Tunsberg
Glemt passord?

Nordisk Ernæringskonferanse

Oppstart: 17.04.2021
Sted: Live Nett-TV + opptak i 3 måneder
Nett-TV: Kr 490 
Vilkår for oppstart og avmelding


Bestiller du nå, vil du kunne se Ernæringskonferansen fra 2019 inkludert. Konferansen skulle vært arrangert våren 2020, men er utsatt på grunn av korona.


Hovedtema i år er kronisk betennelse og nytt syn på kreft. Man ser nå at stadig flere av våre livsstilsykdommer har en årsak i kronisk betennelse. Hva betyr dette for behandling og forebygging?

Ny forskning gir ny innsikt om betennelser

Ny forskning gir nå ny innsikt og nye behandlingsmetoder for tidens livsstilssykdommer. Metabolsk inflammasjon (betennelse) og immunsvikt er her de mest sentrale temaene. Vi ser det innen forskningen rundt kreft, overvekt og autoimmune sykdommer.

Verdensledende forsker!

På denne konferansen vil du møte professor Thomas Seyfried fra universitetet Boston College. Hans verdensledende forskning ser på kreft som en metabolsk sykdom. Forskningen viser at kreft kan ha med energiomdannelsen i cellene å gjøre. Dette  fører til en radikal fornyelse av hvordan man bør forebygge og behandle de fleste kreftformer. En behandling Seyfried og hans kollegaer omtaler som «ketogen, metabolsk terapi».

Foredrag på konferansen:

 • Thomas Seyfried: Kreft som en metabolsk sykdom.
 • Ralf Sundberg: Betennelsefri, ny forståelse av årsaken til sykdom.
 • Robert Caesar: Tarmflora, kosthold og metabolsk helse.
 • Sofie og Erik Hexeberg: Bruk mat som medisin!
 • Maria Borelius: Fem trinn for å bremse kroniske betennelser.
Bestiller du nå får du også tilgang til opptak av alle foredragene fra Nordisk Ernæringskonferanse 2019 inkludert uten å betale ekstra. Dette gjelder kun deg som bestiller nå. Se egen fane lenger ned for å se noen klipp, samt program fra 2019-konferansen. Professor Thomas N. Seyfried

Et fundamentalt paradigmeskifte i forståelse av kreft.

Årsakene til kreft er ikke lenger et mysterium, sier Thomas N. Seyfried.

Han er professor ved det prestisjetunge universitetet Boston College. Han fortsetter: «Det beste er at vi nå ser helt nye måter å behandle og forebygge kreft på, som er giftfrie og uten skadelige bivirkninger. Vi snakker om et fundamentalt paradigmeskifte i kreftforståelse!» 

Støttet av evidens fra mer enn 1000 vitenskapelige og kliniske studier, er det med overbevisende tyngde denne uttalelsen kommer fra en av frontfigurene innen denne nye forskningen. I sin banebrytende bok Cancer as a Metabolic Disease, har Seyfried relansert teorien om at kreft er en metabolske sykdom, og ikke en genetisk sykdom, slik det rådende dogmet sier. Den metabolske teorien ble fremmet allerede i 1924 av den tyske Nobelprisvinneren Dr. Otto Warburg, en kjent vitenskapsmann i kretsen rundt Albert Einstein. Den rådende genetiske teorien kom med oppdagelsen av DNA molekylet på 1950 tallet og skjøv Warburgs teori til side, men har aldri vært mulig å verifisere. Nå viser den nye forskningen at de genetiske endringene vi finner i kreftceller er en sekundæreffekt og ikke en årsak. Kjernen til kreft ligger i mitokondriene, cellens små kraftstasjoner. Når disse svekkes tilstrekkelig av miljømessige belastninger i celleplasma, endres cellens metabolisme og genetiske struktur. Denne nye forståelsen sier Warburg hadde rett, og bringer med seg helt nye metoder til forebygging av kreft og til å reversere sykdommen når den først har oppstått.

Dette foredraget er høyaktuelt, – ikke bare for helsepersonell og et publikum som er opptatt av folkehelse og kreft, men også for kreftforskere og klinikere. Prof. Seyfried vil gi konferanse-deltagerne en ny, mer lovende vei til å forstå årsakene til kreft og ikke minst presentere nye, mer effektive strategier for behandling og forebygge sykdommen.

Prof. Thomas N. Seyfried har undervist og ledet forskning innen nevrogenetikk, nevrokjemi og kreft i mer enn tjuefem år på Yale University og Boston Collage. Han har publisert mer enn 150 vitenskapelige artikler og bokkapitler og sitter i styret for publikasjoner som Nutrition & Metabolism, Journal of Lipid Research, Neurochemical Research og ASN Neuro.

Vi er svært heldige som får denne internasjonale størrelsen til konferansen. Prof. Seyfried er en modig og banebrytende vitenskapsmann i tillegg til en dyktig og levende foredragsholder. Han har oppnådd en posisjon som plasserer ham høyt i historien om å løse kreftgåten.

Ralf Sundberg

Lege og dosent - Hva skjer når du spiser og lever feil?

I dette foredraget vil lege Ralf Sundberg gi forsamlingen et dypdykk i hva som skjer i kroppen når man spiser og lever feil. Han tar for seg den grunnleggende informasjonen om cellers oppbygning, funksjon, fordøyelsen, energireserven, fettdepoter, appetitt-regulering, livsstilssykdommer og insulinresistens.

Til og med tilsynelatende friske og symptomfrie mennesker kan lide av hormonforstyrrelser og ha forhøyede betennelsesmarkører. Dette kan gi seg uttrykk i ulike problemer med overvekt, hårtap, trøtthet, søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer, depresjon, uro eller infertilitet. Å dempe betennelser er derfor nøkkelen til å føle seg bra og å bli så frisk som mulig.

«Det viktigste er ikke å vite hvordan man skal spise for optimal helse, men å øke forståelsen for hva som skjer i kroppen når den ikke fungerer som den skal.»

Ralf Sundberg er en av Sveriges fremste eksperter på kosthold og helse. Han er lege, dosent, forfatter og foreleser. Han er interessert i spørsmål rundt mat og helse i et samfunns- og naturvitenskapelig perspektiv. Dette blir virkelig et sjeldent gripende foredrag om hvordan kroppen din egentlig virker, hvorfor den gjør hva den gjør og reagerer som den gjør på mat, miljøgifter og forstyrrelser. Anbefales! Sundberg er en drivende god foredragsholder.

Robert Caesar

Tarmfloraen har stor innvirkning på helsen vår.

Robert Caesar er foreleser ved Sahlgrenska akademiet ved Göteborgs universitet. Han forsker på hvordan samspillet mellom tarmflora og kosthold påvirker metabolske sykdommer som diabetes, fet lever og åreforkalkning.

Tarmfloraen har stor innvirkning på helsen vår.
Mange sykdomstilstander som overvekt og diabetes har vært knyttet til endringer i tarmfloraens sammensetning. Ved å samhandle med metabolske og immunologiske prosesser i kroppen, kan bakteriene i tarmen påvirke metabolismen vår og dermed vår metabolske helse.

Kosthold - en grunnleggende faktor.
Kosthold er en grunnleggende faktor som påvirker funksjonen til tarmfloraen. Kostholdets sammensetning av næringsstoffer som fiber, fett og aminosyrer virker inn på det økologiske systemet i tarmen og kan omdannes av bakteriene til metabolitter. Metabolittene påvirker kroppens funksjoner, enten som underlag i metabolske prosesser eller som nevrotransmittere med regulerende funksjon.

På konferansen vil Robert Caesar ta for seg ulike aspekter av samspillet mellom tarmflora, kosthold og metabolsk helse. Hovedtemaet vil være hvordan komposisjonen av kostholdsfett påvirker fettlever og glukosemetabolismen gjennom mekanismer knyttet til tarmfloraen.

Legene Sofie og Erik Hexeberg

Kroniske betennelser, autoimmune sykdommer og individuelt tilpasset kosthold.

Det finnes mer enn 100 autoimmune sykdommer.

Leddgikt, Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1, psoriasis og ulcerøs kolitt er navnet på noen autoimmune sykdommer. Legene Sofie og Erik Hexeberg presenterer i foredraget sentrale synspunkter på årsaken til at sykdommene oppstår, og hva du selv kan gjøre.

Gjennom sitt arbeid med pasienter har Sofie og Erik Hexeberg erfart at det er mulig å bli mye bedre, noen blir helt friske. Nøkkelen er antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm. De vil fortelle hvordan pasientene deres har fått en ny og bedre hverdag ved å endre kostholdet sitt. Med denne informasjonen og rådene som gis kan også du få et friskere liv!

Legeparet Sofie og Erik har nylig utgitt boka «Nytt blikk på autoimmun sykdom». Denne vil bli solgt på dette arrangementet, gjerne signert av forfatterne. Bak i boka finner du kom i gang-oppskrifter som hjelper deg til å legge om kostholdet.

Følgende sykdommer har egne kapitler i boka: Eksempler er Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1, Graves sykdom og høyt stoffskifte, Hashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte, irritabel tarmsyndrom,, multippel sklerose (MS), primær biliær cirrhose (PBC), primær skleroserende kolangitt (PSC). Legene Sofie og Erik Hexeberg driver Hexebergklinikken: https://drhexeberg.no/

Maria Borelius

Vitenskapsjournalist
Betennelser kan ligge bak mange av våre folkesykdommer.

Vi er svært stolte av å ha med svenske Maria Borelius til konferansen. Hun er prisbelønnet vitenskapsjournalist og suksessforfatter. Hennes bok «Helserevolusjonen – veien til en antiinflammatorisk livsstil» har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Den norske utgaven selger også veldig bra.

Betennelser – inflammasjon virker å ligge bak mange av våre vanligste folkesykdommer: fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft og psykiske plager. Interessen rundt hvordan man praktiserer en antiinflammatorisk livsstil er sterkt økende. I dette foredraget gir vitenskapsjournalist Maria Borelius deg fem enkle og overkommelige trinn for å bremse kroniske betennelser og plagene som følger med.

Borelius slet selv med tilbakevendende smerter og var trøtt, nedstemt og sliten – typiske tegn på at man har betennelses-lignende tilstander i kroppen. I fire år reiste hun verden rundt for å finne en løsning som fungerte, og hun oppdaget hvilke muligheter som finnes for å motvirke inflammasjon med mat og trening. Boka «Helserevolusjonen» er fortellingen om en livsreise og er like spennende som den er nyttig. I dette foredraget vil du få høre et vell av aha-opplevelser, enkle kurer og tips som hjelper deg å komme i gang med ditt nye, lysere og lettere liv.

Bestiller du tilgang til konferansen i 2020 nå, får du inkludert tilgang til alle opptakene fra 2019 og kan se på de frem til 17. april. Totalt ble det ca. 5 timer med topp foredrag! Du får tilgang til opptakene med en gang du melder deg på. 

Foredragsholdere 2019

 • Stortingspolitiker Bård Hoksrud
 • Arne Astrup, lege og professor i ernæring ved Københavns Universitet
 • Berit Johansen, biolog og professori ved NTNU
 • Overlege Bjørnar Brændeland
 • Erik Hexeberg, lege dr Med og spesialist i indremedisin
 • Sofie Hexeberg, lege dr Med
 • Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU
 • Fredrik Nystrøm, Indremedisin, endokrinologi, Linköbings Universitet

Program fra 2019 

Stortingspolitiker Bård Hoksrud

Ned 40 kg på 10 måneder med lavkarbo!

Den profilerte og populære stortingspolitikeren fra Frp, Bård Hoksrud kommer til Nordisk Ernæringskonferanse. Her vil han fortelle om sin vellykkede helsehistorie. Han har fått veiledning hos Dr. Fedon Lindberg og fulgt Eurodiet-metoden. På konferansen vil han dele sine erfaringer med et karbohydratredusert kosthold. 

Bård Hoksrud er en sentral og kjent politiker i Norge og var i en periode i 2018 landruksminister i regjeringen. Han har vært åpen i media om sin vellykkede helsereise med endret livsstil og lavkarbo-kosthold.

Han stod nylig fram i Debatten på NRK hvor han understreket at det var først da han endret kostholdet til lavkarbo at kiloene begynte å rase. Det blir en unik opplevelse å høre den profilerte stortingspolitikeren dele sine erfaringer.

Professor Arne Astrup

 
Hvordan ble de nordiske kostrådene til? Hva ble innholdet? Og er rådene oppdaterte?

Dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Under hans ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø indenfor idrett og ernæring ifølge det internationalt anerkendte «Shanghai Ranking».

Selv er han blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og er på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.

Arne Astrup er kjent som de nordiske kostrådenes «far», men er kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett, og den optimale kost til fedme og type 2 diabetes. 

Astrup vil belyse nye trender i forståelsen av hvordan kostholdet påvirker helsen, med vekt på diabetes type 2, fedme og risiko for hjerte- og karsykdommer. Hans foredrag blir en begivenhet i seg selv!

Professor Berit Johansen

 

Karbohydratenes rolle for inflammasjon / betennelse

Professor ved Biologisk Institutt ved NTNU. Hun har lang erfaring som forsker, også internasjonalt (USA). Hennes hovedinteresse er å forstå biokjemien bak grunnleggende biologiske prosesser. På denne konferansen vil hun fokusere på livsstilsindusert betennelse som driver for sykdom.

Her får vi et spennende foredrag om biokjemien som leder til en rekke kjente livsstilsykdommer fremstilt forståelig for legfolk.

Overlege Bjørnar Brændeland

 

En helsereise på tvers av myndighetenes kostråd

Bjørnar Brændeland er pensjonert lege, spesialist i allmennmedisin og arbeidsmedisin. Han har også spesialutdannelser katastrofemedisin, kriminalpsykiatri og krisepsykiatri.

Han har bred medisinsk erfaring og var konsernoverlege i Kreditkassen og Nordea. Brændeland opplevde å bli sykere og sykere av å følge våre myndigheters medisinske råd, inkludert kostholdsrådene.

Etter å ha lest Sofie Hexebergs bok «Frisk med lavkarbo» endret han kosthold og ble friskere. Brændeland opplever at han er blitt lurt av våre helsemyndigheter.

I foredraget vil han fortelle om sin helsereise på tvers av våre myndigheters anbefalinger.

Dette er en reisebeskrivelse du ikke bør gå glipp av!

Professor Fredrik Nyström

 

Hvilken rolle spiller inntak av karbohydrater for utvikling av metabolsk syndrom og hjerte- og karsykdom?

Svensk professor og overlege i indremedisin ved Linköpings Universitet. Han forsker på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, fedme og diabetes. Fokuset ligger på blodsukkerregulering, fettstoffer i blodet, bukfedme og andre risikofaktorer som påvirkes av hva vi spiser og drikker og av hvordan vi trener.

Foredraget til Nyström vil belyse disse forholdene og vise til hvordan nyere internasjonal forskning har beveget seg på disse områdene i senere tid. Dette er et foredrag spekket med interessante funn og overbevisende argumenter for behovet for endringer i statens ernæringsforståelse. Gå ikke glipp av denne anledningen!

Professor Birger Svihus

 

Hva er sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2?

Professor i ernæring ved NMBU. Svihus forsker og underviser innen ernæring hos både mennesker og husdyr. I tillegg til en stor mengde vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler, har han også gitt ut tre bøker innen ernæring og kosthold.

Svihus er spesielt opptatt av karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr, og han har i en årrekke vært kritisk til myndighetenes råd om et høyt inntak av karbohydrat til personer med fedme og diabetes type 2.

I sitt foredrag vil han forklare sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2. Svihus er en engasjerende foredragsholder som evner å forklare kompliserte sammenhenger på en enkel måte. Noe å glede seg til!

Dr. med. Sofie og Erik Hexeberg

Erfaringer med lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme

Sammen har de arbeidet ved Dr. Hexebergs klinikk fra 2010 hvor de behandler sykdom ved hjelp av individuelt tilpasset kosthold. Begge har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Bergen og bred faglig erfaring.

Sofie Hexeberg har utgitt åtte bøker knyttet til lavkarbokosthold, og sammen utgir de nå boken «Nytt blikk på autoimmun sykdom» (kommer mars 2019). Sentralt i kostholdsrådene de gir er en reduksjon av karbohydratinntaket.

I sitt foredrag vil de snakke om sine erfaringer med et lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme og gi råd om hva en da bør spise.

 
 
Konferansen blir ledet av Erik Wold. Han er tidligere NRK-journalist og kjent som leder av det populære programmet Debatten. Han har også arbeidet i Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt og RedaksjonEN. (Foto: Anne Valeur.) 

Konferansen er åpen for alle. Et av foredragene er på engelsk.

Konferansen er et arrangement av Kostreform. Studenter ved Tunsberg kan delta på konferansen i Sandvika med studentrabatt. Vi oppfordrer også våre studenter til å bli medlem av kostreform.  

Nett-TV: kr 490,- 

Inkludert tilgang til opptak i 3 måneder.

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2021 Tunsberg Medisinske Skole