Tunsberg

Markedsføring for terapeuter
Lær å drive en praksis med gode faglige og økonomiske resultater

Oppstart: Start når du vil*
Varighet: 3-5 måneder
Sted: Nettstudium
Studieavgift: Kr 5900 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
I tillegg til kunnskap om terapi – må du som terapeut også vite hvordan du skaper en lønnsom klinikk, og kjenne til sentrale lover og regler.

Dette kurset passer for deg som er terapeut, veileder, coach eller PT. Du jobber enten alene eller sammen med andre, eller kanskje du trenger hjelp til å komme i gang.

 • Du som ønsker å starte egen praksis, jobbe med veiledning eller drive klinikk
 • Du som ønsker å drive enda mer lønnsomt
 • Du som ønsker å få oversikt over det lovverket du må forholde deg til
 • Du som vil bli flinkere til å markedsføre deg, både digitalt og tradisjonelt.

Innhold i kurset

Det holder ikke å være en dyktig terapeut, coach eller veileder dersom du ikke klarer å skape en lønnsom drift.

Gjennom dette kurset vil du lære det du trenger for å drive en praksis med gode faglige og økonomiske resultater.

Vi har lagt stor vekt på markedsføring. Men markedsføring er mye mer enn bare reklame. Det beste er å få nye pasienter som ikke kommer til deg på grunn av "reklame", men fordi de har tillit til at du kan hjelpe dem med sine problemer. Det vil si å få pasienter og kunder uten at de opplever det som markedsføring, og uten at du føler at du må jobbe hardt for det.

Kurset består av 5 temaer, og er obligatorisk i våre terapeututdanninger, men er også åpent for andre som ønsker å lære om dette. 

I første tema jobber du blant annet med hvem du er som terapeut og din målgruppe. Dette er viktig for å skape tillit, noen som er avgjørende for at noen skal bestille tjenester fra deg. For at andre skal forstå hvem du er (som terapeut), må du klargjøre dette for deg selv. Dette vil også hjelpe deg til å holde fokus og øke mulighetene for å lykkes, samtidig som du skaper en bedrift som du trives i. 

Du vil gjennom de neste tre temaene lære hvilken markedsføring som fungerer best for terapeuter. Her ser vi både på hvordan du presenterer deg, tradisjonelle markedsføringskanaler og du får en grundig opplæring i bruk av nettverk, digital markedsføring og sosiale medier.

Markedsføring for terapeuter krever en spesiell tilnærming. Du kan ikke "selge" på samme måte som man selger andre varer og tjenester. Dette er både på grunn av lover og forskrifter, men det er også en del etiske og moralske forutsetninger som du må ta hensyn til.

Vi lærer bort en ærlig og stressfri form for markedføring som har langvarige relasjoner som mål. 

Sist, men ikke minst, vil du lære mye om hvordan du bør etablere deg som terapeut. Det finnes mange ressurser på nett og hos kommune om etablering. I dette kurset lærer du det som er spesielt for terapeuter/veiledere, og gir deg i tillegg mange praktiske tips og verktøy. 

God markedsføring for terapeuter dreier seg om å skape langvarige relasjoner som bygger på tillit. Det er viktigere å finne din riktige pasient (drømmepasienten) enn å forsøke å nå flest mulig. 

Det finnes ikke én mirakelløsning som du kan basere deg på, men du må jobbe gjerne med flere ulike kanaler og det er summen av alle små og store tiltak som er avgjørende.


Noe av det du vil lære:

 • Hvorfor er det helt viktig å jobbe med din målgruppe, visjon og dine verdier. 
 • Hvordan sette mål som du klarer å gjennomføre. 
 • Hvordan sette riktig pris på dine konsultasjoner. 
 • Er min praksis/klinikk mva-pliktig? Er jeg pliktig til å ha et HMS-system?
 • Hvilke lover og regler er jeg pliktig til å følge?
 • Hvordan du må ta hensyn til GDPR og personvern. Her er det mange som gjør feil, og går glipp av mange muligheter siden de tolker reglene feil. 
 • Hvordan kan jeg få maksimal effekt av de pengene jeg bruker på markedsføring?
 • Hvordan få gratis markedsføring.
 • Hvordan lykkes med annonsering på Facebook, Google og andre kanaler. 
 • Hvordan lykkes med epostmarkedsføring, blogg, webinar, kurs og foredrag (mange konkrete tips og verktøy). 
 • Hvilke av de tradisjonelle markedsføringsmetodene er fortsatt viktige.tunmed.no
Markedsføring for terapeuter
Rated 5/5 based on 17 customer reviews

Noen anbefalinger

...
«Som Naturterapeut viste jeg ikke helt hvordan jeg skulle markedsføre meg via sosiale media. Derfor trengte jeg noen som hadde mer kunnskap enn jeg hadde. Etter å tatt markedsføringskurset ble jeg mer bevist på hvem mine kunder var, ved å spisse meg mot en bestemt målgruppe. I kurset er det også mange gode tips og råd om hva som er nyttig for å markedsføre seg. Du får også en god oppfølging om det er noe du lurer på. »

Monica Dahl Espevik
Kostholdsveileder, sykepleier, muskel og kraniosacralterapeut
...
«Det å starte et firma helt på egenhånd kan være ganske overveldende og ensomt. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kunne ta dette kurset samtidig som jeg har bygget opp mitt firma. Jeg har følt meg trygg hele veien på at jeg har fått all kunnskap jeg trenger. Og det beste med kurset er at det er tilpasset oss terapeuter, så det blir noe helt annet enn å gå på et generelt etablererkurs. Jeg har tatt i bruk mye av det jeg har lært allerede, men mye kommer jeg til å bruke etterhvert når jeg kommer lenger i prosessen. Jeg ville aldri vært foruten dette kurset og anbefaler det på det varmeste. »

Marianne Naas
Ernæringsterapeut
«Nå har jeg gjennomført tema 1 av Etablering og klinikkdrift og jeg har allerede nå lært mye og det har satt i gang mange tankeprosesser. Dette er noe jeg kommer til å gå jevnlig tilbake til for å jobbe enda mer med. Det er et veldig bra kurs! »

Mette Dykesteen
Ernæringsterapeut
«Et veldig nyttig kurs med morsomme og lærerike oppgaver! Etter dette kurset føler jeg meg mye tryggere på hvordan jeg bør gå frem når jeg skal starte for meg selv. Mange gode tips som jeg selv ikke hadde tenkt på og som jeg er sikker på at de fleste kan få nytte av ved oppstart av egen bedrift. »

Yvette
Biopatstudent
«informative temaer, morsomme quizzer, rask og hyggelige tilbakemeldinger på oppgavene. Her er mange nyttige tips til hvordan man starter en bedrift og lykkes. Kan anbefales! »

Marianne Aase
Biopat, Fotsoneterapeut
«Veldig lærerikt og ikkje minst ein nyttig guide fra a til å om du har planer om å starte opp eller allerede er i gang :) Veldig godt å ha med seg i terapeut-verktøykassen! Anbefalast »

Camilla Seim
Ernæringsterapuet
«Klinikkdrift er et veldig nyttig kurs for oss som skal starte for oss selv. Man får en god innføring i lover, regler og viktige ting å være klar over. Lærer har respondert imponerende raskt på mine henvendelser og oppgaver! »

Silje Eker
Kostholdsveileder, ernæringsterapistudent, klinikkdrift, urter, krydder og terapeutisk mat
«Klinikkdrift er et veldig bra studium. Jeg har lært kjempe masse om hva som er viktig å huske på når man skal starte opp for seg selv. Og man får veldig gode tilbakemeldinger fra læreren :) »

Siri Antonsen Aartun
Kostholdsveileder og ernæringsterapeut
«Et veldig nyttig studium for alle som driver og alle som skal starte bedrift. Har selv drevet AS i 16 år og enkeltmannsforetak i 6 år før det! Lærte masse og fikk mange tankevekkere og mange tips til forbedring av bedriften! Anbefales:-) »

Desiree Jakobsen
Kostholdsveilder, hudpleier
«Klinikkdrift anbefalast til alle som har planar om å starte for seg sjølv. Her får du veiledning til korleis du skal lage din eigen forretningsplan samt at ein får presentert alle reglar ein må forhalde seg til. Svært nyttig og tidsbesparande å få alt servert på denne måten!»
Bente Torheim
kostholdsveileder
«Hei Jeg kan anbefale alle terapeuter å ta klinikkdrift. Har fått gode tips selv om jeg driver egen klinikk. Klinikkdrift hjelper en å sette fokus på hva som er viktig for deg til en hver tid, alt i fra oppstart til videre drift. Tusen takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger. »

Elin Vestli Berkers
Naturterapeut, biopat student
«Dette kurset ble for meg en veldig positiv opplevelse. For meg som ikke er så glad i økonomi og samtidig skulle sette opp flere budsjetter, så gikk det veldig lett. Kursets innhold var lettfattelig og det ble gøy å se hvordan man forberedte seg til oppstart av klinikk med busjetter, planlegging, lover og regler . Lærer var veldig positiv, ga gode tilbakemeldinger og svarte alltid raskt på mail hvis jeg hadde noen spørsmål.»
Jasmin Marø
Kostholdsveileder
«Klinikkdrift er en fantastisk studium, og absolutt nødvendig for selvstendige terapeuter og de som jobber på en klinikk. Jeg fikk mye kunnskap og fikk skrevet en god forretningsplan. Det var også veldig gode og nyttige kommenterer fra lærer, og svarene fikk jeg veldig fort.»
Svetlana Williams
Ernæringsterapeut
«Jeg vil gjerne anbefale dette kurset for fotterapeuter som skal starte egen klinikk, eller for de som allerede driver klinikk, som meg selv. Kurset er lagt opp som nettskole og tar for seg alt man trenger for å starte/drive en lønnsom klinikk. Nettsiden er brukervennlig med mange muligheter (studiegrupper, diskusjonsforum, linker til nyttige sider, veiledning(lærer), søkemotorer, samt mange nyttige tips og kontinuerlige oppdateringer for selvstendig næringsdrivende. Her guides man enkelt gjennom forretningsplan, effektiv markedsføring, finansiering og budsjetter, forslag til samarbeidsavtaler o.s.v. Kurset er lagt opp med innsendingsoppgaver og quiz som må godkjennes. Dette kurset er en liten investering med stort utbytte!»
Elisabeth Ørmen
FOTHELSEKLINIKKEN
«Som privatpraktiserende fysioterapeut kan jeg trygt anbefale dette kurset for fysioterapeuter som skal etablere egen praksis. Kurset er relevant og gir nødvendig basiskunnskap om etablering og markedsføring av egen virksomhet.»

Ingvild Nyland Myhre
Vestfold Fysioterapi, Tønsberg
«Jeg er meget fornøyd! Dette var midt i blinken for meg. Nå får jeg ta vare på barn og studie samtidig, og jeg kan bruke lesetiden mer konstruktivt. Jeg er spesiellt fornøyd med tilbakemeldingene vi fikk. Det er godt å få vite både det man har gjort bra og det man kan bli bedre på, og ikke minst bli ønsket god helg og lykke til videre!»

Bente Anita Kvanli
«Jeg er veldig fornøyd med både innhold, opplegg og nettsidene. Jeg liker Quizzen veldig godt. Jeg har brukt den litt forskjellig. Hvis jeg føler jeg har lest bra, prøver jeg å svare på alle spørsmålene uten å sjekke de jeg er usikkre på. Andre ganger har jeg tatt den uten å ha lest, for å sjekke forkunnskapene mine og for å se hvilke punkter vi skal igjennom og hva dere vektlegger. »
Gro Tangen
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset består av 5 temaer hvor vi legger veldig stor vekt på nytteverdi. Du vil garantert lære mye som vil hjelpe deg til å lykkes bedre som veileder/terapeut. 

Her er noe av det du vil lære:

NB! Det er ikke meningen at du skal bruke alt dette, men finne metodene som passer deg best 

1 - Deg som terapeut

Hva er en dyktig terapeut (veileder)?

 • Hva trenger du i tillegg til fagkunnskap?
 • Produktet DEG. Hva skal du jobbe med. Balanse mellom fokus og muligheter.
 • Hva er din målgruppe? Hvordan lage din avatar (drømmepasient), og hvorfor vil dette hjelpe deg. 
 • Hvorfor det er viktig å lage visjon og verdier
 • Sette riktig pris på dine tjenester
 • Å presentere deg selv i ulike sammenhenger
 • Lage en behandleroppføring
 • Personlighetstyper

Oppskrift på suksess

 • Her lærer du mye om hva som kjennetegner de som har suksess, og alt er ferdigheter som kan læres.
 • Å sette seg mål
 • Hva er SMARTE mål? 
 • Hvordan nå målene dine
 • Planlegging

Nettverk og samarbeid

 • Hvorfor dette er så viktig og hvordan du skal lykkes med samarbeid (hvorfor så mange feiler dramatisk).

2 - Grunnleggende markedsføring

 • Viktige lover og forskrifter
 • Grunnleggende prinsipper, hvordan påvirke andre.
 • Profilering: navn, markedsundersøkelse, bruk av bilder, din avatar
 • Anbefalinger og pasienthistorier (hvordan gjøre dette lovlig)
 • Å holde foredrag, skrive bøker, kurs
 • Pressemelding
3.  Digital markedsføring 1
 • Content marketing
 • Hvordan lage en Facebook side (sette opp business manager etc.)
 • Facebook annonser
 • Facebook live, konkurranser,  Video, debugger
 • Instagram, algoritmen, vekst, innhold
 • Din hjemmeside
 • Landingssider
 • Anbefalinger og pasienthistorier
 • Snap
4.  Digital markedsføring 2
 • Blogg, innhold, bedre blogg
 • Google, organiske treff, Adwords, Analythics
 • Markedsføring med e-post, hvorfor er det helt nødvendig
 • GDPR (nye regler om datalagring og personvern som gjelder fra mai 2018)
 • Innføring i MailChimp
 • Skrive bedre e-poster
 • Marketing automation med Drip
 • YouTube
 • Pinterest
 • Podcast 
5 - Klinikkdrift
 • Forretningsplan
 • Ressurser og nettverksbygging
 • Tips til å arrangere kurs
 • Etablering av virksomhet, selskapsform, registrering, lokalisering
 • Økonomi og regnskap
 • Betalingsløsninger og kassarapporter
 • Hjemmeklinikk 
 • Lønn og skatt 
 • Feriepenger og arbeidsgiveravgift
 • Merverdiavgift (moms)
 • Avskrivninger
 • Budsjett
 • Lån, støtte og tilskudd
 • HMS

Åpent for alle.

Det er en fordel med grunnleggende engelskkunnskaper siden vi bruker en del engelskspråklige videoer. Men alle artikler og oppgaver er på norsk.

Studiet er et nettbasert deltidsstudium over 3-5 måneder. Du har tilgang til nettskolen i 6 måneder. Dersom du trenger mer tid, kan du forlenge tilgangen for kr 600 for 6 måneder ekstra tilgang. Dette kan du gjøre så mange ganger du ønsker.

Det er ingen obligatoriske lærebøker i dette studiet. Alt pensum ligger inne som artikler i nettskolen.

Du bør bruke cirka 1–2 kvelder i uken på kurset.

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innsendingsoppgavene blir rettet av lærer med fyldige kommentarer. Oppgavene er praktiske og du tar utgangspunkt i din situasjon og dine behov når du svarer. 

Det er ingen eksamen. Studiet evalueres med obligatoriske innleveringsoppgaver til hvert tema. Du må ha fått godkjent alle oppgaver for å få kursbevis.

Studieavgift: kr 5 900,- 
Delbetal fra kr 1 107 (6 avdrag)

Vi gjør oppmerksom på at kurskostnaden kan utgiftsføres.
Kan jeg begynne på dette kurset nå, selv om jeg skal starte på en terapeututdanning senere? 

Dette kurset er inkludert og obligatorisk i både Ernæringsterapi og Fagskoleutdanning i biopati. Men hvis du ønsker å ta det tidligere så kan du det. Du vil kunne få kr 2500 i redusert studieavgift, siste året på din terapeututdanning, dersom det er samme kurs som du har tatt. Du vil da også få fornyet tilgang slik at du kan repetere. 

Kan jeg jobb så raskt jeg vil? 

Ja, men vi anbefaler å ikke sende inn neste oppgave før du har fått tilbakemelding på den siste du sendte. Det er ingen datoer eller frister du må holde. Du har tilgang til kurset i en viss tid (minimum 6 måneder), og kan forlenge tilgangen ved behov (kr 600 pr. 6 måneder). 

Er det mulig å fortsette å ha tilgang til kurset etter at jeg er ferdig (Alumni) ? 

Ja, det koster kun kr 600 for tilgang per 6 måneder. Dette anbefales siden pensum oppdateres kontinuerlig og spesielt alt som gjelder digital markedsføring endres/justeres ofte. Det kommer enklere måter å gjøre ting på, nye anbefalte metoder, hva du bør fokusere på (og ikke), nye regler for bilder osv. Det å ha tilgang gjør at du kan bruke kurset som ett oppdatert oppslagsverk i markedsføring.


© 2022 Tunsberg Medisinske Skole