Tunsberg

Signy Skåre

Signy er lærer på Tunsberg på studiene Helsekostveileder, Naturlig hudhelse og Spesialisering i SIBO, og underviser i tillegg litt på Ernæringsterapi. Hun jobber også i skolens administrasjon, hovedsakelig med forbedring av det faglige innholdet i utdanningene og utvikling av nye studier. 

Signy er utdannet Kostholdsveileder TMS, Ernæringsterapeut TMS og har en Bachelor i Samfunnsernæring fra Høyskolen i Oslo og Akershus hvor hun skrev bacheloroppgave om behandling av IBS med lavFODMAP-diett, som var et helt nytt tema på den tiden. Bacheloroppgaven ble senere brukt som opplæringsmateriell for sykepleiere på Lovisenberg sykehus. 

Signy har flere års erfaring fra helsekostbransjen. Der var hun med å starte Kostagentene AS, hvor hun jobbet som ernæringsterapeut.

Signy har vært interessert i helse og ernæring siden ungdomstiden. I løpet av studietiden på Høyskolen ble hun mer og mer interessert i sammenhengen mellom kosthold og fordøyelse, og har siden da spesialisert seg på fordøyelsesproblemer, spesielt IBS, SIBO og dysbiose. 

Hun elsker å lære og utvide kompetansen sin, og deltar jevnlig på ulike nettkurs og -konferanser. 

Utdanning og kurs

  • 2010-2013: Bachelor i Samfunnsernæring, Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA)
  • 2012: Public Health, Griffith University Gold Coast, Queensland, Australia
  • 2013: Kostholdsveileder TMS, Tunsberg Medisinske Skole (TMS)
  • 2013-2015: Ernæringsterapeut TMS, Tunsberg Medisinske Skole (TMS)
  • 2018: Microbiome Restoration in Clinical Practice Course, The SIBO Doctor Education
  • 2018: Hydrogen Sulfide in SIBO and LIBO Masterclass, The SIBO Doctor Education
  • 2019: Methane Masterclass, The SIBO Doctor Education

Signy har jobbet i flere helsekostbutikker og også jobbet som ernæringsterapeut hos Kostagentene AS. I tillegg til å være lærer ved skolen jobber hun i administrasjonen som Faglig ansvarlig for etterutdanning. 
© 2023 Tunsberg Medisinske Skole