Tunsberg
Glemt passord?


Fagdager for terapeuter

Skolen fyller 20 år og vi feirer med en jubileumssamling!

Vi har samlet mange av våre tidligere studenter til å fortelle om sin helsereise, sine beste helsetips og sine erfaringer som terapeut, veileder og coach. I tillegg vil det være mange andre både spennende og nyttige foredrag. Totalt mer enn 15 foredrag! Les mer nederst på siden. 

Kursavgift er langt lavere en det vi normalt tar for tilsvarende samlinger.  Skolen sponser store deler av kostnadene. Vi fyller 20 år bare en gang!

Magnesiumprotokollen

Hovedforedraget blir holdt av Jens Veiersted. Han har de siste årene fordypet seg i Magnesiumprotokollen og skal lære bort hva denne går ut på og hvorfor den er så effektiv og viktig. 

Kan jern være årsaken til kroniske sykdommer? Uregulert jern er av stadig fler sett på som en viktig årsak til kroniske sykdommer. Magnesiumprotokollen som mange har hørt om, er designet for å regulere jern blant annet ved å gjøre kobber biotilgjengelig. Hvordan vi gjør det vil være hovedfokus denne dagen.

Tønsberg eller Webinar

Foredragene kan du delta på i Tønsberg, eller følge live via HD-TV (Webinar). Alle som deltar vil også få tilgang til opptak i 3 måneder.

Lørdag fra kl 1300 til 1700 har vi invitert leverandører til å komme og fortelle om seg og sine produkter, og samtidig bli kjent med dere. Samlingen er åpen for alle. 

 
Her er foreløpig oversikt over foredragene. Se også liste over utstillere og deres foredrag nederst.

Lørdag kl 0900-1700
Søndag kl 1000 - 1430

 

Lørdag 1. desember

Malin Bruset Fra drøm til virkelighet

Hva trengs for at konkretisere drømmen din så det blir et mål og hvordan kan du jobbe for å nå det? 

Malin er Ernæringsterapeut, Naprapat og forfatter. Hun holder også foredrag og kurs hvor temaet primært er Småbarnsernæring. Nå jobber hun med og er gründer for en startup, Stor & Sterk. Vi utvikler fryst, næringsrik barnemat som du etterhvert finner i matbutikken. Nettside: http://www.malinbruset.com/

Line Carina Holdal

Never stop fighting for a Lilalife!

Jeg har lenge vært klar over hva jeg ønsker, et LILALIFE! En leken hverdag med masse energi , en smilende kropp, og hode for meg og familien. Og å kunne jobbe med det som er hjertet mitt aller nærmest, en bedre helse helt naturlig.

Men spiseforstyrrelser, 3 autoimmune sykdommer, motstand fra omgivelsene og med en  sønn som er autist har det ikke vært lett. Det har gått opp og ned, og det har tatt meg mange år å komme dit jeg er i dag. Men jeg har aldri gitt om kampen om et LILALIFE!

Lilalife

Siri Hole Stensson

Bli bevisst - lev i fra din indre kraft!

Jeg har gjennom mitt liv levd gjennom veldig mye indre stress og frykt ~ dette er erkjennelser som har kommet under min bevisstgjøringsprosess gjennom i alle fall 10 år nå. Helse har i hele mitt voksne liv vært en viktig del av min hverdag ~ samtidig ble det og mye stress og høye krav til meg selv. Flink pike, «selv-sabbotering» og masse indre stress om å ikke være god nok.

Erkjennelsen har kommet for en stund siden ~ jeg har all kraft inni meg, jeg har tilgang til alt inne i meg. Det er en vei å velge å gå, å leve ut i fra din indre sannhet og kraft.

Jeg starter å få «taket på det», samtidig blir jeg aldri utlært fordi det er stadig nye lag og erkjennelser. Alt handler hvordan jeg velger å møte meg selv og livet.

Med deg ønsker jeg å dele min reise og mine erfaringer ~ det er faktisk mulig å kjenne at livet er «håpløst» for så å velge å snu fokus inn i stedet for ut! Motet og kraften er i deg og i meg!

http://levlyst.no/

Melissa Thelwall Bjargo

Kan vi biohacke kroppen vår?

Melissa har mange års erfaring innen biohacking, og vil ta for seg fordeler vi kan gjøre slik at kroppen blir en bedre utgave av seg selv.

Melissa er Kostholdsveileder og grunder. Bosatt i Spania med mann og barn. Lever og ånder for en naturlig livsstil.

http://www.melissaspania.no/

Tove Riise Grastvei

Refleksjonar og erfaring som sjukepleiar og terapeut

Som utdanna både som diabetessjukepleiar og Biopat har eg gjort meg nokre oppdagingar på min vei i sjukepleiar/terapeut-rollen som har kanskje endra litt mitt ståstad om korleis eg ønskjer å hjelpe klientar i framtida.

Det handlar ikkje berre om kost, vitaminer/ mineralar og ein god fordøyelse men og om ånd/sjel og energi.

I midt foredrag vil eg nok snakke litt om korleis diabetespasientar opplever oss diabetessjukepleiarar på godt og vondt, kva me som behandlarar bør tenke på og lære av.

Vil og komme inn på dette med det menneskelige energisystemets språk om korleis me blir sjuke og vegen til helberedelse i forhold til dette.

Kostendring.no
Mary-Janne Nystøl og Jan Erik Kataja Eriksen

Muligheter og utfordriner!

Dette foredraget er for deg som vil se muligheter og lære hvordan du kan løse utfordringer som terapeut og veileder. Det passer uansett om du er helt ny eller har holdt på en stund.

Mary-Janne er Ernæringsterapeut og Jan Erik er Kostholdsveileder og Hypnoterapeut. Begge driver egne foretak og er engasjerte i å forbedre helse på mange arenaer.

dinbestehelse.no

friskstil.no

Elisabeth Henriksson

Hva jeg har lært på min reise som terapeut?

Elisabeth har drevet sin ernæringspraksis siden 2014 på Majorstuen der hun jobber med hormonelle plager, IBS/SIBO pasienter og setter opp tiltak etter gentester. 

Hun er vant til å jobbe med kroppen som helhet, men har erfart at det kan være utfordringer med å forklare for kunden hvordan kroppen fungerer. Hun har stort fokus på den visuelle forklaringen med metaforer, for å hjelpe kunden å førstå sin utvikling. Det er også med å lage bilde av kroppens funksjoner.  Hun vil snakke om hvordan man kan sette opp visuelle mål for sine klienter. 

 

 

www.elizaklinikken.com

Anette Moen

Snuprosess - Hva er det viktigste?

Etter 18 år i hotellbransjen, fart, spenning og en fantastisk reise med oppbygging av ulike spaanlegg i Norge sa kroppen etter hvert ifra. Den trengte å bremse ned det, det skjønte jeg ikke før det gikk noen år til. 

Etter flere sykehusopphold der man ble en kasteball fra den ene avdelingen til den andre, og flere ulike diagnoser men ingen som hang sammen-  mistet synet på et øye, operasjon av livmor, migrene som de kalte komplisert da den gav lammelser i flere døgn og stadige infeksjoner eller betennelser. Når skulle dette ende og hva var galt? 

Tunsberg dukket opp og jeg begynte å lese, kostholdsveileder, ernæringsterapi, matintoleranse, medisinske urter og stadig nye spennende kurs. 

Underveis i studiene sa jeg opp min jobb, startet en velværecafé og ansatte flere dyktige personer så vi kunne jobbe sammen i team. 

I dette foredraget skal jeg fortelle om hva dette har gjort for meg og hvordan man kan lykkes om man velger det som er det viktigste og tør å satse. 

Det er aldri for sent men man må ha fokus og ikke glemme hva som er det viktigste. 

  Liten pause med tid til å sjekke inn

Frederik Kolderup NON DOS

Frederik Kolderup fra vinimportørene NON DOS vil lære oss om hvorfor økologisk sertifisering av vin ikke nødvendigvis betyr at vinen er økologisk. Det blir også vinsmaking som viser dette i praksis.

 

NON DOS ble etablert i 2006, og har i dag seks ansatte. Vi skiller oss fra andre norske vinimportører ved å ha en helt klar og tydelig filosofi bak produktene vi importerer. Står du med en vin fra NON DOS i hånden vet du nemlig allerede mye om produktet, selv om du aldri har sett det før.

Du kan være sikker på at vinen er laget på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer. Du vet også at vinen ikke har fatpreg, og den er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert. Du kan dermed være sikker på at du får en usminket, ren og levende vin – som kun inneholder druer og eventuelt litt svovel.

+ vinsmaking (kun for de som er i Tønsberg)

Heiko Santelman

Mine erfaringer som lege med en helhetlig tilnærming til medisin og et åpent sinn til vitenskapelige sannheter

  • Kan konvensjonell medisin erstatte den ekte dvs. den integrative, holistiske, alternative, funksjonelle og natur-medisinen?
  • Å bli kjent med våre svake og våre sterke sider.
  • Hvordan takle mobbing.
  • Hvordan overleve med sine overbevisninger bland et urimelig regelverk.

 

Kort om Heiko Santelman

Heiko uteksaminert fra legestudiet i 1979 og er gjennom sitt yrkesliv kjent for en helhetlig tilnærming til helsearbeid. Han har også bakgrunn fra alternative behandlingsmetoder med solid utdannelse fra "Arzt für Naturheilverfahren" i Baden-Baden, Tyskland, 1975-94.

I 1988 var Santelmann aktiv i etablering av Norsk Forening for Helhetsmedisin (NFHM), hvor han var leder fram til 2003. 
NFHM er en sammenslutning av terapeuter, forskere og andre som ønsker å utbre kunnskap om biologisk medisin og helhetsterapi innenfor det offentlige og private helsevesen. Foreningen arbeider også for at helsevesenet skal bruke alternative metoder i behandling og i det forebyggende helsearbeidet.

Siden 1983 har han arbeidet med forskning på amalgam-relatert sykdom, og fra 89 deltatt I flere forskningsprosjekter i samarbeid med Institutt for Allmennmedisin, Universitet i Oslo om Candida-Syndrom (Candida-Relatert Complex, soppallergi). 

Santelmann er stadig opptatt av amalgamsanering, ikke som tannlege ved å bore ut fyllinger, men ved sanering av amalgam fra kroppen.

  Middag (begrenset antall). Kun for de som har bestilt middag.

 

Søndag 2. desember 

Truls Isaksen

Hvordan starte og drive en skole?

Truls er rektor for skolen og startet den i 1998. Han vil fortelle litt om hva han tror er grunnen(e) til at skolen har blitt en av Norges viktigste innen helse, ernæring og naturmedisin.

Jens Veiersted

Magnesiumprotokollen

Hva er det og har den noe å bidra med for oss ved kroniske sykdommer.

Det er mange som har hørt om Magnesiumprotokollen det siste året. Den har som utgangspunkt at kroniske sykdommer er forårsaket av mineralubalanse Denne oppstår som et resultat av stress og mangel på sentrale næringsstoffer. I tillegg setter den fokus på overdreven bruk av enkelte kosttilskudd som vi har regnet som viktige. Har den noe for seg? Er det forskning som underbygger påstandene og er den ufarlig.


Utstillere og foredrag (flere kommer)

Midsona Norge AS 

soma.no

mer info om foredrag kommer

Matlos

HMA - helt sykt!

Kan du billig og systematisk optimalisere kroppens grunnleggende funksjoner som raskt øker prestasjonsnivået, reduserer risiko for sykdom og plager, samt øke livsgleden? Og høyst sannsynlig, skal du spise mindre brokkoli...

Helsetest
EU BioTek

Behandling før og etter kunnskap om gener

Når man jobber som behandler, er det er alltid visse pasienter man ikke kommer i mål med. Hvordan kan en gentest bidra til å gi informasjon og svar som mangler? Foredraget omhandler metylering, leveravgiftning og stresspåvirkning. Kort orientering om tarmbakterienes (mikrobiomet) betydning for god helse.

Foredragsholder: Linda Rahbek

John Petter Lindeland, NNH

Naturmedisin til heile folket – korleis koma seg dit?

Foredraget vil handla om ulike strategiar for korleis den naturmedisinske behandlingstradisjon skal få ein naturleg og legitim plass i det totale helsetilbodet.

John Petter Lindeland er leiar i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon – landets største fagorganisasjon for naturterapeutar. 

Han har også i ei årrekkje vore medlem av Strategiutvalet i organisasjonen.  Dette utvalet har blant anna utarbeida NNHs Strategisk handlingsplan, som er vegvisar for val og fokus i tida framover.

Det er her viktig at alle sentrale aktørar er seg bevisst sitt ansvar og dreg i same retning.

Samlingen er åpen for alle.

To dager med foredrag, inkludert opptak i 3 måneder.

  • Samling i Tønsberg: kr 890
  • Live HD-TV (Webinar): kr 390
     

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret, så mange ganger du vil.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer. Krever ikke noe spesielt utstyr eller programvare.


© 2018 Tunsberg Medisinske Skole