Tunsberg
Glemt passord?

Terapeutdagene 2023

Dato: 24. mars 2023
Varighet: 3 hele dager
Sted: Hotel Klubben Tønsberg

Det er nå kun mulig å bestille opptak.
Vilkår for oppstart og avmelding


Det er nå mulig å melde seg på Terapeutdagene 24-26 mars 2023

Fordeler med tildlig påmelding
 - Du får gratis oppgradering til Superior rom (gjelder kun de 50 første)
 - Du får de laveste prisene
 - Du får flere lodd ved tidlig bestilling (med fantastiske premier)
 - Du får tilgang til alle opptakene fra Terapeutdagene 2022, og kan se på dem fra i dag og helt frem til 1. juli 2023
 - Du kan dele opp betalingen rentefritt (kun 35 pr faktura)
Fra Terapeutdagene 2022

Terapeutdagene er en kongress for terapeuter, behandlere, veiledere og andre som er over gjennomsnittlig interessert i helse. 

Her er litt av programmet for 2023:

 • Hvordan lykkes med SoMe (og tips til hvordan gjøre det selv om du misliker å gjøre det)
 • To foredrag med Linda Rahbek
 • Ernæringsterapeut Helene Hjønnevåg Sunde: Hvordan jobbe med pasienter som er sukkeravhengige? 
 • Jens Veiersted om energi og mitokondrier
 • Oddveig Myhre om skader etter vaksine
 • Mange flere er på vei.. 

Hensikten er å skape en felles møteplass hvor faglig utbytte er i fokus, og målet er at du skal lære noe nytt du skal kunne ta i bruk i din praksis med en gang du kommer hjem.

Det vil være en blanding av foredrag og workshops. Foredragene er  med minst mulig "reklame". Det faglige nivået på foredragene vil være tilpasset målgruppen, altså et relativt høyt faglig nivå, men samtidig med stort fokus på praktisk nytteverdi. 

Kongressen vil bli arrangert etter et "non profit" konsept. Det vil si at alle inntekter skal gå til å skape et så godt faglig innhold som mulig, og høy kvalitet på alle måltider (sunn og mest mulig økologisk mat). 

Det vil også komme mange utstillere som vil vise hva de kan tilby deg som terapeut. De vil ha mange gode tilbud, og som vanlig en velfylt goodie-bag og premier! 

 

Har du planer om å være med? Bli med i Facebook-gruppen til Terapeutdagene.
Program fra 2022

Konferansier var biopat og tidligere student Tove Marcussen Traheim.

Foredrag fredag 11. mars

0900 - 0940 Registrering og utstillerbesøk
0945 - 1000 Åpning ved Rektor Truls Isaksen og Konferansier Tove Marcussen Traheim
1000 - 1040

Holistisk tannbehandling
Tannlege og homeopat Pål Hermansen

Målet med tannbehandling i et holistisk perspektiv er å fjerne alle negative faktorer fra munnhulen og sette den tilbake i en mest mulig naturlig tilstand. 

Det aller viktigste er å eliminere betennelser i tenner, tannkjøtt og kjever og helst fjerne alle metallholdige tannrestaureringer. Amalgam er verst, men også forskjellige gull-legeringer og titan kan gi helseproblemer.  

Ofte er det tilstrekkelig behandling å fjerne alle belastninger, da balanserer kroppen seg selv.

Noen av de viktigste tannproblemene som fører til generelle symptomer:

 • Pulpanekrose og –infeksjon etter boring, ved dype carieslesjoner (for sen inngripen) eller etter preparering til kroner/broer. Sekundærkaries i forbindelse med fyllinger og kroner.
 • Rotfyllinger med restinfeksjon (tette kanaler, atypisk anatomi, mangelfull teknikk). Bakteriefilm og restbetennelser persisterer i minst 25% av gode rotfyllinger. Stor forskjell på prognose mellom vitale og nekrotiske tenner.  Et betydelig helseproblem.
 • Infraksjoner/frakturer – amalgamen ekspanderer og gir infraksjoner.  Dette fører noen ganger til persisterende smerter ved utskifting av fyllinger.  Krone- og rotfrakturer av rotfylte tenner er hyppige og fører til at tenner må trekkes.
 • Restbetennelser i kjeven på grunn av manglende tilheling etter ekstraksjon.
 • Øket bennedbrytning, resorpsjon og betennelser ved periodontitt, men også etter periodontalkirurgi, kjeverekonstruksjon og sinusløft for implantater mm.
 • Periimplantitt og følgetilstander.

Reaksjoner på dentalmaterialer

 • Amalgam – 50% Hg, mye mer Hg avgis ved kontakt med andre metaller i kroner/broer og mellom forskjellige amalgamtyper (for eksempel sølvrik og kobberrik). Hg kan fylle en liste med mer enn 100 mulige helseeffekter, mye på grunn av immunforsvarspåvirkning.  Pasienter med nikkelallergi er også svært ofte følsomme for Hg.
 • Andre metaller: mange kan ha reaksjon mot både gull- og palladiumholdige legeringer. Krom/kobolt-legeringer gir ofte ubehag og metallsmak.
 • Gullkroner eller innlegg som har stått i kontakt med amalgamfyllinger kan inneholde en del Hg og gi mer reaksjoner enn vanlig.
 • Stifter i rotfylte tenner (titan, støpt gull eller prefabrikert uedelt metall).
 • Plastmaterialer: siste generasjon avgir svært lite plaststoffer, - har stor fillerandel og lite plast.
 • Titan i implantater

Ulike typer tannkrem

 • Hvem trenger eventuelt fluorid, og hvordan bruke på en sikker måte (sammenheng med kosthold og uregelmessig hygiene).
 • Hvilke stoffer i tannkrem er nødvendig, og hvilke er ikke. Bruk av alternative tannkremer. Bruk av skyllemidler. Alternative skyllemidler (ser på ulike måter å gjøre dette på).

Hva bør du som behandler undersøke og spørre om relatert til tannhelse, dersom pasienten ikke responderer riktig på behandling. Pål vil også gå gjennom noen kasuistikker som viser konkrete pasienter, med helseproblemer knyttet til tannhelse. 

Det viktige for deg som behandler er å skjønne hvilke faktorer fra munnen som kan forårsake sykdom eller hindre tilfriskning etter behandling. Hvis du ikke får den responsen du forventer av din behandling, kan det det være både bakterier og metaller i munnen som ødelegger. Her er det svært viktig å høre på pasientens historie (-etter at jeg fikk den rotfyllingen, så begynte de symptomene..).  Det er også viktig å merke seg man ikke alltid kan stole på tannlegens røntgenbilder, de forteller ikke hele sannheten. Pasientens fortelling er minst like avgjørende

1040 - 1120

Long Covid
Oddveig Myhre

Hva er erfaringer til terapeuter pr i dag. Hva sier forskningen, og hvilke behandlingsmetoder kan vi anbefale? 

Det å få COVID-19 oppleves veldig forskjellig. Noen har milde symptomer og vet ikke at de er smittet, mens andre kan være syke i ukesvis.  

Urelatert til alvorlighetsgrad eller lengden av infeksjonen så viser forskning at ca. 30% får langtidssymptomer som vi kaller «long covid».

Det at man kan få skader av SARS CoV-2, selv med milde symptomer og også hvis man er vaksinert, gjør at dette er et veldig aktuelt behandlingsbehov.

I dette foredraget skal vi se på:

 • hva er «long covid»
 • hva er det som forårsaker dette
 • hva du som terapeut kan gjøre for å hjelpe med forebygging og reparasjon av disse virusskadene
 • hvilke sammenhenger er det mellom «long covid» og bivirkninger etter vaksine?

Dette bør du ikke gå glipp av!

1120 - 1135 Kort pause
1135 - 1200

Biopati og behandling av virusinfeksjoner
Fride Aasen

Vi ser på hvordan vi kan styrke immunforsvaret både preventivt og når vi har fått en virusinfeksjon.

Biopati baserer sin immunterapi på teorien om pleomorfisme, det at mikroorganismer kan endre form, fra det å ikke gi sykdom, til det å være kraftig sykdomsfremkallende. Mikroorganismer slik som virus, lever nemlig ikke isolert, men er avhengig av det miljøet de er i.

Hvordan kan vi endre det indre biokjemiske miljøet slik at sykdomsfremkallende mikroorganismer gjør minst mulig skade når vi blir smittet? Det er mange faktorer som er relatert til immunsystemet, og vi må ta hensyn til flere faktorer for å styrke og balansere immunforsvaret, slik som slimhinner, bakterieflora, gamle kroniske infeksjoner, avgiftning og næringsstatus. 

NYHET! 

Grunnet den politiske situasjonen vi befinner oss i nå, kan det være nyttig å sette fokus på kosttilskudd som forebygger og behandler ugunstig påvirkning fra atomavfall.

1200 - 1300 Lunsj og utstillerbesøk
1300 - 1330

Muggsoppforgiftning (eng)
Graeme Jones

Muggsoppforgiftning kan være vanskelig å oppdage, men er ofte involvert i kroniske helseplager. Har du pasienter du har prøvd alt med, men som aldri blir bedre? Da kan muggsoppforgiftning være underliggende årsak.  Vil vil gjennomgå: Hva er vanlige symptomer på muggsoppforgiftning? Hvor kommer muggsoppen fra? Hvilke konsekvenser kan dette ha? Hvordan teste og hvordan behandle?

Mold can if left untreated can lead to many unexplained symptoms from sneezing, coughing and respiratory symptoms, to at the extreme end a condition called CIRS (Chronic Inflammatory Response Syndrome).  

Du vil lære: 

 • Which mold tests are available and what they can tell you
 • How to interpret mold test results and common treatment strategies
1330 - 1400

Long Covid and viral reactivation of the herpes family of viruses (eng)
Graeme Jones

In this lecture, Graeme will be discussing his clinical experience with how "Long Covid" may be driven by viral reactivation of the herpes family of viruses. 

The common herpes family of viruses included Epstein Barr Virus (EBV), Herpes Simplex 1/2 (HSV) and CytomegaloVirus (CMV) have been implicated in symptoms of long covid, as they can become reactivated after Covid-19 infection. 

Du vil lære: 

 • Why testing for viral reactivation might be important with "Long Covid" cases 
  • How to interpret test results and which clinical treatment strategies are available 
1400 - 1430 Pause og utstillerbesøk
1430 - 1515

To miniforedrag fra utstillere. Her presenteres nyttige og viktige produkter/nyheter. 
 

1430-1445: Fysikalsk vaskulær terapi fra BEMER® for forbedring av mikrosirkulasjonen

Lars Ranes, Friskogbevisst

1445-1500: Hva er og hvordan virker Medis + Crash info om Super Critical Extraction

Stein Flaatrud, Epimedis AS

 

Kort presentasjon av andre utstillere:

Pharmanord

Vitalkost

Tenner og Helse

Solaray

Roar Melsom

Enjo

MSM Norg

Workshop fredag 11. mars

Workshop foregår fra kl 1530 - 1700. Alle deltagere blir tilfeldig delt inn i 2 grupper og roterer mellom de ulike stasjonene. I en Workshop blir det satt av tid til spørsmål/svar og diskusjoner. Første økt er fra1530 - 1610 og andre økt er 1620 - 1700

Stasjon 1 Erfaringer fra behandling av pasienter med påvist muggsoppforgiftning. Vi går gjennom minst 3 ulike kasustikker og det blir anledning til å stille spørsmål.  Graeme Jones
Stasjon 2

Erfaringer fra behandling av Long Covid. Vi går gjennom minst 3 ulike kasustikker og det blir anledning til å stille spørsmål. 

Ernæringsterapi, naturopati og biopati bruker mange av de samme teknikkene men baserer seg på litt ulik filosofi. Hva kan vi lære av hverandre og hva fungerer best i de ulike tilfellene? 

Oddveig Myhre og Fride Aasen

Ettermiddagsøkt fredag 11. mars

1730 - 1900:  Lære om og smake på orangevin og Pet’nat med NonDos (hva er øko, biodynamisk, nakenvin inkludert å smake på 6 ulike kr 300)

1900 Felles 3-retters middag

Foredrag lørdag 12. mars

0900 - 0945

Øreakupunktur
Fride Aasen

Introduksjon til øreakupunktur. Vi skal lære å behandle smerter i muskel/skjelett, via anatomiske punkter og influentalpunkter. Du skal lære nok til å kunne begynne å sette nåler, eller bruke trykk/massasje av punktene (etter workshop).

Det finnes mye forskning på øreakupunktur og smerter, selv om man gjerne skulle hatt flere og større studier (som gjelder det meste innen naturmedisin). 

Dere vil lære å sette nåler som kan være nyttig ved infeksjoner i respirasjonsystemet. 

Du velger selv om du vil være med på øreakupunktur eller Neserefleksterapi. 

Parallellsesjon Neserefleksterapi
Terje Varpe
 

Neserefleksterapi – lite kjent, men veldig effektiv terapi.  Denne enkle, men svært effektive behandlingen handler ikke bare om å behandle akutte eller kroniske rennende nese- eller bihulebetennelser.  Snarere er det en endonasal helhets-terapi som man til og med kan nå bekkenområdet og/eller mage-tarmregionen terapeutisk billig og med de enkleste midler.

Originalt ble det benyttet neserefleksolje, som er en blanding av diverse eteriske oljer.  Endel benytter nok denne type olje fortsatt, men i dag er det like vanlig å kombinere denne terapiformen med for eksempel Sanum-terapi.  Da kan du «styre» retningen på behandlingen i større grad.

Etter en liten innføring i nødvendig grunnleggende kunnskap vil du lære å utføre denne enkle behandlingen.

Siden dette er en workshop vil dette ikke bli filmet.

0945 - 1030

DUTCH-test - Avansert hormontesting (eng)
Graeme Jones

DUTCH-test er en svært nyttig test som gir informasjon om hormonell balanse. Den måler stresshormoner og kjønnshormoner. Testen er spesielt nyttig for kvinner fordi mange sliter med hormonelle ubalanser, som PMS, uregelmessige menstruasjoner og infertilitet.

Du vil lære hvordan du bruker DUTCH-test og hvordan du tolker resultatene. Det blir også gjennomgått flere kasustikker. 

In this 45 min lecture, Graeme will be discussing the importance of balanced hormones for optimal health and functioning. Learn how to get the most out of the DUTCH test, an exciting dried urine and saliva test that measures stress, sleep and sex hormones and their metabolites.

Hormone dysfunction can manifest as many different symptoms such as: weight gain, fatigue, acne, poor sleep, hair loss, menstrual cycle abnormalities, mood disorders, brain fog, inflammation, low sex drive and more.  It can also lead to more serious problems including: Bone loss, dementia, endometriosis, PCOS, infertility, ovarian cysts, high blood pressure. 

Du vil lære:

 • Under what circumstances is the DUTCH test a good test choice (and where it should be avoided)
 • How to interpret the basics of the report and red flags 
 • Which interventions could be used based on the clinical picture and evaluation 
 • Nutrition, lifestyle and supplement choices to balance your findings 
1030 - 1100 Pause og utstillerbesøk
1100 - 1215

Bedre helse med biorytmisk kosthold og livsstil
Børge Fagerli

Biorytmen er den biologiske svingningen i hormoner i menneskekroppen, både gjennom et døgn (døgnrytmen) og gjennom et år (sesongrytmen). Vi blir påvirket av lys, temperatur, aktivitet, og når og hva vi spiser. Kunnskap om disse rytmene gjør at vi kan få kroppen vår til å fungere bedre i et moderne samfunn som ikke ligner det miljøet vi har utviklet oss gjennom vår evolusjonshistorie.

Med kunnskap om kroppens biorytmer kan du justere på mat, aktivitet og søvn og få bedre energi, hormonfunksjon, immunforsvar og stoffskifte. Biorytmen regulerer både vår mentale og fysiske helse.

 • Hvordan kroppens biorytme fungerer, både gjennom dagen og året
 • Hvordan denne biorytmen påvirker hormoner, forbrenning og energinivå
 • Hvordan vi kan påvirke biorytmen med lys, aktivitet og kosthold
 • Periodisk faste, når og hvordan
 • Når på døgnet er det kroppen best forbrenner ulike matvarer og makronæringsemner
 • Hvordan kan hormetic stress øke kroppens motstandssdyktighet?
1215 - 1245

Presentasjon av utstillere:

Nordic Labs

Arnika

Isblå

SanOmega

EU BioTek

Natur & Helse

Miniforedrag: 15 min. Hvordan jobber NNH for deg som terapeut og student. Lidia Myhre, NNH

1245 - 1345 Lunsj og utstillerbesøk
1345 - 1445

Statiner gir ikke bedre helse
Vivian L. Veum

Mettet fett er mer uskyldig enn raske karbohydrater men har fått skylden for sukkerets skadevirkninger, grunnet mange misforståelser, bl.a om kroppens egenproduksjon av fettsyrer.

Det er kolesterol-undergrupper som avgjør din sykdomsrisiko!

Gode kolesterolverdier vitner om en velfungerende distribusjon, og er viktig for vitalitet, immunforsvar, kognitiv funksjon, forplantningsevne med mer. Dette er fordi kolesterol er livsnødvendig og inngår i svært mange prosesser i kroppen. 

Sannsynligvis har vi akkurat de kolesterolverdiene som kroppen til enhver tid har behov for. 

Du vil få bedre forståelse for hvilke faktorer som påvirker kolesterolverdier og hvilke faktorer som øker risiko for hjerte- og karsykdom.

Du vil også få bedre forståelse for hvordan prøvesvar bør tolkes. Dette er svært nyttig ved oppfølging av personer med dyslipidemi, metabolsk sykdom (særlig insulinresistens og diabetes), abdominal fedme, fettlever med mer.

Referanseverdiene er bare et gjennomsnitt av befolkningen og forteller ikke hva som er optimalt. Karakteristiske kliniske funn ved lav-karbo og ketogen kost er betydelig lavere triglyserider (TG) enn normalen, hvilket igjen påvirker lipoproteinenes sammensetning positivt og dermed også reduserer sykdomsrisiko. 

   

Workshop lørdag 12. mars

Workshop foregår fra kl 1500 - 1700. Alle deltagere blir tilfeldig delt inn i 3 grupper og roterer mellom de ulike stasjonene. I en Workshop blir det også satt av tid til spørsmål/svar og diskusjoner. 

Stasjon 1 Diskusjon av kasustikker knyttet til kolesterol.
Stasjon 2 Øreakupunktur, vi trener på det vi har lært. Parallellsesjon Neserefleksterapi
 
Stasjon 3 DUTCH-test. Vi går gjennom minst 3 ulike kasustikker og det blir anledning til å stille spørsmål. 

Ettermiddagsøkt lørdag 12. mars

1700 - 1730 Vi skal teste ut Wim Hof-metoden. De som har lyst er med på bading på brygga i Tønsberg med Børge Fagerli. Ta med håndkle (du får lånt fra hotellet). Brygga er kun 100 meter fra hotellet. Møtes i den store salen for en kort innledning og forklaring av Jens Veiersted. 

1900 Felles 3-retters festmiddag

Foredrag søndag 13. mars

0900 - 0930

Testing av IgG-proteinintoleranse (matintoleranse): Hvor og hvordan passer IgG4 og IgE inn? 
Linda Rahbek

IgG4 er en av 4 undergrupper av immunglobulin G. Forskning på IgG4 har vist at dette immunglobulinet har flere funksjoner. Det virker som regulator mot overdrevne allergiske IgE-reaksjoner, men kan også være en markør for autoimmune reaksjoner. Vi skal se på nytteverdien av å ta utvidede tester på enkelte pasientgrupper, og når det kan være aktuelt å teste dette immunglobulinet spesifikt i tillegg til IgG generelt (alle 4 undergrupper under ett), og IgA. Det presenteres kasustikker som viser hvordan dette symptomatisk uttrykker seg, og vi skal se på de forskjellige immunglobulinene og sammenlikne funksjoner.

Hva lærer du?

 • Forskjellen på de ulike aktuelle immunglobulinene
 • Nytteverdien av å teste IgG4
 • Hvordan vite når det er aktuelt å teste IgG4
0930 - 0955

Candida – kartlegging og behandling
Linda Rahbek

Det finnes flere måter å avdekke candidaovervekst, og mange tiltak for å behandle det. Vi skal se på mekanismene til candida i kroppen, og ulike tiltak og remedier for å redusere overvekst. EU BioTek har i alle sine hovedtestpanel inkludert screening for Candida albicans med de valgte antistoffer, og en egen utvidet candidatest med et bredere utvalg av arter testet under ett.

Hva lærer du?

 • Hva gjør candida i kroppen vår?
 • Hvordan kan vi måle om vi har overvekst?
 • Når bør candida behandles?
 • Hvordan behandles det?
0955 - 1015 Pause og utstillerbesøk
1015 - 1050

Hva har stoffskifte med binyrene og stress å gjøre? 
Oddveig Myhre

Hva kan du som terapeut bidra med hos pasienter med lavt eller høyt stoffskifte. Uten å jobbe med binyrene, er det vanskelig å få annen behandling til å fungere tilfredsstillende. Thyroidea har et tett samarbeid med binyrene i kroppen vår.

Symptomer på lavt stoffskifte og redusert binyrebarkfunksjon er nesten identiske. Dette er en forklaring på hvorfor mange har normale stoffskifte verdier selv med «hypothyroidea» symptomer , mens høyt stoffskifte kan være relatert til binyrebarktretthet.

Stresshormoner reduserer funksjonen av stoffskiftet på flere måter.  

I dette foredraget vil du lære om:

 • Hormonsignalene mellom binyrer og stoffskiftet
 • Hvordan du kan hjelpe pasienter til bedre stoffskiftet ved å optimalisere binyrefunksjonen
1050 - 1130

Nye metoder og teorier innen vektnedgang
Jens Veiersted

Ny forskning har vist at kroppen selv regulerer sitt basis-energiforbruk, og at det tilpasser seg energiinntak, hva du spiser og trening. Den gamle modellen som sa "spis mindre og beveg deg mer", har vi nå fått en god forklaring på hvorfor ikke virker og er feil. 

Vi har lenge visst at trening er gram og kosthold er kg når det gjelder vektnedgang, men vi har ikke hatt en god forklaringsmodell før nå, og vi kan bruke de nye oppdagelsene for å hjelpe de som ikke klarer å gå ned i vekt.

Du vil lære om: 

 • Hvordan kroppen regulerer og omfordeler energiforbruket, tilpasset aktivitet og energiinntak. 
 • Hvorfor trening i seg selv ikke gir varig vektnedgang? 
 • I hvilke tilfeller kan trening være direkte skadelig? 
 • Hvilke former for trening og aktiviteter er helsefremmende. 
 • Hvordan kan du regne ut pasientens daglig energibehov etter de nye teoriene.
 • Hvordan kan vi på en enkel måte skape et kaloriunderskudd.
1130 - 1200 Pause og utstillerbesøk
1200 - 1245

Hvilke kostråd kan være fornuftige å gi kreftpasienter ?
Lege Øyvind Torp

Det finnes mye forskning som viser at det kan være fornuftig å gjøre endringer i både kosthold og livsstil dersom du får en kreftdiagnose. Øyvind går gjennom hvilke råd som kan være fornuftige å gi. 

1245 - 1345

Lunsj og utstillerbesøk

1345 - 1430

Helsecoaching - Hvordan bygge gode vaner og få klienten til å følge dem
Børge Fagerli

Her vil du få flere konkrete og nyttige verktøy, slik at du vil gjøre en enda bedre jobb med dine pasienter. 

 • Hvordan bygge gode vaner og få personen til å følge dem (Autonomi)
 • Motivasjons- og belønningsteorier

 

Hvis vi skal lykkes med å oppnå livsstilsendring må vi endre de daglige vanene, de vi ikke tenker så mye over og som bare går på automatikk, og det finnes mange teorier rundt dette - først og fremst kan vi si at motivasjonen for endring er at de nye vanene må være attraktive, enkle og givende.

Det må være en åpenbar sammenheng mellom endringen og det positive resultatet - belønningen. For å innarbeide gode vaner må vi derfor også forstå hva som er motiverende for folk og hva som har belønningsverdi.

 

Motivasjon og belønning, fra de klassiske til de moderne teoriene (Maslow, Herzberg - hva er det som driver mennesket til å ta gode valg og fortsette å gjøre det?

Det er en klassisk feil å anta at det som motiverer deg vil motivere andre. Verdisystem, engasjement og tilhørighet er for eksempel sterke drivkrefter, både styrt av kontekst og karaktertrekk hos enkeltpersoner, ja til og med kulturelle forskjeller kan være avgjørende å ha kunnskap om for deg som vil hjelpe mennesker i en terapeut-rolle.

I dette foredraget vil du lære mer om hva som foregår på innsiden av mennesker, slik at du kan hjelpe de til å oppnå bedre helse og livsstil.

1430 - 1500

Hvordan jobbe med magesyre i praksis? 
Jens Veiersted

Behandling av maten i magesekken er mye viktigere enn de fleste er oppmerksom på. Det er der grunnlaget for en god fordøyelse legges. Magesyre og enzymet pepsin sørger for at tynntarmen kan ta opp næring. I tillegg er magesyren som følger maten inn i tynntarmen så sur at den bidrar til å holde bakterieantallet i tynntarmen under kontroll. 

Du vil lære om: 

 • Magesekken - hvorfor er den en så viktig del av fordøyelsen? (og blir ofte ikke snakket om)
 • Nye studier viser at magesyre er en viktig del av immunforsvaret mot Covid-19, og nok magesyre er derfor viktigere enn noen gang.
 • Hvordan tester vi og styrker magesekkens funksjoner? (både enzymer, magesyre og slimhinne)
 • Hva stimulerer magesyren, hva hemmer.
 • Hvordan vedlikeholdes slimhinnene i magen.
 • Bruk av kosttilskudd, hvordan bruke magesyretilskudd.
 • Hvorfor omega 3/6 balansen er så viktig også i denne sammenhengen. 
 • Hvordan kan vi finne ut om vi har for lite magesyre?
 • Gastroparese - hva er det, hvor vanlig er det og hva kan vi gjøre med disse pasientene. Gastroprarese er blant annet en konsekvens av diabetes som få kjenner til.
1500 Avsluttning

Oversikt over hvilke utstillere som deltar. Ønsker du å være med som utstiller, send e-post til post@tunmed.no 

 

Hovedsponsor: Eu Biotek

EU BioTek representerer det amerikanske laboratoriet US BioTek Laboratories, og selger og markedsfører alle deres tilgjengelige tester i Europa.

Representert på Terapeutdagene av Linda Rahbek som er utdannet naturterapeut fra Tyskland. I over 15 år hun har jobbet spesifikt med matintoleranse, har hun holdt kurs og foredrag i inn- og utland, for ulike behandlergrupper og leger / barneleger.

Tilbyr matintoleransetester, og cellestoffskifte- og miljøgifttest

Linda er også lærer på skolens kurs i Matintoleranse, som er obligatorisk dersom du ønsker å jobbe med testing av matintoleranse. 

På Terapeutdagene kan du be henne fortelle mer om kurset, og hvordan man som terapeut kan jobbe med tester og hvorfor dette er viktig. 

 

 

Som en ekstra bonus vil du få tilgang til en del tidligere opptak fra noen av foreleserene. Dette er opptak fra Høstkonferansen (arrangør er forlaget Lille Måne) og fra ulike arrangementer på skolen.

Du får tilgang til dette ved å logge inn på skolen (øverst på siden). 

Her er bilder av de utvalgte opptakene: 

 

Terapeutdagene er åpen for alle, men er spesielt tilpasset deg som er utdannet eller er student innen naturmedisin, ernæring, funksjonell medisin, helsekost, naturopati og lignende.

Er du ikke utdannet eller student kan du også delta, men foredragene er på et relativt høyt faglig nivå så det er en fordel med en del forkunnskaper og ikke minst stor interesse. 

Kongressen arrangeres på Hotel Klubben i Tønsberg. Hotellet ligger i gangavstand fra tog og buss, og det er gode og enkle forbindelser med hele landet. Flyplassen Torp har regelmessige flyruter med mange flyplasser i hele landet. Enkel forbindelse med flyplassen og Tønsberg. 

Det er også mulig å følge alle foredragene via Nett-TV.

Ønsker du å komme på torsdag, bestiller du overnatting torsdag til fredag gjennom skolen (send en epost til post@tunmed.no). Skriv at du skal på terapeutdagene og du vil du få lav pris på ekstra overnatting.


Kostnaden for å delta på konferansen skal ikke være høyere enn nødvendig for å dekke våre kostnader. Vi vil også legge vekt på god kvalitet på maten som blir servert og ikke minst kunne tilby foredrag av god kvalitet. 

Delbetaling
Når du bestiller kan du velge delbetaling.
For delbetaling er det et tillegg på kr 35 pr faktura og 0 % rente. 

Tidlig bestilling gir mulighet for flere avdrag (seminaravgift må være ferdig betalt innen kongressen)

 

Her er noen eksempler på ulike alternativer, du velger selv hvilke dager du skal delta, antall middager og antall overnatting.

Noen eksempler (priser gjelder ved tidlig bestilling)

Pris
Delta 1 dag seminar inkludert lunsj, uten overnatting, uten middag 1390
Delta 2 dager seminar inkludert lunsj, en overnatting, en middag 3180

Hele helgen med overnatting i enkelttrom
Frokost 2 dager + Lunsj 3 dager + Middag 2 dager (fredag og lørdag)

6160
Hele helgen med overnatting 2 personer i dobbeltrom. Pris gjelder pr person. 
Frokost 2 dager + Lunsj 3 dager + Middag fredag og lørdag
Send e-post til post@tunmed.no med navn på deltager du skal dele rom med. 
5360
Hele helgen 3 dager inkludert lunsj. Uten middag og overnatting
Kun dagtid + lunsj 3 dager. 

2850

Kun følge forefrag via Live Nett-TV inkludert opptak i 3 måneder
Dersom du er aktiv student/alumni vil du automatisk få redusert pris på dette alternativet når du legger inn bestilling. 
Bestill Nett-TV 

Klikk her for å sjekke priser og velge dine alternativer (dager, rom og middag) 

NB! Du kan også sjekker priser uten å logge inn. 

 

Alle deltagere vil få tilgang til opptak av foredrag i 3 måneder. NB! Det blir ikke tatt opptak av workshop. 

 • Eventuell drikke til måltidene kommer i tillegg.
 • Seminaravgift må være betalt i sin helhet minst 10 dager før kongressen starter for å kunne delta. NB! Les Vilkår for oppstart og avmelding.
 • Vi anbefaler reiseforsikring. Dette vil kunne dekke hele eller deler av dine kostnader ved eventuell sykdom. Får jeg tilgang til opptak? 
Ja, hvis du deltar i Tønsberg vil du få tilgang til redigerte opptak av alle foredrag i 3 måneder. Hvis du kun ønsker å følge kongressen via Nett, må du melde deg på via denne siden

Du vil også få tilgang til alle opptak fra forrige Terapeutdagene (veldig mye bra) helt fra du melder deg på og til 1. juli 2023.

Kan jeg være med bare noen dager? 
Ja, du bestemmer selv hvilke dager du vil være med, og overnattig og middag. Men de fleste er med alle dagene.


Kan jeg komme torsdag? 
Ja, se fanen gjennomføring. 
 

Må jeg være terapeut eller student for å delta? 
Nei, men det er en stor fordel med en del kunnskaper om helse siden en del av foredragene vil være på et noe høyere falig nivå enn andre tilsvarende kongresser.


© 2022 Tunsberg Medisinske Skole