Tunsberg

Kostholdsveileder med samlinger

Varighet: 3 dager + nettstudie
Sted: Tønsberg/nett
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 6900 

Pris pr samling inkludert måltider og nettstudium i de aktuelle temaene.
Vilkår for oppstart og avmelding


Kostholdsveileder foregår i Tønsberg med undervisning og felles måltider. 

Kostholdsveileder er studiet for deg som ønsker å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. Alle er forskjellige og trenger dermed et individuelt tilpasset kosthold og personlig oppfølging.

Studiet egner seg også for:

 • Alle med interesse for kosthold og ernæring som ønsker å holde seg faglig oppdatert og ta del i den nyeste kunnskapen.
 • Terapeuter som ønsker grundige kunnskaper innen kosthold og ernæring som et supplement til andre terapiformer.
 • Leger, sykepleiere og annet helsepersonell.
 • De som jobber med salg av produkter knyttet til kosthold og ernæring, for eksempel helsekost eller næringsmidler.
 • De som jobber med treningsveiledning/personlig trenere.
 • De som ønsker mer kunnskap om kosthold for å ta bedre vare på egen helse.

 

Samling 1

 • 5. oktober: tema 1
 • 6. oktober: tema 2
 • 7. oktober: tema 3

Samling 2

 • 9. november tema 4
 • 10. november tema 5
 • 11. november tema 6

Samling 3 og 4 gjennomføres våren 2024

Du kan også ta noen av delene på nett og noen med samling. Ta kontak for å undersøke hvordan. 

Det finnes ikke ett kosthold som passer for alle. Vi er derfor ikke tilhengere av såkalte dietter, men har stor tro på mat som holder blodsukkeret stabilt, sørger for en velfungerende fordøyelse, gir rikelig med næringsstoffer og holder kroppen fri for betennelser.

Kostholdsveileder med samlinger er basert på samme pensum som nettstudiet Kostholdsveileder. Selv om nettstudier har mange fordeler og gir stor fleksibilitet, vil det alltid være noen som ønsker undervisning og veiledning med lærer. 

Ved å være sammen på skolen med studenter med den samme interessen, vil du oppleve et svært spennende fellesskap. Det dreier seg om ernæring nesten døgnet rundt. Det er også store muligheter for å knytte langvarig kontakt og vennskap med andre likesinnede. 

Kostholdsveileder kan tas enten med samlinger eller via nett.. Det eneste kravet er at du må ha gjennomført temaene i riktig rekkefølge siden de bygger på hverandre. 
tunmed.no
Kostholdsveileder med samlinger
Rated 4,9/5 based on 10 customer reviews

Noen anbefalinger

«Jeg har alltid vært opptatt av kosthold og fundert på hva som er best for oss å spise. Gjennom utdanningen Kostholdsveileder har jeg lært mye om hva kostholdet har å si for helsa og hvordan vi kan skape likevekt ved å tilpasse ernæringen individuelt. Jeg anbefaler virkelig dette studiet for å forstå forholdet mellom mat og helse. »

Siv Eines
Kostholdsveileder
«Kostholdsveileder er absolutt å anbefale for alle som er interessert i ernæring og helse. Det en har mulighet for å lære på denne skolen, må være noe av det beste som kan tilbys innenfor dette fagfeltet i Norge. At foreleserne er kunnskapsrike og genuint interessert i faget, gjør i tillegg studiet til en meget lærerik opplevelse. »

Tore Knudsen
«Jeg startet studiet som Kostholdsveileder med nettstudie. Det fungerte bra, men med tanke på eksamen som nærmet seg, følte jeg at jeg trengte mer, og hadde for lite tid. Derfor meldte jeg meg på Del 2 Kostholdsveileder i Spania, og det har jeg ikke angret på! Det var en fantastisk flott opplevelse å være samlet med andre studenter, hvor man kunne diskutere fag og oppgaver over lengre tid. Omgivelsene var nydelige og vi fikk servert masse god mat. Det å være et annet sted enn hjemme, hvor det er fokus på studiet (nesten) hele tiden, gjør også at man lærer på en helt annen måte. Å følge studiet på nett, med Jens forelesninger der, fungerte bra. Men undervisningen i Spania var alikevel mange hakk opp! Jens er en fantastisk flink lærer og formidler. Interessant å høre på – med både humor og alvor. Og han hadde mye omsorg for oss studenter og hjalp oss til å få troen på at vi faktisk satt med masse kunnskap. Prøveeksamen etter studiet var også en svært god øvelse før eksamen. Jeg kan anbefale studiet i Spania på det varmeste - skulle gjerne reist ned igjen i år! »

Birgitte Frøiland Helgevold
Kostholdsveileder, student Grunnmedisin
«Jeg valgte dette studiet først og fremst fordi at jeg er over snittet interessert i sunt liv og kosthold. Det har alltid vært i bakhode at man må spise sunt. Kostholdsveileder utdanning/Spania var noe for seg selv. Det var kjempespennende dager i Spania. Jens var utrolig lett å kommunisere med og for min del alt han sa var så forståelig. Utrolig høy kunnskap om kost og helse. Jens er en god lærer og en mann med et stort hjerte. Han deler sine kunnskaper med stor glede. Hadde jeg visst at det var så høy kvalitet så ville jeg reist i April også. Kan anbefale alle samme kurs. Utrolig lærerikt og interresant. Takk for alt »

Natalija
Kostholdveieleder
«Etter mange års elendig helse, og kun fokus på symptombehandling i det norske helsevesenet tok jeg "skjeen i egne hender". Jeg ble gjort oppmerksom på at feil kosthold over lang tid kunne forårsake sykdommer og dårlig helse. Jeg begynte da å søke litt på nettet, og forstod raskt at raffinerte karbohydrater og bearbeidet mat ofte har sammenheng med helsemessige utfordringer. Jeg la om livsstilen, og endret fokus til ren, naturlig bærekraftig mat. Utmattelse, muskelsmerter og utallige småplager ble borte. Ut i fra egen erfaring har jeg derfor et sterkt ønske om å hjelpe andre. Kostveilederstudiet skulle vært obligatorisk i grunnskolen. Kunnskapen jeg har fått på dette studiet skulle jeg hatt for 30 år siden. Da hadde jeg levd i disse årene. Ikke bare eksistert. Faglæreren Jens er en svært kunnskapsrik inspirator, og for øvrig en veldig dyktig faglærer. Jeg gleder meg masse til neste semester i Spania Oktober 2017. »

Cathrine Berge
Student
«Jeg vil så absolutt anbefale Kostveilederstudiet på nett MED samling i Spania. Studiet er ufattelig lærerikt, Jens Veiersted er en fantastisk dyktig (fag)person og foreleser, og han sitter på og deler raust av sine kunnskap og erfaringer fra faget, og alltid villig til og åpen for å diskutere og se på våre erfaringer, refleksjoner og innspill, nesten hele døgnet. Det å ha tilgang til nettstudiet i forkant, og ha muligheten til å gå gjennom fagstoffet før samlingen i Spania var en fin forberedelse til Spaniaoppholdet. Selve studiet i Spania er vanskelig å beskrive med ord, det må bare oppleves. For meg er det en helt ny verden som har åpnet seg, mye av det jeg har lært tidligere om mat, helse og ernæring har jeg gjennom oppholdet i Spania skjønt at er helt feil, og nå er det nesten vanskelig for meg å skjønne at det er så ufattelig mye vranglære ute å går når det gjelder hva slags mat vi skal spise for å ha god helse. Jeg gleder meg til å lære mer og til del 2 som jeg selvfølgelig har tenkt å ta i Spania i oktober. I tillegg til at jeg er mektig imponert over Jens Veiersteds kompetanse og evne til å formidle dels vanskelig fagstoff på en veldig forståelig måte, var også resten av studiegruppen en utrolig fantastisk gjeng og en kjemperessurs. Vi ble veldig godt kjent i løpet av de dagene vi var sammen i Spania, og det vi opplevde og delte sammen var utrolig verdifullt, og jeg er veldig takknemlig for det! I tillegg er det sånn at Akinon er et deilig hotellanlegg, Spania er ett skjønt land og byr på ett behagelig klima, og studiet er så utrolig godt fasilitert og vi ble utrolig godt tatt vare på, så tross intense studiedager, opplevdes hele oppholdet som veldig, veldig helsebringende. Det er også utrolig deilig å få servert deilig, næringsrik og riktig mat, Akinion har en dyktig kokk og de tar hensyn til alle mulige allergier og intoleranser, for å trekke fram noe. Anbefales på det varmeste!!!!!!!»

Christine Lieng
Kostveilederstudent
«Jeg har fremdeles studietiden i Spania friskt i minne, en fantastisk opplevelse, både læremessig og sosialt, og ikke minst stedet vi bodde på. Her fikk vi leve helt i tråd med med det kostholdet jeg mener er riktig, fikk servert nydelig gluten- og melkefri mat hver dag, de skjønneste rettene. En super start på et studie som ga mersmak. Har nå bestemt meg for å ta del 2 også i Spania. Jens (lærer) er en utrolig kunnskapsrik og dyktig formidler av stoffet. Umulig og ikke bli smittet av hans engasjement. »

Wenche Koteng
Student
«Jeg opplever at Tunsberg Medisinske Skole tilbyr et unikt og godt utdanningsalternativ for studenter med evolusjonær tilnærming til ernæring. Jeg gjennomførte del 1 i mitt eget tempo via nettstudiet og valgte å ta del 2 i Spania. Nettstudiet opplevde jeg svært innholdsrikt, strukturert og oversiktlig og jeg mottok omfattende tilbakemeldinger på mine innleveringer. Lærerne viste tyngde i sin kompetanse og svarte mer enn gjerne på spørsmål. Jeg sitter igjen med mer kunnskap etter studiet enn jeg hadde forestilt meg i forkant og fikk i tillegg kontakt med studenter med samme kostholdsfilosofi som meg selv etter Spaniaoppholdet. Jeg anbefaler studiet på det sterkeste.»
Marthe Nordlie Kroken
Kostholdsveileder
«Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten på kostholdsveilederutdanningen. Jeg valgte å ta del 1 via nett, og del 2 på samling i Spania. For meg var det en fin løsning; jeg fikk god tid til å sette meg inn i stoffet på egenhånd og var forberedt til samlingen i Spania. Det å komme seg litt bort fra hverdagen hjemme og være sammen med folk som er like opptatt av kosthold og helse som en selv var både lærerikt og inspirerende. Lærer Jens har en god måte å formidle stoffet på og må oppleves. I tillegg må maten nevnes, nydelig mat helt i tråd med skolens filosofi hver dag. Jeg har fortsatt kontakt med noen av de jeg studerte sammen med. »

Marie Flyen Brandstad
Ergoterapeut og kostholdsveileder TMS
«Jeg kan på det sterkeste anbefale Kostholdsveileder Spania. Jens, som er faglærer på studiet, er en engasjert, kunnskapsrik og utrolig dyktig lærer. I tillegg får du venner og knytter kontakter med mennesker som er opptatt av det samme som deg. Et inspirerende og lærerikt studium!»
Marit Hals Svensson
Kosholdsveileder Spania
 Skriv en ny anbefaling!

For detaljert oversikt over studiets innhold, henviser vi til studietilbudet kostholdsveileder.

Program
Hver samling består av 3 undervisningsdager.

 • 09.00-13.00 Undervisning i klasserom 
 • 13:00-14:00 Lunsj
 • 14:00-16:00 Jobbing med oppgave
 • Torsdag og fredag: middag kl 18:00 

 

Studiet er åpent for alle, men det anbefales å ha grunnleggende kunnskap i anatomi og fysiologi, tilsvarende forkurs anatomi og fysiologi.

Undervisningen er en kombinasjon av forelesning, oppgaveløsning og gruppearbeid. Man må ha med PC og pensumlitteratur. 

Du får tilgang til de aktuelle temaene i nettstudiet kostholdsveileder straks du har meldt deg på. Der må du lese igjennom de aktuelle delene av pensum og løse quiz-oppgavene før du kommer til Tønsberg/følger undervisningen via nett.

De obligatoriske innsendingsoppgavene gjør vi under samlingen (individuelt og/eller i grupper). Etter å ha gjennomført en del, har du tilgang til nettstudiet i ca. 6 mnd. Du har også anledning til å sende inn oppgavene til hvert tema til lærer og få dem tilbake med kommentarer. Særlig for de som skal ta den avsluttende eksamen er dette en nyttig repetisjon.

Du kan forlenge tilgangen til nettstudiet dersom du ønsker mer tid. Dette koster kr 800 per 6 måneder, og du kan forlenge så mange ganger du vil. Etter bestått studium og avsluttende eksamen, vil du få utdelt vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

For å få vitnemål som Kostholdsveileder TMS må du etter å ha fullført alle temaene, ta vanlig avsluttende eksamen. Dette er en 4 timers hjemmeeksamen som arrangeres tre ganger i året.

Studieavgift: kr 6 900,- 
Delbetal fra kr 796 (10 avdrag)

Kostnader pr tredager samling

 • Studieavgift inkludert måltider: kr 6900
 • Det er mulig å delbetale, men minst 50% må være betalt før samlingen. ​

Kostnad for deg som har betalt for nettstudieversjon av Kostholdsveileder tidligere

 • Dersom du har betalt for Kostholdsveileder (nettstudium) tidligere, vil du få rabatt på samlingen. Dette gjelder både hvis du ønsker å repetere, eller om du ønsker å gjennomføre noen av temaene med samling. Innleveringsoppgavene blir godkjent når du deltar på oppgavejobbing på skolen. 
 • Har du betalt for hele kostholdsveileder (nettstudium alle 12 temaer), vil du få rabatt på alle 4 samlinger.
 • Har du kun betalt for del 1 (nettstudium tema 1-6) vil du få rabatt på de to første samlingene. Dette oppdateres etter bestilling. Ta eventuelt kontakt for manuell bestilling.
 • Har du tatt kostholdsveileder med undervisning i Spania eller Tønsberg og ønsker å delta for å repetere, betaler du halv pris pr samling. 

Kostnad for deg som vil ta noen temaer som nettstudie

 • Prisen for å ta tre temaer på nett er kr 4600. Varighet ca. 3 måneder, men du vil få tilgang i ca. 6 måneder. 
 • Du kan på denne måten ta noen temaer med samling, og noen på nett.  Du kan f.eks. ta tema 1-3 med samling, 4-6 på nett, 7-9 med samling og 10-12 på nett. Eller andre kombinasjoner. 
 • Det eneste du må passe på er at du tar temaene i riktig rekkefølge. Ta kontakt med skolen for manuell påmelding. 

​Dette er inkludert for deg som er med på samling med undervisning:

 • Tilgang til nettstudiet i de aktuelle temaene fra du melder deg på og i ca. 6 måneder etter samlingen
 • Undervisning i 3 dager
 • Lunsj hver dag
 • Middag torsdag og fredag

Overnatting og felles matlaging

Deltageren betaler selv for reise til Tønsberg og dekker selv eget opphold og frokost. Vi hjelper til med å finne et egnet sted, slik at de fleste kan bo på samme hotell. Vi samarbeider med flere hoteller hvor det er mulig å bestille rimelig overnatting.

Det vil være personell fra skolen til stede og hjelpe til med matlaging og rydding, men det må også påregnes at studentene skal være med å bidra litt. Dette både for å holde kostnadene nede og fordi det er lærerikt. 

Det er forbehold om nok antall påmeldte. Det vil være maksimalt 20 deltagere.

Eksamen

For å få vitnemål som Kostholdsveileder TMS, må du etter å ha bestått alle temaene også ta vanlig avsluttende eksamen. Dette er en 4 timers hjemmeeksamen som arrangeres tre ganger i året. Eksamensavgift: kr 1800.
Når kan jeg starte?
Du bør melde deg på så tidlig som mulig, slik at du har god tid til å lese igjennom pensum før du kommer til Tønsberg. Når du har betalt studieavgift, vil du få tilgang til nettskolen i de aktuelle temaene.

Kan jeg ta en del med samling, og en del som nettstudium?
Ja, det er ikke noe problem. Men du må gjennomføre temaene i riktig rekkefølge. 

Kan jeg delbetale Kostholdsveileder med samlinger?
Ja, men det er da viktig at du melder deg på tidlig slik at du har betalt inn minst ca. 50% av studieavgiften før samlingen.

Må jeg levere oppgaver? 
Hvis du deltar på jobbing med oppgaver mens du er på skolen, vil de aktuelle oppgavene bli vurdert til bestått. Dersom du ikke deltat på dette, må du levere oppgaver via nett senere for å få de godkjent (altså på samme måte som nettstudentene). 

Må jeg delta på alle måltidene? 
Vi håper og ønsker at alle deltar siden det er en viktig del av dette studiet, både faglig og sosialt. Vi tilpasser maten til alle allergier og behov (så langt det lar seg gjøre). Vi bruker kun gode råvarer. All mat er melk og glutenfri. 

Dersom du ved påmelding gir beskjed om hvilke middager du ikke deltar på, vil vi trekke fra kr 300 pr middag. Det er ikke mulig å endre på dette i etterkant. 

Hvor lenge har jeg tilgang til opptak?
Du har tilgang i ca. 3 måneder etter siste samling. 


© 2023 Tunsberg Medisinske Skole