Tunsberg

Jubileumskongress

Dato: 14.10.2023
Varighet: 2 dager
Uten middag Kr 500 
Med middag Kr 750 
Nett-TV Kr 690 

Reservering kr 500 uten middag, kr 750 med middag.Total pris er 2450 med middag, eller 1880 uten middag (du betaler reservering ved påmelding og restbeløpet medio august).
Vilkår for oppstart og avmelding 

Tunsberg feirer sitt 25-årsjubileum i 2023, og vi ønsker å feire dette sammen med studenter, lærere, samarbeidspartnere og bransjen.

 • Dato: 14.-15. oktober 2023
 • Sted: Quality Hotel River Station, Drammen

Jubileumskongressen arrangeres i samarbeid med NNH, Kostreform, Helsemagasinet og Forlaget Lille Måne. Disse fire organisasjonene/bedriftene har lenge jobbet med å spre kunnskap om helse og har vært viktige for skolen.

Overskuddet fra kongressen vil bli delt likt mellom alle medarrangørene. Jubileumskongressen er i år kombinert med Høstkonferansen, som årlig arrangeres av Forlaget Lille Måne.

Ved å delta på Jubileumskongressen bidrar du også økonomisk til de som bidrar til kunnskapsformidling i Norge.

Merk: Ca. 1/3 av plassene til middagen er allerede reservert, så vi anbefaler deg å ikke vente for lenge før du bestemmer deg.

Bli med på festen!  🤩 🥳

Delta gjerne i Facebook-gruppen og les mer der. 
Våre kongresser har foredrag som er spennende og lærerike. Du skal lære noe som både er nytt og nyttig, og som du kan ta i bruk med en gang! Du får tilgang til opptak inkludert i prisen, og kan se på dem i 3 måneder. Da har du veldig god tid til å repetere og fodype deg i spennende fagstoff. 

Det vil være 14-16 foredrag totalt
 

 

Steinar Kroksæter og Thomas Skog

Behandling av lavt stoffskifte - Hvordan få kroppens egen regulering av stoffskiftet i gang igjen
Mange med lavt stoffskifte kommer til oss og tror og håper at en justering på medisinen er det som skal løse problemene deres. Vår erfaring er at medisinjustering alene sjelden løser problemet tilfredsstillende på sikt.

Vår ambisjon er å få kroppen som helhet, og stoffskiftet spesielt, til å bli i stand til å regulere seg selv igjen, så adekvat som det er premisser for. Du vil lære hvordan vi jobber med stoffskifte, og vi kommer blant annet inn på: 

 • indre stressfaktorer og traumer, og kortisol på utur
 • å skape god tarmfunksjon
 • å normalisere et overaktivert immunforsvar
 • å sørge for tilgang på kofaktorer for stoffskiftet
 • videre justering og oppfølging av stoffskiftet og medisinering


Thomas Alexander Skog

 • Kommunikolog
 • Overlege på Ullevål Sykehus, spesialist i nevroradiologi
 • Funksjonellmedisiner
 • Stor interesse for naturmedisin, sjamanisme og urfolksmedisin, og hvordan dette og skolemedisin utfyller hverandre.
 • Holder lydmeditasjonsgrupper.
 • Ofte i godt humør. Norges største underground dealer av kvalitetsmunnharper.
 • Hatt lavt stoffskifte siden 2000.


Steinar Kroksæter Nordbø

 • Kommunikolog
 • Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole
 • Daglig leder og eier av Klinikk5029 på Jessheim.
 • Lang praktisk erfaring med tverrfaglig, systemisk arbeid med kroniske helseproblemer.
 • Jobber mye med nevromotoriske og kognitive tiltak for endring av tanke- og adferdsmønstre, traumer og andre "mentale" stressfaktorer.
 • Ofte tankefull og undrende. Bruker usaklig mye tid på fluefiske.
 • Akkurat blitt 40, småbarnspappa og fått skrantende rygg.


Vi jobber på Klinikk5029. En tverrfaglig klinikk på Jessheim, der det for tiden jobber kommunikologer, lege, ernæringsterpeut, sexologer, parterapeut, pedagoger, en som nesten er prest samt en naprapat. Vi tror at det er mye mer kunnskap og kompetanse i det aktive samarbeidet mellom oss, enn i summen av hver enkelt.

Steinar Kroksæter og Thomas Skog

Samarbeid er f... ikke enkelt

Det å drive klinkk sammen, eller samarbeide på annen måte er verdifullt på mange plan. Det gir bedre faglig tyngde, bedre kvalitet på behandlingen, et sted å diskutere faglige problemstillinger. Men det mange opplever er at et slikt samarbeid ikke er så enkelt å få til. Steinar og Thomas har funnet en samarbeidsform som fungerer, og som du som terapeut kan lære mye fra. 

De har begge lang fartstid i både det offentlige og det "alternative" helsevesenet, og har vært med på både sånt som har fungert og sånt som absolutt ikke har fungert. De har prøvd mye som har gått galt, og er sannsynligvis ikke ferdige med det ennå heller.

De har imidlertid lært en del dyrekjøpte lekser på veien som de gjerne deler. De siste tre årene har de jobbet sammen som tospann på Klinikk5029 på Jessheim, og skal dele nøkkelfaktorer både i samarbeidet de to har, samt fra den tverrfaglige driften på klinikken som helhet.

Du lærer:

 • nøkkelfaktorer som ødelegger tverrfaglig samarbeid.
 • nøkkelfaktorer som skaper tverrfaglig samarbeid.
 • hvordan samarbeidet mellom Steinar og Thomas fungerer i praksis i hverdagen.
   
 

Oddveig Myhre

Er kroppen din full av miljøgifter?

Vi er av oppfatningen av at Norge er et veldig rent land, men visste du at forskning viser at vi ligger i verdenstoppen når det gjelder miljøgifter i kroppen?

For 60 år siden fant man rundt 5-10 skadelige stoffer i menneskekroppen, mens i dag måler vi nærmere 400. Hvordan har dette skjedd og hvor kommer disse miljøgiftene fra?

Vi skal se litt på svaret på dette i dette foredraget og du vil mest sannsynlig bli overrasket over hvor eksponert vi er for miljøgifter. 

Miljøgifter kan ha en direkte påvirkning på din helse, både når det gjelder akutte og kroniske sykdommer. Vi vet hvordan noen enkelte giftstoffer kan påvirke oss, mens det er derimot lite forståelse for hvordan kombinasjonen av flere miljøgiftene, en «giftcocktail», ødelegger kroppen. En del forskning viser at enkelte miljøgifter fører til økt inflammasjon, hormonforstyrrelser, flere kroniske sykdommer inkludert kreft i menneskekroppen. Derfor spør vi: Hvor mange miljøgifter har du i din kropp? 

I dette foredraget vil du lære: 

 • Hvor du blir eksponert for disse miljøgiftene 
 • Hva slags helseskader de kan føre til
 • Hvordan du kan kartlegge og måle nivåene av flere miljøgifter i kroppen din
 • Hvordan du kan støtte kroppens evne til avgiftning 
 • Hvorfor noen miljøgifter er vanskeligere å fjerne 
 • Hvilke tiltak du kan ta for redusere fremtidige eksponering av miljøgifter
 

Fride Aasen

Hvordan styrke kroppens evne til avgiftning ved hjelp av urtemedisin

Urtemedisin er en av de mest anvendelige og effektive behandlingsmetodene innen naturmedisin. Metoden har vært brukt til behandling og forebyggelse av sykdom i tusenvis av år, og i de fleste kulturer verden over. Dette har bidratt til en enorm mengde kunnskap og erfaring om hvorfor og hvordan urteplanter påvirker kropp og psyke.

Tidligere var bruken av helbredende urter og planter basert på erfaring og utprøving. Man visste lite om de kjemiske innholdsstoffene plantene hadde. Men med utviklingen av den organiske kjemien som startet på 1800-tallet, kunne man isolere stoffer i urteplantene og slik kartlegge deres egenskaper.

Forløperen til mange kjente legemedisiner har kommet fra urteplanter som har vært brukt innen tradisjonell naturmedisin i lang tid. Man har utviklet hjertemedisinen Digitalis basert på innholdet (digitalisglykosider) i urteplanten Digitalis purpurea, og det smertestillende stoffet Acetylsalisylsyre fra Salix.

I tillegg kan urtemedisin kombineres med de fleste andre naturlige behandlingsmetoder som ernæringsterapi, soneterapi, akupunktur, manuelle behandlingsmetoder m.fl.

I dette foredraget tar vi utgangspunkt i to pasienthistorier, og du vil lære om: 

 • noen utvalgte enkelturter og hvordan de brukes i ulike sammenhenger
 • hvordan vi kan blande flere urter sammen for å få en god synergi som er tilpasset til den pasienten vi skal behandle
 
 

Jens Veiersted

Anti-aging (hvordan du kan holde deg frisk lengst mulig)

Du kan begynne å jobbe med anti-aging alt i 30-årene for å holde kroppen ung lengst mulig.

For å sikre en lang og frisk alderdom, må vi ta grep som reduserer aldringshastigheten, opprettholder fysisk og psykisk helse, og kanskje reverserer skader som har skjedd. Forskning på aldringsprosessene har vist at det er mye vi kan gjøre for å opprettholde helsen, og til og med reversere skade som har skjedd. Her vil du lære noen enkle tiltak du kan ta i bruk i dag.

Martina Johansson

Hvordan få hormonene i balanse og holde deg ung lenger

 

Dag Viljen Poleszynski

Kreftbehandling i Norge og noen andre land

Hva skyldes ulikhetene, og hvorfor velger noen å søke hjelp utenfor Norge?

Omkring 40 % får kreft i Norge før fylte 80 år, hvorav omkring 25 % ikke overlever. Det har vært svært liten framgang i behandling av kreft de siste tiårene selv om flere overlever 5 år pga tidligere diagnose. En viktig årsak er at deres teori for hvordan kreft oppstår, er gal. Otto Warburg fant årsaken allerede på 1920-tallet, men hans forskning er ikke en del av pensumet på medisinstudiet i Norge.

Dag vil gjennomgå vanlige behandlingsmetoder i Norge og sammenholde disse med alternativer som finnes i andre land. Hvilke råd gir norske kreftleger, og hva mener de om andre alternativer? Han vil også svare på spørsmålet "hvorfor akkurat han fikk kreft!" 

Lege og spesialist i allmennmedisin, universitetslektor

Lege Stig Bruset

Stig er utdannet lege fra UiO og studerte samtidig ved Norsk Akademi for Naturmedisin fra 1979-83. Han er spesialist i allmennmedisin og universitetslektor ved Universitetet i Oslo. Han har og utgitt og vært medforfatter på flere bøker. Han har alltid hatt interesse for tverrfaglig tilnærming til helse og har mottatt Brobyggerprisen for å ha arbeidet for samarbeid mellom skolemedisin og komplementær behandling. Siden 2011 har han arbeidet som medisinsk ansvarlig for Regnbuen Helsesenter i Lier, et lokalmedisinsk og tverrfaglig helsesenter med hovedfokus på egeninnsats for egen helse. Stig underviser også ved skolen i både helsecoaching og som veileder i praksis. 

På kongressen skal han lære bort sine erfaringer rundt det å samarbeide. Han vil blant annet lære oss: 

 • Hvordan samarbeidet ved Regnbuen Helsesenter har vært organisert
 • Hva som har fungert bra og mindre bra siste 11 år
 • Hva øker mulighetene for at dere som terapeuter kan få til et samarbeid med travle fastleger
 • Hva kan du forvente at legen kan bidra med av tester eller andre undersøkelser
 • Hvordan samarbeide med andre terapeuter (direkte kontakt eller via pasienter)
 • Hva bør bransjen gjøre i fremtiden for å forsette utviklingen mot mer aksept? Hvor i bildet er tilsynsmyndighetene? Hvordan kvalitetssikre terapeuter?
Kostholdsveileder TMS spesialisering i medisinsk cannabis

Melissa Thelwall Bjargo 

Melissa fordyper seg i foredraget hun hadde på Terapetudagene. Dere som melder dere på Jubileumskongressen, vil få tilgang til hennes foredrag på Terapeutdagene som kan være nyttig å repetere.   
 

Kommer
Kommer
Kommer


 

Lørdag

08:30 - 09:15
Registrering og utstillerbesøk

09:15 - 10:00
10:00 - 10:30
10:30 - 10:50 Pause
10:50 - 11:30
11:30 - 1200
12:00 - 12:20 Pause
12:20 - 12:45
12:45 - 1400 Lunsj
14:00 - 14:45
14:45 - 15:10
15:10 - 15:30 Pause
15:30 - 16:15
16:15-
17:30 - 19:00 Vi møtes i baren for litt underholdning som du nok vil huske resten av livet. Har du noen gang tidligere opplevd kombinasjonen gitar, munnharpe og Didgeridoo! Musikere er Ernæringsterapeut TMS Steinar Kroksæter og lege Thomas Skog!

19:00 FESTMIDDAG

NB! Begrenset antall plasser. Sjekk din faktura for å se om du er registrert med middag eller ikke.

Søndag

09:00 - 09:30
Registrering og utstillerbesøk

09:30 - 10:00
10:00 - 10:30
10:30 - 10:50 Pause
10:50 - 11:30
11:30 - 1200
12:00 - 12:20 Pause
12:20 - 12:45
12:45 - 1400 Lunsj
14:00 - 14:45
14:45 - 15:10
15:10 - 15:30 Pause
15:30 - 16:15
16:15 - 16:30 Avsluttning

Med en gang du reserverer plass vil du få tilgang til en lang rekke opptak fra tidligere kongresser (Tunsbergdagene og Høstkonferansen)

 • Du kan se opptakene så mange ganger du ønsker fra påmelding og frem til 3 måneder etter kongressen.
 • Opptakene er valgt ut både av oss, og stemt frem av medlemmer i denne Facebookgruppa.  

Du vil blant annet kunne se: 

Ønsker du å være sponsor/utstiller, kontakt oss på post@tunmed.no merket "Utstiller/sponsor jubileumskongress".

Bli med og bidra til feiring av Tunsberg og hele bransjen. Du vil få kontakt med: 

 • Studenter og lærere fra Tunsberg 
 • Medlemmer/følgere fra Forlaget Lille Måne (Høstkonferansen slås sammen med denne kongressen)
 • Medlemmer av NNH
 • Medlemmer av Kostreform
 • Lesere/følgere av Helsemagasinet

Jubileumskongressen er åpen for alle som er interessert i naturlig helse. 

Du kan enten delta i Drammen eller følge hele kongressen live via Nett-TV. Du kan se livesending på mobil, nettbrett eller datamaskin.

Både de som er i Drammen og de som er med via nett kan se redigerte opptak i 3 måneder. 

 

Med middag: kr 750,- 
Nett-TV: kr 690,- 
Uten middag: kr 500,- 

Prisene over er for reservering. Se totalpris lenger ned. 

NB! Det er begrenset antall plasser. Vi har alt mange som har reservert, så vi kan si ganske sikkert at det kommer til å bli helt fullt! Vi har kun plass til ca. 200 på seminar og 150 til middag. 
 

Pakke 1 To dager seminar Lunsj begge dager Festmiddag lørdag Kr 2450
Pakke 2 To dager seminar Lunsj begge dager Uten middag Kr 1880

Pris for å følge foredragene via Nett-TV (pris 690).

Overnatting bestilles selv:

 • Enkeltrom kr 1195  (vanlig pris er 1595)
 • Dobbeltrom kr 650 pr person (en av dere må bestille/betale for begge)

Når du er påmeldt, vil du kunne logge inn på skolen og se en bestillingskode slik at du får de rabatterte prisene hos hotellet. Hotellet har ikke kapasitet til overnatting for alle deltagerne, men mange vil nok også komme med tog/bil og kun være med på dagtid. Men vi kan ikke garantere at alle får plass på hotellet.

© 2023 Tunsberg Medisinske Skole