Tunsberg

Forkurs anatomi og fysiologi
Innføring i grunnleggende anatomi og fysiologi

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (47 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 400 for å forlenge studietilgangen med 3 måneder.
Varighet: 2-5 måneder
Sted: Nettstudium
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 3500 
Vilkår for oppstart og avmelding

100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding

 

Ønsker du å ta en av våre utdanninger, men mangler grunnleggende kunnskap om kroppen? Da er dette kurset for deg!

Vi har mange som tar dette forkurset fordi de jobber som medisinsk tekniker på sykehus eller i Videregående skole.

Forkurset gir deg en god innføring i menneskekroppens grunnleggende anatomi og fysiologi. Du lærer om de viktigste organsystemene, hvordan de er bygd opp og fungerer, og litt om hvordan de samarbeider.

Forkurset er et nettstudium og er en fin måte å teste ut om du liker å studere på denne måten. Du får muligheten til å jobbe selvstendig med fagstoffet og i ditt eget tempo.

Etter endt kurs har du grunnleggende kunnskap om:

 • Celler, vev og organer
 • Nervesystemet
 • Det endokrine systemet
 • Sirkulasjonssystemet
 • Blodet og kroppens forsvarssystem
 • Respirasjonssystemet
 • Fordøyelsessystemet
 • Bevegelsesapparatet
Du får kr 1500 i rabatt på Grunnmedisin, eller kr 1500 i rabatt på første året av våre terapeututdanninger når du har fullført forkurset. Gi beskjed dersom du ikke får dette automatisk. Gjelder fra og med 2023.tunmed.no
Forkurs anatomi og fysiologi
Rated 5/5 based on 46 customer reviews

Noen anbefalinger

«Hei, :) jeg valgte dette forkurset, fordi jeg måtte ha det før jeg begynner på kostholdsveileder. Pga sykdom, så har jeg måttet ta permisjon fra kurset og dermed fått utsatt utdannelsen kostholdsveileder. Men, jeg har fått studert litt og mitt inntrykk er at det er meget bra studie, jfr anatomi og fysiologi. Jeg bare elsker at det er mulig å studere faget på nettet da det er det enkleste og rimeligste for meg. Kurset er meget bra lagt opp og veldig enkelt å forholde seg til. Under hver oppgave jeg har sendt inn, så har lærer svart meg med utfyllende svar etter ca en uke. Jeg gleder så til å ta fatt på kurset anatomi og fysiologi kurset igjen da jeg har kommet ca halvveis, og så satse på etter det å ta fatt på kostholdsveileder utdannelsen. Det er så mye jeg har så lyst til å lære selvom jeg er i en alder av 57. Det er klart at når man har sykdommer å slite med og i tillegg være 57 år gammel, så tar det litt lenger tid. Men, fordi det er nettkurs/utdannelse, så kan jeg etterhvert ta det etter mitt eget tempo. Men, jeg har lyst til senere når jeg kommer i gang igjen å sette av 2-3 ettermiddager/kvelder i uken til studiene da det er viktig, for å kunne få en rød tråd gjennom hele studieforløpet. Jeg har som motto at det er aldri forsent å lære, men at man tar det i det tempo en klarer. Som Pippi Langstrømpe sier "Det har jeg ikke gjort før, så det kan jeg helt sikkert». He he, :) )»

June Aurdahl
Student på forkurset, snart student på kostholdsveileder
«Jeg måtte ta forkurset Anatomi og fysiologi kurset for å få medisin grunnlag til min instruktør utdanning i MediYoga. Det har vært KJEMPE spennende og veldig lærerikt. Læreren som rettet innleveringen ga kjempebra og utfyllende svar. Det har gitt meg veldig mye å ta dette studie. Pensum og hvordan hele studie var satt opp var veldig bra for meg.»

Marianne Aaberg Bjerg
MediYoga instruktør
«For å kunne ta utdanning i Medisinsk yoga har jeg tatt Forkurs anatomi og fysiologi på Tunsberg Medisinske Skole. Modulene er oversiktlige, lettfattelig og givende å jobbe seg gjennom. Ikke minst har kurset en engasjert og dyktig lærer! Dette har gjort arbeidet med kurset ekstra engasjerende. Kurset har en tidsramme på 6 mnd. Som er god tid. Jeg hadde likevel behov for ekstra tid, og for 400.- fikk jeg tilgang i 3 mnd til. I tillegg kan man for en liten sum få tilgang til hele kurset i ett år ekstra når man har fullført. Jeg anbefaler kruset på det varmeste! Også for deg som ønsker å holde vår viktigste muskel, hjernen, i vigør! »

Malena S. Skaale
Yogalærer, spesialpedagog og logoped
«Jeg synes kurset var veldig oversiktlig bygd opp, både med tanke på innhold og form. Det er lett å manøvrere seg rundt mellom de ulike temaene i hver modul. De to oppstarts-bolkene med informasjon og læringsmål mm til studenten gav en god oversikt over hva som kommer + tips til hva man skal fokusere på. Og fint at man kan "hake av" etterhvert som man jobber seg gjennom. Det har vært veldig givende å få servert så mye kunnskap om kroppen, på en interessant og lettforståelig måte (teori + filmsnutter + tips til andre nettsteder). Og, ikke minst, og viktig for meg å formidle. Jeg har fått både motiverende og gjennomtenkte tilbakemeldinger fra veileder og oppgave-retter Helge. Han har gitt gode og grundige tilbakemeldinger på mitt arbeid + delt enda mer kunnskap innen hvert tema. Tusen takk til han! Jeg kommer helt sikkert til å anbefale nettskolen deres ved anledninger. Høyst gjennomførbar måte å studere på for personer i jobb, og for oss som bor ute i distriktet 🙂 »

Line Nedresæter
Frisklivskoordinator/ungdomslos
«Valget falt på dette forkurset da jeg ønsket mer utdypende kunnskap innen anatomi/fysiologi og for mine videre studier. Studiet er spennende, omfangsrikt og satt opp på en lærerik måte med både quiz og innleveringsoppgaver. Læreren ga gode, utfyllende tilbakemeldinger og kan faget sitt :) Alt i alt er jeg kjempefornøyd og vil anbefale denne skolen på det varmeste :) »

Connie C
«Det var veldig spennende, fint og nyttig å lære litt mer om anatomi og fysiologi, og ikke minst å få satt kunnskap i system. Jeg anbefaler kurset på det varmeste. Man kan studere når det passer og hvor det passer. Gøy med quiz og ekstramateriale, slike som undervisningsvideoer. Stoffet er presentert på en veldig lett forståelig måte, med gode illustrasjoner, og i små porsjoner, og blir dermed lettlest. Kurset er pedagogisk sammensatt med fokus på repetisjoner, oppfordring til bruk av ulike studieteknikker og sanser. Meget bra, jeg veldig glad jeg valgte kurset og er veldig takknemlig for at det finnes! »

Renata Kristensen
Yogalærer
«Flott forkurs i anatomi og fysiologi, og vil si en begavet lærer i faget. Dette vil jeg anbefale særlig om du tenker å ta sykepleie eller 1. året medisin. Da kommer du litt frempå for å forstå faget anatomi mye bedre. Sikkert veldig relevant for flere andre studieretninger også, og setter deg i studentmodus. »

Jeanette
Miljøterapaut
«Hei. Først vil jeg få takke Helge Skåtun for fantastisk oppfølging og hjelp underveis, i tillegg til konstruktive tilbakemeldinger. Jeg tok kurset da jeg har blitt interessert i yoga og har tenkt å lære mer om dette. Kjenne helheten, få en bedre innsikt i kroppens oppbygging og bli bedre kjent med ord og uttrykk som benyttes blant fagfolk. Nettsiden, løsningene, linker og informasjon underveis har vært helt supert, og for meg som har vært litt treg, har det å kunne utvide kurset i en periode gjort at jeg kan fullføre i mitt eget tempo. Gleder meg til å følge dere videre og gleder meg til neste kurs. Mvh Fredrik T. Sørensen »

Fredrik Sørensen
Yogalærer
«Jeg begynte forkurset i anatomi og fysiologi for å kunne søke på naturmedisinstudiet og for å få en god inføring i anatomi. Jeg er super fornøyd med dette kurset og så glad jeg meldte meg på. Det har vært intressant, morro og utrolig lærerikt å studere kroppen. Læreren har vært super og så engasjert! Noe som smitter over på elevene. Tusen takk! »

Veronica
Student
«Jeg kan anbefale den forkurs i anatomi og fysiologi på det sterkeste. Det er en veldig bra start å komme seg inn i den store og spennende verden om kroppen vårt og Helge er en absolut fantastisk lærer. 100% fornøyd ! Tusen takk til deg Helge :-) »

Andrea Daniela Fischbacher
«Utrolig lærerikt, nyttig og ryddig nettstudiet. Helge er en dyktig og profesjonell lærer, på høyt nivå. Tusen Takk for meg. Anbefales!! »

Kristin Birgitte Jones
Forkurs anatomi og fysiologi
«Forkurs anatomi og fysiologi var et meget nyttig kurs. Det ga fin oversiktskompetanse og en innsikt i menneskekroppen, på et grunnleggende nivå, men som samtidig ga følelsen av å lære mye! Oppfølging fra skolen og lærer var topp, og nettstudium fungerte veldig greit. Kurset ga motivasjon for eventuelle videre studier, et nyttig kurs før man begynner på eksempelvis kostholdsveileder, selv om kurset ikke er et krav. Jeg synes spesielt det var interessant med nerve- og hormonsystemet. Det første temaet om celler og organer var også veldig interessant fordi det er så grunnleggende i forhold til andre temaer hvor begrepene ofte blir benyttet. »

Hilde M. Opheim
«Veldig profft og bra opplegg. Et supert nettstudium jeg vil anbefale både til de som "bare vil lære" fysiologi og anatomi eller til de med en annen yrkes- og studiebakgrunn som i likhet med meg trengte å forberede seg til Grunnmedisin med studiepoeng. Meget gode og oversiktlige sider både faglig og praktisk har gjort det enkelt, utrolig gøy og motiverende å følge studiet. Det ligger en drøss med linker til ressursider og et diskusjonsforum der man kjapt får svar på spørsmål. En stor takk til lærer Helge Skåtun (og resten på Tunsberg Medisinske Skole) for ypperlig veiledning og tilbakemeldinger underveis. »

Claudia Lopez
Fem element akupunktur student
«Veldig solid kurs, godt pensum og gode tilleggslenker og kilder, gode quizer, gode oppgaver til de ulike kapitlene og grundige, inspirerende kommentarer fra læreren! Bra læringsutbytte! »

Mai Camilla Munkejord
Forsker
...
«Jeg har gjennomført forkurs i anatomi og fysiologi fordi det var et krav for å bli tatt opp som elev i MediYoga-studiet. Det har gitt meg interessante innsikter i kroppen og hvordan den fungerer. Jeg kjenner begeistring ved å forstå mer om menneskekroppens oppbygging. Det er første gang jeg har gjennomført et nettkurs, og jeg må innrømme at forventningene var lave, og terskelen høy. Tunsberg Medisinske Skole har imidlertid imponert meg. Systemet funker bra. Tilbakemeldingene er omfattende og lærerike. Studieveilederen virker engasjert og positiv, noe som bidrar til motivasjonen og gjennomføringsevnen min. Totalopplevelsen jeg sitter igjen med er NY INSPIRASJON til å lære mer!!! »

Eli Vera Dyreng
Gestaltterapeut
...
«Jeg valgte å ta dette forkurset for å få en god grunnleggende kunnskap om kroppen før videre studier hos Tunsberg. Dette var mitt første møte med studier på nett, og det var en veldig positiv opplevelse :) Forkurset var spennende, lærerikt og svært nyttig fra start til slutt! Oppgavene og quiz til hvert tema gjorde at man fikk repetert stoffet godt, sånn at det satt. Videre, så var det gode tilbakemeldinger fra lærer, med ekstra relevant faglig påfyll utover det som var i pensum. Personlig, så synes jeg det var veldig nyttig å ha den anbefalte boka "Den Forunderlige Kroppen" gjennom dette kurset, da den utfylte fagstoffet i skolens pensum og var fin å ha som oppslagsverk. Jeg anbefaler både forkurset og Tunsberg Medisinske Skole på det varmeste! »

Nina Furseth
Student, PT, kostveileder
«Anatomi og fysiologi er kjempespennende og interessant. Vi har virkelig en forunderlig og fascinerende kropp! Dette ga mye ny kunnskap for meg, som i tillegg til coaching også jobber med å optimalisere helse, kosthold og ernæring. Kurset åpnet øynene opp for de viktige sammenhengene mellom mat, anatomi og fysiologi. Det pedagogiske og proffe opplegget skolen har laget passet perfekt i tilnærmingen til de viktige funksjonene, systemene og sammenhengene i kroppen vår. Takk til Helge for gode tilbakemeldinger underveis. Anbefaler kurset på det varmeste! »

Sissel Håkonsen
Life Coach
«Jeg tok dette kurset parallelt med medisinsk yogalærerutdannelse, da det var et krav om å ha grunnleggende lære i anatomi og fysiologi. Jeg har jobbet som asthanga yogalærer i noen år, og driver eget yogasenter, men etter dette kurset er jeg så mye tryggere når jeg underviser. Det er så mye lettere å hjelpe mine kunder nå når jeg vet mer om hvordan vi henger sammen, og hvordan systemene i kroppen samarbeider. »

Henriette Moe Kristensen
Yogalærer
...
«Jeg valgte dette kurset fordi jeg ønsker å ta andre utdanninger hvor grunnleggende kunnskap om fysiologi og anatomi er viktig og også obligatorisk. Det å studere på Tunsberg Medisinske Skole har vært helt perfekt for meg, da jeg kan logge meg inn når det måtte passe meg best. Oppfølging og tilbakemelding fra lærer har vært utrolig bra og jeg har fått gode tips og god feedback etter hver innlevering. Jeg anbefaler Tunsberg Medisinske Skole på det varmeste! »

Tonje Hoff Kristiansen
Forkurs i fysiologi og anatomi
«I forbindelse med Mediyoga-utdanning måtte jeg lese anatomi. Studiet var så lærerikt og jeg vil få god nytte av det. Lærer Helge var flink til å veilede og rette mine oppgaver. Jeg er meget fornøyd med Tunsberg, var gjennom alt på 4 mnd. Kjøpte bok. »

Hanne
Anatomi
«Jeg kan anbefale dette forkurset, all informasjon stod ikke i artiklene så man lærte å lete for å finne informasjon andre steder, både i bøker og på nettet. Tilbakemelding på innsendte oppgaver fra lærer forklarte mer utfyllende om spørsmålet. Det var verst i begynnelsen da alle faguttrykk og begrep var helt nye, men de ble repetert utover i oppgavene. »

Cecilie Kinstad
Student på terapeutisk grunnutdanning
«Jeg valgte forkurset i anatomi og fysiologi for å kunne fortsette videre med å bli yogainstruktør. Jeg synes at kurset er kjempefint strukturert i forskjellige temaer, og har ryddige sider som er lette å lese. Quizzene og innsendingsoppgavene har gjort at jeg har lært masse, og gjennom tilbakemeldingene har jeg fått enda mer dyptgående kunnskap. Jeg synes jeg har fått en god innføring i kroppens anatomi og fysiologi, og vil gjerne anbefale kurset for alle som har bruk for grunnleggende kunnskap om menneskekroppen. »

Kjersti Dalen Stæhli
student
«Det har vært et spennende og lærerikt kurs med gode tilbakemeldinger fra Danielle - takk for det. En god forberedelse til neste trinn som er Grunnmedisin. Jeg kan anbefale kurset på det varmeste. Mvh. Anne Kristin Holta »

Anne Kristin Holta
«Forkurs i Anatomi og Fysiologi har vært et veldig bra studie, flott oppbygd og enkelt å greit å delta på. Daniella har med sin retting og kommentarer bidratt til å holde min motivasjon oppe, slik at studiet ble gjennomført på mye kortere tid enn forventet. Tusen takk! Mvh Harriet »

Harriet Rendahl
Yogalærer
«Veldig lærerikt og et fint oversiktlig kurs om kroppens anatomi og fysiologi. Fikk den grunnleggende kunnskapen til å gå videre i Biopati utdannelse. Alle oppgaver, quizer, gode og konstruktive tilbakemeldinger fra lærer Danielle hjalp meg til å systematisere kunnskap. Takk :) »

Justyna Szczecinska
Forkurs anatomi og fysiologi
«En supert og informativt forkurs, mye nyttig og ny informasjon selv for ei som har gått 4 år videregående opplæring innenfor helseyrket. »

Hanne J Torcw
Forkurs anatomi og fysiologi
«Tok dette kurset da jeg er mye syk og vil ta litt tak selv å lære om kropp og kosthold. Vil anbefale dette kurset på det sterkeste for de som vil se hvordan nettstudier hos Tunsberg funker. Sidene er oversiktlige og ryddige. Man har mange gode verktøy og lærerne og kundeservicen er fantastisk. Her får man gode tilbakemeldinger og motivasjon. Denne nettskolen likte jeg! »

Åse Lovise Nessø
Badevakt og bartender
«Forkurset i anatomi og fysiologi anbefales da det tar deg gjennom alle viktige funksjoner og systemer i kroppen på en fin måte, og du får gode tilbakemeldinger fra Danielle - noe jeg har satt stor pris på. Kropp er et spennende tema og det å lære mer om hvordan vi faktisk fungerer og henger sammen er veldig viktig for å kunne ivareta oss selv på best mulig måte. Forkurset gir deg virkelig mersmak til å fortsette med andre studier ved Tunsberg Medisinske Skole. Takk! »

Karen Solveig Høyland
Forkurs anatomi og fysiologi
...
«Forkurset i anatomi og fysiologi gav meg et enkelt innblikk i kroppens ulike funksjoner, hvordan vi er bygd opp og hvordan dette fantastiske maskineriet fungere i samspill og skaper balanse. En fin klargjøring til dypdykk i grunnmedisin og biopati som er målet med min utdannelse. »

Therese Iren Kleppe
Student i Biopati
«Forkurs i anatomi og fysiologi er et fint og oversiktlig kurs om du ønsker å få litt mer innsikt i den grunnleggende kunnskapen om kroppen. Man får jobbe selvstendig, samtidig er det en fin måte å sjekke ut om man liker å studere på nett. Takk for bra oppfølging fra Danielle. »

Eva Klingen
...
«Jeg har vært veldig fornøyd med forkurset i anatomi og fysiologi. Jeg er tidligere eier av en Bailine salong og jobbet som terapeut der med trening,kosthold og ernæring i 7 år. Der har jeg vært på mange kurs og foredrag, og med samme filosofi som Tunsberg Medisinske. Og jeg syns det var lurt å ta forkurset før jeg går videre. Jeg syns det var lærerike og interessante temaer, og artig med quis også. Fint med tilbakemeldinger fra lærer, og veldig greit å kunne spørre henne om jeg sto litt fast. Nå vil jeg melde meg på fettsyrer studie først, og så kostholdsveileder. Kan absolutt anbefale dette forkurset! »

Urd Kristoffersen
«Jeg valgte forkurs i anatomi og fysiologi fordi jeg liker veldig godt å lære om kroppen og hvordan den fungerer, for med mer kunnskap om kroppen kan jeg også vite hva som er bra for god helse. Jeg ønsker også å gå videre med studie i kostholdsveileder, og tenkte dette var en grei start for å teste hvordan nettstudie fungerer, og for å få litt forkunnskaper før jeg evt. går videre. Jeg kan virkelig anbefale dette forkurset hvis du selv er interessert i å lære mer om kroppen, da den går gjennom alle grunnleggende deler og prosesser i kroppen. Jeg har lært masse, innholdet er relevant og innleveringsoppgavene får deg til å sette deg mer inn i stoffet. Dette uten at det tar for lang tid i en travel hverdag, jeg har vel brukt ca 2-3 timer per uke. Du får gode tilbakemeldinger fra lærer Danielle, som både rettleder og motiverer til videre arbeid. Kurset anbefales virkelig! :) »

Kristine Mikkelsen
Forkurs anatomi og fysiologi
«Dette forkurset i Anatomi og Fysiologi vil jeg anbefale da jeg fant det spennende og lærerikt. Dette kommer godt med videre i min utdanning som kostholdsveileder. Tusen takk til Danielle Schønning for en god veiledning og tilbakemeldinger. »

Lena Bye
Helsekostveileder
«Jeg er nå veldig fornøyd med gjennomført forkurs i anatomi og fysiologi. Et lærerikt kurs som et ledd videre til kostholdsveileder. Tusen takk til lærer Danielle Schønning for retting av oppgavene, tilbakemeldinger og god veiledning. Gleder meg til å ta et steg videre med kostholdsveileder studiet nå. »

Kjerstin T. Høifødt
«Et meget bra kurs! Mye nyttig kunnskap å ha med seg videre i livet. En stor takk til lærer Danielle! »

Linn Kristiansen
Student
...
«Jeg ble anbefalt å ta forkurset i anatomi og fysiologi før jeg skulle starte på kostholdsveider utdanningen, og jeg angrer ikke på det. Det har vart en spennende og lærerik kurs. Jeg gledet meg hver gang jeg satt av tid til å drive med kurset. Trodde først det skulle bli vanskelig fordi jeg opprinnelig kommer fra Nederland (bor i Norge i 9 år) men det vart det ikke. Jeg er veldig glad at jeg tok dette kurset og jeg så sammenhengen mellom mat og anatomi og fysiologi mens jeg drev med kurset. Nå gleder jeg meg veldig til utdanningen til kostholdsveilder! »

Mariska Kroeze-Pieterse
kostholdsveilder
«Veldig bra kurs! Flotte tilbakemeldinger fra en veldig positiv lærer. Anbefales! »

Hege-Anita Mathisen
Kokk
«Jeg valgte dette studiet da jeg ønsket å få mere kunnskap om kroppen, da jeg ikke har gått helse og sosialfag. Føler jeg sitter igjen med mye etter dette forkurset, absolutt å anbefale! »

Ingrid
student
«Vil anbefale dette forkurset på det sterkeste til alle. Det gir en grundig inføring i kroppens organsystemer og en lettfattelig oversikt og forståelse av kroppen. Jeg har fått mer enn jeg forventet. Pensum boken: Den forunderlige kroppen, er en lettlest og god bok å ha med seg videre i evt. videre studier og som oppslagsverk for ikke å glemme kunnskapen. Mvh Mina Henriette Trøen »

Mina Henriette Trøen
Forkurs anatomi og fysiologi
«Dette kurset har gitt meg muligheten til å bygge videre på faglig kunnskap så vel som egen erfaring. Det har fungert veldig bra for meg å studere på denne måten, samtidig med full jobb utenom. Har fått gode og konstruktive tilbakemeldinger fra Danielle Fam Schønning, og for meg har det vært en trygg og enkel måte å bli introdusert til helsefag på. Anbefales! »

Anna Kristin Lie
Instruktør i Bevegelsesterapi
«Fint kurs, oversiktlig og god læring. Fin oppfriskning av faget og læring, på vei til Naturmedisinsk hudpleie utdanning. Kan anbefales. Takk! Ser frem til videre kurs fra august 2015.»
Monika Haugstad
Helsesekretær
«Jeg har hatt stor nytte av å ta forkurs i anatomi og fysiologi. Tunsberg sitt nettstudium er veldig greit å følge og jeg kan trygt anbefale det til andre som trenger mer kunnskap om kroppen før en går videre på kostholdveiledning e.l.»

Helene H. Sunde
Forkurs i anatomi og fysiologi
«Ferdig med forkurs i Anatomi og Fysiologi og klar for kostholdsveileder. Allerede i 1 tema ser jeg hvor nyttig det var å ha tatt forkurset, så det anbefales på det varmeste! Kurset er enkelt og forståelig, ikke noe problem å følge med selv om det er 25 år siden man satt på skolebenken. Forøvrig var det så gøy og være student og Danielle er en fantastisk lærer, det er nesten litt trist å være fedig, tusen takk Danielle... ...Kjemefine rettelser som gikk litt i dybden / man alltid lærer noe mer av, veldig innspirerende og oppmuntrende. Tar gjerne ett oppfølgingskurs ;-)»
Hege Nitteberg
Forkurs i Aatomi og Fysiologi
«Dette var ett lærerikt kurs med en kjempe flott lærer! Danielle Fam Schønning kom med oppmuntrende tilbakemeldinger som gjorde at man hele tiden ville gjøre det bedre og lære mer. Jeg annbefaler dette kurset på det varmeste. Linn Lier»

Linn Lier
Forkurs anatomi og fysiologi
«Jeg er akkurat ferdig med Forkurs anatomi og fysiologi, og kan virkelig anbefale det både for de som skal bli kostholdsveiledere og de som ønsker å få bedre oversikt over vår fantastiske kropp.

Jeg liker hvordan Tunsberg Medisinske Skole har bygd opp læreportalen, hvilket gir en følelse av å være i et fysisk klasserom. Danielle Schønning var min veileder, og ga raske og lærerike tilbakemeldinger på mine innleveringer :)»
Johnny Carlsen
Redaktør Norsk ProteinIntoleranse Forening
«Veldig kjekk og motiverende måte å studere på. Delt opp i overkommelige bolker, slik at det går an å sette seg ned i kortere tid ad gangen. Veldig greit for oss med en travel hverdag. Og helt fantastisk måte å organisere studie progresjon på, en uke pr fag område. Kjempe greit. Også vet du at du må være ferdig til søndag for da begynner neste tema. Blir at en henger bedre med og slipper å henge etter. Og det gir en fin mestringsfølelse som motiverer til videre studering. Forkurs i anatomi og fysiologi er veldig greit for alle å ha. Fint med en liten innsikt i hvordan kroppen fungerer når man jobber med barn og voksne.»

Lindis Fagerheim
Pedagogisk leder
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset gir grunnleggende kunnskaper i kroppens anatomi og fysiologi. Nivået tilsvarer en del av emnene som undervises i videregående skole, grunnkurs helse- og oppvekstfag.

Vi legger vekt på de største organsystemene og fokuserer på en forståelse av sentrale funksjoner og begreper.

Forkurset består av følgende 8 temaer: 
 

Tema 1: Celler, vev og organer
 
 • Hva består en celle av?
 • Arvematerialet vårt
 • Hva er protein?
 • De fem vevstypene
 • De elleve organsystemene
Tema 2: Nervesystemet
 • Sentralnervesystemet
 • Nervecellen
 • Inndeling av nervesystemet
 • Det perifere nervesystemet
Tema 3: Det endokrine systemet
 • Hormoner
 • Endokrine kjertler
 • Kontroll av hormonutskillelsen 
Tema 4: Sirkulasjonssystemet
 • Blodet
 • Hjertet
 • Kretsløpene
 • Blodårer og blodtrykk
Tema 5: Blodet og kroppens forsvarssystem
 • Blodets sammensetning
 • Kroppens forsvar
Tema 6: Respirasjonssystemet
 • Luftveiene
 • Forbrenning
 • Lungene
Tema 7: Fordøyelsessystemet
 • Fordøyelseskanalen
 • Næringsstoffene
 • Kjertler i fordøyelsessystemet
Tema 8: Bevegelsesapparatet
 • Skjelettsystemet
  • Knokler
  • Ledd
 • Muskelsystemet 
  • Skjelettmuskler
  • Muskelaktivitet 
 

Det er ingen opptakskrav.

Kurset er åpent for alle. 

Kurset er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen.

Kurset er delt inn i 8 temaer som tas over ca. 4 måneder. Du har tilgang til kurset i ca. 5 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 400 per 3 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innleveringsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det quizoppgaver som rettes automatisk.

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av minimum 2-5 timer per uke til lesing og oppgaveløsning.

Eksamen
Det er ingen eksamen i dette kurset. 

Vitnemål

Du må ha besvart og fått godkjent på quizzene og innleveringsoppgaver for å bestå kurset og få kursbevis.

Studieavgift: kr 3 500,- 
Delbetal fra kr 683 (6 avdrag)
Kan jeg jobbe raskere? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid? 
Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 400,- per 3 måneder. 


Trenger jeg forkurset hvis jeg har fullført videregående? 
Forkurset er en fin måte å repetere kunnskap på. Hvis du føler at du trenger å friske opp kunnskapen, så kan det være lurt. Mange tar også forkurset for å finne ut hvordan det er å studere på nettet, uten å risikere for mye. 


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole