Tunsberg

Grunnmedisin
Anatomi, fysiologi, sykdomslære og mikrobiologi

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (80 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 1200 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: To semestre
Sted: Nettstudium
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 14900 hele studiet
Kr 8200 del 1
Kr 8200 del 2
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
Grunnmedisin er et nettstudium som du kan studere fra hvor som helst.
Grunnmedisin passer for: 
 • Akupunktører, homøopater, soneterapeuter eller andre som er under naturmedisinsk utdanning.
 • Yrkesutøvere innen helse- og sosialsektoren som mangler medisinsk utdanning.
 • Lærere i videregående skole.
 • Studenter og andre interesserte som ser nytten av grunnmedisin i sin fagkrets.

Du trenger ikke ta dette faget dersom du tar en terapeututdanning hos oss. Da er Grunnmedisin inkludert. Men for noen kan det være en fordel å gjennomføre grunnmedisin først. Ring oss hvis du er usikker.

Hva er grunnmedisin?

Grunnmedisin er et deltidsstudium over ett år som gir kompetanse i medisinsk naturvitenskapelig tenkemåte og kunnskap med hovedvekt på anatomi, fysiologi, patologi og mikrobiologi.
 
Du kan ta også Grunnmedisin med 30 studiepoeng som da gir mulighet for støtte i Lånekassen. Grunnmedisin er et fag i vår fagskoleutdanning i Biopati, og du kan nå ta det som et enkeltfag. Klikk her for å lese mer.
 
Du vil i løpet av Grunnmedisin lære om symptomer og det å gjenkjenne sykdomstilstander, om hvordan kroppen, organene og cellene er bygget opp og alle de fysiske prosessene som foregår i kroppen. Utdanningen er verdifull for alle som ønsker å arbeide med helse.

For deg som ønsker å bli naturterapeut er studiet obligatorisk, og en viktig del av din utdanning. Studiet gjør kommunikasjon med det ordinære helsevesenet lettere, og det kan ha stor betydning for behandlingstrategien innen mange naturmedisinske terapiformer.

Tilgang til MedEasy er inkludert! 

Fra og med juni 2023 gir vi alle studenter på Grunnmedisin og Terapeutisk grunnutdanning tilgang til MedEasy, inkludert i studieavgiften. 

MedEasy er et morsomt og effektivt læringsunivers. De har spilt inn videoer til hele pensum som gjør at du vil oppleve: 

 • Morsomme og motiverende videoer
 • Effektiv læring med video, gamification og humor
 • Teste og repetere kunnskapene dine med flervalgs­oppgaver og flashcards (frivillig)
 • Forenkling av kompliserte tema med enkle figurer
 • Du kan også stille spørsmål direkte til fagpersoner hos MedEasy.

Våre lærere vil plukke ut hvilke videoer du skal se på, tilpasset vår studieplan og progresjon. Videoene vil danne utgangspunkt for diskusjoner via Zoom-møter. 

I tillegg til MedEasy vil du også bruke lærebøker og fagartikler i nettskolen. Du skal levere en innsendingsoppgave og gjøre en quiz til hvert tema. Hver del avsluttes med en hjemmeeksamen.
 

Godkjent av NNH

Grunnmedisin er godkjent av NNH (Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon) og tilfredsstiller kravene som stilles til en NNH-Godkjent Naturterapeut i de medisinske fagene. Utdanningen kan også være godkjent av en rekke andre organisasjoner, men dette må du undersøke selv.

*Du kan starte når du vil og plasseres i en klasse i forhold til når du skal ta eksamen. Du får tilgang til en fremdriftsplan som viser hvordan man bør jobbe for å rekke eksamen. Fremdriftsplanen har oppstart enten 15. januar eller 15. september. Starter du tidligere enn dette, vil du få bedre tid uten at det koster noe ekstra.

Hvorfor ta grunnmedisin hos oss?

 • Gratis tilgang til MedEasy i ca. 1 år.
 • Tilgang til videoforelesninger (opptak fra flere samlinger).
 • Meget gode kompendier (artikler) som dekker det viktigste i pensum.
 • I artiklene vil du ha oppslag til skolens medisinske ordbok, slik at du kan slå opp vanskelige ord direkte.
 • I grunnmedisin har vi lagt mest vekt på det du som terapeut, massør, veileder o.l. har behov for å lære og som vil være nyttig for deg.
 • Støtte og hjelp underveis ved behov (via epost eller telefon 33 61 10 90) tunmed.no
Grunnmedisin
Rated 5/5 based on 18 customer reviews

Noen anbefalinger

«Valgte dette studiet for å stå sterkere som akupunktør. Det bygger bro mellom vestlig medisin og komplimentær medisin. Greit å følge oppskriften i pensumet for slik å danne kunnskap. »

Line Lindstrøm
Akupunktør
«Valgte dette studiet for å få medisinsk grunnfag, da det ikke var påkrevet da jeg tok min utdannelse i 2000. Følte det var riktig å ta nå i disse tider, når det er snakk om mulig autorisasjon. Men også greit og ha for min egen faglige tyngde. Veldig fornøyd med gode, og nøyaktige tilbakemeldinger på innleveringsoppgavene. Oversiktelig pensum. »

Line Lindstrøm
Akupunktør
«Anatomi og fysiologi (grunnmedisin 1) er et omfattende tema som i utgangspunktet krever mye for å oppnå god forståelse og oversikt. Det er derfor flott å erfare at det pedagogiske opplegget med sammendrag, tester og innsendinger fungerer meget godt i innlæringen av de viktige sammenhenger i kroppen. Inspirerende tilbakemeldinger og nyttige tips fra lærer vitner også om høy kvalitet på dette studietllbudet. Ser stor nytte av dette inn i soneterapistudiet, og fortsetter med grunnmedisin 2 parallelt med soneterapi 2. »

Rune Laurantsen
student
...
«Jeg har nå gjennomført Grunnmedisin del 1 og del 2. Jeg valgte dette studiet for å få en bedre kunnskap om hvordan kroppen vår fungerer. Det har gitt meg et godt innblikk i hvordan vi er satt sammen og hva som skjer i kroppen vår ved ulike sykdommer, skader og infeksjoner. Jeg jobber som alternativ behandler og det er viktig for meg å ha denne kunnskapen. Under studiet har jeg fått mange gode tilbakemeldinger, tips og råd til hver innleveringsoppgave fra inspirerende lærere. Innleveringsoppgavene har vært omfattende og lærerike. Anbefaler dette studiet på det sterkeste. »

May-Elin Wraalsen
Grunnmedisin
«Jeg jobber til daglig med smertelindring, kostveiledning og lymfedrenasje og ønsket i den forbindelse å oppdatere kunnskapen min ved å ta studiet grunnmedisin 1 og 2. Studiet er perfekt lagt opp, slik at det er mulig å jobbe ved siden av. Man får gode konstruktive tilbakemeldinger fra lærerne etter hver innsendingsoppgave. Noe som er gull verdt ved repetisjon før eksamen. Jeg har også deltatt på flere foredrag/ kurs med ulike lærere ved skolen opp gjennom årene, og kan virkelig anbefale Tunsberg Medisinske Skole. »

Marita Sundland Henriksen
«Studiet er godt satt opp, og med litt innsats er det greit å gjennomføre. Jeg valgte studiet for å kunne få en god plattform i det grunnleggende i medisin, og for å kunne gjøre dette når jeg selv hadde tid og mulighet til å gjennomføre. Deilig å kunen gjøre dette hjemmefra. Studiet har virkelig oppfylt mine forventninger. Anbefales! »

Pia Iren Andresen
«Det jag alltid älskat mest i att studera var interaktionen mellan studenterna, lärarna och hela skolatmosfären så jag har alltid varit skeptisk mot distansstudier. Men nu är jag helt konverterad! Materialet var klart, läroböckerna väldigt tillgängliga och bra utvalda, lärarna gav suverän feedback på alla skriftliga uppgifter och skolans administration var vänliga och lösningsorienterade. Jag fick så klart adrenalinkicken på examina, men ingen stress! Det var bara kul att plugga vid Tunsberg och jag börjar nästan sakna att vara student. Det var ett härligt och lärorikt år! »

Carolina Const
naturmedicinsk aromaterapeut
...
«Hei! Jeg må starte med å si at jeg er så STOLT av meg selv at jeg har klart å gjennomføre noe jeg virkelig ikke trodde jeg skulle klare, grunnmedisin første semester. Men jeg vet at det er mye på grunn av dere at jeg har klart meg så bra gjennom studiet. Det har vært lett å forstå hvordan jeg burde lese og hva jeg burde gjøre for å komme meg gjennom pensum. Oppgavene som jeg har sendt inn har hatt gode forklaringer og beskrivelser på hva jeg bør sette meg mer inn i. Jeg har fått grundige svar og "pekepin" på hva jeg kan lese for å forstå bedre. Jeg har jobbet jevnt og litt hver dag, det har gjort at jeg kom meg gjennom temaene slik jeg skulle som dere anbefalte. Jeg er så fornøyd og at jeg skulle få en A var ikke i min villeste fantasi. Nå er jeg kun etter 5 mnd med godt tilbakelagt arbeid blitt MediYoga-Instruktør. Jeg kan på det sterkeste anbefale dere og jeg gleder meg på vegne av de som starter hos dere fordi de blir tatt godt hånd omTusen takk. Med vennlig hilsen og varm klem »

Hilde Olsen
Core Nlp Coach - MediYoga Instruktør - Coach/Veileder fra Hioa
«Jeg valgte dette studiet da jeg har jobbet mange år i helsevesnet og har et mål om å bli ferdig utdannet fotsoneterapeut slik at jeg kan jobbe mer fritt og selvstendig. Dette studiet er en del av "pakken" for å kunne melde seg inn i Norges naturterapeuters hovedorganisasjon og det er kanskje det viktigste faget utenom selve speialiseringen man måtte velge å behandle utifra. Jeg har lært utrolig mye og virkelig sett frem mot de 2-3 timene pr. dag man må sette av til lesing og skrivning. Føler at dette bare er begynnelsen og gleder meg til videre studier . Dette er min tredje utdannelse i en alder av 49 år. Læring er ikke vondt å bære og jeg tror fullt og fast på at mental trening er like viktig som fysisk trening for et langt, friskt og forhåpentligvis lykkelig liv.
Hilsen Mina Trøen. »

Mina Henriette Trøen
Student
«Å studere Grunnmedisin ved Tunsberg Medisinske Skole har vore ei spennande reise! Skulen har tydeleg struktur på undervisning og fag, og tilbakemelding på innsendingsoppgåvene kjem raskt og er til nyttig for eiga utvikling. Eg verdset også den gode servicen som tilsette ved skulen viser. Mange positive erfaringar frå skulen har gjort at eg går vidare med draumen om tittel Ernæringsterapeut! »

Ingeborg Tusvik Nupen
Kostholdsveileder, student Grunnmedisin
«Dette studie er kjempefint tilrettelagt. Enkelt og oversiktlig. Fin oppfølging. Anbefales på det sterkeste. »

Gerd Anita Karlsen
Massør/soneterapeut
«Dette er en super måte å studere på. I tillegg til 100% jobb har jeg kunnet gjøre dette uten at det har føltes uoverkommelig. Synes lærerne har kommet med gode konstruktive tilbakemeldinger på alle oppgaver. »

Silje D. Eide
«Grunnmedisin 1 Det har vore spennande å ta sitt fyrste nettbaserte studie. Eg var litt spent på korleis dette skulle gå utan samlingar. Det vart i alle fall ikkje noko problem. Nettstudiet er svært systematisk opplagt og med tilgang til raske og gode tilbakemeldingar i forum i tillegg til gode og informative tilbakemeldingar på oppgåvene. Svært lærerikt. Eg ser fram til å studere vidare på del 2.»
Kjersti Aarethun
Adjunkt med tilleggsutdanning
«For en travel og motivert leder i fullt arbeid, var dette et perfekt opplegg for å øke grunnkompetansen innen medisin.»
Jan Håkon Håkonsen
«Hvis man er naturterapeut bør man faktisk ta dennne grunnutdannelsen, man lærer virkelig det grunnleggende, hvem, hva og hvorfor reagerer kroppen som den gjør. Spennende men krever en innsats.. »


Mona Barstad
Soneterapeut
«Er fornøyd, og anbefaler absolutt til andre! Genialt for de som er i jobb, og ikke vil slutte der for og ta skole. Det er til tider litt hardt, men det er veldig interessant og gøyt også!»
Solrun Børve
«Når det gjelder quiz så skriver jeg ut spørsmålene først og noterer svaret på arket. Så starter jeg quizzen. Noterer meg antall forsøk for å få alt rett samt hvilke svar som var feil.»
Anna Mauset
«Veldig fornøyd med studiet, fint å kunne logge meg på når det passer. Skolen er veldig enkelt og tidsparende lagt opp. »
Merete Lohne
 Skriv en ny anbefaling!

Grunnmedisin er delt inn i to deler som hver består av 5 temaer:

Første semester:

 Tema  Grunnmedisin del 1
 Anatomi og fysiologi
 1   Fra celler til vev:
 • Biokjemi, celler og vev, kroppens væsker, hudens oppbygging og funksjoner
 2  Sirkulasjon og respirasjon:
 • Sirkulasjonssystemet (hjertet, lymfe, blodkarene og blodet) og respirasjonssystemet
 3  Nervesystemet og bevegelse:
 • Nervesystemet, muskel- og skjelettsystemet
 • Kroppens temperaturregulering
 4  Fordøyelse, nyrer og forplantning:
 • Fordøyelsessystemet, omsetning av næringsstoffer, urinsystemet og forplantning
 • Hormonell regulering
5 Immunsystem og mikrobiologi:
 • Immunsystemet
 • Lære om mikroorganismer

Andre semester:

 Tema  Grunnmedisin del 2
 Patologi og sykdomslære                                                                   
 1   Introduksjon til patologi:
 • Celleskade, betennelse, generelt om kreft, sykdommer i huden
 • Forbrenninger
 • Generell farmakologi
 2  Sirkulasjon og respirasjon:
 • Patologi i hjertet, blodkar og blod
 • Patologi i respirasjonssystemet
 • Førstehjelp: basal hjerte-lunge-redning
 3  Sanser og bevegelser:
 • Patologi i nervesystemet og bevegelsesapparatet
 • De vanligste psykiske lidelser
 4  Fordøyelse, nyrer og forplantning:
 • Patologi i fordøyelsesorganer, urinveissystemet og kjønnsorganer
5 Immunsystem og mikrobiologi:
 • Autoimmune sykdommer og immunsvikt
 • Transplantasjon
 • Vanlige infeksjoner

Grunnmedisin med 30 studiepoeng er en del av fagskoleutdanning i Biopati, og du må derfor oppfylle de samme opptakskravene.

Du må dokumentere fullført videregående opplæring i studieretning for helse- og oppvekstfag eller tilsvarende. Dersom du ikke har dette, må du søke med realkompetansevurdering. Skolen foretar da en vurdering av all din utdanning, kurs, arbeidserfaring og lignende. 

I mange tilfeller vil man kunne oppnå godkjent opptak med realkompetanse dersom man har fullført videregående eller tilsvarende og i tillegg gjennomfører vårt forkurs i anatomi og fysiologi

Man må fylle 23 år i opptaksåret for å søke med realkompetanse. 

Ta kontakt dersom du er usikker på om du oppfyller opptakskravene. 

Utdannelsen er et nettbasert deltidsstudium. Lærestoffet presenteres både gjennom lærebøker og fagartikler i nettskolen. Det er 3 obligatoriske bøker i pensum. I tilegg får du tilgang til videoforelesninger fra store deler av pensum. 

Studiet består av 5 temaer i hver del og tas over 2 semestre, grunnmedisin del 1 og grunnmedisin del 2. Høstsemesteret begynner 1. september og slutter 15. januar året etter. Vårsemesteret begynner 15. januar og slutter 20. juni. Det kan også være mulig å starte før eller etter oppstart (ta kontakt for å høre om muligheter for dette). 

Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 1200 per 6 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av ca. 15-18 timer per uke til lesing og oppgaveløsning. 

Vurdering

I studiet skal du levere og få bestått på 10 innsendingsoppgaver og 10 quiz. Oppgavene er obligatoriske og må være bestått før du kan gå opp til eksamen.

Eksamen

 • Eksamen i grunnmedisin del 1 er hjemmeeksamen.
 • Eksamen i grunnmedisin del 2 er hjemmeeksamen.

Det arrangeres skriftlig hjemmeeksamen to ganger i året. Vårsemesteret har eksamen i juni og høstsemesteret i januar. Karakterer gis etter det norske høyskolesystemet.

Studieavgift: kr 14 900,- hele studiet
Delbetal fra kr 1 630 (10 avdrag)
Studieavgift: kr 8 200,- del 1
Delbetal fra kr 934 (10 avdrag)
Studieavgift: kr 8 200,- del 2
Delbetal fra kr 934 (10 avdrag)

 • Tar du uten studiepoeng kan du enten bestille hele studiet (som de fleste velger), eller bestille hver del for seg. 
 • Eksamensavgift på kr 1800+1800 kommer i tillegg (betales ved oppmelding til eksamen).
 • Utgifter til litteratur kommer i tillegg.Kan jeg bruke studiepoengene for å få fritak for fag ved høyskole/universitet? 
Ja det er mulig, men du må søke om dette ved den skolen du ønsker å få fritak. 

Som et eksempel vil du (etter søknad) kunne få fritak for 30 studiepoeng ved Høyskolen Kristiania ved opptak til akupunkturstudiet. Du vil kunne få fritak for Fysiologi 1 10 stp, Fysiologi 2 10 stp og Sykdomslære 10 stp.  
 
NB! Dette gjelder kun dersom du har gjennomført grunnmedisin med 30 studiepoeng og bestått eksamen. 
 

Går det an å bare ta del 1 eller del 2? 

Ja, det er ikke noe problem. Det er egen påmelding for å ta en del. Du gjennomfører del 1 før del 2, men kan også begynne på del 2 før du har tatt eksamen i del 1. Dette er kun mulig dersom du tar grunnmedisin uten studiepoeng. 
 

Kan jeg jobbe raskere eller bruke lengre tid? 

Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo men noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer enda en oppgave. Du kan også forlenge tilgangen til kurset. Det koster kr 1200,- pr 6 måneder. 

Hvorfor koster grunnmedisin hos dere mye mindre enn ved mange andre skoler?
 Vi mener at nettundervisning skal koste mindre enn vanlig undervisning. 

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole