Tunsberg
Glemt passord?

Nordisk Ernæringskonferanse 2019

Oppstart: 11. mai 2019
Sted: Nett-TV + opptak i 3 måneder
Live HD-TV: Kr 390 
Vilkår for oppstart og avmelding


En konferanse med svært mange nyttige og spennende foredrag. Se live og få tilgang til opptak i 3 måneder. HD-TV kvalitet.

Det er fortsatt mulig å bestille tilgang til opptak, og du kan se de i 3 måneder. Til sammen ca. 5 timer med gode foredrag.

Omtrent sytti prosent av helseutgiftene i Norge skyldes livsstilsykdommer. En stor del av disse kan tilskrives kostholdet. På Nordisk Ernæringskonferanse stiller vi derfor spørsmålet: Hva er det med maten vår som gjør så mange av oss syke? Hvis de gode svarene finnes, kan det spares milliarder i de offentlige budsjettene, og de som er rammet kan spares for lidelser og nedsatt livskvalitet.

Foredragsholdere:

  • Stortingspolitiker Bård Hoksrud
  • Arne Astrup, lege og professor i ernæring ved Københavns Universitet
  • Berit Johansen, biolog og professori ved NTNU
  • Overlege Bjørnar Brændeland
  • Erik Hexeberg, lege dr Med og spesialist i indremedisin
  • Sofie Hexeberg, lege dr Med
  • Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU
  • Fredrik Nystrøm, Indremedisin, endokrinologi, Linköbings Universitet

Overskuddet går til Stiftelsen Kostreform.
På konferansen vil du møte noen av Nordens fremste eksperter innen ernæring og helse. Hensikten er en bedre folkehelse gjennom mer nyanserte og individuelt tilpassede kostholdsråd.

Stortingspolitiker Bård Hoksrud

Ned 40 kg på 10 måneder med lavkarbo!

Den profilerte og populære stortingspolitikeren fra Frp, Bård Hoksrud kommer til Nordisk Ernæringskonferanse. Her vil han fortelle om sin vellykkede helsehistorie. Han har fått veiledning hos Dr. Fedon Lindberg og fulgt Eurodiet-metoden. På konferansen vil han dele sine erfaringer med et karbohydratredusert kosthold. 

Bård Hoksrud er en sentral og kjent politiker i Norge og var i en periode i 2018 landruksminister i regjeringen. Han har vært åpen i media om sin vellykkede helsereise med endret livsstil og lavkarbo-kosthold.

Han stod nylig fram i Debatten på NRK hvor han understreket at det var først da han endret kostholdet til lavkarbo at kiloene begynte å rase. Det blir en unik opplevelse å høre den profilerte stortingspolitikeren dele sine erfaringer.

Professor Arne Astrup

 
Hvordan ble de nordiske kostrådene til? Hva ble innholdet? Og er rådene oppdaterte?

Dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Under hans ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø indenfor idrett og ernæring ifølge det internationalt anerkendte «Shanghai Ranking».

Selv er han blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og er på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.

Arne Astrup er kjent som de nordiske kostrådenes «far», men er kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett, og den optimale kost til fedme og type 2 diabetes. 

Astrup vil belyse nye trender i forståelsen av hvordan kostholdet påvirker helsen, med vekt på diabetes type 2, fedme og risiko for hjerte- og karsykdommer. Hans foredrag blir en begivenhet i seg selv!

Professor Berit Johansen

 

Karbohydratenes rolle for inflammasjon / betennelse

Professor ved Biologisk Institutt ved NTNU. Hun har lang erfaring som forsker, også internasjonalt (USA). Hennes hovedinteresse er å forstå biokjemien bak grunnleggende biologiske prosesser. På denne konferansen vil hun fokusere på livsstilsindusert betennelse som driver for sykdom.

Her får vi et spennende foredrag om biokjemien som leder til en rekke kjente livsstilsykdommer fremstilt forståelig for legfolk.

Overlege Bjørnar Brændeland

 

En helsereise på tvers av myndighetenes kostråd

Bjørnar Brændeland er pensjonert lege, spesialist i allmennmedisin og arbeidsmedisin. Han har også spesialutdannelser katastrofemedisin, kriminalpsykiatri og krisepsykiatri.

Han har bred medisinsk erfaring og var konsernoverlege i Kreditkassen og Nordea. Brændeland opplevde å bli sykere og sykere av å følge våre myndigheters medisinske råd, inkludert kostholdsrådene.

Etter å ha lest Sofie Hexebergs bok «Frisk med lavkarbo» endret han kosthold og ble friskere. Brændeland opplever at han er blitt lurt av våre helsemyndigheter.

I foredraget vil han fortelle om sin helsereise på tvers av våre myndigheters anbefalinger.

Dette er en reisebeskrivelse du ikke bør gå glipp av!

Professor Fredrik Nyström

 

Hvilken rolle spiller inntak av karbohydrater for utvikling av metabolsk syndrom og hjerte- og karsykdom?

Svensk professor og overlege i indremedisin ved Linköpings Universitet. Han forsker på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, fedme og diabetes. Fokuset ligger på blodsukkerregulering, fettstoffer i blodet, bukfedme og andre risikofaktorer som påvirkes av hva vi spiser og drikker og av hvordan vi trener.

Foredraget til Nyström vil belyse disse forholdene og vise til hvordan nyere internasjonal forskning har beveget seg på disse områdene i senere tid. Dette er et foredrag spekket med interessante funn og overbevisende argumenter for behovet for endringer i statens ernæringsforståelse. Gå ikke glipp av denne anledningen!

Professor Birger Svihus

 

Hva er sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2?

Professor i ernæring ved NMBU. Svihus forsker og underviser innen ernæring hos både mennesker og husdyr. I tillegg til en stor mengde vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler, har han også gitt ut tre bøker innen ernæring og kosthold.

Svihus er spesielt opptatt av karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr, og han har i en årrekke vært kritisk til myndighetenes råd om et høyt inntak av karbohydrat til personer med fedme og diabetes type 2.

I sitt foredrag vil han forklare sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2. Svihus er en engasjerende foredragsholder som evner å forklare kompliserte sammenhenger på en enkel måte. Noe å glede seg til!

Dr. med. Sofie og Erik Hexeberg

Erfaringer med lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme

Sammen har de arbeidet ved Dr. Hexebergs klinikk fra 2010 hvor de behandler sykdom ved hjelp av individuelt tilpasset kosthold. Begge har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Bergen og bred faglig erfaring.

Sofie Hexeberg har utgitt åtte bøker knyttet til lavkarbokosthold, og sammen utgir de nå boken «Nytt blikk på autoimmun sykdom» (kommer mars 2019). Sentralt i kostholdsrådene de gir er en reduksjon av karbohydratinntaket.

I sitt foredrag vil de snakke om sine erfaringer med et lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme og gi råd om hva en da bør spise.

 
 
Konferansen blir ledet av Erik Wold. Han er tidligere NRK-journalist og kjent som leder av det populære programmet Debatten. Han har også arbeidet i Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt og RedaksjonEN. (Foto: Anne Valeur.) 

Konferansen er for alle som er opptatt av matens betydning for helse. Både som fag- eller lekperson.

Live HD-TV: kr 390,- 

Kan jeg se dette senere? 

Ja, du kan både følge konferansen live, og se redigerte opptak i 3 måneder

Kan jeg se på mobil og nettbrett? 

Ja, du kan se på de fleste nye mobiler/nettbrett i tillegg til PC/Mac. Vi bruker samme teknologi som YouTube og Vimeo, så kan du se andre videoer så skal dette virke like enkelt. 

Hva er HD-TV?

Det betyr at det er høy kvalitet på bilde og lyd.

Hvorfor er ikke dette gratis? 

Vi bruker to til tre hele dager på forarbeid, produksjon og redigering. Under selve filmingen har vi to personer til sted hele dagen. Vi har også utstyr som er ganske kostbart for å sikre best mulig kvalitet og sikkerhet for å kunne levere (backupsystemer). I tillegg deler vi eventuelt overskudd med arrangøren, og det er reklamefritt (vi forsøker ikke å selge deg noe). Klarer vi å få flere deltagere, så kan vi på sikt ha lavere priser. Du kan bidra til dette ved å like, kommentere og dele arrangementene våre. Har du deltatt på ett, vil du ofte få litt rabatt på neste (ved tidlig påmelding).


© 2020 Tunsberg Medisinske Skole