Tunsberg
Glemt passord?

Nordisk Ernæringskonferanse 2021
Hovedtema i år var kreft - er det uflaks eller dårlig cellemiljø?

Dato: 18.09.2021
Du får tilgang til opptak fra 2019 med en gang du melder deg på.
Sted: Live Nett-TV + opptak i 3 måneder
Nett-TV: Kr 490 
Vilkår for oppstart og avmelding


 

Nordisk Ernæringskonferanse er et arrangement av Kostreform, som vi sender live Nett-TV fra.

Arrangementet har vært, men du kan bestille opptak fra alle foredragene på konferansen. Inkludert i prisen er også opptak fra 2019 samt et seminar laget av våre lærere!

En ny forståelse av kreft som en metabolsk sykdom rokker ved dagens syn på kreft som primært uflaks eller forårsaket av genetisk predisposisjon. 

Kan kosthold, livsstilsendringer og komplementær medisin (biologisk medisin) bli jokerne i fremtidens kreftbehandling? 

Hvilke tiltak kan du selv gjøre for å møte sykdommen eller unngå den? 

Nyere forskning gir ny innsikt og nye behandlingsmetoder for mange livsstilssykdommer, kreft inkludert. Metabolsk inflammasjon (betennelse) og immunsvikt er her de mest sentrale temaene. Hvordan kan vi kombinere dette med tradisjonell medisin? Er tiden overmoden for et medisinsk paradigmeskifte?

Velkommen til en unik og grensesprengende konferanse med spennende foredrag om den nye biologiske forståelsen av kreftsykdom og om biologisk medisin. Vi møter også flere sterke historier om hvordan komplementære behandlinger har bidratt til friskmelding fra «uhelbredelig» kronisk sykdom.

Nettseminar om betennelse

Den 23. mars hadde vi et online seminar med 2 av våre hovedlærere (Jens Veiersted og Oddveig Myhre). Det ble tatt opptak som ligger tilgjengelig for dere som er påmeldt denne konferansen (du får tilgang til ekstra-seminar + opptak fra 2019 med en gang du melder deg på).


Del 1 - Jens Veiersted, hva er betennelse?

Betennelse kan både være livreddende og dødelig. Det er en del av vårt reparasjonssystem etter skade og derfor helt nødvendig for å opprette normale funksjoner. Men blir betennelsen kronisk er det fare på ferde. Da kan funksjoner lammes og vev brytes ned og helsen utvikle seg i en nedadgående spiral som er vanskelig å stoppe. Vi skal se på hva betennelse er, hva vi kan gjøre med kost og kosttilskudd for å avbryte prosessen og hvordan vi kan beskytte oss mot at betennelser blir kroniske.

Del 2 - Oddveig Myhre, to pasienthistorier knyttet til betennelse
 
 1. 48 år gammel kvinne har nylig fått diagnosen fibromyalgi. Hun har fått beskjed om at hun må lære seg å leve med dette fordi det ikke finnes noen gode behandlinger. Hun kommer til kontoret fordi hun mener at det må være noe hun kan gjøre. Hva vet vi om fibromyalgi i dag, hva kan man gjøre i henhold til kosthold og andre naturlige tiltak.
   
 2. 71 år gammel kvinne med plagsom kløe i underlivet.  Hun har blitt behandlet flere ganger for sopp og infeksjon, men det har ikke vært til hjelp.  Videre undersøkelser viser at hun har lichen sclerosus, men kan man gjøre noe med det? Her vil lære hva som skiller en infeksjon og denne inflammatoriske sykdommen, om noen behandlingsplaner og hvordan pasienten har det nå etter at hun har gjort noen livsstilsendringer. Se også: https://www.kostreform.no/kostholdskonferansen-2021/ 

Konferansen er et arrangement av Kostreform.  Vi oppfordrer også våre studenter til å bli medlem av kostreform.

Krister Jonsson, heilpraktiker/naturläkare

En av Sveriges ledende naturleger og forelesere med spesialitet på tarm og immunsystem. Han har en imponerende fagkompetanse innen biologisk immunterapi, blodanalyse, kiropraktikk, akupunktur, soneterapi, isopati og hypnose.Han er er representant for tyske Sanum Kehlbeck, verdens største produsent av isopatiske og homeopatiske preparater.

Foredrag: "Livets oppkomst og kreft i et immunologisk perspektiv"

 • Hva er det som bygger liv og hvorfor oppfører kroppens celler seg slik de gjør?
 • Hvorfor blir noen celler kreftceller, og hvordan kan komplementær medisin være avgjørende i kreftsammenheng?

Foredraget vil også inneholde en "live" demonstrasjon av mikroskopiering av levende blod.

Fride Aasen, biopat og hovedlærer på biopatutdanning

Fride er lærer ved Tunsberg medisinske skole, med ansvar for de naturmedisinske fagene på skolen. Fride er utdannet Biopat fra Danmark og har jobbet som naturterapeut siden 1988. Hun er engasjert i flere naturmedisinske organisasjoner, og har vært redaktør av bladet "Naturmedisin og helse". Hun har skrevet flere bøker om naturmedisin, blant annet "Mennesker og mikrober" og "Naturmedisinsk filosofi". 

 

Foredrag: "Kroppens selvregulerende systemer og hva som gjør moderne mennesker kronisk syke"

 • Hva skjer når cellenes selvregulasjon brister?
 • Hva skjer når mekansimene som regulerer blodets PH brister, eller noen av de tusener av andre selvregulerende systemer forstyrres?
 • Hvorfor og hvordan skjer dette og hva kan bringe det tilbake i balanse
 

 

Anders Krokfoss, Funksjonellmedisinsk institutt

Adm. dir, medeier, helseskribent og kursholder i Funksjonellmedisinsk institutt.

Anders har lang, bred og allsidig bakgrunn fra blant annet flere leder- og topplederroller innenfor teknologi og media samtidig som han har videreutdannet seg innenfor Funksjonellmedisin og andre relaterte og medisinske fagområder. Anders har selv hatt en alvorlig kronisk autoimmun sykdom som han etter å ha gjort kraftige endringer i livsstil og kosthold har kvittet seg med for mange år siden. Anders har med årene bygget seg opp en dyp medisinfaglig kompetanse og har et sterkt engasjement for funksjonellmedisin, forskning og ikke minst persontilpasset medisin.

Anders er også kursholder og forfatter av over 1000 forskningsbaserte- og andre helserelaterte artikler. 

Foredrag: "Antiinflammatorisk livsstil og helhetlig tilnærming i helsevesenet"

 • Kommer et skifte snart?
 • Hvordan ønsker vi oss fremtidens helsevesen?

Terje Toftenes, filmskaper og forfatter

Terje hadde et langt og hektisk liv i media bak seg da han fikk kreftdiagnosen "uhelbredelig lymfekreft" i 2016. Dårlig prognose med overlevelse 2-4 år. I dag, fem år etter, kan han fortelle hvordan det gikk. Å finne den bakenforliggende årsaken til at kroppen hadde utviklet kreften ble nærmest en besettelse. Møtet med forskere som hadde nye, banebrytende syn på kreftens årsaker resulterte i dokumentarfilmen "Fri fra kreft" i 2019, og senere boken med samme navn. Her forteller han om hvordan kombinasjonen av naturmedisin og strålebehandling gjorde ham kreftfri på 8 måneder, og hvordan kreft er en metabolsk sykdom og ikke bare "uflaks" eller genetisk predisposisjon, slik de fleste pasienter på norske kreftsykehus får beskjed om.

Foredrag: "Kreft skyldes ikke bare uflaks eller genetisk predisposisjon, det starter med dårlig cellemiljø"

 • Om den nye forståelsen av kreft som en metabolsk sykdom.
 • Om mitokondrier og hva ny forskning viser at trigger kreftutvikling.
 • Hvordan komplementær behandling kan bidra til bedre tilfriskning. 

Foredraget vil også presentere videosekvenser med forskerne Prof. Thomas Seyfried og Dr.Thomas Rau.

Torstein Pedersen - Kill cancer

I en alder av 53 år har han overlevd to alvorlige kreftdiagnoser. Første gang i testikkelkreft i 2000 hvor han valgte å ta i mot standardbehandling. Behandlingen fjernet kreften, men førte til en ny kreft som ble diagnostisert i begynnelsen av 2015. Denne gangen ukurerbar beinmargskreft i følge legene. Da valgte han å avstå fra standardbehandling med cellegift og beinmargstransplantasjon og heller ta egne grep.

Foredrag: Hvordan bli en Cancerkiller?
Kritisk kunnskap, strategi og verktøy for å mobilisere egne krefter etter at man har fått en kreftdiagnose. Bør man ta imot konvensjonell behandling eller ikke?

 • Hva kan og bør man uansett gjøre selv?
 • Et paradigmeskifte er på gang med hensyn til hva kreft er og hvordan den oppstår. Denne nye og lovende forståelsen gir pasienten selv en rekke muligheter til å drive tilbake sykdommen. Bli en Cancer-killer. 
 

Kreftoverlevere

Vi møter også flere sterke historier om hvordan komplementære behandlinger har bidratt til friskmelding fra «uhelbredelig» kronisk sykdom.

Bestiller du tilgang til konferansen nå, får du inkludert tilgang til alle opptakene fra 2019. Totalt ble det ca. 5 timer med topp foredrag! Du får tilgang til opptakene med en gang du melder deg på. 

Foredragsholdere 2019

 • Stortingspolitiker Bård Hoksrud
 • Arne Astrup, lege og professor i ernæring ved Københavns Universitet
 • Berit Johansen, biolog og professori ved NTNU
 • Overlege Bjørnar Brændeland
 • Erik Hexeberg, lege dr Med og spesialist i indremedisin
 • Sofie Hexeberg, lege dr Med
 • Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU
 • Fredrik Nystrøm, Indremedisin, endokrinologi, Linköbings Universitet

Program fra 2019 

Stortingspolitiker Bård Hoksrud

Ned 40 kg på 10 måneder med lavkarbo!

Den profilerte og populære stortingspolitikeren fra Frp, Bård Hoksrud kommer til Nordisk Ernæringskonferanse. Her vil han fortelle om sin vellykkede helsehistorie. Han har fått veiledning hos Dr. Fedon Lindberg og fulgt Eurodiet-metoden. På konferansen vil han dele sine erfaringer med et karbohydratredusert kosthold. 

Bård Hoksrud er en sentral og kjent politiker i Norge og var i en periode i 2018 landruksminister i regjeringen. Han har vært åpen i media om sin vellykkede helsereise med endret livsstil og lavkarbo-kosthold.

Han stod nylig fram i Debatten på NRK hvor han understreket at det var først da han endret kostholdet til lavkarbo at kiloene begynte å rase. Det blir en unik opplevelse å høre den profilerte stortingspolitikeren dele sine erfaringer.

Professor Arne Astrup

Hvordan ble de nordiske kostrådene til? Hva ble innholdet? Og er rådene oppdaterte?

Dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Under hans ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø indenfor idrett og ernæring ifølge det internationalt anerkendte «Shanghai Ranking».

Selv er han blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og er på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.

Arne Astrup er kjent som de nordiske kostrådenes «far», men er kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett, og den optimale kost til fedme og type 2 diabetes. 

Astrup vil belyse nye trender i forståelsen av hvordan kostholdet påvirker helsen, med vekt på diabetes type 2, fedme og risiko for hjerte- og karsykdommer. Hans foredrag blir en begivenhet i seg selv!

Professor Berit Johansen

Karbohydratenes rolle for inflammasjon / betennelse

Professor ved Biologisk Institutt ved NTNU. Hun har lang erfaring som forsker, også internasjonalt (USA). Hennes hovedinteresse er å forstå biokjemien bak grunnleggende biologiske prosesser. På denne konferansen vil hun fokusere på livsstilsindusert betennelse som driver for sykdom.

Her får vi et spennende foredrag om biokjemien som leder til en rekke kjente livsstilsykdommer fremstilt forståelig for legfolk.

Overlege Bjørnar Brændeland

En helsereise på tvers av myndighetenes kostråd

Bjørnar Brændeland er pensjonert lege, spesialist i allmennmedisin og arbeidsmedisin. Han har også spesialutdannelser katastrofemedisin, kriminalpsykiatri og krisepsykiatri.

Han har bred medisinsk erfaring og var konsernoverlege i Kreditkassen og Nordea. Brændeland opplevde å bli sykere og sykere av å følge våre myndigheters medisinske råd, inkludert kostholdsrådene.

Etter å ha lest Sofie Hexebergs bok «Frisk med lavkarbo» endret han kosthold og ble friskere. Brændeland opplever at han er blitt lurt av våre helsemyndigheter.

I foredraget vil han fortelle om sin helsereise på tvers av våre myndigheters anbefalinger.

Dette er en reisebeskrivelse du ikke bør gå glipp av!

Professor Fredrik Nyström

Hvilken rolle spiller inntak av karbohydrater for utvikling av metabolsk syndrom og hjerte- og karsykdom?

Svensk professor og overlege i indremedisin ved Linköpings Universitet. Han forsker på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, fedme og diabetes. Fokuset ligger på blodsukkerregulering, fettstoffer i blodet, bukfedme og andre risikofaktorer som påvirkes av hva vi spiser og drikker og av hvordan vi trener.

Foredraget til Nyström vil belyse disse forholdene og vise til hvordan nyere internasjonal forskning har beveget seg på disse områdene i senere tid. Dette er et foredrag spekket med interessante funn og overbevisende argumenter for behovet for endringer i statens ernæringsforståelse. Gå ikke glipp av denne anledningen!

Professor Birger Svihus

Hva er sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2?

Professor i ernæring ved NMBU. Svihus forsker og underviser innen ernæring hos både mennesker og husdyr. I tillegg til en stor mengde vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler, har han også gitt ut tre bøker innen ernæring og kosthold.

Svihus er spesielt opptatt av karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr, og han har i en årrekke vært kritisk til myndighetenes råd om et høyt inntak av karbohydrat til personer med fedme og diabetes type 2.

I sitt foredrag vil han forklare sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2. Svihus er en engasjerende foredragsholder som evner å forklare kompliserte sammenhenger på en enkel måte. Noe å glede seg til!

Dr. med. Sofie og Erik Hexeberg

Erfaringer med lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme

Sammen har de arbeidet ved Dr. Hexebergs klinikk fra 2010 hvor de behandler sykdom ved hjelp av individuelt tilpasset kosthold. Begge har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Bergen og bred faglig erfaring.

Sofie Hexeberg har utgitt åtte bøker knyttet til lavkarbokosthold, og sammen utgir de nå boken «Nytt blikk på autoimmun sykdom» (kommer mars 2019). Sentralt i kostholdsrådene de gir er en reduksjon av karbohydratinntaket.

I sitt foredrag vil de snakke om sine erfaringer med et lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme og gi råd om hva en da bør spise.

  Konferansen blir ledet av Erik Wold. Han er tidligere NRK-journalist og kjent som leder av det populære programmet Debatten. Han har også arbeidet i Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt og RedaksjonEN. 
Nett-TV: kr 490,- 

Tilgang til opptak i 3 måneder.
Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2021 Tunsberg Medisinske Skole