Tunsberg

Naturlig hudhelse
Hudhelse, hudproblematikk og hudaldring

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (47 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 600 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: 5-6 måneder
Sted: Nettstudium
Studieavgift: Kr 4200 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
 

Lurer du på hvordan miljøet påvirker huden din - både direkte og indirekte? For eksempel er tarmens helse sterkt knyttet til hudens helse. Og aldring av huden styres i stor grad av hvilke gener som er skrudd av og hvilke som er skrudd på. Dette kan du selv påvirke ved å gjøre endringer i kosthold og livsstil. 

Hvem passer studiet for?

Studiet passe for deg som er kostholdsveileder eller terapeut og ønsker å lære mer om god hudhelse for å jobbe med lettere hudproblemer.

Studiet passer også godt for deg som er helsekostveileder da både naturlige hudpleieprodukter samt ingredienser til hjemmelaget hudpleie selges i helsekostforretninger. Helsekostforretninger får også jevnlig besøk av kunder med hudproblemer så kompetanse på dette området er nødvendig og viktig.

Studiet er også åpent for deg som er interessert i naturlig hudpleie og ønsker å lære mer om god hudhelse for egen del. 

Hva går Naturlig hudhelse ut på?

Studiet tar for seg hudhelse, lettere hudproblematikk og hudaldring. Du vil lære om hvilke faktorer som påvirker huden og hvorfor hudproblemer oppstår. Videre vil du lære hva du kan gjøre for å forebygge og behandle enkelte hudproblemer, samt bevare en sunn og vakker hud så lenge som mulig. 

Vi går grundig gjennom hva slags mat huden har godt av, og hvordan du kan ta vare på huden med naturlige og hjemmelagde hudprodukter. I siste tema fokuserer vi på hvordan miljøet påvirker huden og helsen, og hvordan du ved hjelp av endringer i kosthold og livsstil kan skru av og på gener knyttet til sykdom og tidlig alderdom.
 

Etter endt studium har du blant annet kunnskap om:

 • hudens oppbygging og ulike hudtyper
 • hvilke faktorer som påvirker huden
 • kosthold og kosttilskudd for en sunn, frisk og ungdommelig hud
 • hvordan finne årsaken til problemhud
 • de vanligste hudproblemene og spesifikke tiltak
 • forskjellen på naturlig, økologisk og konvensjonell hudpleie
 • sertifiseringer og merkeordninger
 • naturlige ingredienser man trygt kan bruke på huden
 • skadelige ingredienser man ikke bør bruke på huden
 • hvordan ta vare på huden på en naturlig måte
 • hvordan lage egen naturlig hudpleie og kosmetikk
 • aldring av huden og hvordan forebygge og reversere dette på en naturlig måte
 • fordeler og ulemper med soling og hvordan man kan beskytte seg på en naturlig måte
 • epigenetikk og aldring – hvordan man kan skru av og på gener knyttet til sykdom og aldring

 tunmed.no
Naturlig hudhelse
Rated 5/5 based on 13 customer reviews

Noen anbefalinger

«Jeg er kjempefornøyd med kurset. Pensum var interessant og jeg har lært masse. Signy gir også veldig detaljerte kommentarer på oppgavene, som jeg har satt veldig pris på. Kjempefornøyd med kurset i det hele, det anbefales! »

Alexandra
Naturlig hudhelse
«Jeg valgte dette studie da jeg syntes det var relevant for meg og veldig interessant. Det eneste jeg manglet litt var lydfiler, da noen ganger hverdagen passer godt inn med dette. Ellers superfornøyd. Anbefales virkelig. »

Mari Beyer Knutsen
Kostveileder, hudterapaut
...
«Veldig fornøyd med denne utdanningen og anbefaler den varmt! Som kursholder i hjemmelaget hudpleie var dette veldig verdifullt, og jeg har fått masse ny kunnskap som vil gjøre mine kurs og min praksis enda bedre. Spesielt tema 5 var gull for meg! Uten tvil høydepunktet :) Anbefaler "Naturlig hudhelse" varmt! »

Anniken Valstad
Kursholder i hjemmelaget hudpleie + under utdanning til i urtemedisin
...
«Naturlig hudhelse er et veldig nyttig verktøy i yrker som berører menneskers livsstil og helse. For mange er det hud og det vi kan se som gjør mennesker motivert for å gjøre endring. I tillegg gir kurset en god innføring i de vanligste hudutfordringene og aldring, som er mulig å gjøre noe med gjennom livsstil. Kurset er en fantastisk tilnærming til god helse, som gir resultater langt utover bedre hud. Kan anbefales! »

Helene Sundby
Livsstilscoach
«Siden er jeg en hudpleier som jobber ganske mye med hudbehandlinger, har det alltid vært viktig å ha litt mer forståelse om hvordan man kan få en forbedring via kosthold osv... dette studiet har vært veldig nyttig for min del. Nå kan jeg anbefalle ikke bare hudpleieprodukter som burde brukes men hva slags mat og kosttilskudd er behjelpelig i en eller annen situasjon. Så det anbefalles på det sterkeste. Kommer sikkert til å ta flere kurs for å fordype meg mer i kosthold. Takk for ett produktiv kurs denne gangen og vi høres igjen:) »

Monika
Naturlig hudhelse
«Kurset var veldig nyttig, fint lagt opp og med mye informasjon. »

Kate Sølvi Kristiansen
«Valgte dette studiet nettopp for å få vite mer om hudhelse og fordi jeg jobber med sår til daglig som sykepleier i hjemmesykepleien. Hudhelse og sår henger sammen. God hudhelse forebygger sår. Har man først fått sår er ivaretakelse av hudenhelsen viktig. Anbefaler derfor på det varmeste dette kurset videre! »

Anne Ellen Staib
Sykepleier med videreutdanning på Sår (diagnose, behandling og lindring)
«Dette var ett veldig spennende studie. Og svært innholdsrikt. Jeg gledet meg til hver gang ett nytt tema skulle starte for å lære enda mer! Noe hadde jeg vært innom fra før men fikk også mye nytt å lære, som the younger protocoll som var veldig spennende. Anbefaler det så absolutt! Og stor takk til flotte inspirerende lærere:) »

Linn Lier
Spaterapeut og veileder i naturlig hudhelse
«Dette studiet har vært så nyttig og lærerikt, at nå begynte jeg å se kroppen min med andre øyner! Det er helt fantastisk å kunne vite så mye om kroppen vår og alt som påvirker huden etter bare et kurs på Tunsberg Medisinske Skole. Jeg er meget fornøyd og anbefaler dette til alle de som har lyst til å jobbe med noe lignende eller til de som bare vil vite mer om kroppen deres. Nå er jeg mye rikere (intellektuelt :)) ) og klar til å hjelpe de andre med det jeg har lært her. Tusen hjertelig takk for meg, Tunsberg Medisinske Skole! »

Diana
Student
«Veldig fornøyd med studiet :-) ! »
Dace Andorsen
«Jeg har hatt lyst til å ta en utdanning innen naturmedisin lenge, men har ikke funnet noe som har passet før jeg fant naturmedisinsk hudterapi. Nettstudium er midt i blinken, og dette er ikke første gangen jeg føler et opplegg med fjernundervisning. Emnene på studiet passet som hånd i hanske på det jeg har jobbet med de siste årene, hudpleieprodukter og kosttilskudd. Jeg hadde tilegnet meg en del kunnskaper på området på forhånd, men i denne "bransjen" er det en jungel av informasjon og ikke lett å finne ut hvem man kan stole på. Så jeg bestemte meg for at nå skulle jeg lære så mye som mulig. Studiet har gitt meg muligheten til å systematisere kunnskaper, og jeg har fått en mye større trygghet til å bruke det jeg kan. Tilbakemeldingene på oppgavene har kommet veldig raskt, til og med i sommerferien. Alt i alt et bra opplegg med mye nyttig fagstoff!»
Gro Langøien
Fru Langøien
«For meg var det en helt ny måte å tilegne seg lærestoff på. Litt uvant i begynnelsen. Men en kjempefin måte å tilegne seg teoretisk kunnskap på. Veileder er lett å kontakte og jeg fikk rask vurdering av oppgaver For hvert tema var det lagt til ekstra lesning og linker. Disse ga mye nyttig tilleggsopplysninger slik at det ble interessant å finne mer informasjon og fakta på weben. Det jeg syntes var vanskeligst var den naturmedisinske del 3, men etterhvert som jeg jobbet med oppgaven ble den det absolutt mest interessante og ønsker nok å tilegne meg mer naturmedisinsk kunnskap. Jeg er glad for mine basiskunnskaper i anatomi og fysiologi, og vil nok anbefale den som ikke har disse fagene om å ta forkurs. Kurset kan absolutt anbefales!»
Berit Margrete Kjølhaug
Agronom
«Har vært et interessant studium som jeg har lært mye av, og som vil være en god ballast og ta med seg videre. Rask tilbakemelding fra lærer her inne :) Mvh K. Anita.»
Kristine Anita Lindberg
Hud- og kroppsterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

Studiet er delt inn i 5 temaer, og det er satt av ca. 4 uker til hvert tema. 
 

Tema 1:
Introduksjon
Etter å ha fullført tema 1 har du kunnskap om:
 • Hvordan huden er bygd opp
 • Hvilke funksjoner huden har
 • Viktigheten av hudens mikrobiota
 • Hvordan genetikk og historie påvirker huden
 • Hvordan livsstil påvirker huden
 • Hvordan kosthold og fordøyelse påvirker huden samt årsaker til dårlig fordøyelse
 • Hvordan den generelle helsen samt medisinbruk påvirker huden
 • Hvordan hudsymptomer kan være tegn på alvorlig sykdom, hvilke symptomer man bør være obs på og når man bør sende klienten sin videre til lege
 • Hvordan alder og ulike perioder og sykluser i livet påvirker hormonbalansen og dermed hudhelsen, som:
  • Pubertet
  • Menstruasjon
  • Graviditet
  • Overgangsalder
  • Videre aldring 
Tema 2:
Kosthold for huden
Etter å ha fullført tema 2 har du kunnskap om:
 • Hvorfor et stabilt blodsukker er så viktig for huden, samt hvordan blodsukkeret stabiliseres
 • Hvilken rolle insulin og IGF-1 spiller ved hudproblemer
 • Hva eikosanoider er og hvilken rolle de spiller ved inflammatoriske hudsydommer
 • Viktige næringsstoffer for huden og deres virkning:
  • Hudvitaminer
  • Hudmineraler
  • Essensielle fettsyrer og fett generelt
  • Aminosyrer, gelatin og kollagen
  • Probiotiske bakterier
 • Hvorfor fermentering av matvarer er gunstig for huden
 • Hvorfor ekte kraft er gunstig for huden
 • Paleokostholdet som utgangspunkt ved hudproblemer
 • Ulike drikkevarers betydning for hudhelsen:
  • Brus
  • Melk
  • Vann
  • Kaffe og te
  • Alkohol
 • Matallergi, proteinintoleranse, matintoleranse og histaminintoleranse, og hva dette har med hudproblemer å gjøre
 • Generelle kosttilskudd for hud, fordøyelse og avgiftning/detox
Tema 3
Årsaker og behandling
Etter å ha fullført tema 3 har du kunnskap om:
 • Hvordan du bør gå frem ved konsultasjoner for å finne årsaker til hudproblemer
  • Hvilke spørsmål du bør stille
  • Hvorfor matdagbok er et nyttig verktøy, hvordan den føres og hvordan den brukes i etterkant
 • Hvilken sammenheng ses i den vitenskapelige litteraturen mellom tarmens og hudens helse
  • Hvordan probiotika kan forbedre hudlidelser
 • Hvilke systemer i kroppen du bør fokusere på ved hormonubalanse samt tiltak for å balansere hormonene
 • Medikamenter brukt i konvensjonell hudbehandling
 • Hudproblemene akne, rosacea, psoriasis og eksem
  • Hva er det?
  • Hvordan og hvorfor oppstår det?
  • Naturlig behandling: kosthold, kosttilskudd, livsstil, naturlig symptomlindring
Tema 4: 
Naturlig hudpleie
Etter å ha fullført tema 4 har du kunnskap om:
 • Forskjellen mellom konvensjonell, naturlig og økologisk hudpleie, samt ulike begreper som benyttes i markedsføring av naturlig hudpleie
 • Ulike merkeordninger og sertifiseringer av økologisk hudpleie
 • Mistenkelige ingredienser i konvensjonell hudpleie
 • Naturlige ingredienser i naturlig hudpleie
 • Bruk av baseoljer, eteriske oljer og blomstervann
 • Egenproduksjon av naturlige hudpleieprodukter samt oppskrifter
 • Lover og regler for salg av kosmetikk og hudpleie

Og ferdigheter i:
 • Hvordan lage naturlige hud- og kroppspleieprodukter samt kosmetikk
 • Hvordan behandle håret på en naturlig måte
 • Hvordan lage naturlig tannkrem og hvordan rense tennene og fjerne misfarging på en naturlig måte
 • Hvordan tilpasse oppskrifter til ulike hudtyper og hudproblemer
Tema 5: 
Aldring og anti-aging
Etter å ha fullført tema 5 har du kunnskap om:
 • Hvordan huden eldes og hva som skjer med huden i overgangsalderen
 • Tre skjønnhetsfiender:
  • Frie radikaler og oksidativt stress
  • Inflammasjon
  • Glykering og AGE-dannelse
 • Konvensjonell rynkebehandling
 • Soling og solbeskyttelse
  • Positive effekter av solen
  • D-vitamin og hva som faktisk er et optimalt nivå
  • Solkrem: ulike filtre, skadelige ingredienser og hjemmelaget solkrem
  • Hvordan beskytte seg mot solforbrenning ved hjelp av kostholdet
 • Anti-aldringseffekter av kollagen- og MSM-tilskudd
 • Gener og epigenetikk
  • Aldring i et større perspektiv
  • Hvor mye av aldringsprosessen som skyldes gener, og hvor mye som skyldes miljø
  • De viktigste genene knyttet til aldring og hvordan de kan skrus av og på
 • En fullstendig protokoll for hvordan aldringsprosessen kan bremses og hvordan symptomer på for tidlig aldring kan reverseres

 

Det er ingen opptakskrav, men det anbefales at du har grunnleggende kunnskaper om kroppens anatomi og fysiologi på nivå med forkurs anatomi og fysiologi

Kurset er åpent for alle


 

Kurset er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen.  Artiklene er basert på ulike kilder, blant annet vitenskapelige studier, annen faglitteratur og kompetansen til ulike fagpersoner tilknyttet skolen. 

I tillegg til pensumartikler, får du tilgang til en rekke verktøy inne på nettskolen. 

Kurset er delt inn i 5 temaer som tas over 5 måneder. Du har tilgang i 6 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 800 per 6 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av 2-3 kvelder per uke til lesing og oppgaveløsning.

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innleveringsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det quizoppgaver som rettes automatisk.

Eksamen

Det er ingen eksamen i dette kurset

Vitnemål

Studenter som har fullført studiet, bestått de obligatoriske innsendingsoppgavene og quizzene vil få vitnemål.

Studieavgift: kr 4 200,- 
Delbetal fra kr 807 (6 avdrag)
Kan jeg jobbe raskere? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid? 
Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 800,- per 6 måneder. 


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole