Tunsberg

Praktisk helsecoaching

Sted: Nettstudium, med zoom og samling
Kursavgift: Kr 15800 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
 

Oppstart: 08.01.2024

Praktisk helsecoaching er et kurs i helsecoaching med stort fokus på praktisk trening. Målet er at du skal følge deg trygg i terapeutrollen når du er ferdig.

Etter endt kurs har du oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

 • Du har kunnskap om endringsprosesser.
 • Du har kunnskap om hva som skaper motivasjon og ulike motivasjonsteknikker. 
 • Du har kunnskap om vaner og vaneendring.
 • Du har kunnskap om etiske problemstillinger knyttet til terapeutrollen. 
 • Du har kunnskap om praktiske coaching-teknikker.
 • Du har grundig kunnskap om motivernde intervju.

Ferdigheter

 • Du har grunnleggende kommunikasjonsferdigheter.
 • Du har evnen til å reflektere rundt egne styrker, svakheter og adferdsmønstre.
 • Du kan benytte ulike coaching-teknikker i arbeidet med egne klienter. 
 • Du kan benytte motiverende intervju i samtale med egne klienter. 
 • Du har evnen til å motiverende ulike typer klienter. 
 • Du kan sette opp en tilpasset handlingsplan til klienter. 

Generell kompetanse

 • Du har selvtillit og føler deg trygg i rollen som terapeut og i samtale med klienter. 
Dersom du har gjennomført Praktisk helsecoaching, vil du få fritak for faget helsecoaching på terapeututdanningene.tunmed.no
Praktisk helsecoaching
Rated 5/5 based on 3 customer reviews

Noen anbefalinger

«Helsecoach-studiet ga meg akkurat det jeg var ute etter. Mer kompetanse innen coachingfaget. Lærer hadde satt opp et kurs som tok oss igjennom coachingverdenen, ikke bare innen helsecoaching, men med masse stoff som vi kan bruke innen forskjellige områder. Det var lett forståelig pensum med teknikker som jeg har begynt å bruke. Kan absolutt anbefale dette kurset videre. »

Tina Johansen
Mentaltrener og helsecoach
«Heisann! Som kostholdsveileder har jeg til tider fundert på hvordan jeg skal få klienter til å ta tak i egen helse, mange virker motiverte, men mister det litt etter hvert som tiden går. Da jeg kom over dette kurset i helsecoaching, da måtte jeg bare melde meg på. Dette kunne være "the missing link" følte jeg. Og sannelig, kurset er helt supert. Det å lære seg å stille de riktige spørsmålene, det å gå fra å være en rådgiver til en veileder, det har så utrolig mye å si. Dette fungerer nå veldig bra for meg i møte med mine klienter. Det er mange omfattende temaer på kurset, jeg brukte litt mer tid enn jeg så for meg. Det å lære noe nytt tar tid, særlig når det samtidig legges opp til å få mer selvinnsikt. Følte det var viktig å bruke god tid på og virkelig forstå fagstoffet her. Dette kurset gir deg gode verktøy for egen utvikling, og hjelper deg til å lese og forstå andre mennensker og problemer på et annet nivå føler jeg. Lærer gjør en formidabel jobb med artikler, videoer og deling av snutter fra egen podcast. Han er også utrolig rask med gode og konstruktive tilbakemeldinger. Lærerikt kurs, anbefales på det sterkeste til deg som jobber med mennesker. »

Heidi Fjelland
Kostholdsveileder
«Kurset er smart og forståelig satt opp Først får man utlevert puslespillbrikker, for så å til slutt kunne sette de sammen til et helt bilde. Lærer deler sin personlige og faglige kunnskap på en ukomplisert måte. Med lærers innsikt og formidling har dette vært en reise i selvutvikling, og jeg har fått nødvendige verktøy som kan hjelpe mennesker å gjøre bærekraftige livstilsendringer. Bærekraft gis ny mening. Takk for en fantastisk reise. »

Teresa Gamst Bakken
Helsecoach
 Skriv en ny anbefaling!
  Innhold

Tema 1:

Introduksjon

Tema 1 blir en introduksjon til helsecoaching. Du vil lære om terapeutrollen og hva det vil si å være terapeut. Du vil få grunnleggende kommunikasjonsferdigheter og bruke mye tid på selvrefleksjon. Du vil også trene på aktiv lytting. 

Tema 2:

Motivernde intervju

Tema 2 fokuserer på motiverende intervju og du vil få mye trening i dette.

Motiverende intervju er en samtalemetode som terapeuter kan bruke for å hjelpe klienter med å utforske og styrke sin egen motivasjon for endring. Ved å skape en empatisk og ikke-dømmende atmosfære, hjelper metoden klientene med å reflektere over sine mål, verdier og ambivalens rundt endring. Dette oppnås gjennom teknikker som åpne spørsmål, refleksjoner og oppsummeringer. Motiverende intervju fokuserer på å bygge tillitsfulle og samarbeidsorienterte relasjoner som fremmer klientens autonomi og egenkapasitet. Tilnærmingen er nyttig når man jobber med endring av vaner. 

I tillegg vil du lære om etikk i dette temaet. 

Tema 3: 

Adferd og endringer

I tema 3 vil du lære om endringsprosesser og hvordan du kan hjelpe klienten til å endre adferd. Du vil lære om motivasjon og hvordan du kan motivere ulike typer mennesker. Du vil også lære om vaner og vaneendring, og ikke minst om hvordan du kan hjelpe klienten med å sette gode og hensiktsmessige mål.

Tema 4:

Handlingsplan og verktøy

I tema 4 skal du lære å lage en handlingsplan. Du vil i tillegg få flere ulike verktøy du kan bruke i arbeidet med egne klienter og lære ulike måter å jobbe på. 

Med forbehold om endringer. 

Studiet er åpent for alle, men det passer best for deg som allerede jobber som terapeut eller veileder, og som ønsker mer kunnskap og kompetanse innen coaching.

Kurset passer godt for:

 • Ernæringsterapeuter
 • Biopater
 • Kostholdsveiledere
 • Treningsveiledere
 • Personlig trenere
 • Andre terapeuter/veiledere innen helsefag

Studiet består av fire temaer.

Undervisningen er en kombinasjon av selvstending nettstudium, Zoom-undervisning og én fysisk samling. 

Du skal gjøre én oppgave og én quiz til hvert tema. 

For å få vitnemål, må du ha bestått alle arbeidskrav samt deltatt på den fysiske samlingen. 

Kursavgift: kr 15 800,- 
Delbetal fra kr 1 724 (10 avdrag)
Må jeg være terapeut eller kostholdsveileder for å ta denne utdanningen? 

Nei, men det er en fordel siden du vil lære klienten å gjennomføre de kost- og livsstilendringer som du har lært i dine tidligere utdanninger. 

 


© 2023 Tunsberg Medisinske Skole