Tunsberg

HMA-seminar 2022

Dato: 03.09.2022
De som deltar i Tønsberg vil også få tilgang til opptak av foredrag i 3 måneder.
Nett-TV: Kr 650 
Vilkår for oppstart og avmelding


Seminaret er over for denne gang, men du kan bestille tilgang til opptak. Seminaret arrangeres i samarbeid med Isblå

Bruker du hårmineralanalyse (HMA) i dag, eller ønsker du å lære mer om bruken av dette nyttige verktøyet? 

I tillegg til HMA, som er hovedfokuset, vil du lære mye annet nyttig og praktisk. 

Du vil blant annet lære om: 

 • Praktisk bruk av HMA, inkludert mineralbalansering og avgiftning
 • Motiverende intervju
 • Markedsføring gjennom sosiale media (workshop)
 • Long Covid og immunforsvar
 • Omega-3
 • Noen pasienthistorier fra HMA
 • Peptidtest, organiske syrer og matintoleransetestLørdag 3. september 2022

 

08:30

Oppmøte

09:00 - 10:00 
Line Bernhard 

Covid, HMA og immunforsvar

I det siste har vi opplevd at stadig flere har symptomer langt utover en normal virus infeksjon hva både angår symptomer og varighet.

Visste du at nye diagnoser har blitt en del av hverdagen for mange av oss og at det du hadde fra før av plager kan eskalere til nye høyder - eller dybder om du vil.

Er du også klar over at en HMA faktisk kan gi oss innsikt i hvorfor dette skjer hos den enkelte og gi oss en veldig god pekepinn på hva vi kan gjøre med dette.

Hva med kalsium og virus-replikering sammen med næringsmangler eller eksess? Hvordan påvirker dette en person med relativt vanlig helseproblematikk?

Dette er spørsmål vi skal se nærmere på i dette foredraget. I tillegg skal vi selvfølgelig ruske litt opp i kunnskapen om immunsystemet også relatert til hma. 

Line er fra Norge, men jobber i Australia som naturterapeut, akupunktør og med blant annet HMA. Hun gir alltid foredrag av høy kvalitet og har god kunnskapsformidling. Foredraget hun holder ved HMA-seminaret i 2022 handler om Long Covid og immunforsvar. Dette er et engasjerende tema, som mange opplever som utfordrende i våre dager.

10:00 - 10:45
Margot Carlsen 

Motiverende intervju (MI)

Har du noen gang lurt på hvordan du skal få kunden din til å gjøre de endringene som trengs for å få et bedre resultat av behandlingen du gir? 

Hvordan kan du lede klienten din i en slik endringsprosess? Og hvordan kan du møte motstand og viljen til endring?

Vet du ikke helt hva du skal si, eller hvordan du skal si det? Motiverende Intervju er en samtaleteknikk som kan være et viktig verktøy i denne sammenheng.

Margot Carlsen er spesialsykepleier og jobber til daglig med akkurat disse problemstillingene innen Rusmedisin. Det er ikke bare i rusmedisin man kan møte på utfordringer innen livsendringer. Det er mange som ikke er komfortable med endringer, og dette gjelder også innen ernæring og livsstil. 

Margot ønsker å lære oss teknikkene I Motiverende Intervju som hun bruker i sin arbeidshverdag for å bidra til at du blir tryggere som terapeut, at du vet hva du skal si og hvordan du kan stille de riktige spørsmålene. Og at du  finner de riktige ordene som gir klienten din motivasjon til å gjøre det de trenger for å bedre sin hverdag.

Hun guider oss igjennom hvordan vi kan bruke Motiverende Intervju på best mulig måte og dette kan også løfte klinikkvirksomheten din til nye høyder. Kunder som kommer i mål, får resultater og er fornøyde med behandlingen er det beste salgsargumentet for å få flere kunder..»

Dette er grunnleggende samtaleteknikker innen profesjonelle samtaler, som brukes i behandlinger i blant annet det offentlige. Denne formen for samtaleteknikk er flott å kunne i endringsarbeid, og er ofte gjeldende for våre kunder innen terapivirksomhet. Vi lærer hvordan vi kan hjelpe våre kunder/klienter med å gjøre de endringene som trengs for å kunne oppnå bedre helse og ta gode valg for videre utvikling og bedring.

 • MI er en samarbeidsbasert samtalestil som har som mål å styrke en persons indre motivasjon og forpliktelse overfor endring.
 • Holdningssett og kommunikasjonsferdigheter står sentralt.
 • Kan gi bedre forståelse av hvordan vi kan "lokke" frem og forsterke endringssnakk.
 • Motstand og tilbakefall er naturlig i endringsprosesser.
 • Deltagere får vist hvordan man ved bruk av MI kan møte/redusere motstand og øke endringsviljen.
10:45 - 11:00 Pause

11:00 - 12:30
Kristine Gabrielli

Markedsføring via SoMe for terapeuter m/workshop

Kristine er utdannet innen markedsføring og sosiale media og har lang erfaring innen butikkfaget og markedsføring på ledernivå.

Bli bedre til å markedsføre deg som terapeut gjennom sosiale media (SoMe). Kristine veileder oss gjennom hva som er viktig når man skal bruke SoMe, hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Alle deltakere blir tilbudt å sende inn link til sin instagramkonto for gjennomgang til Workshopen. Dette blir en nyttig opplevelse hvor vi i praksis får lære og får tips direkte knyttet til konto. Dette er en unik sjanse for deg som terapeut, for det er verken billig eller enkelt å få tilgang på noen som holder slike foredrag.

De som ønsker at vi skal bruke instagramkontoen deres må sende navnet på konto (link) til Pia på pia@isbla.no innen 20.08.2022.

 • Hvorfor bør du være tilstede på sosiale medier, og hvilke plattformer passer din bedrift best?
 • Hvordan tiltrekke deg flere kunder ved å bruke sosiale medier som markedsførings verktøy
 • Konkrete oppgaver som gjør deg mer komfortabel til å planlegge, produsere og poste på sosiale medier
12:30 - 13:30 Lunsj 

13:30 - 14:15
Jan Håkon Håkonsen

Omega-3

Jan Håkon er en av de beste på omega-3 her i Norge. Han har lang erfaring med både fiskeoljer og ernæring og har jobbet innen matfaget i 30 år. Det er ikke så mange som har så stor kompetanse om dette temaet som han. Han vil veilede oss gjennom essensiell kunnskap det er verdt å ha om omega-3. Her er det bare å forberede spørsmål, slik at du kan få svar på det du evt. måtte lure på innenfor dette temaet.

 • Hva er den beste kilden?
 • Hvordan produseres den best?
 • Hva reduserer kvaliteten på oljen?
 • Er EPA eller DHA viktigst?
 • Er det viktig at oljen er naturlig og bærekraftig?
 • Er det lurt å ta den på skje og/eller er det fordeler med kapsler?
 • Er konsentrater farlige?
 • Hvor mye trenger jeg?
 • Er alge DHA lik fiskens DHA?
 • Hvilke miljøgifter er farligst?

14:15 - 16:15
Stein Flaatrud

Praktiske tips om HMA

Stein Flaatrud har lang fartstid innen naturterapi, og er en mann full av kunnskap og kompetanse innen blant annet vitamin- og mineralterapi, soneterapi, biopati, homeopati, urteterapi og mye mer. Dere som kjenner han vet at Stein også har mye kunnskap på lur innen HMA. I år ønsker Stein å gi oss tips om balanser/ubalanser i HMA, praktisk bruk og hva man bør si til sine kunder/klienter.

Stein vil videre snakke om avgiftning, og hvordan vi kan bruke urter og annet som understøtter lever/galle og mage/tarm. Dette er svært aktuelt i vår tid siden belastningene på kroppen er store. 

