Tunsberg
Glemt passord?

Fagdager 2018

Oppstart: Start når du vil
Webinar: Kr 390 Opptak i 3 måneder
Vilkår for oppstart og avmelding


Ønsker du å se opptak fra Fagdagene som var i desmber 2018, så kan du bestille tilgang på denne siden. 

Her samlet vi mange av våre tidligere studenter til å fortelle  om sin helsereise, sine beste helsetips og sine erfaringer som terapeut, veileder og coach. I tillegg var det mange andre både spennende og nyttige foredrag.

Hovedforedraget var med Jens Veiersted som snakket om magnesiumprotokollen (The root cause protocol). Dette foredraget er på ca. 2,5 timer og gir en veldig god innføring i denne spennende protokollen.  

  • 20 foredragsholdere
  • 9 timer med opptak!
  • Tilgang til opptakene i 3 måneder.

Her er noen smakebiter fra opptakene

 

Alle får tilgang til opptak i 3 måneder.

Få med deg årets viktigste seminar for terapeuter med 20 nyttige foredrag.Lørdag 1. desember
 

0900-0915

Velkommen v/Truls Isaksen

Mary-Janne Nystøl og Jan Erik Kataja Eriksen

 

Muligheter og utfordringer!

Dette foredraget er for deg som vil se muligheter og lære hvordan du kan løse utfordringer som terapeut og veileder. Det passer uansett om du er helt ny eller har holdt på en stund.

Mary-Janne er Ernæringsterapeut og Jan Erik er Kostholdsveileder og Hypnoterapeut. Begge driver egne foretak og er engasjerte i å forbedre helse på mange arenaer.

dinbestehelse.no

friskstil.no

Malin Bruset

Fra drøm til virkelighet

Hva trengs for å konkretisere drømmen din så det blir et mål, og hvordan kan du jobbe for å nå det? 

Malin er Ernæringsterapeut, Naprapat og forfatter. Hun holder også foredrag og kurs hvor temaet primært er Småbarnsernæring. Nå jobber hun med og er gründer for en startup, Stor & Sterk. De utvikler fryst, næringsrik barnemat som du etterhvert finner i matbutikken.

http://www.malinbruset.com/

Line Carina Holdal

Never stop fighting for a Lilalife!

Jeg har lenge vært klar over hva jeg ønsker, et LILALIFE! En leken hverdag med masse energi, en smilende kropp, og hode for meg og familien. Og å kunne jobbe med det som er hjertet mitt aller nærmest, en bedre helse helt naturlig.

Men spiseforstyrrelser, 3 autoimmune sykdommer, motstand fra omgivelsene og med en sønn som er autist har det ikke vært lett. Det har gått opp og ned, og det har tatt meg mange år å komme dit jeg er i dag. Men jeg har aldri gitt opp kampen om et LILALIFE!

Lilalife

1000-1015 Minipause

Melissa Thelwall Bjargo

Kan vi biohacke kroppen vår?

Melissa har mange års erfaring innen biohacking, og vil ta for seg tiltakene vi kan gjøre slik at kroppen blir en bedre utgave av seg selv.

Melissa er Kostholdsveileder og gründer. Bosatt i Spania med mann og barn. Lever og ånder for en naturlig livsstil.

http://www.melissaspania.no/
Siri Hole Stensson

Bli bevisst - lev i fra din indre kraft!

Jeg har gjennom mitt liv levd gjennom veldig mye indre stress og frykt — dette er erkjennelser som har kommet under min bevisstgjøringsprosess gjennom i alle fall 10 år nå. Helse har i hele mitt voksne liv vært en viktig del av min hverdag — samtidig ble det og mye stress og høye krav til meg selv. Flink pike, «selv-sabbotering» og masse indre stress om å ikke være god nok.

Erkjennelsen har kommet for en stund siden — jeg har all kraft inni meg, jeg har tilgang til alt inne i meg. Det er en vei å velge å gå, å leve ut i fra din indre sannhet og kraft.

Jeg starter å få «taket på det», samtidig blir jeg aldri utlært fordi det er stadig nye lag og erkjennelser. Alt handler hvordan jeg velger å møte meg selv og livet.

Med deg ønsker jeg å dele min reise og mine erfaringer — det er faktisk mulig å kjenne at livet er «håpløst» for så å velge å snu fokus inn i stedet for ut! Motet og kraften er i deg og i meg!

http://levlyst.no/

Truls Isaksen

Markedsføring for terapeuter

Lær om de 5 feilene som blir gjort av mange terapeuter, og få forslag til hva du heller bør gjøre for å få bedre muligheter til å lykkes.

1115-1200

Lunsj

Det blir ikke servert lunsj, så du må eventuelt ta med niste. Det finnes både matbutikk og café i nærheten. 

