Gry Hammer er foreleser på Tunsberg Medisinske Skole i matkunnskap og matproduksjon. Hun har i en årrekke blitt benyttet som foreleser hos oss, samt flere andre høyskoler og universiteter innen tradisjonsmat, fermentering og generell matkunnskap.
Gry har en allsidig akademisk bakgrunn innen medievitenskap, statsvitenskap, litteraturvitenskap, folkekultur- og massekultur, studier inne konflikt, sikkerhet og flerkulturell forståelse samt organisasjon og ledelse. Hun jobber som forfatter, kurs- og foredragsholder og har utgitt åtte bøker. Hun ble kåret til Matprisens Årets blogger i 2017.
"Slik urfolk levde tradisjonelt har alltid appellert til meg. Jeg var utrolig fascinert av indianere og samer i oppveksten og gikk på biblioteket for å lese det jeg kom over av bøker som ga meg kunnskap om hvordan de levde, tenkte og følte. Litteraturen har vært livsviktig for meg gjennom livet og jeg har alltid vært et lesende og skrivende menneske.
Jeg studerte litteraturvitenskap på universitetet i tillegg til statsvitenskap og kulturfag. Jeg har jobbet som frilansjournalist og ga ut min første bok i 2007, som er en bok fra mine hjemtrakter; Storm ved Stad. I tillegg til mine matbøker som har kommet ut som både papirbok og e-bok, så har jeg gitt ut barneboken Hønepøne har to hjem. I 2016 utkom boken om Fermentert mat og drikke, i 2017 kom boken Den Moderne jeger som gir deg alt du trenger for å være en bevisst forbruker og leve et sunt og bærekraftig liv. I 2018 kom boken om Kraft og andre styrkedrikker, en av våre forfedres viktigste matskatter.
Siden bloggen, Fra jord til bord, sin start i 2011, har jeg knyttet til meg mange likesinnede. Det er en sann glede å se hvordan vi blir fler og fler som jobber for å fremme mat som medisin, spise og leve bærekraftig, fokus på dyrevelferd og jordvern, og den helhetlige tankegangen om å ivareta hele mennesket: kropp, sjel og sinn."
Utdanning
Erfaring
Aktuelle bøker: Fermentering (2016), Den moderne jeger (2017), Kraft og andre styrkedrikker (2018) og Fra jord til bord (2021).