Tunsberg

Soneterapi med øreakupunktur
Komplett terapeututdanning

Oppstart: 02.09.2024
Søknadsfrist: Begrenset antall plasser. Plassene tildeles fortløpende. Etter det blir du plassert på en venteliste.
Varighet: 4 år deltid
Sted: Nettstudium, samlinger og praksis. Se gjennomføring
Lærebøker: Litteraturliste
Studieavgift: Kr 43600 pr år

Påmeldingsavgift kr 2500 betales etter at søknad er godkjent, og du har akseptert tilbud om studieplass. Se linken studieavgift for alle detaljer.
Vilkår for oppstart og avmelding


I fotsoneterapi behandler man hele kroppen gjennom å påvirke punkter på
 

Oppstart 2. september 2024! Vi behandler søknader fortløpende.

Denne utdanningen er for deg som ønsker å starte egen praksis som terapeut, med soneterapi som hovedterapiform.

Soneterapi er en av de mest brukte behandlingsmetodene i Norge. Vi har valgt å kombinere denne utdanningen med øreakupunktur, som er en terapiform som passer godt sammen med soneterapi. 

I tillegg vil du få kunnskap om ernæring, livsstil, miljø og helsecoaching til å kunne gi råd og opplæring til dine pasienter som vil forebygge og motvirke en rekke sykdommer og lidelser. 

Etter fullført utdanning kan du jobbe i egen praksis som soneterapeut, eller i et fellesskap med andre terapeuter.

De to første årene av soneterapi med øreakupunktur består av de samme enkeltemner som fagskole biopati, og følger samme opptakskrav. Når du søker om opptak til enkeltemner, vil du kunne få studiepoeng og mulighet for støtte i Lånekassen for de to første årene. Les mer på denne siden

Hva er soneterapi?

 

Soneterapi er en 4-årig deltidsutdannelse som inneholder alt du trenger for å kunne begynne å jobbe som soneterapeut. 

Fotsoneterapi er en naturmedisinsk behandlingsmetode basert på bioholografiske prinsipper etter ECIWO (Embryo Containing Information of the Whole Organism) - biologiens vitenskapelige teori.

Vår utdanning i soneterapi er basert på Ersdal-metoden. Denne skiller seg fra andre fotsoneterapiretninger ved at den benytter en mer nøyaktig punktlokalisering og mer nøyaktige kart. Metoden er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma).

Øreakupunktur kalles også aurikuloterapi, og går ut på at man kan stimulere spesifikke punkter i øret for å forebygge og bedre helseproblemer. Punktene kan stimuleres enten med nåler, massering eller trykk.

Utdanningen består av følgende fag: 

 • Grunnmedisin
 • Ernæring, livsstil og miljø
 • Naturmedisin
 • Helsecoaching
 • Soneterapi
 • Øreakupunktur
 • I tillegg gjennomføres ulike typer praksis gjennom alle 4 årene

Studenter som har fullført og bestått utdanningen vil få vitnemål med tittelen Soneterapeut TMS.
tunmed.no
Soneterapi med øreakupunktur
Rated 5/5 based on 6 customer reviews

Noen anbefalinger

«Som biopatistudent har parallelløpet med fordypning i fotsoneterapi de to siste årene gitt en større helhetlig forståelse av kroppen og virkningsmekanismene for å oppnå en helse i balanse og flyt. Terje har gjennom billedlige forklaringer og god formidlingsevne inspirert og veiledet gjennom undervisningshelger og praksisperiode. Å få mulighet til bli undervist av en lærer med 40 års fartstid som utøvende soneterapeut gir et solid grunnlag for videre egenutvikling i faget. Fotsoneterapi har vært en uvurderlig støtte for å kunne starte klinikk og egne praksis. Bor du i nærheten av Ålesund, finner du meg på Roald, Vigra. Studiet anbefales på det varmeste.»

Therese Kleppe
Biopat og soneterapeut
«Studiet i soneterapi kan anbefales på det varmeste! Terje er utrolig kunnskapsrik og samtidig en dyktig lærer. Helt fra første samling lærte jeg behandlingsteknikker som jeg kunne bruke umiddelbart. Jeg har gledet meg til hver eneste samling i løpet av studietiden. »

Tone Beate Brevik
Soneterapeut
«I Soneterapi har jeg gledet jeg meg til hver samling. Terje som en meget inspirerende lærer klarte å innvie oss i et stort fag på en slik måte at vi raskt så muligheter som langt overgikk våre forventninger. Fra første samling klarte jeg å anvende deler av dette slik at jeg fikk konkrete virkninger på min nærmeste familie. Samtidig åpnet hver samling opp for enda større perspektiver, med en god helhet etter 4. samling. Ser fram til å fortsette med Soneterapi 2! »

Rune Laurantsen
student
«Jeg begynte lovprisningen av studiet allerede etter første samling på Soneterapi, og begeistringen har fortsatt utover i studiet. Tror nok dette er noe av det lureste jeg har brukt tid og penger på! Jeg er utdannet massasjeterapeut og hadde egen praksis da jeg startet på studiet. Dette var en stor fordel, fordi de aller fleste ville prøve soneterapi og mange fikk god effekt av det på noen områder lenge før jeg var ferdig utdannet. Ersdalmetoden er en grundig og kraftig form for behandling. Jeg har allerede erfart at pasienter kan redusere eller slutte med medisiner de har brukt i årevis. Dette gjøres selvfølgelig i samarbeid med lege. Det som fascinerer meg aller mest med Ersdalmetoden, er at min eneste oppgave er å være nøyaktig nok i stimuleringen av sonene og så fikser kroppen resten selv. Det er veldig motiverende som terapeut å kunne bidra til at menneskers langvarige smerter og sykdommer enten reduseres kraftig eller forsvinner helt. »

Marte Hagen
Soneterapeut
...
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville ha noe mer enn det jeg driver med. Har tatt akupunktur, både øre og kropp, men det var ikke noe for meg. Det håndfaste som en fot kan gi og de signalene man kan finne der var mer leselig for meg enn akupunkturen. Studiet har vært supert, og ser nå at alt er planlagt til det minste detalj. Vi har lært utrolig masse og mer dypgående enn jeg forventet. Jeg er en praktiker, ingen teoretiker så jeg vil derfor absolutt anbefale dette studiet. »

Tove Lill Nilsen
Soneterapaut
«Er det mulig!!!?? Søndag ettermiddag var første samling på Soneterapi unnagjort for min del. Neste dag brukte jeg det vi hadde lært på pasientene mine. Og FOR en effekt. Jeg var like overrasket og glad som dem når jeg så de umiddelbare resultatene. Feilstilte føtter som rettet seg opp, smerter i bekken, nakke og skuldre forsvant. En slagpasient som i flere år hadde hatt problemer med å få en normal skrittlengde med høyre bein, langet ut og erklærte at "nå ble det slutt på henge etter kona". Til og med en fettkul på størrelse med en tennisball bare smeltet vekk mens jeg holdt på. Pasienten hadde hatt den i 30 år, og beskjeden fra legen hennes var at "den gikk det ikke an å gjøre noe med"....jaggu sa jeg "ikke gjøre no' med"!!! En liten ting til: Jeg ante ingenting om hverken skolen eller Terje Varpe før jeg begynte. I løpet i helgen gikk det opp for meg at jeg er heldig som får ha ham som lærer. Han er en strålende pedagog. 40 års erfaring og 100.000 pasienter så langt. Etterspurt i inn- og utland for sin unike kompetanse og dyktighet. Det er vel rimelig unødvendig å si at jeg anbefaler utdanningen, men jeg gjør det likevel: Velg Tunsberg Medisinske Skole hvis du vurderer å bli soneterapeut! »

Marte Hagen
Massasjeterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

Vårt viktigste mål er at du tar i bruk det du har lært og begynner å jobbe med det, enten som terapeut eller på andre måter. All undervisning og praksis er planlagt med nettopp dette som utgangspunkt, og fokuserer på hvordan vi skal gjøre våre studenter best mulig skikket til å nå dette målet og ikke minst oppnå selvtillit og erfaring til å klare å starte opp. 

Overordnet læringsutbytte

 • Etter endt utdanning skal du kunne utføre fotsoneterapi profesjonelt. Du lærer å diagnostisere og behandle ubalanser i indre organsystemer, hormonsystemet og lidelser i muskel- og skjelettsystemet.
 • Du vil ha kunnskap og ferdigheter i endringsprosesser, motivasjon og kommunikasjonsteknikker som er nødvendig for å kunne skape varige endringer hos dine pasienter. 
 • Du vil ha gode faglige kunnskaper, og ha utviklet evnen til å sette deg inn i vitenskapelige publikasjoner. Det er grunnlaget for å holde deg best mulig oppdatert på ny forskning.
 • Du skal gjennom studiet utvikle ferdigheter i pasientbehandling og gjennomføring av konsultasjoner. Det innebærer å mestre din rolle som terapeut og ha kunnskap om kommunikasjon, pasientpsykologi og etikk i arbeidssituasjonen.
 • Du vil ha forståelse for soneterapien og egne begrensninger slik at du kan vurdere når pasienten bør sendes videre til annet kvalifisert helsepersonell.
 • Du vil kunne gjennomføre selvstendige konsultasjoner.

Studieopplegg for de første to årene

Les her om innhold og studieopplegg for de to første årene.

De siste to årene

De siste to årene er det fokus på soneterapi og øreakupunktur, både teoretisk og praktisk.

Det legges stor vekt på praksis og utvikling av dine terapeutferdigheter. Praksis gjennomføres på skolen, i klinikker og via digitale verktøy. Noe praksis organiseres av skolen, mens noe praksis må du selv organisere (det er mye læring i nettopp dette).

Det vil være 3 samlinger pr semester i tillegg til samling og oppfølging via Zoom. 

Fullført videregående opplæring i studieretning for helse- og oppvekstfag eller tilsvarende.

Studenter som ikke har bestått helse- og oppvekstfag, kan vurderes etter realkompetanse. Da gjør vi en vurdering av all formell og uformell kompetanse som studenten har tilegnet seg. Det er ofte lettere enn mange tror å få godkjent realkompetanse. I mange tilfeller vil man kunne få godkjent realkompetanse ved å gjennomføre Forkurs anatomi og fysiologi. Man må fylle 23 år i opptaksåret for å søke med realkompetanse. 

For utenlandske søkere (utenfor Norden), må man dokumentere norskkunnskaper på nivå B2. Se https://lovdata.no/LTI/forskrift/2019-07-11-1005/§9

Soneterapi er en 4-årig deltidsutdanning som kan kombineres med full jobb eller annen utdanning. Studiebelastningen er 50 % hvert år- Det er kun mulig å ta det på deltid. 

Les her om innhold og studieopplegg for de to første årene.

De to siste årene: 

De to siste årene er det 3 samlinger pr semester. Det er et krav at du er til stede på 80 % av samlingene. Dersom du er til stede mellom 70 og 80 % av undervisningen, skal det leveres en skriftlig oppgave eller annet arbeid som kompensasjon for mistet tid. Denne skal godkjennes. Dersom du er til stede på undervisningen mindre enn 70 %, må du ta semesteret om igjen, uansett årsaken til fraværet.

Samlingene gjennomføres fra fredag kl 1600 til søndag kl 1500.

År 3

Fag Timetall  Belastning
Fotsoneterapi    
Diagnosemetoder
Dette faget består av blant annet irisanalyse, tungeanalyse og ansiktsanalyse
   
Klinisk praksis    
Sum år 3

795

50 %

År 4

Fag Timetall  Belastning
Fotsoneterapi    
Øreakupunktur    
     
Markedsføring    
Klinisk praksis    
Sum år 4

795

50 %

Soneterapi er et praktisk fag der studenten er avhengig av å prøve ut ulike behandlingsmetoder og undersøkelsesmetoder. Vi legger derfor stor vekt på at studentene får gjennomført mest mulig praktiske øvelser under samlingene.

Det teoretiske stoffet i soneterapi skal studentene jobbe med mellom samlingene. Studentene har tilgang til en nettskole med ulike læringsressurser. Her kan de blant annet lese fagartikler, se behandlingsvideoer, gjøre oppgaver og diskutere fagstoff med lærere og andre studenter.

Litteratur soneterapi

 • Schjelderup, Vilhelm: ECIWO-biologi
 • Undervisingskompendium er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma), og er utformet slik at det enkelt skal kunne benyttes som oppslagsverk ved behandling.

Praksis

I tillegg til samlinger, skal du gjennomføre ulike typer praksis. Dette kan gjøres ulike steder i landet, men du må påregne noe reise.

Studieavgift: kr 43 600,- pr år
Delbetal fra kr 4 643 (10 avdrag)

 • Studieavgift betales for ett år om gangen og kan betales i én innbetaling eller med avdrag. Studieavgift faktureres ca. 2-3 uker før studiestart. 
 • I tillegg kommer påmeldingsavgift på kr 3500,- Denne betales etter at søknaden er godkjent og du har akseptert studieplassen.
 • I tillegg kommer utgifter til eksamen og lærebøker. Eksamensavgift er tilsammen ca. kr 1800 pr år.

Fritak og redusert studieavgift

Les mer under linken studieavgift
Er det mulig å gjennomføre soneterapi med en fulltidsjobb ved siden av?
Ja, det er lagt opp til at det skal være mulig. 


Hva kan jeg jobbe med etter endt utdanning?
Du skal etter endt utdanning kunne etablere deg som terapeut med soneterapi som hovedterapi.


Hvordan vurderes eksamen?
Med karakter. 

Får jeg fortsette på studiet om jeg ikke har levert eller fått godkjent alle innsendingsoppgavene?

Ja, du kan fortsette på studiet, men du kan ikke delta på praksis for oppgavene er godkjent. Det er mulig å levere og få godkjent innsendingsoppgavene etter fristen ved å forlenge tilgangen i faget.

 
Trenger jeg VEKS-fag i tillegg? 
Nei. Hele pensum i VEKS-fag er dekket ved at tilsvarende læringsutbytte oppnås gjennom utdanningen. Etikk og kommunikasjon er dekket gjennom Helsecoaching og praksis.  Vitenskapslære er dekket av Ernæring, livstil og miljø og i Naturmedisin. Samfunnsdelen av VEKS-fag er dekket gjennom Markedsføring for terapeuter og Naturmedisin. 

Kan man få støtte fra Lånekassen?
Ja, du kan få støtte i Lånekassen for de to første årene dersom du oppfyller opptakskravet. Les om våre terapeututdanninger. Dersom du ikke oppfyller opptakskravet, kan du ta hele utdanningen uten studiepoeng/Lånekasse.

Det er også mulig å delbetale studieavgiften. 
 
Kan man få tilgang til utdanningen etter at jeg har fullført?
Ja, du kan bestille alumni-tilgang. Da får du tilgang til oppdatert pensum, videoforelesninger og rabatt på webinarer etc. Alumni koster kr 800 for 12 måneder. 

© 2024 Tunsberg Medisinske Skole