Tunsberg

Lær å lage nettkurs
Med fokus på pedagogikk

Oppstart: 15.04.2024
Varighet: 4-6 måneder
Sted: Nettkurs med Zoom-samlinger
Kursavgift: Kr 7800 
Vilkår for oppstart og avmelding


I dag er det enklere enn noen gang å holde kurs

Du kan nå lære alt du trenger for å planlegge, produsere, markedsføre og gjennomføre ditt eget kurs. 

Vi bruker en av de meste brukte plattformene Podia, som er både enkel å bruke og inneholder alt du trenger. Når du har lært å ta i bruk en plattform er det enkelt å overføre dette til andre plattformer.

Sentral i dette kurset er jevnlige samlinger på Zoom hvor du sammen med lærer vil gå gjennom hele prosessen steg for steg. Se datoer i timeplanen lenger ned på siden. 

Du kan enten jobbe med din egen kurs-idé, eller lage det samme som lærer lager for å vise alle stegene. Vi tror det er helt avgjørende at du faktisk lager kurset selv for å lære deg det tekniske. Det første kurset er alltid det mest utfordrende å lage, men etter hvert vil du oppdage hvor enkelt dette kan være.

Workshopene gir deg muligheten til å dele erfaringer, arbeide med kursinnholdet, diskutere idéer og samarbeide for å finne gode løsninger. Du vil motta regelmessig tilbakemelding fra veilederne og medstudentene gjennom hele kurset.

I tillegg til tekniske ferdigheter, legger vi stor vekt på pedagogikk. Målet ditt er at de som tar kurset ditt virkelig forstår og tar i bruk det du lærer bort. Dette vil skape fornøyde deltakere, som vil vi gi deg motivasjon til å fortsette og ikke minst enklere å få flere deltakere. 

Det å holde nettkurs er en fantastisk god mulighet for å spre din kunnskap innen helse. Selv om det er mange som tilbyr dette nå, så er det plass til mange mange flere. Behovet for denne kunnskapen er stor! Det at mange alt tilbyr kurs er bare en fordel for deg. De har gjort det mer vanlig å ta kurs, og du kan ikke minst lære av de beste og tilby noe som er like bra (eller kanskje litt bedre). 

Du vil lære:

 • Hvordan jobbe frem en ide og finne riktig kursform til ideen
 • Finne riktig målgruppe og hvordan du snakker til den
 • Formidling, hvordan skrive godt og tips til hvordan du holder de beste foredragene
 • Få god innsikt i det tekniske – fra nettkursplattformer til livestreaming
 • Hvordan du lager en påmeldingside og tar betalt for kurset ditt
 • Hvordan lage gode PowerPoints og tilgang til de beste bildene
 • Hvordan markedsføre deg og kurset ditt på sosiale medier

 

Ved å jobbe sammen i workshops vil man kunne knytte nettverk med andre som holder kurs. Dette kan bli gode og viktige støttespillere for deg i lang tid. Kanskje skal du lage kurs sammen med noen andre? 

Tilgang til en lukket Facebook-gruppe med lærere og andre studenter. Her kan man utveksle erfaringer og hjelpe hverandre. Denne har du tilgang til så lenge du ønsker. 

Du kan også få en gratis ekstra veiledningstime med lærer, hvor du kan få direkte innspill og hjelp med dine ideér. 

Det vil starte nye klasser vår og høst. Det er ikke mulig å starte utenom disse datoene siden zoom samlingene er en viktig del av kurset.
tunmed.no
Lær å lage nettkurs
Rated 4,8/5 based on 6 customer reviews

Noen anbefalinger

«Grundig og profesjonelt studie, både med tanke på innhold og forelesere. Svært givende å møte andre mennesker med samme interesser. »

Thomas Stien
Ernæringsterapeut
...
«Pedagogikk for terapeuter er et veldig lærerikt og nyttig kurs. Jeg meldte meg på kurset fordi jeg ville lage et nettkurs, og jeg har mye kunnskap med meg videre. Oppgavene fikk meg virkelig til å tenke gjennom kursinnhold, hvem jeg skulle lage kurset til, hvordan jeg bedre kunne lage et kursopplegg og hvordan jeg kunne markedsføre det. Jeg vil si at dette er et viktig kurs selv om du ikke har planer om å lage et kurs. En lærer mye om hvordan en formidler kunnskap og om kroppsspråk. Dette vil være svært nyttig for alle terapeuter i møte med klienter. Lærerne var flinke å gi konstruktive tilbakemeldinger, både hva som var positivt, og tips om hva som kunne forbedres. Dette gav motivasjon til å fortsette, og det blir et mye bedre kurs enn jeg først hadde planlagt. »

Veronica L Warhaug
Muskelterapeut
...
«Anbefaler kurset på det sterkeste! Har lært mye om markedsføring, motivasjon, det tekniske og hva som er viktig å ha med når man vil lage et kurs. Mye info, motiverende tilbakemeldinger på innsendte oppgaver og veldig bra kurs. »

Soraya
Terapeut
...
«Jeg ønsket å ta kurset for å fylle på kunnskap og se hva jeg kunne gjøre annerledes eller gjøre bedre. Kurset har gitt meg en mye bedre forståelse av hvor viktig planlegging av kursets innhold og kartlegging av målgruppe er. Lært veldig mye i prosessen. Veldig dyktige lærere som gir konstruktive tilbakemeldinger. Kjempefornøyd med kurset som kan anbefales til alle som skal starte å holde kurs eller webinar. »

Irene Gulliksen
Kostholdsveileder / Butikksjef
...
«Jeg valgt dette studiet fordi jeg ville lære mer om hvordan lage onlinekurs, hva som er viktig å ha fokus på og de ulike plattformene man kan velge mellom. På kurset lærte jeg også en del om markedsføring som var nyttig for meg. Kan absolutt anbefale dette kurset til andre. »

Siri Antonsen-Aartun
Kostholdsveileder og Ernæringsterapeut
...
«Jeg deltok i første klasse på kurset "Pedagogikk for terapeuter". Kurset lærte oss mye om bruk av markedsføring i sosiale medier og hvordan vi selv kan utvikle og ha kurs på web. Jeg ønsker å ha kurs i kosthold i lokale med deltagerne til stede og har aldri tenkt at jeg skal ha kurs på web. Kurset "Pedagogikk for terapeuter" er inndelt i 4 temaer og vi skal sende inn besvarelse etter hvert tema. Fikk rask tilbakemelding på innsendte besvarelser. Fikk kommentarer på besvarelsen og ikke minst nyttige og gode råd ang mine annonser på facebook, min hjemmeside og hva jeg bør gjøre anderledes. Så etter å ha tatt kurset er jeg nå i gang med å lage kostholdskurs beregnet for web. Anbefaler å ta kurset dersom du ønsker å bruke mer aktivt sosiale medier i markedsføring - og ikke minst dersom du tenker å lage kurs/foredrag. »

Anne-Karin Norenes
Muskel og kraniosakralterapeut, kostholdveileder
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset er delt opp i 4 ulike temaer som du jobber med i 4 uker hver. Oppgavene til hvert tema er praktiske slik at du kan bruke disse til ditt første kurs. 

Du lærer om både en-til-en-kurs og det å holde kurs for større grupper. Mange av prinsippene for å holde kurs er de samme om de er fysiske, på nett eller om du kun skal ha webinarer. 

Tema 1: Planlegging

 • Den viktige planleggingsfasen. Hvordan planlegging gjør at du oppnår bedre resultater og jobber mer effektivt. Hva er farene med planlegging, og hvorfor lykkes også de som ikke planlegger?
 • Hvordan finne din målgruppe og bestemme mål og innhold på en god måte
 • Hva er de viktigste faktorene for å lykkes? 

Tema 2: Pedagogikk

 • Enkel innføring i de viktigste pedagogiske prinsippene
 • Læringsutbytte, læringsprosesser, læringsmetodikk, evaluering osv. 
 • Hvordan strukturere et godt kursopplegg

Tema 3: Teknisk gjennomføring

 • Ulike plattformer for kurs og webinarer
 • Ulike måter å holde kurs på
 • Du lærer alt du trenger for å kunne lage ditt eget kurs på den plattformen vi har valgt.
 • Bruk av video og live-sending
 • Gode PDF og GDPR-reglene

Tema 4: Introduksjon til markedsføring

 • Her lærer du det viktigste for å komme i gang med markedsføring (på en ærlig og stressfri måte)
 • Hvorfor navnet er viktig
 • Bruk av markedsundersøkelse
 • Bruk av bilder (lovlig bruk)
 • Hvordan lykkes med digital markedsføring. Strategier for både organisk og betalt konvertering
 • Hvordan lage et kurs som følger lover og regler knyttet til regnskap, Brønnøysund, personvern, GDPR etc.
 • Hva må til for å ha kurs fritatt MVA (fra en til flere hundre personer)

Det er ingen opptakskrav til dette kurset, det er åpent for alle. 

Kurset er spesielt utviklet for terapeuter, veiledere og coacher som ønsker å jobbe mer med kurs og webinarer innen helse og livsstil. 

Det er en fordel med engelskkunnskaper siden eksterne ressuser, verktøy, plattformer osv. er på engelsk. 

Kurset er et nettbasert og på deltid. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. I tillegg til nettstudie og oppgaver, vil du få tilgang til en lukket Facebook-gruppe og kan delta på jevnlige live zoom-samlinger. Begge steder møter du mange andre som har samme mål som deg. 

Kurset er delt inn i 4 temaer som åpnes med 4 ukers mellomrom. Du har tilgang i ca. 6 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 800 per 6 måneder med forlengelse. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

For hvert tema skal du svare på én innleveringsoppgave. Innleveringsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. Oppgavene er veldig praktiske og målet er at du gjennom å jobbe med oppgavene, gjør mye av forarbeidet som må til for å lykkes med kurs. Oppgavene er frivillig å gjøre, men anbefales.

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med kurset, 3-10 timer pr uke. Ved å jobbe litt hver uke, vil du etter endt kurs ha gjort mye av grovarbeidet for å kunne lansere ditt første kurs. 

Eksamen

Det er ingen eksamen i dette kurset

Vitnemål

Du må ha besvart og fått godkjent alle oppgavene for å få kursbevis.

Kursavgift: kr 7 800,- 
Delbetal fra kr 892 (10 avdrag)

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole