Linda har en mastergrad og en doktorgrad i matvitenskap og produktutvikling fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) hvor hun fikk mulighet til å jobbe med utvikling av kosttilskudd basert på fettsyrer, og interessen for temaet utviklet seg. Hun tok med interessen for fettsyrer inn i doktorgraden, hvor forskningsarbeidet blant annet fokuserte på anrikning av mat med fettsyrer og fettsyreoksidasjon. Linda har 5 vitenskapelig publiserte artikler relatert til dette arbeidet under doktorgraden.
Linda har jobbet som produktsjef og forskningsdirektør for et internasjonalt selskap som produserte og solgte et helsekonsept med fettsyretilskudd og tilhørende tester. Her jobbet hun med produkter fra ide til ferdig produkt og hadde ansvaret for forskning og opplæring til kunder i en rekke land.
Hun har også deltatt i et nordisk og et EU-prosjekt med flere ulike forskningsinstitutter og universiteter fra ulike land, hvor fokuset var på mat, fettsyrer og helseeffekter.
Utdanning:
Erfaring: