Tunsberg

Bøker til Helsekostveileder

Det er ingen obligatoriske bøker i dette studiet. Pensum består av en lang rekke artikler som baserer seg på ulike fagbøker, vitenskapelige studier samt kunnskap og erfaring fra helsekostbransjen.

Det er spesielt to bøker vi anbefaler i dette studiet: Supermat av John Opsahl og Näringsmedicinska Uppslagsboken av Peter Wilhelmsson. Begge bøkene er gode oppslagsverk å bruke gjennom studiet og senere i jobbsammenheng. Når du har gode oppslagsverk, slipper du å huske alt utenat.

Den store boken om vitaminer og mineraler av Saul W. Hoffer er også nyttig å slå opp i, spesielt dersom du ikke ønsker å kjøpe Näringsmedicinska Uppslagsboken, som er et mye større og bredere oppslagsverk, men på svensk. 

De andre bøkene på lista kan du også vurdere dersom du ønsker å lære mer om temaene.Anbefalt litteratur

Dette er bøker som ikke er obligatoriske. Det er ikke meningen at du skal lese alle, men velge ut noen som tar for seg emner du har lyst til å lese mer om.

Näringsmedicinska uppslagsboken
Klikk her for å bestille Forfatter: Peter Wilhelmson
Pris: 969,-
ISBN: 9789163179105
Anbefalt i tema: 1

Over 800 sider om kost og ernæring. Omfattende oppslagsbok om kost og kosttilskudd. Vi vil ha den tilgjengelig ca. 8. september 2022 (men du kan bestille alt nå).
Supermat
Klikk her for å bestille Forfatter: John Oppsahl
Pris: 379,-
ISBN: 9788283040104
Anbefalt i tema: 1

Boken gir deg innføring i over 70 typer supermat sammen med detaljerte beskrivelser på hva virkestoffene gjør for kroppen din, med kildelister.
Den store boken om vitaminer og mineraler
Klikk her for å bestille Forfatter: Hoffer, W. Saul
Pris: 434,-
ISBN: 9788292605936
Anbefalt i tema: 2

Vitaminer og mineraler kan hjelpe deg å bli frisk! Men hvilke vitaminer - og hvilke doser? Denne boken gir deg svar på det. Legemidler kan aldri fungere som vitaminer, men vitaminer kan fungere som medisiner. Dette er den grundigste boken om bruk av vitaminer og mineraler i optimale doser, både for å forebygge og lindre, men også for å kurere mot lettere og mer alvorlige sykdommer, allergier og styrke immunforsvaret. Den store boken om vitaminer og mineraler bør alle helsebevisste mennesker ha i sin bokhylle.
Sjarmen med tarmen
Klikk her for å bestille Forfatter: Giulia Enders
Pris: 187,-
ISBN: 9788202455668
Anbefalt i tema: 3

Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig også når det gjelder hva den forsyner tarmen med av bakterier. Ny forskning avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen: Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til oppblåsthet og smerter, overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår. I denne sjarmerende boka kan du lese: Alt om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen ABC om bæsj Bakteriene våre og hva de betyr for helsen Mange gode råd om hvordan du blir venn med tarmen din.
Naturlig slank med tarm i balanse
Klikk her for å bestille Forfatter: Fedon Lindberg
Pris: 399,-
ISBN: 9788248919681
Anbefalt i tema: 4

Her er nøkkelen til å oppnå og vedlikeholde en sunn tarmbalanse, en god fordøyelse, økt forbrenning og varig vekttap. Fedon Lindberg gir et innsiktsfullt perspektiv på sammenhengen mellom vektøkning og den underliggende ubalansen av bakterier i tarmen, eller det han kaller «tarmfaktor», den oversette årsaken til vektøkning. Basert på nyere vitenskapelige forskning, forklarer Lindberg hvordan fordøyelsessystemet fungerer og hvordan du kan oppnå et sunt bakterieøkosystem, som fremmer vekttap ved at kroppen opptar færre kalorier fra mat, reduserer sultfølelse og søtsug og lagrer mindre fett. Nøkkelen er å begrense inntak av sukker og stivelse og å spise mer sunt fett, levende og fermentert mat, og nok protein i hvert måltid for å balansere tarmens bakterieflora. Ved hjelp av en enkel forklaring og en diettplan som er lett å følge, en 14-dagers menyplan, over 50 oppskrifter og gode råd, vil du få det du trenger til å oppnå – og vedlikeholde – sunn tarmbalanse, god fordøyelse, økt forbrenning og varig vekttap.
Supermat
Klikk her for å bestille Forfatter: John Oppsahl
Pris: 379,-
ISBN: 9788283040104
Anbefalt i tema: 5

Boken gir deg innføring i over 70 typer supermat sammen med detaljerte beskrivelser på hva virkestoffene gjør for kroppen din, med kildelister.
Renere liv
Forfatter: Tina Holt, Birgitte Magnussen
Pris: 330,-
ISBN: 9788202447175
Anbefalt i tema: 6

Her får du personlige, enkle og inspirerende tips om plantebasert mat, økologisk sminke, giftfrie skjønnhetsprodukter og miljøvennlige vaskemidler, klær og tekstiler. I tillegg til masse oppskrifter på næringsrik mat, hjemmelaget skjønnhetspleie og naturlige vaskeprodukter.
The Feel Good Factor
Forfatter: Patrick Holford
Pris: 147,-
ISBN: 9780749953164
Anbefalt i tema: 8

Low mood and depression are endemic, and on the increase, and the recession has further fuelled the need for the practical, down-to-earth advice provided in THE FEEL GOOD FACTOR. It reveals highly effective methods to make a difference to how you feel - without the need for medical drugs.


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole