Tunsbergs videoarkiv

Opptak fra Tunsbergdagene 2025 legges ut fortløpende, men det tar dessverre tid siden de må redigeres, lastes opp registreres osv. Vi sender ut en e-post når alle er klare. Sjekk at du har riktig e-post på min side. Siden vi bruker vårt system for nyhetsbrev, bør du også abonnere på det.

Totalt antall videoer: 183
Forbehold om endring av hvilke videoer som vises her.

Kroppens skjulte intelligens
Kroppens skjulte intelligens
Åse Dragland
51 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Forskning har vist at tanker og følelser har innvirkning på helsen vår, og at troen på og en forventning om bedring er vesentlig for all helbredelse. Placeboeffekten har blitt et eget emne for forskere i flere land. Forskningen viser at denne effekten kan gi samme virkning som de sterkeste medisiner vi kjenner i dag. Følelsen alene utløser kjemiske stoffer som skaper påviselige fysiske endringer i kroppen. Og effekten forsterkes eller svekkes av hva behandleren sier til oss. Dette er en sentral utfordring med tanke på pasientomsorg i vid forstand. Dette foredraget vil belyse hva vi vet om kroppens skjulte intelligens i dag og hvilke muligheter vi har for å for å utnytte denne kunnskapen. Åse Dragland er cand.mag. og har jobbet 30 år som forskningsjournalist og vært redaktør av forskningsmagasinet Gemini ved SINTEF i Trondheim. Hun har skrevet fem bøker relatert til kropp og medisin (Flux forlag). En aktuell bok for deg som ønsker å fordype deg i temaet fra foredraget, er Åses bok med samme tittel: Kroppens skjulte intelligens Vis mer

Forskning har vist at tanker og følelser har innvirkning på helsen vår, og at troen på og en forventning om bedring er vesentlig for all helbredelse.

Placeboeffekten har blitt et eget emne for forskere i flere land. Forskningen viser at denne effekten kan gi samme virkning som de sterkeste medisiner vi kjenner i dag. Følelsen alene utløser kjemiske stoffer som skaper påviselige fysiske endringer i kroppen. Og effekten forsterkes eller svekkes av hva behandleren sier til oss. Dette er en sentral utfordring med tanke på pasientomsorg i vid forstand.

Dette foredraget vil belyse hva vi vet om kroppens skjulte intelligens i dag og hvilke muligheter vi har for å for å utnytte denne kunnskapen.

Åse Dragland er cand.mag. og har jobbet 30 år som forskningsjournalist og vært redaktør av forskningsmagasinet Gemini ved SINTEF i Trondheim. Hun har skrevet fem bøker relatert til kropp og medisin (Flux forlag).

En aktuell bok for deg som ønsker å fordype deg i temaet fra foredraget, er Åses bok med samme tittel: Kroppens skjulte intelligens

Vis mindre
Å balansere mellom tradisjonelle og alternative løsninger
Å balansere mellom tradisjonelle og alternative løsninger
Karen Riise Walmsley
74 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Karen fikk en kreftdiagnose i 2016, og det snudde livet hennes på hodet. I løpet av denne reisen har hun tatt i bruk sin medfødte intuisjon og kombinert vestlig medisin med holistisk healing for å støtte både kroppen og sjelen. Karen har oppdaget hvordan de to tilnærmingene kan utfylle hverandre, og i dag er hun et levende bevis på hva som er mulig når man tar ansvar for egen helse på alle nivåer. I dette foredraget vil hun dele sin erfaring med å navigere mellom tradisjonelle behandlingsmetoder og alternative løsninger, og hvordan hun har funnet balanse, håp og helbredelse underveis. Karen håper hennes historie kan inspirere andre til å utforske nye måter å møte livets utfordringer på – med indre visdom, åpenhet og styrke. Følg gjerne Karen på Instagram. Vis mer

Karen fikk en kreftdiagnose i 2016, og det snudde livet hennes på hodet. I løpet av denne reisen har hun tatt i bruk sin medfødte intuisjon og kombinert vestlig medisin med holistisk healing for å støtte både kroppen og sjelen. Karen har oppdaget hvordan de to tilnærmingene kan utfylle hverandre, og i dag er hun et levende bevis på hva som er mulig når man tar ansvar for egen helse på alle nivåer.

I dette foredraget vil hun dele sin erfaring med å navigere mellom tradisjonelle behandlingsmetoder og alternative løsninger, og hvordan hun har funnet balanse, håp og helbredelse underveis. Karen håper hennes historie kan inspirere andre til å utforske nye måter å møte livets utfordringer på – med indre visdom, åpenhet og styrke.

Følg gjerne Karen på Instagram.

Vis mindre
Multimodulær kreftbehandling – En helhetlig tilnærming
Multimodulær kreftbehandling – En helhetlig tilnærming
Dr. Thomas Rau
125 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Kreftbehandling krever mer enn én enkelt terapi – det krever en systemisk, multimodulær tilnærming. I dette foredraget vil Dr. Rau presentere biologisk medisins multimodulære kreftbehandlingsmodell, basert på årsaksrelatert evaluering og en kombinasjon av banebrytende terapier som hypertermi, ionisk induksjonsterapi og immunforsterkning. Han vil illustrere hvordan disse metodene fungerer i synergi for å forbedre pasientresultater og øke overlevelse på lang sikt. Hovedtemaer: Biologisk medisins multimodulære tilnærming til kreftbehandling Rollen til hypertermi, intravenøse infusjoner, mikrobiommodulering og avgiftning Kasusstudier som viser vellykkede integrative onkologiske tilnærminger Læringsutbytte: Forstå begrunnelsen bak multimodulære strategier for kreftbehandling Lær hvordan biologiske terapier kan integreres i kreftomsorg Oppdag evidensbaserte tilnærminger som forbedrer konvensjonelle behandlinger Disse sesjonene er designet for helsepersonell og kunnskapsrike deltakere som ønsker å utdype sin forståelse av biologisk medisin og integrative behandlingsmetoder. Vis mer

Kreftbehandling krever mer enn én enkelt terapi – det krever en systemisk, multimodulær tilnærming.

I dette foredraget vil Dr. Rau presentere biologisk medisins multimodulære kreftbehandlingsmodell, basert på årsaksrelatert evaluering og en kombinasjon av banebrytende terapier som hypertermi, ionisk induksjonsterapi og immunforsterkning.

Han vil illustrere hvordan disse metodene fungerer i synergi for å forbedre pasientresultater og øke overlevelse på lang sikt.

Hovedtemaer:

  • Biologisk medisins multimodulære tilnærming til kreftbehandling
  • Rollen til hypertermi, intravenøse infusjoner, mikrobiommodulering og avgiftning
  • Kasusstudier som viser vellykkede integrative onkologiske tilnærminger

Læringsutbytte:

  • Forstå begrunnelsen bak multimodulære strategier for kreftbehandling
  • Lær hvordan biologiske terapier kan integreres i kreftomsorg
  • Oppdag evidensbaserte tilnærminger som forbedrer konvensjonelle behandlinger

Disse sesjonene er designet for helsepersonell og kunnskapsrike deltakere som ønsker å utdype sin forståelse av biologisk medisin og integrative behandlingsmetoder.

Vis mindre
Håpets kraft
Håpets kraft
Kristin Lahnstein Jørstad
84 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Kristin er utdannet intensivsykepleier, og har jobbet mange år i helsevesenet. Da hun fikk livmorhalskreft med spredning til lymfene, - kreft i stadium 4, viste hun hva det betød. Statistikken tilsa at det kun var et spørsmål om tid.  Helt fra de første samtalene med ulike leger får Kristin beskjed om at hun skal dø. Legene sier de er opptatt av å være ærlige, og at de må si det som det er. At det er viktig å sørge for at Kristin ikke har et naivt å håp på at det kan gå bra. Hun gjennomfører planlagt behandling ved Radiumhospitalet. Etter seks runder med cellegift sier kroppen stopp, og hun flytter hjem. Resten av historien er et lysende eksempel på hvordan det er mulig å snu ved selv å ta tak i både sykdom og skjebne og aldri å gi opp håpet. Komplementær behandling hos en biopat, et strengt kostholdsregime og ulike helsebringende tiltak viser at det faktisk kan gå bra, og det bringer henne sakte tilbake til livet. Håpets kraft er sterkt undervurdert, sier Kristin. I dette foredraget vil hun legge spesielt vekt på betydningen av å gjøre egne vurderinger og valg i en kreftsituasjon, ved bl.a. å lytte til kunnskap og erfaringer også fra andre steder enn i det offentlige helsesystemet. Du vil lære hva komplementær medisin i tillegg til tankens kraft kan bety for å bedre prognosen. Hennes viktigste poeng er derfor å aldri la noen ta fra deg håpet.  Vis mer

Kristin er utdannet intensivsykepleier, og har jobbet mange år i helsevesenet. Da hun fikk livmorhalskreft med spredning til lymfene, - kreft i stadium 4, viste hun hva det betød. Statistikken tilsa at det kun var et spørsmål om tid. 

Helt fra de første samtalene med ulike leger får Kristin beskjed om at hun skal dø. Legene sier de er opptatt av å være ærlige, og at de må si det som det er. At det er viktig å sørge for at Kristin ikke har et naivt å håp på at det kan gå bra. Hun gjennomfører planlagt behandling ved Radiumhospitalet. Etter seks runder med cellegift sier kroppen stopp, og hun flytter hjem.

Resten av historien er et lysende eksempel på hvordan det er mulig å snu ved selv å ta tak i både sykdom og skjebne og aldri å gi opp håpet. Komplementær behandling hos en biopat, et strengt kostholdsregime og ulike helsebringende tiltak viser at det faktisk kan gå bra, og det bringer henne sakte tilbake til livet. Håpets kraft er sterkt undervurdert, sier Kristin.

I dette foredraget vil hun legge spesielt vekt på betydningen av å gjøre egne vurderinger og valg i en kreftsituasjon, ved bl.a. å lytte til kunnskap og erfaringer også fra andre steder enn i det offentlige helsesystemet. Du vil lære hva komplementær medisin i tillegg til tankens kraft kan bety for å bedre prognosen.

Hennes viktigste poeng er derfor å aldri la noen ta fra deg håpet. 

Vis mindre
Når kroppen ikke lenger er en trygg bolig for sjelen
Når kroppen ikke lenger er en trygg bolig for sjelen
Runa Helmersen
79 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Sjokk og traumer skaper store forandringer i kropp og bevissthet. Mange har ut-av-kroppen-opplevelser som på fagspråket kalles dissosiasjon (splittelse). Dette mystiske fenomenet må forstås i et større bevissthetsperspektiv.  Traumebehandling har som fokus å forene de splittede delene og gjenopprette trygghet og tillit. Gjennom regulering av nervesystemet og økt kroppsbevissthet kan traume-erfaringen bli porten til en ny bevissthet der nærvær, kjærlighet og dyp intuisjon blir veivisere i livet. Runa er psykomotorisk terapeut med fordypning i traumebehandling og energibehandling. Hun er også forfatter av boken «Lyset i tunellen. Om bevissthetsendringer ved traumer og nær-døden-opplevelser» og leder av organisasjonen "Hva er bevissthet".  Foredraget gir en økt forståelse for hva som skjer i hjerne- og nervesystem under og etter traumatiske erfaringer, og belyser hvordan sjokk og traumer kan gi en utvidet forståelse av bevissthet.  https://runahelmersen.no/boker/ Hva er bevissthet Vis mer

Sjokk og traumer skaper store forandringer i kropp og bevissthet. Mange har ut-av-kroppen-opplevelser som på fagspråket kalles dissosiasjon (splittelse). Dette mystiske fenomenet må forstås i et større bevissthetsperspektiv. 

Traumebehandling har som fokus å forene de splittede delene og gjenopprette trygghet og tillit. Gjennom regulering av nervesystemet og økt kroppsbevissthet kan traume-erfaringen bli porten til en ny bevissthet der nærvær, kjærlighet og dyp intuisjon blir veivisere i livet.

Runa er psykomotorisk terapeut med fordypning i traumebehandling og energibehandling. Hun er også forfatter av boken «Lyset i tunellen. Om bevissthetsendringer ved traumer og nær-døden-opplevelser» og leder av organisasjonen "Hva er bevissthet". 

Foredraget gir en økt forståelse for hva som skjer i hjerne- og nervesystem under og etter traumatiske erfaringer, og belyser hvordan sjokk og traumer kan gi en utvidet forståelse av bevissthet. 

Vis mindre
Ketogent kosthold og diabetes
Ketogent kosthold og diabetes
Eirin Winje
45 visninger • 30. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Få en dypere forståelse av hvordan et ketogent kosthold påvirker mental helse, spesielt hos de med type 1 diabetes. Eirin har omfattende praktisk erfaring som psykolog, og er nå også aktuell med ny forskning (les den siste artikkelen i Frontiers in Nutrition).  Hun vil presentere hvordan en ketogen livsstil kan redusere både biologisk slitasje og psykisk stress. Begge disse faktorene er viktige for at hjernen skal fungere bedre, og dermed forebygge, skade-redusere og behandle ulike psykiske symptomer. Hva kan du forvente å lære? Den unike utfordringen ved type 1 diabetes og mental helse: Få en kort innføring i mulige mentale konsekvenser av en hverdag med type 1 diabetes, og hvordan dette i kombinasjon med biologisk stress kan utvikle seg til en rekke lidelser, inkludert demens.  Hvordan ketogen diett virker i hjernen: Hør hvordan en rekke behandlingsstudier viser overaskende gode effekter av ketogen diett i behandling av mentale lidelser, inkludert  angst, depresjon, schizophreni, spiseforstyrrelser, avhengighet og demens. Risiko forbundet med ketogen diett ved type 1 diabetes: De viktigste bekymringene ved å være i ketose for en med type 1 diabetes, er en antatt risiko for økt ketoacidose, teoretisk tømming av glykogenlagre, spiseforstyrrelser og potensielt økt risiko for hjerte- og karproblematikk. Men, sett i lys av relevant empiri, tyder det heller på at ketogen diett vil beskytte mot dette. Hvordan kan det ha seg? Ved å ta utgangspunkt i denne gruppen med ekstrem biologisk slitasje og psykologisk stress kastes et nytt lys over sammenhengen mellom ernæring og helse. Vis mer

Få en dypere forståelse av hvordan et ketogent kosthold påvirker mental helse, spesielt hos de med type 1 diabetes.

Eirin har omfattende praktisk erfaring som psykolog, og er nå også aktuell med ny forskning (les den siste artikkelen i Frontiers in Nutrition). 

Hun vil presentere hvordan en ketogen livsstil kan redusere både biologisk slitasje og psykisk stress. Begge disse faktorene er viktige for at hjernen skal fungere bedre, og dermed forebygge, skade-redusere og behandle ulike psykiske symptomer.

Hva kan du forvente å lære?

  • Den unike utfordringen ved type 1 diabetes og mental helse: Få en kort innføring i mulige mentale konsekvenser av en hverdag med type 1 diabetes, og hvordan dette i kombinasjon med biologisk stress kan utvikle seg til en rekke lidelser, inkludert demens. 
  • Hvordan ketogen diett virker i hjernen: Hør hvordan en rekke behandlingsstudier viser overaskende gode effekter av ketogen diett i behandling av mentale lidelser, inkludert  angst, depresjon, schizophreni, spiseforstyrrelser, avhengighet og demens.
  • Risiko forbundet med ketogen diett ved type 1 diabetes: De viktigste bekymringene ved å være i ketose for en med type 1 diabetes, er en antatt risiko for økt ketoacidose, teoretisk tømming av glykogenlagre, spiseforstyrrelser og potensielt økt risiko for hjerte- og karproblematikk. Men, sett i lys av relevant empiri, tyder det heller på at ketogen diett vil beskytte mot dette. Hvordan kan det ha seg?

Ved å ta utgangspunkt i denne gruppen med ekstrem biologisk slitasje og psykologisk stress kastes et nytt lys over sammenhengen mellom ernæring og helse.

Vis mindre
Hva bør man gjøre etter en kreftdiagnose?
Hva bør man gjøre etter en kreftdiagnose?
Dr. Thomas Rau
34 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Dr. Raus praktiske veiledning En kreftdiagnose er livsforandrende. I denne interaktive workshopen vil Dr. Rau gi praktiske råd om de første stegene en pasient bør ta etter å ha mottatt en kreftdiagnose. Han vil skissere viktige tiltak for å styrke kroppen, forbedre immunfunksjonen og integrere helhetlige, støttende terapier sammen med konvensjonell behandling. Hovedtemaer: Umiddelbare og langsiktige tiltak etter en kreftdiagnose Ernæringsmessige, avgiftende og immunstøttende strategier Hvordan vurdere og optimalisere kroppens indre helbredelsesforhold Læringsutbytte: Forstå de kritiske første stegene i en helhetlig kreftbehandlingsplan Lær hvordan man kan styrke pasienter med anbefalinger for livsstil og terapi Få praktiske verktøy for å støtte pasienter i å håndtere sin diagnose med en proaktiv tilnærming Vis mer

Dr. Raus praktiske veiledning

En kreftdiagnose er livsforandrende. I denne interaktive workshopen vil Dr. Rau gi praktiske råd om de første stegene en pasient bør ta etter å ha mottatt en kreftdiagnose. Han vil skissere viktige tiltak for å styrke kroppen, forbedre immunfunksjonen og integrere helhetlige, støttende terapier sammen med konvensjonell behandling.

Hovedtemaer:

  • Umiddelbare og langsiktige tiltak etter en kreftdiagnose
  • Ernæringsmessige, avgiftende og immunstøttende strategier
  • Hvordan vurdere og optimalisere kroppens indre helbredelsesforhold

Læringsutbytte:

  • Forstå de kritiske første stegene i en helhetlig kreftbehandlingsplan
  • Lær hvordan man kan styrke pasienter med anbefalinger for livsstil og terapi
  • Få praktiske verktøy for å støtte pasienter i å håndtere sin diagnose med en proaktiv tilnærming
Vis mindre
Kropp, sinn og sjel - helhetsmedisin og den menneskelige manifestasjonen
Kropp, sinn og sjel - helhetsmedisin og den menneskelige manifestasjonen
Terje Toftenest
57 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Hvorfor er “sjel” nærmest et tabuord i medisinen og psykologien? Hvorfor er “Bevissthet” et uløst problem og “Placeboeffekt” et forstyrrende element i den medisinske forskningen? Har mennesket flere dimensjoner ved seg som vår moderne medisin fullstendig overser? Er det en av årsakene til at vi aldri kommer til bunns i årsakssammenhengene når det gjelder kroniske sykdommer? Begrepet “Helhetsmedisin” ser på mennesket i et utvidet perspektiv og inkluderer det sjelelige aspektet i forståelsen av den menneskelig manifestasjonen. Dette åpner for helt nye muligheter i medisinsk behandling. Vis mer

Hvorfor er “sjel” nærmest et tabuord i medisinen og psykologien? Hvorfor er “Bevissthet” et uløst problem og “Placeboeffekt” et forstyrrende element i den medisinske forskningen? Har mennesket flere dimensjoner ved seg som vår moderne medisin fullstendig overser? Er det en av årsakene til at vi aldri kommer til bunns i årsakssammenhengene når det gjelder kroniske sykdommer? Begrepet “Helhetsmedisin” ser på mennesket i et utvidet perspektiv og inkluderer det sjelelige aspektet i forståelsen av den menneskelig manifestasjonen. Dette åpner for helt nye muligheter i medisinsk behandling.

Vis mindre
Er hjernen avhengig av sukker?
Er hjernen avhengig av sukker?
Eirin Winje
59 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Er hjernen virkelig avhengig av sukker for å fungere. Eller er det motsatt, at hjernen sulter i et hav av sukker.  Flere autoriteter og tradisjonelle kostholdsanbefalinger hevder at hjernen er avhengig av at vi spiser omtrent 50% karbohydrater for optimal funksjon. Men hva om forskningen viser det motsatte? Hva om for mye sukker faktisk fører til en form for energisvikt i hjernen, med alvorlige konsekvenser for psykisk helse? I dette foredraget ser vi på hvordan ernærings-ketose kan redusere intensiteten av  selvkritiske tanker, grubling, redsel, nedstemthet, uro, rasthøshet og tomhet, samt ulike typer avhengighetsproblematikk, inkludert mat og ultraprosessert mat. Her gjennomgås behandlingsstudier som viser imponerende effekter av ketogen kost ved langvarige og alvorlige psykiske lidelser. Hovedtemaer: Hvordan psykisk stress og «for mye» karbohydrater kan bidra til at hjernen ikke får tak i energi Kliniske studier som dokumenterer effekten av ketogen kost ved alvorlige psykiske lidelser Hvordan denne kunnskapen kan brukes for å hjelpe oss selv og andre Innvendinger og kontroverser knyttet til en ketogen tilnærming i psykisk helse Læringsutbytte: Forstå hvordan hjernen blir påvirket av et «vanlig» kosthold Vit om hvordan psykisk stress påvirker energiomsetningen i kroppen Lær hvordan ketogen kost kan brukes for å roe vanskelige tanker, vonde følelser, ubehagelige kroppsfornemmelser og støtte avhengighetsbehandling. Dette foredraget er relevant for helsepersonell, terapeuter og alle som ønsker å utdype sin forståelse av sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse. Ikke gå glipp av denne muligheten til å få innsikt i en av de mest spennende og nytenkende tilnærmingene til psykisk helse og livskvalitet! Vis mer

Er hjernen virkelig avhengig av sukker for å fungere. Eller er det motsatt, at hjernen sulter i et hav av sukker. 

Flere autoriteter og tradisjonelle kostholdsanbefalinger hevder at hjernen er avhengig av at vi spiser omtrent 50% karbohydrater for optimal funksjon. Men hva om forskningen viser det motsatte? Hva om for mye sukker faktisk fører til en form for energisvikt i hjernen, med alvorlige konsekvenser for psykisk helse?

I dette foredraget ser vi på hvordan ernærings-ketose kan redusere intensiteten av  selvkritiske tanker, grubling, redsel, nedstemthet, uro, rasthøshet og tomhet, samt ulike typer avhengighetsproblematikk, inkludert mat og ultraprosessert mat.

Her gjennomgås behandlingsstudier som viser imponerende effekter av ketogen kost ved langvarige og alvorlige psykiske lidelser.

Hovedtemaer:

  • Hvordan psykisk stress og «for mye» karbohydrater kan bidra til at hjernen ikke får tak i energi
  • Kliniske studier som dokumenterer effekten av ketogen kost ved alvorlige psykiske lidelser
  • Hvordan denne kunnskapen kan brukes for å hjelpe oss selv og andre
  • Innvendinger og kontroverser knyttet til en ketogen tilnærming i psykisk helse

Læringsutbytte:

  • Forstå hvordan hjernen blir påvirket av et «vanlig» kosthold
  • Vit om hvordan psykisk stress påvirker energiomsetningen i kroppen
  • Lær hvordan ketogen kost kan brukes for å roe vanskelige tanker, vonde følelser, ubehagelige kroppsfornemmelser og støtte avhengighetsbehandling.
  • Dette foredraget er relevant for helsepersonell, terapeuter og alle som ønsker å utdype sin forståelse av sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse.

Ikke gå glipp av denne muligheten til å få innsikt i en av de mest spennende og nytenkende tilnærmingene til psykisk helse og livskvalitet!

Vis mindre
Forstå kronisk sykdom – årsaker og løsninger innen biologisk medisin
Forstå kronisk sykdom – årsaker og løsninger innen biologisk medisin
Dr Thomas Rau
72 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Kroniske sykdommer er økende og rammer millioner over hele verden. I dette foredraget vil Dr. Rau utforske de underliggende årsakene til kroniske sykdommer, med fokus på rollen til toksisitet, ubalanser i mikrobiomet og immundysfunksjon. Han vil introdusere de grunnleggende prinsippene for biologisk medisin og vise hvordan en årsaksorientert tilnærming effektivt kan gjenopprette helse og motstandskraft. Hovedtemaer: Systemiske årsaker til kroniske sykdommer: betennelse, toksisitet og immundysfunksjon Biologisk medisins tilnærming til regenerering og reversering av sykdom Hvordan forbedre selvregulering og langsiktig helbredelse hos pasienter Læringsutbytte: Forstå den multifaktorielle naturen til kroniske sykdommer og deres utløsere Få innsikt i biologiske behandlingsprinsipper for håndtering av kroniske sykdommer Lær praktiske strategier for å styrke immunforsvaret og avgiftningsprosesser Dr Rau er tidligere medisinsk direktør for Europas største  klinikk innen biologisk/helhetlig medisin – Paracelsus klinikken i Sveits, og driver i dag Sonnenberg Biomedical Health. Vis mer

Kroniske sykdommer er økende og rammer millioner over hele verden. I dette foredraget vil Dr. Rau utforske de underliggende årsakene til kroniske sykdommer, med fokus på rollen til toksisitet, ubalanser i mikrobiomet og immundysfunksjon. Han vil introdusere de grunnleggende prinsippene for biologisk medisin og vise hvordan en årsaksorientert tilnærming effektivt kan gjenopprette helse og motstandskraft.

Hovedtemaer:

  • Systemiske årsaker til kroniske sykdommer: betennelse, toksisitet og immundysfunksjon
  • Biologisk medisins tilnærming til regenerering og reversering av sykdom
  • Hvordan forbedre selvregulering og langsiktig helbredelse hos pasienter

Læringsutbytte:

  • Forstå den multifaktorielle naturen til kroniske sykdommer og deres utløsere
  • Få innsikt i biologiske behandlingsprinsipper for håndtering av kroniske sykdommer
  • Lær praktiske strategier for å styrke immunforsvaret og avgiftningsprosesser

Dr Rau er tidligere medisinsk direktør for Europas største  klinikk innen biologisk/helhetlig medisin – Paracelsus klinikken i Sveits, og driver i dag Sonnenberg Biomedical Health.

Vis mindre
Når pasienten ikke blir frisk
Når pasienten ikke blir frisk
Tove Marcussen Traheim
42 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Tove er utdannet biopat og ernæringsterapeut fra Tunsberg. Hun har gjennom sine år i praksis erfart mulig sammenheng mellom tannhelse og sykdom som ikke heles og kommer tilbake.  Hva kan være skjulte årsaker?  Hvordan sprer bakterier og andre inflammatoriske mediatorer seg i kroppen og gjør oss syke? Skal vi følge kinesisk medisin (TKM) med sine 3 000 års erfaring, ser vi at hver tann følger sin meridian med relaterte organer.  Vi svelger mellom 1 og 1,5 liter spytt daglig, det fører til at bakterier, metaller og andre fyllstoffer fra tennene siver gjennom kroppen.  Det er nå flere biologiske leger- og tannleger som setter tannhelsen i fokus ved behandling av ulike kroniske sykdommer. Bakterier fra tenner og kjeve som overlever magesyren og havner i blodet kan gjøre oss alvorlig syke. Har vi «skjulte» bakterielommer i kjeven? Vis mer

Tove er utdannet biopat og ernæringsterapeut fra Tunsberg. Hun har gjennom sine år i praksis erfart mulig sammenheng mellom tannhelse og sykdom som ikke heles og kommer tilbake. 

  • Hva kan være skjulte årsaker? 
  • Hvordan sprer bakterier og andre inflammatoriske mediatorer seg i kroppen og gjør oss syke?
  • Skal vi følge kinesisk medisin (TKM) med sine 3 000 års erfaring, ser vi at hver tann følger sin meridian med relaterte organer. 
  • Vi svelger mellom 1 og 1,5 liter spytt daglig, det fører til at bakterier, metaller og andre fyllstoffer fra tennene siver gjennom kroppen. 

Det er nå flere biologiske leger- og tannleger som setter tannhelsen i fokus ved behandling av ulike kroniske sykdommer. Bakterier fra tenner og kjeve som overlever magesyren og havner i blodet kan gjøre oss alvorlig syke.

Har vi «skjulte» bakterielommer i kjeven?

Vis mindre
The Biology of Belief
The Biology of Belief
Jens Veiersted
55 visninger • 29. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Vi lever i en tid hvor vi stadig utsettes for genetisk determinisme, dvs at genene gis ansvaret for hvordan vi utvikler oss og vår adferd. På den annen side har vi de som forklarer at vi bare kan tenke oss til det vi ønsker, materielt og fysisk, bare vi tenker nok. Denne problemstillingen ble diskutert i biologen Bruce Liptons bok The Biology of Belief som kom ut i 2005. Den gir oss et innblikk i vitenskapens historie og forklarer hvordan signaler, som våre tanker, påvirker genene og avgjør hvordan vi utvikler oss. Men fortsatt i dag forholder legevitenskapen seg til mennesket som en maskin hvor sykdom kun kan behandles med medikamenter eller operasjoner.  At tanken kan påvirke virkeligheten, er for mange "new Age" - vrøvl. Men faktisk er mange universiteter i gang med å undersøke sammenhengene. Stanford Univerity i USA publiserte i 2018 en artikkel: Stanford researchers explore how the human mind shapes reality med professor Alia Crum. Hun uttaler: vårt sinn er ikke bare en passiv observatør, den former vår tilværelse.  Dette må ha betydning for vårt arbeide med pasienter. Jens vil i dette foredraget gå nærmere inn på hvordan vi må vi kombinere kunnskap om hvordan tanker og holdninger påvirker oss, med de terapiene vi benytter. Det vil ofte kunne være avgjørende for behandlingsresultatet vi kan oppnå med våre pasienter. Vis mer

Vi lever i en tid hvor vi stadig utsettes for genetisk determinisme, dvs at genene gis ansvaret for hvordan vi utvikler oss og vår adferd. På den annen side har vi de som forklarer at vi bare kan tenke oss til det vi ønsker, materielt og fysisk, bare vi tenker nok. Denne problemstillingen ble diskutert i biologen Bruce Liptons bok The Biology of Belief som kom ut i 2005. Den gir oss et innblikk i vitenskapens historie og forklarer hvordan signaler, som våre tanker, påvirker genene og avgjør hvordan vi utvikler oss. Men fortsatt i dag forholder legevitenskapen seg til mennesket som en maskin hvor sykdom kun kan behandles med medikamenter eller operasjoner. 

At tanken kan påvirke virkeligheten, er for mange "new Age" - vrøvl. Men faktisk er mange universiteter i gang med å undersøke sammenhengene. Stanford Univerity i USA publiserte i 2018 en artikkel: Stanford researchers explore how the human mind shapes reality med professor Alia Crum. Hun uttaler: vårt sinn er ikke bare en passiv observatør, den former vår tilværelse. 

Dette må ha betydning for vårt arbeide med pasienter. Jens vil i dette foredraget gå nærmere inn på hvordan vi må vi kombinere kunnskap om hvordan tanker og holdninger påvirker oss, med de terapiene vi benytter. Det vil ofte kunne være avgjørende for behandlingsresultatet vi kan oppnå med våre pasienter.

Vis mindre
Er vi klare for et paradigmeskifte innen amming og morsmelk?
Er vi klare for et paradigmeskifte innen amming og morsmelk?
Kristine Vestøl
25 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
I mange år valfartet forskere og helsepersonell fra hele verden til Norge for å lære hvordan vi hadde blitt verdensmestere i amming. Ved hjelp av en grasrotbevegelse av engasjerte mødre, hadde Norge gått fra knapt 30 % barn som fikk morsmelk på føden i 1968, til utrolige 98% i 2006. Dessverre har kurven snudd, og stadig færre barn blir ammet. Norge er ikke lenger et foregangsland, og vi er milevis unna å nå anbefalingene om amming til "minst 1 år, gjerne lenger så lenge mor og barn trives" - fra Helsedirektoratet, eller WHOs anbefaling om minst 2 år. På samme måte som med maten vi spiser, er det store kommersielle aktører som tjener gode penger på at kvinner ikke ammer, og det politiske systemet er lagt opp for å gi disse selskapene langt bedre betingelser enn barna våre får.  Vi har nå et samfunn hvor ultraprosessert mat nå tar mer og mer plass i små barns kosthold, noe vi vet er knyttet til helseproblemer som diabetes, fedme og andre metabolske lidelser. Disse utfordringene ser vi nå oftere i ung alder. Når vi nedprioriterer amming mister vi viktige forsvarsmekanismer fra naturens side, som nettopp skal hjelpe oss å unngå disse utfordringene. Morsmelk er ikke bare mat, det er livets første og viktigste næring –spesielt tilpasset for å bygge opp barnets immunforsvar og utvikling Det er ekstremt viktig å amme, det går både på ernæring, fysiologisk utvikling, psykisk og fysisk helse hos både mor og barn, økonomi for både foreldrene og samfunnet, og bærekraft. Men hva hjelper det når systemet og kulturen vi lever i saboterer oss hele veien? Det er skrikende mangel på hjelp, støtte og kunnskap til nybakte foreldre, og vi trenger en ny revolusjon for å snu det synkende skipet nok en gang. Hvordan kan du som terapeut hjelpe dine pasienter å få god hjelp med sine ammeproblemer? Hva er den vanligste utfordringen og hvor kan man få hjelp?  Vis mer

I mange år valfartet forskere og helsepersonell fra hele verden til Norge for å lære hvordan vi hadde blitt verdensmestere i amming. Ved hjelp av en grasrotbevegelse av engasjerte mødre, hadde Norge gått fra knapt 30 % barn som fikk morsmelk på føden i 1968, til utrolige 98% i 2006.

Dessverre har kurven snudd, og stadig færre barn blir ammet. Norge er ikke lenger et foregangsland, og vi er milevis unna å nå anbefalingene om amming til "minst 1 år, gjerne lenger så lenge mor og barn trives" - fra Helsedirektoratet, eller WHOs anbefaling om minst 2 år.

På samme måte som med maten vi spiser, er det store kommersielle aktører som tjener gode penger på at kvinner ikke ammer, og det politiske systemet er lagt opp for å gi disse selskapene langt bedre betingelser enn barna våre får. 

Vi har nå et samfunn hvor ultraprosessert mat nå tar mer og mer plass i små barns kosthold, noe vi vet er knyttet til helseproblemer som diabetes, fedme og andre metabolske lidelser. Disse utfordringene ser vi nå oftere i ung alder. Når vi nedprioriterer amming mister vi viktige forsvarsmekanismer fra naturens side, som nettopp skal hjelpe oss å unngå disse utfordringene. Morsmelk er ikke bare mat, det er livets første og viktigste næring –spesielt tilpasset for å bygge opp barnets immunforsvar og utvikling

Det er ekstremt viktig å amme, det går både på ernæring, fysiologisk utvikling, psykisk og fysisk helse hos både mor og barn, økonomi for både foreldrene og samfunnet, og bærekraft. Men hva hjelper det når systemet og kulturen vi lever i saboterer oss hele veien? Det er skrikende mangel på hjelp, støtte og kunnskap til nybakte foreldre, og vi trenger en ny revolusjon for å snu det synkende skipet nok en gang.

Hvordan kan du som terapeut hjelpe dine pasienter å få god hjelp med sine ammeproblemer? Hva er den vanligste utfordringen og hvor kan man få hjelp? 

Vis mindre
Hvordan få orden på stoffskiftet?
Hvordan få orden på stoffskiftet?
Joakim Iversen
39 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Mange opplever å være på evig leting etter riktig stoffskiftemedisinering. I dette foredraget tar vi for oss steg for steg hva du selv kan og må gjøre for å få orden på stoffskiftet. For deg som kjemper mot annen kronisk sykdom, der spørsmålet om forstyrrelser av stoffskiftet kan være relevant, vil du få nødvendig innsikt til å avdekke om det er noe feil. Som behandler vil du få den nødvendige forståelsen til å veilede pasienter med lavt stoffskifte. Bekreft grunnlaget for diagnosen – er stoffskiftet virkelig årsaken til plagene dine? Korriger næringsmangler - disse 4 næringsstoffene er det økt risiko for å mangle ved lavt stoffskifte Stabiliser stoffskiftet med pålitelig tilførsel og oppfølging Slik går du frem for en systematisk utprøving av medisin - finn ut om du trenger mer enn bare standard behandling Nå har du det nødvendige overskuddet til kostholds- og livsstilstiltak som gir deg livet tilbake. Vis mer

Mange opplever å være på evig leting etter riktig stoffskiftemedisinering. I dette foredraget tar vi for oss steg for steg hva du selv kan og må gjøre for å få orden på stoffskiftet.

For deg som kjemper mot annen kronisk sykdom, der spørsmålet om forstyrrelser av stoffskiftet kan være relevant, vil du få nødvendig innsikt til å avdekke om det er noe feil.

Som behandler vil du få den nødvendige forståelsen til å veilede pasienter med lavt stoffskifte.

  • Bekreft grunnlaget for diagnosen – er stoffskiftet virkelig årsaken til plagene dine?
  • Korriger næringsmangler - disse 4 næringsstoffene er det økt risiko for å mangle ved lavt stoffskifte
  • Stabiliser stoffskiftet med pålitelig tilførsel og oppfølging
  • Slik går du frem for en systematisk utprøving av medisin - finn ut om du trenger mer enn bare standard behandling
  • Nå har du det nødvendige overskuddet til kostholds- og livsstilstiltak som gir deg livet tilbake.
Vis mindre
Min ME-historie
Min ME-historie
Kristine Vestøl
52 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Etter å ha ligget i et mørkt rom på og av i 7 år, har jeg endelig funnet veien tilbake til nesten full funksjon. Jeg er ganske sikker på at utdanningen til ernæringsterapeut er årsaken til at jeg fortsatt lever, og vil dele litt om de opp og nedturene jeg opplevde som ME-syk. Finnes det en løsning som funker for alle? Vis mer

Etter å ha ligget i et mørkt rom på og av i 7 år, har jeg endelig funnet veien tilbake til nesten full funksjon. Jeg er ganske sikker på at utdanningen til ernæringsterapeut er årsaken til at jeg fortsatt lever, og vil dele litt om de opp og nedturene jeg opplevde som ME-syk. Finnes det en løsning som funker for alle?

