Tunsberg

Kostholdsveileder

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (47 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 1200 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: 12-15 måneder
Sted: Nett
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 16900 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
Kostholdsveileder kan gjennomføres enten på nett eller i Tønsberg. Det å hjelpe andre til bedre helse er en givende og ikke minst viktig jobb. 

Kostholdsveileder er studiet for deg som ønsker å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. Alle er forskjellige og trenger dermed et individuelt tilpasset kosthold og personlig oppfølging.

Studiet egner seg også for:

 • Alle med interesse for kosthold og ernæring som ønsker å holde seg faglig oppdatert og ta del i den nyeste kunnskapen.
 • Terapeuter som ønsker grundige kunnskaper innen kosthold og ernæring som et supplement til andre terapiformer.
 • Leger, sykepleiere, matverter på sykehjem og annet helsepersonell.
 • Deg som jobber med salg av produkter knyttet til kosthold og ernæring, for eksempel helsekost eller næringsmidler.
 • Deg som jobber med treningsveiledning/personlig trenere.
 • Deg som ønsker mer kunnskap om kosthold for å ta bedre vare på egen helse.

Hva går Kostholdsveileder ut på?

Det finnes ikke et kosthold som passer for alle. Vi er derfor ikke tilhengere av såkalte dietter, men har stor tro på mat som holder blodsukkeret stabilt, sørger for en velfungerende fordøyelse, gir rikelig med næring og holder kroppen fri for betennelser.

Vi ser at behovet for denne typen kompetanse både er stort og økende. Media skriver stadig om hvilken diett som er den sunneste, men folk blir bare mer og mer forvirret. Ved å ta hensyn til individuelle utfordringer som fordøyelse, metabolisme og helse generelt, samt preferanser og behov, blir det unødvendig å kaste seg på de ulike motediettene.

I løpet av studiet vil du lære hvordan du skal veilede mennesker med plager knyttet til kosthold og livsstil. Dersom du ønsker å jobbe som terapeut, anbefaler vi ernæringsterapi.

Gjennom studiet lærer du om de ulike næringsstoffene, om matkvalitet, ulike kostholdsfilosofier og dietter og om andre kulturers kostholdsfilosofi. Videre vil du få kunnskap om antioksidanter og oksidativt stress, bruk av terapeutisk mat, fordøyelsen og utfordringer knyttet til den, om hvordan hormonene våre påvirkes av maten vi spiser og om bruk av kosttilskudd. Du vil også få gode kunnskaper om overvekt og vektreduksjon, samt informasjon om ulike tester og analyser som er relevante å bruke i en veiledningssammenheng. Sist, men ikke minst, vil du få grundige ferdigheter innen kostholdsveiledning og tilgang til mange nyttige verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt og oppnå bedre resultater.

Se "Hva lærer du?" litt lenger ned på siden for mer informasjon om innholdet. 

Etter fullført og bestått studium, får du vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

Som student har du også følgende fordeler: 

 • Du kan bli medlem i en lukket gruppe på Facebook for studenter og kostholdsveiledere. Her er det ca. 500 tidligere og aktive studenter som hjelper hverandre med spørsmål og problemstillinger. Det er mange gode diskusjoner hver dag. Det er gratis å være medlem, og du har tilgang så lenge du ønsker (også etter at du har fullført). 
 • Tilgang til mange ulike verktøy, databaser, tabeller, spørreskjemaer osv. som vil hjelpe deg til å gjøre en bedre jobb som kostholdsveileder.
 • Gode tilbud på mange av våre andre kurs og webinarer. 
 • Mulighet for kontakt med andre studenter som du kan studere sammen med.
 • En lang rekke ekstra-artikler, referanser og tips til gode fagbøker om temaer du ønsker å fordype deg i.
 • Personlig veiledning og støtte av lærere etter behov. 
 • Mulighet for å bestille Alumnitilgang etter at du er ferdig. Da vil du fortsatt ha tilgang til alt læremateriell, verktøy, videoer osv. etter at du er ferdig (kr 800 pr år). Dette vil også gi deg tilgang på mange ulike rabatter.
 • Nytt fra 2022 er frivillige samlinger på Zoom. 1-2 ganger pr måned settes det opp samlinger som du kan delta på hvis du ønsker. Da får du en gjennomgang av pensum og kan også stille spørsmål og diskutere fagstoffet. Se fanen Timeplan for datoer. tunmed.no
Kostholdsveileder
Rated 5/5 based on 67 customer reviews

Noen anbefalinger

...
«Jeg har det siste året gjennomført studiet Kostholdsveileder, og tatt dette som nettstudent ved Tunsberg medisinske skole. Skolens verdier, sammenfattet i ordet LYTTE, har vært svært synlige for meg fra første dag. Lærerne har vært så Løsningsorienterte, Ydmyke, Troverdige, Trivelige og Engasjerte. Studiet er veldig profesjonelt lagt opp, og det har vært svært interessant, spennende og morsomt å lese pensum. Ikke så rart, for innholdet i studiet omhandler den aller nyeste kunnskapen om mat og kosthold. Studiets fokus på et godt og næringsrikt kosthold som evner å holde blodsukkeret stabilt, fordøyelsen i orden og kroppen betennelsesfri, har gitt meg en trygghet på hva slags mat en bør velge for å oppnå bedre helse og mer energi. Jeg ser frem til å ta i bruk nyervervet kunnskap til det beste både for andre og meg selv. Jeg er sikker på at dette studiet vil være relevant for veldig mange, og gir min beste anbefaling. Varm takk til Tunsberg medisinske skole. »

Bente Cecilie Krogsrud
kostholdsveileder
...
«Jeg har alltid vært opptatt av helse, trening og mat. Det var derfor naturlig for meg å bli fysioterapeut og senere etter hvert også helseøkonom. Da jeg ble mamma, fikk jeg en naturlig økt interesse for mat, og det helhetlige synet på helse startet for fullt å ta mer plass i livet mitt. Jeg tok en del kurs innenfor overvekt som helsepersonell, men jeg savnet tankene og fokuset rundt kvalitet på mat, hva mat kan gjøre for helsen vår generelt, både forebyggende og når sykdom har meldt seg. Det ble derfor et åpenbart valg å ta studiet som kostholdsveileder. Jeg har stor tro på å gi mennesker flere verktøy selv for å ta vare på egen helse, og studiet har gitt meg mye kunnskap og mye nysgjerrighet på hva ernæring faktisk betyr for livskvalitet og for fravær av sykdom. Det å kunne ta studiet på nett, og samtidig ha tilgang på dyktige fagfolk, har vært fantastisk i en travel småbarnstilværelse, samt barselpermisjon. Jeg kan virkelig anbefale studiet til alle som ønsker å lære seg mer om faget, både for egen del, men også som et verktøy i egen praksis og jobb. Nå venter spennende dager i egen bedrift, Livsstilshjelpen.»

Silvia Tatjana Harung
Fysioterapeut, helseøkonom og kostholdsveileder
«Jeg har vært interessert i mat og helse i mange år og er også bl.a. faglærer i mat og helse. Studiet har vært lærerikt, nyttig og inspirerende. Det er lagt opp på en oversiktlig og grundig måte og er faglig solid. I løpet av studiet får man prøve seg fram når det gjelder forskjellige dietter og matvarer for å finne ut av hva som fungerer og evt. ikke fungerer. Og nettopp dette er et viktig punkt: at vi er alle forskjellige og derfor vil hver enkelt av oss ha forskjellig tålegrense for diverse matvarer. Vi kan ikke plassere alle i samme bås og gi alle de samme kostrådene. Takk til dyktige og engasjerte lærere som svarer raskt på spørsmål, hjelper til underveis og kommer med konstruktive tilbakemeldinger. Spesielt tilbakemeldingene på oppgavene var utfyllende og lærerike og var med på å løfte meg faglig. Tunsberg gir et proft inntrykk på alle måter. Jeg er kjempefornøyd! Jeg anbefaler dette studiet på det varmeste til de som er interessert i å lære mer om kosthold og helse. »

Marita Linna
Kostholdsveileder
«Tunsberg har lagt opp studiet i kostholdsveiledning på en spennende, og samtidig veldig grundig måte. Kjempefornøyd! Nettplattformen inneholder både diskusjonsforum, bokhandel, og mer til, og alle pensumartikler har link til forskning og andre kilder. Og ikke minst har man en lærere som raskt gir svar på spørsmål, som er veldig godt når man sitter alene hjemme med et nettstudie. Skolen er også alltid mottakelig for tilbakemeldinger. Tunsberg gir et proft inntrykk på alle måter. Applaus fra meg! »

Birgit Sætre
Kostholdsveileder
«Hvis kosthold og en sunn livsstil er noe du kunne tenke deg å lære mer om, er dette absolutt et studie som kan være interresant. Jeg har lært så mye om både kosthold og meg selv. »

Monica
Kostholdsveileder
...
«Etter mange år med en krevende og stressende jobb, hvor mine egne måltider ble bortprioritert, endte det med sykemelding. Mat er min lidenskap, så for å hjelpe meg selv og andre til en bedre helse gjennom mat begynte jeg å studere igjen. Valget ble på Tunsberg Medisinske Skole og kostholdsveilederstudiet. Studie har vært læringsrikt og inspirerende. Og gjennom disse månedene har jeg også klart å stabilisere mitt stoffskifte og fått en bedre helse. Gleder meg til å kunne bidra til inspirasjon, råd og en bedre helse for andre også. »

Andrew Law
Tidligere kjøkkensjef
«Eg har hatt interesse for mat og helse heile mitt vaksne liv, men grunna kronisk sjukdom i nær familie har denne interessa vakse dei siste åra. Eg har sjølv erfart kor viktig riktig næring er for god helse og livskvalitet. Dette studiet har vore svært nyttig og lærerikt. Studiet er fagleg solid med dyktige lærarar som kjem med fine tilbakemeldingar og hjelp undervegs. Eg gler meg til å lære endå meir, bruke kunnskapen eg har tileigna meg gjennom studiet og ikkje minst gler eg meg til å vidareformidla kunnskap til andre. Eg kan anbefala dette studiet på det varmaste! »

Gunnhild Wolders-Alvsaker
Kostholdsveileder
«Jeg har med årene utviklet stor interesse for sammenhengen mellom kosthold og helse. Nysgjerrigheten for feltet har vokst seg større og større, og nå, etter eksamen i Kostholdsveileder, er den større enn aldri før. Jeg elsker å fordype meg i tematikken, og det dukker stadig opp nye artikler og ny forskning som jeg vil lese. Dette året med nettstudier på Tunsberg har rett og slett bare fått meg enda mer interessert. I løpet av dette året har jeg lært så utrolig mye, og underveis i studiet har ting plutselig blitt både forståelig og logisk. Jeg har selv IBS, og har personlig hatt stor bruk for kunnskapen jeg har tilegnet meg. Jeg gleder meg til å lære enda mer, og til en dag å kunne hjelpe andre til å oppnå bedre helse. Studiet er oversiktlig, og det er enkelt å manøvrere seg gjennom tema for tema. Det er gode forelesninger i hvert tema, og interessante artikler. Det krever at en er noe selvstendig og disiplinert for å få gjennomført studiet, men en har heldigvis nokså god tid. Og skulle du lure på noe, så får du alltid raskt svar fra lærer. Tilbakemeldingene fra lærerne underveis i studiet er både detaljerte og lærerike. »

Marie Johansen
«Som praktiserende Biopat siden 2007 så jeg mer og mer behovet for en mer individuelt rettet kosthold for mine klienter. Biopatien gir litt innsikt, men jeg opplevde at jeg manglet vesentlig kunnskap om næringsstoffenes sammensetning og hvordan disse påvirker kroppen, for å individualisere kostholdet enda mer. Generelt sett er behovet for kostholdsendringer like store som behovet for regulering av ubalanser i kroppen. Man kommer sjeldent i mål uten å endre kosten samtidig, for kortere eller lengre periode, og for noe for livstid. Valget mitt falt på Kostveileder studiet hos TMS da den kostholdsfilosofien de har, er lik den filosofien jeg selv som har. Studiet gir også grunnleggende forståelse for kroppens behov for riktig tilpasset næring og hvordan forskjellige næringsstoffer påvirker organismen vår. Vi får en grundig innføring i næringsstoffene og matkvalitet, noe som blir mer og mer aktuelt i dagens samfunn. Studiet er lagt opp på en slik måte at det er mulig å ta det over lengre tid, og samtidig som man arbeider ved siden av. Dette passet meg svært godt. Dersom du arbeider med mennesker og helse, er dette et svært godt studie for å få en dypere kunnskap og forståelse av hvordan vi kan hjelpe mennesker tilbake til sunnhet på flere måter.»

Lene Glasø
Biopat
...
«Jeg begynte på kostholdsveileder studie etter og selv ha erfart effekten ernæring kan ha på kroppen. Etter mange år som syk, var det rett ernæring som fikk meg ut av sengen. Jeg hadde et ønske om å hjelpe andre til å skjønne det samme, men ville ha en faglig kompetanse i ryggen før jeg gjorde det. I fagene på skolen har jeg lært viktigheten av hvilken mat man putter i seg. Vi gikk i dybden på tingene, og jeg har nå fått er god forståelse og mye kunnskap om kroppen, tarmen og ernæring. Lærene er flinke, og snille. Nå gleder jeg meg til å hjelpe andre. Og føler meg godt utrustet til å jobbe med dette i mange år fremover. Tusen takk for en fint studie. »

Kesia Meyer
Kostholdsveileder
«Dette har vært et nyttig og lærerikt kurs for meg. Jeg har fått mer kunnskap om maten jeg spiser og hvor mye den påvirker helsen min. Takk til dyktige lærere for gode og konstruktive tilbakemeldinger og super støtte hele veien. Kan absolutt anbefales. Kjerstin T. Høifødt Kostholdsveileder »

Kjerstin T. Høifødt
Kostholdsveileder
«Eg valgte å ta studiet Kostholdsveileder då eg dei siste åra hadde lært og lest mykje om kosthald, og dets virke for god helse. Også for å kanskje kunna hjelpa andre til bedre kosthald, og gje dei god veiledning til bedre helse. Eg tykkjer det har vore eit kjempespennande år, med mykje å læra. Studiane har vore fint tillaga, med oversikleg info, gode videoar og spennande lesning. Det er eit studie eg verkeleg kan anbefala for dei som er intresserte i kosthald. »

Alvhild Bidne
Kosthaldveiledar
«Jeg synes dette studiet har vært lærerikt og nyttig. Jeg har fått kunnskap om maten jeg spiser nå og hvordan den påvirker min helse. Jeg har allerede hjulpet min familie til bedre helse og livsstil. Tunsberg er også en veldig moderne skole med dyktige lærere, som hjelper studenter med å ta utdannelse på deltid, hjemmefra, noe som er viktig nå i pandemitiden. Jeg anbefaler dette studiet slik at også andre kan få glede av denne kunnskapen.  »

Irina Andreetta
Kostholdsveilederstudent
«Kostholdveilederstudie har vore eit spennande år med mykje læring om kosthald og næringstoff. Studie var krevande, men godt tillaga. Godt undervisningsmateriale, gode tilbakemeldingar og oversiktlege sider. Mykje godt fagstoff, og dyktige lærara. For meg var dette ein heilt ny fagretning, og eg hadde lite kunnskap frå før, så ingenting kom gratis. Motiverande forum og gode tilbakemeldingar har vore viktigt for meg. Eg anbefalar alle med interesse for godt kosthald, god helsa og alle som ynskjer å hjelpa seg sjølv eller andre til bedre helsa, å ta dette studie. »

Alvhild Bidne
Kosthaldsveiledar
«Jeg er utrolig fornøyd med dette studiet og anbefaler det på det sterkeste! Jeg syntes det har vært utrolig lærerikt og veldig gøy. Det har vært utfordrende, samtidig som jeg har følt på mye mestring etter å ha satt meg godt inn i de ulike temaene. Det er enkelt å tilpasse ulike livssituasjoner, du kan ta det på kort tid eller lang tid. Jeg føler jeg har fått en god kunnskapsbase allerede, samtidig som jeg ønsker å lære mer og har derfor godt videre på Ernæringsterapi. »

Christina J. Wilsbeck
«Jeg valgte å ta dette studiet for å lære mer om sammenhengene mellom kosthold og helse. Etter flere år med matallergier og ME så jeg hvor viktig det jeg spiste var for dagsformen. Jeg ville lære mer, og dette studiet var perfekt! Studiet er lagt opp på en ryddig og oversiktelig måte, og du får gode og utfyllende tilbakemeldinger på oppgavene underveis. Lærerne er veldig flinke og genuint opptatt av faget. Samtidig får man tilbud om å delta på forskjellige foredrag og fagdager om som går dypere inn i temaer som berører kosthold og helse. Nå har jeg nettopp tatt eksamen, og sitter og tenker på om jeg skal bruke all denne kunnskapen på noe. Kanskje skrive artikler? Har iallefall kost meg skikkelig med å skrive oppgavene underveis. Anbefaler alle som er interessert i kosthold å ta dette studiet:-) »

Liss-Mari Slettli
Kostholdsveilederstudent
...
«Dette studiet kan eg anbefale på det sterkaste. Kunnskapen eg har fått gjennom dette studiet skulle eg ønskt eg hadde hatt mykje tidlegare. Eg avslutta min yrkeskarrière for å gjere noke heilt anna. Interessa og nysgjerrigheten rundt tarmhelse/fordøyelse og hjernehelse var mitt utgangspunkt for å gjere denne store endringa. Eg er ikkje blitt skuffa, berre meir nysgjerrig på korleis vi gjennom kosthold kan påvirke helsa. »

Mariann Bergset Kongsvoll
Kostholdsveileder
«Jeg er veldig glad for at jeg meldte meg på studiet kostholdsveileder TMS. Jeg har ikke bare lært mye, men studiet har også gjort meg mye mer ydmyk overfor faget. Jeg har alltid synes at kosthold og ernæring er spennende, men også komplisert og veldig omfattende. Studiet har gitt mersmak til å lære så mye som jeg kan og aldri slutte å ta til meg informasjon. Jeg skjønner veldig godt at vi som jobber med kosthold og ernæring aldri blir ferdig utlært i dette faget, men fra studiet har jeg fått med meg mange gode verktøy og ideer om hvordan jeg kan hjelpe andre til en friskere og sprekere hverdag. Takk fra en meget fornøyd Annika L Tjensvoll »

Annika Lorraine Tjensvoll
Kostholdsveileder
...
«Jeg valgte å studere kostholdsveileder fordi jeg lenge har hatt stor interesse for kosthold og ernæring. Tunsberg ble et naturlig valg for meg ettersom jeg har troen på deres filosofi innen ernæring og livsstil. Studiet var meget lærerikt og jeg har fått en god forståelse for ernæring. I studiet lærer man om grunnleggende temaer for å få et helhetlig perspektiv på hva som påvirker maten, i tillegg til at vi lærer om forskjellige kulturer for å få en forståelse av at det er stor variasjon på hva folk spiser. Studiet gir deg god innsikt i hva som skal til for å hjelpe deg selv og andre på veien mot bedre helse. Jeg vil anbefale studiet på det sterkeste for de som er interessert i ernæring og hvis du har lyst til å ta bedre valg. Skolen er godt organisert og er alltid behjelpelig hvis det skulle være noen utfordringer på veien. Jeg var så fornøyd at jeg startet direkte på Ernæringsterapi når jeg hadde fullført kostholdsveielder. Ta steget inn i en spennende verden hvor du kommer til å lære mye nytt! »

Robert Grane
Kostholdsveileder
...
«Jeg har nettopp fullført studiet kostholdveileder ved Tunsberg naturmedisinske skole. Tidligere har jeg tatt Naturmedisin og Matintoleranse. I voksen alder har jeg tatt utdanning som NNH godkjent naturmedisinsk muskelterapeut og NNH godkjent Kraniosakralterapeut ved Sirius naturmedisinske skole. I den forbindelse tok jeg naturmedisin ved Tunsberg. Ser i mitt arbeid som terapeut at kosthold er meget viktig. Mange klienter må endre kosthold eller finne utav sine intoleranse/allergi før deres andre plager kan bli helt borte. Privat har vi også erfart hvor viktig riktig kosthold er. Min mann har spist seg frisk ved hjelp av lavkarbokosthold og har nå kuttet ut alle sine medisiner, og sier selv at han har fått ett nytt liv. Jeg selv har også spist meg frisk og redusert antall allergier/intoleranser betydelig. Våre erfaringer gjør at min interesse for kosthold i forhold til helse bare øker. Har lest mye om kost osv pga vår egen helse, men ønsket å få en grundigere kjennskap til en del av teoriene. Valget falt på Tunsberg fordi det er nettbasert og opplever dem som seriøse. Samtidig liker jeg undervisnings-formen med forelesninger via nett, pensumstoff som blir lagt ut i tillegg til anbefalte bøker. Etter hvert tema må vi gjennomføre Quiz og levere inn oppgave. Tilbakemeldingene på hver innlevering er flott og lærerik, lærerne kommenterer hva som er riktig og ikke minst hvor vi bør sette oss mer inn i pensumstoffet. Har også tatt kurset om matintoleranse via Tunsberg, og kan ta tester av mine klienter. Ved å ta utdanningen kostholdveileder føler jeg meg tryggere og sikrere i rådene jeg nå gir til mine pasienter. Takk til Tunsberg for god organisering og til faglærerne som øser av sin kompetanse.  »

Anne-Karin Norenes
Muskel- og kraniosakralterapeut. Kostholdveileder.
«Dette studiet er meget bra lagt opp,god oppfølging og tydeligvis basert på mye kunnskap og erfaring. Jeg tok dette studiet fordi jeg trenger mer kunnskap om egen helse,men også for å kunne være med å bidra til bedre "folkeopplysning" enn den som er gjort til nå. Jeg føler vi trenger større forståelse av årsaker og sammenhenger fremfor all denne symptombehandlingen som foregår Så det å kunne være med å gjøre mennesker mer bevisste og i større grad ta vare på egen helse tror jeg er lurt Anbefales om du vil investere i deg selv og andre. »

John Lauritzen
Kostholdsveileder
«Familien min på farssiden har i alle år slitt med energiløshet, stoffskifte- og vektproblematikk, til tross for at de følger statens ernæringsråd, har en sporty og aktiv livsstil og spiser moderate mengder. Selv har jeg slitt med spiseforstyrrelser i flere år før jeg skjønte at det å holde seg slank og full av energi ikke først og fremst handler om mengde mat, men type mat. Jeg har i perioder prøvd både blodtypediett, steinalderdiett og LCHF med gode resultat og er overbevist om at ulike personer trenger ulik mat for å fungere optimalt. Da jeg oppdaget studiet i kostholdsveiledning hos Tunsberg medisinske, fikk jeg lyst til å lære mer orm hvordan mat virker ulikt på ulike personer avhengig av gener og livsstil. Jeg ville lære mer om individuelt tilpasset kosthold og skaffe meg kompetanse om mat som medisin for om mulig å kunne hjelpe andre med samme utfordringer rundt mat som jeg selv og min familie har hatt. Studiet i kostholdsveiledning er faglig godt fundert på moderne forskning både fra inn og utland og våger å stille spørsmål ved myndighetenes kostholdsråd. Studiet avdekker også hvordan den kommersielle matvareindustrien gjør oss både overvektige og syke gjennom å tilby energitett og næringsfattig mat. Her lærer du å velge næringsrike råvarer og sette sammen et kosthold som bedrer fordøyelsen, stabiliserer blodsukkeret og gir kroppen den næringen den trenger. For meg og for alle andre som sliter med mat og vekt betyr det veien til et nytt liv med mer energi og bedre livskvalitet. Takk til engasjerte og gode lærere og veiledere gjennom studiet. Takk også til alle engasjerte medstudenter som deler spørsmål og svar i gruppen på Facebook. Anbefales til alle som er interessert i å lære mer om sammenhengen mellom mat og helse. »

Heidi Brandshaug
Lærer
«Jeg startet på dette studiet fordi jeg er veldig opptatt av å spise/servere mat som er bra for meg og familien min. Selv har jeg fibromyalgi og vært plaget med til dels mye smerter og lite energi, spesielt om vinteren. Dette skjønte jeg etterhvert at hadde sammenheng med kostholdet. Det er tusen meninger om kosthold og hva som er bra og ikke, så man kan bli helt forvirret av å lese på nett. Jeg bestemte meg for å opparbeide meg en kunnskapsbank selv, og synes den kostholdsfilosofien som Tunsberg medisinske skole fremmer er både godt dokumentert og interessant og passet mine egne erfaringer. Jeg vil anbefale Kostholdsveileder til alle som er opptatt av å tilføre kroppen riktig og nok næring. Jeg bruker det jeg har lært til å optimalisere kostholdet til meg og familien min. »

Tone Stegavik
...
«Jeg startet dette studie etter jeg vart sykmeldt og legen sa jeg måtte finne noe annet å drive med en å stå på storkjøkken som kokk, men storkjøkken er det jeg liker best og ville prøve å komme tilbake der. Jeg var alltid veldig opptatt av mat og hvordan det påvirker kroppen, Da jeg fortsatt bodde i Nederland ville jeg gjøre noe med ernæring og gi råd til mennesker, men jeg flyttet til Norge og det ble ikke noe av. I den sykmelding periode så jeg denne studie, jeg leste mye og bestemte meg for å prøve, det er skummelt å gjøre en studie som ikke er i ditt morsmål, men siden jeg har bodd i Norge i 9 år da, følte jeg meg trygg på at dette klarer jeg, og det gjorde jeg. Jeg har lært mye i denne studie om ernæring og skjønner at næringfeltet er innmari stort og veldig interessant. Jeg fikk alltid gode og fine tilbakemeldingen fra lærerne som hjalp meg videre i studie. Jeg gjorde også om mitt eget kosthold, og nå jobber jeg på kjøkkenet igjen! Men håper jeg kan også hjelpe mennesker å gi gode fornuftige kostholdsråd/veiledning. Og hvis jeg har tørt å ta denne studie, da tør jeg også å gjøre noe med alt jeg har lært i denne fantastiske studie. Jeg er langt i fra ferdig med å lære mer om ernæring, det er jeg sikkert på. Veldig bra studie! »

Mariska Kroeze-Pieterse
kostholdsveilder
«Det er den beste opplevelsen jeg har investert i. Jeg har alltid vært interessert i mat og helse men trodde at dette skal ta flere år, og var litt for sent på min del. Jeg angrer aldri og anbefaler dette studie til alle som ønsker å bli frisk og leve et godt liv uansett alder. Jeg er kjempefornøyd med alt innhold, tilbakemeldinger, ekstra info, og webinarer. Tusen hjertelig takk til lærerne og lykke til. Jeg kommer sikkert til å ta flere kurs. »

Soulafa Chadid
kostholdsveileder
«Det hele var en tilfeldighet at jeg fant dette studiet, men tror mer og mer på at når studenten er klar kommer læreren :-) Det er jeg et levende bevis på siste året. Etterhvert som året har gått har flere ting falt på plass. Jeg har prøvd forskjellige ting lavkarbo, mye fett, så måtte jeg redusere fett igjen for det gjorde meg slapp. Rene råvarer og det siste som har falt på plass hvor mye stress gjør med våres situasjon og helse. Sett av tid til deg selv og ta dette studiet det er så verdifult ikke bare for deg men også de rundt deg hvis du er den som lager mat i din familie. Ringvirkningen det har .....alle fortjener å ha en kropp som fungerer optimalt:-) »

Heidi Persvangen
Kostholdsveileder, hudpleier, medisinsk sekretær
...
«Jeg valgte å ta Kostholdsveileder hos Tunsberg Medisinske for å fylle på en tidligere utenlandsk utdannelse. Jeg opplevde innholdet i kurset som veldig bra, relevant i forhold til debatten om kosthold som foregår i media i dag, og at det gikk i dybden på viktige emner og temaer. Veldig praktisk at det er et nettstudie og at man kan følge sitt eget tempo. Læreren stilte seg alltid til rådighet for mine spørsmål og ga meg dype utfyllende svar. Veldig bra! Dersom du har lyst til å hjelpe mennesker til bedre helse og samtidig bidra med kunnskap om miljø og dyrevelferd i vår matproduksjon, så er dette kurset for deg. Jeg kommer til å fortsette med Grunnmedisin til høsten, og deretter Ernæringsterapi! »

Hege Nordén
Kostholdsveileder
«Står foran eksamen som kostholdsveileder på TMS og kan rapportere at jeg har lært masse på studiet. Det er utrolig gøy å se hva kunnskap gjør og hvordan kostholdet endres når man kjenner sammenhengene. Har alltid vært genuint interessert i mat og kosthold og trodde jeg viste mye fra før men kjenner nå etter nesten fullført studiet at det var mange sammenheng jeg ikke vær bevist på før jeg tok opp utdannelsen. Er kjempefornøyd med innholdet og oppfølgingen - her treffes det engasjerte lærer som ikke bare snakker kosthold men som lever det. TMS anbefales på det sterkeste! Ønsker dere masse lykke til videre! »

Stpehanie-Elga Motrøen
Studiet som kostholdsveileder TMS
«Et meget lærerik og spennende studie. Er helt imponert av skolen og dets opplegg. Det er alltid rom for å stille spørsmål og det tar heller ikke lang tid før en for svar. Kjempe spennende artikler som gjøre at du ikke mister motivasjonen underveis. Bare til å anbefale. »

Steffi Wischnewski
Kostholdsveileder
«På Tunsberg Medisinske Skole er både lærere og administrasjon engasjerte og inspirerende. Jeg er nettopp ferdig med Kostveilederstudiet og det har vært svært lærerikt. Her har jeg fått den ekstra innsikten jeg trengte for å få en dypere forståelse om næringsstoffene og sammenhengen de har for kropp og helse. Vi blir stadig flere mennesker og vi blir eldre enn tidligere. Da er det viktig at vi tar vare på egen helse så langt det lar seg gjøre. Vi vil jo alle eldes med stil og første steg er å starte med maten. I dette studiet settes det også fokus på matkvalitet, noe som er et virkelig viktig steg i forhold til både dyrevern og miljøvern. Jeg vil anbefale denne skolen på det varmeste. »

Heidi Schanke
Naturterapeut og akupuktør reg. MNNH
«Det eneste norske kostholdsstudiet som jeg føler lærer opp elever på ny forskning, og samtidig er dekkende nok til å få god kunnskap om alle nødvendige temaer. Jeg føler studiet har gitt meg kompetansen til å faktisk kunne hjelpe mennesker, og opplever at kundene mine blir lettet over at jeg har en annen innfallsvinkel enn de som jobber kun etter helsemyndighetenes retningslinjer. »

Mari Gangså Røsland
Kostholdsveileder
«Jeg startet studiet først og fremst på grunn av egne helseproblemer, og interesse som jeg og min ektefelle etter hvert har fått for kosthold og helse. Studiet har vært veldig interessant og matnyttig. Vi har lært mye om kosthold, som vi har praktisert i vår egen hverdag, og har opplevd positive effekter på egen helse. Temaene har vært logisk lagt opp, og stoffet er forklart på en forståelig måte, uten at det er brukt for vanskelige faguttrykk. Jeg anbefaler studiet på det varmeste til alle som er interessert i kosthold og hvilken betydning det har for vår helse. »

Torill S. Strand
Kostholdsveileder
«Dette studiet er det beste jeg noen gang har tatt. Jeg har i mange år vært veldig opptatt av kosthold, og det var derfor viktig for meg å finne en skole som hadde noen av de samme tankene som jeg hadde innenfor ernæring. Dette har vært utrolig lærerikt og lærerne gir deg meget gode og konstruktive tilbakemeldinger, slik at du bare lærer dette stoffet bedre og bedre. Videoleksjonene er også av meget høy klasse og det var ofte her jeg så sammenhengen av ting. Det du lærer på dette studiet tar du med deg resten av livet og jeg må igjen bare berømme lærerne om hvor flinke de er til å lære fra seg. Kan anbefale alle som vil lære om ernæring, eller drive med ernæring om å ta dette studiet, da du lærer så mye og legger virkelig grunnlaget for å bli en god kostholdsveileder. »

Tommy Kumar Glesnes
Student
«Eg har slitt med IBS plager i fleire i år, og har blitt mykje betre etter eg begynte på eit kosthald utan raffinerte karbohydratar, men med meir proteinar, feitt, grønnsaker og frukt/bær. Eg vart derfor glad når eg fant ut at TMS hadde eit kosthaldsveiledningskurs spesielt retta mot det kosthaldet eg brukar. Eg vil på det varmaste anbefale dette studiet for alle som vil lære meir om kosthald og korleis det kan gjere oss friskare. Eg håpar at eg kan hjelpe andre til å leve eit friskare liv. »

Janne Cathrin Lillenes-Fields
Kostholdsveileder
«Jeg er tidligere helhetsterapeut med litt bakgrunn i kost og ernæring. I dag jobber jeg som medisinsk yogainstruktør og er veldig opptatt av kosthold. Har gått på noen foredrag og kurs og lest endel om ernæring samt bruker Internett mye. Jeg hadde hørt om Tunsberg Medisinske Skole og gikk inn på hjemmesiden deres og undersøkte litt og så alle de spennende fagene og lærerne. Det så spennende ut og jeg meldte meg på utdannelsen som kostholdsveileder. Jeg har vært veldig fornøyd med dette studiet. Fine og gode tilbakemeldinger fra lærerne som har lært meg mye og gitt meg gode råd. Jeg vil på det sterkeste anbefale denne skolen. Tusen takk! »

Gunn Valmestadrød
Kostholdsveileder
«Jeg er veldig glad for at jeg fant dette studiet, det har overgått alle mine forventninger. Hos Tunsberg Medisinske Skole fant jeg gjenkjenning og bekreftelse på det jeg har opplevd selv i forhold til mat og helse. Her kan du lære hvordan mat kan forebygge, og til og med reversere sykdommer hvorav bl.a. overvekt og diabetes. Kort sagt lærer du her å bruke mat som medisin. Dette studiet anbefaler jeg på de sterkeste til de som ønsker å virkelig hjelpe folk. »

Renate Eijgenraam
Kostholdsveileder
«Jeg anbefaler dette til deg som virkelig er interessert i å gjøre noe for kommende generasjoner med tanke på hva som er viktig og godt for mennesket, livet generelt og jordkloden vår. Ren mat er best og på Tunsberg Medisinske Skole har jeg lært enormt mye om hva riktig kosthold betyr for folk og fe. Og nå skal jeg lære videre ved å praktisere det jeg har lært. Anbefales til andre uten å blunke.»

Kirsten Marie Dalen
Institusjonskokk og kostholdsveileder student siden okt. 2015
«Nyttig og bra studie. Veldig fornøyd med nivået og hvordan studiet er lagt opp. Mange bra forelesninger, med mulighet for å følge de via nett. De er gode på konstruktive tilbakemeldinger. Kan virkelig anbefale dette studiet til alle som er interessert i kosthold og helse!»
Pål Pedersen
kostholdsveileder
«Jeg hadde googlet og lest enormt mye i flere år og jobbet mye med kostholdet i familien, da jeg bestemte meg for å ta Kostholdsveileder, for lettere kunne veilede andre til å gjøre det samme. Følte jeg hadde lært mye på på min vei, men å jobbe meg systematisk gjennom alle emnene med grundige og konstruktive tilbakemeldinger, har gjort at jeg har klart å sette alt jeg ha lært bedre i system og så har jeg lært så ufattelig mye mer. Nå ser jeg sammenhenger som jeg ikke klarte å se ved å lese stoffet stykkevis og delt på egenhånd. Nå gleder jeg meg til videre studier med Ernæringsterapi»
Bente B. Braathen
Kostholdsveileder
«Dette er et studie jeg virkelig anbefaler! Man lære hvordan kroppen responderer på mat, og jeg har en helt annen forståelse nå hvorfor livsstilsykdommer har blitt den nye "folkesykdommen" Kosthold er alfa omega for livskvalitet, så er du nysgjerrig på å finne ut mer, så meld deg på dette studie! Jeg vil takke lærere for en god oppfølging og tilbakemelding. Dere gjør en utrolig god jobb og motiverer til å stå på i dette studie. Tusen takk for meg.»

Jeanett Isachsen
Kostholdsveileder
«Anbefaler dette studiet på det varmeste til alle som har interesse for kosthold. Studiet er veldig bra lagt opp, og videoene til Jens Veiersted er veldig informative og innholdsrike samtidig som de er lett å følge. Man lærer godt av videoforelesningene. Quiz i forkant av alle oppgaver gjør det lettere å bygge opp kunnskap før man begynner på oppgaven. Anbefaler dette studiet til alle uansett alder og yrke.»
Ruben Klipper
Kostholdsveileder
«Kostholdsveilederstudiet anbefalast på det sterkaste til alle som er interessert i korleis kosthold og livsstil påvirkar helsa vår. For min del har det viktigaste vore å følge eit studie som legg vekt på korleis ein skal få eit heilheitlig bilde av enkeltpersonar og som jobbar for å finne rota til ubalansane. Jens er ein svært engasjert og motiverande lærar og sørger for at studiet er spennande og lærerikt gjennom forelesningar og grundige tilbakemeldingar på oppgåvene. Dette er tross alt eit felt ein aldri blir utlært i, men ein får ei stor dose kunnskapet gjennom eit slik år!»
Bente Torheim
Kostholdsveileder
«Kostholdsveileder studiet har vært en lærerikt og spennende studie! Jeg skulle ønske det hadde lengre varighet - fordi det har gitt meg såpass mye lærdom og glede. Jens (som vil bli din lærer på studiet) er et flott menneske; meget kunnskapsrik, flink til å gi konstruktive tilbakemeldinger og en fin motivator. Dette studiet anbefaler jeg på det sterkeste - om du interesserer deg for sunt og næringsrikt kosthold! Hilsen Ann-Kristin.»
Ann-Kristin Skogheim
Kostholdsveileder
«Dette var et utrolig lærerikt studie, og temaer som har vært spennende å lære om. Jeg har helt andre krav til maten jeg spiser i dag enn hva jeg hadde før jeg startet på Kostholdsveileder. Jeg er særlig fornøyd med tilbakemeldingene fra lærerne, mye nyttig tilleggsinformasjon i svarene. Jens er en veldig dyktig og engasjert lærer som jeg har blitt inspirert av.»
Silje Karin Skogen
Kostholdsveileder
«Fyrst og fremst vil eg rosa skulen for opplegget dei har til oss studenter. Perfekt for oss som bor langt unna, eller ikkje kan delta pga småbarn t.d. Tilrettelagt, serviceinnstilt og kjekkare lærarar skal du leita lenge etter. Anbefaler også å delta på webinar som er tilrettelagt og morro for oss som ikkje kan delta på skulen. Temaene på kostholdsveileder er siste nytt innen ernæring og her tørr me tenka annarleis og nytt. Studiet treff meg midt i blinken, og eg kunne aldri tenka meg å ta ein ordinær bachelor i ernæringsfysiologi når me lev i det samfunnet med gjer idag.»

Camila Børve Seim
Kostholdsveileder
«Lærerikt og nyttig studie. Jeg liker godt at hvert tema har en innsendingsoppgave og quiz. Lærerene er gode på å gi tilbakemeldinger i form av ros og konstruktive input og deler erfaringer som gjør at jeg lærer mer i tillegg til pensum.

Stort pluss med muligheten til å delta på webinar, da jeg bor mange timer unna skolen. Kosthold og ernæring er stadig i endring og vi må holde oss oppdatert :) Lykke til!»
Nelly Laursen
Kostholdsveileder
«Kostholdsveileder har lært meg mye om kosthold, kroppens funksjoner, kosttilskudd og gjort meg bevist på økologisk landbruk. Jeg har funne en løsning for mine egne mage- tarm plager og lært mye mer enn det jeg hadde håp om da jeg starter. Lærerne er kjappe i svarene, lett tilgjengelig og gir gode tilbakemeldinger. Har tatt dette og "veileder i trening og ernæring" her på Tunsberg og kunne gjerne tatt flere fag her :D»
Marit Mortensen
Kostholdsveileder
«Studiet er perfekt for en som er interessert i å lære mer om kosthold og hvordan mat påvirker kostholdet vårt. Kjempespennende å lære at mat kan gjøre oss friske(re)! Jeg liker tilnærmingen Tunsberg har, med reduksjon av karbohydrater og økt fettinntak som utgangspunkt. Studiet er lagt opp slik at man kan studere i eget tempo, som er perfekt for en som jobber fullt ved siden av. Samtidig er det frihet under ansvar. Et lærerikt studie med fine forelesninger og interessant pensum. Anbefales!»

Ida Nyborg
Kostholdsveileder
«Studiet har vært veldig kjekt og lærerikt. Læreren er veldig dyktig og lager gode videoer til temaene som er veldig innholdsrike. Det er kjekt å kunne lære fra videoene og ikke bare ved å lese. Hadde jeg kunnet valgt på nytt så ville jeg nok valgt å tatt det i Spania, siden det virker veldig kjekt :)»
Camilla Celina Fuglesang
Kostholdsveileder
«Jeg har helsefaglig bakgrunn, og dette studiet har vært et svært kjekt, interessant og ikke minst nyttig supplement. Alle som arbeider med mennesker som har helseutfordringer kan ha nytte av å øke kunnskapen omkring maten vi er ment å leve av!»
Therese Elvemo
Kostholdsveileder
«Jeg angrer ikke noe på å ha startet som student ved Tunsberg medisinske skole. Dyktige, hjelpsomme og kunnskapsrike lærere. Anbefalt!»
Noor
Kostholdsveileder
«Dette studiet anbefaler jeg til alle som er interessert i kosthold og helse. En fantastisk mulighet til å lære mye om kosten og helsen vår. Synes dette er en fin og god utdannelse og lærdom i disse tider da fedme, diabetes, ja alle livsstilssykdommer som florerer. Er også meget fornøyd med de gode og konstruktive tilbakemeldingene ifra alle de 12 innleveringsoppgavene. Flinke lærerer er det der også!! Så ikke tvil meld Dere på dette!»
Margareta Eriksson
Stud. kostholdsveileder
«Spennende studie, lærer på en måte som er lett å forstå og hvis man lurer på noe får man raskt svar fra læreren. Har fått en mye større forståelse av kosthold etter dette studiet. Det er kjekt å sette seg ned å studere her!»
Gitte Wilhelmsen
Kostholdsveileder
«Kostholdsutdanning på Tunsberg medisinske skole har gitt meg en trygghet og et fantastisk grunnlag til å kunne hjelpe mennesker til å spise seg til en bedre helse. Utdanningen er grundig og godt bygget opp hvor jeg lærte det mest grunnleggende innen kosthold som jeg enkelt kan lære bort til andre. Måten studiet er lagt opp på med mye oppgaveskriving og quiz gjør at stoffet du lærer virkelig sitter etterpå. Jeg kan varmt anbefale denne utdanningen til deg.»
Tone Bjørnson Aanderaa
Helsesøster og kostholdsveileder
«Jeg vil anbefale kostholdsveilederstudiet på det sterkeste. Et veldig godt pedagogisk tilrettelagt studie. Oppgavene underveis gjorde at jeg raskt økte min kompetanse og forståelse. Tilbakemeldingene fra lærerne var også med på å løfte min utvikling. Mange lærerike temaer som gjør at jeg nå er i stand til å ta egne gode valg, samt veilede andre til å ta ansvar for hva de putter i munnen. Veldig godt fornøyd med lærerne, tilbakemeldinger, tema, oppgaver og fleksibiliteten i studiet!»
Berit Storholt Flåtten
Kostholdsveileder
«Jeg fullførte og besto eksamen som kostveileder etter å ha holdt på med studiet i 17 måneder. Tiden jeg brukte var på grunn av jobb, kurser og reiser, derfor kunne nok studiet ha vært gjennomført på kortere tid.

Likevel, den fleksibiliteten som lå i et nettstudium som dette, passet meg meget bra. Temaene var meget relevante, og oppgaven som var knyttet til hvert tema var særs nyttig og interessant. Pensumartiklene ble oppdatert etter hvert som ny informasjon og viten var tilgjengelig. Kommunikajon med veileder og skolen har vært særdeles bra. Å ha et Forum, hvor elevene kan utveksle erfaringer, spørsmål og synspunkter har vært særdeles givende. Det samme med svarene på spørsmål fra veileder. Jeg er takknemlig og svært fornøyd med å ha gjennomført et nytt studium ved TMS!»
Per Ågren
Lærer/Naturterapeut
«Utmerket! Dette bør alle i helsevesenet ta!»
Line Therese Tønder
Kostholdsveileder
«Denne skolen er utenom det vanlige. Det er ingen annen skole i dette landet som har fokus på rene matvarer, stabilt blodsukker og konfronterer statlige kostholdsråd, og samtidig har god dokumentasjon på hvorfor de tar feil på mange områder.

Trodde jeg kunne det meste da jeg begynte på kostholdsveileder, men der tok jeg feil. Helt fabelaktig spør du meg og dette burde egentlig være allmennkunnskap for leger og andre i helsevesenet som skal veilede en pasient.»
Line Therese Tønder
Student
«Veldig mye bra og interessant stoff. Det mest nødvendige er tatt med og man lærer veldig av oppgavene og quis.»
Mai-Linn
Kostholdsveileder
«Jag rekommenderar detta studiet, för alla som är intresserade i kost & hälsa. Jag har lärt otroligt mycket, och har fått en bra grund å stå på.

Det har gått bra att läsa ett norsk studie, och svara på frågor och skriva oppgaver på svenska. Det har inte vart svårigheter med det, men kan vara bra att använda en översättare som ordbok eller google translate, för vissa ord.

Läraren Jens är väldigt duktig & inte minst, bra på att förklara och peppa en. Ibland kan det bli lite för mycket & man kan bli lite förvirrad, men då finns det möjlighet att ställa frågor & diskutera med både elever & lärare i ett forum.  Superbra!!»
Minna
Kostholdsveileder
«En spennende utdannelse som gir god innsikt i det grunnleggende innen ernæring. Supert å bygge videre på, og jeg vil tro også supert å ha med seg i diverse jobber.

Anbefales alle som jobber med mennesker - terapeuter, helsesøstre, hjelpepleiere, foreldre, trenere... Kan også legge til gode og utfyllende tilbakemeldinger på innleveringsoppgavene, og en selvtillit som øker for hver besvarte oppgave. Takk for flott studie!»
Grete Middelthon
«Jeg har jobbet innenfor helsevesenet i mange år, og har fått opp øynene for at kostholdet har stor innvirkning på helsen. Vi sliter mer og mer med livsstilsykdommer, noe vi kan forebygge med riktig kosthold. De som har problemer kan redusere dem ved å endre på kostholdet og livsstilen.
Ved en tilfeldighet kom jeg over Medisinfagskolen da jeg lette på nettet etter kost og ernæring. Interessen var der og nysgjerrigheten ble stor da jeg leste om skolen. Meldte meg på samme dag og har ikke angret.
Skolen er kjempebra lagt opp og elevene får kontinuerlig oppfølging og kontakt med veiledere gjennom forumet.»
Iris Waleniussen Borge
«Måten skolen har lagt opp faget på er perfekt. Med en innleveringsoppgave hver måned hindrer studentene fra å ikke lese på faget. Med dette så lærer man mer.
Tilbakemeldingene fra lærerne er kjempegode og med ros til det man gjør riktig er så bra. Tilbakemeldingene er saklige og det virker som lærerne bruker god tid på tilbakemeldingene. Hvis man skal utdanne seg kostholdsrådgiver så lærer man mest av denne skola!»
Stine Kvarsnes
Kostholdsrådgiver
«Utdannelsen er en aha-opplevelse i forhold til det å bli klar over hvordan kostholdet virker på oss. Det blir langt mer interessant å følge kostholds- og slankediskusjoner når man har mer kunnskap om stoffet. Studiet er en god investering uansett om man bare ønsker det for sin egen personlige del, eller om man ønsker å bruke det i jobbsammenheng.»
Trude Tonning
«Dette er et glimrende studie for de som interesserer seg innenfor ernæring, og som er giret på å lære mer. Man vil få en større forståelse om hvor viktig en sunt kosthold er og hvordan det påvirker kroppen, og man blir mer bevisst på sin egen livsstil. For de som jobber i helsesektoren kan kurset være en nyttig og spennende tilleggsutdanning.»
Cecilie Andreassen
Helsekostarbeider
«Dere klarer å legge opp studie, slik at en blir nysgjerrig og har lyst å lære mer om emnene. Jo mer jeg bruker sidene jo lettere finner jeg frem. Pris er og meget bra, i forhold til annen undervisning. Tempoet er og, men kan bli litt travelt da jeg enkelte perioder har mange vakter. Veldig inspirerende!»
Ellen Margrethe Gjesdal
«Ja, jeg er veldig godt fornøyd med studiet. Begynte med Forkurs anotomi og fysiologi. Fortsatte med kostholdsveileder. Jeg er utdannet kokk og jobber som kjøkkenleder. Selv med utdanning og arbeidserfaring innen kosthold har jeg fått dypere forståelse for blant annet kostholdets innvirking på kroppen.»
Anne-Grethe Seland
 Skriv en ny anbefaling!

Her ser du et lite eksempel fra en av mange videoforelesninger du får tilgang til inne på skolen. Denne kan også vises i fullskjerm ved å klikke på knappen til høyre for HD-knappen.

 

 

Etter endt studium vil du: 

Tema 1 - Næringsstoffene
 • Ha kunnskap om oppbygging og funksjon til makronæringsstoffene i maten.
 • Ha kjennskap til hvordan energien i maten utnyttes til energi i kroppen.
 • Ha kunnskap om de viktigste kildene til karbohydrater, proteiner og fett i kostholdet.
 • Kunne analysere næringsinnholdet i kostholdet ved hjelp av dataverktøy.
 • Kunne forklare pasienten om næringsstoffenes oppgaver i kroppen.
Tema 2 - Matkvalitet
 • Ha kunnskap om hvordan maten blir produsert, fra råvareproduksjon i landbruket til ferdigvarene vi kjøper i butikken.
 • Kjenne til hvilke problemer den industrielle produksjonen av mat kan ha for næringsinnhold og helseeffekt.
 • Kunne vurdere kvaliteten på maten.
 • Kunne veilede en pasient til å velge sunne matvarer.
 • Kunne reflektere over de praktiske og politiske forholdene som ligger til grunn for den maten vi har tilgjengelig.
Tema 3 - Kosthold og dietter
 • Ha kunnskap om ulike kosthold, vite hva de innebærer, og ha kunnskap om hvilke bruksområder og begrensninger forskjellige kosthold og dietter har.
 • Kunne gi råd om spesielle kosthold eller dietter som er tilpasset den aktuelle pasienten.
 • Kunne vurdere og analysere ulike dietter med tanke på hvilke bruksområder og begrensninger de har.
Tema 4 - Kosthold i ulike grupper og kulturer
 • Ha kunnskap om utviklingstrekkene i norsk kosthold.
 • Ha kunnskap om hvilken betydning de kulturelle forskjellene kan ha for veiledning av pasienter med ulik bakgrunn.
 • Kunne tilpasse kostholdet til pasientens kulturelle bakgrunn.
 • Ha evne til å forstå bakgrunnen for de forskjellige kostholdsreglene i andre kulturer, og forklare hvordan de skal kunne tilpasse seg de matvarene som er tilgjengelig i det Norske markedet.
Tema 5 - Kosttilskudd 1: oksidativt stress og antioksidanter
 • Ha kunnskap om faktorer som fører til varierende næringsinnhold i maten.
 • Ha kunnskap om hvilke mangelsymptomer næringsfattig mat kan forårsake.
 • Kjenne til de problemene det oksidative stresset kan skape i kroppen og hva som fører til dannelsen av frie radikaler.
 • Ha kunnskap om hvordan antioksidanter kan beskytte oss mot skadene frie radikaler kan forvolde.
 • Kunne vurdere behovet for ekstra tilførsel av næringsstoffer.
 • Kunne beskrive de forskjellige antioksidantene: endogene og eksogene.
 • Ha en grunnleggende forståelse for at behovet for kosttilskudd vil variere fra person til person basert på den enkeltes motstandskraft og ytre påkjenninger.
Tema 6 - Terapeutisk mat
 • Ha kunnskap om matens terapeutiske virkninger på kroppen.
 • Ha kunnskap om hvilke matvarer som har terapeutisk potensial og i hvilke sammenhenger de kan brukes.
 • Kunne velge ut matvarer og beskrive tilberedningsmetoder som kan bidra til å støtte pasientens helbredelsesprosess.
 • Kunne sette sammen et renseprogram for tarm, lever og nyrer.
Tema 7 - Fordøyelsen
 • Ha kunnskap om fordøyelsessystemets oppbygging og funksjon.
 • Ha kunnskap om matens påvirkning på fordøyelsen.
 • Ha kunnskap om matvarereaksjoner, allergi og intoleranse.
 • Ha kunnskap om hvordan fordøyelsesfunksjonen kan støttes.
 • Kunne analysere pasientens symptomer og kunne relatere dem til problemer i fordøyelsen.
 • Kunne sette opp en behandlingsprotokoll som vil gjenopprette normal fordøyelsesfunksjon.
 • Kunne gi spesifikke kostholdsråd som tar hensyn til matvareintoleranser.
 • Etter endt studium skal kandidaten ha kunnskap om fordøyelsens rolle i utvikling av sykdommer forårsaket av ugunstig kosthold og livsstil.
Tema 8 - Hormoner og mat
 • Kunnskap om de viktigste hormonene i kroppen, hvordan de virker og hvordan de påvirkes av kostholdet.
 • Kunnskap om hvilken betydning blodsukker og insulin har for hormonell balanse.
 • Kjenne de viktigste prinsippene for eikosanoidenes funksjon i kroppen og hvordan matens innhold av omega 3 og 6 påvirker dette.
 • Kunne analysere pasientens symptomer og medisinske tester og vurdere muligheten for eventuelle hormonelle ubalanser.
 • Kunne gi kostholdsråd som kan være med på å balansere hormonene.
 • Kunne analysere fettsyrebalansen og gi råd som vil gi en god omega 3/6 balanse.
Tema 9 - Kosttilskudd 2: bruk av kosttilskudd
 • Kunnskap om hvordan vitaminer og mineraler virker i kroppen.
 • Kjenne til de spesifikke kosttilskuddene som kan benyttes ved spesielle problemer.
 • Kjenne til reglene for doseringer og kunne forklare hvordan man kan bruke kosttilskudd uten å utsette pasienten for fare.
 • Kjenne til de viktigste interaksjoner med legemidler.
 • Kunne analysere pasientens behov for kosttilskudd.
 • Kunne vurdere behovet for justering av typer og dosering etter hvert som balansen gjenopprettes.
Tema 10 - Overvekt og vektreduksjon
 • Kunnskap om flere av faktorene som kan føre til vektoppgang. Dette omfatter både kosthold, livsstil og andre årsaker.
 • Kjenne til de grunnleggende prinsippene for akkumulering av fett.
 • Kjenne til hvordan man kan påvirke kroppen til å brenne overflødig fett.
 • Kunne vurdere pasientens kosthold og livsstil.
 • Kunne beskrive et opplegg for vektnedgang som omfatter kosthold, kosttilskudd og livsstilsendringer.
 • Kunne utarbeide et oppfølgingssystem som skal sikre et optimalt resultat for pasienten.
Tema 11 - Tester og analyser
 • Kunnskap om de vanlige testene fra fastlegen, hva de viser og hva vi kan bruke dem til i veiledningen.
 • Kjenne til andre tester som kan være avgjørende for et godt resultat for pasienten.
 • Kunne vurdere pasientens testresultater.
 • Kjenne til funksjonelle verdier som kan gi kostholdsveilederen nyttig informasjon.
 • Kjenne til og kunne tolke noen sentrale tester som tilbys gjennom private firmaer og laboratorier.
Tema 12 - Kostholdsveiledning
 • Kunnskap om kostholdets betydning for helsen.
 • Kunnskap om hvilke faktorer som kan være medvirkende årsaker til problemene pasienten vil ha hjelp med.
 • Kunnskap om medisiner som kan påvirkes av endringer i kostholdet og hvilke konsekvenser det kan ha.
 • Kunnskap om hvilke faktorer som er viktig for å motivere til forandring.
 • Kjenne til de viktigste reglene for å drive en egen bedrift, krav til journalføring og sikring av pasientdata.
 • Kunne gjennomføre en konsultasjon på en faglig og etisk forsvarlig måte.
 • Kunne utarbeide et kostopplegg med tilhørende kosttilskudd.
 • Kunne utarbeider en plan for oppfølginger etter den innledende konsultasjonen.
 • Kunne føre journal og organisere kontoret for sikker oppbevaring av pasientdata.

 

Det er ingen opptakskrav, men det anbefales å ha grunnleggende kunnskap i anatomi og fysiologi, tilsvarende minimum forkurs anatomi og fysiologi

Studiet er et nettbasert deltidsstudium over ca. 12 måneder. Du har tilgang til studiet i ca. 15 måneder, avhengig av når du starter. Du blir plassert i en klasse med oppstartsdato i enten september eller februar. Dersom du trenger mer tid, kan du forlenge tilgangen for kr 1200 per 8 måneder. Dette kan du gjøre så mange ganger du ønsker.

Vi anbefaler at du setter av ca. 2-3 ettermiddager/kvelder per uke.

I dette studiet er det tre obligatoriske bøker. Klikk her for bokliste.

I tillegg har du tilgang til en lang rekke artikler, videoforelesninger, mange nyttige verktøy og utdrag fra bøker inne på nettskolen.

Arbeidskrav
I løpet av studiet skal du besvare obligatoriske oppgaver. Det er en quiz og en innsendingsoppgave til hvert tema. Quiz rettes automatisk, mens innsendingsoppgavene rettes av en lærer og du får en grundig tilbakemelding.

Flere av innsendingsoppgavene er case-oppgaver som er knyttet opp til situasjoner du vil møte som kostholdsveileder. Oppgavene vurderes med bestått/ikke bestått.

Studiet avsluttes med en 4-timers hjemmeeksamen med karakter (A-F). Eksamen arrangeres to ganger i året, i januar og juni. Du kan melde deg opp til eksamen når du vet du blir ferdig med alle 12 temaene før eksamen. 

Studenter som har fullført studiet, bestått de obligatoriske oppgavene og eksamen vil få vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

Studieavgift: kr 16 900,- 
Delbetal fra kr 1 840 (10 avdrag)

I tillegg kommer eksamensavgift kr 1800,- som betales ved påmelding til eksamen. 
Når kan jeg starte? 
Du kan starte når du ønsker, og vil bli plassert i en klasse med fastsatt eksamensdato. Studiet har oppstart 1. februar og 1. september. Starter du mellom de fastsatte oppstartsdatoene, vil du kunne velge hvilken klasse du ønsker å bli plassert i.

Det er også mulig å bruke litt kortere eller lengre tid. Du kan forlenge studiet mot en avgift på kr 1200 per 6 måneder. Begrensninger i forlengelse av studier er fastsatt i skolens reglement.

Kan jeg ta noe med undervisning, og noe på nett?
Ja, det er ikke noe problem. Men du må gjennomføre temaene i riktig rekkefølge. 

Kan jeg begynne å jobbe som kostholdsveileder etter endt studium?
Ja, det både kan og bør du. Men det er en del sykdom/problemstillinger som du ikke bør begi deg inn på, siden det krever mer kompetanse. Som kostholdsveileder kan du likevel hjelpe 80 % av de pasientene du møter. De aller fleste vil få bedre helse av å gjøre noen endringer på ernæring og livsstil. 


Hva annet kan jeg jobbe med etter endt studium?
 • Kursholder
 • Foredragsholder
 • Blogg (for seg selv eller andre)
 • Forfatter av helsebøker
 • På treningssenter
 • I helsekostbutikk eller helsekostbransjen
 • I annen helserelatert virksomhet

 

Kan jeg veilede de som ønsker å leve plantebasert etter å ha tatt kostholdsveileder?
Ja, som kostholdsveileder skal du også kunne veilede de som ønsker å leve helt eller delvis plantebasert. Du vil blant annet lære å sette opp en dagsmeny, og også grundig om hvilke utfordringer man kan møte på med en slikt kosthold, og hvordan disse kan løses.


Kan jeg ta kostholdsveileder som privatist dersom jeg har en offentlig godkjent bachelorgrad i ernæring?
Ja, det kan du. Studieavgiften er kr 9000 + eksamensavgift. Du slipper å levere innsendingsoppgaver, men må lese pensum, gjøre quizzene og ta eksamen. Du vil etter bestått eksamen få vitnemål med tittelen "Kostholdsveileder TMS". Kontakt skolen for bestilling.

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole