Tunsberg
Glemt passord?

Forkurs anatomi og fysiologi

Oppstart: Start når du vil*
Varighet: 2-5 måneder
Sted: Nett
Lærebøker: Litteraturliste
Kursavgift: Kr 3500 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding

 

Ønsker du å ta en av våre utdanninger, men mangler grunnleggende kunnskap om kroppen? Da er dette kurset for deg!

Forkurset gir deg en god innføring i menneskekroppens grunnleggende anatomi og fysiologi. Du lærer om de viktigste organsystemene, hvordan de er bygd opp og fungerer, og litt om hvordan de samarbeider.

Forkurset er et nettstudium og er dermed en fin måte å teste ut om du liker å studere på denne måten. Du får muligheten til å jobbe selvstendig med fagstoffet og i ditt eget tempo.

Etter endt kurs har du grunnleggende kunnskap om:

 • Celler, vev og organer
 • Nervesystemet
 • Det endokrine systemet
 • Sirkulasjonssystemet
 • Blodet og kroppens forsvarssystem
 • Respirasjonssystemet
 • Fordøyelsessystemet
 • Bevegelsesapparatettunmed.no
Forkurs anatomi og fysiologi
Rated 5/5 based on 25 customer reviews

Noen anbefalinger

«Jeg valgte forkurset i anatomi og fysiologi for å kunne fortsette videre med å bli yogainstruktør. Jeg synes at kurset er kjempefint strukturert i forskjellige temaer, og har ryddige sider som er lette å lese. Quizzene og innsendingsoppgavene har gjort at jeg har lært masse, og gjennom tilbakemeldingene har jeg fått enda mer dyptgående kunnskap. Jeg synes jeg har fått en god innføring i kroppens anatomi og fysiologi, og vil gjerne anbefale kurset for alle som har bruk for grunnleggende kunnskap om menneskekroppen. »

Kjersti Dalen Stæhli
student
«Det har vært et spennende og lærerikt kurs med gode tilbakemeldinger fra Danielle - takk for det. En god forberedelse til neste trinn som er Grunnmedisin. Jeg kan anbefale kurset på det varmeste. Mvh. Anne Kristin Holta »

Anne Kristin Holta
«Forkurs i Anatomi og Fysiologi har vært et veldig bra studie, flott oppbygd og enkelt å greit å delta på. Daniella har med sin retting og kommentarer bidratt til å holde min motivasjon oppe, slik at studiet ble gjennomført på mye kortere tid enn forventet. Tusen takk! Mvh Harriet »

Harriet Rendahl
Yogalærer
«Veldig lærerikt og et fint oversiktlig kurs om kroppens anatomi og fysiologi. Fikk den grunnleggende kunnskapen til å gå videre i Biopati utdannelse. Alle oppgaver, quizer, gode og konstruktive tilbakemeldinger fra lærer Danielle hjalp meg til å systematisere kunnskap. Takk :) »

Justyna Szczecinska
Forkurs anatomi og fysiologi
«En supert og informativt forkurs, mye nyttig og ny informasjon selv for ei som har gått 4 år videregående opplæring innenfor helseyrket. »

Hanne J Torcw
Forkurs anatomi og fysiologi
«Tok dette kurset da jeg er mye syk og vil ta litt tak selv å lære om kropp og kosthold. Vil anbefale dette kurset på det sterkeste for de som vil se hvordan nettstudier hos Tunsberg funker. Sidene er oversiktlige og ryddige. Man har mange gode verktøy og lærerne og kundeservicen er fantastisk. Her får man gode tilbakemeldinger og motivasjon. Denne nettskolen likte jeg! »

Åse Lovise Nessø
Badevakt og bartender
«Forkurset i anatomi og fysiologi anbefales da det tar deg gjennom alle viktige funksjoner og systemer i kroppen på en fin måte, og du får gode tilbakemeldinger fra Danielle - noe jeg har satt stor pris på. Kropp er et spennende tema og det å lære mer om hvordan vi faktisk fungerer og henger sammen er veldig viktig for å kunne ivareta oss selv på best mulig måte. Forkurset gir deg virkelig mersmak til å fortsette med andre studier ved Tunsberg Medisinske Skole. Takk! »

Karen Solveig Høyland
Forkurs anatomi og fysiologi
...
«Forkurset i anatomi og fysiologi gav meg et enkelt innblikk i kroppens ulike funksjoner, hvordan vi er bygd opp og hvordan dette fantastiske maskineriet fungere i samspill og skaper balanse. En fin klargjøring til dypdykk i grunnmedisin og biopati som er målet med min utdannelse. »

Therese Iren Kleppe
Student i Biopati
«Forkurs i anatomi og fysiologi er et fint og oversiktlig kurs om du ønsker å få litt mer innsikt i den grunnleggende kunnskapen om kroppen. Man får jobbe selvstendig, samtidig er det en fin måte å sjekke ut om man liker å studere på nett. Takk for bra oppfølging fra Danielle. »

Eva Klingen
...
«Jeg har vært veldig fornøyd med forkurset i anatomi og fysiologi. Jeg er tidligere eier av en Bailine salong og jobbet som terapeut der med trening,kosthold og ernæring i 7 år. Der har jeg vært på mange kurs og foredrag, og med samme filosofi som Tunsberg Medisinske. Og jeg syns det var lurt å ta forkurset før jeg går videre. Jeg syns det var lærerike og interessante temaer, og artig med quis også. Fint med tilbakemeldinger fra lærer, og veldig greit å kunne spørre henne om jeg sto litt fast. Nå vil jeg melde meg på fettsyrer studie først, og så kostholdsveileder. Kan absolutt anbefale dette forkurset! »

Urd Kristoffersen
«Jeg valgte forkurs i anatomi og fysiologi fordi jeg liker veldig godt å lære om kroppen og hvordan den fungerer, for med mer kunnskap om kroppen kan jeg også vite hva som er bra for god helse. Jeg ønsker også å gå videre med studie i kostholdsveileder, og tenkte dette var en grei start for å teste hvordan nettstudie fungerer, og for å få litt forkunnskaper før jeg evt. går videre. Jeg kan virkelig anbefale dette forkurset hvis du selv er interessert i å lære mer om kroppen, da den går gjennom alle grunnleggende deler og prosesser i kroppen. Jeg har lært masse, innholdet er relevant og innleveringsoppgavene får deg til å sette deg mer inn i stoffet. Dette uten at det tar for lang tid i en travel hverdag, jeg har vel brukt ca 2-3 timer per uke. Du får gode tilbakemeldinger fra lærer Danielle, som både rettleder og motiverer til videre arbeid. Kurset anbefales virkelig! :) »

Kristine Mikkelsen
Forkurs anatomi og fysiologi
«Dette forkurset i Anatomi og Fysiologi vil jeg anbefale da jeg fant det spennende og lærerikt. Dette kommer godt med videre i min utdanning som kostholdsveileder. Tusen takk til Danielle Schønning for en god veiledning og tilbakemeldinger. »

Lena Bye
Helsekostveileder
«Jeg er nå veldig fornøyd med gjennomført forkurs i anatomi og fysiologi. Et lærerikt kurs som et ledd videre til kostholdsveileder. Tusen takk til lærer Danielle Schønning for retting av oppgavene, tilbakemeldinger og god veiledning. Gleder meg til å ta et steg videre med kostholdsveileder studiet nå. »

Kjerstin T. Høifødt
«Et meget bra kurs! Mye nyttig kunnskap å ha med seg videre i livet. En stor takk til lærer Danielle! »

Linn Kristiansen
Student
...
«Jeg ble anbefalt å ta forkurset i anatomi og fysiologi før jeg skulle starte på kostholdsveider utdanningen, og jeg angrer ikke på det. Det har vart en spennende og lærerik kurs. Jeg gledet meg hver gang jeg satt av tid til å drive med kurset. Trodde først det skulle bli vanskelig fordi jeg opprinnelig kommer fra Nederland (bor i Norge i 9 år) men det vart det ikke. Jeg er veldig glad at jeg tok dette kurset og jeg så sammenhengen mellom mat og anatomi og fysiologi mens jeg drev med kurset. Nå gleder jeg meg veldig til utdanningen til kostholdsveilder! »

Mariska Kroeze-Pieterse
kostholdsveilder
«Veldig bra kurs! Flotte tilbakemeldinger fra en veldig positiv lærer. Anbefales! »

Hege-Anita Mathisen
Kokk
«Jeg valgte dette studiet da jeg ønsket å få mere kunnskap om kroppen, da jeg ikke har gått helse og sosialfag. Føler jeg sitter igjen med mye etter dette forkurset, absolutt å anbefale! »

Ingrid
student
«Vil anbefale dette forkurset på det sterkeste til alle. Det gir en grundig inføring i kroppens organsystemer og en lettfattelig oversikt og forståelse av kroppen. Jeg har fått mer enn jeg forventet. Pensum boken: Den forunderlige kroppen, er en lettlest og god bok å ha med seg videre i evt. videre studier og som oppslagsverk for ikke å glemme kunnskapen. Mvh Mina Henriette Trøen »

Mina Henriette Trøen
Forkurs anatomi og fysiologi
«Dette kurset har gitt meg muligheten til å bygge videre på faglig kunnskap så vel som egen erfaring. Det har fungert veldig bra for meg å studere på denne måten, samtidig med full jobb utenom. Har fått gode og konstruktive tilbakemeldinger fra Danielle Fam Schønning, og for meg har det vært en trygg og enkel måte å bli introdusert til helsefag på. Anbefales! »

Anna Kristin Lie
Instruktør i Bevegelsesterapi
«Fint kurs, oversiktlig og god læring. Fin oppfriskning av faget og læring, på vei til Naturmedisinsk hudpleie utdanning. Kan anbefales. Takk! Ser frem til videre kurs fra august 2015.»
Monika Haugstad
Helsesekretær
«Jeg har hatt stor nytte av å ta forkurs i anatomi og fysiologi. Tunsberg sitt nettstudium er veldig greit å følge og jeg kan trygt anbefale det til andre som trenger mer kunnskap om kroppen før en går videre på kostholdveiledning e.l.»

Helene H. Sunde
Forkurs i anatomi og fysiologi
«Ferdig med forkurs i Anatomi og Fysiologi og klar for kostholdsveileder. Allerede i 1 tema ser jeg hvor nyttig det var å ha tatt forkurset, så det anbefales på det varmeste! Kurset er enkelt og forståelig, ikke noe problem å følge med selv om det er 25 år siden man satt på skolebenken. Forøvrig var det så gøy og være student og Danielle er en fantastisk lærer, det er nesten litt trist å være fedig, tusen takk Danielle... ...Kjemefine rettelser som gikk litt i dybden / man alltid lærer noe mer av, veldig innspirerende og oppmuntrende. Tar gjerne ett oppfølgingskurs ;-)»
Hege Nitteberg
Forkurs i Aatomi og Fysiologi
«Dette var ett lærerikt kurs med en kjempe flott lærer! Danielle Fam Schønning kom med oppmuntrende tilbakemeldinger som gjorde at man hele tiden ville gjøre det bedre og lære mer. Jeg annbefaler dette kurset på det varmeste. Linn Lier»

Linn Lier
Forkurs anatomi og fysiologi
«Jeg er akkurat ferdig med Forkurs anatomi og fysiologi, og kan virkelig anbefale det både for de som skal bli kostholdsveiledere og de som ønsker å få bedre oversikt over vår fantastiske kropp.

Jeg liker hvordan Tunsberg Medisinske Skole har bygd opp læreportalen, hvilket gir en følelse av å være i et fysisk klasserom. Danielle Schønning var min veileder, og ga raske og lærerike tilbakemeldinger på mine innleveringer :)»
Johnny Carlsen
Redaktør Norsk ProteinIntoleranse Forening
«Veldig kjekk og motiverende måte å studere på. Delt opp i overkommelige bolker, slik at det går an å sette seg ned i kortere tid ad gangen. Veldig greit for oss med en travel hverdag. Og helt fantastisk måte å organisere studie progresjon på, en uke pr fag område. Kjempe greit. Også vet du at du må være ferdig til søndag for da begynner neste tema. Blir at en henger bedre med og slipper å henge etter. Og det gir en fin mestringsfølelse som motiverer til videre studering. Forkurs i anatomi og fysiologi er veldig greit for alle å ha. Fint med en liten innsikt i hvordan kroppen fungerer når man jobber med barn og voksne.»

Lindis Fagerheim
Pedagogisk leder
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset gir grunnleggende kunnskaper i kroppens anatomi og fysiologi. Nivået tilsvarer en del av emnene som undervises i videregående skole, grunnkurs helse- og sosialfag.

Vi legger vekt på de største organsystemene og fokuserer på en forståelse av sentrale funksjoner og begreper.

Forkurset består av følgende åtte temaer: 
 

Tema 1: Celler, vev og organer
 
 • Hva består en celle av?
 • Arvematerialet vårt
 • Hva er protein?
 • De fem vevstypene
 • De elleve organsystemene
Tema 2: Nervesystemet
 • Sentralnervesystemet
 • Nervecellen
 • Inndeling av nervesystemet
 • Det perifere nervesystemet
Tema 3: Det endokrine systemet
 • Hormoner
 • Endokrine kjertler
 • Kontroll av hormonutskillelsen 
Tema 4: Sirkulasjonssystemet
 • Blodet
 • Hjertet
 • Kretsløpene
 • Blodårer og blodtrykk
Tema 5: Blodet og kroppens forsvarssystem
 • Blodets sammensetning
 • Kroppens forsvar
Tema 6: Respirasjonssystemet
 • Luftveiene
 • Forbrenning
 • Lungene
Tema 7: Fordøyelsessystemet
 • Fordøyelseskanalen
 • Næringsstoffene
 • Kjertler i fordøyelsessystemet
Tema 8: Bevegelsesapparatet
 • Skjelettsystemet
  • Knokler
  • Ledd
 • Muskelsystemet 
  • Skjelettmuskler
  • Muskelaktivitet 
 

Dette kurset er viktig for deg som har planer om å begynne på grunnmedisin, soneterapi, kostholdsveileder eller et annet studium, og som ikke har kunnskap innen anatomi og fysiologi fra før.

Vi har også mange som tar dette forkurset fordi de jobber som medisinsk tekniker på sykehus eller i Videregående skole.
 

Opptakskrav
Det er ingen opptakskrav. Kurset er åpent for alle. 

Forkurset er et rent nettstudium. Alt pensum ligger inne på nettskolen.

Forkurset består av 8 temaer. Hvert tema skal kunne gjennomføres på 2 uker, dvs. totalt 16 uker. Du har tilgang til kurset i ca. 5 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 400 per 3 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

Som vurdering benytter vi en kombinasjon av quiz og innsendingsoppgaver. Det er til sammen åtte quizzer og åtte oppgaver, en for hvert tema. Du må ha besvart og fått godkjent på alle for å bestå kurset og få kursbevis. 
 

Eksamen
Det er ingen eksamen i dette kurset. 

Kursavgift: kr 3 500,- 
Delbetal fra kr 683 (6 avdrag)

Kan jeg jobbe raskere eller bruke lengre tid? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer enda en oppgave. Du kan også forlenge tilgangen til kurset. Det koster kr 400,- pr 3 måneder. 

Trenger jeg forkurset hvis jeg har fullført videregående? 
Forkurset er en fin måte å repetere kunnskap på. Hvis du føler at du trenger å friske opp kunnskapen, så kan det være lurt. Mange tar også forkurset for å finne ut hvordan det er å studere på nettet, uten å risikere for mye. 


© 2020 Tunsberg Medisinske Skole