Tunsberg
Glemt passord?

Høstkonferansen 2020

Varighet: Se opptak i 3 måneder
Sted: Du får tilgang til alle opptakene med en gang du melder deg på.
Live Nett-TV: Kr 490 
Vilkår for oppstart og avmelding


Sendingen blir produsert med utstyr som gir god kvalitet. Dette gjør det enkelt for deg å se hva som står på skjermen og høre hva som blir sagt.

Meld deg på nå og få tilgang til opptak fra 2019 inkludert i prisen. 

I år er fokus på din egen helse og på immunforsvaret. 

Hva kan vi gjøre for å ha et robust immunforsvar når vi går inn i en ny høst- og vintersesong med en pandemi hengende over oss som nå til og med har nådd Det hvite hus i USA?

Høstkonferansen setter i år øverst på dagsorden hvilke tiltak du kan gjøre og hvilke muligheter som ligger i vitaminbehandling og optimalt kosthold.

Vi har i år samlet et bredt spekter av forelesere og vil gå i dybden på anti-inflammatorisk kost, supplerende medisin og virkemidler for et bedre immunforsvar.

 
Årets foredrag: 

Jan Raa
Immunitet uten antistoffer – det viktigste forsvarsverket mot corona-virus

En av våre mest populære forelesere. Jan Raa har et professorat i fysiologisk mikrobiologi ved Universitet i Tromsø. Han sitter i styret til
Stiftelsen Vitenskap og Fornuft, og har spesialkompetanse innen evolusjonsbiologi, mikrobiologi, biokjemi og ernæringsmedisin.
Som professor emeritus arbeider han særlig med tarmens mikrobiologi. Hvordan kan du oppnå immunitet uten antistoffer?
Du har et forsvarsverk mot corona-virus. Denne forelesningen vil du få med deg. 

Marit Kolby Zinöcker
Periodisk faste – hvorfor er det viktig for kroppen å få pause fra mat?

Du får helsefordeler med å ta daglige pauser, og mer langvarige fasteregimer. Hvorfor liker kroppen å få en pause? Interessen for periodisk faste øker. Det kan være et hjelpemiddel og et verktøy for  vektreduksjon, men også for fjerne betennelsestilstander i kroppen.

Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på ernærings- og medisinstudiet på Bjørknes Private Høyskole i Oslo. 

Merete Furuberg
Animalsk mat er livsviktig

Er det trygt å være veganer? Animalsk mat har de siste årene fått mange «motstandere» i veganbevegelser. Men animalsk mat er livsviktig – er det ikke? Merete Furuberg er aktiv lokalpolitiker og har tidligere være leder for Norges Bonde- og småbrukarlag. Vi ønsker henne hjertelig velkommen tilbake til Høstkonferansen. Hun er en engasjert, flott foreleser og en ambassadør for vårt landbruk. 

Anne Sofie Biong
Melkefettets fortreffelighet – noen tanker om melkefett i norsk kosthold

Vi blir stadig påminnet om å kjøpe «magre» meieriprodukter. Ekstra-lett er ikke lenger «lett» nok, fettfrie produkter ser dagens lys. Men hva om melkefett slett ikke er farlig, men helsefremmende? Ernæringsfysiolog og forsker Anne Sofie Biong har disputert og presenterer sine resultater som viste at det ikke kunne bekreftes noen sammenheng mellom meieriprodukter og risiko for å få hjerteinfarkt.
Resultatene antyder tvert imot det motsatte: at meieriprodukter kan gi redusert risiko. Lignende funn er gjort i flere utenlandske studier.


Konklusjonen på studien er at hvis man ellers har et sunt kosthold, er det rom for en viss mengde meieriprodukter – også de fete ostene. Anne Sofie har ledet ernæringsavdelingen i TINE i mange år. Nå har hun gått av med pensjon, og vi har invitert henne mange ganger til oss. Denne gangen sa hun ja! Velkommen til Høstkonferansen Anne Sofie Biong.

Reidar Almås
Selvforsyning i en pandemi – på tide med nye modeller

Utgangspunktet for årets konferanse var at vi ønsket å løfte frem landbrukets rolle og utfordringen med selvforsyning. Dette har med dagens situasjon fått fornyet aktualitet. Reidar Almås er en kapasitet av de sjeldne på norsk matpolitikk og lanserer forslag til nye modeller på årets konferanse. 

Simon Nitter Dankel
Ny forskning på mettet fett – fra UIB

Er det i Bergen det skjer? Simon Nitter Dankel er forsker ved Haukeland sykehus, førsteamanuensis ved Klinisk Institutt 2 ved Universitetet i Bergen. Han er særlig opptatt av ernæring og bidratt til banebrytende studier og fått flere artikler publisert i internasjonale fagtidsskrifter.

Dankel sitter også i Helsemagasinets vitenskapelige fagråd og er spesielt invitert i anledning Helsemagasinets 10-års jubileum.

Stig Bruset
Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar

Stig Bruset er fastlege i Lier og har bygget opp et unikt fastlegesenter der han fokuserer på helhetlig behandling. Vi har utfordret ham på å fortelle hvilke verktøy fastlegen har å hjelpe sine pasienter med som er bekymret for immunforsvaret i en tid med
pandemi og usikkerhet. 

Steve Hickey
Vitamin C, covid and your immune system (forelesningen presenteres på norsk av Dag Viljen Poleszynski)

Sammen med Helsemagasinet gir vi mikrofonen til nye forelsere, og vi henter forsker i medisinsk biofysikk ved Universitetet i Manchester og forfatteren Steve Hickey for å gi oss en dybde-forelesning i potensialet ved økt bruk av Vitamin C. Hickey har utgitt flere bøker og har blant annet studert materialet og arbeidet til Linus Pauling over lang tid. Hvordan kan vi bruke c-vitamin i en uoversiktlig tid som dette?

 

Lidia Myhre
Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse

Vi er inne i en tid der supplerende («alternativ») medisin er under stadig angrep. Nå ønsker politikerne å innføre moms på alt fra massasje til samtaleterapi som gestalt terapi. Hva kan vi gjøre for å heve anerkjennelsen til alle behandlere som kompletterer og utfyller det tradisjonelle helsevesenet? Generalsekretær for Norsk Naturterapeuters Hovedorganisasjon kommer til oss for å fortelle om utfordringene som vi møter i tiden fremover. Hva kan vi gjøre?

Hege Haukeland Liadal
Moms på alternativ behandling: Prosess fra Regjering til Storting – ut til folket

Hege Liadal er stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet og medlem av Stortingets Helse- og omsorgskomite. Hun er inne i sin andre periode på Stortinget og er svært opptatt av gode helsetjenester for alle og en rettferdig helsesektor.

Karin Hvoslef
Mat og følelser

Handler mat bare om karbohydrater, fett og protein? Hva betyr ditt følelsesliv og hvordan du har det for hva du spiser?


Karin er ernæringsrådgiver og har jobbet med matintoleranser og toppidrettsutøvere i en årrekke. Men hun har også en dypere interesse for følelseslivets påvirkning på kostholdet. Alltid en glede å høre på!

Lars Omdal
Lege Balderklinikken

Vi skal se på rollene selen har i kroppen, spesielt som kofaktor i Glutathion peroksidase, et av våre viktigste antioksidant systemer. Det er viktig for å kontrollere oksidativt stress (frie radikaler), inflammasjon (betennelse), og beskytte celler og vev. Thyreoidea – skjoldbruskkjertelen – er spesielt avhengig av nok selen og et velfungerende glutathion system. Selen tilskudd kan trolig bidra til å beskytte mot autoimmun thyreoidea sykdom – d.v.s. når immunsystemet feilkobler og angriper skjoldbruskkjertelen.

Mona Møller
Kan vitamin K2 ha betydning for immunforsvaret?

Vitamin K, og spesielt vitamin K2, har mange viktige oppgaver i kroppen. Først og fremst er vitamin K essentielt for normal koagulering av blod og bibehold av et normalt skjelett. Nyere forskning har vist at vitamin K2 har en rekke andre interessant effekter og kan bidra til immuneforsvaret. Mona Møller har skrevet bok om vitamin K2 og betydningen for helsen.

Hovedtema i 2019 var: 

  • Kreft – kan man tenke selv og utenfor boksen?
  • Ultraprosessert mat – vår tids helsefare?
  • Biohacking og keto – fremtidens helse?
  • Betennelser – roten til alt ondt?
  • CBD – kan cannabinoider dempe betennelser?
  • Kvinnehelse – hva er forskjellen på menn og kvinners helse?

Blant forelesere finner vi Martina Johansson, Ralf Sundberg, Terje Toftenes, Karin Hvoslef, Melissa Thelwall Bjargo,  Oddveig Myhre og Åse-Line Baltzersen.

 

Høstkonferansen er åpen for alle.

Live Nett-TV: kr 490,- 

Live HD-TV + tilgang til opptak i 3 måneder: kr 390

Hvis du bestiller nå, vil du også få tilgang til opptakene fra høstkonferansen 2019 inkludert i prisen. 
Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret. 

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2021 Tunsberg Medisinske Skole