 • Avgiftning/detox av toksiske mineraler. Produkter til dette.
 • Viktigheten av å velge riktige produkter til balanseringen av mineraler(og en del vitaminer), gjennomgang av disse. Kvalitet, kilder/råvarer, etc.
 • Ting på analysene som IKKE nødvendigvis har forskningsmessig belegg, men som vi ved erfaring vet.
 • Bruk av urter, eteriske oljer, medisinske sopper og annet.
16:15 - 16:30

Pause

16:30 - 17:30
Linda Rahbek

Matintoleranse og HMA, og Peptidtest og HMA

Linda Rahbek er eier av og jobber til daglig ved EU Biotek, noe hun har gjort i 17 år. Hun har en 3-årig naturterapeutisk utdanning fra Tyskland med bred faglig bakgrunn og lang erfaring innen klinikkarbeid og helsekost.

Linda deltar jevnlig på konferanser og kurs i inn- og utland bla annet innen funksjonell medisin, hvor hun også holder foredrag for ulike behandlergrupper og leger/barneleger. Hun har stort engasjement og enorm kunnskap rundt matintoleranse. Hun har også masse å fortelle om Peptidtest, en svært nyttig test å kunne utføre når det er behov. Og ikke nok med det, hun kan også vise oss når det er hensiktsmessig og nyttig å teste matintoleranse eller organiske syrer i tillegg til HMA.

Vi har sagt det i mange år, men ved å kunne tilby dine kunder både HMA og matintoleransetest, vil de fleste kunne finne de svarene de trenger for å kunne optimalisere helsen sin gjennom persontilpasset ernæring. Og nå får vi også lære om hvordan vi kan bruke peptidtester for å finne svar.

 • Nyttige sammenhenger mellom matintoleransetest og HMA – når bør man velge begge tester eller følge opp med den ene eller andre?
 • Er testing av organiske syrer relevant sammen med eller som oppfølging av en HMA?
 • Immunglobuliner som kan testes hos US BioTek Laboratories, og forskjellen på disse. Når velger man hva?

17:30 - 18:30
Jan Håkon Håkonsen

Case og workshop

Vi dykker inn i enkelte spennende caser i HMA i denne case-workshopen. Spørsmål som blant annet vi skal få svar på er:

Hva gjør du om klienten din har skyhøy uran? Hva skjer når rapporten viser altfor høye verdier av kobber?

Enkelte rapporter ser fredfulle og greie ut, men kan likevel avsløre at ting ikke er helt i orden.

Når søylene er altfor lave, hva skyldes dette? Hva bør man gjøre? Hva med forholdene (ratios) mellom de ulike mineralene? Hva kan man lese ut av disse ved for lave eller for høye verdier? Dette og mye mer vil gjennomgås på denne utviklende workshopen, hvor vi oppfordrer også publikum til å komme med sine erfaringer og tanker.

 

Har du en HMA-case du synes er vanskelig eller kanskje spennende for andre å se, send den gjerne til pia@isbla.no, så tar vi den med i workshopen. Send gjerne casene til pia@isbla.no så tidlig som mulig.

19:00

Middag på skolen for de som har bestilt dette. Send e-post med informasjon om spesielle behov og allergier. All mat er melk- og glutenfri. 

Med forbehold om enkelte endringer 

Seminaret er åpent for alle, men passer spesielt godt for: 

 • Deg som jobber med HMA i dag og ønsker å holde deg oppdatert. 
 • Deg som vurderer å begynne med HMA, eller ønsker å samarbeide med noen som bruker HMA.

En dag med seminar i Tønsberg med mulighet for å være med på middag på kvelden. 

Alle som deltar enten via nett eller i Tønsberg får tilgang til opptak av alle foredrag i 3 måneder. 

Skolen har avtaler med flere overnattingssteder i Tønsberg. På denne siden finner du mer informasjon om overnatting og kart som viser hvor skolen er og parkering. 

Nett-TV: kr 650,- 

Reduserte priser ved bestilling innen 15. august.

Forbehold om nok påmeldte. Det er begrenset antall plasser i Tønsberg, så det er vitkig med rask påmelding. 

© 2022 Tunsberg Medisinske Skole