Tunsberg
Glemt passord?

Høstkonferansen 2019

Oppstart: 19-20. oktober 2019
Sted: Live HD-TV + opptak i 3 måneder
Live HD-TV: Kr 390 
Vilkår for oppstart og avmelding


Sendingen blir produsert med utstyr som gir god kvalitet. Dette gjør det enkelt for deg å se hva som står på skjermen og høre hva som blir sagt.

Konferansen er ferdig, men du kan fortsatt se opptak.

Hovedtema i 2019 var: 

 • Kreft – kan man tenke selv og utenfor boksen?
 • Ultraprosessert mat – vår tids helsefare?
 • Biohacking og keto – fremtidens helse?
 • Betennelser – roten til alt ondt?
 • CBD – kan cannabinoider dempe betennelser?
 • Kvinnehelse – hva er forskjellen på menn og kvinners helse?

Blant forelesere finner vi Martina Johansson, Ralf Sundberg, Terje Toftenes, Karin Hvoslef, Melissa Thelwall Bjargo,  Oddveig Myhre og Åse-Line Baltzersen.

 
Lørdag 19. oktober 2019

08.15-09.25 Registrering/dørene åpnes  
08.25-09.30 Åpning av konferansen  
09.30-10.00
Melissa Thelwall Bjargo

Cannabis og mennesket – side om side i mer enn 2 millioner år
I et historisk perspektiv tyder mye på at cannabis har vært en viktig plante for menneskets evolusjon. Og hva er egentlig potensiale til CBD-olje som nå er i vinden? Melissa Thelwall Bjargo skal snakke om cannabinoider som vi får fra cannabisplanten og deres helsefremmende egenskaper. I Spania, hvor hun bor, brukes planten terapeutisk og kan erstatte bruk av tunge medikamenter, spesielt smertestillende.

Melissa vil presentere vårt endocannabinoidsystem og hvordan cannabinoider kan regulere betennelsestilstander i kroppen. Melissa vil avmystifisere og berøre en del fordommer vedrørende bruk av cannabis (CBD-olje).

10.00-10.30
Martina Johansson
Biohacking og keto – hva kan det bety for moderne helse?
Martina kommer til Norge for første gang, hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er sivilingeniør med master i biofysikk og medisinsk bioteknikk. Hun debuterer i år på norsk med boken Ketoplanen.
10.30-10.45 Spørsmål og svar med første foredragsholdere  
10.45-11.15 Pause med kaffe og te  
11.15-11.45
Martina Johansson og Ralf Sundberg
Betennelsesfri – En ny forståelse av årsaken til sykdom
Tungvekteren Ralf Sundberg er forfatter, samfunnsdebattant om kosthold og ernæring, lege, privatpraktiserende kirurg og forsker. I høst er han aktuell hos Lille Måne med sin nye bok om betennelser. Tidligere har han utgitt bøkene Forskningsfusket! – så blir du lurad av kost- och läkemedelindustrin (2011”) og Forskningsfusket bara fortsätter (2016).

11.45-12.30
Karin Hvoslef
Mine valg og egeninnsats for min helsereise
Karin Hvoslef har i over 40 år arbeidet med prestasjonsfremmende ernæring. Men hun har også en sterk historie å fortelle om egen kreftsykdom. Hvilke strategier kan man velge når man får en slik diagnose? Karin forteller om sine valg gjennom 15 år med behandling.
12.30-14.00 Lunsj med utstillerbesøk og sosialt samvær  
14.00-14.30
Martina Johansson
Ketogent kosthold for å motvirke sykdom
Martina kommer til Norge for første gang, hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er sivilingeniør med master i biofysikk og medisinsk bioteknikk. Hun debuterer i år på norsk med boken Ketoplanen.
14.30-14.45 Spørsmål og svar  
14.45-15.15
Jarmo Hörkkö

Beskytt hjertet på en naturlig måte
Verdsatt foredragsholder med bred kunnskap innen ernæring og forskning på naturlig helse. Ved å tilføre kroppen riktige næringsstoffer tilpasset alder og livssituasjon kan man optimalisere livskvaliteten samt bedre hjertehelsen.

Jarmo deler sin kunnskap og gir innblikk i siste forskning på området.

15.15-15.45 Pause  
15.45-16.15
Terje Toftenes
 

Filmprosjektet «Fri fra kreft»
Terje Toftenes fikk i 2009 en alvorlig kreftdiagnose. Han oppdaget noen røde flekker på kroppen. Han trodde det var en allergisk reaksjon på noe han hadde spist eller drukket. Det viste seg å være forstadier til kreft. Symptomene ble lenge oversett, men i 2016 fikk han konstatert en sjelden form for lymfekreft.

Han produserer nå en film med navnet «Fri fra kreft». Han kommer til oss å fortelle om prosjektet, og hvilken strategi han valgte som resulterte i at han ble kreftfri.

16.15-16.30 Spørsmål og svar  
16.30-17.00 Åpent messeområde  

Søndag 20. oktober 2019

09.00-09.30 Registrering/dørene åpnes  
09.30-10.00
Oddveig Myhre

Hvorfor reagerer menn og kvinner forskjellig på kosthold?
Oddveig Myhre er Natural Medical Doctor (NMD) utdannet i USA, og nå praktiserende i Skien på Optimal Helse. Hun har en bredde i tilnærmingen sin ovenfor livsstilhelse, som få andre og ønsker å belyse forskjellene på menn og kvinners helse på årets konferanse.

Hva kan dette bety når vi snakker om kosthold, kalorier og ketogent kosthold for hvert kjønn?

10.00-10.30
Marit Kolby Zinöcker

Ultraprosessering av mat og helseeffektene av det
Marit Kolby Zinöcker er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere ulike temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisin ved Bjørknes Høyskole. Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet. Hun er en aktiv samfunnsdebattant, og vi gleder oss stort til at hun kommer til oss for å snakke om problemene med ultraprosessert mat.

Hun har en bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og en mastergrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Rikshospitalets avdeling for cellebiologi, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.

10.30-10.40 Spørsmål og svar til Oddveig Myhre og Marit Kolby Zinöcker  
10.40-11.00 Pause  
11.00-11.45
Dag Viljen Poleszynski
Keto og faste i et historisk perspektiv
Dag Viljen Poleszynski, er ansvarlig redaktør for Helsemagasinet Vitenskap og fornuft og initiativtaker til Kostreform for bedre helse. Han har spist ketogent i mange år og kombinerer dette med periodisk faste og hard styrketrening. I år vil Dag forelese om ketogent kosthold og faste i et historisk perspektiv. Vi kan love et helt nytt og interessant foredrag.
11.45-12.15
Bente Josefsen
Fri fra sukkeravhengighet 

Bente Josefsen (f. 1974) er daglig leder av selskapet Frisk uten sukker. Hun har sin bakgrunn fra avhengighetsmedisin, med fordypning i sukkeravhengighet. Hun er utdannet hos Bittens Addiction. I tillegg har hun tatt fordypningsstudier i sukkeravhengighet hos Gorski Cenaps Corporation i USA. Bente er også utdannet friskvernkonsulent og kommunikolog.

Frisk uten sukker er det eneste selskapet i Norge pr i dag som er spesialiserte innfor sukkeravhengighet, og som holder onlinekurs kun for de som lider av en sukkeravhengighet. Frisk uten sukker tilbyr også foredrag til konferanser, bedrifter, etater, skoler og institusjoner.

12.15-12.30
Linda Rahbek

EU Biotek
Linda Rahbek er naturterapeut og homeopraktiker MNLH, og daglig leder i EU Biotek. Hun har en treårig utdannelse fra Tyskland innen naturmedisin, med bred faglig bakgrunn spesielt på matintoleranser.

I tillegg til testing for matintoleranser jobber hun med kostholdsveiledning og kropsscanning. EU Biotek er en av årets samarbeidspartnere for Høstkonferansen, og de stiller med stor stand og gode messetilbud.

Linda er også lærer ved Tunsberg i matintoleranse. 

12.30-14.00 Lunsj og utstillerbesøk  
14.00-14.45
Åse-Line Baltzersen

Fra kaos til ressurs – min helsereise
Vi har ekstra stor glede av å ønske velkommen til Høstkonferansen som foreleser, Åse-Line Baltzersen.

Åse-Line har foretatt en lang helsereise som har bydd på mange store, krevende utfordringer. Denne reisen har imidlertid gjort Åse-Line sterk og kunnskapsrik, og til en fantastisk ambassadør av hvilke forandringer man kan få til med egen innsats og når helsevesenet fungerer som det skal. Foredragets tittel: Fra kaos til ressurs.

14.45-15.15 Pause  
15.15-15.45
Jonas Sommer og Nanne Emilie Andersen

Om meditasjon og pust for bedre helse 
Jonas Sommer er fastlege ved Senter for livshjelp i Ski, der han blant annet jobber sammen med Audun Myskja. Han er en lege som ser hele mennesket og er stor tilhenger av meditasjon, pusteøvelser og yoga.

Han tilpasser verktøyene etter pasientenes behov, med mål om personlig vekst og økt mestring. Han har observert i sin legepraksis at regelmessig bruk av meditasjon og pusteøvelser reduserer symptomene ved sykdom. Resultatene blir økt handlekraft og «empowerment».

Jonas vil dele sine erfaringer og råd med oss på konferansen. Vi vil også få demonstrert flere øvelser som du selv kan integrere i din hverdag. Dette blir en spennende avslutning på Høstkonferansen 2019.

15.45-16.00 Oppsummering av Høstkonferansen 2019 – 10 års jubileum  
16.00-17.00 Åpent utstillerområde  

Forbehold om endringer 

Du får tilgang til opptak fra alle foredragene fra 2018 inkludert i prisen, og kan se dem i 3 måneder.

 • Alzheimers og demens – hva alle bør vite, Iver Mysterud
 • Fra lavkarbo til keto, Dag Viljen Poleszynski
 • Om miljøgifter og tilsetningsstoffer i laksefôr, Kjetil Østli
 • Kjemiske og kreftfremkallende stoffer i maten, Inger-Lise Steffensen
 • Miljøgifter i historisk perspektiv, Merete Eggesbø (Folkehelseinstituttet)
 • Ren mat enklere enn du tror, Anders Kinberg
 • Har jeg lavt stoffskifte?, Joakim Øien Iverse
 • Hva kan du selv gjøre for å bli bedre og få bedre balanse i stoffskiftet?, Oddveig Myhre
 • Triggere for autoimmun tyreoiditt, Joakim Øien Iversen
 • Hva er det med kokosolje?, Elisabeth Wilskow Thorbjørnsen
 • Din lege og stoffskifteproblemer – skvis mellom pasientenes opplevelse og spesialistenes reduksjonisme?, Lege Stig Bruset
 • Snakk godt til deg selv – kroppen din trenger det, Karin Hvoslef
 • Mine nøkler til bedring, Tina Seltzer

Her er 10 minutter med noen klipp fra konferansen i 2018

Høstkonferansen er åpen for alle.

Live HD-TV: kr 390,- 

Live HD-TV + tilgang til opptak i 3 måneder: kr 390

Hvis du bestiller nå, vil du også få tilgang til opptakene fra høstkonferansen 2018 inkludert i prisen. 

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret. 

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2020 Tunsberg Medisinske Skole