Vis mindre
Behandling med oksygen
Behandling med oksygen
Geir Flatabø
44 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Hvordan oksygen kan bedre mitokondriefunksjonen som igjen vil bedre mange helsetilstander. Du kan greie deg uten mat i uker, uten vann i dager, uten oksygen kun minutter. Du kan sammenligne Oksygentilskudd med et hvilkensomhelst kosttilskudd, til en skrantende kropp som tilsynelatende får for lite, eller ikke nok oksygen. Typisk er tilstander med redusert mitokondriefunksjon: ME autoimmunitet og andre kroniske tilstander hjerne/nerve - skader kreft akutte blødning og trombosetilstander populært kalt slag mage-tarm problemer, også SIBO Du vil lære hvilke pasienter som kan ha spesielt god nytte av denne behandlingsformen. Vis mer

Hvordan oksygen kan bedre mitokondriefunksjonen som igjen vil bedre mange helsetilstander.

Du kan greie deg uten mat i uker, uten vann i dager, uten oksygen kun minutter. Du kan sammenligne Oksygentilskudd med et hvilkensomhelst kosttilskudd, til en skrantende kropp som tilsynelatende får for lite, eller ikke nok oksygen. Typisk er tilstander med redusert mitokondriefunksjon:

  • ME
  • autoimmunitet og andre kroniske tilstander
  • hjerne/nerve - skader
  • kreft
  • akutte blødning og trombosetilstander populært kalt slag
  • mage-tarm problemer, også SIBO

Du vil lære hvilke pasienter som kan ha spesielt god nytte av denne behandlingsformen.

Vis mindre
Cellular Power, Mental Strength: The Role of Mitochondria
Cellular Power, Mental Strength: The Role of Mitochondria
Dr. Franz H. Enzmann
63 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Dr. Enzman er leder av International Mitochondrial Medicine Association (IMMA) som sprer kunnskap om mitokondriell medisin, dvs. både hvordan man diagnostiserer og behandler sykdom hvor mitokondriene spiller en rolle. Bli med på en fascinerende reise inn i kroppens energisentraler på Tunsbergdagene 2025. Dr. Franz Enzmann, en av verdens ledende eksperter innen mitokondriell medisin, avdekker hvordan disse små, men kraftfulle strukturene styrer vår fysiske helse og mentale styrke. Du vil lære hvordan banebrytende forskning innen mitokondrietransplantasjon, antioksidantterapier og cellefornyelse kan revolusjonere behandlingen av sykdommer som hjertesvikt, nevrodegenerative lidelser, aldring og mer. Oppdag hvordan ny vitenskap kan bidra til forbedret energi, vitalitet og kognitiv ytelse gjennom hele livet. Dette foredraget er en unik mulighet til å få innsikt i fremtidens medisin og hvordan den kan brukes til å optimalisere helse og velvære. Enten du er helsepersonell, forsker, eller bare nysgjerrig på hvordan kroppen fungerer, er dette foredraget noe du bør få med deg.  Vis mer

Dr. Enzman er leder av International Mitochondrial Medicine Association (IMMA) som sprer kunnskap om mitokondriell medisin, dvs. både hvordan man diagnostiserer og behandler sykdom hvor mitokondriene spiller en rolle.

Bli med på en fascinerende reise inn i kroppens energisentraler på Tunsbergdagene 2025. Dr. Franz Enzmann, en av verdens ledende eksperter innen mitokondriell medisin, avdekker hvordan disse små, men kraftfulle strukturene styrer vår fysiske helse og mentale styrke.

Du vil lære hvordan banebrytende forskning innen mitokondrietransplantasjon, antioksidantterapier og cellefornyelse kan revolusjonere behandlingen av sykdommer som hjertesvikt, nevrodegenerative lidelser, aldring og mer. Oppdag hvordan ny vitenskap kan bidra til forbedret energi, vitalitet og kognitiv ytelse gjennom hele livet.

Dette foredraget er en unik mulighet til å få innsikt i fremtidens medisin og hvordan den kan brukes til å optimalisere helse og velvære. Enten du er helsepersonell, forsker, eller bare nysgjerrig på hvordan kroppen fungerer, er dette foredraget noe du bør få med deg. 

Vis mindre
Testing av mykotoksiner og muggsopp i kropp og miljø
Testing av mykotoksiner og muggsopp i kropp og miljø
Linda Rahbek
77 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Dette er et helt nytt foredrag og som kan løse et stort problem for mange. Muggsopp kan være en underliggende årsak til mange helseproblemer, og i mange tilfeller vet man ikke at dette er problemet.  Du vil lære om muggsopper og mykotoksiner og hvordan du både kan avdekke problemer, og hjelpe pasienter som sliter med dette. Hvordan teste i miljøet? Hvordan teste belastningen i kroppen? Hva skal til for at de skadelige muggstoffene blir en belastning? Hvordan kvitte seg med toksinene? Vis mer

Dette er et helt nytt foredrag og som kan løse et stort problem for mange. Muggsopp kan være en underliggende årsak til mange helseproblemer, og i mange tilfeller vet man ikke at dette er problemet. 

Du vil lære om muggsopper og mykotoksiner og hvordan du både kan avdekke problemer, og hjelpe pasienter som sliter med dette.

  • Hvordan teste i miljøet?
  • Hvordan teste belastningen i kroppen?
  • Hva skal til for at de skadelige muggstoffene blir en belastning?
  • Hvordan kvitte seg med toksinene?
Vis mindre
Kreft og mitokondrier
Kreft og mitokondrier
Terje Toftenest
68 visninger • 28. mars 2025
Tunsbergdagene 2025
Hvorfor genererer kroppen kreftceller? Kan nøkkelen til å løse kreftgåten ligge i mitokondriene? Er mutasjoner i DNA bare en sekundæreffekt? Ny forskning på mitokondrienes rolle i styring av cellens funksjoner åpner for en helt ny forståelse av sykdommens underliggende årsaker. Med bakgrunn i egen krefthistorie og filmen og boken “Fri fra kreft”, vil Terje fortelle om sin reise i kreftuniverset og den nye forståelsen av kreft som en metabolsk sykdom. Vis mer

Hvorfor genererer kroppen kreftceller? Kan nøkkelen til å løse kreftgåten ligge i mitokondriene? Er mutasjoner i DNA bare en sekundæreffekt?

Ny forskning på mitokondrienes rolle i styring av cellens funksjoner åpner for en helt ny forståelse av sykdommens underliggende årsaker. Med bakgrunn i egen krefthistorie og filmen og boken “Fri fra kreft”, vil Terje fortelle om sin reise i kreftuniverset og den nye forståelsen av kreft som en metabolsk sykdom.

Vis mindre
Ny forståelse av kreft
Ny forståelse av kreft
Professor Thomas N. Seyfried
184 visninger • 13. mars 2025
Opptak fra webinarer
Opptak fra webinar om ny forståelse av hva som er årsaken til kreft, og at dette også åpner for nye og mer målrettede behandlingsmetoder. Professor Thomas Seyfried presenterer banebrytende forskning som viser at kreft først og fremst er en metabolsk sykdom – ikke en genetisk. I webinaret får du innsikt i hvordan mitokondrieskader kan ligge til grunn for kreftutvikling, og hvordan kosthold og livsstil kan spille en viktig rolle i behandling og forebygging. Vis mer
Opptak fra webinar om ny forståelse av hva som er årsaken til kreft, og at dette også åpner for nye og mer målrettede behandlingsmetoder. Professor Thomas Seyfried presenterer banebrytende forskning som viser at kreft først og fremst er en metabolsk sykdom – ikke en genetisk. I webinaret får du innsikt i hvordan mitokondrieskader kan ligge til grunn for kreftutvikling, og hvordan kosthold og livsstil kan spille en viktig rolle i behandling og forebygging. Vis mindre
Hvordan hjelpe pasienter med lite energi?
Hvordan hjelpe pasienter med lite energi?
Jens Veiersted
20 visninger • 26. mars 2023
Tunsbergdagene 2023
Du vil lære hvordan å støtte mitokondriene med kosthold, tilskudd og livsstilsendinger.  Vis mer
Du vil lære hvordan å støtte mitokondriene med kosthold, tilskudd og livsstilsendinger.  Vis mindre
Selvforsvar mot kreft
Selvforsvar mot kreft
Øyvind Torp
43 visninger • 16. oktober 2021
Høstkonferansen 2021
Da fastlege Øyvind Torp fikk kreft, fulgte han ikke rådet om å «leve som før». For i studier fant han ti gode tiltak. Han praktiserer dem hver dag. Han gav ut boken Selvforsvar mot kreft i 2019. Vis mer
Da fastlege Øyvind Torp fikk kreft, fulgte han ikke rådet om å «leve som før». For i studier fant han ti gode tiltak. Han praktiserer dem hver dag. Han gav ut boken Selvforsvar mot kreft i 2019. Vis mindre
Hva kan du gjøre selv for å få bedre balanse i stoffskiftet?
Hva kan du gjøre selv for å få bedre balanse i stoffskiftet?
Oddveig Myhre
8 visninger • 21. oktober 2018
Høstkonferansen 2018
Ubalanse i stoffskiftet kan skyldes flere faktorer. r. Hun har en spesiell interesse for auto-immune sykdommer, og jobber mye med stoffskiftepasienter. Hun har oppnådd gode resultater med Hashimotos og Graves, ved å bruke virkemidler i tillegg til vanlige medisiner Vis mer
Ubalanse i stoffskiftet kan skyldes flere faktorer. r. Hun har en spesiell interesse for auto-immune sykdommer, og jobber mye med stoffskiftepasienter. Hun har oppnådd gode resultater med Hashimotos og Graves, ved å bruke virkemidler i tillegg til vanlige medisiner Vis mindre
Din lege og stoffskifteproblemer – skvis mellom pasientens opplevelse og spesialistenes reduksjonisme?
Din lege og stoffskifteproblemer – skvis mellom pasientens opplevelse og spesialistenes reduksjonisme?
Stig Bruset
2 visninger • 21. oktober 2018
Høstkonferansen 2018
Han har utgitt flere bøker og er en modig lege som ser pasienten i et helhetlig perspektiv. Vis mer
Han har utgitt flere bøker og er en modig lege som ser pasienten i et helhetlig perspektiv. Vis mindre
Mine nøkler til bedring
Mine nøkler til bedring
Tina Seltzer
4 visninger • 21. oktober 2018
Høstkonferansen 2018
Foredrag av en pasient som deler sine nøkler om hvordan bli bedre ved å ta aktiv del i behandlingen. Tina har hatt både stoffskiftesykdom og diabetes i mange år, men har det nå bedre enn på lenge. Vis mer
Foredrag av en pasient som deler sine nøkler om hvordan bli bedre ved å ta aktiv del i behandlingen. Tina har hatt både stoffskiftesykdom og diabetes i mange år, men har det nå bedre enn på lenge. Vis mindre
Miljøgifter i et historisk perspektiv og betydning for helsen
Miljøgifter i et historisk perspektiv og betydning for helsen
Merete Eggesbø
2 visninger • 20. oktober 2018
Høstkonferansen 2018
Hun er initiativtager og leder av den omfattende HUMIS studien ved Folkehelseinstituttet, som kartla tarmflora og miljøgifter ved fødselen hos 2600 mødre/barn og har fulgt de frem til de nå er 16 år Vis mer
Hun er initiativtager og leder av den omfattende HUMIS studien ved Folkehelseinstituttet, som kartla tarmflora og miljøgifter ved fødselen hos 2600 mødre/barn og har fulgt de frem til de nå er 16 år Vis mindre
Mørke motkrefter
Mørke motkrefter
Kjetil Østli
3 visninger • 20. oktober 2018
Høstkonferansen 2018
Morgenbladet og magasinet Harvest har i år kjørt en artikkelserie som har rettet et kritisk søkelys på norsk fiskeindustri, og spesielt oppdrett av laks.  Vis mer

Morgenbladet og magasinet Harvest har i år kjørt en artikkelserie som har rettet et kritisk søkelys på norsk fiskeindustri, og spesielt oppdrett av laks. 

Vis mindre
Tim Noakes
Tim Noakes
Jens Veiersted
6 visninger • 6. juni 2017
Opptak fra webinarer
Intervju med professor Tim Noakes fra Sør-Afrika. I intervjuet prater han om at det er et stort problem av man drikker for mye vann og annen drikke i idrett, og at man vil prestere bedre hvis man drikker mindre. I tiden rundt intervjues var han også i en sak opprettet av en ernæringsfysiologi. Bakgrunnen var at han hadde, i sosiale medier, gitt råd til en mor som skulle starte med fast føde til sitt barn, om å gi barnet mat med mindre karbohydrater og mer fett, noe han kalte ekte mat. Han vant til slutt saken som ble anket, men vant også ankesaken i 2018. Vis mer
Intervju med professor Tim Noakes fra Sør-Afrika. I intervjuet prater han om at det er et stort problem av man drikker for mye vann og annen drikke i idrett, og at man vil prestere bedre hvis man drikker mindre. I tiden rundt intervjues var han også i en sak opprettet av en ernæringsfysiologi. Bakgrunnen var at han hadde, i sosiale medier, gitt råd til en mor som skulle starte med fast føde til sitt barn, om å gi barnet mat med mindre karbohydrater og mer fett, noe han kalte ekte mat. Han vant til slutt saken som ble anket, men vant også ankesaken i 2018. Vis mindre