Anne-Grete Lavik-Haug

Mat og Livsstil  en pasienthistorie om lavt stoffskifte og sviktende helse

Anne-Grete har 14 års erfaring som klinisk utreder, og siden 2013 har hun drevet sitt eget firma som ernæringsterapeut og yogainstruktør. Det er mye å lære, og som terapeut mener hun selv at pasienthistorier og andres erfaringer er gull verdt for egen praksis.

Anne-Grete jobber ved en klinikk og er opptatt av tverrfaglig samarbeid, og at det kan være ulike faktorer i livsstilsvalg som fører til god helse. Alle er unike.

http://matermedisin.no

Anette Moen

Snuprosess — Hva er det viktigste?

Etter 18 år i hotellbransjen, fart, spenning og en fantastisk reise med oppbygging av ulike spaanlegg i Norge, sa kroppen etter hvert ifra. Den trengte å bremse ned. Det skjønte jeg ikke før det gikk noen år til. 

Flere sykehusopphold der jeg ble en kasteball fra den ene avdelingen til den andre, og flere ulike diagnoser, men ingen som hang sammen, tap av synet på et øye, operasjon av livmor, migrene som de kalte komplisert da den gav lammelser i flere døgn, og stadige infeksjoner eller betennelser. Når skulle dette ende og hva var galt? 

Tunsberg dukket opp og jeg begynte å lese kostholdsveileder, ernæringsterapi, matintoleranse, medisinske urter og stadig nye spennende kurs. 

Underveis i studiene sa jeg opp min jobb, startet en velværecafé og ansatte flere dyktige personer så vi kunne jobbe sammen i team. 

I dette foredraget skal jeg fortelle om hva dette har gjort for meg og hvordan man kan lykkes om man velger det som er det viktigste og tørr å satse. 

Det er aldri for sent, men man må ha fokus og ikke glemme hva som er det viktigste.

Signy Skåre

Siste nytt om SIBO

Uforklarlige fordøyelsesproblemer er noe terapeuter og kostholdsveiledere møter på jevnlig. Ofte har disse pasientene fått diagnosen irritabel tarmsyndrom, og beskjed om å lære seg å leve med symptomene. Men i over 60 % av tilfellene er IBS forårsaket av SIBO.

Det er gassene metan og hydrogen som vanligvis forbindes med SIBO. I dette foredraget vil du også lære om den tredje, mer ukjente gassen, hydrogensulfid. Det er nemlig slik at hvis pasienten har denne gassen, kan vanlig SIBO-behandling gjøre pasienten din verre!


Utstillere og leverandørforedrag
 

1300 Besøk hos utstillere

1330-1355
Midsona Norge AS 
Elisabeth W. Thorbjørnsen

soma.no

Kvinnehelse

Det er i mange sammenhenger nødvendig å tenke kjønnsspesifikt når vi snakker om helse. Norske kvinner har mange gode forutsetninger for å ha god helse. Likevel møter de en rekke utfordringer på helsefronten.

Overgangsplager og urinveisinfeksjoner er to av de vanligste plagene som kan vare over lengre tid og kan være tilbakevendende. For noen kan disse plagene virke hemmende på hverdagskvaliteten.

1400-1420
Dag Tveiten
Lab1

Om ulike måter å teste for SIBO

Preanalyse, utførelse, fordeler og begrensinger, tolkning og mulige behandlingsforslag. 

Analyser som kan ha relevanse til SIBO, som for eksempel avføringsanalyser inkludert PCR og LBP – Lipopolysakkarid bindende protein.

1420-1440
Matlos
Jan Håkon Håkonsen

HMA— helt sykt!

Kan du billig og systematisk optimalisere kroppens grunnleggende funksjoner som raskt øker prestasjonsnivået, reduserer risiko for sykdom og plager, samt øke livsgleden? Og høyst sannsynlig, skal du spise mindre brokkoli...

Pause 1440-1510 Besøk hos utstillere

1510-1530
Fedon Lindbergs Klinikk
Hege Hasler Barhaughøgda

Eurodiet-metoden – et medisinsk verktøy ved overvekt og diabetes type 2 

Eurodiet-metoden er et effektivt, medisinsk og veldokumentert behandlingsopplegg, utviklet av leger og med varig vektreduksjon som hovedmål. 

Metoden er utviklet for pasienter med helseskadelig overvekt og benyttes av klinikker i over 20 land i Europa.

Metoden er også anbefalt ved overvekt med bakenforliggende sykdom som f.eks. kronisk hypertensjon, diabetes type 2, artrose eller søvnapne og kan være nyttig i forkant av en operasjon der overvekt er kontraindisert.

1530-1550
John Petter Lindeland, NNH

Naturmedisin til heile folket – korleis koma seg dit?

Foredraget vil handla om ulike strategiar for korleis den naturmedisinske behandlingstradisjon skal få ein naturleg og legitim plass i det totale helsetilbodet.

John Petter Lindeland er leiar i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon – landets største fagorganisasjon for naturterapeutar. 

Han har også i ei årrekkje vore medlem av Strategiutvalet i organisasjonen. Dette utvalet har blant anna utarbeida NNHs Strategisk handlingsplan, som er vegvisar for val og fokus i tida framover.

Det er her viktig at alle sentrale aktørar er seg bevisst sitt ansvar og dreg i same retning.

1550-1610
Helsetest
EU BioTek
Linda Rahbek

Behandling før og etter kunnskap om gener

Når man jobber som behandler, er det er alltid visse pasienter man ikke kommer i mål med. Hvordan kan en gentest bidra til å gi informasjon og svar som mangler? Foredraget omhandler metylering, leveravgiftning og stresspåvirkning. Kort orientering om tarmbakterienes (mikrobiomets) betydning for god helse.

1610-1700 Besøk hos utstillere
  Liten pause med tid til å sjekke inn

1800-1845
NON DOS
Frederik Kolderup

kurs/smaking

Frederik Kolderup fra importørene NON DOS vil lære oss om hvorfor økologisk sertifisering ikke nødvendigvis betyr økologisk. Det blir også smaking som viser dette i praksis.

NON DOS ble etablert i 2006, og har i dag seks ansatte. Vi skiller oss fra andre norske importører ved å ha en helt klar og tydelig filosofi bak produktene vi importerer. Står du med et produkt fra NON DOS i hånden, vet du nemlig allerede mye om produktet, selv om du aldri har sett det før.

Du kan være sikker på at den er laget på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer. Du vet også at den ikke har fatpreg, og den er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert. Du kan dermed være sikker på at du får usminket, ren og levende produkt – som kun inneholder druer og eventuelt litt svovel.

1900 -

Middag (begrenset antall). Kun for de som har bestilt middag

 

Søndag 2. desember

Start kl 10:00

Tove Riise Grastvei

Refleksjonar og erfaring som sjukepleiar og terapeut

Som utdanna både som diabetessjukepleiar og Biopat har eg gjort meg nokre oppdagingar på min vei i sjukepleiar-/terapeutrollen som kanskje har endra litt mitt ståstad om korleis eg ønskjer å hjelpe klientar i framtida.

Det handlar ikkje berre om kost, vitaminer/mineralar og ein god fordøyelse, men og om ånd/sjel og energi.

I midt foredrag vil eg snakke litt om korleis diabetespasientar opplever oss diabetessjukepleiarar på godt og vondt, kva me som behandlarar bør tenke på og lære av.

Eg vil og komme inn på dette med det menneskelige energisystemets språk om korleis me blir sjuke og vegen til helberedelse i forhold til dette.

Kostendring.no

Linda Saga

Kan fettsyrer være en pådriver for utvikling av livsstilssykdommer?

En ubalanse mellom ulike fettsyrer i kosten er meget vanlig i befolkningen, og det kan få negative helseeffekter for både barn og voksene, da det blant annet er en pådriver for utvikling av kroniske inflammasjonsrelaterte sykdommer. Det å ha kunnskap om hvordan man måler og gjenoppretter en slik ubalanse i kosten og kroppen er viktig for en terapeut.

10:50-1130
Jens Veiersted del 1

The root cause protocol

Hva er den og har den noe å bidra med for oss med kroniske sykdommer?

Det er mange som har hørt om The root cause protocol, eller magnesiumprotokollen, det siste året. Den har som utgangspunkt at kroniske sykdommer er forårsaket av mineralubalanse Denne oppstår som et resultat av stress og mangel på sentrale næringsstoffer. I tillegg setter den fokus på overdreven bruk av enkelte kosttilskudd som vi har regnet som viktige. Har den noe for seg? Er det forskning som underbygger påstandene og er den ufarlig?

1130-1215

Lunsj
1215-1430
Jens Veiersted del 2

The root cause protocol

Hva er den og har den noe å bidra med for oss med kroniske sykdommer?

Det er mange som har hørt om The root cause protocol, eller magnesiumprotokollen, det siste året. Den har som utgangspunkt at kroniske sykdommer er forårsaket av mineralubalanse Denne oppstår som et resultat av stress og mangel på sentrale næringsstoffer. I tillegg setter den fokus på overdreven bruk av enkelte kosttilskudd som vi har regnet som viktige. Har den noe for seg? Er det forskning som underbygger påstandene og er den ufarlig?

Forbehold om endringer 

Samlingen er åpen for alle.

Webinar: kr 390,- Opptak i 3 måneder

To dager med foredrag, inkludert opptak i 3 måneder.

  • Tilgang til opptak: kr 390
     

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret, så mange ganger du vil.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer. Krever ikke noe spesielt utstyr eller programvare.


© 2019 Tunsberg Medisinske Skole