Tunsberg

Helsekostveileder

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (47 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 1200 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: 8-12 måneder
Sted: Nettstudium
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 9800 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
 

Jobber du i helsekostbransjen? Er du terapeut? Eller er du bare interessert i helse? Da er dette studiet for deg!

Helsekostveileder er utviklet spesielt for deg som jobber innen helsekostbransjen, men passer for alle som er interessert i faget. Studiet er kjedenøytralt og kan tas uansett hvilken helsekostkjede du jobber for. Det passer også for deg som er leverandør/distributør og ønsker en bredere kompetanse innenfor faget.

Studiet er produktnøytralt. Det vil si at du ikke lærer om enkeltprodukter, men om virkestoffer, sammensetninger og opptaksmekanismer.

Helsekostveileder passer også for deg som er terapeut eller kostholdsveileder og som ønsker mer produktkunnskap. Med økt kunnskap om hvordan man oppnår best effekt med kosttilskudd, vil dine klienter få bedre resultater. 

Hva går Helsekostveileder ut på?

Interessen for kosttilskudd og naturlige produkter har økt mye de siste årene, og helsekostbransjen er i vinden som aldri før. På grunn av økt konkurranse fra nettbutikker og dagligvare, og stadig flere kunnskapsrike kunder og klienter, stilles det i dag høye krav til helsekostansatte og terapeuter.

Ved å studere til helsekostveileder vil du lettere kunne rådgi kunder og klienter angående kosttilskudd ved ulike helseproblemer. Dette mener vi er avgjørende for å lykkes i butikk og som terapeut.

Vårt mål med dette studiet er at du skal bli faglig dyktig innen produktkunnskap, kundebehandling og veiledning. Du skal lære å selge med hjertet slik at kunden forlater butikken, og klienten forlater konsultasjonen, blid, fornøyd og med følelsen av å ha fått dekket sine behov. 

Du vil også lære om matens betydning for helsen, og hvordan mat og kosttilskudd kan kombineres for best mulig helse. 

Etter fullført studium har du kunnskap om: 

 • De viktigste lover og regler. Vi har lagt vekt på regler rundt merking og markedsføring, og hvilke råd du har lov å gi til kunder.
 • God kundebehandling og veiledning.
 • De fleste kosttilskudd og andre produkter som blir solgt gjennom helsekostforretninger, hvilke situasjoner de passer til og hvordan de brukes.
 • Interaksjoner, spesielt mellom kosttilskudd og medisiner. Bivirkninger og kontraindikasjoner.
 • Opptaksmekanismer, fordøyelse, ulike kjemiske forbindelser i kosttilskudd og tidspunkt og kombinasjoner for best mulig opptak.
 • Kosthold tilpasset ulike målgrupper. 
 • Utbredte helseproblemer og hvilke tiltak som kan anbefales.
 • Bruk av relevante oppslagsverk: når, hvordan og hvorfor bør de brukes.

Du får vitnemål med tittelen Helsekostveileder TMS etter gjennomført og bestått studium.
tunmed.no
Helsekostveileder
Rated 5/5 based on 26 customer reviews

Noen anbefalinger

«Som ansatt i helsekost opplever jeg at dette studiet har gitt meg kunnskap som er meget relevant i møte med kundene mine. Det å lære å se mulige sammenhenger mellom ulike plager og så komme med råd til kundene utifra det, er noe av det jeg har lært i dette studiet. Jeg vil absolutt anbefale dette studiet! »

Elise
«Veldig takknemlig for at jeg valgte å ta dette studiet. Jeg tok det mest av alt for å optimalisere egen helse, men det å kunne ha det som jobb også er jo helt supert 💜 »

Jannicke
Helsekostveileder
«Jeg startet en Sunkost-butikk og for å kjenne meg trygg i jobben var dette studiet viktig for meg. Jeg har lært mye som er relevant for min hverdag og veldig glad for at jeg kunne gjennomføre dette studiet på nett nå i disse koronatider. Jeg føler at kundene mine er glade for kunnskap bak disken. Anbefaler det til alle som har behov for å lære mer om helsekost. »

Kari Lianger
Helsekosteier
...
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg syns det er veldig spennende lære om hvordan alt henger sammen i kroppen vår, jeg har selv hatt helseutfordringer med en mage som ikke har fungert så bra, å nå etter dette studiet har jeg mye mer forståelse av hvordan tarmen fungerer og hvor viktig den er for at alt annet skal fungere bra også. Jeg brenner virkelig for dette med kropp og helse og et bra kosthold. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli og ta et dette studie på nettet fordi jeg aldri har gjort det før, og det har gått så fint, nettskolen er oversiktlig og ryddig, alt av pensum ligger inne og man kan kjøpe bøker om man vil. Er også kjempe fornøyd med læreren. Så nå håper jeg at jeg kan få jobb som Helsekostveileder i en helsekostbutikk. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte dette studiet, og at jeg nå sitter igjen med masse kunnskap som jeg tar med meg videre i livet, og et stort pluss er at jeg nå kan hjelpe mennesker til en bedre hverdag. Alt i alt tipp topp tommel opp :) Anbefales på det varmeste. Hilsen Tina. »

Tina Gyllensten
Helsekostveileder
«Jeg jobber i helsekosten, derfor var det et godt valg å ta helsekostveileder. Har vært et meget nyttig studie som jeg får brukt daglig på jobben, mange av problemstillingene i utdannelsen er noe jeg møter daglig. Kan på det varmeste anbefales videre. God, informativ og utfyllende tilbakemelding fra læreren. Mvh Anne Kari Kristensen, Helsekostveileder »

Anne Kari Kristensen
Helsekostveileder
«Dette var et supert kurs, med mye spennende stoff. Læreren er veldig flink og hyggelig. Kurset kan virkelig anbefales. »

Hege Merethe
apotektekniker, kostholdsveileder
«Dette studie har vært utrolig spennende og lærerikt! Ikke minst en dyktig lærer og gøye oppgaver. Jeg måtte avslutte det forrige studie mitt på UiA da jeg ble for stresset, og slet med betennelse i magen, og etter mye søk om helse og naturlige løsninger kom jeg over studiet Helsekostveileder her. Dette er perfekt da jeg får holde på med dette hjemme og bli frisk, samt lære mye om helsekost jeg kan ta med videre og hjelpe andre med. Om du så skal jobbe på helsekost eller er interessert i helse og kunnskap, så vil jeg sterkt anbefale dette flotte kurset! »

Elisabeth Aspen
Helsekostveileder
«Fantastisk kurs der jeg føler at jeg har fått utrolig mye igjen for pengene. Nå kan jeg føle meg trygg når jeg anbefaler varer i min helsekostbutikk. »

Malin
Helsekostveileder
«Dette var et superinteressant og lærerrikt studie som jeg virkelig anbefaler på det sterkeste. »

Mie Pedersen
Helsekostveileder
...
«Vil anbefale dette studiet på det sterkeste! Kjempespennende og lærerrikt. Veldig ryddig, enkelt å forstå gangen i det og en engasjert lærer bare noen tastetrykk unna om det skulle være noe. Raske tilbakemeldinger fra lærer, med gode og utfyllende svar. Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville lære mer om generell helse og kosthold. Mest fordi jeg har vært kronisk syk i over 14 år og fordi jeg mistet min mor i kreft i 2016. Etter alle disse årene har jeg dessverre mistet litt troen på helsevesenet, så da var det på tide å søke mer kunnskap på egenhånd og dette var absolutt rette veien å gå. Angrer ikke ett sekund på at jeg tok sjansen. Det har absolutt gitt mersmak og jeg er allerede klar for neste studie hos Tunsberg. »

Ann Catrin Ancorini
«For 2 år siden overtok eg en Helskostbutikk. Eg var alltid interessert i mat og helse og fordi eg driver med triathlon som betyr mye trening måtte eg i ung alder finner ut hvordan eg kan få all næringen kroppen trenger i meg. For å kunne hjelpe kundene enda bedre bestemte eg meg å ta en utdanning. Etter en vurdering valgte eg å ta studiet ved Tunsberg Medisinske Skole. Eg angre ikke i det minste. Opplegget er veldig strukturert og oversiktlig og med det vesentlige og i tillegg mye ekstrainformasjon. Eg kunne ta utdanningen i min fart og er veldig fornøyd nå. Alltid noe å lære i etterkant også, men første steget er gjort og skolen tilby mange kurs i tillegg som kan være aktuelle for meg senere. »

Conny Bloch
Helsekostveileder
...
«Som ny eier av helsekostbutikk var dette kurset fantastisk. Jeg har utdanning i biologi og har vært interessert i ernæring og natur medisin hele livet, men manglet mye kunnskap som jeg fikk i dette kurset. Det var utdypende, inspirerende og aktuelt og jeg har anbefalt det til ansatte som også har tatt kurset. »

Rita Camilla Kristensen
Eier av helsekostbutikk
«Jeg har studert helsekostveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Mitt valg for dette faget kom da jeg mistet moren min i kreft i oktober 2017. Jeg har tidligere studert helsefag og sykepleierfag, men jeg ble kronisk syk under utdanningen og måtte avslutte studiet. Mitt valg for denne utdanningen var at jeg ble bevisst på hvor viktig kosthold og tilskudd er for vår helse og hvor mye vi selv kan gjøre for å forebygge sykdommer. Jeg har nå valgt å ta naturlig hudhelse, og er veldig glad for at jeg fant Tunsberg Medisinske Skole. »

Ingjerd Næss
Helsekostveileder
«Jeg jobber i en helsekostbutikk og ble anbefalt å ta kurset «Helsekostveileder» av mine kollegaer. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for jeg har lært utrolig mye gjennom dette studiet. Jeg føler nå at jeg har mye kunnskap jeg kan dele med kundene mine og hjelpe de med å få en bedre helse. Og jeg kommer også til å dra nytte av denne kunnskapen i mitt eget liv. Hvordan kroppen fungerer, både utvendig og innvendig, og hvordan få og opprettholde en god helse er så viktig at jeg synes alle burde hatt mulighet til å lære dette. Jeg kan virkelig anbefale dette kurset :-) »

Liss Dahle
Helsekostveileder
«Et kjempeflott studie som bare var helt rett for meg! Jeg vil bare ha mer og blir å hive meg på kostholdsveileder. God veiledning i studiet og raskt svar om man lurte på noe. Anbefaler virkelig dette til andre :-) »

Lena Kristin Bye
Helsekostveileder
«Utrolig flott studie! Har hatt det kjempe moro. Lært utrolig mye, og læreren er veldig hjelpsom og svarer raskt hvis man har spørsmål til en oppgave. Lært mye om mat, vitaminer, tilskudd, økologiske ting, oppskrifter til hjemmelaga produkter osv. Kan ikke få rost denne skolen nok. Jeg kommer til å være evig student her inne siden de har så mye bra :D Vil lære meg alt sammen ;) Tusen takk for et flott studie! Dere gjør en flott jobb! Skulle bare ønske jeg bodde nærmere skolen ,og kunne kommet til skolen :) »

Inger Monica
«Jeg har alltid vært opptatt om ernæring og helse. I 2009 kunne jeg konkludere studiene mine ved Universitet i Rio de Janeiro, Brasil. Jeg er utdannet biolog og det var spennende å studere biologi. Etter en stund begynte jeg å tenke på hvordan kosthold og kosttilskudd kan være viktig for mennesker, og jeg tenkte å studere noe som kunne gi meg en god kunnskap om det! Etter å lest om helsekostveileder hos Tunmed, fikk jeg mye interesse om å begynne på det kurset, og det var helt fantastisk. Jeg kunne lære mange ting, har hatt en veldig god veileder, i tillegg har jeg fått jobb som helsekostveileder. Dette kurset har vært veldig lærerikt. I dag kan jeg hjelpe mange kunder på den beste måten. Jeg kan snakke med dem om ulike interaksjoner, om supermat, tilskudd, trening og hvordan å forebygge sykdommer og andre helseproblemer etc. Det er viktig! Jeg vil takke Tunsberg Medisinske Skole og min veileder for å ha lært meg mange nye ting. Det var veldig koselig å ha tatt dette kurset! håper å hjelpe mer og mer folk som trenger min veiledning nå som helsekostveileder! :) Med vennlig hilsen »

Debora Dahle
Helsekostveileder
«Dette har vært et lærerikt og spennende studium.Studiet er godt satt sammen med interessante yrkesrelaterte oppgaver som er direkte knyttet til arbeid som helsekostveileder. Med dyktig faglærer og et hjelpsomt skolemiljø. Er man interessert i helse og ernæring og liker og jobbe med mennesker så er dette en kjempe fin vei og gå. Anbefales på det varmeste.»
Thomas K Mikkelsen
Helsekostveileder TMS
«Det å jobbe i en helsekostbutikk uten å ha grunnleggende kunnskap om kropp og helse er uheldig for bransjen. Det å ta Helsekostveileder-utdannelse øker kunnskapsnivået i bransjen, noe som er viktig når vi tenker på den økte konkurransen vi har både fra netthandel og i ulike butikker som primært ikke jobber med helsekost. Kundene må være trygge på at de kan henvende seg til en helsekostbutikk og få en god veiledning og hjelp for de plagene de har. Det viktigste for meg som helsekostveileder er å kunne hjelpe mine medmennesker til et sunnere og bedre liv og det føler jeg at utdannelsen har bidratt til! Anbefaler alle som jobber i en helsekostbutikk å ta utdannelsen. Man blir mye tryggere i jobben og vi er med på å heve nivået i bransjen. »

Sylvia Perny Nerland
Helsekostveileder
«Ble veldig godt tatt vare på som student hos Tunsberg Medisinske Skole. Lærer ga gode tilbakemeldinger og konkrete forslag dersom hun mente jeg burde lese mer på div. tema. Fikk også snarlige tilbakemeldinger som er positivt når man skal gå gjennom ganske mye av pensum på kort tid. Anbefaler alle som jobber med helsekost å ta dette studiet for å stå bedre rustet til en hverdag med kunder som har mange spm. og ønsker gode råd og veiledning fra oss som jobber i helsekostbutikker. »

Oddrun Kvam Ånonli
Helsekostveileder
«Et fantastisk flott studie som stimulerer en formidabel utvikling på det faglige feltet ila ganske kort tid. Jeg har lært masse og jøss så mye mer finnes det å lære! Ble motivert til å lære enda mer og gå dypere inn i stoffet. Veldig bra oppbygning av studiet med temaer som følger og utdyper hverandre; både quiz og skriveoppgaver og fantastisk tilbakemelding fra læreren. Jeg ville anbefale studiet til alle som vil forstå og lære mer om helsekost.»
Anna Bazanova
«Er veldig takknemlig for at jeg kom over studiet helsekostveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Jeg har lært utrolig masse ved å løse caser og quiz på studiet.. Egenstudie med forslag til oppslagsverk, linker, nettsider etc. har vært til stor hjelp - og inspirasjon. Lærer Signy har gitt målrettede tilbakemeldinger og har hele tiden gitt forslag til evt. bedring/annet fokus etc. Dette studiet anbefales på det sterkeste dersom du har interesse for, eller driver en helsekostbutikk. Jeg selv driver Life Amfi Steinkjer og har hatt stort utbytte av dette studiet - så gleder meg til å henge opp vitnemålet i min butikk som et bevis og en trygghet for kundene at de nå får profesjonell hjelp og rådgiving fra en Helsekostveileder! Tusen takk for de fine måneder med læring. Ta gjerne kontakt med meg dersom dere har spørsmål om studiet :) »

Oddrun Kvam Ånonli
Helsekostveileder
«Tusen, tusen takk for denne gang. Eg ha kosa meg max og spekulert/lest masse. Studiet falt bare i fanget på meg gjennom Facebook. Eg hadde alle "grunnbøkern", og det passa bare så midt i blinken for meg, så etter litt frem og tilbake så heiv eg meg på. Dette har gitt meg mye større forståelse om hvordan ting kan henge sammen. UTROLIG SPENNENDE. Dette har eg ikkje angra på, så eg kommer tilbake etterhvert på detox og kostholdsveileder. Eg må jo dypere ned i materien. :))) Nå skal eg bare konsentrere meg om å få unna en konfirmasjon + starte en Sunkostbutikk her på Leknes i Lofoten.»
Mona Halvorsen
«Et veldig lærerikt og interessant studium. Føler meg mye tryggere nå i forhold til å gi kundene god veiledning. Gjør også jobben ennå mer interessant når en har mer kunnskap. Jeg anbefale alle som jobber i en helsekostforretning å ta dette studiet.»

Liv Bente Hansen
Helsekostveileder og Kostholdsveileder
«Tusen takk for et inspirerende og lærerikt studie. Oppgavene er spennende, og kan relateres til situasjoner i virkeligheten. Godt å ha 4 uker på hver hjemmeoppgave, og å slippe noe som helst eksamenspress. Her kan man lære i eget tempo. Lærerne gir konstruktive og oppmuntrende tilbakemeldinger. Anbefales ! :)»
Monica Tomassen
Helsekostveileder
«Dette har vært et utrolig lærerikt studium. Og tilbakemeldingene fra lærerne er gode og nyttige, slik at man lærer enda mer. Studiet gir trygghet og kunnskap til å gjøre en god jobb som veileder, og jeg anbefaler utdanningen til andre helsekostarbeidere.»
Wenche Røberg
Helsekostveileder
 Skriv en ny anbefaling!
Studiet er delt inn i 8 temaer.
 

Tema 1
Introduksjon til helsekostbransjen

 • Bakgrunnshistorien til helsekostbransjen.
 • Hva helsekostbransjen kan bidra med og forskjellen på å kjøpe helsekost i butikk og via Internett eller postordre.
 • Hvorfor det er viktig at helsekostansatte har grunnleggende kunnskaper om helse og ernæring, bransjen og produktene som selges.
 • Hva en helsekostansatt har lov og ikke lov å si til kunder.
 • Lover og regler angående merking og markedsføring av kosttilskudd.
 • Kundebehandling: hvordan skape tillit og en god relasjon?
 • Lære å stille de riktige spørsmålene for å bedre forstå kundens behov og kunne rådgi riktig.
 • Omtankesalg: hvordan selge med hjertet?

Tema 2
Kosttilskudd 1

 

Etter fullført tema har du kunnskap om de ulike kategoriene med kosttilskudd en helsekostforretning selger; hvilke type tilskudd finnes i hver kategori, når og hvordan brukes de?

 • Vitaminer og mineraler
  • Multivitamin
  • Enkeltstående vitaminer og mineraler
 • Aminosyrer
  • Hva er aminosyrer?
  • Hvordan brukes de ulike aminosyrene?
 • Fettsyrer
  • Forskjellen på fettsyrer og når de ulike brukes
  • Omega 3/6-balanse
 • Energi, lyst og søvn
  • Adaptogene urter
  • Tilskudd for energi, søvn og lyst
 • Muskler, skjelett og ledd
  • Revmatiske lidelser og gode tilskudd
  • Muskel- og skjelettplager og gode tilskudd
 • Overgangsalder, hormonelle ubalanser og intimhelse
  • Vanlige hormonelle ubalanser og gode tilskudd
  • Tilskudd for god intimhelse

Tema 3
Kosttilskudd 2

Etter fullført tema har du kunnskap om de ulike kategoriene med kosttilskudd en helsekostforretning selger; hvilke type tilskudd finnes i hver kategori, når og hvordan brukes de?
 • Mage/tarm
  • Vanlige ubalanser i fordøyelsen
  • Probiotika og prebiotika og hvordan de påvirker hverandre
  • Gode fordøyelsestilskudd 
 • Immunforsvar
  • Vitaminer, mineraler og urter for immunforsvaret
  • Antioksidanter
 • Detox
  • Hva, når og hvordan detoxe?
  • Rensende mat, urter og tilskudd
 • Supermat
  • Hva er supermat?
  • Hvilke tilskudd finnes og hvordan brukes de?
  • Supermat som detox
 • Trening
  • Proteinpulver og aminosyrer 
  • Prestasjonsfremmende tilskudd
 • Vektnedgang
  • Kosthold og livsstil
  • Tilskudd for vektnedgang 
 • Mor og barn
  • Viktige tilskudd til gravide og ammende
  • Viktige tilskudd til spedbarn og barn

Tema 4
Opptak, interaksjoner og kontraindikasjoner

 • Viktigheten av en god fordøyelse med hovedvekt på magesyre-, enzym- og galleproduksjon.
 • Ulike kjemiske forbindelser i kosttilskudd og hvordan de påvirker opptak.
 • Tidspunkt for best opptak, hvilke kosttilskudd som bør tas sammen, hvilke som bør tas alene, hva som bør tas på tom mage og hva som bør tas til måltid.
 • Mulige interaksjoner mellom ulike kosttilskudd.
 • Mulige interaksjoner mellom kosttilskudd og legemidler.
 • Kontraindikasjoner og spesielle hensyn.

Tema 5
Mat og hjem

 • Viktigheten av å velge økologisk og/eller biodynamisk, forskjellen på dette og konvensjonelle matvarer, og Debio- og Demeter-merking.
 • Allergier og intoleranser.
 • Ulike typer mel og spesialprodukter.
 • Ulike søtningsalternativer.
 • Kostholdsråd for veganer og vegetarianere. 
 • Belgfrukter, nøtter, frø og spiring.
 • Urter og krydder og deres bruksområder.
 • Allergivennlige og miljøvennlige husholdningsartikler.

Tema 6
Hud- og kroppspleie

 • Huden og dens aldring.
 • Viktige næringsstoffer for hud, hår og negler.  
 • Stabilt blodsukker og fettsyrebalanse for sunn og frisk hud. 
 • Viktigheten av å velge økologisk og naturlig hudpleie.
 • Skumle stoffer i konvensjonell hudpleie. 
 • Naturlige stoffer i økologisk hudpleie.
 • Eteriske oljer, baseoljer og deres viktigste bruksområder.
 • Hvordan lage egne hud- og hårpleieprodukter, samt oppskrifter og gode tips.
 • Skadevirkninger av aluminium og fluor.
 • Solbeskyttelse.

Tema 7
Fordypning 1

Du skal i dette temaet, i tillegg til å få ny kunnskap, sette sammen alt du har lært til nå, og bruke det i praksis mens du jobber med en større case-oppgave.

Etter fullført tema har du kunnskap om:
 • Insomni
  • Hva er det?
  • Kosthold ved insomni
  • Kosttilskudd ved insomni
 • Eldre
  • Utfordringer med næringsinntak og -opptak
  • Aldersforandringer i hjernen
  • Kosttilskudd til eldre
  • Kalsium og osteoporose
 • Hjerte-karsykdom
  • Høyt blodtrykk og kolesterol
  • Forebyggende kosthold
  • Forebyggende kosttilskudd

Tema 8
Fordypning 2

Du skal i dette temaet, i tillegg til å få ny kunnskap, sette sammen alt du har lært til nå, og bruke det i praksis mens du jobber med en avsluttende case-oppgave.

Etter fullført tema har du kunnskap om:
 • Proteinintoleranse og lekk tarm
  • Hvordan og hvorfor oppstår proteinintoleranse?
  • Hva er lekk tarm?
  • Hva kan vi gjøre med lekk tarm og proteinintoleranse?
 • Allergi og naturlige tiltak
 • Diabetes type 2 og metabolsk syndrom
 • Mental helse og biokjemiske ubalanser
  • Depresjon og nedstemthet
  • Angst og uro
  • ADHD og adferdsproblemer hos barn
  • Migrene og hodepine

Det er ingen opptakskrav.

Studiet er åpent for alle.

Utenlandske søkere

Alle fagartikler er på norsk og krever altså normalt gode norskkunnskaper. Innsendingsoppgavene kan skrives på norsk, dansk, svensk eller engelsk. Svar fra faglærer er på enten norsk eller engelsk.
 

Studiet er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen.

Studiet er delt inn i 8 temaer som tas over ca. 8 måneder. Du har tilgang til kurset i ca. 12 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 1200 per 6 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

Det er én quiz og én innsendingsoppgave til hvert tema. Quiz rettes automatisk, mens innsendingsoppgavene rettes av lærer og du får en grundig tilbakemelding.

Flere av innsendingsoppgavene er case-oppgaver som er knyttet opp mot situasjoner du vil møte i en helsekostbutikk. Oppgavene vurderes med bestått/ikke bestått.

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av 2-3 ettermiddager/kvelder per uke til lesing og oppgaveløsning.

Pensumlitteratur

Pensum består av en lang rekke artikler inne på nettskolen, som er sammendrag av annen litteratur og/eller relevant forskning. 

Det er i tillegg to anbefalte bøker i dette studiet: Supermat av John Opsahl og Näringsmedicinska Uppslagsboken av Peter Wilhelmsson. Begge bøkene er gode oppslagsverk å bruke i jobbsammenheng. Når du kan å bruke oppslagsverk riktig, slipper du å kunne alt utenat. 

Den store boken om vitaminer og mineraler av Saul W. Hoffer er også svært nyttig å lese, spesielt dersom du ikke ønsker å kjøpe Näringsmedicinska Uppslagsboken, som er et mye større og bredere oppslagsverk, men på svensk.

Les mer om Anbefalt litteratur her.

Eksamen

Det er ingen eksamen i dette studiet.

Vitnemål

Du må ha besvart og fått godkjent på quiz og innleveringsoppgaver for å bestå kurset og få vitnemål.

Studieavgift: kr 9 800,- 
Delbetal fra kr 1 104 (10 avdrag)
Kan jeg jobbe raskere?
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer enda en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid?

Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 1200 pr 6 måneder.

 
Får jeg rabatt dersom jeg jobber i en helsekostforretning allerede?
Kontakt kjedekontoret der du er ansatt. Vi har rabattordning med noen kjeder.
 

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole