Tunsberg
Glemt passord?

Nordisk Ernæringskonferanse

Oppstart: 18.09.2021
Du får tilgang til opptak fra 2019 med en gang du melder deg på.
Sted: Live Nett-TV + opptak i 3 måneder
Nett-TV: Kr 490 
Vilkår for oppstart og avmelding


Bestiller du nå, vil du kunne se Ernæringskonferansen fra 2019 inkludert. Konferansen skulle vært arrangert våren 2020, men er utsatt på grunn av korona.

Fordi konferansen ble utsatt har vi gjort litt ekstra for de som er påmeldt å følge via nett. Den 23. mars hadde vi et online seminar med 2 av våre hovedlærere (Jens Veiersted og Oddveig Myhre). Hovedtema var betennelse, og er en god forberedelse til høstens ernæringskonferanse. Det ble tatt opptak som ligger tilgjengelig for dere som er påmeldt denne konferansen (du får tilgang til ekstra-seminar + opptak fra 2019 med en gang du melder deg på).


Del 1 - Jens Veiersted, hva er betennelse?

Betennelse kan både være livreddende og dødelig. Det er en del av vårt reparasjonssystem etter skade og derfor helt nødvendig for å opprette normale funksjoner. Men blir betennelsen kronisk er det fare på ferde. Da kan funksjoner lammes og vev brytes ned og helsen utvikle seg i en nedadgående spiral som er vanskelig å stoppe. Vi skal se på hva betennelse er, hva vi kan gjøre med kost og kosttilskudd for å avbryte prosessen og hvordan vi kan beskytte oss mot at betennelser blir kroniske.

Del 2 - Oddveig Myhre, to pasienthistorier knyttet til betennelse
 
 1. 48 år gammel kvinne har nylig fått diagnosen fibromyalgi. Hun har fått beskjed om at hun må lære seg å leve med dette fordi det ikke finnes noen gode behandlinger. Hun kommer til kontoret fordi hun mener at det må være noe hun kan gjøre. Hva vet vi om fibromyalgi i dag, hva kan man gjøre i henhold til kosthold og andre naturlige tiltak.
   
 2. 71 år gammel kvinne med plagsom kløe i underlivet.  Hun har blitt behandlet flere ganger for sopp og infeksjon, men det har ikke vært til hjelp.  Videre undersøkelser viser at hun har lichen sclerosus, men kan man gjøre noe med det? Her vil lære hva som skiller en infeksjon og denne inflammatoriske sykdommen, om noen behandlingsplaner og hvordan pasienten har det nå etter at hun har gjort noen livsstilsendringer.

Nordisk Ernæringskonferanse er et arrangement av Kostreform, som vi sender live Nett-TV fra. Dersom du ønsker å være til stede i Sandvika, kan du bestille dettte her. Ønsker du å bestille tilgang via nett, klikk på knappen "Meld deg på her", som du finner lenger opp.

Nyhet! Prof. Dr. med. Thomas Rau kommer til konferansen. Han regnes som verdens fremste spesialist innen biologisk medisin. Som skaper av dette medisinske feltet har han utviklet meget vellykkede behandlingsprotokoller for kreft og andre kroniske sykdommer, med hovedfokus på årsak fremfor symptom.

Hovedtema i år er kronisk betennelse og nytt syn på kreft. Man ser nå at stadig flere av våre livsstilsykdommer har en årsak i kronisk betennelse. Hva betyr dette for behandling og forebygging?

Ny forskning gir ny innsikt om betennelser

Ny forskning gir nå ny innsikt og nye behandlingsmetoder for tidens livsstilssykdommer. Metabolsk inflammasjon (betennelse) og immunsvikt er her de mest sentrale temaene. Vi ser det innen forskningen rundt kreft, overvekt og autoimmune sykdommer.

Verdensledende forsker!

På denne konferansen vil du møte professor Thomas Seyfried fra universitetet Boston College. Hans verdensledende forskning ser på kreft som en metabolsk sykdom. Forskningen viser at kreft kan ha med energiomdannelsen i cellene å gjøre. Dette  fører til en radikal fornyelse av hvordan man bør forebygge og behandle de fleste kreftformer. En behandling Seyfried og hans kollegaer omtaler som «ketogen, metabolsk terapi». Hør mer om Seyfried her: https://www.youtube.com/watch?v=YBY2DtUt_8A

Kostreform har også lykkes å få svenske Maria Borelius til konferansen. Hun er prisbelønnet vitenskapsjournalist og suksessforfatter. Hennes bok «Helserevolusjonen – veien til en antiinflammatorisk livsstil» har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Den norske utgaven selger også veldig bra. Les mer om Maria her: https://caluna.no/siste/maria-borelius-inflammasjon-gjorde-meg-syk/

Prof. Dr. med. Thomas Rau kommer til konferansen. Han regnes som verdens fremste spesialist innen biologisk medisin. Som skaper av dette medisinske feltet har han utviklet meget vellykkede behandlings-protokoller for kreft og andre kroniske sykdommer, med hovedfokus på årsak fremfor symptom.

Bestiller du nå får du også tilgang til opptak av alle foredragene fra Nordisk Ernæringskonferanse 2019 inkludert uten å betale ekstra. Dette gjelder kun deg som bestiller nå. Se egen fane lenger ned for å se noen klipp, samt program fra 2019-konferansen. Programmet er ikke helt ferdig enda.

Konferansen er et arrangement av Kostreform. Studenter ved Tunsberg kan delta på konferansen i Sandvika med studentrabatt. Vi oppfordrer også våre studenter til å bli medlem av kostreform.  Noen av foredragene vil være på engelsk. 

Professor Thomas N. Seyfried

Et fundamentalt paradigmeskifte i forståelse av kreft.

Årsakene til kreft er ikke lenger et mysterium, sier Thomas N. Seyfried.

Han er professor ved det prestisjetunge universitetet Boston College. Han fortsetter: «Det beste er at vi nå ser helt nye måter å behandle og forebygge kreft på, som er giftfrie og uten skadelige bivirkninger. Vi snakker om et fundamentalt paradigmeskifte i kreftforståelse!» 

Støttet av evidens fra mer enn 1000 vitenskapelige og kliniske studier, er det med overbevisende tyngde denne uttalelsen kommer fra en av frontfigurene innen denne nye forskningen. I sin banebrytende bok Cancer as a Metabolic Disease, har Seyfried relansert teorien om at kreft er en metabolske sykdom, og ikke en genetisk sykdom, slik det rådende dogmet sier. Den metabolske teorien ble fremmet allerede i 1924 av den tyske Nobelprisvinneren Dr. Otto Warburg, en kjent vitenskapsmann i kretsen rundt Albert Einstein. Den rådende genetiske teorien kom med oppdagelsen av DNA molekylet på 1950 tallet og skjøv Warburgs teori til side, men har aldri vært mulig å verifisere. Nå viser den nye forskningen at de genetiske endringene vi finner i kreftceller er en sekundæreffekt og ikke en årsak. Kjernen til kreft ligger i mitokondriene, cellens små kraftstasjoner. Når disse svekkes tilstrekkelig av miljømessige belastninger i celleplasma, endres cellens metabolisme og genetiske struktur. Denne nye forståelsen sier Warburg hadde rett, og bringer med seg helt nye metoder til forebygging av kreft og til å reversere sykdommen når den først har oppstått.

Dette foredraget er høyaktuelt, – ikke bare for helsepersonell og et publikum som er opptatt av folkehelse og kreft, men også for kreftforskere og klinikere. Prof. Seyfried vil gi konferanse-deltagerne en ny, mer lovende vei til å forstå årsakene til kreft og ikke minst presentere nye, mer effektive strategier for behandling og forebygge sykdommen.

Prof. Thomas N. Seyfried har undervist og ledet forskning innen nevrogenetikk, nevrokjemi og kreft i mer enn tjuefem år på Yale University og Boston Collage. Han har publisert mer enn 150 vitenskapelige artikler og bokkapitler og sitter i styret for publikasjoner som Nutrition & Metabolism, Journal of Lipid Research, Neurochemical Research og ASN Neuro.

Vi er svært heldige som får denne internasjonale størrelsen til konferansen. Prof. Seyfried er en modig og banebrytende vitenskapsmann i tillegg til en dyktig og levende foredragsholder. Han har oppnådd en posisjon som plasserer ham høyt i historien om å løse kreftgåten.

Maria Borelius

Vitenskapsjournalist
Betennelser kan ligge bak mange av våre folkesykdommer.

Vi er svært stolte av å ha med svenske Maria Borelius til konferansen. Hun er prisbelønnet vitenskapsjournalist og suksessforfatter. Hennes bok «Helserevolusjonen – veien til en antiinflammatorisk livsstil» har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Den norske utgaven selger også veldig bra.

Betennelser – inflammasjon virker å ligge bak mange av våre vanligste folkesykdommer: fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft og psykiske plager. Interessen rundt hvordan man praktiserer en antiinflammatorisk livsstil er sterkt økende. I dette foredraget gir vitenskapsjournalist Maria Borelius deg fem enkle og overkommelige trinn for å bremse kroniske betennelser og plagene som følger med.

Borelius slet selv med tilbakevendende smerter og var trøtt, nedstemt og sliten – typiske tegn på at man har betennelses-lignende tilstander i kroppen. I fire år reiste hun verden rundt for å finne en løsning som fungerte, og hun oppdaget hvilke muligheter som finnes for å motvirke inflammasjon med mat og trening. Boka «Helserevolusjonen» er fortellingen om en livsreise og er like spennende som den er nyttig. I dette foredraget vil du få høre et vell av aha-opplevelser, enkle kurer og tips som hjelper deg å komme i gang med ditt nye, lysere og lettere liv.

Bestiller du tilgang til konferansen nå, får du inkludert tilgang til alle opptakene fra 2019. Totalt ble det ca. 5 timer med topp foredrag! Du får tilgang til opptakene med en gang du melder deg på. 

Foredragsholdere 2019

 • Stortingspolitiker Bård Hoksrud
 • Arne Astrup, lege og professor i ernæring ved Københavns Universitet
 • Berit Johansen, biolog og professori ved NTNU
 • Overlege Bjørnar Brændeland
 • Erik Hexeberg, lege dr Med og spesialist i indremedisin
 • Sofie Hexeberg, lege dr Med
 • Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU
 • Fredrik Nystrøm, Indremedisin, endokrinologi, Linköbings Universitet

Program fra 2019 

Stortingspolitiker Bård Hoksrud

Ned 40 kg på 10 måneder med lavkarbo!

Den profilerte og populære stortingspolitikeren fra Frp, Bård Hoksrud kommer til Nordisk Ernæringskonferanse. Her vil han fortelle om sin vellykkede helsehistorie. Han har fått veiledning hos Dr. Fedon Lindberg og fulgt Eurodiet-metoden. På konferansen vil han dele sine erfaringer med et karbohydratredusert kosthold. 

Bård Hoksrud er en sentral og kjent politiker i Norge og var i en periode i 2018 landruksminister i regjeringen. Han har vært åpen i media om sin vellykkede helsereise med endret livsstil og lavkarbo-kosthold.

Han stod nylig fram i Debatten på NRK hvor han understreket at det var først da han endret kostholdet til lavkarbo at kiloene begynte å rase. Det blir en unik opplevelse å høre den profilerte stortingspolitikeren dele sine erfaringer.

Professor Arne Astrup

 
Hvordan ble de nordiske kostrådene til? Hva ble innholdet? Og er rådene oppdaterte?

Dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Under hans ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø indenfor idrett og ernæring ifølge det internationalt anerkendte «Shanghai Ranking».

Selv er han blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og er på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.

Arne Astrup er kjent som de nordiske kostrådenes «far», men er kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett, og den optimale kost til fedme og type 2 diabetes. 

Astrup vil belyse nye trender i forståelsen av hvordan kostholdet påvirker helsen, med vekt på diabetes type 2, fedme og risiko for hjerte- og karsykdommer. Hans foredrag blir en begivenhet i seg selv!

Professor Berit Johansen

 

Karbohydratenes rolle for inflammasjon / betennelse

Professor ved Biologisk Institutt ved NTNU. Hun har lang erfaring som forsker, også internasjonalt (USA). Hennes hovedinteresse er å forstå biokjemien bak grunnleggende biologiske prosesser. På denne konferansen vil hun fokusere på livsstilsindusert betennelse som driver for sykdom.

Her får vi et spennende foredrag om biokjemien som leder til en rekke kjente livsstilsykdommer fremstilt forståelig for legfolk.

Overlege Bjørnar Brændeland

 

En helsereise på tvers av myndighetenes kostråd

Bjørnar Brændeland er pensjonert lege, spesialist i allmennmedisin og arbeidsmedisin. Han har også spesialutdannelser katastrofemedisin, kriminalpsykiatri og krisepsykiatri.

Han har bred medisinsk erfaring og var konsernoverlege i Kreditkassen og Nordea. Brændeland opplevde å bli sykere og sykere av å følge våre myndigheters medisinske råd, inkludert kostholdsrådene.

Etter å ha lest Sofie Hexebergs bok «Frisk med lavkarbo» endret han kosthold og ble friskere. Brændeland opplever at han er blitt lurt av våre helsemyndigheter.

I foredraget vil han fortelle om sin helsereise på tvers av våre myndigheters anbefalinger.

Dette er en reisebeskrivelse du ikke bør gå glipp av!

Professor Fredrik Nyström

 

Hvilken rolle spiller inntak av karbohydrater for utvikling av metabolsk syndrom og hjerte- og karsykdom?

Svensk professor og overlege i indremedisin ved Linköpings Universitet. Han forsker på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, fedme og diabetes. Fokuset ligger på blodsukkerregulering, fettstoffer i blodet, bukfedme og andre risikofaktorer som påvirkes av hva vi spiser og drikker og av hvordan vi trener.

Foredraget til Nyström vil belyse disse forholdene og vise til hvordan nyere internasjonal forskning har beveget seg på disse områdene i senere tid. Dette er et foredrag spekket med interessante funn og overbevisende argumenter for behovet for endringer i statens ernæringsforståelse. Gå ikke glipp av denne anledningen!

Professor Birger Svihus

 

Hva er sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2?

Professor i ernæring ved NMBU. Svihus forsker og underviser innen ernæring hos både mennesker og husdyr. I tillegg til en stor mengde vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler, har han også gitt ut tre bøker innen ernæring og kosthold.

Svihus er spesielt opptatt av karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr, og han har i en årrekke vært kritisk til myndighetenes råd om et høyt inntak av karbohydrat til personer med fedme og diabetes type 2.

I sitt foredrag vil han forklare sammenhengen mellom et høyt karbohydratinntak og utvikling av fedme og diabetes type 2. Svihus er en engasjerende foredragsholder som evner å forklare kompliserte sammenhenger på en enkel måte. Noe å glede seg til!

Dr. med. Sofie og Erik Hexeberg

Erfaringer med lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme

Sammen har de arbeidet ved Dr. Hexebergs klinikk fra 2010 hvor de behandler sykdom ved hjelp av individuelt tilpasset kosthold. Begge har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Bergen og bred faglig erfaring.

Sofie Hexeberg har utgitt åtte bøker knyttet til lavkarbokosthold, og sammen utgir de nå boken «Nytt blikk på autoimmun sykdom» (kommer mars 2019). Sentralt i kostholdsrådene de gir er en reduksjon av karbohydratinntaket.

I sitt foredrag vil de snakke om sine erfaringer med et lavkarbokosthold i behandlingen av diabetes type 2 og fedme og gi råd om hva en da bør spise.

 
 
Konferansen blir ledet av Erik Wold. Han er tidligere NRK-journalist og kjent som leder av det populære programmet Debatten. Han har også arbeidet i Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt og RedaksjonEN. (Foto: Anne Valeur.) 
Nett-TV: kr 490,- 

Inkludert tilgang til opptak i 3 måneder.
Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2021 Tunsberg Medisinske Skole