lavkarbokosthold. De siste to årene har jeg studert Terapeutisk grunnutdanning ved TMS. Det har blant annet gitt meg kunnskap i anatomi, fysiologi og patologi. Undervisningspersonellet ved skolen er meget kunnskapsrike og dyktige, veldig dedikerte og imøtekommende. Skolen oppleves som nytenkende, opptatt av ny forskning og nye metoder for å oppnå bedre helse. Innenfor naturmedisin er vi ikke opptatt av symptomene, men årsaken til symptomene. Alt har en årsak, og det er den som er viktig å finne, slik at optimal helse igjen kan oppnås. Dette er fremtiden innenfor helsearbeid. Hele mennesket i fokus, både fysisk og psykisk. Det er fremdeles masse jeg ikke kan, men det jeg kan har gitt meg et nytt liv:) »

Åse Iren Wang
Student og kostholdsveileder

Balansering av fettsyrer

24. mai 2022
«Meget lærerikt. Valgte dette fordi jeg ville lære mer om hvordan fettsyresammensetningen påvirker oss psykisk og fysisk, men lærte utrolig mye mer. Så det å kunne sitte igjen med en behandlingsprotokoll, samt kunne lese og si noe om hvilke resultater dette gir er meget nyttig. Anbefales på det varmeste for alle som jobber med klienter! »

Mats Ring Andersson

Forkurs anatomi og fysiologi

2. mai 2022
«Jeg kan anbefale den forkurs i anatomi og fysiologi på det sterkeste. Det er en veldig bra start å komme seg inn i den store og spennende verden om kroppen vårt og Helge er en absolut fantastisk lærer. 100% fornøyd ! Tusen takk til deg Helge :-) »

Andrea Daniela Fischbacher

Matintoleranse

27. mars 2022
«Meget lærerikt kurs med tanke på testing og behandling av intoleranser og viktigheten av å reparere tarmen. Tommel opp fra meg med mye kunnskap som jeg tar med videre når jeg skal hjelpe folk til bedre helse  I tillegg er det en fin måte å måle ønsket effekt av behandling hvis man tar en før- og etter-test slik at man kan bevise hvor viktig det er å følge en protokoll som kan skape ønsket resultat og bedret helse. Anbefales!  »

Mats Ring Andersson
Kostholdsveileder

Naturlig hudhelse

6. februar 2022
«Jeg valgte dette studie da jeg syntes det var relevant for meg og veldig interessant. Det eneste jeg manglet litt var lydfiler, da noen ganger hverdagen passer godt inn med dette. Ellers superfornøyd. Anbefales virkelig. »

Mari Beyer Knutsen
Kostveileder, hudterapaut

Forkurs anatomi og fysiologi

24. januar 2022
«Utrolig lærerikt, nyttig og ryddig nettstudiet. Helge er en dyktig og profesjonell lærer, på høyt nivå. Tusen Takk for meg. Anbefales!! »

Kristin Birgitte Jones
Forkurs anatomi og fysiologi

Treningsveileder

2. januar 2022
«Studiet var veldig bra, jeg lærte utrolig mye. Anbefales. Kenn er rask med tilbakemeldinger. »

Hege Cecilie Strand
Treningsveileder

Lær å lage nettkurs

28. desember 2021
«Grundig og profesjonelt studie, både med tanke på innhold og forelesere. Svært givende å møte andre mennesker med samme interesser. »

Thomas Stien
Ernæringsterapeut

VEKS-fag

22. desember 2021
«Jeg anbefaler på det varmeste og ta VEKS-fag på Tunsberg Medisinske Skole. Jeg anerkjenner deres måte å få studentene sine igjennom fagene på. Quiz og innsendingsoppgavene er en bra og ryddig måte de formidler fagene på samt anbefalte linker og ekstra bonuslinker samt videosnutter. Jeg har tatt flere studier på Tunsberg og føler de gir raske, nyttige og gode tilbakemeldinger og heier deg frem som student slik at en føler seg støttet og anerkjent. Takker ydmykt for dette. »

Elena Maria Nordstrøm
Worsley 5 Element Akupunktør

Forkurs anatomi og fysiologi

8. desember 2021
«Forkurs anatomi og fysiologi var et meget nyttig kurs. Det ga fin oversiktskompetanse og en innsikt i menneskekroppen, på et grunnleggende nivå, men som samtidig ga følelsen av å lære mye! Oppfølging fra skolen og lærer var topp, og nettstudium fungerte veldig greit. Kurset ga motivasjon for eventuelle videre studier, et nyttig kurs før man begynner på eksempelvis kostholdsveileder, selv om kurset ikke er et krav. Jeg synes spesielt det var interessant med nerve- og hormonsystemet. Det første temaet om celler og organer var også veldig interessant fordi det er så grunnleggende i forhold til andre temaer hvor begrepene ofte blir benyttet. »

Hilde M. Opheim

Treningsveileder

5. desember 2021
...
«Dette studie har vært utrolig spennende, lærerikt og interessant. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg meldte meg på. Jeg har virkelig fått mye ny kunnskap og ikke minst lært mye om evolusjonslære, kosthold, kroppen, trening, treningsformer og coaching. Skal være den første til å å innrømme at det til tider har vært ett tøft studie, tatt mye tid og pågått i nesten halvannet år. Men det vi har fått med oss på veien ville jeg aldri vært foruten. Denne kunnskapen er det helt klart verdt å ha med seg videre i livet, enten om man ønsker å praktisere det mot potensiell kundemasse eller for egen interesse. Studie og pensumet er av meget høy kvalitet og skolen har hele tiden hatt mer og ny kunnskap å tilføye oss studenter. Tilbakemelding fra lærer på innsendte oppgaver har vært meget bra og konstruktivt. Kan på det sterkeste anbefale studie og kan love at du blir ganske opplyst på ting du ikke visste om kosthold og trening. Dette studie er bare rett og slett utrolig interessant og spennende. Mvh Tor-Erik Berg Prosjekt/avdelingsleder og nå snart Treningsveileder TMS »

Tor-Erik Berg
Treningsveileder

VEKS-fag

2. desember 2021
«Jeg har tatt VEKS-fag som nettkurs for å gi meg bedre kompetanse som muskelterapeut. Fagene er varierte og relevante. Jeg ser at emnene vi har gått gjennom er nyttig både for terapeut rollen og mange andre utfordringer i hverdagen. Kurset var fleksibelt mht gjennomføring og kan tilpasses en ellers travel hverdag. Jeg fikk god veiledning underveis av kursansvarlig. Anbefales. »
Åse Uldal

VEKS-fag

17. november 2021
«Det var bra og nyttig studie. »

Erlend Onarheim
Massør

VEKS-fag

31. oktober 2021
...
«Jeg jobber som life-coach og er sertifisert innen en rekke energihealing/energipsykologi modaliteter. Jeg hadde tenkt på å ta VEKS-faget en stund og ønsket å gjøre det online. Jeg likte veldig godt hvordan studiet er lagt opp slik at du kan ta det når du vil og jobbe i ditt eget tempo. Materiellet er interessant og lett å forstå. Jeg fikk raskt svar på innsendingsoppgavene. Dette har vært en positiv opplevelse og jeg kan anbefale studiet til alle som ønsker å ta VEKS-fag. »

Grethe Fremo-Bjørn
Life coach med spesialisering innen energihealing/energipsykologi

Forkurs anatomi og fysiologi

29. oktober 2021
«Veldig profft og bra opplegg. Et supert nettstudium jeg vil anbefale både til de som "bare vil lære" fysiologi og anatomi eller til de med en annen yrkes- og studiebakgrunn som i likhet med meg trengte å forberede seg til Grunnmedisin med studiepoeng. Meget gode og oversiktlige sider både faglig og praktisk har gjort det enkelt, utrolig gøy og motiverende å følge studiet. Det ligger en drøss med linker til ressursider og et diskusjonsforum der man kjapt får svar på spørsmål. En stor takk til lærer Helge Skåtun (og resten på Tunsberg Medisinske Skole) for ypperlig veiledning og tilbakemeldinger underveis. »

Claudia Lopez
Fem element akupunktur student

Forkurs anatomi og fysiologi

24. oktober 2021
«Veldig solid kurs, godt pensum og gode tilleggslenker og kilder, gode quizer, gode oppgaver til de ulike kapitlene og grundige, inspirerende kommentarer fra læreren! Bra læringsutbytte! »

Mai Camilla Munkejord
Forsker

Lær å lage nettkurs

15. oktober 2021
...
«Pedagogikk for terapeuter er et veldig lærerikt og nyttig kurs. Jeg meldte meg på kurset fordi jeg ville lage et nettkurs, og jeg har mye kunnskap med meg videre. Oppgavene fikk meg virkelig til å tenke gjennom kursinnhold, hvem jeg skulle lage kurset til, hvordan jeg bedre kunne lage et kursopplegg og hvordan jeg kunne markedsføre det. Jeg vil si at dette er et viktig kurs selv om du ikke har planer om å lage et kurs. En lærer mye om hvordan en formidler kunnskap og om kroppsspråk. Dette vil være svært nyttig for alle terapeuter i møte med klienter. Lærerne var flinke å gi konstruktive tilbakemeldinger, både hva som var positivt, og tips om hva som kunne forbedres. Dette gav motivasjon til å fortsette, og det blir et mye bedre kurs enn jeg først hadde planlagt. »

Veronica L Warhaug
Muskelterapeut

Grunnmedisin

12. oktober 2021
«Valgte dette studiet for å stå sterkere som akupunktør. Det bygger bro mellom vestlig medisin og komplimentær medisin. Greit å følge oppskriften i pensumet for slik å danne kunnskap. »

Line Lindstrøm
Akupunktør

Lær å lage nettkurs

30. september 2021
...
«Anbefaler kurset på det sterkeste! Har lært mye om markedsføring, motivasjon, det tekniske og hva som er viktig å ha med når man vil lage et kurs. Mye info, motiverende tilbakemeldinger på innsendte oppgaver og veldig bra kurs. »

Soraya
Terapeut

Lær å lage nettkurs

30. september 2021
...
«Jeg ønsket å ta kurset for å fylle på kunnskap og se hva jeg kunne gjøre annerledes eller gjøre bedre. Kurset har gitt meg en mye bedre forståelse av hvor viktig planlegging av kursets innhold og kartlegging av målgruppe er. Lært veldig mye i prosessen. Veldig dyktige lærere som gir konstruktive tilbakemeldinger. Kjempefornøyd med kurset som kan anbefales til alle som skal starte å holde kurs eller webinar. »

Irene Gulliksen
Kostholdsveileder / Butikksjef

Kostholdsveileder

20. september 2021
«Eg har hatt interesse for mat og helse heile mitt vaksne liv, men grunna kronisk sjukdom i nær familie har denne interessa vakse dei siste åra. Eg har sjølv erfart kor viktig riktig næring er for god helse og livskvalitet. Dette studiet har vore svært nyttig og lærerikt. Studiet er fagleg solid med dyktige lærarar som kjem med fine tilbakemeldingar og hjelp undervegs. Eg gler meg til å lære endå meir, bruke kunnskapen eg har tileigna meg gjennom studiet og ikkje minst gler eg meg til å vidareformidla kunnskap til andre. Eg kan anbefala dette studiet på det varmaste! »

Gunnhild Wolders-Alvsaker
Kostholdsveileder

Lær å lage nettkurs

16. september 2021
...
«Jeg valgt dette studiet fordi jeg ville lære mer om hvordan lage onlinekurs, hva som er viktig å ha fokus på og de ulike plattformene man kan velge mellom. På kurset lærte jeg også en del om markedsføring som var nyttig for meg. Kan absolutt anbefale dette kurset til andre. »

Siri Antonsen-Aartun
Kostholdsveileder og Ernæringsterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

14. september 2021
...
«Jeg har gjennomført forkurs i anatomi og fysiologi fordi det var et krav for å bli tatt opp som elev i MediYoga-studiet. Det har gitt meg interessante innsikter i kroppen og hvordan den fungerer. Jeg kjenner begeistring ved å forstå mer om menneskekroppens oppbygging. Det er første gang jeg har gjennomført et nettkurs, og jeg må innrømme at forventningene var lave, og terskelen høy. Tunsberg Medisinske Skole har imidlertid imponert meg. Systemet funker bra. Tilbakemeldingene er omfattende og lærerike. Studieveilederen virker engasjert og positiv, noe som bidrar til motivasjonen og gjennomføringsevnen min. Totalopplevelsen jeg sitter igjen med er NY INSPIRASJON til å lære mer!!! »

Eli Vera Dyreng
Gestaltterapeut

Lær å lage nettkurs

9. september 2021
...
«Jeg deltok i første klasse på kurset "Pedagogikk for terapeuter". Kurset lærte oss mye om bruk av markedsføring i sosiale medier og hvordan vi selv kan utvikle og ha kurs på web. Jeg ønsker å ha kurs i kosthold i lokale med deltagerne til stede og har aldri tenkt at jeg skal ha kurs på web. Kurset "Pedagogikk for terapeuter" er inndelt i 4 temaer og vi skal sende inn besvarelse etter hvert tema. Fikk rask tilbakemelding på innsendte besvarelser. Fikk kommentarer på besvarelsen og ikke minst nyttige og gode råd ang mine annonser på facebook, min hjemmeside og hva jeg bør gjøre anderledes. Så etter å ha tatt kurset er jeg nå i gang med å lage kostholdskurs beregnet for web. Anbefaler å ta kurset dersom du ønsker å bruke mer aktivt sosiale medier i markedsføring - og ikke minst dersom du tenker å lage kurs/foredrag. »

Anne-Karin Norenes
Muskel og kraniosakralterapeut, kostholdveileder

Helsekostveileder

31. august 2021
«Jeg startet en Sunkost-butikk og for å kjenne meg trygg i jobben var dette studiet viktig for meg. Jeg har lært mye som er relevant for min hverdag og veldig glad for at jeg kunne gjennomføre dette studiet på nett nå i disse koronatider. Jeg føler at kundene mine er glade for kunnskap bak disken. Anbefaler det til alle som har behov for å lære mer om helsekost. »

Kari Lianger
Helsekosteier

Balansering av fettsyrer

3. august 2021
«Kurset "Balansering av fettsyrer" kan jeg anbefale på det varmeste til alle som er opptatt av helse og betydningen av hva slags fett-typer vi putter i munnen. Det er nemlig ingen tilfeldighet med hensyn vårt matinntak og til i hvilke matvarer vi finner de gode fettkildene som er best for vår kropp. Her vil du lære om i hvilke mat vi finner de ulike, dårlige som gode, fettsyrene. Du lærer om viktigheten av omega-3 fettsyrene i kostholdet og dets påvirkning med tanke på hvilke signalmolekyler som produseres fra omega-6 og omega-3. Du vil bli overrasket over hvilke ugunstige skjevheter det er i det norske kostholdet vårt, med tanke på forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrene, dette da sett i relasjon til inflammasjonsrelaterte sykdommer. Rett og slett et meget viktig kurs for å lære om balansering av fettsyrene i kroppen og derigjennom kunne unngå livsstilsykdommer. »

Kjell Ryberg
Kostholdsveileder

Helsekostveileder

2. juli 2021
...
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg syns det er veldig spennende lære om hvordan alt henger sammen i kroppen vår, jeg har selv hatt helseutfordringer med en mage som ikke har fungert så bra, å nå etter dette studiet har jeg mye mer forståelse av hvordan tarmen fungerer og hvor viktig den er for at alt annet skal fungere bra også. Jeg brenner virkelig for dette med kropp og helse og et bra kosthold. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli og ta et dette studie på nettet fordi jeg aldri har gjort det før, og det har gått så fint, nettskolen er oversiktlig og ryddig, alt av pensum ligger inne og man kan kjøpe bøker om man vil. Er også kjempe fornøyd med læreren. Så nå håper jeg at jeg kan få jobb som Helsekostveileder i en helsekostbutikk. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte dette studiet, og at jeg nå sitter igjen med masse kunnskap som jeg tar med meg videre i livet, og et stort pluss er at jeg nå kan hjelpe mennesker til en bedre hverdag. Alt i alt tipp topp tommel opp :) Anbefales på det varmeste. Hilsen Tina. »

Tina Gyllensten
Helsekostveileder

Naturmedisinsk grunnutdanning

22. juni 2021
«Jeg har det siste året studert Naturmedisinsk grunnutdanning. Jeg har tatt nettstudiet samtidig som jeg har hatt full jobb og familie. Nettstudiet har vært interessant og rekkefølgen på temaene har en god progresjon som skaper interesse og helhet i faget. Temaene har en fin oppdeling som har gjort det mulig å holde fokus gjennom hele kurset. Jeg har fått god veiledning og motivasjon fra lærer underveis. Kunnskapen har også inspirert meg til å lære fra de som allerede praktiserer innenfor de ulike retningene innenfor naturmedisin. Jeg har hatt nytte av at studiene gir rom for fleksibel gjennomføring. Selv om jeg har gjennomført studier på nett har jeg hele tiden følt at jeg har vært en del av et miljø som har inspirert til læring. Nå som jeg er ferdig med Naturmedisinsk grunnutdanning har jeg stor motivasjon til å fortsette med flere fag og øke mine kunnskaper. Anbefaler studiene til alle som har interesse for å lære om naturlige komplementære terapier. »

Åse Uldal
Student

Kostholdsveileder

15. juni 2021
«Jeg har med årene utviklet stor interesse for sammenhengen mellom kosthold og helse. Nysgjerrigheten for feltet har vokst seg større og større, og nå, etter eksamen i Kostholdsveileder, er den større enn aldri før. Jeg elsker å fordype meg i tematikken, og det dukker stadig opp nye artikler og ny forskning som jeg vil lese. Dette året med nettstudier på Tunsberg har rett og slett bare fått meg enda mer interessert. I løpet av dette året har jeg lært så utrolig mye, og underveis i studiet har ting plutselig blitt både forståelig og logisk. Jeg har selv IBS, og har personlig hatt stor bruk for kunnskapen jeg har tilegnet meg. Jeg gleder meg til å lære enda mer, og til en dag å kunne hjelpe andre til å oppnå bedre helse. Studiet er oversiktlig, og det er enkelt å manøvrere seg gjennom tema for tema. Det er gode forelesninger i hvert tema, og interessante artikler. Det krever at en er noe selvstendig og disiplinert for å få gjennomført studiet, men en har heldigvis nokså god tid. Og skulle du lure på noe, så får du alltid raskt svar fra lærer. Tilbakemeldingene fra lærerne underveis i studiet er både detaljerte og lærerike. »

Marie Johansen

Forkurs anatomi og fysiologi

9. juni 2021
...
«Jeg valgte å ta dette forkurset for å få en god grunnleggende kunnskap om kroppen før videre studier hos Tunsberg. Dette var mitt første møte med studier på nett, og det var en veldig positiv opplevelse :) Forkurset var spennende, lærerikt og svært nyttig fra start til slutt! Oppgavene og quiz til hvert tema gjorde at man fikk repetert stoffet godt, sånn at det satt. Videre, så var det gode tilbakemeldinger fra lærer, med ekstra relevant faglig påfyll utover det som var i pensum. Personlig, så synes jeg det var veldig nyttig å ha den anbefalte boka "Den Forunderlige Kroppen" gjennom dette kurset, da den utfylte fagstoffet i skolens pensum og var fin å ha som oppslagsverk. Jeg anbefaler både forkurset og Tunsberg Medisinske Skole på det varmeste! »

Nina Furseth
Student, PT, kostveileder

Kostholdsveileder

7. juni 2021
«Som praktiserende Biopat siden 2007 så jeg mer og mer behovet for en mer individuelt rettet kosthold for mine klienter. Biopatien gir litt innsikt, men jeg opplevde at jeg manglet vesentlig kunnskap om næringsstoffenes sammensetning og hvordan disse påvirker kroppen, for å individualisere kostholdet enda mer. Generelt sett er behovet for kostholdsendringer like store som behovet for regulering av ubalanser i kroppen. Man kommer sjeldent i mål uten å endre kosten samtidig, for kortere eller lengre periode, og for noe for livstid. Valget mitt falt på Kostveileder studiet hos TMS da den kostholdsfilosofien de har, er lik den filosofien jeg selv som har. Studiet gir også grunnleggende forståelse for kroppens behov for riktig tilpasset næring og hvordan forskjellige næringsstoffer påvirker organismen vår. Vi får en grundig innføring i næringsstoffene og matkvalitet, noe som blir mer og mer aktuelt i dagens samfunn. Studiet er lagt opp på en slik måte at det er mulig å ta det over lengre tid, og samtidig som man arbeider ved siden av. Dette passet meg svært godt. Dersom du arbeider med mennesker og helse, er dette et svært godt studie for å få en dypere kunnskap og forståelse av hvordan vi kan hjelpe mennesker tilbake til sunnhet på flere måter.»

Lene Glasø
Biopat

Kostholdsveileder

4. juni 2021
...
«Jeg begynte på kostholdsveileder studie etter og selv ha erfart effekten ernæring kan ha på kroppen. Etter mange år som syk, var det rett ernæring som fikk meg ut av sengen. Jeg hadde et ønske om å hjelpe andre til å skjønne det samme, men ville ha en faglig kompetanse i ryggen før jeg gjorde det. I fagene på skolen har jeg lært viktigheten av hvilken mat man putter i seg. Vi gikk i dybden på tingene, og jeg har nå fått er god forståelse og mye kunnskap om kroppen, tarmen og ernæring. Lærene er flinke, og snille. Nå gleder jeg meg til å hjelpe andre. Og føler meg godt utrustet til å jobbe med dette i mange år fremover. Tusen takk for en fint studie. »

Kesia Meyer
Kostholdsveileder

VEKS-fag

3. juni 2021
...
«Jeg valgte å ta VEKS-kurset på Tunsberg medisinske skole da jeg gjennom mange år har hørt mye bra om skolen og lærerne. Kjenner også noen som har gått på skolen og går på skolen. VEKS kurset har gitt meg ennå mer lærdom og inspirasjon slik at jeg kan gjøre en ennå bedre jobb for mine klienter. »

Vigdis Settem
Regresjonsterapeut og Healer

VEKS-fag

2. juni 2021
«Den 1. juni ble jeg ferdig med VEKS-fag ved Tunsberg medisinske skole. Dette er et av fagene jeg må ha på veien til å bli naturmedisinsk muskelterapeut. VEKS-faget har lært meg mye om det å bli en seriøs alternativ behandler. Jeg anbefaler dette faget på det sterkeste! Selve studiet var svært oversiktlig og man fikk raske tilbakemeldinger på alle oppgaver. »

Liv Randi Breen
Student

Helsekostveileder

27. mai 2021
«Jeg jobber i helsekosten, derfor var det et godt valg å ta helsekostveileder. Har vært et meget nyttig studie som jeg får brukt daglig på jobben, mange av problemstillingene i utdannelsen er noe jeg møter daglig. Kan på det varmeste anbefales videre. God, informativ og utfyllende tilbakemelding fra læreren. Mvh Anne Kari Kristensen, Helsekostveileder »

Anne Kari Kristensen
Helsekostveileder

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

5. mai 2021
«Spesialisering i SIBO og andre dysbioser var en meget spennede og nødvendig videreutdanning. Helt klart viktig om man skal komme til bunns i mage/tarm-problematikken og hva gjelder livstilsendringer og hvilke behandlinger som tilbys. Du lærer å tolke testresultater og får en meget god forståelse for hva SIBO og også andre dysbioser er, pluss mye, mye mer som er relatert til dette. I USA er dette stort og man oppfordres til å holde seg oppdatert på ny forskning etter endt kurs og følge med på relevante podcaster. Det er viktig å ha god kunnskap i engelsk da mye av ekstramaterialet er på engelsk. Ikke minst forskningsrapporter. Signy Skåre er en grunndig faglærer som gir meget godt utfyllende tilbakemeldinger. Anbefales på det sterkeste! »

Siv Langøy

Forkurs anatomi og fysiologi

29. april 2021
«Anatomi og fysiologi er kjempespennende og interessant. Vi har virkelig en forunderlig og fascinerende kropp! Dette ga mye ny kunnskap for meg, som i tillegg til coaching også jobber med å optimalisere helse, kosthold og ernæring. Kurset åpnet øynene opp for de viktige sammenhengene mellom mat, anatomi og fysiologi. Det pedagogiske og proffe opplegget skolen har laget passet perfekt i tilnærmingen til de viktige funksjonene, systemene og sammenhengene i kroppen vår. Takk til Helge for gode tilbakemeldinger underveis. Anbefaler kurset på det varmeste! »

Sissel Håkonsen
Life Coach

Naturlig hudhelse

24. april 2021
...
«Veldig fornøyd med denne utdanningen og anbefaler den varmt! Som kursholder i hjemmelaget hudpleie var dette veldig verdifullt, og jeg har fått masse ny kunnskap som vil gjøre mine kurs og min praksis enda bedre. Spesielt tema 5 var gull for meg! Uten tvil høydepunktet :) Anbefaler "Naturlig hudhelse" varmt! »

Anniken Valstad
Kursholder i hjemmelaget hudpleie + under utdanning til i urtemedisin

Grunnmedisin

21. april 2021
«Valgte dette studiet for å få medisinsk grunnfag, da det ikke var påkrevet da jeg tok min utdannelse i 2000. Følte det var riktig å ta nå i disse tider, når det er snakk om mulig autorisasjon. Men også greit og ha for min egen faglige tyngde. Veldig fornøyd med gode, og nøyaktige tilbakemeldinger på innleveringsoppgavene. Oversiktelig pensum. »

Line Lindstrøm
Akupunktør

VEKS-fag

13. april 2021
«Jeg kom for 20 år siden til Norge og jobber her som sykepleier. Dette studium har fylt et tomrom som jeg har etterlyst. Det var lærerikt og interessant og godt forklart pensum. Læreren var utrolig rask med tilbakemeldinger og tips. Kan anbefales. »

Gudrun Nordenfels-Johannessen
sykepleier

VEKS-fag

24. mars 2021
«Jeg tok VEKS som biopatistudent. Anbefaler studiet, tar opp viktige spørsmål for alle som skal jobbe med tobeinte. Lærer Lars Gunnar er supergod på oppfølging, svare på spørsmål, og sparrer godt underveis. Han har valgt ut spennende pensum og oppgaver som vekker nysgjerrigheten! Tommel opp! »

Jenny Elizabeth Gjerlow
Student biopati

VEKS-fag

23. mars 2021
«Valgte dette kurset da det var åpen for tilgang med en gang. Veldig fornøyd med læren sin raske besvarelse av oppgaver. Oppgaver er spennende og lett å gå til, pensum er overskuelig og passende for tema. Som dansk tenkte jeg på hvordan det skulle gå å skrive norsk og lese norsk, men det var en fin balanse i pensum og bra hjelp fra læren. Anbefales! »

Henriette Thykjær
Massør MNMF

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

19. mars 2021
«Jeg kan varmt anbefale dette kurset til alle terapeuter som jobber med tarmhelse. Det er fortsatt mye vi ikke vet når det kommer til tarmhelse, det fine med dette kurset er at artiklene oppdateres etter hvert som ny forskning foreligger. Jeg har siden 2018 fulgt utenlandske eksperter når det gjelder blant annet SIBO, før jeg tilfeldig fant dette kurset på norsk. Svært nyttig å ha alle artiklene på norsk, samt tilgang på lærer du kan spørre om det er noe du lurer på. Det gjør det enklere å forstå et nokså komplisert tema. Jobber du med tarmhelse, vil du ikke angre på å ta dette kurset! »

Margrethe Skår
Helseveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

13. mars 2021
«Jeg tok dette kurset parallelt med medisinsk yogalærerutdannelse, da det var et krav om å ha grunnleggende lære i anatomi og fysiologi. Jeg har jobbet som asthanga yogalærer i noen år, og driver eget yogasenter, men etter dette kurset er jeg så mye tryggere når jeg underviser. Det er så mye lettere å hjelpe mine kunder nå når jeg vet mer om hvordan vi henger sammen, og hvordan systemene i kroppen samarbeider. »

Henriette Moe Kristensen
Yogalærer

Kostholdsveileder

10. mars 2021
«Dette har vært et nyttig og lærerikt kurs for meg. Jeg har fått mer kunnskap om maten jeg spiser og hvor mye den påvirker helsen min. Takk til dyktige lærere for gode og konstruktive tilbakemeldinger og super støtte hele veien. Kan absolutt anbefales. Kjerstin T. Høifødt Kostholdsveileder »

Kjerstin T. Høifødt
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

8. mars 2021
...
«Jeg valgte dette kurset fordi jeg ønsker å ta andre utdanninger hvor grunnleggende kunnskap om fysiologi og anatomi er viktig og også obligatorisk. Det å studere på Tunsberg Medisinske Skole har vært helt perfekt for meg, da jeg kan logge meg inn når det måtte passe meg best. Oppfølging og tilbakemelding fra lærer har vært utrolig bra og jeg har fått gode tips og god feedback etter hver innlevering. Jeg anbefaler Tunsberg Medisinske Skole på det varmeste! »

Tonje Hoff Kristiansen
Forkurs i fysiologi og anatomi

Kostholdsveileder

23. februar 2021
«Eg valgte å ta studiet Kostholdsveileder då eg dei siste åra hadde lært og lest mykje om kosthald, og dets virke for god helse. Også for å kanskje kunna hjelpa andre til bedre kosthald, og gje dei god veiledning til bedre helse. Eg tykkjer det har vore eit kjempespennande år, med mykje å læra. Studiane har vore fint tillaga, med oversikleg info, gode videoar og spennande lesning. Det er eit studie eg verkeleg kan anbefala for dei som er intresserte i kosthald. »

Alvhild Bidne
Kosthaldveiledar

Naturmedisinsk grunnutdanning

15. februar 2021
«Først å fremst vil jeg bare uttrykke hvor utrolig glad jeg er for at jeg tok dette nettstudiet! Jeg har lært så mye mer enn det jeg trodde jeg skulle! Om du er en som meg som er interessert i helse og livsstil og ikke vet helt hvor du skal starte studiene, så ville jeg anbefale dette studiet. Kjempeinteressant! Det beste er at jeg har kunnet kose meg og ha det gøy med stoffet! Du får god tid som gjør at du lærer godt! Jeg har fått så mye god informasjon og læring og har allerede kunnet hjelpe venner med diverse plager. Virkelig taknemmelig for dette studiet! »

Sandra Constance
Naturmedisinsk grunnutdanning.

Helsekostveileder

29. januar 2021
«Dette var et supert kurs, med mye spennende stoff. Læreren er veldig flink og hyggelig. Kurset kan virkelig anbefales. »

Hege Merethe
apotektekniker, kostholdsveileder

VEKS-fag

25. januar 2021
«Jeg gikk i gang med VEKS-faget for å tilfredsstille kravene i soneterapiutdanningen. Synet på faget ble imidlertid fort endret da jeg så hvordan det åpnet for en dypere forståelse av viktige perspektiver en naturterapeut bør ha med seg i sin kommunikasjon med pasienter og samfunn. Studiet er effektivt og flott lagt opp, med raske og oppmuntrende tilbakemeldinger fra lærer, noe som gjorde dette til en meget positiv opplevelse. Anbefales! Rune Laurantsen, student soneterapi »

Rune Laurantsen
Student soneterapi

Naturmedisinsk grunnutdanning

19. januar 2021
«Veldig fornøyd med dette studiet. Det var et veldig godt supplement til min utdannelse innen folkehelse, som bidrar til at jeg kan forstå enda flere av de helhetlige årsakene som ligger bak mange av våre mest vanlige folkesykdommer. Studiet var lagt opp på en veldig intuitiv måte. Fremdriften i studiet var lagt opp på en måte som gjorde at modulene bygget på hverandre, noe som gjorde de ulike modulene lettere å forstå. Læreren ga veldig gode og motiverende tilbakemeldinger på innsendingsoppgavene, noe som bidro til mer læring! »

Marthe Svendsen Aune
Folkehelsearbeider

VEKS-fag

19. januar 2021
...
«VEKS-fag og bevissthet rundt disse hører med i en utdanning innenfor naturmedisin. Flott opplegg og supre lærerkrefter på Tunsberg Medisinske Skole. Anbefales! »

Elisabeth Langegard Ekrem

Helsekostveileder

13. januar 2021
«Dette studie har vært utrolig spennende og lærerikt! Ikke minst en dyktig lærer og gøye oppgaver. Jeg måtte avslutte det forrige studie mitt på UiA da jeg ble for stresset, og slet med betennelse i magen, og etter mye søk om helse og naturlige løsninger kom jeg over studiet Helsekostveileder her. Dette er perfekt da jeg får holde på med dette hjemme og bli frisk, samt lære mye om helsekost jeg kan ta med videre og hjelpe andre med. Om du så skal jobbe på helsekost eller er interessert i helse og kunnskap, så vil jeg sterkt anbefale dette flotte kurset! »

Elisabeth Aspen
Helsekostveileder

Kostholdsveileder

12. januar 2021
«Jeg synes dette studiet har vært lærerikt og nyttig. Jeg har fått kunnskap om maten jeg spiser nå og hvordan den påvirker min helse. Jeg har allerede hjulpet min familie til bedre helse og livsstil. Tunsberg er også en veldig moderne skole med dyktige lærere, som hjelper studenter med å ta utdannelse på deltid, hjemmefra, noe som er viktig nå i pandemitiden. Jeg anbefaler dette studiet slik at også andre kan få glede av denne kunnskapen.  »

Irina Andreetta
Kostholdsveilederstudent

Forkurs anatomi og fysiologi

30. desember 2020
«I forbindelse med Mediyoga-utdanning måtte jeg lese anatomi. Studiet var så lærerikt og jeg vil få god nytte av det. Lærer Helge var flink til å veilede og rette mine oppgaver. Jeg er meget fornøyd med Tunsberg, var gjennom alt på 4 mnd. Kjøpte bok. »

Hanne
Anatomi

Kostholdsveileder

7. desember 2020
«Kostholdveilederstudie har vore eit spennande år med mykje læring om kosthald og næringstoff. Studie var krevande, men godt tillaga. Godt undervisningsmateriale, gode tilbakemeldingar og oversiktlege sider. Mykje godt fagstoff, og dyktige lærara. For meg var dette ein heilt ny fagretning, og eg hadde lite kunnskap frå før, så ingenting kom gratis. Motiverande forum og gode tilbakemeldingar har vore viktigt for meg. Eg anbefalar alle med interesse for godt kosthald, god helsa og alle som ynskjer å hjelpa seg sjølv eller andre til bedre helsa, å ta dette studie. »

Alvhild Bidne
Kosthaldsveiledar

Balansering av fettsyrer

3. desember 2020
«Jeg har hatt interesse for helse, ernæring og kostilskudd i hele mitt voksne liv. Jeg har drevet Bailine salong hvor helse og kost er i fokus, og jeg har mange kurs/studier i.f.m dette. Og tror at mat er medisin, sammen med kostilskudd. Jeg har nettopp tatt Balansering av fettsyrer, og det var utrolig lærerikt. Spennende temaer om fettsyrene, og med linker til meget interessante artikler. Mye jeg ikke visste. Og denne nye lærdommen om fettsyrer vil jeg ta med meg videre på veien i livet. Og jeg vil for alltid ta omega-3-tilskudd:) Tusen takk for et meget fint studie, Linda! :) Vennlig hilsen Urd »

Urd Kristoffersen
Student og tidligere terapeut

Helsekostveileder

16. oktober 2020
«Fantastisk kurs der jeg føler at jeg har fått utrolig mye igjen for pengene. Nå kan jeg føle meg trygg når jeg anbefaler varer i min helsekostbutikk.»

Malin
Helsekostveileder

Kostholdsveileder

12. oktober 2020
«Jeg er utrolig fornøyd med dette studiet og anbefaler det på det sterkeste! Jeg syntes det har vært utrolig lærerikt og veldig gøy. Det har vært utfordrende, samtidig som jeg har følt på mye mestring etter å ha satt meg godt inn i de ulike temaene. Det er enkelt å tilpasse ulike livssituasjoner, du kan ta det på kort tid eller lang tid. Jeg føler jeg har fått en god kunnskapsbase allerede, samtidig som jeg ønsker å lære mer og har derfor godt videre på Ernæringsterapi. »

Christina J. Wilsbeck

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

12. oktober 2020
«Veldig lærerikt og omfattende studie med en dyktig lærer som er lett tilgjengelig og svarer kjapt. Viktig med gode engelskkunnskaper.»

Wenche Runningen
Sykepleier, kostholdsveileder og student

Naturmedisinsk grunnutdanning

8. oktober 2020
«Dette har vært ett lærerikt studie med masse lesestoff. Ikke alt har vært like lett å skjønne seg på, men jeg har fått kjempegod veiledning av lærer Fride Aasen og hun fikk meg fremover. Jeg er glad jeg tok dette studiet og vil absolutt anbefale det til andre.»

Linn Lier
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

30. september 2020
«Jeg kan anbefale dette forkurset, all informasjon stod ikke i artiklene så man lærte å lete for å finne informasjon andre steder, både i bøker og på nettet. Tilbakemelding på innsendte oppgaver fra lærer forklarte mer utfyllende om spørsmålet. Det var verst i begynnelsen da alle faguttrykk og begrep var helt nye, men de ble repetert utover i oppgavene. »

Cecilie Kinstad
Student på terapeutisk grunnutdanning

VEKS-fag

16. september 2020
«Tusen hjertelig takk for nettskolen og en superb lærer, Lars Gunnar Lingås! Selv om jeg hadde noe kunnskap fra bachelor og masterstudier i mitt hjemland, var dette kurset en supergod idé for å bli kjent med norsk Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunn. Jeg er så glad for å kunne være student igjen :)»

Simona Balcaitiene
Fysioterpeut og massasjeterapeut

Balansering av fettsyrer

14. september 2020
«Et meget bra kurs der du får god og oppdatert innsikt og oversikt over fettsyrer i kroppen, og hvor viktig omega-3 er for oss. Raske og fine tilbakemeldinger fra lærer underveis. Anbefales!»

Trude Nordengen-Røli
Kostholdsveileder og student på Ernæringsterapi

Helsekostveileder

30. juli 2020
«Dette var et superinteressant og lærerrikt studie som jeg virkelig anbefaler på det sterkeste. »

Mie Pedersen
Helsekostveileder

VEKS-fag

12. juli 2020
«Det har vært en god prosess og godt samarbeid med skolen hele veien. Raske og bra tilbakemeldinger om det var noe jeg lurte på. Læreren rettet oppgavene meget raskt med tilbakemeldinger. Supert å ta studiet digitalt, kunne sette seg ned når en har anledning. Gode digitale forelesninger. Dette studie var meget godt bygget opp med de grunnleggende emner i lov og forskrifter, velferdsstatenes historie, etikk, moral og refleksjon om etiske utfordringer. Hvor du selv kommer med egne refleksjoner om hva som en kan møte og hvordan det kan være lurt å handle. Grunnleggende og bevisstgjørende kommunikasjon og relasjonsbygging, og ikke minst forventningsavklaringer. Det som begeistret meg veldig var det siste emnet om forståelse av paradigmer i vitenskapens utvikling og forståelsen av å lese forskningsrapporter kritisk. Jeg leste flere forskningsrapporter innenfor mitt emne som jeg vil bruke i min virksomhet med pasienter og samarbeidspartnere. Jeg vil på det sterkeste anbefale dette studie for de som ønsker å jobbe innenfor naturterapi, veldig lærerikt og gode oppgaver. Det er overkommelig å gjennomføre selv med full jobb ved siden av, men du må jobbe med stoffet. Vil også anbefale at du leser studieteknikken til hvert emne. Tusen takk. »

Tone Elisabeth Wierød
Student akupunktur

Forkurs anatomi og fysiologi

7. juli 2020
«Jeg valgte forkurset i anatomi og fysiologi for å kunne fortsette videre med å bli yogainstruktør. Jeg synes at kurset er kjempefint strukturert i forskjellige temaer, og har ryddige sider som er lette å lese. Quizzene og innsendingsoppgavene har gjort at jeg har lært masse, og gjennom tilbakemeldingene har jeg fått enda mer dyptgående kunnskap. Jeg synes jeg har fått en god innføring i kroppens anatomi og fysiologi, og vil gjerne anbefale kurset for alle som har bruk for grunnleggende kunnskap om menneskekroppen. »

Kjersti Dalen Stæhli
student

Helsekostveileder

15. juni 2020
...
«Vil anbefale dette studiet på det sterkeste! Kjempespennende og lærerrikt. Veldig ryddig, enkelt å forstå gangen i det og en engasjert lærer bare noen tastetrykk unna om det skulle være noe. Raske tilbakemeldinger fra lærer, med gode og utfyllende svar. Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville lære mer om generell helse og kosthold. Mest fordi jeg har vært kronisk syk i over 14 år og fordi jeg mistet min mor i kreft i 2016. Etter alle disse årene har jeg dessverre mistet litt troen på helsevesenet, så da var det på tide å søke mer kunnskap på egenhånd og dette var absolutt rette veien å gå. Angrer ikke ett sekund på at jeg tok sjansen. Det har absolutt gitt mersmak og jeg er allerede klar for neste studie hos Tunsberg. »

Ann Catrin Ancorini

Balansering av fettsyrer

3. juni 2020
«Dette er eit utrulig viktig og interessant kurs å ta. Ein veit i dag at mykje av livsstilssykdommene kan komme av inflammasjoner i kroppen og ubalanse i fettsyrene er ein ubalanse som kan føre til inflammasjoner. Dette er eit kurs som alle terapeuter burde ta :) »

Tove Riise Grastveit
Balansering av fettsyrer

Forkurs anatomi og fysiologi

10. mai 2020
«Det har vært et spennende og lærerikt kurs med gode tilbakemeldinger fra Danielle - takk for det. En god forberedelse til neste trinn som er Grunnmedisin. Jeg kan anbefale kurset på det varmeste. Mvh. Anne Kristin Holta »

Anne Kristin Holta

Hårmineralanalyse

27. april 2020
...
«Hei! Akkurat ferdig med kurset i HMA. Hadde tatt HMA trinn 1 tidligere som var en "lettversjon" og har tatt flere tester allerede, men følte at jeg manglet litt kunnskap. Etter dette HMA kurset har det falt ned flere "polletter" og jeg har lært grundigere om proporsjoner og virkninger. Tidligere måtte jeg bruke rapporten for å orientere meg, men nå kan jeg se på Analysesøylene og hente ut informasjon der selv og kontrollere mot rapporten. Det jeg har erfaring med etter flere tester er at både for meg selv og for pasientene så kjenner vi oss igjen i det som blir målt/funnet. Har pasienter som sier: Dette er jo meg, akkurat sånn jeg føler meg. Endelig en test som "beviser" mine utfordringer. De som har fulgt både kostanbefalinger og tilskuddsanbefalinger har fått veldig god respons og resultater spesielt på energifronten. Lærer Katrine Solbakken har vært en dyktig veileder og svarer raskt på spørsmål underveis når man trenger det. Gode og forståelige tilbakemeldinger med tips for enda bedre forståelse. Kan anbefale kurset på det varmeste som et supert verktøy i jobben med bedre helse. Tusen takk! »

Connie Kind
Kostholdsveileder

Markedsføring for terapeuter

30. mars 2020
...
«Som Naturterapeut viste jeg ikke helt hvordan jeg skulle markedsføre meg via sosiale media. Derfor trengte jeg noen som hadde mer kunnskap enn jeg hadde. Etter å tatt markedsføringskurset ble jeg mer bevist på hvem mine kunder var, ved å spisse meg mot en bestemt målgruppe. I kurset er det også mange gode tips og råd om hva som er nyttig for å markedsføre seg. Du får også en god oppfølging om det er noe du lurer på. »

Monica Dahl Espevik
Kostholdsveileder, sykepleier, muskel og kraniosacralterapeut

VEKS-fag

10. mars 2020
«Jeg valgte dette kurset for å friske opp mine kunnskaper. Jeg la min virksomhet som hypnoterapeut på is i 2014. Startet sykepleiestudiet i 2015 og ble ferdig utdannet i 2018. Ønsker nå å komme igang med hypnoterapien igjen og valgte dette kurset for å friske opp mine kunnskaper og å sette meg bedre inn i lovverket. Som sykepleier kunne jeg det meste fra før, men uansett tenker jeg at dette er et viktig og lærerikt kurs å få med seg. »

Renate Meland
Sykepleier, Hypnoterapeut

Balansering av fettsyrer

18. februar 2020
«Jeg valgte dette kurset siden det er så enormt mye å velge i, når du skal kjøpe et omega-3 produkt. Igjennom dette kurset har jeg lært å kunne velge og være trygg på valgene jeg gjør i hensyn til dette. Dette er et veldig lærerikt og spennende kurs, med en fantastisk flink og hyggelig lærer. Så dette kurset anbefaler jeg på det varmeste. »

Hege Merethe
Kostholdsveileder

Matintoleranse

15. februar 2020
«Jeg vil anbefale kurset på det varmeste. I kruset lærere en grundig om årsaker til intoleranser og en får en god forståelse av hvordan ting henger sammen. I og med at jeg selv har intoleranser har jeg fått klarhet i flere forhold som kan påvirke mine problemer positivt. Oppfølging i kurset er kjempe rask og veldig god. »

Monica
Sykepleier, Kostholdsveileder, SIBO, muskel og Kraniosacral terapeut.

Kostholdsveileder

11. februar 2020
«Jeg valgte å ta dette studiet for å lære mer om sammenhengene mellom kosthold og helse. Etter flere år med matallergier og ME så jeg hvor viktig det jeg spiste var for dagsformen. Jeg ville lære mer, og dette studiet var perfekt! Studiet er lagt opp på en ryddig og oversiktelig måte, og du får gode og utfyllende tilbakemeldinger på oppgavene underveis. Lærerne er veldig flinke og genuint opptatt av faget. Samtidig får man tilbud om å delta på forskjellige foredrag og fagdager om som går dypere inn i temaer som berører kosthold og helse. Nå har jeg nettopp tatt eksamen, og sitter og tenker på om jeg skal bruke all denne kunnskapen på noe. Kanskje skrive artikler? Har iallefall kost meg skikkelig med å skrive oppgavene underveis. Anbefaler alle som er interessert i kosthold å ta dette studiet:-) »

Liss-Mari Slettli
Kostholdsveilederstudent

Balansering av fettsyrer

7. februar 2020
...
«Jeg har jobbet som programleder i P4 i 13 år, men har valgt å bytte bransje fordi jeg har et brennende ønske om å hjelpe andre. Jeg har selv spist meg frisk fra sykdom, og er spesielt opptatt av fettsyrebalanse, stoffskifteproblematikk og mage/tarm. Jeg har begynt som forhandler av produktene som hjalp meg å bli frisk (blant annet omega 3), og studiet Balansering av fettsyrer var derfor et veldig riktig valg for meg. Jeg liker veldig godt måten å studere på, og fikk rask og god tilbakemelding på oppgavene. Et studium som burde være almenkunnskap, og som anbefales til alle! »
Ingrid Forbregd
Student kostholdsveileder

Balansering av fettsyrer

28. januar 2020
...
«Etter å ha tatt studiet Kostholdveileder, ønsket jeg å få vite enda mer om fettsyrene. Siden jeg også har startet opp med måling av fettsyrer på mine klienter, ønsket jeg å få vite mest mulig om fettsyrene fra en nøytral kilde. Studiet svarte i aller høyeste grad til mine forventninger. Føler meg nå trygg på temaet fettsyrer, og kan dermed gi anbefalinger videre til mine klienter. Takk for nyttig kurs :-) »

Anne-Karin Norenes
Muskel- og kraniosakralterapeut og kostholdsveileder

Grunnmedisin

21. januar 2020
«Anatomi og fysiologi (grunnmedisin 1) er et omfattende tema som i utgangspunktet krever mye for å oppnå god forståelse og oversikt. Det er derfor flott å erfare at det pedagogiske opplegget med sammendrag, tester og innsendinger fungerer meget godt i innlæringen av de viktige sammenhenger i kroppen. Inspirerende tilbakemeldinger og nyttige tips fra lærer vitner også om høy kvalitet på dette studietllbudet. Ser stor nytte av dette inn i soneterapistudiet, og fortsetter med grunnmedisin 2 parallelt med soneterapi 2. »

Rune Laurantsen
student

Kostholdsveileder

17. januar 2020
...
«Dette studiet kan eg anbefale på det sterkaste. Kunnskapen eg har fått gjennom dette studiet skulle eg ønskt eg hadde hatt mykje tidlegare. Eg avslutta min yrkeskarrière for å gjere noke heilt anna. Interessa og nysgjerrigheten rundt tarmhelse/fordøyelse og hjernehelse var mitt utgangspunkt for å gjere denne store endringa. Eg er ikkje blitt skuffa, berre meir nysgjerrig på korleis vi gjennom kosthold kan påvirke helsa. »

Mariann Bergset Kongsvoll
Kostholdsveileder

Balansering av fettsyrer

14. januar 2020
«Jeg har sluttført kurset Balansering av fettsyrer. Jeg er spesielt interessert i dette av flere årsaker, men viktigst er hva skal man velge til og fra av fett i maten for egen god helse. Veldig mange velferdssykdommer kan oppstå med feil fettsyreprofil. Jeg har absolutt blitt innført i det stoffet jeg håpet på og føler at jeg har fått gode svar. Gleder meg til å kunne veilede venner, familie og kunder - som har lyst å få bedre helse. Det finnes en veldig god hjelper i form av et omega-3 tilskudd som hjelper kroppen å være i riktig balanse med daglig inntak. Det viktige her er også at fettet er livsnødvendig i riktig mengde, og ikke for lite av det heller. »

Lillian Elvin
Hud og fotterapeut, Aromaterapeut.

Kostholdsveileder

29. desember 2019
«Jeg er veldig glad for at jeg meldte meg på studiet kostholdsveileder TMS. Jeg har ikke bare lært mye, men studiet har også gjort meg mye mer ydmyk overfor faget. Jeg har alltid synes at kosthold og ernæring er spennende, men også komplisert og veldig omfattende. Studiet har gitt mersmak til å lære så mye som jeg kan og aldri slutte å ta til meg informasjon. Jeg skjønner veldig godt at vi som jobber med kosthold og ernæring aldri blir ferdig utlært i dette faget, men fra studiet har jeg fått med meg mange gode verktøy og ideer om hvordan jeg kan hjelpe andre til en friskere og sprekere hverdag. Takk fra en meget fornøyd Annika L Tjensvoll »

Annika Lorraine Tjensvoll
Kostholdsveileder

Soneterapi med øreakupunktur

20. desember 2019
«I Soneterapi har jeg gledet jeg meg til hver samling. Terje som en meget inspirerende lærer klarte å innvie oss i et stort fag på en slik måte at vi raskt så muligheter som langt overgikk våre forventninger. Fra første samling klarte jeg å anvende deler av dette slik at jeg fikk konkrete virkninger på min nærmeste familie. Samtidig åpnet hver samling opp for enda større perspektiver, med en god helhet etter 4. samling. Ser fram til å fortsette med Soneterapi 2! »

Rune Laurantsen
student

Forkurs anatomi og fysiologi

19. desember 2019
«Forkurs i Anatomi og Fysiologi har vært et veldig bra studie, flott oppbygd og enkelt å greit å delta på. Daniella har med sin retting og kommentarer bidratt til å holde min motivasjon oppe, slik at studiet ble gjennomført på mye kortere tid enn forventet. Tusen takk! Mvh Harriet »

Harriet Rendahl
Yogalærer

Forkurs anatomi og fysiologi

15. november 2019
«Veldig lærerikt og et fint oversiktlig kurs om kroppens anatomi og fysiologi. Fikk den grunnleggende kunnskapen til å gå videre i Biopati utdannelse. Alle oppgaver, quizer, gode og konstruktive tilbakemeldinger fra lærer Danielle hjalp meg til å systematisere kunnskap. Takk :) »

Justyna Szczecinska
Forkurs anatomi og fysiologi

Forkurs anatomi og fysiologi

7. november 2019
«En supert og informativt forkurs, mye nyttig og ny informasjon selv for ei som har gått 4 år videregående opplæring innenfor helseyrket. »

Hanne J Torcw
Forkurs anatomi og fysiologi

Balansering av fettsyrer

4. november 2019
«Meget nyttig kurs. På medisinerstudiet lærte vi om Prostaglandinsyntesen, men lite om konsekvenser av ubalanse i fettsyreprofilen. Med denne ballast vil kolleger og andre ha mye bedre forutsetning for å gi forebyggende råd og evt. ekstra inntak av mattilskudd. Basert på en enkel fettsyretest fra fingeren vil Vitas.no (UiO) gi status før og etter endring, med kostråd/tilskudd. De fleste gjetter at de er i balanse. 95% i Norge ut fra det moderne kostholdet, viser seg være i ubalanse. Morsmelk definerer bl.a. hva som er korrekt balanse mellom proinflammatoriske fettsyrer Omega 6 og antiinflammatoriske Omega 3, som i morsmelk er 2-3:1. Fleste i Norge ligger på 15:1. Klar risikosone for utvikling av livsstilssykdommer. Kursleder Linda har gjort en grundig jobb med kurset og meget gode tilbakemeldinger. Anbefales for leg og lærd! Bevisstheten rundt fettsyrebalansen som den viktigste balansen i kroppen, må opp! »

Frank Thrana
Lege

Hårmineralanalyse

28. oktober 2019
«For 10 år siden fikk jeg problemer med gluten, og ble opptatt av å lære mer om hva kosthold/ernæring kan bety for helsen. Kurset i HMA har gitt meg mye lærerik og interessant kunnskap om mineralene og deres oppgaver, viktige proporsjoner og hva avvik indikerer. Det har vært spennende å lese om hvordan blodtrykk, stress, hormonbalansen mm. uttrykkes i en HMA. Jeg har også satt stor pris på de lærerike videoene som hører til kurset. Takk for god oppfølging og veiledning. Jeg håper at dette kurset kan bidra til at jeg kan være med å hjelpe andre til bedre helse.  »

Eli Kjersti Borge
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

27. oktober 2019
...
«Jeg valgte å studere kostholdsveileder fordi jeg lenge har hatt stor interesse for kosthold og ernæring. Tunsberg ble et naturlig valg for meg ettersom jeg har troen på deres filosofi innen ernæring og livsstil. Studiet var meget lærerikt og jeg har fått en god forståelse for ernæring. I studiet lærer man om grunnleggende temaer for å få et helhetlig perspektiv på hva som påvirker maten, i tillegg til at vi lærer om forskjellige kulturer for å få en forståelse av at det er stor variasjon på hva folk spiser. Studiet gir deg god innsikt i hva som skal til for å hjelpe deg selv og andre på veien mot bedre helse. Jeg vil anbefale studiet på det sterkeste for de som er interessert i ernæring og hvis du har lyst til å ta bedre valg. Skolen er godt organisert og er alltid behjelpelig hvis det skulle være noen utfordringer på veien. Jeg var så fornøyd at jeg startet direkte på Ernæringsterapi når jeg hadde fullført kostholdsveielder. Ta steget inn i en spennende verden hvor du kommer til å lære mye nytt! »

Robert Grane
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

24. oktober 2019
«Tok dette kurset da jeg er mye syk og vil ta litt tak selv å lære om kropp og kosthold. Vil anbefale dette kurset på det sterkeste for de som vil se hvordan nettstudier hos Tunsberg funker. Sidene er oversiktlige og ryddige. Man har mange gode verktøy og lærerne og kundeservicen er fantastisk. Her får man gode tilbakemeldinger og motivasjon. Denne nettskolen likte jeg! »

Åse Lovise Nessø
Badevakt og bartender

VEKS-fag

10. oktober 2019
«Terningkast 6 til dette VEKS-fagkurset og lærer Lars Gunnar Lingås! Dette er en super måte å studere på. Pensum, quiz og oppgaver er spennende og rett på sak. Jeg har lært mye, fått aha-opplevelser, rask tilbakemelding og god støtte underveis. Lars Gunnar er en unik, vis og fantastisk lærer! Jeg anbefaler han og kurset på det varmeste. »

Tonje Alida Parsons

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

10. september 2019
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg selv fikk diagnosen sibo. Jeg ville lære mest mulig om temaet for å vite hvilke verktøy som finnes og for å forhindre tilbakefall. Jeg er veldig fornøyd med kurset, og lærte ting jeg mest sannsynlig ikke ville ha funnet ut av uten. Læreren i kurset var også veldig flink og ga raske svar tilbake når det var noe jeg lurte på. »

Kristin

Forkurs anatomi og fysiologi

6. september 2019
«Forkurset i anatomi og fysiologi anbefales da det tar deg gjennom alle viktige funksjoner og systemer i kroppen på en fin måte, og du får gode tilbakemeldinger fra Danielle - noe jeg har satt stor pris på. Kropp er et spennende tema og det å lære mer om hvordan vi faktisk fungerer og henger sammen er veldig viktig for å kunne ivareta oss selv på best mulig måte. Forkurset gir deg virkelig mersmak til å fortsette med andre studier ved Tunsberg Medisinske Skole. Takk! »

Karen Solveig Høyland
Forkurs anatomi og fysiologi

Naturlig hudhelse

4. september 2019
...
«Naturlig hudhelse er et veldig nyttig verktøy i yrker som berører menneskers livsstil og helse. For mange er det hud og det vi kan se som gjør mennesker motivert for å gjøre endring. I tillegg gir kurset en god innføring i de vanligste hudutfordringene og aldring, som er mulig å gjøre noe med gjennom livsstil. Kurset er en fantastisk tilnærming til god helse, som gir resultater langt utover bedre hud. Kan anbefales! »

Helene Sundby
Livsstilscoach

Forkurs anatomi og fysiologi

30. august 2019
...
«Forkurset i anatomi og fysiologi gav meg et enkelt innblikk i kroppens ulike funksjoner, hvordan vi er bygd opp og hvordan dette fantastiske maskineriet fungere i samspill og skaper balanse. En fin klargjøring til dypdykk i grunnmedisin og biopati som er målet med min utdannelse. »

Therese Iren Kleppe
Student i Biopati

VEKS-fag

29. august 2019
...
«Dette studiet passer helt perfekt for deg som har behov for å kunne studere hjemmefra. Og for deg liker å studere i ditt eget tempo (innenfor tidsrammen kurset er på da 😜). Selv om jeg har en mastergrad i "bagasjen" så er dette kurset noe helt annet, nettopp fordi det er en helt annen vinkling inn på tema. Jeg har lært MYE som har med det å være en alternativ behandler å gjøre. Det beste synes jeg har vært de gode artiklene om etikk og yrkesmoral. Virkelig verdifullt 👍 Så lenge du setter av tid til å jobbe med stoffet litt og litt, så er dette helt overkommelig sammen med småbarnslivet og travel hverdag. Anbefales virkelig for alle som vil være profesjonelle alternative behandlere. »

Maj Iren Ottesen
Ansiktsyogalærer og alternativ behandler

VEKS-fag

27. august 2019
«Jeg er veldig fornøyd med VEKS-kurset ved Tunsberg Medisinske Skole. Pensumet var kortfattet og tydelig, oppgavene ryddige, quizzen var fin å øve seg på og oppgavene ble besvart raskt og godt av hyggelig lærer. »

Tone Langvik
Kraniosakralterapeut

Helsekostveileder

7. august 2019
«For 2 år siden overtok eg en Helskostbutikk. Eg var alltid interessert i mat og helse og fordi eg driver med triathlon som betyr mye trening måtte eg i ung alder finner ut hvordan eg kan få all næringen kroppen trenger i meg. For å kunne hjelpe kundene enda bedre bestemte eg meg å ta en utdanning. Etter en vurdering valgte eg å ta studiet ved Tunsberg Medisinske Skole. Eg angre ikke i det minste. Opplegget er veldig strukturert og oversiktlig og med det vesentlige og i tillegg mye ekstrainformasjon. Eg kunne ta utdanningen i min fart og er veldig fornøyd nå. Alltid noe å lære i etterkant også, men første steget er gjort og skolen tilby mange kurs i tillegg som kan være aktuelle for meg senere. »

Conny Bloch
Helsekostveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

18. juli 2019
«Forkurs i anatomi og fysiologi er et fint og oversiktlig kurs om du ønsker å få litt mer innsikt i den grunnleggende kunnskapen om kroppen. Man får jobbe selvstendig, samtidig er det en fin måte å sjekke ut om man liker å studere på nett. Takk for bra oppfølging fra Danielle. »

Eva Klingen

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

28. juni 2019
...
«Wow, spesialisering i SIBO har vært en fornøyelse! Dette var et virkelig bra og fantastisk lærerikt kurs. Som ernæringsterapeut er det lett å sette seg fast i noen mønstre for hvilke råd man gir. I løpet av kurset har jeg fått flere nye innfallvinkler til problemstillinger som jeg møter nesten daglig. Innholdet i kurset er super spennende og omfattende. Jeg skjønner hvor lite jeg vet. Gi oss flere slike kurs Signy, dette var bare helt strålende! »

Anne-Grete Lavik-Haug
ernæringsterapeut

Kostholdsveileder

21. juni 2019
...
«Jeg har nettopp fullført studiet kostholdveileder ved Tunsberg naturmedisinske skole. Tidligere har jeg tatt Naturmedisin og Matintoleranse. I voksen alder har jeg tatt utdanning som NNH godkjent naturmedisinsk muskelterapeut og NNH godkjent Kraniosakralterapeut ved Sirius naturmedisinske skole. I den forbindelse tok jeg naturmedisin ved Tunsberg. Ser i mitt arbeid som terapeut at kosthold er meget viktig. Mange klienter må endre kosthold eller finne utav sine intoleranse/allergi før deres andre plager kan bli helt borte. Privat har vi også erfart hvor viktig riktig kosthold er. Min mann har spist seg frisk ved hjelp av lavkarbokosthold og har nå kuttet ut alle sine medisiner, og sier selv at han har fått ett nytt liv. Jeg selv har også spist meg frisk og redusert antall allergier/intoleranser betydelig. Våre erfaringer gjør at min interesse for kosthold i forhold til helse bare øker. Har lest mye om kost osv pga vår egen helse, men ønsket å få en grundigere kjennskap til en del av teoriene. Valget falt på Tunsberg fordi det er nettbasert og opplever dem som seriøse. Samtidig liker jeg undervisnings-formen med forelesninger via nett, pensumstoff som blir lagt ut i tillegg til anbefalte bøker. Etter hvert tema må vi gjennomføre Quiz og levere inn oppgave. Tilbakemeldingene på hver innlevering er flott og lærerik, lærerne kommenterer hva som er riktig og ikke minst hvor vi bør sette oss mer inn i pensumstoffet. Har også tatt kurset om matintoleranse via Tunsberg, og kan ta tester av mine klienter. Ved å ta utdanningen kostholdveileder føler jeg meg tryggere og sikrere i rådene jeg nå gir til mine pasienter. Takk til Tunsberg for god organisering og til faglærerne som øser av sin kompetanse.  »

Anne-Karin Norenes
Muskel- og kraniosakralterapeut. Kostholdveileder.

Kostholdsveileder

20. juni 2019
«Dette studiet er meget bra lagt opp,god oppfølging og tydeligvis basert på mye kunnskap og erfaring. Jeg tok dette studiet fordi jeg trenger mer kunnskap om egen helse,men også for å kunne være med å bidra til bedre "folkeopplysning" enn den som er gjort til nå. Jeg føler vi trenger større forståelse av årsaker og sammenhenger fremfor all denne symptombehandlingen som foregår Så det å kunne være med å gjøre mennesker mer bevisste og i større grad ta vare på egen helse tror jeg er lurt Anbefales om du vil investere i deg selv og andre. »

John Lauritzen
Kostholdsveileder

Grunnmedisin

6. juni 2019
...
«Jeg har nå gjennomført Grunnmedisin del 1 og del 2. Jeg valgte dette studiet for å få en bedre kunnskap om hvordan kroppen vår fungerer. Det har gitt meg et godt innblikk i hvordan vi er satt sammen og hva som skjer i kroppen vår ved ulike sykdommer, skader og infeksjoner. Jeg jobber som alternativ behandler og det er viktig for meg å ha denne kunnskapen. Under studiet har jeg fått mange gode tilbakemeldinger, tips og råd til hver innleveringsoppgave fra inspirerende lærere. Innleveringsoppgavene har vært omfattende og lærerike. Anbefaler dette studiet på det sterkeste. »

May-Elin Wraalsen
Grunnmedisin

Kostholdsveileder

30. mai 2019
«Familien min på farssiden har i alle år slitt med energiløshet, stoffskifte- og vektproblematikk, til tross for at de følger statens ernæringsråd, har en sporty og aktiv livsstil og spiser moderate mengder. Selv har jeg slitt med spiseforstyrrelser i flere år før jeg skjønte at det å holde seg slank og full av energi ikke først og fremst handler om mengde mat, men type mat. Jeg har i perioder prøvd både blodtypediett, steinalderdiett og LCHF med gode resultat og er overbevist om at ulike personer trenger ulik mat for å fungere optimalt. Da jeg oppdaget studiet i kostholdsveiledning hos Tunsberg medisinske, fikk jeg lyst til å lære mer orm hvordan mat virker ulikt på ulike personer avhengig av gener og livsstil. Jeg ville lære mer om individuelt tilpasset kosthold og skaffe meg kompetanse om mat som medisin for om mulig å kunne hjelpe andre med samme utfordringer rundt mat som jeg selv og min familie har hatt. Studiet i kostholdsveiledning er faglig godt fundert på moderne forskning både fra inn og utland og våger å stille spørsmål ved myndighetenes kostholdsråd. Studiet avdekker også hvordan den kommersielle matvareindustrien gjør oss både overvektige og syke gjennom å tilby energitett og næringsfattig mat. Her lærer du å velge næringsrike råvarer og sette sammen et kosthold som bedrer fordøyelsen, stabiliserer blodsukkeret og gir kroppen den næringen den trenger. For meg og for alle andre som sliter med mat og vekt betyr det veien til et nytt liv med mer energi og bedre livskvalitet. Takk til engasjerte og gode lærere og veiledere gjennom studiet. Takk også til alle engasjerte medstudenter som deler spørsmål og svar i gruppen på Facebook. Anbefales til alle som er interessert i å lære mer om sammenhengen mellom mat og helse. »

Heidi Brandshaug
Lærer

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

27. mai 2019
...
«Jeg jobber veldig mye med tarmproblematikk og har i tillegg slitt mye med fordøyelsen selv (har blant annet hatt SIBO selv). Jeg valgte å ta dette studiet for å fordype meg i SIBO og stå enda bedre rustet til å hjelpe mine klienter som har fordøyelsesproblemer de ikke finner ut av. Kurset er utrolig lærerikt og Signy er en fantastisk lærer som gir gode og konstruktive tilbakemeldinger. Kan absolutt anbefale alle som ønsker å lære mer om SIBO å ta dette studiet. »

Siri Antonsen Aartun
Ernæringsterapeut, kostholdsveileder

Grunnmedisin

21. mai 2019
«Jeg jobber til daglig med smertelindring, kostveiledning og lymfedrenasje og ønsket i den forbindelse å oppdatere kunnskapen min ved å ta studiet grunnmedisin 1 og 2. Studiet er perfekt lagt opp, slik at det er mulig å jobbe ved siden av. Man får gode konstruktive tilbakemeldinger fra lærerne etter hver innsendingsoppgave. Noe som er gull verdt ved repetisjon før eksamen. Jeg har også deltatt på flere foredrag/ kurs med ulike lærere ved skolen opp gjennom årene, og kan virkelig anbefale Tunsberg Medisinske Skole. »

Marita Sundland Henriksen

VEKS-fag

14. mai 2019
«Fantastiske intéressante fag. Veldig nyttig og praktisk studie. Opplegget i studiestruktur er nyttig og motiverende. Anbefales for deg som ønsker å gjøre noe seriøst av faget sitt innenfor alternativ behandling. Takker for fin tid! »

Nora Elisabeth Pérez
Aromaterapeut, refleksolog, detox, latteryogalærer

Soneterapi med øreakupunktur

12. mai 2019
«Jeg begynte lovprisningen av studiet allerede etter første samling på Soneterapi, og begeistringen har fortsatt utover i studiet. Tror nok dette er noe av det lureste jeg har brukt tid og penger på! Jeg er utdannet massasjeterapeut og hadde egen praksis da jeg startet på studiet. Dette var en stor fordel, fordi de aller fleste ville prøve soneterapi og mange fikk god effekt av det på noen områder lenge før jeg var ferdig utdannet. Ersdalmetoden er en grundig og kraftig form for behandling. Jeg har allerede erfart at pasienter kan redusere eller slutte med medisiner de har brukt i årevis. Dette gjøres selvfølgelig i samarbeid med lege. Det som fascinerer meg aller mest med Ersdalmetoden, er at min eneste oppgave er å være nøyaktig nok i stimuleringen av sonene og så fikser kroppen resten selv. Det er veldig motiverende som terapeut å kunne bidra til at menneskers langvarige smerter og sykdommer enten reduseres kraftig eller forsvinner helt. »

Marte Hagen
Soneterapeut

Grunnmedisin

5. mai 2019
«Studiet er godt satt opp, og med litt innsats er det greit å gjennomføre. Jeg valgte studiet for å kunne få en god plattform i det grunnleggende i medisin, og for å kunne gjøre dette når jeg selv hadde tid og mulighet til å gjennomføre. Deilig å kunen gjøre dette hjemmefra. Studiet har virkelig oppfylt mine forventninger. Anbefales! »

Pia Iren Andresen

Forkurs anatomi og fysiologi

1. mai 2019
...
«Jeg har vært veldig fornøyd med forkurset i anatomi og fysiologi. Jeg er tidligere eier av en Bailine salong og jobbet som terapeut der med trening,kosthold og ernæring i 7 år. Der har jeg vært på mange kurs og foredrag, og med samme filosofi som Tunsberg Medisinske. Og jeg syns det var lurt å ta forkurset før jeg går videre. Jeg syns det var lærerike og interessante temaer, og artig med quis også. Fint med tilbakemeldinger fra lærer, og veldig greit å kunne spørre henne om jeg sto litt fast. Nå vil jeg melde meg på fettsyrer studie først, og så kostholdsveileder. Kan absolutt anbefale dette forkurset! »

Urd Kristoffersen

Helsekostveileder

24. april 2019
...
«Som ny eier av helsekostbutikk var dette kurset fantastisk. Jeg har utdanning i biologi og har vært interessert i ernæring og natur medisin hele livet, men manglet mye kunnskap som jeg fikk i dette kurset. Det var utdypende, inspirerende og aktuelt og jeg har anbefalt det til ansatte som også har tatt kurset. »

Rita Camilla Kristensen
Eier av helsekostbutikk

VEKS-fag

12. april 2019
«Grunnen til jeg tok studie her er for at jeg følte dette var det beste og tryggeste stedet. Jeg ble også anbefalt av noen jeg kjenner + han som lærer meg opp, sa dette er det beste. Jeg er veldig fornøyd på alle måter. Spesielt det med at så si alt av informasjon var inne på kurset og trengte da bare å lese meg godt opp. Veldig bra nettside oppsett, lett måte å kopiere ut på og lettvint å bruke. »

Eirik Trampe-Kindt
Naturterapeut med de 5 elementene

Hårmineralanalyse

4. april 2019
«Glad jeg tok dette studiet. Det er et godt supplement til ernæringsterapi og kostholdsveileder. God oppfølging og tilbakemeldinger underveis. Hårmineralanalyser gir et godt grunnlag for målrette veiledningen bedre både med tanke på mat og tilskudd slik at man kommer raskere i ernæringsmessig balanse. »

May-Britt Kolås
Ernæringsterapeut, kostholdsveileder, matintoleransetesting og hårmineralanalyser, alle hos TMS

Balansering av fettsyrer

26. mars 2019
...
«Jeg har tidligere deltatt på et webinar gjennom Tønsberg Medisinske Skole, og var utrolig fornøyd med all den nyttige kunnskapen jeg satt igjen med. Jeg valgte derfor å fortsette å lære gjennom TMS. Studie Balansering av fettsyrer er fullt av spennende, overraskende, og nyttig kunnskap. Det er lettlest og kunnskapen lagt frem på en måte som gjør det lett å forstå. Jeg var så fornøyd med dette studie at jeg umiddelbart etter fullføring meldte meg på et nytt studie gjennom Tønsberg medisinske skole (Optimal trening og ernæring) »

Lene Maria
Hypertrofi coach

VEKS-fag

26. mars 2019
«Jeg er ikke norsk og har vært i Norge litt mindre enn 5 år. Jeg må si at jeg har ønsket å ta VEKS-fag lenge, men var veldig bekymret for om jeg klarte det. Men jeg klarte å gjennomføre studiet på mindre enn 4 uker. Jeg venter bare på svar for den 4. oppgaven. Jeg kunne en del ting fra før, men jeg har også lært veldig mange nye ting. Det var veldig fint at man kunne lære i sitt eget tempo. Jeg anbefaler til alle som jobber med mennesker å ta dette kurset. Jeg er kjempefornøyd! »

Lana Solar
Massør

Soneterapi med øreakupunktur

18. mars 2019
...
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville ha noe mer enn det jeg driver med. Har tatt akupunktur, både øre og kropp, men det var ikke noe for meg. Det håndfaste som en fot kan gi og de signalene man kan finne der var mer leselig for meg enn akupunkturen. Studiet har vært supert, og ser nå at alt er planlagt til det minste detalj. Vi har lært utrolig masse og mer dypgående enn jeg forventet. Jeg er en praktiker, ingen teoretiker så jeg vil derfor absolutt anbefale dette studiet. »

Tove Lill Nilsen
Soneterapaut

Hårmineralanalyse

10. mars 2019
«Hei, jeg deltok på "Fagdagene" sent i fjor høst, og fikk da høre Jan-Håkon Håkonsen's forelesning om Hårmineralanalyse. Syntes det hørtes veldig interessant ut - og i grunnen litt sånn "dette virker for godt til å være sant". Så jeg begynte straks å undersøke mer rundt temaet, og endte fort opp med å tenke at dette ville jeg lære mer om. Dessuten kunne det virke som dette var et bortimot ukjent fenomen her hvor jeg bor og virker (Tromsø). Jeg bestemte meg fort for å melde meg på kurset for å lære mer - og forhåpentligvis kunne begynne å bruke det i min praksis (Ishavsbyen Helse). Kurset er veldig fint lagt opp, med bra progresjon i pensumet - enten man vil bruke kort eller lang tid på å komme gjennom. Veldig bra skrevet lærebok, må jeg si. God oppfølging underveis fra skolen og veileder! Ps. Dersom du ønsker å bruke kort tid på kurset (som meg), så husk å ta din egen hårprøve så tidlig som mulig. Ukene går fort nå man venter på analysesvar :) Kurset anbefales til alle som jobber mest med "en-til-en". Og som alltid prøver å finne ut hva som ligger bak en tilstand. Lykke til! »

Kai Isaksen
Sykepleier og terapeut/rådgiver

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

6. mars 2019
«Problemer relatert til fordøyelsen er utbredt. Selv med kostomlegging, og fokus på støtte av fordøyelsen, er det mange som fortsatt opplever ubehag. Jeg har valgt å fokusere på fordøyelsesproblemer og relaterte plager i min praksis. Dette kurset er svært nyttig, spesielt for de pasientene som gjør «alt riktig» og fortsatt ikke blir friske. Kurset oppdateres når det kommer ny informasjon, og behandlingsmetodene er utprøvd av eksperter på området. Anbefales dersom du ønsker dypere innsikt i temaet, og vil hjelpe dine pasienter som ikke kommer i mål med kostomlegging og andre tiltak. »

Vibeke Linheim Isaksen
Ernæringsterapeut

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

5. mars 2019
«Livsstilssykdommer som forårsakes av ubalanser i vår fordøyelse er mitt hovedfelt. I 2011 sviktet helsen min totalt. Etter mange års elendig helse, og kun fokus på symptombehandling i det norske helsevesenet tok jeg "skjeen i egne hender". Jeg ble gjort oppmerksom på at feil kosthold over lang tid kunne forårsake sykdommer og dårlig helse. Etter som tiden gikk fikk jeg god erfaring av egen kostomlegging, samt innad i familien og de rundt meg. Da bestemte jeg meg for å ta kostholdsveilederstudiet for å hjelpe andre til bedre helse. Deretter ble det «Spesialisering i SIBO». Jeg fikk da en aha opplevelse og forståelse av hva SIBO og gassene SIBO kan forårsake. Denne kunnskapen er jeg evig takknemlig for, og overbevist om at jeg kommer til å jobbe mye med i fremtiden. SIBO er en offentlig godkjent diagnose i Norge. Flere og flere utvikler SIBO. Sliter du med oppblåsthet, hodepine, muskel og skjelettlidelser, har reaksjoner etter inntak av plantemat etc., så bør SIBO mistenkes. Kunskapen jeg har fått gjennom studiene skulle jeg ønske at jeg hadde hatt for 30 år siden, da hadde jeg mest sannsynlig hatt et godt liv alle disse årene, og ikke bare eksistert. For å få en dypere forståelse av vår fordøyelse vil jeg på det sterkeste anbefale studiet Spesialisering i SIBO. »

Cathrine Berge
Kostholdsveileder, Spesialisering i SIBO, student i Matintoleranse og Gentesting

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

19. februar 2019
«Jeg har jobbet i mange år med klienter som har matvareintoleranse, LGS, allergier og generelt store problemer med fordøyelsen. Som Biopat har jeg fordypet meg i tarmhelse og er genuint interessert i våre gode venner i tarmen. De aller fleste klienter blir friske, og får livskvaliteten tilbake etter å ha fjernet irritanenter som melk, gluten og andre allergener. Ved å fokusere på gjenoppbygging av mikrofloraen, får nesten alle helsen tilbake og blir friske. I mange år har jeg tenkt at jeg mangler et verktøy for å hjelpe de som ikke blir bra selv om de følger en behandlingsplan. De som nesten blir bra, men til stadighet får tilbakefall selv om de gjør alt riktig. En frustrende missing link i min praksis. Det meste jeg har tenkt og trodd om bakterier, sopp og parasitter får jeg bekrefte i dette studiet. Dette er et svært viktig emne som gir oss en dypere forståelse og kunnskap om hvor viktig en balansert tarmflora er. Jeg er ikke alene om å bli frustrert over å ikke kunne hjelpe klienter til å gjenvinne helsen. Under studiet har jeg fått noen aha-opplevelser som de pasienter som ikke tåler probiotika, reagerer på nesten alt av matvarer, og kosttilskudd. De som ved siden av fordøyelsesproblemer får akutte smerter i en kroppsdel rett etter de har spist, blir kjempesvimle av et kosttilskudd, får kriblinger, sterk uro, intense smerter osv. De som ofte blir gitt opp av alle, som nærmest blir sett på som hypokondere eller psykisk forstyrret. De vil jeg kunne få et bedre verktøy til å hjelpe nå. Jeg har allerede klienter som har sendt inn SIBO-tester og avføringstester. Bare det å få en bekreftelse på en ubalanse i mikrofloraen, og en mulig forklaring på mange symptomer, gir en lettelse og en bekreftelse som gjør det lettere å begynne på enda en behandlingsplan. Kostplaner og forslag til behandlinger - alt er i dette studie. Selv om jeg ikke er helt ferdig med mitt SIBO-kurs, kan jeg virkelig anbefale alle terapeuter og helsepersonell å dypdykke i dette studie. Vil du hjelpe dine klienter til en god helse og bli en bedre behandler, bør du ikke bare vurdere, men begynne på Tunsberg. »

Heidi Vengsholt
Biopat, LGS-terapeut, kostholdsveileder, student på TMS

Markedsføring for terapeuter

15. februar 2019
...
«Det å starte et firma helt på egenhånd kan være ganske overveldende og ensomt. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kunne ta dette kurset samtidig som jeg har bygget opp mitt firma. Jeg har følt meg trygg hele veien på at jeg har fått all kunnskap jeg trenger. Og det beste med kurset er at det er tilpasset oss terapeuter, så det blir noe helt annet enn å gå på et generelt etablererkurs. Jeg har tatt i bruk mye av det jeg har lært allerede, men mye kommer jeg til å bruke etterhvert når jeg kommer lenger i prosessen. Jeg ville aldri vært foruten dette kurset og anbefaler det på det varmeste. »

Marianne Naas
Ernæringsterapeut

Balansering av fettsyrer

11. februar 2019
«Kunnskap om mat og helse er viktig i vårt samfunn som flyter over av informasjon om hva som er best, godt og sunt. Det å få økt forståelse fra forskere både i Norge og utlandet er tyngden i studiet når du studere hos Tunsberg medisinske. Da jeg jobber med mennesker, og er partner i ett selskap som selger ernæringsprodukter, er siste forskning og ny vitenskap viktig for meg. Dette fordi jeg er både lærer, kundeveileder og forbruker. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av hva mat og ernæring gjør for en god helse, og derfor meldte jeg meg på studiet om fettsyrer. Det har bekreftet en del kunnskap jeg allerede hadde, samt gav meg oppdatert og dypere forståelse for fettsyrer. Har du lyst på økt kunnskap om ernæring og helse anbefaler jeg både studiet om fettsyrer og generelt studier ved Tunsberg. Det er personlig oppfølgning selv om studiet er via nettet, og det er hyggelige og lærerike samlinger. Det er alltid ekstra linker og litteraturtips. Er du i tvil - så bare meld deg på - du kommer til å bli fornøyd! »

Solveig Fredriksen
Barnehagelærer, kostholdsveileder, coach og student

Balansering av fettsyrer

7. februar 2019
«Valgte studiet da jeg trengte mer dybde og forståelse av temaet. Da jeg på fritiden driver med veiledning rundt kosthold og da særlig viktigheten av riktig balanse mellom omega 3 og omega 6 i kostholdet var dette studiet midt i blinken. Studiet er bygget opp temabasert, med en meget bra pedagogisk tilnærming slik at det er lett for en "ikke profesjonell" helseperson å tilegne seg kunnskapen. Liker særlig godt alle lenker og den faktabasert forskningen som vektlegges i kurset. Her finner en mye ekstra materiell til fordypning videre. Kursets veileder har fulgt opp på en profesjonell måte og bidratt med forklaringer og verdiøkende informasjon underveis. Anbefales. »

Odd Stian Jensen
Veileder kosthold

Forkurs anatomi og fysiologi

6. februar 2019
«Jeg valgte forkurs i anatomi og fysiologi fordi jeg liker veldig godt å lære om kroppen og hvordan den fungerer, for med mer kunnskap om kroppen kan jeg også vite hva som er bra for god helse. Jeg ønsker også å gå videre med studie i kostholdsveileder, og tenkte dette var en grei start for å teste hvordan nettstudie fungerer, og for å få litt forkunnskaper før jeg evt. går videre. Jeg kan virkelig anbefale dette forkurset hvis du selv er interessert i å lære mer om kroppen, da den går gjennom alle grunnleggende deler og prosesser i kroppen. Jeg har lært masse, innholdet er relevant og innleveringsoppgavene får deg til å sette deg mer inn i stoffet. Dette uten at det tar for lang tid i en travel hverdag, jeg har vel brukt ca 2-3 timer per uke. Du får gode tilbakemeldinger fra lærer Danielle, som både rettleder og motiverer til videre arbeid. Kurset anbefales virkelig! :) »

Kristine Mikkelsen
Forkurs anatomi og fysiologi

Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

5. februar 2019
«Mange er plaget av ulike fordøyelsesproblemer, et spennende og viktig tema som jeg vil fordype meg i. Spesialisering i SIBO er et nyttig og veldig informativt kurs. Meget detaljert beskrevet og med mange gode behandlingsforslag som allerede er testet ut av eksperter på området. Kurset har blitt faglig oppdatert hele tiden hvis det har vist seg å komme frem nye ting. I tillegg til SIBO lærer man mye om lignende diagnoser som kan forveksles med dette, eller som kan oppstå samtidig. Anbefales, men det kan være en fordel å ha litt kompetanse på området da det er et kompleks tema. God tilbakemelding, oppfølging og tips fra faglærer underveis i kurset. »

Yvette Christiansen
Biopat student

Fagskole Biopati

31. januar 2019
«Jeg er nylig utdannet Biopat og kan virkelig anbefale dette studiet. Vår lærer Fride Åsen er en stor inspirator og svært så kunnskapsrik. I tillegg er det knyttet inn flere faglærere med høy kompetanse. Dette er ett studie som gir ett godt helhetlig innblikk i hvordan vi må tenke og se for å hele vår fysiske , psykiske og sjelelige kropp 😊 Takknemlig for 4 fine år :) »

Kristin Omnes
Biopat

Grunnmedisin

31. januar 2019
«Det jag alltid älskat mest i att studera var interaktionen mellan studenterna, lärarna och hela skolatmosfären så jag har alltid varit skeptisk mot distansstudier. Men nu är jag helt konverterad! Materialet var klart, läroböckerna väldigt tillgängliga och bra utvalda, lärarna gav suverän feedback på alla skriftliga uppgifter och skolans administration var vänliga och lösningsorienterade. Jag fick så klart adrenalinkicken på examina, men ingen stress! Det var bara kul att plugga vid Tunsberg och jag börjar nästan sakna att vara student. Det var ett härligt och lärorikt år! »

Carolina Const
naturmedicinsk aromaterapeut

Markedsføring for terapeuter

30. januar 2019
«Nå har jeg gjennomført tema 1 av Etablering og klinikkdrift og jeg har allerede nå lært mye og det har satt i gang mange tankeprosesser. Dette er noe jeg kommer til å gå jevnlig tilbake til for å jobbe enda mer med. Det er et veldig bra kurs! »

Mette Dykesteen
Ernæringsterapeut

Kostholdsveileder

29. januar 2019
«Jeg startet på dette studiet fordi jeg er veldig opptatt av å spise/servere mat som er bra for meg og familien min. Selv har jeg fibromyalgi og vært plaget med til dels mye smerter og lite energi, spesielt om vinteren. Dette skjønte jeg etterhvert at hadde sammenheng med kostholdet. Det er tusen meninger om kosthold og hva som er bra og ikke, så man kan bli helt forvirret av å lese på nett. Jeg bestemte meg for å opparbeide meg en kunnskapsbank selv, og synes den kostholdsfilosofien som Tunsberg medisinske skole fremmer er både godt dokumentert og interessant og passet mine egne erfaringer. Jeg vil anbefale Kostholdsveileder til alle som er opptatt av å tilføre kroppen riktig og nok næring. Jeg bruker det jeg har lært til å optimalisere kostholdet til meg og familien min. »

Tone Stegavik

Grunnmedisin

26. januar 2019
...
«Hei! Jeg må starte med å si at jeg er så STOLT av meg selv at jeg har klart å gjennomføre noe jeg virkelig ikke trodde jeg skulle klare, grunnmedisin første semester. Men jeg vet at det er mye på grunn av dere at jeg har klart meg så bra gjennom studiet. Det har vært lett å forstå hvordan jeg burde lese og hva jeg burde gjøre for å komme meg gjennom pensum. Oppgavene som jeg har sendt inn har hatt gode forklaringer og beskrivelser på hva jeg bør sette meg mer inn i. Jeg har fått grundige svar og "pekepin" på hva jeg kan lese for å forstå bedre. Jeg har jobbet jevnt og litt hver dag, det har gjort at jeg kom meg gjennom temaene slik jeg skulle som dere anbefalte. Jeg er så fornøyd og at jeg skulle få en A var ikke i min villeste fantasi. Nå er jeg kun etter 5 mnd med godt tilbakelagt arbeid blitt MediYoga-Instruktør. Jeg kan på det sterkeste anbefale dere og jeg gleder meg på vegne av de som starter hos dere fordi de blir tatt godt hånd omTusen takk. Med vennlig hilsen og varm klem »

Hilde Olsen
Core Nlp Coach - MediYoga Instruktør - Coach/Veileder fra Hioa

Forkurs anatomi og fysiologi

26. januar 2019
«Dette forkurset i Anatomi og Fysiologi vil jeg anbefale da jeg fant det spennende og lærerikt. Dette kommer godt med videre i min utdanning som kostholdsveileder. Tusen takk til Danielle Schønning for en god veiledning og tilbakemeldinger. »

Lena Bye
Helsekostveileder

Helsekostveileder

30. desember 2018
«Jeg har studert helsekostveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Mitt valg for dette faget kom da jeg mistet moren min i kreft i oktober 2017. Jeg har tidligere studert helsefag og sykepleierfag, men jeg ble kronisk syk under utdanningen og måtte avslutte studiet. Mitt valg for denne utdanningen var at jeg ble bevisst på hvor viktig kosthold og tilskudd er for vår helse og hvor mye vi selv kan gjøre for å forebygge sykdommer. Jeg har nå valgt å ta naturlig hudhelse, og er veldig glad for at jeg fant Tunsberg Medisinske Skole. »

Ingjerd Næss
Helsekostveileder

Treningsveileder

25. desember 2018
«Lærerikt og en topp lærer som er rask med å svare om man lurer på noe. Tilbakemeldingene på oppgavene er veldig bra og oversiktlige. Så kan anbefale dette studie på det sterkeste. Ser frem til og starte på optimal trening og ernæring 2. »

Michael Ravneng

Treningsveileder

18. desember 2018
«Ett lærerikt studie og ser frem til og starte på Optimal trening og ernæring del 2. »

michael ravneng

Forkurs anatomi og fysiologi

9. desember 2018
«Jeg er nå veldig fornøyd med gjennomført forkurs i anatomi og fysiologi. Et lærerikt kurs som et ledd videre til kostholdsveileder. Tusen takk til lærer Danielle Schønning for retting av oppgavene, tilbakemeldinger og god veiledning. Gleder meg til å ta et steg videre med kostholdsveileder studiet nå. »

Kjerstin T. Høifødt

Treningsveileder

30. november 2018
«Oversiktig og oppdatert studiemateriell. Gode tilbakemeldinger og rettledninger på innleveringer. Studiet er delt inn i bolker, og det oppleves motiverende. Anbefaler dette studiet på det varmeste! »

Sissel Nevervei
Optimal trening og ernæring del 1

Kostholdsveileder

26. november 2018
...
«Jeg startet dette studie etter jeg vart sykmeldt og legen sa jeg måtte finne noe annet å drive med en å stå på storkjøkken som kokk, men storkjøkken er det jeg liker best og ville prøve å komme tilbake der. Jeg var alltid veldig opptatt av mat og hvordan det påvirker kroppen, Da jeg fortsatt bodde i Nederland ville jeg gjøre noe med ernæring og gi råd til mennesker, men jeg flyttet til Norge og det ble ikke noe av. I den sykmelding periode så jeg denne studie, jeg leste mye og bestemte meg for å prøve, det er skummelt å gjøre en studie som ikke er i ditt morsmål, men siden jeg har bodd i Norge i 9 år da, følte jeg meg trygg på at dette klarer jeg, og det gjorde jeg. Jeg har lært mye i denne studie om ernæring og skjønner at næringfeltet er innmari stort og veldig interessant. Jeg fikk alltid gode og fine tilbakemeldingen fra lærerne som hjalp meg videre i studie. Jeg gjorde også om mitt eget kosthold, og nå jobber jeg på kjøkkenet igjen! Men håper jeg kan også hjelpe mennesker å gi gode fornuftige kostholdsråd/veiledning. Og hvis jeg har tørt å ta denne studie, da tør jeg også å gjøre noe med alt jeg har lært i denne fantastiske studie. Jeg er langt i fra ferdig med å lære mer om ernæring, det er jeg sikkert på. Veldig bra studie! »

Mariska Kroeze-Pieterse
kostholdsveilder

VEKS-fag

8. november 2018
...
«Som medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) er VEKS-fag og Naturmedisin grunnutdanning obligatoriske studier. VEKS-fag er veldig nyttig for å tilegne seg kunnskap om de rammer og lovverk som vi må følge som naturterapeuter: samt for å reflektere over etiske spørsmål ved egen praksis som terapeut. Jeg fikk satt meg dypere inn i informasjon som jeg kjenner til fra før, samt jobbet med pensumstoff som var nytt for meg. Dette har vært spennende - og jeg kan anbefale studiet til andre som enten trenger det, eller interesserer seg for temaene. »

Marianne Borchgrevink Claussen
Homeopat MNNH

Kostholdsveileder

18. oktober 2018
«Det er den beste opplevelsen jeg har investert i. Jeg har alltid vært interessert i mat og helse men trodde at dette skal ta flere år, og var litt for sent på min del. Jeg angrer aldri og anbefaler dette studie til alle som ønsker å bli frisk og leve et godt liv uansett alder. Jeg er kjempefornøyd med alt innhold, tilbakemeldinger, ekstra info, og webinarer. Tusen hjertelig takk til lærerne og lykke til. Jeg kommer sikkert til å ta flere kurs. »

Soulafa Chadid
kostholdsveileder

Naturlig hudhelse

11. oktober 2018
«Siden er jeg en hudpleier som jobber ganske mye med hudbehandlinger, har det alltid vært viktig å ha litt mer forståelse om hvordan man kan få en forbedring via kosthold osv... dette studiet har vært veldig nyttig for min del. Nå kan jeg anbefalle ikke bare hudpleieprodukter som burde brukes men hva slags mat og kosttilskudd er behjelpelig i en eller annen situasjon. Så det anbefalles på det sterkeste. Kommer sikkert til å ta flere kurs for å fordype meg mer i kosthold. Takk for ett produktiv kurs denne gangen og vi høres igjen:) »

Monika
Naturlig hudhelse

Matintoleranse

20. september 2018
...
«Hej! Jag valde att läsa matintolerans kursen eftersom jag jobbar i hälsokostbutik och som kostrådgivare och möter varje dag människor med stora problem med mag och tarm. Vill gärna kunna hjälpa dessa människor att må bättre, så därför passade denna kursen mig väldigt bra. Hittade inte någon så här bra i Sverige så det fick blev på norska. Jag är så super nöjd med min lärare Linda, hon har gett mig så fin positiv feedback som har "peppat" mig efter varje del av kursen. Är så nöjd med ert upplägg på er plattform lätt att förstå och väldigt intressant. Stort tack för att jag fick lära mig så mycket som jag nu kan använda i mitt jobb varje dag!  »

Carina Granqvist
Hälsoterapeut/Kostrådgivare med inrikting på matintoleranser

Treningsveileder

17. september 2018
«Denne skolen er utrolig innholdsrik og lærerik. Er utrolig fornøyd! Har fått ett mye bedre perspektiv på treningen og kostholdet. Anbefales på det sterkeste. Kjempefornøyd med læreren jeg har. »

Renate Pettersen
Student

Kostholdsveileder

13. september 2018
«Det hele var en tilfeldighet at jeg fant dette studiet, men tror mer og mer på at når studenten er klar kommer læreren :-) Det er jeg et levende bevis på siste året. Etterhvert som året har gått har flere ting falt på plass. Jeg har prøvd forskjellige ting lavkarbo, mye fett, så måtte jeg redusere fett igjen for det gjorde meg slapp. Rene råvarer og det siste som har falt på plass hvor mye stress gjør med våres situasjon og helse. Sett av tid til deg selv og ta dette studiet det er så verdifult ikke bare for deg men også de rundt deg hvis du er den som lager mat i din familie. Ringvirkningen det har .....alle fortjener å ha en kropp som fungerer optimalt:-) »

Heidi Persvangen
Kostholdsveileder, hudpleier, medisinsk sekretær

Helsekostveileder

3. september 2018
«Jeg jobber i en helsekostbutikk og ble anbefalt å ta kurset «Helsekostveileder» av mine kollegaer. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for jeg har lært utrolig mye gjennom dette studiet. Jeg føler nå at jeg har mye kunnskap jeg kan dele med kundene mine og hjelpe de med å få en bedre helse. Og jeg kommer også til å dra nytte av denne kunnskapen i mitt eget liv. Hvordan kroppen fungerer, både utvendig og innvendig, og hvordan få og opprettholde en god helse er så viktig at jeg synes alle burde hatt mulighet til å lære dette. Jeg kan virkelig anbefale dette kurset :-) »

Liss Dahle
Helsekostveileder

VEKS-fag

27. august 2018
«Väldigt intressant och lärorik kurs. Enkel att förstå och bra studiestöd via mail. Anbefalles! »

Lenita Stolt
Muskelterapeut

Fagskole Biopati

7. august 2018
«Etter mange års selvstudier innen mikroskopering, elektroterapi, medisin og naturmedisin, ble jeg tilbudt jobb ved en lokal klinikk. Eier satte krav om dokumentert utdanning og henviste meg til Tunsberg Medisinske Skole. Det ble en positiv overraskelse på alle måter. Lærerne har en bunnsolid erfaring og miljøet ved skolen var utrolig godt både med lærere og medelever. Midt i studiene ble jeg kontaktet av en pasient ved min nåværende arbeidsplass og begynte i lære der i tillegg til skolen. Etter endt skolegang er jeg nå terapeut ved denne klinikken. »

Per Ivar Gullanger
Biopat

VEKS-fag

31. juli 2018
«Jeg valgte å ta kurset på nett og det er jeg veldig fornøyd med. Det passet meg bra å kunne jobbe med dette på kveld og helg så jeg slapp å ta fri på vanlige ukedager. Kurset er omfattende og veldig lærerrikt. Jeg fikk raske tilbakemeldinger fra lærer. Vil trygt anbefale dette til alle som må ta VEKS. »

Wenche Bjerke
Massasjeterapeut og Refleksolog

Helsekostveileder

25. juni 2018
«Et kjempeflott studie som bare var helt rett for meg! Jeg vil bare ha mer og blir å hive meg på kostholdsveileder. God veiledning i studiet og raskt svar om man lurte på noe. Anbefaler virkelig dette til andre :-) »

Lena Kristin Bye
Helsekostveileder

Naturmedisinsk grunnutdanning

19. juni 2018
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ønsket større forståelse og kunnskap om naturlig helse. Vi lever i et samfunn som mer og mer baserer seg på symptombehandling fremfor å finne selve årsakene til sykdom. Naturmedisin er et mer helhetlig system hvor man behandler hele mennesket fremfor bare symptomene som oppstår. Med dette studiet har jeg fått mer innsikt i hvordan kroppen fungerer, og hva som må til for å skape balanse. Jeg har fått mye større forståelse av hvordan man kan forebygge og ta vare på en god helse i hverdagen. Naturmedisinsk grunnutdanning er en av de beste investeringene jeg har gjort i egen helse. Studiet er lagt opp på en oversiktlig og god måte. Anbefales på det varmeste »

John Lauritzen
Student

Kostholdsveileder

13. juni 2018
...
«Jeg valgte å ta Kostholdsveileder hos Tunsberg Medisinske for å fylle på en tidligere utenlandsk utdannelse. Jeg opplevde innholdet i kurset som veldig bra, relevant i forhold til debatten om kosthold som foregår i media i dag, og at det gikk i dybden på viktige emner og temaer. Veldig praktisk at det er et nettstudie og at man kan følge sitt eget tempo. Læreren stilte seg alltid til rådighet for mine spørsmål og ga meg dype utfyllende svar. Veldig bra! Dersom du har lyst til å hjelpe mennesker til bedre helse og samtidig bidra med kunnskap om miljø og dyrevelferd i vår matproduksjon, så er dette kurset for deg. Jeg kommer til å fortsette med Grunnmedisin til høsten, og deretter Ernæringsterapi! »

Hege Nordén
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

26. mai 2018
«Står foran eksamen som kostholdsveileder på TMS og kan rapportere at jeg har lært masse på studiet. Det er utrolig gøy å se hva kunnskap gjør og hvordan kostholdet endres når man kjenner sammenhengene. Har alltid vært genuint interessert i mat og kosthold og trodde jeg viste mye fra før men kjenner nå etter nesten fullført studiet at det var mange sammenheng jeg ikke vær bevist på før jeg tok opp utdannelsen. Er kjempefornøyd med innholdet og oppfølgingen - her treffes det engasjerte lærer som ikke bare snakker kosthold men som lever det. TMS anbefales på det sterkeste! Ønsker dere masse lykke til videre! »

Stpehanie-Elga Motrøen
Studiet som kostholdsveileder TMS

VEKS-fag

24. mai 2018
«Fin opplevelse. Tunsberg leverer det de lover. Rask tilbakemelding på innsendte oppgaver. Kommer sikkert tilbake for å ta andre kurs. »

Ole R. Nydal
Snart TFT utøver

Forkurs anatomi og fysiologi

8. mai 2018
«Et meget bra kurs! Mye nyttig kunnskap å ha med seg videre i livet. En stor takk til lærer Danielle! »

Linn Kristiansen
Student

Naturmedisinsk grunnutdanning

3. mai 2018
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ønsket å tilegne meg kunnskap om naturmedisin. Lære om de forskjellige typer. Jeg interesserer meg veldig om det naturlige, så dette var midt i blinken, pluss at det var nettbasert slik at jeg kan ta det ved siden av jobb. Nettstudiet er seriøst og syns det er bygd opp på en bra måte (at man kan spørre om spørsmål, få kontakt med andre studenter osv) Jeg mener at det jeg lærer her burde ha vært et obligatorisk fag på vanlig skole også, egentlig. Jo mer vi vet om vår egen kropp, jo bedre har vi kontroll over den! »

Yvonn Johansen
Student

VEKS-fag

1. mai 2018
«Tok VEKS- kurset for å få registrere meg som naturterapeut i Brønnøysundregisteret. Var veldig nervøs og redd for å begynne på kurset da det er 42 år siden jeg satt på skolebenken. Men det kom en kjempegod og oppmuntrende melding fra lærer som gjorde at jeg heiv meg uti det. Og det var det beste jeg kunne ha gjort. Kurset var både spennende og interessant. Fikk rask respons på oppgavene og positive tilbakemeldinger som løftet en videre. Anbefaler trygt dette kurset videre. Tusen takk for meg. Hilsen Lisbeth Berge »

Lisbeth Berge
Naturterapeut

Naturmedisinsk grunnutdanning

28. april 2018
«Faget naturmedisinsk grunnutdanning kan anbefales . Nyttig og interessant stoff, og oppbygd på en progressiv måte så at utvikling i faget og kunnskapen skjer av seg selv. Lærer er lett tilgjengelig og svarer motiverende og rask på spørsmål. Studieveiledningen er gjennomtenkt og støttende og bør følges, da kommer man i målet. »

Gudrun Nordenfels-Johannessenstu
sykepleier

Naturmedisinsk grunnutdanning

17. april 2018
«Fagdager for terapeuter var helt utrolig inspirerende. Temaene var mange, men hang godt sammen, når vi tenker helhet, ernæring, tilgjengelig mat, jordsmonn, hvor maten kommer fra og hva den gjør med oss. »

Turid Solheim Amundsen
Naturterapeut innen urtemedisin, biopati, EFT, ernæring og håranalyse

Treningsveileder

13. april 2018
...
«Fra tidligere har jeg høyskoleutdanning i ernæring og idrettsernæring, men ønsket meg en bredere tilnærming til faget, og ble anbefalt dette studiet. Jeg kan på alle måter anbefale Optimal trening og ernæring del 1 og del 2 til alle som ønsker en grundig innføring i smart trening og idrettsernæring. Dette studiet har blitt et nyttig verktøy i mitt arbeide som kostholds og treningsveileder. Det har også inspirert meg til å bli mer allsidig i egentrening, teste nye treningsmetoder og har lært meg å sette sammen treningsprogram som har gitt meg resultater jeg ikke har oppnådd tidligere. At lærer Kenn Hallstensen er en av de fremste på sitt fagfelt kan jeg absolutt forstå. »

Sissel Kjørren
Kostholdsveileder

Grunnmedisin

11. april 2018
«Jeg valgte dette studiet da jeg har jobbet mange år i helsevesnet og har et mål om å bli ferdig utdannet fotsoneterapeut slik at jeg kan jobbe mer fritt og selvstendig. Dette studiet er en del av "pakken" for å kunne melde seg inn i Norges naturterapeuters hovedorganisasjon og det er kanskje det viktigste faget utenom selve speialiseringen man måtte velge å behandle utifra. Jeg har lært utrolig mye og virkelig sett frem mot de 2-3 timene pr. dag man må sette av til lesing og skrivning. Føler at dette bare er begynnelsen og gleder meg til videre studier . Dette er min tredje utdannelse i en alder av 49 år. Læring er ikke vondt å bære og jeg tror fullt og fast på at mental trening er like viktig som fysisk trening for et langt, friskt og forhåpentligvis lykkelig liv.
Hilsen Mina Trøen. »


Mina Henriette Trøen
Student

Treningsveileder

9. april 2018
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ønsker å ha en professjonell fremtreden som veileder og distributør av keto støttende helsekost. Jeg har en facebookside/blog, hvor jeg inspirerer andre til trening og et ketogent kosthold. Jeg oppdaget lavkarbo for ca 10 år siden, men den gang hadde jeg ikke nok kunnskap om det og sluttet etter kort tid. Har prøvd mye siden dengang og har nå med hjelp fra dette studiet kunnet hjelpe både meg selv og andfre. »

Hege Wangen
Selvstendig distributør av helsekost

Treningsveileder

22. mars 2018
«Etter å ha gjennomgått studiet Forkurs anatomi og fysiologi var det naturlig for meg å ta studiet Optimal trening og ernæring del 1. Studiet har vært meget interessant og har gitt meg mye ny kunnskap vedrørende sammenhengen mellom trening og kosthold. Spesielt har det vært av stor interese å studere hvordan karbohydratenes positive og negative virkninger har for helsa. Og i neste fase gjennomføre noe av teorien på seg selv, for eksempel trene før første måltid, redusere karbohydratinntak til fordel for sunt fett, redusere antall daglige måltider og studere/praktisere noe av Mark Sissons forslag til et variert ukentlig treningsprogram. Det viktigste for meg har vært å konstatere lavere blodtrykk, lavere kolestrol og vektnedgang; med andre ord en sunnere kropp. Mye mer kunne vært nevnt, men dette studiet har vært så interessant at jeg har allerede meldt meg på Optimal trening og ernæring del 2 for å tilegne meg mer kunnskap, spesielt innenfor ernæring. Jeg ser frem til å gjennomføre kurset og praktisere noe av teorien på min egen helse. Kurset anbefales på det sterkeste. »

Jarle M. Elvegård

Markedsføring for terapeuter

10. mars 2018
«Et veldig nyttig kurs med morsomme og lærerike oppgaver! Etter dette kurset føler jeg meg mye tryggere på hvordan jeg bør gå frem når jeg skal starte for meg selv. Mange gode tips som jeg selv ikke hadde tenkt på og som jeg er sikker på at de fleste kan få nytte av ved oppstart av egen bedrift. »

Yvette
Biopatstudent

Naturlig hudhelse

23. februar 2018
«Kurset var veldig nyttig, fint lagt opp og med mye informasjon. »

Kate Sølvi Kristiansen

Naturlig hudhelse

1. februar 2018
«Valgte dette studiet nettopp for å få vite mer om hudhelse og fordi jeg jobber med sår til daglig som sykepleier i hjemmesykepleien. Hudhelse og sår henger sammen. God hudhelse forebygger sår. Har man først fått sår er ivaretakelse av hudenhelsen viktig. Anbefaler derfor på det varmeste dette kurset videre! »

Anne Ellen Staib
Sykepleier med videreutdanning på Sår (diagnose, behandling og lindring)

VEKS-fag

16. januar 2018
«Jeg vil herved varmt anbefale VEKS-fag hos Tunsberg Medisinske Skole som jeg har gjennomgått høsten 2017. Det er presist og strukturert i form og med hurtige tilbakemeldinger som gjør at man får en god flyt i progresjonen i studiet. »

Mona Elise Sølvesen-Myhre

Kostholdsveileder

15. januar 2018
«Et meget lærerik og spennende studie. Er helt imponert av skolen og dets opplegg. Det er alltid rom for å stille spørsmål og det tar heller ikke lang tid før en for svar. Kjempe spennende artikler som gjøre at du ikke mister motivasjonen underveis. Bare til å anbefale. »

Steffi Wischnewski
Kostholdsveileder

VEKS-fag

12. januar 2018
«Jeg startet dette studiet for å komme til å bli godkjent healer i Det Norske Healer forbundet. Jeg synes det var et veldig morsomt kurs som er flott lagt opp og veldig informativt. Jeg har koset meg mye mer med det enn jeg trodde på forhand. Det er også en flott lærer her som gir veldig gode og reflekterte tilbakemeldinger på arbeidet som blir sendt inn. På det sterkeste anbefalt. »

Wenche-Lise Strømsten
Reiki Master lærer og utøver av healing ++

Helsekostveileder

3. januar 2018
«Utrolig flott studie! Har hatt det kjempe moro. Lært utrolig mye, og læreren er veldig hjelpsom og svarer raskt hvis man har spørsmål til en oppgave. Lært mye om mat, vitaminer, tilskudd, økologiske ting, oppskrifter til hjemmelaga produkter osv. Kan ikke få rost denne skolen nok. Jeg kommer til å være evig student her inne siden de har så mye bra :D Vil lære meg alt sammen ;) Tusen takk for et flott studie! Dere gjør en flott jobb! Skulle bare ønske jeg bodde nærmere skolen ,og kunne kommet til skolen :) »

Inger Monica

Forkurs anatomi og fysiologi

3. desember 2017
...
«Jeg ble anbefalt å ta forkurset i anatomi og fysiologi før jeg skulle starte på kostholdsveider utdanningen, og jeg angrer ikke på det. Det har vart en spennende og lærerik kurs. Jeg gledet meg hver gang jeg satt av tid til å drive med kurset. Trodde først det skulle bli vanskelig fordi jeg opprinnelig kommer fra Nederland (bor i Norge i 9 år) men det vart det ikke. Jeg er veldig glad at jeg tok dette kurset og jeg så sammenhengen mellom mat og anatomi og fysiologi mens jeg drev med kurset. Nå gleder jeg meg veldig til utdanningen til kostholdsveilder! »

Mariska Kroeze-Pieterse
kostholdsveilder

VEKS-fag

2. november 2017
«Jeg tok dette kurset som en kvalitetssikring og muligheten til å registrere meg i Brønnøysundregistret som naturterapeut. Kurset er lagt opp på en oversiktlig og fin måte, og med rask respons på innsendte oppgaver. Oppgavene var klart formulert, så det var alltid greit å finne frem til svarformuleringer. Så her kan jeg trygt anbefale dette kurset videre. »

Øyvind Skriver
Coach og TFT-terapeut

Kostholdsveileder

19. oktober 2017
«På Tunsberg Medisinske Skole er både lærere og administrasjon engasjerte og inspirerende. Jeg er nettopp ferdig med Kostveilederstudiet og det har vært svært lærerikt. Her har jeg fått den ekstra innsikten jeg trengte for å få en dypere forståelse om næringsstoffene og sammenhengen de har for kropp og helse. Vi blir stadig flere mennesker og vi blir eldre enn tidligere. Da er det viktig at vi tar vare på egen helse så langt det lar seg gjøre. Vi vil jo alle eldes med stil og første steg er å starte med maten. I dette studiet settes det også fokus på matkvalitet, noe som er et virkelig viktig steg i forhold til både dyrevern og miljøvern. Jeg vil anbefale denne skolen på det varmeste. »

Heidi Schanke
Naturterapeut og akupuktør reg. MNNH

Ernæringsterapi

12. oktober 2017
«Jeg kan varmt anbefale ernæringsterapistudiet ved skolen. Jeg har selv fått mye ut av det. Hver eneste samling har gitt meg mye ny kunnskap, glede og inspirasjon til å lære enda mer på egen hånd. Det har vært mange gode og inspirerende forelesere gjennom studiet, og hver og en har gitt meg et eller flere verktøy å benytte som terapeut i arbeidet med klienter. Jeg vil spesielt trekke frem Jens som er primus motor for studiet, alltid forberedt, alltid oppdatert på ny forskning og en inspirasjonskilde uten like. Jeg liker spesielt godt at skolen lærer bort at dette er et fagfelt i utvikling og at det vi lærer i dag kanskje ikke er riktig om fem år ettersom ny forskning viser nye sammenhenger. »

Silje Eker
Sykepleier, fotsoneterapeut, ernæringsterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

3. oktober 2017
«Veldig bra kurs! Flotte tilbakemeldinger fra en veldig positiv lærer. Anbefales! »

Hege-Anita Mathisen
Kokk

Kostholdsveileder

2. oktober 2017
«Det eneste norske kostholdsstudiet som jeg føler lærer opp elever på ny forskning, og samtidig er dekkende nok til å få god kunnskap om alle nødvendige temaer. Jeg føler studiet har gitt meg kompetansen til å faktisk kunne hjelpe mennesker, og opplever at kundene mine blir lettet over at jeg har en annen innfallsvinkel enn de som jobber kun etter helsemyndighetenes retningslinjer. »

Mari Gangså Røsland
Kostholdsveileder

VEKS-fag

1. oktober 2017
«Det å ta vekst fag var for meg nervepirrende. Men noe jeg vil gjøre for å bli bli ført opp i Brønnøysundregsteret som en anerkjent terapaut.Jeg jeg har også tatt flere ting for å bli godkjent. Men dette var den siste å avgjørende delen. Dette gikk over all forventning. De krevde studie på mins 3 t i uka, Jeg brukte helgene å har til nå etter ca 7-8 uker levert alle oppgaver å quisser.Bestått alle å venter svar på siste oppgave. Denne studien lærte meg å elske det jeg gjør, da gikk dette som en lek å ikke noe å grue seg til. Jeg anbefaler dette faget på det varmeste.  »

Heidi Moholt

Naturmedisinsk grunnutdanning

21. september 2017
«Kurset Naturmedisinsk grunnutdanning gir en god oversikt over mange naturterapier og tenkningen omkring disse, og en grundigere innføring i noen emner, som eks. mikrober og immunologi, og kosthold og urteterapi. Fine kompendier, som jeg kan bruke som oppslagsverk etterpå. God oppfølging og veiledning av Fride Aasen. Det har vært svært lærerikt og interessant, og det inspirerer meg i mitt videre arbeid med kinesiologi og naturmedisin. Jeg vil absolutt anbefale studiet. »

Fanny Parow Knill
kinesiolog, registrert naturterapeut mnnh

Soneterapi med øreakupunktur

20. september 2017
«Er det mulig!!!?? Søndag ettermiddag var første samling på Soneterapi unnagjort for min del. Neste dag brukte jeg det vi hadde lært på pasientene mine. Og FOR en effekt. Jeg var like overrasket og glad som dem når jeg så de umiddelbare resultatene. Feilstilte føtter som rettet seg opp, smerter i bekken, nakke og skuldre forsvant. En slagpasient som i flere år hadde hatt problemer med å få en normal skrittlengde med høyre bein, langet ut og erklærte at "nå ble det slutt på henge etter kona". Til og med en fettkul på størrelse med en tennisball bare smeltet vekk mens jeg holdt på. Pasienten hadde hatt den i 30 år, og beskjeden fra legen hennes var at "den gikk det ikke an å gjøre noe med"....jaggu sa jeg "ikke gjøre no' med"!!! En liten ting til: Jeg ante ingenting om hverken skolen eller Terje Varpe før jeg begynte. I løpet i helgen gikk det opp for meg at jeg er heldig som får ha ham som lærer. Han er en strålende pedagog. 40 års erfaring og 100.000 pasienter så langt. Etterspurt i inn- og utland for sin unike kompetanse og dyktighet. Det er vel rimelig unødvendig å si at jeg anbefaler utdanningen, men jeg gjør det likevel: Velg Tunsberg Medisinske Skole hvis du vurderer å bli soneterapeut! »

Marte Hagen
Massasjeterapeut

Ernæringsterapi

12. september 2017
«Jeg valgte å ta studiene på Tunsberg Medisinske Skole etter en anbefaling fra en lege som mener skolen har en god kvalitet og høy standard. Selv ønsket jeg å fordype meg innom ernæringsfaget, men var ikke intressert i å ta 3-årsstudie til ernæringsfysiolog. Først tok jeg Kostholdsveileder og deretter Ernæringsterapi. Fordelene med denne skolen er at den hvert år oppdaterer seg, følger med på ny forskning og blir bedre, akkurat som faget. Det er et positivt, inspirerende og intimt miljø med mye spennende mennesker med mye erfaring og kunnskap. Jeg har lært så enormt mye, både for meg selv og for mine framtide kunder. Hadde jeg hatt tid og penger hadde jeg tatt studiene på nytt :) De anbefales på det varmeste! »

Malin Bruset
Ernæringsterapeut

Ernæringsterapi

5. september 2017
«Ernæringsterapistudiet ved Tunsberg Medisinske Skole kan absolutt anbefales. Faglærer Jens er utrolig kunskapsrik, har svar på det meste og er opptatt av å sette seg inn i ny forskning og dele videre. Det trekkes også inn gjesteforelesere med kunnskap og erfaring på sine felt. Det er lagt opp til en fin balanse mellom teori og praksis. Ernæringsfaget er stort. Derfor gis det heller ikke fasitsvar på alt. Her vektlegges at alle er forskjellige og trenger forskjellige råd for lettere å kunne rette opp ubalanser og få mer energi. Selv med lang reisevei var deltakelse på samlinger hvor jeg i tillegg ble kjent med hyggelige og likesinnede studenter høyt prioritert. »

May-Britt Kolås
Ernæringsterapeut, kostholdsveileder

Ernæringsterapi

4. september 2017
«Jeg er meget fornøyd med ernæringsterapistudiet ved Tunsberg Medisinske Skole. Her fikk jeg muligheten til å følge et interessant studieopplegg med flere av Norges fremste eksperter som foredragsholdere. At all undervisning og kunnskapsformidling er basert på nyere, dokumentert forskning gjør også at jeg sitter trygt forankret på den fagkunnskapen jeg har tilegnet meg. Motivasjonen for å lære mer og følge med i nyere ernæringsforskning har også blitt styrket. Gjennom hele studiet har det vært fokus på å få studentene ut i arbeidslivet. Skolen har gitt meg gode verktøy og et godt grunnlag for å gå inn i terapeutrollen med trygghet og selvtillit. Jeg kan anbefale ernæringsterapistudiet på det varmeste. »

Aud Sveen Nygaard
Tannlege, ernæringsterapeut

Ernæringsterapi

16. august 2017
«Jeg er strålende fornøyd etter to svært spennende år på skolen. Jeg hadde lenge lyst til å utdanne meg innen ernæring, men følte at den offentlige utdannelsen ikke passet meg og det jeg tror på. Da jeg endelig oppdaget Tunmed og deres utdanning var jeg ikke i tvil. Den evolusjons tilnærmingen de har stemte med det jeg selv tror på. Jeg har lært svært mye på disse to årene, og er så glad for at skolen legger vekt på at ingen ting er skrevet i stein. Vi må hele tiden være åpne for endringer etterhvert som det blir bedre forskning på feltet. I tillegg er vi alle biologisk forskjellige, derfor passer ikke en oppskrift til alle. Anbefaler studiet til alle som ønsker å utdanne seg og jobbe innenfor ernæring. »

Helen Oulie Fuhr
Ernæringsterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

9. august 2017
«Jeg valgte dette studiet da jeg ønsket å få mere kunnskap om kroppen, da jeg ikke har gått helse og sosialfag. Føler jeg sitter igjen med mye etter dette forkurset, absolutt å anbefale! »

Ingrid
student

Naturlig hudhelse

31. juli 2017
«Dette var ett veldig spennende studie. Og svært innholdsrikt. Jeg gledet meg til hver gang ett nytt tema skulle starte for å lære enda mer! Noe hadde jeg vært innom fra før men fikk også mye nytt å lære, som the younger protocoll som var veldig spennende. Anbefaler det så absolutt! Og stor takk til flotte inspirerende lærere:) »

Linn Lier
Spaterapeut og veileder i naturlig hudhelse

Ernæringsterapi

31. juli 2017
«Jeg er veldig fornøyd med ernæringsterapistudiet. 2 spennende år med lærerrike temaer og dyktige forelesere. Kan absolutt anbefale skolen og dette studiet. »

Siri Antonsen Aartun
Ernæringsterapeut

VEKS-fag

23. juli 2017
«Jeg er akkurat ferdig med VEKS-fag og kan anbefale kurset på det varmeste. Jeg valgte å ta VEKS-fag som et ledd i oppfrisking av kunnskap når jeg nå er i ferd med å begynne litt igjen som terapeut etter et langt opphold (som for øvrig har vært tettpakket med relevant erfaring). Jeg har vært veldig fornøyd med at kurset er nettbasert og at jeg har kunnet gjøre oppgavene når det har passet for meg. Videre har jeg satt pris på utformingen av skolens nettsider. Det er enkelt og oversiktlig å finne fram. Selve faget har også vært spennende - med gode, oppdaterte artikler og oppgaver. Sist, men ikke minst, vil jeg rose faglærer for enormt rask respons og fine tilbakemeldinger. Alt i alt en veldig fin studieopplevelse. »

Gro Katarina Andorsen
Biopat

Naturlig hudhelse

16. juli 2017
«Dette studiet har vært så nyttig og lærerikt, at nå begynte jeg å se kroppen min med andre øyner! Det er helt fantastisk å kunne vite så mye om kroppen vår og alt som påvirker huden etter bare et kurs på Tunsberg Medisinske Skole. Jeg er meget fornøyd og anbefaler dette til alle de som har lyst til å jobbe med noe lignende eller til de som bare vil vite mer om kroppen deres. Nå er jeg mye rikere (intellektuelt :)) ) og klar til å hjelpe de andre med det jeg har lært her. Tusen hjertelig takk for meg, Tunsberg Medisinske Skole! »

Diana
Student

VEKS-fag

14. juli 2017
«Jeg er veldig fornøyd med VEKS-kurset. Pensum blir forklart på en forståelig måte og lurt med inndeling i moduler og innleveringsoppgaver underveis. Rask tilbakemelding/vurdering på innleveringsoppgavene. Veldig bra at det kan tas som et selvstudium og i det tempoet man selv ønsker/har tid til. Anbefaler gjerne kurset videre:) »

Berit Brorstad Riber
Faglærer i ernæring, helse og miljøfag - Spesialpedagog og Helhetsterapeut

Ernæringsterapi

26. juni 2017
«Jeg er fornøyd med studiet og kan anbefale det videre. Under studiet blir vi presentert for mange ulike temaer, samt ny/dagsaktuell informasjon. »

Marit Hals Svensson
Ernæringsterapeut

Kostholdsveileder

12. juni 2017
«Jeg startet studiet først og fremst på grunn av egne helseproblemer, og interesse som jeg og min ektefelle etter hvert har fått for kosthold og helse. Studiet har vært veldig interessant og matnyttig. Vi har lært mye om kosthold, som vi har praktisert i vår egen hverdag, og har opplevd positive effekter på egen helse. Temaene har vært logisk lagt opp, og stoffet er forklart på en forståelig måte, uten at det er brukt for vanskelige faguttrykk. Jeg anbefaler studiet på det varmeste til alle som er interessert i kosthold og hvilken betydning det har for vår helse. »

Torill S. Strand
Kostholdsveileder

Helsekostveileder

12. juni 2017
«Jeg har alltid vært opptatt om ernæring og helse. I 2009 kunne jeg konkludere studiene mine ved Universitet i Rio de Janeiro, Brasil. Jeg er utdannet biolog og det var spennende å studere biologi. Etter en stund begynte jeg å tenke på hvordan kosthold og kosttilskudd kan være viktig for mennesker, og jeg tenkte å studere noe som kunne gi meg en god kunnskap om det! Etter å lest om helsekostveileder hos Tunmed, fikk jeg mye interesse om å begynne på det kurset, og det var helt fantastisk. Jeg kunne lære mange ting, har hatt en veldig god veileder, i tillegg har jeg fått jobb som helsekostveileder. Dette kurset har vært veldig lærerikt. I dag kan jeg hjelpe mange kunder på den beste måten. Jeg kan snakke med dem om ulike interaksjoner, om supermat, tilskudd, trening og hvordan å forebygge sykdommer og andre helseproblemer etc. Det er viktig! Jeg vil takke Tunsberg Medisinske Skole og min veileder for å ha lært meg mange nye ting. Det var veldig koselig å ha tatt dette kurset! håper å hjelpe mer og mer folk som trenger min veiledning nå som helsekostveileder! :) Med vennlig hilsen »

Debora Dahle
Helsekostveileder

Kostholdsveileder

12. juni 2017
«Dette studiet er det beste jeg noen gang har tatt. Jeg har i mange år vært veldig opptatt av kosthold, og det var derfor viktig for meg å finne en skole som hadde noen av de samme tankene som jeg hadde innenfor ernæring. Dette har vært utrolig lærerikt og lærerne gir deg meget gode og konstruktive tilbakemeldinger, slik at du bare lærer dette stoffet bedre og bedre. Videoleksjonene er også av meget høy klasse og det var ofte her jeg så sammenhengen av ting. Det du lærer på dette studiet tar du med deg resten av livet og jeg må igjen bare berømme lærerne om hvor flinke de er til å lære fra seg. Kan anbefale alle som vil lære om ernæring, eller drive med ernæring om å ta dette studiet, da du lærer så mye og legger virkelig grunnlaget for å bli en god kostholdsveileder. »

Tommy Kumar Glesnes
Student

Kostholdsveileder

11. juni 2017
«Eg har slitt med IBS plager i fleire i år, og har blitt mykje betre etter eg begynte på eit kosthald utan raffinerte karbohydratar, men med meir proteinar, feitt, grønnsaker og frukt/bær. Eg vart derfor glad når eg fant ut at TMS hadde eit kosthaldsveiledningskurs spesielt retta mot det kosthaldet eg brukar. Eg vil på det varmaste anbefale dette studiet for alle som vil lære meir om kosthald og korleis det kan gjere oss friskare. Eg håpar at eg kan hjelpe andre til å leve eit friskare liv. »

Janne Cathrin Lillenes-Fields
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

2. juni 2017
«Jeg er tidligere helhetsterapeut med litt bakgrunn i kost og ernæring. I dag jobber jeg som medisinsk yogainstruktør og er veldig opptatt av kosthold. Har gått på noen foredrag og kurs og lest endel om ernæring samt bruker Internett mye. Jeg hadde hørt om Tunsberg Medisinske Skole og gikk inn på hjemmesiden deres og undersøkte litt og så alle de spennende fagene og lærerne. Det så spennende ut og jeg meldte meg på utdannelsen som kostholdsveileder. Jeg har vært veldig fornøyd med dette studiet. Fine og gode tilbakemeldinger fra lærerne som har lært meg mye og gitt meg gode råd. Jeg vil på det sterkeste anbefale denne skolen. Tusen takk! »

Gunn Valmestadrød
Kostholdsveileder

Fagskole Biopati

29. mai 2017
«Eg utdanna meg til sjukepleiar i ein voksen alder, eg var 42 år då eg var ferdig. Allereie då hadde eg stor interesse for helse innan kost og ernæring derfor fortsette eg med studie og tok vidareutdanning til diabetessjukepleiar. Men som ny utdanna diabetes sjukepleiar såg eg at eg ikkje hadde same tankane om korleis ein skal behandle og førebygge f.eks. diabetes type 2, der såg eg at samfunnet hadde ein stor jobb å gjera for å stoppa utvikla til livsstilsjukdommane som aukar altfor mykje. Min filosofi er lik Hippokrates sin uttalelse "Din mat er din medisin og din medisin er din mat" derfor ville eg finne meir ut om naturmedisin. Eg kom over Tunsberg Medisinske Skole heilt tilfeldig og det er eg glad for. Eg har i tillegg til fagskoleutdanning i biopati tatt kostveilederutdannelse, hypnoterapi og deltatt på mange kostveiledersamlingar og alt har vore like bra. Det er dyktige lærarar der, ryddig og god nettskule. Eg vil gje mine beste anbefalingar til denne skule til alle som ønskjer å finne meir ut om korleis ein kan holde seg frisk, bli frisk og til og med hjelpe andre til å bli frisk. »

Tove Riise Grastveit
Biopat

Fagskole Biopati

29. mai 2017
«Jeg kontaktet Tunsberg Medisinske Skole i august 2013 fordi jeg tenkte på ernæringsterapistudiet. Tilfeldighetene gjorde at jeg møtte hovedlærer for biopatutdanningen, Fride Aasen, ved skolekontoret. Jeg falt for grunnprinsippene og tanken om å se helheten. Istedenfor klassisk symptombehandling, lærer vi å sette symptomene i system og finne den bakenforliggende årsak. Hovedlærer er inspirerende, meget kunnskapsrik og har lang erfaring fra egen praksis. Dette kan anbefales på det varmeste. Ny fin skole, hyggelige ansatte i administrasjonen og engasjerte medstudenter! »

Marianne Aase
Biopat

Markedsføring for terapeuter

28. mai 2017
«informative temaer, morsomme quizzer, rask og hyggelige tilbakemeldinger på oppgavene. Her er mange nyttige tips til hvordan man starter en bedrift og lykkes. Kan anbefales! »

Marianne Aase
Biopat, Fotsoneterapeut

Grunnmedisin

15. mai 2017
«Å studere Grunnmedisin ved Tunsberg Medisinske Skole har vore ei spennande reise! Skulen har tydeleg struktur på undervisning og fag, og tilbakemelding på innsendingsoppgåvene kjem raskt og er til nyttig for eiga utvikling. Eg verdset også den gode servicen som tilsette ved skulen viser. Mange positive erfaringar frå skulen har gjort at eg går vidare med draumen om tittel Ernæringsterapeut! »

Ingeborg Tusvik Nupen
Kostholdsveileder, student Grunnmedisin

VEKS-fag

13. april 2017
«Jeg har gjennomført Forkurs fysiologi og anatomi, og VEKS fag. I forbindelse med disse så har jeg fått både god og rask oppfølging fra administrasjon så vel som faglærere enten det har vært via tlf. eller email. Jeg har ikke erfart verken tekniske problemer eller andre utfordringer underveis, og anbefaler absolutt skolen til andre. »

May Britt Lian
NLP Premium Master coach og TFT terapeut

VEKS-fag

13. mars 2017
«Veldig godt fornøyd med kurset. Gikk raskere og greiere enn jeg hadde trodd. Kjapp og grei tilbakemelding og retting. Aktuelt og informativt stoff. Kan absolutt anbefales! »
Tom E. Myrbråten
Tankefeltterapeut

VEKS-fag

7. mars 2017
«I dette kurset får du lære om hypnose og om hvordan bruke det i terapiform. Ronny Hansen er en fantastisk god lærer og forteller deg alt du trenger å vite om hypnose. Noe av det mest tiltalende for meg var hvordan det ubevisste sinn fungerer. Han lærer deg alle triksene og alt han har lært om hypnose. Du får også i løpet av helgen prøve deg på EFT og hypnose på de andre medelevene, noe som var svært lærerikt. Når du er ferdig med disse tre dagene, kan du bruke hypnoterapi på dine klienter mot røykeslutt og snuskutt.»

Tommy Kumar Glesnes
Student

Matintoleranse

5. mars 2017
«Jeg er svært fornøyd med dette studiet. Det er logisk og oversiktlig lagt opp, og det er veldig mye nyttig informasjon. Anbefales til alle som ønsker å lære mer om matintoleranser og til de som ønsker å tilby testene til sine klienter. »

Silje Eker
Sykepleier, fotsoneterapeut og ernæringsterapeut

Kostholdsveileder

28. februar 2017
«Jeg er veldig glad for at jeg fant dette studiet, det har overgått alle mine forventninger. Hos Tunsberg Medisinske Skole fant jeg gjenkjenning og bekreftelse på det jeg har opplevd selv i forhold til mat og helse. Her kan du lære hvordan mat kan forebygge, og til og med reversere sykdommer hvorav bl.a. overvekt og diabetes. Kort sagt lærer du her å bruke mat som medisin. Dette studiet anbefaler jeg på de sterkeste til de som ønsker å virkelig hjelpe folk. »

Renate Eijgenraam
Kostholdsveileder

Fagskole Biopati

25. januar 2017
«Jeg har jobbet som sykepleier i mange år, men det var noe som manglet. Det jeg har lært på biopatstudiet har gitt meg mange flere svar på hvorfor vi blir syke, og hva vi kan gjøre for å bli frisk og for å forebygge. Vi leter etter årsaken til sykdom, og behandler ikke symptomatisk, slik vestlig medisin ofte gjør. Dette er helt klart fremtidens behandlingsform! Det er en helhetlig utdannelse hvor vi lærer ulike strategier når det gjelder analyse og behandling. Klienten må også bidra selv til å endre kosthold og livsstil for å bli frisk. Noen ganger skal det bare små endringer til før man får bedre livskvalitet. Skolen har engasjerte lærere, og det er et godt studentmiljø. Studiet kan anbefales på det varmeste!»

Inger Hilde Nilsen
Biopat

Helsekostveileder

6. januar 2017
«Dette har vært et lærerikt og spennende studium.Studiet er godt satt sammen med interessante yrkesrelaterte oppgaver som er direkte knyttet til arbeid som helsekostveileder. Med dyktig faglærer og et hjelpsomt skolemiljø. Er man interessert i helse og ernæring og liker og jobbe med mennesker så er dette en kjempe fin vei og gå. Anbefales på det varmeste.»
Thomas K Mikkelsen
Helsekostveileder TMS

Grunnmedisin

23. desember 2016
«Dette studie er kjempefint tilrettelagt. Enkelt og oversiktlig. Fin oppfølging. Anbefales på det sterkeste. »

Gerd Anita Karlsen
Massør/soneterapeut

VEKS-fag

8. desember 2016
«Jeg er veldig fornøyd med arbeidet ditt, og jeg setter pris på tålmodighet og støtte. »
Hanna Birna Sigurbjörnsdóttir
Massasjeteraput

Ernæringsterapi

17. november 2016
«Kan varmt anbefale Tunsberg Medisinske Skole. Dyktige lærere og foredragsholdere. Har tatt kostholdsveileder og ernæringsterapi. Skolen er lagt opp slik at man fint kan kombinere med jobb.»

Anette Moen
Ernæringsterapeut

VEKS-fag

13. november 2016
«Dette er fag jeg gjerne skulle tatt for mange år siden. Et spennende fag som gir deg trygghet i de mange vanskelige situasjoner du kan støte på som terapeut. God hjernetrim, dybde og innsikt får du også. Anbefaler på det varmeste bonusvideoene i vitenskapslæren. Tusen takk til Lars G Lingås.»
Hilde Bjerkvig
Muskelterapeut, student kostholdsveileder

Markedsføring for terapeuter

11. november 2016
«Veldig lærerikt og ikkje minst ein nyttig guide fra a til å om du har planer om å starte opp eller allerede er i gang :) Veldig godt å ha med seg i terapeut-verktøykassen! Anbefalast »

Camilla Seim
Ernæringsterapuet

Helsekostveileder

10. november 2016
«Det å jobbe i en helsekostbutikk uten å ha grunnleggende kunnskap om kropp og helse er uheldig for bransjen. Det å ta Helsekostveileder-utdannelse øker kunnskapsnivået i bransjen, noe som er viktig når vi tenker på den økte konkurransen vi har både fra netthandel og i ulike butikker som primært ikke jobber med helsekost. Kundene må være trygge på at de kan henvende seg til en helsekostbutikk og få en god veiledning og hjelp for de plagene de har. Det viktigste for meg som helsekostveileder er å kunne hjelpe mine medmennesker til et sunnere og bedre liv og det føler jeg at utdannelsen har bidratt til! Anbefaler alle som jobber i en helsekostbutikk å ta utdannelsen. Man blir mye tryggere i jobben og vi er med på å heve nivået i bransjen. »

Sylvia Perny Nerland
Helsekostveileder

Markedsføring for terapeuter

6. november 2016
«Klinikkdrift er et veldig nyttig kurs for oss som skal starte for oss selv. Man får en god innføring i lover, regler og viktige ting å være klar over. Lærer har respondert imponerende raskt på mine henvendelser og oppgaver! »

Silje Eker
Kostholdsveileder, ernæringsterapistudent, klinikkdrift, urter, krydder og terapeutisk mat

Markedsføring for terapeuter

6. november 2016
«Klinikkdrift er et veldig bra studium. Jeg har lært kjempe masse om hva som er viktig å huske på når man skal starte opp for seg selv. Og man får veldig gode tilbakemeldinger fra læreren :) »

Siri Antonsen Aartun
Kostholdsveileder og ernæringsterapeut

Helsekostveileder

24. oktober 2016
«Ble veldig godt tatt vare på som student hos Tunsberg Medisinske Skole. Lærer ga gode tilbakemeldinger og konkrete forslag dersom hun mente jeg burde lese mer på div. tema. Fikk også snarlige tilbakemeldinger som er positivt når man skal gå gjennom ganske mye av pensum på kort tid. Anbefaler alle som jobber med helsekost å ta dette studiet for å stå bedre rustet til en hverdag med kunder som har mange spm. og ønsker gode råd og veiledning fra oss som jobber i helsekostbutikker. »

Oddrun Kvam Ånonli
Helsekostveileder

Helsekostveileder

26. september 2016
«Et fantastisk flott studie som stimulerer en formidabel utvikling på det faglige feltet ila ganske kort tid. Jeg har lært masse og jøss så mye mer finnes det å lære! Ble motivert til å lære enda mer og gå dypere inn i stoffet. Veldig bra oppbygning av studiet med temaer som følger og utdyper hverandre; både quiz og skriveoppgaver og fantastisk tilbakemelding fra læreren. Jeg ville anbefale studiet til alle som vil forstå og lære mer om helsekost.»
Anna Bazanova

Markedsføring for terapeuter

26. september 2016
«Et veldig nyttig studium for alle som driver og alle som skal starte bedrift. Har selv drevet AS i 16 år og enkeltmannsforetak i 6 år før det! Lærte masse og fikk mange tankevekkere og mange tips til forbedring av bedriften! Anbefales:-) »

Desiree Jakobsen
Kostholdsveilder, hudpleier

Naturmedisinsk grunnutdanning

25. september 2016
«I've studied health and natural medicine in Australia and Germany, and now in Norway. I found the Naturmedisin grunnutdanning course very well written, clearly explained, very comprehensive, in an easy language, which even I could understand as a non-native speaker. I benefited a lot from this course, e.g. I learned a lot and it also helped to reinforced everything I learned in the past. I highly recommend it as a general overview of natural medicine around the world. Well done Tunsberg! »

Jasmin Martin

VEKS-fag

24. september 2016
«Hei, jeg kan anbefale VEKS kurset, jeg er Nederlandsk men fant kurset lettforstaelig. Lærestoffet selv er tydelig og " to the point" , oppgavene er ikke såpass vanskelig at man finner ikke en svar til oppgavene. Slik en nettkurs er greit å kombinere ved siden av jobb og andre aktiviteter. Jeg er veldig fornøyd med TMS og kurset!»

Suzanne de Volder
Student heilpraktiker

Kostholdsveileder

1. august 2016
«Jeg anbefaler dette til deg som virkelig er interessert i å gjøre noe for kommende generasjoner med tanke på hva som er viktig og godt for mennesket, livet generelt og jordkloden vår. Ren mat er best og på Tunsberg Medisinske Skole har jeg lært enormt mye om hva riktig kosthold betyr for folk og fe. Og nå skal jeg lære videre ved å praktisere det jeg har lært. Anbefales til andre uten å blunke.»

Kirsten Marie Dalen
Institusjonskokk og kostholdsveileder student siden okt. 2015

Treningsveileder

30. juni 2016
«Jeg tar studiet Optimal trening og ernæring del 1, og er meget fornøyd med opplegget til kurset og Tunsberg Medisinske Skole. Da dette er et nettstudium ligger mye av ansvaret hos oss studentene, men selve kurset er så bra lagt opp med pensum, quizer og innleveringer og kontakt med lærere at det er som å gå på høyskole/universitet. Jeg vil også trekke frem kvaliteten i det pensum som er lagt ut i de forskjellige delemnene, som meget bra og aktuelt i tiden. Kan på det aller varmeste anbefale dette studiet til alle som er interessert i trening og ernæring. For meg som treningsinstruktør gir dette en dybde i ernæringskunnskapen, slik at jeg kan forstå og gi råd til kundene mine på ett høyere nivå.»
Ingvill Kalvik
Lektor med tilleggsutdanning og pilatesinstruktør

Helsekostveileder

23. juni 2016
«Er veldig takknemlig for at jeg kom over studiet helsekostveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Jeg har lært utrolig masse ved å løse caser og quiz på studiet.. Egenstudie med forslag til oppslagsverk, linker, nettsider etc. har vært til stor hjelp - og inspirasjon. Lærer Signy har gitt målrettede tilbakemeldinger og har hele tiden gitt forslag til evt. bedring/annet fokus etc. Dette studiet anbefales på det sterkeste dersom du har interesse for, eller driver en helsekostbutikk. Jeg selv driver Life Amfi Steinkjer og har hatt stort utbytte av dette studiet - så gleder meg til å henge opp vitnemålet i min butikk som et bevis og en trygghet for kundene at de nå får profesjonell hjelp og rådgiving fra en Helsekostveileder! Tusen takk for de fine måneder med læring. Ta gjerne kontakt med meg dersom dere har spørsmål om studiet :) »

Oddrun Kvam Ånonli
Helsekostveileder

Kostholdsveileder

20. juni 2016
«Nyttig og bra studie. Veldig fornøyd med nivået og hvordan studiet er lagt opp. Mange bra forelesninger, med mulighet for å følge de via nett. De er gode på konstruktive tilbakemeldinger. Kan virkelig anbefale dette studiet til alle som er interessert i kosthold og helse!»
Pål Pedersen
kostholdsveileder

Kostholdsveileder

20. juni 2016
«Jeg hadde googlet og lest enormt mye i flere år og jobbet mye med kostholdet i familien, da jeg bestemte meg for å ta Kostholdsveileder, for lettere kunne veilede andre til å gjøre det samme. Følte jeg hadde lært mye på på min vei, men å jobbe meg systematisk gjennom alle emnene med grundige og konstruktive tilbakemeldinger, har gjort at jeg har klart å sette alt jeg ha lært bedre i system og så har jeg lært så ufattelig mye mer. Nå ser jeg sammenhenger som jeg ikke klarte å se ved å lese stoffet stykkevis og delt på egenhånd. Nå gleder jeg meg til videre studier med Ernæringsterapi»
Bente B. Braathen
Kostholdsveileder

Helsekostveileder

31. mai 2016
«Tusen, tusen takk for denne gang. Eg ha kosa meg max og spekulert/lest masse. Studiet falt bare i fanget på meg gjennom Facebook. Eg hadde alle "grunnbøkern", og det passa bare så midt i blinken for meg, så etter litt frem og tilbake så heiv eg meg på. Dette har gitt meg mye større forståelse om hvordan ting kan henge sammen. UTROLIG SPENNENDE. Dette har eg ikkje angra på, så eg kommer tilbake etterhvert på detox og kostholdsveileder. Eg må jo dypere ned i materien. :))) Nå skal eg bare konsentrere meg om å få unna en konfirmasjon + starte en Sunkostbutikk her på Leknes i Lofoten.»
Mona Halvorsen

Helsekostveileder

31. mai 2016
«Et veldig lærerikt og interessant studium. Føler meg mye tryggere nå i forhold til å gi kundene god veiledning. Gjør også jobben ennå mer interessant når en har mer kunnskap. Jeg anbefale alle som jobber i en helsekostforretning å ta dette studiet.»

Liv Bente Hansen
Helsekostveileder og Kostholdsveileder

VEKS-fag

30. mai 2016
«Dette var et utrolig spennende og interessant kurs! Det begynte som ren plikt for å kunne registrere meg som "Utøver av Alternativ Behandling" - men det ble straks et veldig givende og morsomt studie. Jeg lærte mye som jeg kan ta med meg inn i min praksis, fikk utfyllende informasjon om viktige temaer og lærte ting jeg aldri har tenkt på tidligere. Dette ga meg inspirasjon og motivasjon til videre studier ved Tunsberg - fordi dere holder et høyt nivå, både med nettløsninger, kunnskap og tilbakemeldinger fra lærer. Jeg kan på det varmeste anbefale dette kurset til andre.»
Mari Anfinsen Nilsen
Sjaman og healer

Helsekostveileder

26. mai 2016
«Tusen takk for et inspirerende og lærerikt studie. Oppgavene er spennende, og kan relateres til situasjoner i virkeligheten. Godt å ha 4 uker på hver hjemmeoppgave, og å slippe noe som helst eksamenspress. Her kan man lære i eget tempo. Lærerne gir konstruktive og oppmuntrende tilbakemeldinger. Anbefales ! :)»
Monica Tomassen
Helsekostveileder

Helsekostveileder

20. mai 2016
«Dette har vært et utrolig lærerikt studium. Og tilbakemeldingene fra lærerne er gode og nyttige, slik at man lærer enda mer. Studiet gir trygghet og kunnskap til å gjøre en god jobb som veileder, og jeg anbefaler utdanningen til andre helsekostarbeidere.»
Wenche Røberg
Helsekostveileder

Kostholdsveileder

4. mai 2016
«Dette er et studie jeg virkelig anbefaler! Man lære hvordan kroppen responderer på mat, og jeg har en helt annen forståelse nå hvorfor livsstilsykdommer har blitt den nye "folkesykdommen" Kosthold er alfa omega for livskvalitet, så er du nysgjerrig på å finne ut mer, så meld deg på dette studie! Jeg vil takke lærere for en god oppfølging og tilbakemelding. Dere gjør en utrolig god jobb og motiverer til å stå på i dette studie. Tusen takk for meg.»

Jeanett Isachsen
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

3. mai 2016
«Vil anbefale dette forkurset på det sterkeste til alle. Det gir en grundig inføring i kroppens organsystemer og en lettfattelig oversikt og forståelse av kroppen. Jeg har fått mer enn jeg forventet. Pensum boken: Den forunderlige kroppen, er en lettlest og god bok å ha med seg videre i evt. videre studier og som oppslagsverk for ikke å glemme kunnskapen. Mvh Mina Henriette Trøen »

Mina Henriette Trøen
Forkurs anatomi og fysiologi

Markedsføring for terapeuter

2. mai 2016
«Klinikkdrift anbefalast til alle som har planar om å starte for seg sjølv. Her får du veiledning til korleis du skal lage din eigen forretningsplan samt at ein får presentert alle reglar ein må forhalde seg til. Svært nyttig og tidsbesparande å få alt servert på denne måten!»
Bente Torheim
kostholdsveileder

Kostholdsveileder

28. april 2016
«Anbefaler dette studiet på det varmeste til alle som har interesse for kosthold. Studiet er veldig bra lagt opp, og videoene til Jens Veiersted er veldig informative og innholdsrike samtidig som de er lett å følge. Man lærer godt av videoforelesningene. Quiz i forkant av alle oppgaver gjør det lettere å bygge opp kunnskap før man begynner på oppgaven. Anbefaler dette studiet til alle uansett alder og yrke.»
Ruben Klipper
Kostholdsveileder

VEKS-fag

23. april 2016
«Veldig bra VEKS-kurs! Har gjennomgått VEKS kurset til Tunsberg Medisinske Skole og det var imponerende bra. Veldig bra nettløsning, gode videotreninger, lettfattelig informasjon og mange gode tips for muligheter til fordypelser. Tok i utgangspunktet VEKS kurset mer av plikt for å bli godkjent som "Utøver av Alternativ Behandling" - men dette kurset ga en større mening. Mange gode refleksjoner underveis, underholdende quizzer og veldig konkrete, konstruktive og skikkelige tilbakemeldinger fra innsendte oppgaver. Dette kurset gis en sterk anbefaling. Vurderer nå å ta andre kurs hos Tunsberg Medisinske Skole da dette ga mersmak.»
Henning Romero
Healer, Sjaman

Kostholdsveileder

1. mars 2016
«Kostholdsveilederstudiet anbefalast på det sterkaste til alle som er interessert i korleis kosthold og livsstil påvirkar helsa vår. For min del har det viktigaste vore å følge eit studie som legg vekt på korleis ein skal få eit heilheitlig bilde av enkeltpersonar og som jobbar for å finne rota til ubalansane. Jens er ein svært engasjert og motiverande lærar og sørger for at studiet er spennande og lærerikt gjennom forelesningar og grundige tilbakemeldingar på oppgåvene. Dette er tross alt eit felt ein aldri blir utlært i, men ein får ei stor dose kunnskapet gjennom eit slik år!»
Bente Torheim
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

16. februar 2016
«Jeg vil absolutt anbefale grunnmedisin ved Tunsberg Medisinske Skole for de som ønsker å ta et nettstudie. Her får man god veiledning, masse faglig input og informative tilbakemeldinger på hver eneste innleveringsoppgave. Et stort pluss for meg er å kunne arbeide med pensumet i mitt eget tempo, ettersom jeg jobber ved siden av studiene.»
Stine Helene Lihovd
Ernæringsrådgiver

Kostholdsveileder

13. februar 2016
«Kostholdsveileder studiet har vært en lærerikt og spennende studie! Jeg skulle ønske det hadde lengre varighet - fordi det har gitt meg såpass mye lærdom og glede. Jens (som vil bli din lærer på studiet) er et flott menneske; meget kunnskapsrik, flink til å gi konstruktive tilbakemeldinger og en fin motivator. Dette studiet anbefaler jeg på det sterkeste - om du interesserer deg for sunt og næringsrikt kosthold! Hilsen Ann-Kristin.»
Ann-Kristin Skogheim
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

11. februar 2016
«Dette var et utrolig lærerikt studie, og temaer som har vært spennende å lære om. Jeg har helt andre krav til maten jeg spiser i dag enn hva jeg hadde før jeg startet på Kostholdsveileder. Jeg er særlig fornøyd med tilbakemeldingene fra lærerne, mye nyttig tilleggsinformasjon i svarene. Jens er en veldig dyktig og engasjert lærer som jeg har blitt inspirert av.»
Silje Karin Skogen
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

11. februar 2016
«Jeg som er gründer innen te, urte og krydderbransjen synes dette kurset var både rent, økologisk og ryddig, godt krydret og med mange spennende, ertende urter i sekken. Ertende til den gjengse oppfatning av medisinsk behandling, med mange spirer til ny kunnskap som egentlig bare støtter opp om naturens egen visdom. Briljante foredrag. »
Randi Angell-Petersen
fysioterapeut, akupunktør, gründer og alltid danser

Kostholdsveileder

9. februar 2016
«Deltok på Webinar 4 og 5 februar 2016. Urter, krydder og terapeutisk mat. Syntes det var et meget bra gjennomført. Gode, kunnskapsrike foredragsholdere, godt tilrettelagt for at folk kunne delta på en god måte uten og være fysisk tilstede. Og så har en tilgang til foredragene etterpå, noe som også er bra, siden det ofte er noe en ikke helt får med seg.. Så dette anbefaler jeg andre også å gjøre. Hilsen Rose»
Rose Trædal
Lær mer om urter,krydder og terapeutisk mat

Kostholdsveileder

8. februar 2016
«Flott å kunne få delta på webinar når man bor langt unna. Jeg fikk med meg deler av webinaret og er derfor ekstra fornøyd med å få tilgang til forelesningene i etterkant. Veldig rolig og inspirerende spiredame, men hun kunne kanskje fått litt hjelp? De som stiller spørsmål fra salen bør få en mikrofon slik at vi hører spørsmålene. Anbefaler webinar! »
Vår Lænn
TCM Aromatisk Fysiopat

Kostholdsveileder

6. februar 2016
«Fantastisk bra opplegg de har. Jeg var med på webinar om urter, krydder og terapautisk mat, og jeg hadde nok høye forventninger og gledet meg veldig. Jeg ble absolutt ikke skuffet. :) jeg kommer nok til å melde meg på mange webinar fremover, og skal også ta studiet til å få vitnemål som Helsekostveileder, gleder meg kjempe masse! Så glad for at jeg snublet over denne skolen!! De har nå hjulpet meg inn på en ny sti i livet, og jeg gleder meg til fortsettelsen»
Inger Monica Stornes
webinar - urter, krydder og terapautisk mat

Kostholdsveileder

5. februar 2016
«Dette kurset vil jeg sterk anbefale 😀 Jeg kom med ett ønske om å få bedre helse. Dette kurset gav meg ikke bare god helse, men gav meg ett håp at det var mulig. De hadde mere kunnskap en jeg overhode hadde noen formening om 😀 Mitt liv idag består av å leve etter det jeg har lært idag 💖 Takk til Tunsberg»
Heidi Moholt

Kostholdsveileder

4. februar 2016
«Håper på flere slike Webinarer for alle interesserte! »
Irina Bygdevoll
sykepleier NSFLos, akupunktør NFMA

Forkurs anatomi og fysiologi

21. desember 2015
«Dette kurset har gitt meg muligheten til å bygge videre på faglig kunnskap så vel som egen erfaring. Det har fungert veldig bra for meg å studere på denne måten, samtidig med full jobb utenom. Har fått gode og konstruktive tilbakemeldinger fra Danielle Fam Schønning, og for meg har det vært en trygg og enkel måte å bli introdusert til helsefag på. Anbefales! »

Anna Kristin Lie
Instruktør i Bevegelsesterapi

Markedsføring for terapeuter

30. november 2015
«Hei Jeg kan anbefale alle terapeuter å ta klinikkdrift. Har fått gode tips selv om jeg driver egen klinikk. Klinikkdrift hjelper en å sette fokus på hva som er viktig for deg til en hver tid, alt i fra oppstart til videre drift. Tusen takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger. »

Elin Vestli Berkers
Naturterapeut, biopat student

Grunnmedisin

22. november 2015
«Dette er en super måte å studere på. I tillegg til 100% jobb har jeg kunnet gjøre dette uten at det har føltes uoverkommelig. Synes lærerne har kommet med gode konstruktive tilbakemeldinger på alle oppgaver. »

Silje D. Eide

Grunnmedisin

8. november 2015
«Grunnmedisin 1 Det har vore spennande å ta sitt fyrste nettbaserte studie. Eg var litt spent på korleis dette skulle gå utan samlingar. Det vart i alle fall ikkje noko problem. Nettstudiet er svært systematisk opplagt og med tilgang til raske og gode tilbakemeldingar i forum i tillegg til gode og informative tilbakemeldingar på oppgåvene. Svært lærerikt. Eg ser fram til å studere vidare på del 2.»
Kjersti Aarethun
Adjunkt med tilleggsutdanning

Naturmedisinsk grunnutdanning

21. oktober 2015
«For meg gikk det veldig bra å studere Naturmedisinsk grunnutdanning. Jeg synes undervisning er godt organisert. Det var veldig spennende å studere hos dere. Særlig er jeg veldig fornøyd med læreren min Fride Elisabeth Aasen som er en høyt kvalifisert underviser. Jeg er glad for at jeg hadde mulighet til å studere hos dere og til å bli kjent med dere. Med vennlig hilsen, Ofeliia.»

Ofeliia Arutiunian
Lege, akupunktør fra Russland. Autorisert helsefagarbeider i Norge

Kostholdsveileder

30. september 2015
«Fyrst og fremst vil eg rosa skulen for opplegget dei har til oss studenter. Perfekt for oss som bor langt unna, eller ikkje kan delta pga småbarn t.d. Tilrettelagt, serviceinnstilt og kjekkare lærarar skal du leita lenge etter. Anbefaler også å delta på webinar som er tilrettelagt og morro for oss som ikkje kan delta på skulen. Temaene på kostholdsveileder er siste nytt innen ernæring og her tørr me tenka annarleis og nytt. Studiet treff meg midt i blinken, og eg kunne aldri tenka meg å ta ein ordinær bachelor i ernæringsfysiologi når me lev i det samfunnet med gjer idag.»

Camila Børve Seim
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

27. september 2015
«Lærerikt og nyttig studie. Jeg liker godt at hvert tema har en innsendingsoppgave og quiz. Lærerene er gode på å gi tilbakemeldinger i form av ros og konstruktive input og deler erfaringer som gjør at jeg lærer mer i tillegg til pensum.

Stort pluss med muligheten til å delta på webinar, da jeg bor mange timer unna skolen. Kosthold og ernæring er stadig i endring og vi må holde oss oppdatert :) Lykke til!»

Nelly Laursen
Kostholdsveileder

Naturlig hudhelse

17. september 2015
«Veldig fornøyd med studiet :-) ! »
Dace Andorsen

Naturmedisinsk grunnutdanning

27. august 2015
«Naturmedisinsk grunnutdanning er bra! Den gir en god innføring i prinsippene som er felles for alle grenene i naturterapien. Kinesisk medisin spiller en stor rolle der, og tilsvarende stor er kapittelet i denne utdanningen. Det er meget bra, for emner som meridianer og organur osv. har jeg overhode ikke vært borti i min utdannelse til aromaterapeut, og jeg har alltid savnet det! Takk!»
Helga Tverdal
aromaterapeut

Naturlig hudhelse

21. juli 2015
«Jeg har hatt lyst til å ta en utdanning innen naturmedisin lenge, men har ikke funnet noe som har passet før jeg fant naturmedisinsk hudterapi. Nettstudium er midt i blinken, og dette er ikke første gangen jeg føler et opplegg med fjernundervisning. Emnene på studiet passet som hånd i hanske på det jeg har jobbet med de siste årene, hudpleieprodukter og kosttilskudd. Jeg hadde tilegnet meg en del kunnskaper på området på forhånd, men i denne "bransjen" er det en jungel av informasjon og ikke lett å finne ut hvem man kan stole på. Så jeg bestemte meg for at nå skulle jeg lære så mye som mulig. Studiet har gitt meg muligheten til å systematisere kunnskaper, og jeg har fått en mye større trygghet til å bruke det jeg kan. Tilbakemeldingene på oppgavene har kommet veldig raskt, til og med i sommerferien. Alt i alt et bra opplegg med mye nyttig fagstoff!»
Gro Langøien
Fru Langøien

VEKS-fag

3. juli 2015
«Før jeg begynte på VEKS-fag, gjorde jeg meg tanker som "trenger jeg virkelig dette?" Nå, etter å ha levert den siste besvarelsen, er svaret enkelt: Dette er et kurs som alle terapeuter har nytte av! Javisst, vi har hørt om både det ene og det andre før, men dette er så bra satt i system, at man er nødt til å tenke gjennom både kunnskap og sine egne holdninger på en ny og mer strukturert måte. Jeg personlig hadde spesielt stor glede av kapitlene om etikk og kommunikasjon. Dette angår ikke bare terapeuter, dette angår hvert eneste menneske, det skulle vært pliktfag på alle skolene! Og sist men ikke minst vil jeg skryte av læreren på dette kurset: det var meg en sann glede å studere under din veiledning, Lars Gunnar! :-)»
Helga Tverdal
aromaterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

29. juni 2015
«Fint kurs, oversiktlig og god læring. Fin oppfriskning av faget og læring, på vei til Naturmedisinsk hudpleie utdanning. Kan anbefales. Takk! Ser frem til videre kurs fra august 2015.»
Monika Haugstad
Helsesekretær

Markedsføring for terapeuter

12. juni 2015
«Dette kurset ble for meg en veldig positiv opplevelse. For meg som ikke er så glad i økonomi og samtidig skulle sette opp flere budsjetter, så gikk det veldig lett. Kursets innhold var lettfattelig og det ble gøy å se hvordan man forberedte seg til oppstart av klinikk med busjetter, planlegging, lover og regler . Lærer var veldig positiv, ga gode tilbakemeldinger og svarte alltid raskt på mail hvis jeg hadde noen spørsmål.»
Jasmin Marø
Kostholdsveileder

Markedsføring for terapeuter

9. juni 2015
«Klinikkdrift er en fantastisk studium, og absolutt nødvendig for selvstendige terapeuter og de som jobber på en klinikk. Jeg fikk mye kunnskap og fikk skrevet en god forretningsplan. Det var også veldig gode og nyttige kommenterer fra lærer, og svarene fikk jeg veldig fort.»
Svetlana Williams
Ernæringsterapeut

VEKS-fag

7. juni 2015
«I had to take this study as part of my permanent membership of NNH. I am grateful for this"must"! Although I had studied these subjects long ago (in Austria and of course with its Austrian health laws), it was interesting to come along these subjects again.- And after so many years, together with my professional experiences, I see many things in a more tolerant way as I would have done ages ago. Therefore I enjoyed the "oppgaver" I had to do. I have been in Norway for a year and now start to get along well with "norsk", thus the possibility to write in English was of considerable help. But I have also improved my "norsk" a lot! It is understood, that any persons working with people should undergo these studies as a base for their work. For me it was the first time I did "net-studies", as I am not so good handling a computer, I was very well led through the whole process, it is easy to follow and clear. To have a quick - as for the quiz even an instant feed-back motivates a lot! I was also happily surprised when I got an e-mail answer from the professor on a Sunday afternoon! GREAT!! Altogether was it a great experience and I feel a little sorry for myself to have finished the studies already! - I must find some more studies....! Tusen takk for alt!»
Carmen Grohs-Lugschitz
Terapeutisk massør og naturterapeut

Kostholdsveileder

5. juni 2015
«Kostholdsveileder har lært meg mye om kosthold, kroppens funksjoner, kosttilskudd og gjort meg bevist på økologisk landbruk. Jeg har funne en løsning for mine egne mage- tarm plager og lært mye mer enn det jeg hadde håp om da jeg starter. Lærerne er kjappe i svarene, lett tilgjengelig og gir gode tilbakemeldinger. Har tatt dette og "veileder i trening og ernæring" her på Tunsberg og kunne gjerne tatt flere fag her :D»
Marit Mortensen
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

3. juni 2015
«Kjempefornøgd med å ha fullført eit spennande og lærerikt studie. Ryddig undervisning, raske og hjelpsomme tilbakemeldinger og ikkje minst motiverande lærarar!»
Camilla Børve Seim
Kostholdsveileder, ernæringsterapi

Naturlig hudhelse

31. mai 2015
«For meg var det en helt ny måte å tilegne seg lærestoff på. Litt uvant i begynnelsen. Men en kjempefin måte å tilegne seg teoretisk kunnskap på. Veileder er lett å kontakte og jeg fikk rask vurdering av oppgaver For hvert tema var det lagt til ekstra lesning og linker. Disse ga mye nyttig tilleggsopplysninger slik at det ble interessant å finne mer informasjon og fakta på weben. Det jeg syntes var vanskeligst var den naturmedisinske del 3, men etterhvert som jeg jobbet med oppgaven ble den det absolutt mest interessante og ønsker nok å tilegne meg mer naturmedisinsk kunnskap. Jeg er glad for mine basiskunnskaper i anatomi og fysiologi, og vil nok anbefale den som ikke har disse fagene om å ta forkurs. Kurset kan absolutt anbefales!»
Berit Margrete Kjølhaug
Agronom

Naturmedisinsk grunnutdanning

17. mai 2015
«Anbefales! Naturmedisin har vært for meg en av de mest spennende og interessante studier jeg har tatt i mitt liv. Det er rettet mot de som ønsker en oversikt over naturmedisinen og dens kunnskapsgrunnlag, naturvitenskapens verdensbilde og hva som skiller dette fra menneskesynet samt kroppens oppbygning og funksjon. Jeg er veldig fornøyd med studiene også med veiledning jeg fikk av Fride Aasen. Hun er veldig hyggelig og veldig engasjert. Hun veileder en på en måte som man lett forstår og gjør at man føler seg trygg. Takk til rektor Truls Isaksen og skole personalet som var veldig oppmerksomme på mine spørsmål. »

Milena Calvo
Student naturmedisin

Kostholdsveileder

12. mai 2015
«Studiet er perfekt for en som er interessert i å lære mer om kosthold og hvordan mat påvirker kostholdet vårt. Kjempespennende å lære at mat kan gjøre oss friske(re)! Jeg liker tilnærmingen Tunsberg har, med reduksjon av karbohydrater og økt fettinntak som utgangspunkt. Studiet er lagt opp slik at man kan studere i eget tempo, som er perfekt for en som jobber fullt ved siden av. Samtidig er det frihet under ansvar. Et lærerikt studie med fine forelesninger og interessant pensum. Anbefales!»

Ida Nyborg
Kostholdsveileder

Forkurs anatomi og fysiologi

8. mai 2015
«Jeg har hatt stor nytte av å ta forkurs i anatomi og fysiologi. Tunsberg sitt nettstudium er veldig greit å følge og jeg kan trygt anbefale det til andre som trenger mer kunnskap om kroppen før en går videre på kostholdveiledning e.l.»

Helene H. Sunde
Forkurs i anatomi og fysiologi

Kostholdsveileder

26. mars 2015
«Studiet har vært veldig kjekt og lærerikt. Læreren er veldig dyktig og lager gode videoer til temaene som er veldig innholdsrike. Det er kjekt å kunne lære fra videoene og ikke bare ved å lese. Hadde jeg kunnet valgt på nytt så ville jeg nok valgt å tatt det i Spania, siden det virker veldig kjekt :)»
Camilla Celina Fuglesang
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

4. februar 2015
«Jeg har helsefaglig bakgrunn, og dette studiet har vært et svært kjekt, interessant og ikke minst nyttig supplement. Alle som arbeider med mennesker som har helseutfordringer kan ha nytte av å øke kunnskapen omkring maten vi er ment å leve av!»
Therese Elvemo
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

26. januar 2015
«Jeg angrer ikke noe på å ha startet som student ved Tunsberg medisinske skole. Dyktige, hjelpsomme og kunnskapsrike lærere. Anbefalt!»
Noor
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

11. januar 2015
«Dette studiet anbefaler jeg til alle som er interessert i kosthold og helse. En fantastisk mulighet til å lære mye om kosten og helsen vår. Synes dette er en fin og god utdannelse og lærdom i disse tider da fedme, diabetes, ja alle livsstilssykdommer som florerer. Er også meget fornøyd med de gode og konstruktive tilbakemeldingene ifra alle de 12 innleveringsoppgavene. Flinke lærerer er det der også!! Så ikke tvil meld Dere på dette!»
Margareta Eriksson
Stud. kostholdsveileder

Kostholdsveileder

9. januar 2015
«Spennende studie, lærer på en måte som er lett å forstå og hvis man lurer på noe får man raskt svar fra læreren. Har fått en mye større forståelse av kosthold etter dette studiet. Det er kjekt å sette seg ned å studere her!»
Gitte Wilhelmsen
Kostholdsveileder

Kostholdsveileder

19. november 2014
«Kostholdsutdanning på Tunsberg medisinske skole har gitt meg en trygghet og et fantastisk grunnlag til å kunne hjelpe mennesker til å spise seg til en bedre helse. Utdanningen er grundig og godt bygget opp hvor jeg lærte det mest grunnleggende innen kosthold som jeg enkelt kan lære bort til andre. Måten studiet er lagt opp på med mye oppgaveskriving og quiz gjør at stoffet du lærer virkelig sitter etterpå. Jeg kan varmt anbefale denne utdanningen til deg.»
Tone Bjørnson Aanderaa
Helsesøster og kostholdsveileder

Kostholdsveileder

19. november 2014
«Jeg vil anbefale kostholdsveilederstudiet på det sterkeste. Et veldig godt pedagogisk tilrettelagt studie. Oppgavene underveis gjorde at jeg raskt økte min kompetanse og forståelse. Tilbakemeldingene fra lærerne var også med på å løfte min utvikling. Mange lærerike temaer som gjør at jeg nå er i stand til å ta egne gode valg, samt veilede andre til å ta ansvar for hva de putter i munnen. Veldig godt fornøyd med lærerne, tilbakemeldinger, tema, oppgaver og fleksibiliteten i studiet!»
Berit Storholt Flåtten
Kostholdsveileder

VEKS-fag

12. november 2014
«VEKS-fag er relevant og nyttig for alle som jobber med mennesker. En gjennomgang og gode påminnelser om hva som kan gjøre et terapeut/pasient forhold profesjonelt og trygt. Fint at dette studiet er blitt obligatorisk for naturterapeuter, og kunne sikkert vært nyttig for mange andre grupper også. Ekstra pluss med rask tilbakemelding fra lærer på alle innsendingsoppgavene!»
Ellen Midtsæter
5 - element akupunktør

Forkurs anatomi og fysiologi

30. september 2014
«Ferdig med forkurs i Anatomi og Fysiologi og klar for kostholdsveileder. Allerede i 1 tema ser jeg hvor nyttig det var å ha tatt forkurset, så det anbefales på det varmeste! Kurset er enkelt og forståelig, ikke noe problem å følge med selv om det er 25 år siden man satt på skolebenken. Forøvrig var det så gøy og være student og Danielle er en fantastisk lærer, det er nesten litt trist å være fedig, tusen takk Danielle... ...Kjemefine rettelser som gikk litt i dybden / man alltid lærer noe mer av, veldig innspirerende og oppmuntrende. Tar gjerne ett oppfølgingskurs ;-)»
Hege Nitteberg
Forkurs i Aatomi og Fysiologi

Forkurs anatomi og fysiologi

28. september 2014
«Kostholdsveilederkurs er for alle, uansett om du kommer til å jobbe med det eller bare bruke kunnskapene privat. Jobbmulighetene er mange! Tunsberg medisinske har lærere som bryr seg om hver enkelt student. Tilbakemeldingene på innsendingoppgavene er informerende, utfyllende og svært lærerike. Dette er et emne man aldri blir utlært i, derfor er det så interresant. Men tanke på dagens livsstilsykdommer, intolaranser, allergier, ADHD, ME, og andre plager, har kostholdet mye -og noen ganger alt å si. Det i seg selv skulle være grunn nok til å lære seg mer om kosthold. Tunsberg Medisinske anbefaler jeg på grunn av egene erfaringer!»
Werna Karin Grimeland
Student, kostholdsveileder

VEKS-fag

22. september 2014
«I am really happy with the VEKS course. It has been designed in a simple and interesting manner which makes it easier to read and understand. I love the subtle way in which topics have been explained and the questions which trigger our brain to think and extract the answers!

I have learnt many a good points when it comes to dealing with colleagues and clients and am surely much more confident now as a therapist to deal better with positive and adverse situations around work. I know Norwegian but my writing skills are not so flawless, so I m quite grateful that I could submit my assignments in English! Thanks for everything!»

Shruti Bhatia
Ayurvedic Therapist

Fagskole Biopati

13. september 2014
«Fantastisk studie! Jo mer jeg har lært, jo mer forundret har jeg blitt, over at dette ikke er mer utbredt i Norge!
Jobber selv i Helsevesenet, og ser virkelig behovet for et sammarbeid med Legemedisin og Naturmedisin for å kurere sykdom og ivareta helsen.

Over hele verden er naturmedisin praktisert i større eller mindre grad, på forskjellige måter for å kurere sykdom. Det virker nesten som en urgammel oppbevart magisk hemmelighet som har fulgt generasjoner. En naturlig fantastisk helhetlig behandlingsform. Føler meg ufattelig heldig som har fått gå på dette studiet. Jeg har virkelig fått med meg et kjemperedskap, som jeg kan bruke til å hjelpe andre mennesker med i framtiden, og jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å få til et helhetlig sammarbeid med legemedisinen. Jeg håper at vi naturterapauter i lag med legemedisinen i framtiden kan jobbe mot samme mål, å dra nytte av hverandre, istede for å jobbe hver for seg. Så er du interessert i framtidens helse, så er dette studiet virkelig noe for deg <3 »


Lene Rasmussen
Biopat student

Kostholdsveileder

4. august 2014
«Jeg fullførte og besto eksamen som kostveileder etter å ha holdt på med studiet i 17 måneder. Tiden jeg brukte var på grunn av jobb, kurser og reiser, derfor kunne nok studiet ha vært gjennomført på kortere tid.

Likevel, den fleksibiliteten som lå i et nettstudium som dette, passet meg meget bra. Temaene var meget relevante, og oppgaven som var knyttet til hvert tema var særs nyttig og interessant. Pensumartiklene ble oppdatert etter hvert som ny informasjon og viten var tilgjengelig. Kommunikajon med veileder og skolen har vært særdeles bra. Å ha et Forum, hvor elevene kan utveksle erfaringer, spørsmål og synspunkter har vært særdeles givende. Det samme med svarene på spørsmål fra veileder. Jeg er takknemlig og svært fornøyd med å ha gjennomført et nytt studium ved TMS!»

Per Ågren
Lærer/Naturterapeut

Forkurs anatomi og fysiologi

1. juli 2014
«Dette var ett lærerikt kurs med en kjempe flott lærer! Danielle Fam Schønning kom med oppmuntrende tilbakemeldinger som gjorde at man hele tiden ville gjøre det bedre og lære mer. Jeg annbefaler dette kurset på det varmeste. Linn Lier»

Linn Lier
Forkurs anatomi og fysiologi

Kostholdsveileder

16. juni 2014
«Utmerket! Dette bør alle i helsevesenet ta!»
Line Therese Tønder
Kostholdsveileder

Grunnmedisin

5. juni 2014
«For en travel og motivert leder i fullt arbeid, var dette et perfekt opplegg for å øke grunnkompetansen innen medisin.»
Jan Håkon Håkonsen

Grunnmedisin

15. mai 2014
«For en travelt opptatt mann som ønsker grundig og motiverende grunnopplæring i medisin er dette studiet perfekt. En spesiell takk til de som rettet innleveringsoppgavene. De var helt fantastiske!»
Jan Håkon Håkonsen
Daglig leder

VEKS-fag

13. mai 2014
«VEKS-kurset her er godt strukturert og med et innhold som vil være meget nyttig for alle som jobber med alternative behandlingsmetoder. For meg var det både inspirerende og innsiktsgivende.»
Einar Bjørge
5 element akupunktør

VEKS-fag

12. mai 2014
«Grunnmedisin er et veldig lærerikt studie! Noe vanskelig i den andre delen, men veldig gode pensumsider inne på skolens nettsider, og veldig gode og ikke minst hjelpsomme tilbakemeldinger fra lærerne. Jeg tok det som et forkurs før sykepleien. Anbefales!»
Lill steen
Sykepleiestudent

Treningsveileder

19. april 2014
«Dette studiet anbefales virkelig. For min del så hadde jeg sporadiske bruddstykker av kompetanse innen dette faget fra før, og dette studiet har fått satt alt på plass i rett hylle. Og samtidig fyllet skikkelig på med ekstra kompetanse. Veldig bra! Herlig stigningskurve iløpet av de 4 temaene.»
Silje E Vassøy
Coach

Kostholdsveileder

13. april 2014
«Denne skolen er utenom det vanlige. Det er ingen annen skole i dette landet som har fokus på rene matvarer, stabilt blodsukker og konfronterer statlige kostholdsråd, og samtidig har god dokumentasjon på hvorfor de tar feil på mange områder.

Trodde jeg kunne det meste da jeg begynte på kostholdsveileder, men der tok jeg feil. Helt fabelaktig spør du meg og dette burde egentlig være allmennkunnskap for leger og andre i helsevesenet som skal veilede en pasient.»

Line Therese Tønder
Student

VEKS-fag

3. april 2014
«Jeg har tatt VEKS-fag nå i vinter, fordi det er et krav fra min medlemsorganisasjon. Jeg bor ikke helt sentralt, og det har vært fint for meg å kunne ta studiet på nett her.

Jeg er fornøyd med pensumet, og synes oppgavene har vært gode og relevante. Jeg har fått rask og konstruktiv respons på innsendingsoppgavene. Har brukt ca. 3 måneder på kurset, og det har gått greit. - Jeg anbefaler gjerne studiet for andre.»

Per Opland
Kinesiolog

Ernæringsterapi

27. mars 2014
«Jeg kan på det varmeste anbefale ernæringsterapi.

Dette er ett stort felt, med stadig ny kunnskap som vi må tilegne oss. Vi blir aldri utlært. Jens har en fantastisk evne til å formidle og belyse fra forskjellige innfallsvinkler. Med dette får han oss til å se sammenhenger og lærer oss viktigheten med å fundere og bli selvtenkende. Dette er svært viktig, da det ikke finnes noe fasitsvar på hvorfor noen matvarer fungerer for en , mens en annen må ha annen mat.

Studiet er til og med egnet for sånne som meg , helt uten datakunnskap. For meg har alle fagene jeg har tatt ved TMS vært svært interessante, tror jeg kunne holdt på i evig tid ved denne skolen. Og det kan en jo, for her dukker stadig nye spennende fag opp! En stoooor anbefaling fra en svært fornøyd student!!»

Mai-Britt Andersen
massør, aromaterapeut, hudpleier mm.

Kostholdsveileder

25. mars 2014
«Veldig mye bra og interessant stoff. Det mest nødvendige er tatt med og man lærer veldig av oppgavene og quis.»
Mai-Linn
Kostholdsveileder

Ernæringsterapi

18. mars 2014
«Tunsberg medisinske skole sitt studium i ernæringsterapi har gitt meg den ballasten og forståelsen jeg trenger for å kunne være trygg som ernæringsterapeut. Skolen vektlegger å bruke dyktige forelesere som har praktisk erfaring og er ledende på sine fagfelt. Flere er leger, som for lengst har insett verdien av ernæringsterapi og annen naturmedisinsk behandling i sin praksis. Skolen legger også veldig godt til rette for et trivelig og sammensveiset klassemiljø, og fokuserer alltid på hvordan det de driver med kan bli enda litt bedre. Det var en fornøyelse å være elev der! »

Steinar Kroksæter
Ernæringsterapeut og Kommunikolog

Ernæringsterapi

27. februar 2014
«Jeg var så heldig å finne veien til Tunsberg Medisinske Skole gjennom en venninne og tidligere student ved ernæringsterapi-studiet. Jeg hadde funnet en kostholdsretning jeg trodde på og ønsket meg mer kunnskap for å backe opp rundt egen erfaring. Ernæringsterapi-studiet er helhetlig lagt opp og glimrende med tanke på både kunnskap og praksis. Studiet er lite nok til at du blir sett som student og stort nok til at du får omfattende faglig påfyll fra dyktige foredragsholdere. Ernæring er et fag du aldri blir utlært i, men dette studiet har gitt meg et godt grunnlag, samt erfaring i å finne frem i jungelen av dokumentasjon og etablerte "sannheter". Studiet kan varmt anbefales. »

Bjørg-Elin Finstad
Partner/veileder Sunt Hjem AS - ernæringsterapeut, NLP Coach og Personlig Trener

VEKS-fag

25. februar 2014
«Spennande og lærerikt fag med mange muligheter til refleksjon og fordjupning underveis! Anbefalas!»

Mai Nyborg
Bachterapeut og soneterapeut

Naturlig hudhelse

18. februar 2014
«Har vært et interessant studium som jeg har lært mye av, og som vil være en god ballast og ta med seg videre. Rask tilbakemelding fra lærer her inne :) Mvh K. Anita.»
Kristine Anita Lindberg
Hud- og kroppsterapeut

Kostholdsveileder

4. februar 2014
«Jag rekommenderar detta studiet, för alla som är intresserade i kost & hälsa. Jag har lärt otroligt mycket, och har fått en bra grund å stå på.

Det har gått bra att läsa ett norsk studie, och svara på frågor och skriva oppgaver på svenska. Det har inte vart svårigheter med det, men kan vara bra att använda en översättare som ordbok eller google translate, för vissa ord.

Läraren Jens är väldigt duktig & inte minst, bra på att förklara och peppa en. Ibland kan det bli lite för mycket & man kan bli lite förvirrad, men då finns det möjlighet att ställa frågor & diskutera med både elever & lärare i ett forum.  Superbra!!»

Minna
Kostholdsveileder

Ernæringsterapi

30. januar 2014
«Jeg har gått kostveilederstudiet og ernæringsterapeutstudiet ved Tunsberg Medisinske Skole og er nå i gang med naturmedisinsk grunnutdanning.

Jeg er veldig fornøyd med skolens undervisning både når det gjelder studeier som er nettbasert og der det holdes samlinger. Jeg mener skolen finner gode lærere og er allsidig ved valg av forelesere. Selv om det er langt å reise fra Nord Trøndelag til Tønsberg har jeg sett frem til samlingene som har vært interessante og lærerike.

Jeg anbefaler Tunsberg Medisinske Skole på det varmeste til alle!»

Inger Marie Krystad Skåle
Ernæringsterpeut

Forkurs anatomi og fysiologi

16. januar 2014
«Jeg er akkurat ferdig med Forkurs anatomi og fysiologi, og kan virkelig anbefale det både for de som skal bli kostholdsveiledere og de som ønsker å få bedre oversikt over vår fantastiske kropp.

Jeg liker hvordan Tunsberg Medisinske Skole har bygd opp læreportalen, hvilket gir en følelse av å være i et fysisk klasserom. Danielle Schønning var min veileder, og ga raske og lærerike tilbakemeldinger på mine innleveringer :)»

Johnny Carlsen
Redaktør Norsk ProteinIntoleranse Forening

Naturmedisinsk grunnutdanning

28. august 2013
«Dette er en praktfull og brukervennlig nettstudie. Motiverende måte å studere på, med utdaningen har eg fått en drypere forståelse blant annet om toksikologi og urtemedisinsk terapi. Det var rett og slett en Eureka - A....ha opplevelse som krever innsats. Pris er meget bra i forhold til det som er på "markedet". Anbefaler på det sterkeste til de som ønsker å starte som naturterapeuter. Enestående veileder og tilbakemeldinger eg har fått. Fride, takk for et FLOTT studie og lykke til videre!»
Petar Kocic
student

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

18. januar 2013
«De har vært utrolig viktige for meg disse oppdateringskursene. Gir ny innsikt, treffer hyggelige kollegaer og jeg må absolutt si at det har hatt stor innvirkning på resultatene mine. Har lært med å være mer nøyaktig. I tillegg føler jeg meg tryggere i faget. Selv om utfordringene ikke lar vente på seg. Kompendiene vi har fått i forbindelse med kursene er gull verdt.»
Torild Schei
Soneterapeut i Sandnes

Naturmedisinsk grunnutdanning

22. november 2012
«Leste ut hele boken Revolusjon i vitenskapen på to dager! Var så spennende at den mer eller mindre satt fast i hånden. Og jeg har ikke fått begynt studiet ennå engang. Anbefaler alle å lese boken enten de skal ta kurset eller ikke. Selv kan jeg ikke vente med å komme igang!»
Therese Henriksn
Student

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

30. juni 2012
«Jeg er veldig fornøyd med utbyttet mitt av de faglige oppdateringene i soneterapi. Ersdal metoden er systematisk. Mange av punktene er de samme som jeg kjente til fra tidligere, men metoden er mer direkte og du lærer konkrete grepsteknikker som er veldig viktigere for å kunne maksimere resultatet av fotsonebehandlingen. Jeg kommer definitivt til å fortsette på de faglige oppdateringene.»
Randi Nordvi

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

27. juni 2012
«Kombinasjonen trening, forelesning og lavkarbomat i meget flotte omgivelser, ga det ekstra kicket for å komme i gang med en sunnere livsstil»

Anne Anderssen

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

27. juni 2012
«Fantastisk sted, med fantastisk mat og herlige mennesker. Det flotte opplegget kan man bestemme seg for underveis om man vil delta på. Ellers kan man slappe av i solen eller på spa, eller shoppe...»

Alvhild Svendsen

Faglig oppdatering i soneterapi 2024

27. juni 2012
«Anbefales på det varmeste»

Gry Anita Kristiansen

Fagskole Biopati

13. juni 2012
«Dette er et utrolig spennende og morsomt studie. Vil si at dette er fremtidens studie! Alle mennesker er på en eller annen måte berørt eller opptatt av helse, kost- og ernæring, det å forebygge og finne årsaken til hvorfor vi blir syke. »

Jannicke Thomesen

Fagskole Biopati

13. juni 2012
«Kjempebra allsidig studie, hyggelig og kunnskapsrike lærere, kan anbefale dette i høyeste grad!»
Charlotte Nicholl

Fagskole Biopati

13. juni 2012
«Et studie for deg som ønsker å bli kjent med kroppens indre og ytre, og få svar på hvorfor vi blir stive, syke og slitne. Får kroniske sykdommer og hvordan du selv kan gjøre en innsats for å bli friskere og få mer overskudd og energi. Dermed kan du gi videre til andre hvordan de skal få det bedre. På den naturlige måten. Et fasinerende emne.»

Lise Teien

Fagskole Biopati

13. juni 2012
«En flott skole med meget engasjerte lærere som gir deg et flott studie!»
Anette Osen

Fagskole Biopati

13. juni 2012
«Dette studiet anbefales virkelig hvis du er interessert i menneskets helse. Du lærer enormt mye om samspillet mellom menneske og natur og hvordan vi best kan leve i pakt med naturen som vi jo er en del av.»
Linn-Merete Røsholt

Fagskole Biopati

2. desember 2009
«Kost og Ernæring på nett er et utrolig fleksibelt og fritt studie. Du kan bestemme selv når du ønsker å jobbe med studiene, og du kan jobbe og reise innenfor studietiden. Studiet er lett å forstå seg på, og du får masse nyttig informasjon og hjelp på nettsiden. Det er et supert studie hvis man klarer å jobbe selvstendig og har interresse innenfor kost og helse. Det er dessuten perfekt som et tilleggsstudie innenfor mange yrker hvor man arbeider med mennesker, som f.eks sykepleier eller førskolelærer.»
Elin Moen

Fagskole Biopati

28. oktober 2009
«Dette er en god og brukervennlig nettskole. Man føler seg velkommen hver gang man logger inn på skolen. På forumet, blir man fort kjent med andre studenter, og man utveksler læremetoder og bistår med hjelp dersom man sitter fast i en oppgave. Mine varmeste anbefalinger går til de som ønsker å starte her :-)»
Carl Magnus Hjelen
Student grunnmedisin

Kostholdsveileder

2. juni 2009
«En spennende utdannelse som gir god innsikt i det grunnleggende innen ernæring. Supert å bygge videre på, og jeg vil tro også supert å ha med seg i diverse jobber.

Anbefales alle som jobber med mennesker - terapeuter, helsesøstre, hjelpepleiere, foreldre, trenere... Kan også legge til gode og utfyllende tilbakemeldinger på innleveringsoppgavene, og en selvtillit som øker for hver besvarte oppgave. Takk for flott studie!»

Grete Middelthon

Forkurs anatomi og fysiologi

25. mai 2009
«Veldig kjekk og motiverende måte å studere på. Delt opp i overkommelige bolker, slik at det går an å sette seg ned i kortere tid ad gangen. Veldig greit for oss med en travel hverdag. Og helt fantastisk måte å organisere studie progresjon på, en uke pr fag område. Kjempe greit. Også vet du at du må være ferdig til søndag for da begynner neste tema. Blir at en henger bedre med og slipper å henge etter. Og det gir en fin mestringsfølelse som motiverer til videre studering. Forkurs i anatomi og fysiologi er veldig greit for alle å ha. Fint med en liten innsikt i hvordan kroppen fungerer når man jobber med barn og voksne.»

Lindis Fagerheim
Pedagogisk leder

Kostholdsveileder

13. mai 2009
«Jeg har jobbet innenfor helsevesenet i mange år, og har fått opp øynene for at kostholdet har stor innvirkning på helsen. Vi sliter mer og mer med livsstilsykdommer, noe vi kan forebygge med riktig kosthold. De som har problemer kan redusere dem ved å endre på kostholdet og livsstilen.
Ved en tilfeldighet kom jeg over Medisinfagskolen da jeg lette på nettet etter kost og ernæring. Interessen var der og nysgjerrigheten ble stor da jeg leste om skolen. Meldte meg på samme dag og har ikke angret.
Skolen er kjempebra lagt opp og elevene får kontinuerlig oppfølging og kontakt med veiledere gjennom forumet.»

Iris Waleniussen Borge

Naturmedisinsk grunnutdanning

27. april 2009
«Meget lærerikt og tillitsvekkende for kunder å vite at den de snakker med faktisk har litt bakgrunn/kompetanse for det som blir sagt.»
Liz-Bente Klausen
Markedskonsulent

Kostholdsveileder

26. april 2009
«Måten skolen har lagt opp faget på er perfekt. Med en innleveringsoppgave hver måned hindrer studentene fra å ikke lese på faget. Med dette så lærer man mer.
Tilbakemeldingene fra lærerne er kjempegode og med ros til det man gjør riktig er så bra. Tilbakemeldingene er saklige og det virker som lærerne bruker god tid på tilbakemeldingene. Hvis man skal utdanne seg kostholdsrådgiver så lærer man mest av denne skola!»

Stine Kvarsnes
Kostholdsrådgiver

Naturmedisinsk grunnutdanning

30. desember 2008
«Dette er en utrulig spennende utdanning, som gjør at man får en større forståelse av hvordan man som helsearbeider kan hjelpe mennesker. Syke mennesker er opptatt av hvordan de blir møtt i helsevesenet, og vi er ikke flinke nok til å se hele mennesket. Leger, sykepleiere og hjelpepleiere bør få mer kunnskap om alternativ behandling, noe som bla kan lindre smerte. Den holistiske måten å tenke på må bli mere akseptert i helsevesenet generellt. Denne utdanningen er en flott anledning til å bli kjent med en annen tenkemåte, og bli mere bevisst på hvilken rolle østlig medisin kan ha i vestlig helsearbeid. Klarer vi å få til et samarbeid, blir det en stor gevinst for pasientene.»
Ellen Hargaut
Sykepleier

Naturmedisinsk grunnutdanning

26. november 2008
«Jeg er svært tilfreds med denne utdannelsen. Leser først igjennom pensum, så leser jeg en til gang, men nå tar jeg notater av det viktigste. Så prøver jeg meg på quis og oppgaver. Synes det er supert at du kan jobbe i ditt eget tempo, og ikke minst, at du kan gjøre det hjemme, er det viktigste for meg.»

Bente Skarsten-Torvanger
Homeopat

Markedsføring for terapeuter

8. august 2008
«Jeg vil gjerne anbefale dette kurset for fotterapeuter som skal starte egen klinikk, eller for de som allerede driver klinikk, som meg selv. Kurset er lagt opp som nettskole og tar for seg alt man trenger for å starte/drive en lønnsom klinikk. Nettsiden er brukervennlig med mange muligheter (studiegrupper, diskusjonsforum, linker til nyttige sider, veiledning(lærer), søkemotorer, samt mange nyttige tips og kontinuerlige oppdateringer for selvstendig næringsdrivende. Her guides man enkelt gjennom forretningsplan, effektiv markedsføring, finansiering og budsjetter, forslag til samarbeidsavtaler o.s.v. Kurset er lagt opp med innsendingsoppgaver og quiz som må godkjennes. Dette kurset er en liten investering med stort utbytte!»
Elisabeth Ørmen
FOTHELSEKLINIKKEN

Kostholdsveileder

15. juli 2008
«Utdannelsen er en aha-opplevelse i forhold til det å bli klar over hvordan kostholdet virker på oss. Det blir langt mer interessant å følge kostholds- og slankediskusjoner når man har mer kunnskap om stoffet. Studiet er en god investering uansett om man bare ønsker det for sin egen personlige del, eller om man ønsker å bruke det i jobbsammenheng.»
Trude Tonning

Kostholdsveileder

17. juni 2008
«Dette er et glimrende studie for de som interesserer seg innenfor ernæring, og som er giret på å lære mer. Man vil få en større forståelse om hvor viktig en sunt kosthold er og hvordan det påvirker kroppen, og man blir mer bevisst på sin egen livsstil. For de som jobber i helsesektoren kan kurset være en nyttig og spennende tilleggsutdanning.»
Cecilie Andreassen
Helsekostarbeider

Kostholdsveileder

26. oktober 2007
«Dere klarer å legge opp studie, slik at en blir nysgjerrig og har lyst å lære mer om emnene. Jo mer jeg bruker sidene jo lettere finner jeg frem. Pris er og meget bra, i forhold til annen undervisning. Tempoet er og, men kan bli litt travelt da jeg enkelte perioder har mange vakter. Veldig inspirerende!»
Ellen Margrethe Gjesdal

Markedsføring for terapeuter

26. oktober 2007
«Som privatpraktiserende fysioterapeut kan jeg trygt anbefale dette kurset for fysioterapeuter som skal etablere egen praksis. Kurset er relevant og gir nødvendig basiskunnskap om etablering og markedsføring av egen virksomhet.»

Ingvild Nyland Myhre
Vestfold Fysioterapi, Tønsberg

Grunnmedisin

26. oktober 2007
«Hvis man er naturterapeut bør man faktisk ta dennne grunnutdannelsen, man lærer virkelig det grunnleggende, hvem, hva og hvorfor reagerer kroppen som den gjør. Spennende men krever en innsats.. »


Mona Barstad
Soneterapeut

Markedsføring for terapeuter

15. august 2007
«Jeg er meget fornøyd! Dette var midt i blinken for meg. Nå får jeg ta vare på barn og studie samtidig, og jeg kan bruke lesetiden mer konstruktivt. Jeg er spesiellt fornøyd med tilbakemeldingene vi fikk. Det er godt å få vite både det man har gjort bra og det man kan bli bedre på, og ikke minst bli ønsket god helg og lykke til videre!»

Bente Anita Kvanli

Kostholdsveileder

2. august 2007
«Ja, jeg er veldig godt fornøyd med studiet. Begynte med Forkurs anotomi og fysiologi. Fortsatte med kostholdsveileder. Jeg er utdannet kokk og jobber som kjøkkenleder. Selv med utdanning og arbeidserfaring innen kosthold har jeg fått dypere forståelse for blant annet kostholdets innvirking på kroppen.»
Anne-Grethe Seland

Grunnmedisin

19. mars 2007
«Er fornøyd, og anbefaler absolutt til andre! Genialt for de som er i jobb, og ikke vil slutte der for og ta skole. Det er til tider litt hardt, men det er veldig interessant og gøyt også!»
Solrun Børve

Grunnmedisin

28. januar 2007
«Når det gjelder quiz så skriver jeg ut spørsmålene først og noterer svaret på arket. Så starter jeg quizzen. Noterer meg antall forsøk for å få alt rett samt hvilke svar som var feil.»
Anna Mauset

Grunnmedisin

24. januar 2007
«Veldig fornøyd med studiet, fint å kunne logge meg på når det passer. Skolen er veldig enkelt og tidsparende lagt opp. »
Merete Lohne

Markedsføring for terapeuter

30. november 2006
«Jeg er veldig fornøyd med både innhold, opplegg og nettsidene. Jeg liker Quizzen veldig godt. Jeg har brukt den litt forskjellig. Hvis jeg føler jeg har lest bra, prøver jeg å svare på alle spørsmålene uten å sjekke de jeg er usikkre på. Andre ganger har jeg tatt den uten å ha lest, for å sjekke forkunnskapene mine og for å se hvilke punkter vi skal igjennom og hva dere vektlegger.»
Gro Tangen

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole