Tunsberg
Glemt passord?

Gentesting

Varighet: 4-6 måneder
Sted: Nettstudie
Nettstudie: Kr 3000 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
Nå kan du som terapeut ta i bruk gentesting som et verktøy for å gi presise råd til dine pasienter. 

Opptak til kurset er midlertidig stengt det går igjennom en større oppdatering og revidering. Bruk skjema til høyre for å bli kontaktet når vi åpner opp for påmelding igjen. 

 

En gentest gjør deg i stand til å gi enda mer spesifikke råd om livsstil og kosthold, tilpasset pasientens genetiske utgangspunkt.

 • Har du pasienter hvor det er vanskelig å finne de underliggende årsakene til problemene?
 • Har du pasienter som ikke responderer på din behandling, selv om de gjør alt riktig?
 • Lurer du på hvorfor noen ikke går ned i vekt selv om de gjør alt riktig? 

Gentesten dekker over 100 variasjoner i DNA, såkalte SNPer, og er en av de rimeligste og mest omfattende analysene som finnes i dag.

Med svaret på testen følger konkrete tiltak som hjelper behandleren med å gi pasienten et optimalt og personlig tilpasset helse- og livsstilsprogram inkludert kost- og ernæringsforslag.

Kurset arrangeres i samarbeid med Helsetest AS.

Hvis du ønsker, vil du som kursdeltager kunne ta en gentest på deg selv til en sterkt redusert pris. 

Noen eksempler på hva man kan få svar på gjennom testen 

Vi har fått henvendelser fra veldig mange som har lyst til å ta testen selv, så her er det helt klart store muligheter for deg som terapeut til å få tilgang til et populært, spennende og ikke minst nyttig verktøy.tunmed.no
Gentesting
Rated 5/5 based on 1 customer reviews

Noen anbefalinger

...
«Gleder meg stort til å tilby gentest til pasientene mine. Har matintoleransetest, fettsyretest, hårmineralanalyser allerede i mitt verktøyskrin. Føler nå at jeg har starta i feil ende før. Ved å begynne med gentesten får man en helt annen oversikt og kan gå videre med de tester som er viktig og aktuelle for pasienten samt hva pasienten bør følge opp selv fremover. En veldig god test for forebyggende helse eller for å finne ut av diffuse plager ingen kan forklare. Lærer Linda har vært god å ha ved spørsmål underveis og forklarer klart og greit så man forstår sammenhengene. Hun har utrolig god faglig kompetanse og er et levende leksikon :) Anbefaler studiet på det varmeste! »

Connie Kind
Kostholdsveileder
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset er utviklet av laboratoriet smartDNA i Victoria, Australia. Det legges stadig til nye SNP’s som kan testes og gi nyttige svar og løsninger.

Kurset er oversatt av Stein Flaatrud og Linda Rahbek, som også har lagt til relevante oppdateringer i behandlings- og tiltaksdelen i undervisningen.

Testen omfatter 100 DNA-variasjoner, blant annet:

 • Fettmetabolisme – i forhold til hjerte- og karproblemer
 • Metabolsk syndrom- og diabetesrisiko
 • Inflammasjonstendens 
 • Saltsensitivitet i relasjon til høyt blodtrykk
 • CoQ10 konverterings- og opptaksevne
 • Omega-3- og omega-6-behov 
 • Vitaminer (opptak og bruk): B2, B12, C, D og E
 • Metyleringsevne: funksjonen til folat, B12 og B6
 • Kolinbehov og dets rolle som metyldonor
 • Koffeinnedbrytning og høyt blodtrykk
 • Disponering for cøliaki
 • Laktoseintoleranse
 • Kroppens evne til å takle oksidativt stress
 • Fase I avgiftning i lever + østrogennedbrytning
 • Fase II avgiftning i lever
 • Vektmarkører: gener for overspising, metthetsfølelse og hvilken næringssammensetning som er ideell for den enkelte
 • Treningsprofil samt blodtrykksrespons i forbindelse med trening
 • HPA-aksen og kroppens stressrespons
 • Årstidsvariasjoner – påvirkning på søvn, appetitt og psyke/humør
 • Samlepunktet fysiogenetikk, som er en integrering av genetiske og funksjonelle variasjoner

Dette kurset egner seg for:

 • Biopater
 • Ernæringsterapeuter
 • Kostholdsveileder TMS
 • Bachelor eller master i ernæring
 • Leger og annet helsepersonell med etterutdanning i ernæring eller funksjonell medisin

Har du en utdanning som ikke står på denne listen, ta kontakt, så tar vi en individuell vurdering av din kompetanse. 

Opptakskrav
Det er et krav at du har gjennomført en utdanning fra minst en av fagretningene over.

Dette er et rent nettstudium. Pensum ligger som norkse artikler inne på nettskolen. I tillegg er den engelske boken «Gene Genious», som er skrevet av Dr. Margie Smith, en del av pensum. Den koster kr 275 og kan bestilles hos Helsetest AS. 

Varighet og forlengelse

Nettstudiet gjennomføres på ca. 4 måneder. Du vil ha tilgang til nettskolen i 6 måneder. Dersom du trenger mer tid, kan du forlenge tilgangen for kr 800 per 6 måneder. Dette kan du gjøre så mange ganger du ønsker.

Arbeidskrav

Studenten vurderes ved hjelp av quiz og innsendingsoppgaver. Det er én quiz for hvert tema og én innsendingsoppgave i siste tema. Disse må være godkjent for å bestå kurset og få kursbevis.

Nettstudie: kr 3 000,- 
Delbetal fra kr 595 (6 avdrag)

Studieavgift nettstudium: kr 3 000

Kostnad for gentest

Du vil rett etter påmelding og betalt kursavgift få tilsendt et test-kit. Det er frivillig om du ønsker å benytte deg av dette (det må benyttes innen 6 måneder). Du får dette til en spesialpris: kr 2900 (normalpris er kr 4500 for pasient).

Hvem står bak SmartDNA? 

Grunnleggeren av smartDNA er Dr. Margaret Smith.

*NZCS Microbiology, Med Lab Sci Histology and Cytology, FNZIMLS, BSc (Hons), PhD, MHGSA Scentific Director and Co-Founder of smartDNA, Molecular Geneticist and Author 

Dr. Margie Smith er en molekylær genetiker med over 25 års erfaring innen neurogenetikk, kreftgenetikk og ernæring i forhold til gener. Hun har jobbet ved store universitetssykehus i New Zealand og Australia. I begynnelsen jobbet Margie som avdelingsleder, med familier som var rammet av Alzheimers sykdom, og senere med diagnostisk screening for arvelig bryst- / eggstokkreft og sjeldne kreftformer. I tillegg utviklet hun screeningmetoder for molekylær mikrobiologi og hematologi innen patologiske tjenester.

Margie har publisert artikler innen både kreft og neurogenetikk, og hun har nylig bidratt til en publikasjon om demens. Hun er også forfatter av boken «Gene Genius». Margie var med å stiftet smartDNA Pty Ltd i 2009. Dette selskapet har utviklet rimelige, forutsigbare og forebyggende ernæringsbaserte genetiske tester, og mikrobiomtest for behandlere og deres klienter.

SmartDNA’s ernæringsprofilering er personliggjort, og dekker et bredt spekter av helseområder for å gjøre det mulig for behandlere å sette inn målrettet tilnærming for å bedre helse. SmartDNA har lykkes med å utfordre «one size fits all» tilnærmingen som benyttes innen ernæring og helse.

Nylig har Margie utviklet et patent i forhold til mikrobiomtesting, og hun er opptatt av å gjøre en forskjell innen mage-tarmhelse, med praktiske vitenskapelige tilnærminger og applikasjoner for utøvere og kommersielle enheter (matprodusenter). 


© 2020 Tunsberg Medisinske Skole