Tunsberg
Glemt passord?

Høstkonferansen 2018

Oppstart: 20-21. oktober 2018
Sted: Live HD-TV + opptak i 3 måneder
Opptak 3 måneder: Kr 390 
Vilkår for oppstart og avmelding


Sendingen blir produsert med utstyr som gir god kvalitet. Dette gjør det enkelt for deg å se hva som står på skjermen og høre hva som blir sagt.

Høstkonferansen er over, men det er i en begrenset periode fortsatt mulig å bestille tilgang til redigerte opptak i høy kvalitet.

Vi hadde 2 hele dager stappfulle med nyttig og viktig kunnskap - hele 15 foredrag og spørsmålsrunder. 

På lørdag er hovedtema ren mat, miljøgifter i maten og hvordan dette påvirker kroppen.

På søndag er hovedtema stoffskiftet, om dets funksjonen, strategier for medisinering, kosthold og riktig bruk av tilskudd.

Blant foreleserne finner du Iver Mysterud,  Dag Viljen Poleszynski, Inger-Lise Steffensen, Merete Eggesbø, Anders Kinberg, Joakim Øien Iversen, Oddveig Myhre, Elisabeth Wilskow Thorbjørnsen, Stig Bruset, Tina Seltzer og Karin Hvoslef.

Her er 10 minutter med noen klipp fra konferansen

 

Live HD-TV

Live HD-TV betyr at vi sender direkte i høy kvalitet. 3 kamera, bra lyd og bilde av PowerPoint. Alt kan ses på PC, Mac, Nettbrett og de fleste telefoner. Klarer du å se en YouTube-video så klarer du å se dette!

Du vil også få tilgang til alle opptakene noen få dager etter konferansen. Tilgangen varer i 3 måneder.

Les mer om programmet lenger ned

Vil du heller være med i Sandvika? Det koster kr 1345, og du bestiller billett her (dersom du ønsker å være i Sandvika). 
Lørdag 20. oktober

09.30-10.30 Alzheimers og demens – hva alle bør vite | Iver Mysterud

Iver Mysterud gjør et dypdykk i et tema som blir stadig mer aktuelt: Alzheimer og andre former for demens. Interessen for denne utfordrende helseproblematikken har økt dramatisk de siste årene, og stadig flere må forholde seg til den på en eller annen måte.

Mysterud har siden 1992 vært særlig interessert i evolusjonsteoriens betydning for å forstå menneskets atferd og fysiologi, og har skrevet et stort antall fag- og debattartikler, bokanmeldelser og intervjuer om emnet. Han har et  bredt engasjement om hva slags kosthold mennesket er tilpasset å spise fra naturens side, og kommer snart med boken Håp ved demens og Alzheimers sykdom.

 

10.30-11.15 Fra lavkarbo til keto | Dag Viljen Poleszynski

Hva skiller lavkarbo fra ketogent kosthold, og hvordan går du fram om du ønsker å leve på ketogent kosthold?

Hvilke potensialer har et ketogent kosthold for en befolkning som stadig rammes av flere livsstilssykdommer, og hvor står forskningen i dag?

Poleszynski er ernæringsfysiolog og ansvarlig redaktør i Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft. Han er en populær gjenganger på Høstkonferansen.

11.15-11.45 PAUSE  

11.45-12.15 Mørke motkrefter | Kjetil Østli

Morgenbladet og nettmagasinet Harvest har i en serie artikler skrevet om forskningen på og forvaltningen av oppdrettslaks i Norge. Det pågår en heftig debatt om miljøgifter og tilsetningsstoffer i laksefôr, med konsekvenser for forskere som har vært kritiske til konsensus. Journalisten, Kjetil Østli fra Harvest kommer og forteller om arbeidet med artikkelserien.

12.15-13.00 Kjemiske og kreftfremkallende stoffer i maten | Inger-Lise Steffensen

Kan kjemiske stoffer bidra til overvekt, metabolsk syndrom og diabetes? Og i så fall hvordan?

Inger-Lise Steffensen ved Folkehelseinstituttet er toksikolog og cellebiolog. Hun presenterer kunnskap om hva vi vet om kjemiske stoffer som kan gi metabolske forstyrrelser og bidra til tilstander som overvekt/fedme, metabolsk syndrom og diabetes.

 

13.00-14.30 LUNSJ

 

14.30-15.30 Miljøgifter i historisk perspektiv | Merete Eggesbø (Folkehelseinstituttet)

Hvilke kilder finnes det til miljøgifter? Hva er de helsemessige konsekvenser av de giftene vi får i oss? Hva er de samfunnsmessige utfordringene rundt miljøgifter? 

Merete Eggesbø er lege av bakgrunn med erfaring som allmenpraktiker og fødselslege, før hun tok en doktorgrad på matallergi ved Oslo universitet i 2002. Hun er initiativtager og leder av den omfattende HUMIS studien ved Folkehelseinstituttet, som kartla tarmflora og miljøgifter ved fødselen hos 2600 mødre/barn og har fulgt de frem til de nå er 16 år.

Fra denne studien har vi blant annet fått kunnskap om miljøgiftbelastningen hos norske barn og helseeffektene ved dagens nivåer.

15.30-15.45 Pause

 

15.45-16.15 Slik kan det gjøres for hele familien – ren mat enklere enn du tror | Anders Kinberg

Anders driver bloggen paleopappa og på Høstkonferansen vil ha dele sine beste råd om hvordan matlagingen til familien kan gjøres litt sunnere, og enda litt sunnere for deg som vil gå “the extra mile”.

Søndag 21. oktober

10.00-10.30 Har jeg lavt stoffskifte? | Joakim Øien Iversen

Når du har alle symptomer på lavt stoffskifte… Hva kan det være? Hvordan vet man om det er lavt stoffskifte eller ikke?

Lege Joakim Øien Iversen jobber med stoffskiftepasienter hver eneste dag, og har de siste årene virkelig markert seg som en lege som kjenner disse pasientens behov og utfordringer. Han er også en av initiativtakerne til Stoffskiftedagen.

10.30-11.15 Hva kan du selv gjøre for å bli bedre og få bedre balanse i stoffskiftet? | Oddveig Myhre

Medisiner er én ting, men hva med tilskudd, mat og livsstil? Det finnes også naturlige behandlingsmodeller som fokuserer på helhetlig helse.

Oddveig Myhre jobber på klinikken Optimalhelse Senter i Skien. Hun er utdannet NMD (Natural Medical Doctor) og har en bred erfaring fra flere fagområder for å se på hvordan stoffskiftet skal fungere i en sunn kropp. Dette foredraget snakker om hvordan man lager energi, hvilke kroppslige funksjoner, hormoner og signaler må være i balanse for å få optimal funksjon av stoffskifte og hvorfor man kan være trøtt selv om har blitt satt på medisiner for lavt stoffskifte.

11.15-11.30 Spørsmål og svar med Joakim og Oddveig 

 

11.30-11.45 PAUSE

 

11.45-12.15 Triggere for autoimmun tyreoiditt | Joakim Øien Iversen

Lavt stoffskifte skyldes i de fleste tilfeller autoimmun betennelses. Den egentlige sykdommen er tap av immuntoleranse. Hva vet vi kan få kroppens immunforsvar til å plutselig angripe skjoldbruskkjertelen slik at lavt stoffskifte oppstår?

Lege Joakim Øien Iversen jobber med stoffskiftepasienter hver eneste dag, og har de siste årene virkelig markert seg som en lege som kjenner disse pasientens behov og utfordringer. Han er også en av initiativtakerne til Stoffskiftedagen.

12.15-12.30 Spørsmål og svar

 

 

12.30-12.45 Hva er det med kokosolje? | Elisabeth Wilskow Thorbjørnsen

Vi hører stadig oftere om kokosolje, men hva er det egentlig? Er all kokosolje like bra?

Elizabeth er kostveileder med bachelor i ernæring og terapeutansvarlig i Midsona.

12.45-14.00 LUNSJ

 

14.00-14.45 Din lege og stoffskifteproblemer – skvis mellom pasientenes opplevelse og spesialistenes reduksjonisme? | Lege Stig Bruset

Praktiserer din fastlege samvalg? Blir du tatt med i diskusjonen over din helse? Hva kan du selv gjøre for et optimalt stoffskifte?

Fastlege ved Regnbuen Helsesenter i Lier – et tverrfaglig helsesenter. Spesialist i allmennmedisin og universitetslektor ved det medisinske fakultet. Utgitt flere bøker blant annet “Helse på grønn resept” 1999 og ” Den lille barnematbibelen” sammen med Malin Bruset i 2016. Medlem i Aarbakkeutvalget som stod bak NOU 1998:21 “Alternativ medisin”.

14.45-15.00 PAUSE 

 

15.00-15.45 Mine nøkler til bedring | Tina Seltzer

Tina Seltzer har hatt lavt stoffskifte i 45 år, og utviklet senere diabetes. Ved å velge å delta aktivt i behandlingen, har hun utviklet sine egne «nøkler» for å leve best mulig med lavt stoffskifte.

15.45-16.15 Snakk godt til deg selv – kroppen din trenger det | Karin Hvoslef

Ernæringsrådgiver Karin Hvoslef forteller deg hvor viktig det er å snakke godt til seg selv, spesielt når man føler seg sliten, frustrert og utilstrekkelig. Karin jobber med kostholdsrådgivning og livshjelp i utfordrende situasjoner og faser i livet.

Høstkonferansen er åpen for alle.

Opptak 3 måneder: kr 390,- 

Live HD-TV + tilgang til opptak i 3 måneder: kr 390

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 6 måneder etter seminaret.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


© 2019 Tunsberg Medisinske Skole