Tunsberg
Glemt passord?

Hvorfor kosttilskudd?

Oppstart: Opptak
Sted: Tønsberg /Webinar
Opptak: Kr 200 
Vilkår for oppstart og avmelding


Bilde fra tidligere åpen dag

Det er fortsatt mulig å bestille tilgang til opptak fra samlingen

Lik vår FB-side for å få med deg neste Webinar

=============

Den 1. desember inviterer vi deg til å komme til skolen for å treffe våre ernæringsterapeut-studenter, og samtidig lære mer om kosttilskudd.

Dersom du ønsker det, så kan du bestille tilgang til opptak i 3 måneder (koster kr 200).

Dato: 1. desember kl: 1100 til 1600 

NB! Begrenset antall plasser!

De som kommer til skolen får en goodiebag. Tidligere år så har verdien av denne vært langt høyere enn inngangsbilletten. Det vil i tillegg bli servert lunsj (varm kraftsuppe med surdeigsbrød).  

Leverandørene som deltar pleier også å ha svært gode tilbud. 

Vi trekker ut en stor goodiebag (med produkter og bøker til en verdi av over kr 3500). Alle som er påmeldt i Tønsberg og Live-sending er med i trekningen. Trekning gjøres fredag 1. desember kl 1600. 
Du vil lære mer om hvorfor og hvordan bruke kosttilskudd. 

Flere detaljer om de ulike foredragene kommer forløpende. 

Mat vil alltid være det absolutt viktigste, men kosttilskudd kan være et viktig supplement. Både til daglig bruk og til terapeutisk bruk. 

1100   Skolen åpner. Besøke utstillere. 
1200-1245 Hovedforedrag
Jens Veiersted

Hva er behovet for tilskudd?

  • Næringsinnholdet i moderne mat. Nye plantevarianter, mindre næring i jorden. Hva gir et normalt kosthold av næringsstoffer
  • Anbefalt og optimalt inntak
  • Konsekvensen av mangler - subkliniske mangelsymptomer, DNA forskningen til Bruce Ames
  • Når trenger vi ekstra næring
  • Avslutning med noen generelle råd
1245-1300 Eva Fjeldstad

Hvorfor mat alltid er det viktigste

Helsegevinstene ved å kombinere ulike matvarer kan være store. I dette foredraget får du en oversikt over hvordan noen sentrale matvarer fungerer bedre sammen enn hver for seg. Viktigheten av å kombinere mat med levende bakterier og mat som nærer de gode bakteriene i tarmen vil bli belyst. Det vil også bli snakk om hvordan bruk av urter og krydder kan øke opptak av næringsstoffer og bedre fordøyelsen.

Eva er aktuell med boken: Takk for maten! Boka som tarmen din har ventet på.”

1300-1315 Vegar Holum

Tilskudd av fettsyrer

Hvordan bruke fettsyreanalyse for å finne optimal dosering. 

1315-1400  

Pause. Besøke utstillere.

1400-1415

Monica Mathisen og Kathrine Hafstad

Fermenterte sopper og planter- en ny generasjon kosttilskudd

Fermentering av mat er kanskje den største kostholdstrenden for tiden, men det er langt ifra ett nytt fenomen! Før maten ble industrialisert, var fermentering langt på vei den eneste måten man kunne konservere og oppbevare mat på over tid. Fermentert mat og drikke var, med sine da ukjente helsefordeler, en naturlig del av kosten. 

Noe av det siste nye innen helsekost er fermenterte kosttilskudd, og i dette innlegget vil du lære om en "ny generasjon kosttilskudd" - fermenterte sopper og planter.

1415-1430

Per Morten Berg

Gode melkesyrebakterier, helsegevinster ved daglig tilskudd?

Hva viser forskingen om helsegevinster ved daglig inntak av probiotika i ulike livsfaser?  I nyere tid har det vist seg at stadig flere sykdommer og lidelser har rot i tarmen. Det sies at én av ti nordmenn som har uspesifikke magesmerter hver dag.

1430-1445 Inger Einan

Om inneklima. 

   

Pause. Besøke utstillere. 

1500-1515 Gustav Martinsen

Hvorfor naturlige råvarer er bedre enn syntetiske?

Vi ser på relevante studier på ulike råvarene, i tillegg til effekt/virkeområder.

1515-1530

Emili N M Kirkegaard

Planteprotein vs Animalskprotein

Kan planteprotein virkelig være et reelt alternativ til animalsk protein som myseprotein (whey) for de som ønsker å leve mer plantebasert ? Blir ikke proteindelen alt for lav og hva med smak og konsistens? Og hva med renhet i produksjonen og den ferdige råvaren?

1530-1545

Jan Håkon Håkonsen

HMA - en effektiv måling av viktige ernæringsbehov

Behovet for mange både makro og mikrostoffer for å optimalisere din helse er unik og kan avdekkes av HMA. Hva kan balansen mellom viktige mikrostoffer kan fortelle om din kropps energiproduksjon og eventuelle behov kosttilskudd?

1545-1600

Linda Rahbek

Gener og næringsstoffer

Lær hvordan gener og SNPs kan påvirke opptak, konverteringsevne og behov for ulike næringsstoffer som bl.a. B2, folat, cholin, B12, C-,D- og E-vitamin samt Q10.

1600   Avsluttning

 

Skolens holdning til produktreklame

Vi er alltid svært forsiktige med å reklamere eller på annen måte omtale enkeltprodukter og leverandører. Dette vil derfor ikke forekomme i vår normale undervisning, med unntak der det er spesielt viktige årsaker til dette. Skolen har ingen økonomiske forbindeler til noen leverandører. Vi er derimot opptatt av å formidle kunnskap om fremstiling, opptaksmekanismer, hva som er de beste kjemiske forbindelsene, synergieffekter etc. 

En gang i året inviterer vi utvalgte leverandører til skolen. De vil da kunne fortelle om bakgrunnen og filosofien til sine produkter, og ikke minst komme i kontakt med våre studenter. Vi opplever at dette gir et utbytte som er like viktig for begge parter.

Alle som er interessert i helse!

Opptak: kr 200,- 


© 2020 Tunsberg Medisinske Skole