Tunsberg
Glemt passord?

Balansering av fettsyrer

Oppstart: Start når du vil
Varighet: 3-5 måneder
Sted: Nettstudium
Kursavgift: Kr 2450 
Vilkår for oppstart og avmelding



100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding

Jobber du med å hjelpe andre til bedre helse, så er balansering av fettsyrer ett av mange områder du bør fokusere på. Ønsker du kunnskap om fettsyrer som ikke er koblet til en leverandør eller et produkt? Kunnskap som er objektiv og forskningsbasert, men samtidig enkelt og oversiktelig presentert.

Lurer du på hvilke fettsyretilskudd som er best?

Media elsker å skrive om fett: hvor farlig mettet fett er, hvor bra omega-3 er og hvor ugunstig omega-6 er. Dagen etter skriver de det motsatte.

Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av informasjon og kosttilskudd, selv for en terapeut. Hvordan skal du forholde deg til all informasjonen, hvem skal du tro på og hva er sant? Og viktigst av alt, hvordan skal du best mulig kunne hjelpe pasientene dine når det er så mye motstridende informasjon ute og går?

Det finnes per i dag over 120 000 vitenskapelige publikasjoner som omhandler omega-3 og dets effekt på helse, men i stedet for å se på enkeltfettsyrer, bør vi se på balansen mellom de mettede, enumettede og flerumettede fettsyregruppene.

Hvordan påvirker for eksempel omega-3-nivået i kroppen nivået av mettede fettsyrer? Og hva skjer med omega-3-nivået når omega-6-nivået økes? Hvordan påvirker forholdet mellom ulike fettsyrer helsa vår, og hvordan kan vi med riktig kunnskap bruke fettsyrer terapeutisk?

Etter endt kurs har du blant annet kunnskap om:

  • Solid kunnskap om fettsyrenes oppbygning og funksjoner i kroppen.
  • Kilder til fettsyrer og hvilke man bør velge.
  • Kostholdsendringer og deres betydning for fettsyresammensetningen i mat og kropp.
  • Hvilke anbefalinger som gis og om disse faktisk er tilstrekkelige.
  • Forskjeller på ulike fettsyretilskudd som selges og optimale doser.
  • Hvordan måle fettsyrestatus og hvilken betydning denne har.
  • Hvordan en ubalansert og en balansert fettsyreprofil ser ut.
  • Hvordan gjenopprette fettsyreprofilen til et naturlig og helsefremmende nivå.
  • Behandlingsprotokoller for ulike grupper, som gravide, barn, personer med ADHD, hudproblemer, depresjon med mer. 



tunmed.no
Balansering av fettsyrer
Rated 5/5 based on 3 customer reviews

Noen anbefalinger

...
«Jeg har tidligere deltatt på et webinar gjennom Tønsberg Medisinske Skole, og var utrolig fornøyd med all den nyttige kunnskapen jeg satt igjen med. Jeg valgte derfor å fortsette å lære gjennom TMS. Studie Balansering av fettsyrer er fullt av spennende, overraskende, og nyttig kunnskap. Det er lettlest og kunnskapen lagt frem på en måte som gjør det lett å forstå. Jeg var så fornøyd med dette studie at jeg umiddelbart etter fullføring meldte meg på et nytt studie gjennom Tønsberg medisinske skole (Optimal trening og ernæring) »

Lene Maria
Hypertrofi coach
«Kunnskap om mat og helse er viktig i vårt samfunn som flyter over av informasjon om hva som er best, godt og sunt. Det å få økt forståelse fra forskere både i Norge og utlandet er tyngden i studiet når du studere hos Tunsberg medisinske. Da jeg jobber med mennesker, og er partner i ett selskap som selger ernæringsprodukter, er siste forskning og ny vitenskap viktig for meg. Dette fordi jeg er både lærer, kundeveileder og forbruker. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av hva mat og ernæring gjør for en god helse, og derfor meldte jeg meg på studiet om fettsyrer. Det har bekreftet en del kunnskap jeg allerede hadde, samt gav meg oppdatert og dypere forståelse for fettsyrer. Har du lyst på økt kunnskap om ernæring og helse anbefaler jeg både studiet om fettsyrer og generelt studier ved Tunsberg. Det er personlig oppfølgning selv om studiet er via nettet, og det er hyggelige og lærerike samlinger. Det er alltid ekstra linker og litteraturtips. Er du i tvil - så bare meld deg på - du kommer til å bli fornøyd! »

Solveig Fredriksen
Barnehagelærer, kostholdsveileder, coach og student
«Valgte studiet da jeg trengte mer dybde og forståelse av temaet. Da jeg på fritiden driver med veiledning rundt kosthold og da særlig viktigheten av riktig balanse mellom omega 3 og omega 6 i kostholdet var dette studiet midt i blinken. Studiet er bygget opp temabasert, med en meget bra pedagogisk tilnærming slik at det er lett for en "ikke profesjonell" helseperson å tilegne seg kunnskapen. Liker særlig godt alle lenker og den faktabasert forskningen som vektlegges i kurset. Her finner en mye ekstra materiell til fordypning videre. Kursets veileder har fulgt opp på en profesjonell måte og bidratt med forklaringer og verdiøkende informasjon underveis. Anbefales. »

Odd Stian Jensen
Veileder kosthold
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset består av 3 temaer. 

Tema 1 – Introduksjon og teori

Etter å ha fullført tema 1 har du kunnskap om:

  • Hva fettsyrer er
  • Forskjell mellom de ulike fettsyregruppene og dets betydning
    • Mettede fettsyrer
    • Enumettede fettsyrer
    • Flerumettede fettsyrer
  • Kilder til fettsyrer i kosten
    • Hvordan det finnes ulike fettsyrer i en type matvare
    • Hvor man finner de ulike fettsyregruppene
  • Opptak av fettsyrer i kroppen og hvilke som er essensielle
    • Konvertering fra essensielle til de med lengst kjedelengde
    • Begrensninger i konverteringen og dets betydning
  • Dannelse av signalmolekyler fra fettsyrer og dets betydning for helsen
    • Pro- og anti-inflammatoriske fettsyrer
  • Hvordan fettsyresammensetningen endres når kostholdet endres
  • Betydning av omega-6/omega-3-forholdet
  • Omega-3 Index og betydning av mengde omega-3 i kosten og kroppen
  • Kolesterol og betydningen av fettsyrer
  • Myndighetenes anbefalinger av fettsyreinntak og dets helsepåstander (EFSA)

 

Tema 2 – Kosttilskudd og testing

Etter å ha fullført tema 2 har du kunnskap om:

  • Hvordan identifisere fettsyreinntaket og fettsyreforholdet i kroppen vha tester
  • Hvilken informasjon kroppens fettsyreforhold gir og hvorfor det er viktig
  • Hvordan fisk blir til fiskeolje og hvilke metoder som brukes
    • Hvilke komponenter tas bort og hvilke tilføres
  • Ulike typer omega-3-tilskudd og hva som skiller dem
  • Hva man bør se etter når man velger omega-3-tilskudd
  • Hva fettsyreoksidasjon er og hvordan kosttilskudd og kroppen beskyttes
    • Påvirkning av antioksidanter
  • Hva miljøgifter, sertifisering og bærekraft har å si for fisk og fiskeolje
    • Bør man spise mer eller mindre av noen typer fisk?
    • Er fiskeolje bærekraftig?
    • Hva med oppdrettsfisk?

 

Tema 3 – Balansering og protokoller

Etter å ha fullført tema 3 har du kunnskap om:

  • Hvordan tolke fettsyreinformasjonen og resultater gitt av en test for deretter å gjøre endringer
  • Hvordan fettsyreprofilen endres når man tilfører ulike fettsyrer som mettete fettsyrer, oljesyre, omega-6 og omega-3 og hva det innebærer
  • Hvordan gjenopprette forholdet mellom fettsyrene med mat og kosttilskudd
    • Hvilke mengder skal man ta?
  • Dagsaktuell fettsyrestatus fra den norske befolkningen basert på kjønn, alder og bruk av kosttilskudd
    • Hvordan det ligger an i forhold til anbefalinger
  • Hvilke fettsyrer som er viktige for ulike grupper, som gravide, barn, de med ulike helseproblemer som ADHD, depresjon, hudproblemer ol.
    • Hvordan påvirker det fettsyrene i blodet?
  • Protokoller for hvordan gjenopprette fettsyrestatus for ulike grupper for å oppnå en positiv helseeffekt
    • Hva bør inntas av mat eller kosttilskudd?
    • Når bør det inntas?
    • Hvilken mengde?

Med forbehold om endringer. 

Dette kurset egner seg for alle som er interessert i sammenhengen mellom fettsyreinntak og helse, men er speielt viktig for deg som gir råd og veiledning om helse til andre.

Studiet er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. I tillegg til pensumartikler, får du tilgang til en rekke verktøy inne på nettskolen. 

Studiet gjennomføres på ca. 3 måneder dersom du setter av 2-3 kvelder i uka til studiet. Du har tilgang i 5 måneder slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Har du behov for mer tid, koster det kr 400 for 3 måneder forlenget tilgang. Du kan forlenge så mange ganger du ønsker.

Oppgave og quiz

Til hvert tema er det én oppgave og én quiz til hvert tema.

Vitnemål

Etter fullført og bestått kurs vil du motta vitnemål med tittelen "Balansering av fettsyrer".

Kursavgift: kr 2 450,- 
Delbetal fra kr 498 (6 avdrag)


© 2019 Tunsberg Medisinske Skole