Dato:%> | 8-9 oktober 2022 |
Varighet: | 2 dager + se opptak i 3 måneder |
Nett-TV: | Kr 490 |
Vilkår for oppstart og avmelding |
Konferansen er over for i år, men du kan bestille alle foredragene i opptak.
Tunsberg sender også i år live Nett-TV fra Høstkonferansen!
I år er det et virkelig spennende program og med mange nye foredragsholdere. Arrangør er forlaget Lille Måne.
Årets temaer:
Ønsker du å delta i Sandvika, bestill via denne siden.
Årets foredragsholdere:
09:15 - 10:00 Ola Hedstein |
Rethink Food - “Et dysfunksjonelt Matsystem – skader folk, planeten og økonomien»Maten er nøkkelen til sunn planet og gode liv – dagens matsystem må renoveres Ola Hedstein har 35 års erfaring fra den norske matbransjen, han har master husdyrvitenskap fra NMBU, jobbet for Gilde i 17 år med mattrygghet, kvalitetssikring, krisehåndtering og som direktør for matpolitikk. Som spesialrådgiver for Landbruks- og matdepartementet arbeidet Hedstein med prosjekter innen sporbarhet og matmakt. I et år jobbet han som direktør for Stiftelsen Norsk Mat, og i åtte år ledet han organisasjonen Norsk Landbrukssamvirke fra å være en intern innrettet organisasjon til å bli en synlig interesseorganisasjon. Grunnla Rethink Food i 2020. |
![]() |
10:00 - 10:20 Niklas Fjeldberg |
”Turbokyllingen – proppfull av helseplager”Hvordan lever egentlig kyllingene vi spiser i Norge, og resten av verden? Slaktekyllinger er noen av de dyrene som har det aller verst i landbruket, og det kommer i stor grad avle for ekstrem vekst og der helsen har tatt baksetet. Er kylling så sunt som det sies? Hvordan står det til med dyrevelferden og hva kan vi gjøre med det? Anima – Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer. Niklas Fjeldberg er kampanjeleder og har stått i bresjen for organisasjonens kampanje som avslørte store mangler i dyrevelferden i aktører i norsk kyllingindustri. |
![]() |
10:20 - 10:40 |
Spørsmål & svar – Ola Hedstein og Niklas Fjeldberg |
|
10:40 - 11:00 | Pause | |
11:00 - 11:20 Camilla Sæbjørnsen |
“Slik ble Norge ostelandet”Hvordan ble Norge en av verdens fremste osteprodusenter? Nå skal vi få høre om det norske osteeventyret! Camilla Sæbjørnsen har utdannelse fra Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet i Ås, og Norsk Akademi for Naturmedisin. Camilla har stor interesse for bærekraftig landbruk og kosthold, og jobber i dag for Norsk Gardsost, en medlemsorganisasjon for norske gårds- og håndverksysterier. Norsk Gardsost jobber for å synliggjøre verdiskapningen til norske osteprodusenter, og fremmer norsk gårds- og håndverksost gjennom blant annet NM i Ost. |
![]() |
11:20 - 11:45 Trond Vilhelm Lund |
Når de små utfordrer de store – hva skjer da?Rørosmeieriet har gått fra å være en liten aktør til å bli en seriøs konkurrent og utfordrer til de store meieriaktørene. Rørosmeieriet har gått fra å være et lite meieri med små ambisjoner til å bli et av landbruks-Norges store suksesshistorier. Rørosmeieriet utvider stadig med nye produkter. Trond Vilhelm Lund, gründer og meieribestyrer, vil fortelle om reisen til Rørosmeieriet og hva meieriet tenker om fremtiden. |
![]() |
11:45 - 12:00 | Pause | |
12:00 - 12:40 Dennis Asbjørnsen |
“Min kjøkkenhage – slik kan du dyrke din egen mat!”Dennis Asbjørnsen forteller om sin kjøkkenhage og hvordan du kan skape din! Vi vil få høre om metoder og tips for å dyrke enkelt, billig og bærekraftig. Hvordan kan du utnytte plassen du har til disposisjon best mulig? Din hage kan ikke bare gi deg mat og vakre blomster, men også bidra til mangfold i naturen og et bedre klima. Dennis Asbjørnsen er forfatter av bestselgeren “Spiselig hage” og har en populær Instagramkonto med samme navn. |
![]() |
12:40 - 14:00 | Lunsj | |
14:00 - 14:30 Sten Falkum |
“Hvordan kan oppdrettsnæringen gå fra å være en miljøversting til å bli ledende på fiskevelferd og i verdenstoppen på produksjon og kvalitet?”Landbasert oppdrett er fremdeles i en svært tidlig fase. HIMA Seafood er en ny aktør som driver med bærekraftig og miljøvennlig landbasert fiskeoppdrett. |
![]() |
14:30 - 15:15 Andreas Dønåsen |
“Hvordan sy det hele sammen?”Det handler om mat og helse, et bevisst kosthold der du skal tenke på diett og makronæringsinnhold, sesong, bærekraft og beredskap. Hva med galopperende matvarepriser og din lommebok? Hvor skal du starte med å sy sammen et kosthold der du klarer å inkludere så mye av “det riktige” som mulig? Andreas Dønåsen er fysioterapeut og tidligere leder av Kostreform for bedre helse i Trøndelag. |
![]() |
15:15 - 15:30 Bianca Olsson |
“Nordisk keto – norsk og svensk mat som utgangspunkt for å lykkes”Interessen og oppmerksomheten rundt keto bare vokser. Forfatteren Bianca Olsson presenterer de mest klassiske norske og svenske rettene – der ketoprinsippene er i behold. Hun har en populær nettside, ketolivet.se og har hatt en spennende helsereise gjennom flere år. Bianca er svensk, men bor og jobber i Oslo med smarte og innovative kjøkkenløsninger. |
![]() |
09:30 - 10:15 Terje Toftenes |
“Forskningen på mikrooganismer i kroppen – hva kan vi lære?”Vi har flere mikroorganismer i kroppen enn egne celler forteller vitenskapen oss. Vi kaller det MIKROBIOMET; bakterier, virus, sopp og parasitter. De aller fleste av disse lever i symbiose med kroppen som er helt avhengige av samspillet med dem. På dette feltet pågår nå intens forskning, fordi man ser at mangler eller ubalanser i denne mikrofloraen er mye mer kritisk for vår helse og velvære en tidlige trodd. De skaper den kroppen vi opplever fra fødsel til død. De er årsaker til både sykdommer og hvordan vi føler oss til en hver tid. Hvordan best håndterer vi dette? Terje Toftenes er forfatter av boken “Fri fra kreft”, og en populær foredragsholder på Høstkonferansen. Han åpner konferansen på søndag. |
![]() |
10:15 - 10:45 Inge Lindseth |
“Offisielle ernæringsråd – hvordan bruke dem og hvordan ikke bruke dem”Sikrer “strenge kriterier” for utarbeidelse av offisielle kostråd gode nok råd? Klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth, Balderklinikken |
![]() |
10:45 - 11:00 | Pause | |
11:00 - 11:45 Dr. Viviann Veum |
“Kolesterol – gammel forskning utfordres”Kolesterol, forskning på gamle sannheter som må utfordres. Mettet fett er mer uskyldig enn raske karbohydrater men har fått skylden for sukkerets skadevirkninger, grunnet mange misforståelser, bl.a om kroppens egenproduksjon av fettsyrer. Det er kolesterol-undergrupper som avgjør din sykdomsrisiko! Gode kolesterolverdier vitner om en velfungerende distribusjon, og er viktig for vitalitet, immunforsvar, kognitiv funksjon, forplantningsevne med mer. Dette er fordi kolesterol er livsnødvendig og inngår i svært mange prosesser i kroppen. Sannsynligvis har du akkurat de kolesterolverdiene som kroppen til enhver tid har behov for. Du vil få bedre forståelse for:
Dr. Viviann Veum har en doktorgrad i fedmeproblematikk, er ernæringsfysiolog og næringsmiddelingeniør fra NTNU. |
![]() |
11:45 - 12:00 | Pause | |
12:00 - 12:45 Nickolai Damgaard |
“Biohacking for optimal helse. Hvordan får du maksimalt utbytte?”Hvordan få informasjonen du inntar tilpasset ditt liv og dine helsebehov – Nickolai Damgaard |
![]() |
12:45 - 14:00 | Lunsj | |
14:00 - 14:45 Prof. Peter Gøtzsche |
HOVEDGJEST - Professor Peter GøtzscheProf. Peter Gøtzsche, lege og forfatter som er kjent fra norsk-TV, som på “Folkeopplysningen” kunne fortelle om hvordan legemiddelselskapene svært selektivt velger ut hvilke studier som får betydning for markedsføringen av nye medisiner. Han har fått publisert over 70 medisinske artikler i prestisjetunge tidsskrifter som The Lancet, BMJ, JAMA og New England Journal of Medicine – for å nevne noen. Han er en av grunnleggerne av Cochrane Collaboration.
|
![]() |
14:45 - 15:00 | Kort pause | |
15:00 - 15:30 |
Peter Gøtzsche, del 2 |
![]() |
15:30 - 16:00 | Diskusjon | |
Avslutning |
Med forbehold om enkelte endringer
Her er bilder fra opptak fra Høstkonferansen 2020 og 2021. Du har tilgang til alle de her med en gang du melder deg på og frem til 15. januar 2023. Pek på bilde for å lese mer. Se også program lenger ned.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nett-TV: | kr 490,- |
Inkludert tilgang til opptak fra Høstkonferanen 2020, 2021 og 2022 i 3 måneder.
Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 3 måneder etter seminaret.
Trenger jeg noe spesielt utstyr?
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.
Hvem er dette for?
Høstkonferansen er åpen for alle som er interessert i å lære mer om sammenhengen mellom ernæring, livsstil og helse.