Tunsberg

Finn behandlere og veiledere utdannet ved Tunsberg

Det som er felles for alle våre studenter er at de har stort fokus på individuell tilpasning og en helhetlig tilnærming til helse. Alle har sine unike behov og trenger veiledning og behandling spesielt tilpasset sin hverdag og sine helseutfordringer.

Våre behandlere og veiledere vet at det finnes en sterk sammenheng mellom hva vi spiser, hvordan vi lever og utvikling av sykdom. Ved å sørge for en optimal fordøyelse, blodsukkerkontroll, et godt næringsinntak og samtidig støtte alle organsystemer, vil kroppen lege seg selv og god helse oppnås.

Er du utdannet på Tunsberg og tar imot pasienter? Da kan du legge inn og oppdatere din oppføring her

Søk etter fylke
Litt om meg:

Jeg har jobbet som PT og kostveileder siden 2010, og min store interesse og lidenskap er ernæring, helse, trening og velvære.

Jeg ønsker at flest mulig skal få oppleve de positive effektene det har på helsen å ha et rent, funksjonelt og riktig sammensatt kosthold, og en sunn livsstil med fysisk aktivitet og et godt tankesett.

Jeg er spesielt opptatt av:

 • Matens næringsinnhold, kvalitet og sammensetning
 • Fordøyelsen, matintoleranser og viktigheten av balanse her
 • Blodsukkerbalansen - svært viktig å ha balanse her!
 • Energinivå og fatigue – årsaker
 • Vekt – finne den som er sunn og optimal; trivselsvekten.
 • Forebygging av betennelsesrelaterte livsstilssykdommer.
 • Forebygging av depresjon og nedstemthet.
 • Stress – mestring og reduksjon. Avspenning, meditasjon og lære seg å ”koble av”.
 • Varige positive endringer i kosthold og livsstil, fremfor raske løsninger og ”quick-fixes”.
 • Lytte til kroppen, kjenne etter og høre på signalene den gir.

 

Nøkkelen til varige resultater er en gradvis omlegging av kosthold og livsstil, og det å gjøre litt mer av de rette valgene hver dag. 

Som PT har jeg fokus på enkel, effektiv og skadeforebyggende styrketrening, da dette er essensielt for å bevare (eller bygge) muskelmasse og sikre en sterk kropp resten av livet.

Et riktig sammensatt kosthold og regelmessig trening er den beste investeringen du kan gjøre for deg selv og din helse!

Ta kontakt på telefon eller e-post for spørsmål og en uforpliktende samtale om hva jeg kan gjelpe deg med.

Se min hjemmeside/blogg for mer info om meg og mitt tilbud.

Kostveiledning holder jeg pr tiden online, via telefon, e-post og videosamtale.

 

Utdanning:

 • PROPTA Certified Personal Trainer and Nutrition Technician CNT
 • NOCNA NLP Practitioner (coaching)

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 977 88 227
E-post mail@nina-furseth.com
Adresse Ulsteinvik
Fylke Møre og Romsdal
Veiledning via nettJa
Nettside: http://www.nina-furseth.com/forside/
Blogg: http://www.nina-furseth.com/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Har du fordøyelsesplager, hormonubalanser, allergier, hormonubalanser eller plagsomme smerter i kroppen som hindrer deg i å leve det livet du ønsker? Overskuddet du hadde noen år tilbake har forsvunnet? Du har lyst til å gjøre noe med det, men vet ikke hvor du skal starte da du har allerede har gjort flere forsøk.

Kroppen har en fantastisk evne til å regulere og helbrede seg selv tross alle belastningene den blir utsatt for. Dessverre blir oppgaven noen ganger for stor slik at vi kommer i ubalanse eller utvikler sykdom.

Biopati er et helhetlig analyse-  og behandlingsmetode hvor vi går grundig gjennom din helse-CV, slik at vi kan finne årsaken til at plagene oppstod. Sammen setter vi opp et behandlingsopplegg som er tilpasset deg og ditt behov.

Jeg heter Yvette og engasjementet mitt drives av at du skal nå dine mål ut ifra dine forutsetninger og behov. Mat, alt fra å dyrke, lage mat og vite hva den inneholder og hvordan et matprodukt fremstilles er noe jeg har hatt stor interesse av sammen med fysisk aktivitet. Dette er noen av mange faktorer som påvirker kroppen vår.

Når jeg setter opp et behandlingsopplegg vil jeg sammen med den biopatiske kuren gi deg gode råd for hvordan du enkelt kan gjøre ditt kosthold mer optimalt. Om ønskelig hjelper jeg deg også med å få en mer bevegelig hverdag og hvordan du kan redusere stress.

Utenom klinikken holder jeg ulike kurs, fysisk og på nett. Ved å melde deg på mitt nyhetsbrev på nettsiden, kan du holde deg oppdatert på kurs og oppstartsdatoer.

Jeg tilbyr også ulike tester:

 • DUTCH hormontest
 • DNA life (gentester)
 • Matintoleranser

Andre kurs/sertifiseringer:

 • 2020 Faglig oppdatering soneterapi (hjernens lymfesystem) , Tunsberg Medisinske skole
 • 2021 The shala Yoga teacher training and certification 200 YTT
 • 2022 NADA øreakupunktur

Utdanninger ved Tunsberg:
Fagskoleutdanning Biopati TMS
Grunnmedisin
Spesialisering i SIBO
Etterutdanning i naturlig hudhelse

Telefon +47 907 65 361
E-post post@ibalansemedyvette.no
Adresse Nøtterøy Helsesenter Kjernåsveien 13 a
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonBiopat MNNH
Nettside: https://www.ibalansemedyvette.no/
Blogg: https://www.ibalansemedyvette.no/blog
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Velkommen til Fjellfrisk Naturterapi! Jeg er Naturterapeut og brenner for å hjelpe deg til en bedre helse ved å ta tak i de underliggende årsakene til at du er syk eller har skraltende helse. 

Hvor mye betyr helsa di for deg? For meg er det å ta vare på helsa mi veldig viktig. Det gjør at jeg kan gjøre det jeg har lyst til uten at helsa setter begrensinger. Det ønsker jeg at du også skal oppleve og tilbyr individuell veiledning på hvordan du kan få bukt med dine helseplager og forebygge sykdom ved hjelp av et sunt kosthold, naturlige kosttilskudd som kroppen DIN trenger og soneterapi.

I en førstegangskonsultasjon kartlegger jeg din helsehistorikk hvor jeg også prøver å finne årsaken til dine plager. Sammen lager vi en plan på hvilke tiltak og endringer du kan gjøre, evt supplert med naturlige og "rene" kosttilskudd og/eller behandling. 

For å gjøre en optimal kartlegging tilbyr jeg også tester. Hårmineralanalyse og et sett med blodprøver er de jeg bruker mest.  

Jeg jobber mye med stoffskifteproblematikk, autoimmunitet og mage/tarm/fordøyelse og sammenhengen mellom tarmen og resten av kroppen inkludert det psykiske.  

Mitt fokus er å skape balanse i kropp og sinn - ved hjelp av sunn og næringsrik mat, fysisk aktivitet, stressmestring og hvile. Jeg veileder og gir behandling basert på en helhetsvurdering og ut i fra dine ønsker og behov.  Bor du langt unna så kan vi ta konsultasjonen på telefon eller skype.

Du er velkommen til Fjellfrisk! - og ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale hvis du lurer på om jeg kan hjelpe deg.

Andre utdannelser:

 • Root Cause Protocol consultant (RCPC) fra Copernican Institute i USA (magnesiumprotokollen)
 • Friskvernskonsulent fra Axelssons Body Work School
 • Personlig trener fra Norges Idrettshøyskole

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Soneterapeut TMS

Telefon +47 950 49 885
E-post tone@fjellfrisk.no
Adresse Haugentunet 12A, 3560 Hemsedal
Fylke Vestland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturterapeut MNNH
Nettside: http://www.fjellfrisk.no/
Blogg: https://www.fjellfrisk.no/kategori/blogg/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Sliter du med søtsug og cravings? Føler du deg avhengig av sukker og synes det er vanskelig å spise sunt? Da kan jeg hjelpe deg!

Jeg er utdannet kriminolog og ernæringsterapeut og driver firmaet Hormonell harmoni hvor jeg kombinerer mange års erfaring fra rusfeltet med min lidenskap for å bruke mat som medisin. 

Interessen for kosthold og urter begynte da jeg var tidlig i 20-årene og siden da har jeg vært innom det meste av kostholdsretninger i min søken etter en løsning på mine egne fordøyelsesproblemer, blodsukkerutfordringer og manglende energi.

Jeg har også slitt med cravings og et problematisk forhold til mat og sukker, og jeg vet hvor vanskelig det kan være å spise riktig, spesielt når søtsuget melder seg som verst. 

Gjennom Hormonell harmoni ønsker jeg å bruke all min kunnskap og erfaring til å hjelpe deg som sliter med cravings og søtsug, lite energi og en kropp som krangler.

Jeg tilbyr både kurs og veiledning og har spesielt fokus på tre faktorer som er avgjørende for stabile hormoner og mindre søtsug: kosthold, stress og søvn.

Du er velkommen til å besøke min nettside for mer informasjon om mine tjenester!

Lurer du på om jeg kan hjelpe deg? Da tar jeg gjerne en uforpliktende prat via Zoom!


Utdanninger ved Tunsberg:
Etterutdanning i matintoleranse
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i Hårmineralanalyse

Telefon +47 936 65 923
E-post helene@helenesunde.no
Fylke
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.hormonellharmoni.no/
Blogg: https://www.hormonellharmoni.no/blog
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Biomedika -naturlig, holistisk og biologisk medisin 

Mitt navn er Rebekka W. J. Størkson, og driver klinikken Biomedika, som står for Biopatisk medisinsk klinikk Arendal. Jeg er utdannet Biopat og soneterapeut ved Tunsberg Medisinske Skole, og min kompetanse er særlig relevant for deg med kroniske livsstilsplager, matintoleranser, mage/tarmproblematikk, hormonrelaterte lidelser, tilbakevendende lettere infeksjoner (UVI, luftveisinfeksjoner og lignende), lettere psykiske ubalanser, kronisk stress og vektproblematikk.

Biopati er holistisk medisin som søker å lokalisere og behandle årsakene til sykdom og plager med naturlige midler. Der allopatisk medisin behandler symptomer på sykdom, søker biopatien å finne ut hvorfor de oppstår. Her tenker vi at sykdom utvikles i faser, og målet er å gjenopprette balanse og likevekt ved å reversere disse fasene. En fragmentering av sykdomsbildet kan gjøre det vanskelig å komme til roten av problemet.  

Min jobb er å kartlegge hvordan du kom dit du er i dag, hvor du vil videre, og å tilpasse behandlingsprotokollen til deg og din livssituasjon. En biopatisk protokoll er kort fortalt en kur på et gitt antall uker eller måneder, bestående av naturlige preparater, immunmidler, og næringsmidler nøye utvalgt for å understøtte din kropp i de prosessene den gjennomgår på veien mot å helbrede seg selv. Dette innebærer matvarer som må utesluttes, andre som bør innføres, endring av spisemønster, og generelt benyttes økologiske matvarer der dette er mulig. Det kan også innebære andre livsstilsendringer, pusteteknikker, avspenningsøvelser og trening. Da dine erfaringer og individuelle historie er unik for deg, må også helbredelsesprosessen være det. Det viktige er ikke hvilken sykdom et menneske har, men hvilket menneske som har sykdommen. 

Din jobb er å være klar for ta ansvar for egen helse, for her ligger mye av ansvaret hos nettopp deg. Det kan være tungt å snu om på livet sitt, men jeg god erfaring med at det er det ligger en stor styrke i å ta aktiv del i egen helbredelse. Jeg vil være der for deg underveis, som fagperson og mental støtte. 

Jeg legger til grunn at det er vår arvelige disposisjon og summen av belastninger vi utsettes for som gjør oss syke, og dermed kan summen av de positive valgene vi tar også gjøre oss friske. 

Jeg vil gjerne hjelpe deg med å hjelpe deg selv!  

Velkommen til å ta kontakt per telefon eller epost for mer informasjon og bestilling av time. 


Utdanninger ved Tunsberg:
Fagskoleutdanning Biopati TMS
Grunnmedisin

Telefon +47 928 23 510
E-post rebekka@biomedika.no
Adresse Friergangen 4, 4. etg. Citygården, 4836 Arendal
Fylke Agder
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Drømmer du om en bedre hverdag?

Ønsker du å gi deg selv mer tid og omsorg?

Viktigheten av å ta vare på seg selv er et budskap jeg brenner for å spre ut til alle! Og det gjelder på så mange plan.

Er du blant de mange som plages av hjernetåke og fordøyelsesproblemer, som oppblåst mage, magesmerter, diare/forstoppelse og lignende? Kanskje har du også fått påvist irritabel tarmsyndrom? Eller har du SIBO?

Da er det kjempeviktig å ta godt vare på deg selv. Gå litt i dybden på hvorfor du har det slik.

Kanskje er du den som kjenner på utmattelse, og føler at alle krever noe av deg. Det er skikkelig vanskelig å komme seg gjennom dagene fordi kroppen og hodet kjennes ut som de har gått ut i streik.

Igjen, kjempeviktig å lytte til kroppen og ta bedre vare på deg selv. Sette deg og dine behov høyest på prioriteringslista en periode.

Mitt navn er Benedicte Wangensteen, og min drøm er å få hjelpe akkurat deg, som står i denne typen utfordringer, å få en bedre hverdag. Med et helhetlig fokus, og den gode samtalen, er målet at du skal føle deg sett, hørt og godt ivaretatt. Ved å se helheten mellom fysisk helse, psykisk helse og erfaringer, kan vi sammen oppdage de sammenhengene som ikke alltid er så enkle å se.

Mine fokusområder:

 • Mage/tarmproblematikk 
 • Utmattelse/utbrenthet
 • Tankemønstre og begrensninger
 • Livsstilsendring

Tilbyr:

 • Veiledning, testing og behandling ved mage/tarmproblematikk
 • Coaching

Mine utdanninger:

 • Hjelpepleier
 • Bachelor i ernæringsfysiologi
 • Spesialisering i SIBO og andre dysbioser
 • Coach/samtaleterapeut (ferdig i august)

Jeg jobber hovedsakelig med 1-1 konsultasjoner online, men bor du i Bergensområdet, kan vi fikse et fysisk møte om ønskelig.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat.

Send meg en sms eller ring 934 41 807


Utdanninger ved Tunsberg:
Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

Telefon +47 934 41 807
E-post benedicte@positivlivsstil.no
Adresse Håkonshellaveien 139 D, 5174 Mathopen
Fylke Vestland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
ForedragJa
Nettside: https://positivlivsstil.no
Blogg: https://positivlivsstil.no/blogg/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg heter Robert Grane

Mye av grunnen for interessen rundt kosthold oppstod grunnet en del sykdom i familien. Jeg har sett kreft og hjertesykdom på nært hold og vet at dette påvirker mange. Dette har ført til at jeg ønsker å forstå mer av hva som er grunnen til at disse sykdommene er blitt så vanlige og rammer mange av oss. Jeg tror livsstil må ta mye av skylden for dette.

Onlinecoaching er perfekt for den som er selvstendig, lærevillig og trenger støtte uten å måtte møte en fysisk person. Via onlinecoaching har du mye mer tilgang til meg enn ved fysisk møte.

Mine viktigste fokusområder

 • Prioriter proteiner
 • Spise ren og ekte mat
 • Drikk nok vann og vær fysisk aktiv

Jeg tilbyr:

 • Individuell matplan tilpasset dine behov og ønsker
 • Kostholdsveiledning hvor jeg gir deg mine anbefalinger for å løse dine utfordringer
 • Mail og telefonstøtte

Du er velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale om hva jeg kan hjelpe deg med.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 47
E-post robertgrane@hotmail.com
Adresse Bergen
Fylke Vestland
Veiledning via nettJa
Nettside: https://www.robertgrane.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg ønsker å inspirere deg til å spise mat som gir mer energi og gjør kroppen din godt også i en travel hverdag.

Jeg tilbyr online kostholdsveiledning, ulike tester, foredrag og onlinekurset Enkle steg til mer energi! Påmelding og bestilling av time via https://www.ingridforbregd.no/.

Den store interessen for kosthold og helse ble vekket da jeg selv opplevde enorm helsegevinst av et endret kosthold. Nå brenner jeg for å hjelpe andre, og ønsker å vise hvor enkelt det kan være. 

Onlinekurset Enkle steg til mer energi er for deg som ønsker å endre på kostholdet for å få mer energi eller varig vektnedgang. Ved hjelp av ulike motivasjonsteknikker hjelper jeg deg å lykkes med varig kostholdsendring, og du har tilgang til meg via en lukket facebookside gjennom hele kursperioden (12 mnd).

Jeg tilbyr også matintoleransetesting, fettsyrebalansetesting, og en-til-en konsultasjoner.

Er du usikker på hva som passer deg og din situasjon best? Ta kontakt for en 10 minutters prat på telefon for å finne ut om onlinekurs eller en konsultasjon er best for deg.

Jeg har en spesiell interesse for:

 • Mage-/tarmproblematikk (Ubalanser i tarmflora, Candida osv)
 • Matintoleranser
 • Lavt stoffskifte
 • Reaktiv hypoglykemi, insulinresistens og diabetes
 • Hudplager som eksem og psoriasis.
 • Lav energi og fatigue
 • Forebygging av betennelsesrelatert livsstilssykdom
 • Overvekt og undervekt

Ta kontakt på epost eller telefon hvis du har spørsmål, eller bestill time på https://www.ingridforbregd.no/


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Spesialisering i fettsyrer

Telefon +47 416 82 261
E-post ingrid.forbregd@live.no
Adresse Lillehammer
Fylke Innlandet
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.ingridforbregd.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Er du en av dem som har prøvd ut det meste. Som plages med muskel- og leddsmerter, stivhet i kroppen, hjernetåke, fordøyelsesplager eller andre plager som tapper deg for energi?

Kanskje du har SIBO?

Det er mulig å komme tilbake til god helse!

Gjennom ulike tester og grundige samtaler, får du et behandlingsopplegg som er helt skreddersydd for deg. Du får hjelp til å legge om kostholdet, avspenne muskulaturen din med muskeltetapi og korrigere ubalanser i skjelettet via Kraniosacralbehandlinger. Sammen setter vi opp en plan, som kan hjelpe deg tilbake til en bedre helse. 

Kraniosacralterapi er en varsom behandlingsform for å få rettet opp i skjevheter, vridninger og blokkeringer som belaster sentralnervesystemet, dvs. hjernen, ryggmargen og ryggmargsnervene.

I muskelterapi kombineres flere teknikker som organmassasje, triggerpunktbehandling, fascia-release og helsemassasje.  

Min forandring i tarmhelsen var begynnelsen til bedre helse. Etter flere år med sykdom og utmattelse har jeg selv erfart hvor viktig kosten er for kroppen vår. Hvordan den påvirker fordøyelsesplager og plager som følge av kronisk inflammasjon i tarmen. Jeg driver Klinikk Fønixia som ligger i Haugesund.

Utdanninger:

 • Sykelpeier (Høgskolen Strod - Haugesund)
 • NLP Coacing (Master)
 • MNNH Muskelterapeut  (Sirius Naturterapeutisk skole)
 • MNNH Kranio Sacral Terapeut (Sirius Naturterapeutisk skole)

Har du spørsmål eller vil vite mer, ring meg gjerne eller send en e-post til meg. Jeg jobber både i Stavanger, Haugesund og på Stord, i tillegg til på nett. 


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Etterutdanning i matintoleranse
Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

Telefon +47 926 66 813
E-post monica.dahl.espevik@haugnett.no
Adresse Styrrmannsvegen 19, 5535 Haugesund
Fylke Rogaland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Medlem organisasjonNaturterapeut MNNH
Nettside: http://www.klinikkfonixia.com/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg har selv erfart hvor viktig det er med riktig ernæring. Jeg har min egen helsehistorie med blant annet matallergier og intoleranser, utmattelse, og en autoimmun stoffskiftesykdom.

Høsten 2016 sa jeg opp min faste jobb fordi den stressende hverdagen gjorde meg syk. Stress er nemlig en viktig faktor i forhold til sykdom/dårlig helse for mange mennesker. Jeg har derfor fokus på både livsstil og kosthold.

Faste kostholdsplaner eller kaloritelling kan være fornuftig en liten periode, men viktigere er det at du får i deg den maten som er bra for akkurat deg. Mat som du liker. Ren og naturlig mat. Mat som stabiliserer blodsukkeret og gir deg energi. 

En livsstilsendring kan være krevende. Målet er derfor at det skal gjøres så enkelt som mulig. Hos meg får du ingen kompliserte oppskrifter med mange ingredienser. 

Vi er alle satt sammen forskjellig. Jeg er derfor opptatt av å finne løsninger som fungerer for nettopp deg. Varig endring kan ta tid, og sammen legger vi en plan for at du skal komme i mål.

Jeg tilbyr veiledning via telefon, Skype/Zoom eller på kontoret i Skien (Klosterøya).

Ta kontakt med meg for en uforpliktende samtale.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Spesialisering i SIBO
Etterutdanning i matintoleranse
Naturmedisinsk grunnutdanning
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 988 35 946
E-post vibeke@friskeredeg.no
Adresse Skien
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Hvordan er hverdagen din? Harmonisk og tilfredsstillende? Kjenner du deg energisk og samtidig avbalansert? Da er du heldig!

I jobben min møter jeg mange som har lite energi. Og like mange som plages av stress eller stressrelaterte symptomer som svimmelhet, kvalme, angst, nedstemthet, tafatthet, urolig søvn, migrene, betennelser i kroppen, overvekt, utmattelse osv.

Er det slik at du at er tilskuer i eget liv kan jeg være en igangsetter for at du igjen skal kunne leve livet ditt aktivt. Dersom du velger å ta turen/ringe til meg vil jeg gjøre mitt ytterste for å møte deg på en åpen og ærlig måte.

Fokuset i behandlingen er at du selv sitter med svaret. Ved at jeg lytter, stiller spørsmål og dermed jobber med kroppen får du opplevelsen av å finne dine ressurser på egen hånd. Da vil forandring skje.

Ved å se på deg og situasjonen din med helhetlige øyne mener jeg at vi har stor sjanse for å oppnå en positiv endring.

I behandling kombinerer vi i hovedsak soneterapi og coaching. Ernæringsrådgivning tilbyr jeg også. Når vi samarbeider med disse verktøyene er vi godt rustet for å kunne gjenopprette både den fysiske, psykiske og emosjonelle balansen.

Balanse A.S jobber ut fra tre grunnleggende verdier: selvfølelse – ansvar  – likeverd.

Selvfølelse: Når selvfølelsen er godt forankret kan du komme dit du vil.

Ansvar: På samme måte som jeg tar ansvar å utvikle meg selv, synes jeg det er inspirerende og givende å se en positiv utvikling hos deg som tar ansvar for eget liv.

Likeverd: Vi er alle sammen unik og alle kan vi bidra med noe. Det er uavhengig av karriere, sosial status og prestasjoner.

Visjonen min lyder slik: «Senk tempoet og skap trygghet».

 

Du er velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat på tefefon: 975 88 519.

 

Litt om meg:

34 år, gift, mamma til to, bor i Øksendal på Nordmøre. Eier og driver firmaet Balanse A.S, som har lokaler på Sunndalsøra. Der har jeg mulighet til å imot mennesker fysisk. Ellers fungerer det utmerket å treffes via Skype eller Facetime.

Jeg tilbyr:

 • Soneterapi
 • NLP
 • Yoga og meditasjon
 • Ernæringsterapi

Andre utdanninger:

 • Soneterapeut – Axelsons BWS
 • Kopping – Axelsons BWS
 • Øreakupunktur – Axelsons BWS
 • Kokk – Rauma VGS og Statholdergaarden
 • Yogainstruktør med spesialisering innen Yinyoga – Axelsons BWS
 • NLP Coach - Metaresource

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 975 88 519
E-post post@balanseliv.no
Adresse Hovsveiein 2, 6600 Sunndalsøra
Fylke Møre og Romsdal
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonSoneterapeut MNNH
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg brenner for å veilede mennesker til bedre helse ved hjelp av endringer i kosthold og livsstil!

Sliter du med lite energi, over/undervekt, dårlig fordøyelse, vonde muskler og ledd eller andre helseplager ønsker jeg å støtte deg på veien til bedre helse. I forkant av første kostholdsveiledning fyller du ut et spørreskjema om dine kostholdsvaner, helse og livsstil. Sammen snakker vi om dine helseutfordringer, vi finner ut hva du kan endre på, og vi setter opp personlige mål. 

Kostholdsendring kan være en krevende prosess. Jeg møter deg der hvor du er akkurat nå, lytter - og veileder deg med små skritt i en retning som vil gi deg bedre helse. Du får med deg enkle tips og oppskrifter til hvordan du kan få et bedre kosthold, og i etterkant sender jeg deg en oppsummering av konsultasjonen på mail. 

Jeg er ikke opptatt av at du skal telle eller veie i deg maten eller følge strikte kostholdsplaner -selv om det over en kortere periode kan være hensiktsmessig. Derimot ønsker jeg at du skal gjøre deg egne erfaringer og lære hvilken mat som gjør deg og din kropp godt. 

Grunnprinsippene i det kostholdet jeg veileder deg til å spise vil bidra til stabilt blodsukker, optimaliserer fordøyelsen, sikrer gode fettsyrer og  gir god næring. Rådene vil bli tilpasset deg og din situasjon da vi alle er ulike.

Jeg tilbyr:

 • Kostholdsveiledning
 • Oppskriftshefter
 • Testing av Omega 6/3 balanse
 • Teoretiske og praktiske kurs
 • Inspirasjonsforedrag 
 • Veiledning i livsstilsendring, stressreduksjon og energiøkonomisering

Min øvrige utdanning/kurs:

 • 7 trinn til god helse
 • Terapeutisk detox og hudhelse 
 • Fettkvalitet 
 • Matkurs med fokus på intoleranser og allergier
 • BraMat kurslederkurs
 • Stressmestringskurs “Arbeid og avspenning”
 • Motiverende Intervju
 • Pedagogikk (årsstudium)

Litt om meg: Jeg er 30 år, oppvokst i Gudbrandsdalen, jobber som ergoterapeut, og er i tillegg utdannet kostholdsveileder og ernæringsterapeut. Jeg synes dette med hvordan kosthold og livsstil påvirker helsa vår er superspennende! Selv er jeg utrolig takknemlig for alt jeg har lært om kosthold da det har gitt meg mindre søtsug og magevondt, en bedre metthetsfølelse, sterkere negler, bedre hud og hår -i tillegg til økt kreativitet og matglede på kjøkkenet. 

Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende samtale. Det ville være en glede å få ta del i din reise mot bedre helse. Jeg ser frem til å høre fra deg!


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 410 82 583
E-post marieflybrand@hotmail.com
Fylke Innlandet
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Mat skal være enkelt og dette er det eg brenn for.

Eg har fått kjenna på kva eit bra kosthald virkelig kan gjera for helsa. Eg har alltid hatt ein kranglete mage og trudde da skulle vera sånn. Etter mykje sjukdom som bl.a kronisk bihulebetennelse og infeksjoner begynte eg å fokusera på fordøyelse, næringsrik mat og eit blodsukker vennleg kosthald. Eg fekk ein glad mage, og ei tarmhelsa som fungerer. Eg fekk energi i kvardagen min, ein psyke som virka og eit naturleg forhold til kropp og mat.

Eg er ikkje fanatisk og tenker at me må «leva» Eg rope bl.a hurra for dessert og syns me skal kosa oss. Alt handler om balanse. Det gjeld å finna sin eigen veg og det som fungerer for kvar enkelt, fyrst då får du ein kropp i balanse.

Eg driv firmaet suntgrep og jobber som Ernæringsterapeut og triggerpunktbehandler/NevroFlex terapeut på Helseloftet. I tillegg har eg ulike kurs innen fermentering, sjokoladekurs, kurs for barn og unge bl.a.

Som ernæringsterapeut jobbar eg ut ifrå analyser og tester og gjev råd om korleis ein bør endra kosthaldet, og kva kosttilskudd som vil vera fornuftig i kvar enkelt situasjon. Eg tek og utgangspunkt i at sjukdom ofta er ein ubalanse i kroppen på grunn av feil kosthald, lite næringsrik mat og ein livsstil som er veldig belastende i form av stress/påkjenningar. 

Eg brenn for naturleg mat som gjev deg styrke!

 

Anre utdannelser:

 • EU Biotek / Matintoleranser
 • NeuroMuscleWaveterapeut

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 917 40 487
E-post post@suntgrep.no
Adresse Grova 35
Fylke Vestland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Å forandre matvaner trenger ikke være vanskelig! Ofte kan små forandringer gi store helseforbedringer, og jeg hjelper deg gjerne på veien til en friskere hverdag. Problemer med fordøyelse, vekt, energi, hormonubalanser, leddproblemer og hjerte-kar-problematikk er noe av det jeg jobber med. Ved behov tar jeg matintoleransetest og hårmineralanalyse.

Jeg legger vekt på ren og næringstett mat, en velfungerende fordøyelse, et stabilt blodsukker og har fokus på hva du kan spise, og ikke på hva du ikke kan spise. Da blir det lettere å holde seg til planen, og klare å lage vaner som holder over tid.

Behandlinger:

 • Kostholdsveiledning
 • Urtemedisin
 • Hårmineralanalyse
 • Matintoleransetesting
 • Øreakupunktur

I en konsultasjon legger jeg vekt på å formidle hvordan maten påvirker oss. Når du kjenner sammenhengen mellom mat og helse, har du makt til å forandre din egen helsesituasjon. Det er lettere å ta riktige valg når du skjønner hva forskjellige matvarer gjør med kroppen. 

Jeg tar i mot klienter i klinikk og via tlf/skype, og holder også kurs og foredrag. 

Jeg brenner for å formidle kunnskap om sammenhenger mellom maten vi spiser og helsen vår. Jeg vil videreformidle mat som gir styrke og overskudd i hverdagen, som er fargerik og smaker godt, og som er full av gode næringsstoffer og byggeklosser som kroppene våre har bruk for.

Er du klar for en friskere hverdag?


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Etterutdanning i matintoleranse

Telefon +47 472 37 380
E-post sigruneide@gmail.com
Adresse Parkveien 26, 2500 Tynset
Fylke Innlandet
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturterapeut MNNH
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Nupen KostogHelse i Ørsta er lidenskapleg interessert i deg som enkeltmenneske! Med utgongspunktet at vi er alle individ og med eit eige indre jordsmonn, vil eg gjerne kunne motivere deg til å gjere meir av dei styrkande valga i kvardagen din. Tema som blodsukkerstabiliserande kosthold, ernæring, tarmhelse, væskebalanse, måltidsrytme, matplanlegging, oversikt, søvn, stress, fysisk aktivitet og pust er jamnlege punkt på din og min agenda. Med eit blodsukkerstabiliserande kosthold kan mange livsstilssjukdomar bli reversert. Overvekt og dermed vekttredusering er eit tema eg jobbar ein del inn mot. 

 

Eg kan tilby:

 • Konsultasjon 1:1 
 • Konsultasjonspakkar
 • Zoom-konsultasjon
 • Livsstilskurs i gruppe
 • Utforming av målark
 • Tanita kroppsanalyser
 • Blodsukkermåling
 • Måling av livvidde
 • EU BioTek Matintoleransetest
 • Sertifisert behandler av Eurodiet
 • Sertifisert leder av Brusetmodellen (livsstilskurs utforma av lege Stig Bruset)
 • Å kommunisere med deg på sosiale flater (Snapchat/ Facebook/ Messenger) i mellom konsultasjonar
 • Tilgong til lukka gruppe på Facebook

 

Mitt mål er å gi deg som kunde: 

 • Fagleg tryggheit og kunnskap
 • Støtte og oppmuntring langs vegen til målet ditt
 • Vere eit styrkande supplement i din kvardag
 • Vere tilgjengeleg også mellom dine konsultasjonar
 • Godt humør, smil, energi og positivt tankesett

 

Du er også velkommen til å følgje og lytte til podcasten min; Helsesnack. 

 

Med tid og tolmod kan små justeringar bety mykje!

- - Varmt velkommen til Ingeborg v/ Nupen KostogHelse - -


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Etterutdanning i matintoleranse
Ernæringsterapeut TMS
Spesialisering i fettsyrer

Telefon +47 992 55 003
E-post nupenkh@gmail.com
Adresse Vikegata 31, 6150 Ørsta
Fylke Møre og Romsdal
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.nupenhelse.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

God Helse Helt Natulig er en bedrift som tilbyr kurs, seminar, foredrag, "frisk-camper" og konsultasjoner. Jeg brenner for at du og alle andre fine mennesker skal lære hvor viktig det er å forebygge egen helse istedet for å etter hvert reparere når vi har fått en sykdom. 

Mange har allerede mange plager, men det er aldri for seint å gjøre noe med dette slik at plagene blir mindre/bedre eller helt borte!

Jeg tilbyr konsultasjoner hvor vi kartlegger din helse og finner ut hvorfor du har dine plager, slik at vi sammen kan legge en plan for hva du kan forandre i livet ditt for å få ei optimal helse.

Jeg tar også tester som kan hjelpe til med å kartlegge din livs-situasjon. Det er smart å forebygge helsen, så ikke vent til du har blitt skikkelig syk, da tar det mye lenger tid å reversere problemene.

Jeg tilbyr både fysiske kurs og online kurs. Du finner oversikt over dette under kurs på websida mi. Har du ønsker om spesielle kurs og sted må du veldig gjerne ta kontakt så syr jeg sammen spesielle kurs.

Er du bedriftsleder og ønsker at dine ansatte skal lære mer om å forebygge egen helse og unngå mye sykmeldinger, kan jeg holde foredrag om nettopp dette!

"Frisk-camp" er kanskje noe du ikke har hørt om tidligere og det er også et helt nytt tilbud hos God Helse Helt Naturlig. En gruppe mennesker, enten kjenner de hverandre, eller tilfeldig påmeldte drar på tur i naturskjønne omgivelser! All mat som spises er ekte og naturlig mat, og inkludert i prisen. "Frisk-campen" kan vare fra 2 overnattinger til ei hel uke. Vi sover ute i lavvo eller under åpen himmel, mobil og ipad må legges igjen i bilen eller hjemme.

På de fleste campene sanker vi noe av maten selv og du får informasjon under hele campen om hvorfor slik mat er bra for oss. Hva kan vi gjøre selv for å øke energien og immunforsvaret og hva kan vi gjøre for å hjelpe kroppens prosesser istedet for å bryte ned ogranene.

Sjekk hjemmesida, instagram og facebook - sidene mine og ta gjerne kontakt uansett hva det skulle være.

Alt godt ønskes fra
Inger Marie <3


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS
Naturmedisinsk grunnutdanning
Etterutdanning i Hårmineralanalyse

Telefon +47 976 83 510
E-post post@urkvinnen.no
Adresse Skålesveien 113
Fylke Trøndelag
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.godhelse-heltnaturlig.no/
Blogg: http://www.godhelse-heltnaturlig.no/blogg-2/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jobber med kostveiledning innen gluten- og melkefri kost for barn og familier. Formidler Eduterapibehandling i Norge som er en kvantemedisinsk system laget for barn med adferds- eller lærevansker. Se eduterapi.no.

Holder kurs i kostomlegging der vi tar for oss grunnleggende ernæringslære for så å gå over til å lage maten. Deltakerne får med seg handleliste, oppskriftshefte, symptomliste på gluten og melkeintoleranse m.m. Paleo, steinalderkost og lavkarbo er begreper som dekker godt, for innholdet i kurset. Vi lærer å lage naturlig og ren mat uten tilsetningsstoffer, hvitt sukker, gluten og melk (casein). Holder foredrag/minikurs over en kveld for foreninger og grupper. 

Jobber som behandler med e-lybra og kan hjelpe til ved en rekke tilstander som matintoleranser, smertelindring, mentalt stress, avgiftning, styrking av immunforsvar m.m. Liker å jobbe forebyggende ved å gi gode og enkle råd som over tid gir stor helsegevinst. Det er hvordan du lever hver dag som gir deg god helse! Jeg holder til i Skien deler av året og på Storestølen Fjellstue resten av tiden der jeg holder kurs og tar i mot pasienter for helseopphold. 

Er i ferd med å etablere et helhetlig helsesenter på Storestølen der du får ren mat uten gluten, melk og hvitt sukker. Se storestolen.no for oversikt over kurs og helseopphold. 

På Storestølen har vi fokus på hele mennesket. Det nytter ikke å gi et godt gjennomarbeidet treningsopplegg dersom maten er feil. Du får en konsultasjon med en av våre terapeuter når du kommer opp, der vi går igjennom din helsetilstand og setter opp et program til deg. Hensikten med oppholdet er å gi deg en ny start, ny innsikt og en veg videre. Du skal etter et opphold på Storestølen komme hjem med de verktøyene du trenger for å mestre hverdagen på en bedre måte, enten det er å spise riktig, trene bedre eller å være mer tilstede i livet ditt. 

Ønske du å holde kurs på Storestølen? Ta kontakt på 911 48 600


Utdanninger ved Tunsberg:
Grunnmedisin
Naturmedisinsk grunnutdanning

Telefon +47 474 55 660
E-post annegolavson@yahoo.com
Adresse Borgemarka 39, 3711 Skien
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Blogg: http://storestolen.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Elisabeth Henriksson – 2 klinkker å velge mellom 

- Ernæringsterapeut Elizaklinikken (sentralt Oslo)

- Ernæringsterapeut Nimoklinikken (Drammen)


Min helsereise begynte i 2002 der jeg drev med toppidrettsnivå innen spyd og kulestøt. Det var/er et stort fokus på mat og ernæring i Sverige med en slik krevende idrett med fire timer trening  fem ganger i uken og konkurranser tokk mye tid og energi. I år 2006 møtte jeg veggen og blev syk; der jeg blev trett og orkeløs uten noen særlig motivasjon. Der vokste mitt interesse for å reaparere kroppen fra en meget belastende treningsopplegg. I 2009 døde også min mor av hjernekreft etter 14 års kamp. Dette har ført meg ytterliggere inn i annen verden der jeg alltid ønsker å jobbe med de underliggende årsakene  til man blir syk eller får en plage.

Utdanning: I år 2012 valgte jeg å gjøre dette interesset til verklighet gjennom Naturmedisinsk Ernæringsterapi på Tunberg Medisinske Skole.  Høsten 2017 var jeg ferdig og hadde bestått ernæringsterapien samt en utlandsk master i gentesting fra capetown. (En av de få i hele norden med den kompetansen) 


Begynte min business (elizaklinikken.com) inne i Oslo på Majorstuen høsten 2014 og har hatt klienter der siden dess. Der tilbyr jeg tilbyr et skreddersydd helhetsopplegg basert på gentester, intoleransetester, hormontester, mitokondriefunksjonstester, avføringstester, SIBO-tester og blodprøver.  Med hjelp av en bra kartlegging, setter jeg sammen et opplegg med hensyn samtale med pasienten.

Femti prosent av reisen med å bli frisk er kartlegging

Høsten 2018 belv jeg også headhuntet av Funksjonelllegen Nina Willumsen på den nyåpnede Nimo klinikken i Drammen. Der jobber jeg stolt som funksjonellmedisinsk ernæringsterapeut og holder månedlig kurs om tarmen, om underlivet, vektreguleringskurser (KETO), SIBO/IBS problematikk etc.

Jeg jobber med:

 • Alle former for fordøyelsesproblemer, som dårlig fordøyelse, forstoppelse, diaré, luftsmerter, irritabel tarm (IBS) og SIBO
 • Diabetes 2, og insulinresistens.
 • Matvareallergi/intoleranse.
 • Candida, eller soppinfeksjoner.
 • Hudplager som eksem og psoriasis.
 • Tilbakefall av inflammasjon i øre, hals, bihuler og luftveier.
 • Lav energi, kronisk tretthet
 • Migrene og hodepine, muskelspenninger i kroppen
 • Hjerte kar problemer og forebygging med kost.
 • Forhøyet kolesterol, høyt blodtrykk osv.
 • Overvekt og undervektproblematikk
 • Spiseforstyrrelser
 • Hormonelle ubalanser hos begge kjønn
 • Hyperaktivitet (ADHD)
 • Revmatiske plager, leddgikt.
 • Oppbygging under eller etter kreftbehandling eller andre behandlinger som har virket sterkt inn på kroppen.
 • Generell kostveiledning

Du er velkommen til å ta kontakt via mail for bestilling av time eller hvis du har spørsmål.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Naturmedisinsk grunnutdanning
Ernæringsterapeut TMS
Grunnmedisin
Etterutdanning i Hårmineralanalyse (student)

Telefon +47 451 06 044
E-post elimh42@gmail.com
Adresse Ole vigs gate 16, 0366 Oslo
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: http://www.elizaklinikken.com
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg har alltid vært opptatt av kosthold og helse. Men har ikke alltid hatt kunnskap nok til å se helheten. Jeg følte en periode at min egen helse ikke var optimal, og i min søken fant jeg Tunsberg Medisinske Skole. Midt i kostholdsveilederstudiet fikk jeg påvist diabetes type 1. Jeg erfarte raskt hvordan riktig kosthold påvirket egen helse, noe som førte meg videre til ernæringsterapistudiet. Jeg ville lære mer, og jeg ønsket å hjelpe andre.

Praksis:
I november 2016 flyttet jeg inn i nytt kontor på på Lysaker i Oslo. Her jobber jeg som ernæringsterapeut sammen med to private leger og andre terapeuter i et tverrfaglig miljø.

I tillegg holder jeg kurs og foredrag og lager kostholdsplaner som selges online via kostholdsplaner.no.

Vi har alle ulike behov, derfor er individuelle samtaler viktig for at du skal kunne starte endringene mot en friskere hverdag. Jeg setter alltid av god tid på første konsultasjon.

Hos meg kan du få med deg rekvisisjon (via en lege) til blodprøver. Å ta en ernæringsstatus for å se om man mangler ulike vitaminer og mineraler kan være en god start på behandlingen og en motivator for å gjøre endringer. Prøvene dekkes av Helfo. I tillegg tilbyr jeg prøver via Lab1, disse dekkes av pasient.

Etter timen sender jeg alltid en oppsummering på mail av det vi har gjennomgått. Å endre livsstil kan for noen være utfordrende og vanskelig. Derfor er oppfølging underveis viktig.

Jeg holder fokus på ren, naturlig mat. Et kosthold man kan leve godt med i en hektisk hverdag og som er tilpasset deg og dine behov.

Jeg har jobbet mye med stoffskifteproblemer og diabetes, og har derfor god kompetanse på disse områdene.

Bor du langt fra Oslo er det også mulig med telefonkonsultasjoner.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 913 26 349
E-post nina@livsstilsmedisin.com
Adresse Strandveien 8b, 1366 Lysaker
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Etter gjennomført kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole og coaching-utdannelse, etablerte jeg firmaet Balanse i hverdagen som tilbyr følgende:

 • Kostholds-coaching (privat og bedrift)
 • Helhetlig helse Nettkurs (http://www.nooa.no/course/helhetlig-helse/)
 • Vandringsturer kombinert med sunn mat til Mallorca, Kreta og Italia i samarbeid med Jomfrureiser
 • Yogaturer kombinert med sunn mat i marka i samarbeid med DNT
 • Matkurs og Mindfulnesskurs i Vestmarka i samarbeid med DNT
 • Helsebloggen med oppskrifter og tips om aktivitet/hvile http://balanseihverdagen.no/helseblog/


Ønsker du mattips/ernæringsråd eller bli med på felles aktivitetstur? Meld deg på kurs eller bli med på tur!

Som teraput så er jeg veldig opptatt av å skape balanse i kropp og sinn. Det hjelper ikke å bare spise sunt, om en samtidig er inaktiv eller stresser mye. Alt henger sammen og for å skape balanse og god helse er det viktig å se på helheten.

KOSTHOLD - AKTIVITET - HVILE

www.balanseihverdagen.no
Helseblog - Aktivitetsturer - Kostholdscoaching- Helhetlig helsekurs


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 957 94 385
E-post post@balanseihverdagen.no
Adresse Jongsåsveien 50 c
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://balanseihverdagen.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Mat er Medisin tilbyr vitenskapelig kostholdsveiledning tilpasset deg.

Anne-Grete er biolog med fordypning i nevrofysiologi fra Universitetet i Oslo ved det medisinske fakultetet. Hun har jobbet som forsker og klinisk utreder i staten i 11 år med hovedfokus på livsstilsrelaterte sykdommer.

Statens anbefalinger er ikke oppdaterte og var utgangspunkt for oppstart av egen ernæringspraksis i 2013. Mat er Medisin.no er basert på Funksjonell Medisinsk ernæring.

Praksisen er ved Vannsjøklinikken på Lilleeng Helsepark i Moss i et tverrfaglig samarbeid med lege, kiropraktor, fysioterapeuter, akupunktør, fotsoneterapeut, gestaltterapeut og massør med lymfemassasje.

Du får grundig veiledning ved helseplager som irritabel tarm, SIBO, stoffskiftesykdom, hormonell ubalanse, migrene, muskel-og skjelettplager og revmatisme, plager som kan påvirkes av kosthold og livsstil. Du må vite hva som er de rette grepene, og hva du bør gjøre lite av.

Kostholdsveiledning må være motiverende. Dette er selve grunnprinisppet i praksisen ved Mat er Medisin.no. Etter konsultasjonen får du tilsendt oppskrifter, handleliste og skriftlig anbefaling. Det kan gjøre det enklere å komme i gang med en endringsprosess. Underveis blir du fulgt opp med nødvendige endringer, og relevante blodprøver hos legen.

Utdanning:

 • MSc nevrofysiolog, Universitetet i Oslo
 • Kost og ernæring, Tunsberg Medisinske skole
 • Ernæringsterapi, Tunsberg Medisinske skole
 • MediYoga Instruktør (medisinsk yoga), MediYoga Norge

Utdanninger ved Tunsberg:
Ernæringsterapeut TMS
Spesialisering i SIBO

Telefon +47 474 00 028
E-post anne-grete@matermedisin.no
Adresse Lilleeng 8
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: http://matermedisin.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Hei! 

Takk for at du titter innom min profil her på TMS, hvor jeg endte jeg opp etter at barna mine ble veldig syke, og jeg oppdaget magien i maten!

Hvordan er det med deg? Trenger du hjelp til å finne ut hva slags mat som er riktig for akkurat deg?

Sliter du med en mage som ikke alltid spiller på lag? Føler du deg overveldet over hvordan du skal klare å ta tak i problemet? La meg hjelpe deg å finne ut årsaken til problemene dine.

Kanskje har du tatt noen blodprøver hos legen? Fått svar at "alt er fint", selv om du har verdier både i øvre og nedre grenseområde. Sammen kan vi gå gjennom svarene dine. Ofte vil de gi en god indikasjon på hvor vi bør begynne å lete! Vil du ta noen ytterligere tester, så kan jeg rekvirere dette for deg. 

Har du hørt om sammenhengen mellom lekk tarm og sykdommer? Alt fra autoimmune sykdommer, nevrologiske sykdommer, betennelsestilstander i kroppen og sykdommer i fordøyelsessystemet. Sykdommer oftest fulgt av utmattelse? "Livet" i tarmen er ansvarlig for 70-80 % av immunforsvaret vårt. Derfor det er viktig at vi går gjennom symptomene du får fra tarmen.

Er du ikke syk? Mange unge idrettsutøvere kommer til meg for å få råd om prestasjonsfremmende kost. Selv små endringer kan utgjøre store forandringer i energinivå og resultater. Spiser du optimalt?

Ønsker du å forandre matvaner, men føler at det er for mye stress?

Da kan jeg fortalle at du ikke er alene. Da jeg skjønte at eneste utvei for barna våre var at vi gjorde noen drastiske endringer, fikk jeg først en liten sorgreaksjon. Men så klarte jeg å snu det til noe positivt. Nå kan jeg jo ikke tenke meg å gå tilbake til dårlige karbohydrater og usunne alternativer igjen.

Det gjelder å ta en dag av gangen. Da går det som regel fint. Gjør du for mange og for store forandringer på en gang, er det mye større sjanse for at du gir opp, og ender opp med å føle deg mislykket i stedet for å føle mestringsfølese for de små og gode tingene du faktisk får til, litt av gangen. 

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Jeg ser deg gjerne på Skype eller Zoom. 

Her kan du lese mer om meg og hva jeg har av erfaring og utdannelse fra andre skoler enn TMS.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Naturmedisinsk grunnutdanning
Grunnmedisin
Etterutdanning i matintoleranse
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 453 82 873
E-post bio@bioboost.no
Adresse Nadderudveien 6A, Bekkestua
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: http://www.bioboost.no/
Blogg: http://www.bioboost.no/blog
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg heter Sissel og mitt hovedfokus er på fordøyelsesplager, tretthet, stress og overvekt. Min kostholdsfilosofi består av å møte utfordringene man har med en helhetlig tilnærming. Dette kan bety både mindre og større endringer i livsstilen, det må skje steg for steg slik at det ikke blir overveldende, og endringene du gjør skal være til det bedre for deg.

Underveis i endringsprosessen vil det være nyttig med oppfølging for veiledning og motivasjon, slik at  du står sterkere rustet til å gjennomføre og fortsette på egenhånd etter endt program.

Jeg jobber til daglig på tverrfaglig klinikk; Kostbalanse og Terapitjenester i Fredrikstad. Her tilbyr jeg både enkelttimer og pakkeløsninger, samt testing av matintoleranser. Jeg tar også konsultasjon og veiledning online. Se gjerne på min nettside for priser og mer informasjon. Du er selvsagt også velkommen til å ta kontakt med meg på telefon eller mail om du har spørsmål.

Min bakgrunn:

Jeg har utdannelse i ernæring og helse fra Høyskolen Kristiania, Optimal Trening og Ernæring, Naturmedisinsk grunnutdanning og etterutdanninger i matintoleranser og terapeutisk detox ved Tunsberg Medisinske Skole. Er også utdannet i Idrettspsykologi og Kognitiv psykologi ved Bjørknes Høyskole.

I tillegg til mange års boklærdom i ernæringsfaget og en genuin interesse for kosthold og helse, har jeg også egenerfaring med kosthold som ikke har vært bra for meg. I en vanskelig livsfase erfarte jeg hva et dårlig kosthold og feil livsstil med fysisk og psykisk stress gjorde mot immunforsvaret og livskvaliteten.

Etter å ha tatt en del grep om egen livssituasjon har jeg nå tilsvarende god erfaring med hva en god balanse mellom et godt kosthold, fysisk aktivitet, søvn og stressmestring gjør for fysikken og helsen.

For en tid tilbake fikk jeg påvist flere matintoleranser og har tatt nødvendige hensyn og tilpasninger til dette i kostholdet. Det har ført til at jeg fungerer mye bedre både fysisk og mentalt, jeg har fått mer energi, og mage og tarmproblematikk og tretthet etter måltider er borte. Som en positiv tilleggseffekt forsvant også de gjenstridige kiloene. 


Utdanninger ved Tunsberg:
Optimal trening og ernæring del 1
Veileder i optimal trening og ernæring
Etterutdanning i matintoleranse
Etterutdanning i terapeutisk detox
Naturmedisinsk grunnutdanning

Telefon +47 982 20 358
E-post sissel@kostbalanse.no
Adresse Borgarveien 15, 1633 Gamle Fredrikstad
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Personlig vekst og helse er essensielt for å oppnå en god livskvalitet, og levere gode resultater på jobben.

Ønsker du bedre trivsel på jobben, nå nye mål eller kanskje du ønsker en endring i din livssituasjon?

Jeg er kostholdsveileder, livsstilscoach og samarbeider med både enkelt personer, foretak og idretts stjerner og sammen skaper vi nye og bedre resultater.

Ta kontakt for bestilling eller for mer informasjon hva jeg kan bistå deg med.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 417 76 777
E-post janerik1970@me.com
Adresse Gardvegen 28 B
Fylke Innlandet
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://coachjanerik.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg heter Kim Sypriansen og driver onlinefirmaet syperFitness

Etter selv å ha spist meg frisk fra et langt liv med matintoleranser og store mageproblemer så ser jeg at jeg er i en spesielt god posisjon til å hjelpe andre med det samme. Jeg har spist keto-ish i over 12 år og carnivore siden januar 2019, så jeg lever som jeg lærer :)

Min tankegang er at mat er medisin og for å finne og opprettholde en kropp som fungerer optimalt så er man nødt til å ha et fornuftig forhold til hva man bruker som byggesteiner. 

Jeg veileder i stor grad i vanebygging og livsstilsforandring med fokus på søvn, stress og å finne og eliminere matvarer du reagerer på. Mageplager var en gang en stor del av mitt liv og jeg er veldig opptatt av å hjelpe deg å bli kvitt dine.

Nettsiden min har mange uttalelser fra tidligere kunder som forteller om sine suksesser.

Jeg anbefaler en gratis telefonsamtale for å se om vi matcher i tankegang og om min veiledning kan være noe for deg. 

Ved oppstart vil jeg trenge mest mulig relevant informasjon om deg og derfor krever jeg en del utfylling av skjemaer som vil gi meg et godt utgangspunkt for videre anbefalinger. Siden jeg også lager treningsprogrammer så er jeg nødt til å vite litt om ditt utgangspunkt og hva du vil være i stand til uten meg som personlig trener fysisk til stede.

Onlinecoaching er perfekt for den som er selvstendig, lærevillig og trenger støtte uten å måtte møte en fysisk person. Via onlinecoaching har du mye mer tilgang til meg enn ved fysisk møte.

Jeg tilbyr:

 • kostholdsveiledning med spesialfelt lavkarbo, keto, carnivore og matintoleranser
 • treningsprogrammer for trening både med og uten utstyr. (jeg er sertifisert både som PT og onlinetrener)
 • mail og telefonstøtte
 • egen proff app som fungerer som en base for all støtte jeg gir

Du er velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale om hva jeg kan hjelpe deg med.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Optimal trening og ernæring del 1

Telefon +47 970 66 035
E-post kim@syperfitness.com
Fylke Oslo
Veiledning via nettJa
ForedragJa
Nettside: https://www.syperfitness.com
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Riktig kosthold for en bedre helse

Som kostholdsveileder ønsker jeg å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. 

Mye av dagens kosthold består av bearbeidet mat som inneholder mye tilsetningsstoffer og sukker. Dette gir oss ubalanser i kroppen og er en viktig årsak til blant annet livsstilplager, inflammasjon og overvekt. Et kosthold basert på ren næringsrik mat gir oss en bedre helse, et sterkere immunforsvar og kan forebygge livsstilplager og sykdommer.

Mine fokusområder er næringsrik mat, stabilt blodsukker, bedre fordøyelse, redusere stress og mer fysisk aktivitet.

Barns kosthold er også i mitt fokus. Kostholdsvaner etableres tidlig i barndommen, og derfor er det viktig at barn utvikler et sunt og balansert kosthold som bidrar til god helse.

Jeg tilbyr kostholdsveiledning for deg som ønsker:

 • å gjøre endringer i kostholdet
 • et stabilt blodsukker 
 • et sterkere immunforsvar
 • en sunn og stabil vekt
 • en lettere fordøyelse
 • bedre søvn og mer energi i hverdagen
 • kunnskap om sunn og næringsrik mat

Jeg har selv erfart hvilken innvirkning riktig kosthold har på kroppen, og jeg følger Hippokrates' eldgamle ordtak: " la mat være din medisin og din medisin være din mat"

Kostholdsveiledning

Jeg tilbyr kostholdsveiledning online via zoom eller telefon.

Når du bestiller time til konsultasjon, sender jeg deg et kartleggingsskjema som du skal fylle ut. Skjemaet sender du meg i retur før første konsultasjonstime.

Første konsultasjon vil være basert på informasjon fra skjemaet. Vi vil også ha fokus på: 

 • kosthold - næringsrik og blodsukkervennlig mat
 • fordøyelse
 • livsstil - fysisk aktivitet og søvn 

Etter konsultasjonen sender jeg deg på epost, en oppsummering av samtalen, oppskrifter, informasjon og tips om matvarer og kosthold, kosttilskudd og evt kostplan. 

Jeg anbefaler oppfølgingstimer, både for å holde motivasjonen ved kostomlegging oppe, og for hjelp og spørsmål underveis.

Ta kontakt med meg for en uforpliktende samtale.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Etterutdanning i matintoleranse

Telefon +47 915 49 774
E-post post@kosthold-helse.no
Adresse Nerheimsvegen 18
Fylke Rogaland
Veiledning via nettJa
Nettside: https://www.kosthold-helse.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Optimalt kosthold, stabilt blodsukker, god tarmhelse og stressmestring.

Jeg tilbyr en helhetstenkende veiledning med mål om å oppnå god helse og forebygge livsstilssykdommer. Holistisk betyr helhetlig tilnærming, og i min kostholdsfilosofi er det grunnleggende å fokusere på sammenhengen mellom kosthold og helse. Ved å forstå hvordan kroppens behov påvirker tanker og følelser, kan det bli lettere påvirke sine spisevaner. Å endre vanemønster og tankesett kan være vanskelig, og det er her jeg kan hjelpe deg til å forstå sammenhengen. Små endringer kan gi store resultater!

Tilstander og behov jeg kan hjelpe deg med: 

 • Manglende energi
 • Fordøyelsesproblemer
 • Leddsmerter eller stiv i leddene
 • Blir ofte forkjølet og får inflammasjoner
 • Føler at du stadig ikke er helt i form
 • Humørsvingninger og nedstemthet
 • Er stadig fysen og ofte slapp etter et måltid
 • Ønsker å forbedre kostholdet og få kunnskap om optimalt kosthold
 • Ønsker å stresse ned i hverdagen og lære teknikker for å forbedre hverdagsstress
 • Ønsker å gå ned i vekt for å forbedre helsen og forebygge livsstilssykdommer

Kostholdet. Grunnleggende skal maten være ren, næringsrik, naturlig med mye smak og som er enkel å lage. Med dette som utgangspunkt, tilpasses kostholdet individuelt til dine preferanser, behov og livsstil.

Stressmestring med mindfulness. Stress har en stor påvirkning på helsen og våre kostholdsvaner. Jeg vil blant annet fokusere på matstress og mindful eating. Hvordan vi spiser og det å være tilstede når vi spiser, har en stor påvirkning på vår mentale og fysiske helse. Du får gode teknikker som bidrar til ro i sinnet, reduserer stress og økt sanseopplevelse.

Jeg tilbyr online 1-1 kostholdsveiledning over 3 måneder, og samtalene vil foregå digitalt på zoom, eller telefon etter behov. Les mer om tilbudet på hjemmesiden www.holistiskkosthold.no. Jeg vil være din støttespiller hele veien, og du vil få påfyll av mye kunnskap, inspirasjon og matglede.

Spis bra + stress mindre = bedre helse og økt livskvalitet. 


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 458 82 807
E-post post@holistiskkosthold.no
Adresse Asker, Hvalstad
Fylke Viken
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.holistiskkosthold.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg heter Agata og er kostholdsveileder og personlig trener. Jeg studerte ved Idrettsakademiet i Krakow, og avsluttet studiene med mastergrad deretter studerte jeg ved Tunsberg Medisinske Skole, avsluttet studiene som kostholdsveileder.

Jeg samarbeider først og fremst med personer som vil oppnå vektnedgang og som vil ha hjelp til endring av kosthold.

Kjenner du deg igjen i den evige runddansen med slankekurer som ikke gir noe annet enn dårlig samvittighet? Det er på tide å droppe den onde sirkelen med jojo-slanking.

Du vet veldig godt at sjokolade har mer kalorier enn et eple. Du hører hva du bør spise og hva du bør ikke spise hele tiden. Hvor mange ganger har du vært på forskjellige dietter, har det hjulpet deg eller er du i samme situasjon igjen?

Det er hodet, rutiner, endringer som er viktigste i hele prosessen. Endringer som du skal klare å holde resten av livet -ikke i fire eller seks uker.

Det handler om:

…å bli kjent med å ta vare på sin egen kropp

…å bli kjent med sin egen sult-og metthetsfølelse

…at hva du spiser eller ikke spiser, ikke avgjør om du er et godt eller dårlig menneske

…at mat kan ikke fikse årsaken til vonde og vanskelige følelser

Du skal legge fra deg tankene om at en kortvarig diett kan fikse alle problemer. For det første handler det som sagt om å bryte ut av den evige diettsirkelen. Bli kjent med sultfølelsen din, og fyll på med energi og næringsrik mat slik at du unngår å nå det punktet hvor man er dødssulten og ville spise nesten hva som helst.

Jeg ønsker å hjelpe og veilede mine kunder i å trene riktig, motivere dem og oppnå varig livsstilsendring. Alle som vil styrke egen kropp og forbedre egen helse er velkomne hos meg. I jobben min legger jeg stor vekt på planlegging og tilrettelegging av veiledning slik at den er individuelt tilpasset. På den måten håper jeg å inspirere og motivere dere til fortsettelse og varig endring. Ved å samarbeide med meg vil dere få tips og råd i forhold til kosthold og livsstil. Jeg vil hjelpe dere med å oppnå målene deres. Jeg vet at det er veldig vanskelig å forandre livsstilen alene.Derfor vil jeg veilede, hjelpe, motivere og korrigere deg underveis slik at du ikke står alene om det.

Vil du høre mer om hvordan jeg kan hjelpe deg med å bryte ut den evige diettsirkelen?


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 404 95 720
E-post effektivslanke@gmail.com
Adresse Sjøvegen 183, 2332 Åsvang
Fylke Innlandet
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Hei

Mitt Navn er Elena, og jeg er her for å hjelpe deg.

Jeg har mastergrad i idrettsmedisin fra Norges idrettshøyskole, bachelor i idrett og ernæring fra Nord universitet,er utdannet Kostholdsveileder TMS, samt. har kurs i avansert idrettsernæring fra FC Barcelona. Jeg jobber som personlig trener, kostholdsveileder og online coach. 
 

Utdanning:

 •  Personlig Trener
 •  Kostholdsveileder TMS
 •  Bachelor Idrett, om ernæring.
 •  Mastergrad - Idrettsvitenskap retning idrettsmedisinske fag

Jeg jobber i all hovedsak som personlig trener og Online coaching, i tillegg til foredrag om helse for bedrifter. Jeg setter opp treningsprogrammer- og kostholdsplaner, og har god erfaring med allergier, og setter opp mange planer for de med IBS, og de som føler de har matvarereaksjoner for "alt" de spiser.

Online Coaching går i alle hovedsak ut på trenings- og kostholdsprogrammer med oppfølging via mail, mens jeg tar PT og kostholdsveiledninger på Studio Jobbsprek, Aker Brygge i Oslo.

Jeg er her for å hjelpe deg, og sammen når vi dine mål!


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 483 04 186
E-post elena@studiojobbsprek.no
Adresse Oslo
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Maten vi spiser har stor innvirkning på alle funksjoner i kroppen. Selv små endringer i kostholdet kan gi store endringer i helse og livskvalitet.

Mine egne helseutfordringer og kostomlegging både for meg og barna mine inspirerte meg til å utdanne meg innen ernæring.

Jeg har siden 2009 jobbet med spesialområde: matintoleransetesting og oppfølging. Etter hvert har jeg bygget på kunnskapen og utfører nå flere tester som gir en bedre individuelt tilpasset veiledning.

Som kostholdsveileder vil jeg gjerne dele min erfaring og kunnskap om mat med deg som ønsker en endring i hverdagen samt bruke tester for å finne informasjon som kan forebygge livsstilssykdommer.

Jeg tilbyr:

 • Kostholdsveiledning 
 • Foredrag i små grupper - gjerne på "helseparty" hjemme hos deg.
 • Behandling med infrarød varme og lys/ioneterapi
 • Prøvetagning: gentest, matintoleransetest, hårmineralanalyse, fettsyrebalansetest.
 • Tolkning og oppfølging av testene
 • Matkurs, fermentering grønnsaker, fermentert drikke, sunt godteri.

Jeg er også Autorisert Helsesekretær med erfaring fra legekontor/prøvetakning samt har kurs i emner som:

 • Matintoleranse 
 • Mikroskopiering av blod
 • Ioneterapi
 • Ernæring for optimal mental helse
 • Mage/tarm/fordøyelse
 • 7 trinn til god helse
 • Fra 2020-2024 går jeg studiet Ernæringsterapi 

 

Medlem av Norges Landsforbund av Homøopraktikere.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Etterutdanning i gentesting
Etterutdanning i Hårmineralanalyse
Ernæringsterapeut TMS (student)

Telefon +47 997 38 705
E-post connie@matifokus.no
Adresse Trondheimsvegen 60, 2050 Jessheim + Solgangsbrisen 1, 1364 Fornebu
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.matifokus.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg begynte å interessere meg for kosthold da min egen vekt og helse nådde et punkt som jeg var langt ifra fornøyd med. I løpet av de ti siste årene har jeg banet meg vei gjennom jungelen av ulike dietter og kostholdsråd som finnes der ute.

Nå har jeg landet et sted hvor jeg føler meg hjemme innenfor helhetlig helse og kosthold.

Mitt fokus ligger på å spise mat som holder blodsukkeret stabilt og gir kroppen byggeklossene den trenger.

 

Online konsultasjon

I forkant av første time fyller du ut et kartleggingskjema som legger grunnlag for første konsultasjon.

Jeg benytter et trinnvis program der vi ser på:

 • Mat og fordøyelse
 • Gode vaner og livsstil
 • Stress og søvn

 

Oppfølging

Det anbefales å ha oppfølgingstimer. Både for å holde motivasjonen oppe og for å få veiledning og svar på alle spørsmål underveis. Jeg tilbyr ulike pakker for deg som ønsker oppfølging over tid.

 

Nettkurs

For deg som liker selvstudium, har jeg et seks ukers nettkurs som heter Tarmskolen


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Spesialisering i fettsyrer
Ernæringsterapeut TMS (student)

Telefon +47 959 48 733
E-post marita.schouw@gmail.com
Adresse Muslingveien 52 B, 4083 Hundvåg
Fylke Rogaland
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
Nettside: https://www.schouw-nutrition.com/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Ønsker du kunnskap, oppfølging og hjelp til å spise deg til bedre helse, stabil vekt og en fordøyelse som fungerer? 

OptiKost er stedet for deg som vil bruke mat som medisin og som ønsker å ta grep om egen helse. Jeg jobber mye med diverse fordøyelsesplager, kronisk inflammasjon, manglende energi og overvekt. 

Personlig veiledning
Gjennom en serie med individuelle konsultasjoner får du hjelp til å legge om kostholdet, og sammen setter vi opp en plan som skal hjelpe kropp og hjerne tilbake i balanse. Alle konsultasjoner gjennomføres via videomøte eller på telefon. 

Du kan velge mellom to forskjellige pakker med enten 4 eller 8 konsultasjoner. Inkludert i pakkene får du også tilgang til de av mine nettkurs som er relevante for deg. 

På nettsiden min kan du lese mer om de forskjellige pakkene og hva vi fokuserer på i konsultasjonene, og i denne artikkelen kan du lese mer om hva jeg legger i et optimalt kosthold og hvordan du finner ditt

Ring meg gjerne eller send en e-post hvis du vil vite mer eller har spørsmål.

Nettkurs
Nettkurset 25 steg til ditt optimale kosthold er for deg som ønsker en steg-for-steg oppskrift for å komme i gang. Kurset koster kun 540 kroner. Les mer om kurset og sjekk ut de 3 første leksjonene gratis og uforpliktende. 

Jeg har også et nettkurs med stor grad av personlig oppfølging for deg som vil ned i vekt

Kort om meg
Jeg har selv følt på kroppen hva et individuelt tilpasset og optimalt kosthold kan gjøre for helsa. Nå brenner jeg for at andre også skal få kunnskapen til å oppleve det samme. 

Uansett om du har konsultasjoner, tar nettkurs eller leser bloggen min er målet at du skal sitte igjen med noe av dette:

 • Du kan mye mer om hva som skal til for å oppnå bedre helse enn før du startet.
 • Du ble inspirert til å gjøre noen endringer.
 • Det var underholdende og interessant - og kanskje litt annerledes og morsomt.
 • Du fikk lyst til å lære mer!

Utdanninger ved Tunsberg:
Naturmedisinsk grunnutdanning
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i gentesting
Etterutdanning i Hårmineralanalyse

Telefon +47 924 56 208
E-post annegro@optikost.no
Fylke Oslo
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: https://www.optikost.no/
Blogg: https://www.optikost.no/blogg/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Er du klar for å ta et helsevalg? Jeg er klar for å hjelpe deg for å nå målet ditt.

Har du smerter? Er du trøtt? Sliter du med betennelser i kroppen? og går vekten oppover? 

Jeg har i hele mitt liv vært over gjennomsnittlig interessert i helse og livstil og hvordan man kan ivareta egen helse. Jeg har jobbet som terapeut siden 1999 og har behandlet tusenvis av pasienter. I løpet av årene har jeg erfart at det er mange faktorer som påvirker helsen vår. Stress, tanker, følelser, kosthold og overbelastninger over tid er ofte nevnt når mennesker kommer til meg for å få hjelp. 

Om du har smerter i muskel- og skjelettsystemet lite energi, allergier, intoleranser, mage- og tarmproblemer. Sliter med vekten? Har smerter og betennelser i kroppen? dårlig søvn og mye stress? Da kan jeg kanskje hjelpe deg til å få en bedre helse og en bedre livskvalitet.

Jeg har selv hatt utfordringer med helsen og har stort sett vært min egen «forsker» i jakten på å bli frisk. Dette har ledet meg til flere videreutdannelser som jeg benytter i min behandling. Jeg har erfart at man ofte trenger ulike behandlingsmetoder for å bli frisk. 

Husk at det ikke alltid trenger å være vanskelig å gjøre en livstilsforandring. Ofte gir små forandringer stor gevinst. Man trenger bare noen som kan gi råd og veiledning til å starte reisen mot en friskere hverdag og det er her jeg kommer inn.

Mitt fokus er på hva du kan og ikke på hva du ikke kan. 

Meraki Helse er en tverrfaglig klinikk som tilbyr kvalifisert og spesialisert behandling. Vi har fokus på kompetanse, kunnskap og resultater. Våre spesialområder foruten de vanlige nakke-og ryggplagene er idrettsrelatert plager, kroniske muskel og skjelett plager, hodepine, kjeveproblematikk, søvn problematikk, hetetokter, allergiplager og fordøyelsesplager. 

Meraki består av Kiropraktor, Fysioterapeut, Ergoterapeut, Muskelterapeut, Akupunktør, Coach, Kostholdsveileder, Strukturell integreringsterapeut (jobber med bindevev, smerter og holdningsmønstre) Personlig trener og lymfeterapeut. 

 

Hva kan jeg tilby deg?

 • Kostholdsveiledning
 • Akupunktur
 • Muskelterapi
 • Strukturell integrering
 • Lymfe massasje
 • Coach- stress og utbrenthet
 • Treningsveiledning
 • Trykkbølge behandling
 • Ergonomi

 

Andre utdanninger:

 • Befalsskolen for Kystartilleriet
 • Bachelor i Ergoterapi
 • Coachutdannelse i stress og utbrenthet
 • Akupunktur, IMS og YNSA, elektroakupunktur
 • Muskelterapeut
 • Strukturell integrering
 • Lymfemassasje
 • Visceral manipulasjon
 • Master i organisasjon og ledelse, helse -og velferdsledelse Høgskolen i Bergen (Student)

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Treningsveileder TMS
Spesialisering i SIBO og andre dysbioser

Telefon +47 959 18 655
E-post marianne.sunde69@gmail.com
Adresse Lyderhornsvei 293
Fylke Vestland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
Medlem organisasjonAllmenn naturterapeut MNNH
Nettside: https://www.merakihelse.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Sliter du med søvnmangel og indre uro? Tenker du at du burde gjøre noen grep, men vet ikke helt hva eller hvordan?

Jeg heter Marianne og jeg har en bachelrograd i psykologi, medisin grunnfag og er i tillegg utdannet ernæringsterapeut. Denne kombinasjonen er veldig fin å ha som terapeut da jeg trygt kan lose deg gjennom din endringsprosess med fokus på mestring. 

Både maten vi spiser og vårt leve/tankesett påvirker nervesystemet vårt. Helse er et stort og komplekst fag med mange faktorer, men det er en veldig kraftfull kombinasjon å fokusere på disse som vi har så stor mulighet til å påvirke selv. Det er lett å la seg rive med av frykt og destruktive tanker, men jeg vet av erfaring at små justeringer kan utgjøre enormt stor forskjell på hvordan vi har det. Den vanligste tilbakemeldingen jeg får fra mine klienter er "Jeg føler meg roligere". 

Hos meg er fokuset å fylle på med bra ting i stedet for å fokusere på det som skal vekk. Jeg veileder deg på denne reisen med fokus på hva DU trenger av påfyll i livet akkurat nå. Du får tilgang til en mengde populære oppskrifter. Disse er ulike, nettopp for å vise mangfoldet og for å inspirere til et kosthold med gode råvarer i fokus. I tillegg lærer jeg deg enkle stressmestringsteknikkker som du kan bruke i mange ulike sammenhenger. 

Kontakt meg på marianne@pafyllterapi om du kjenner at du trenger litt påfyll i livet ditt:) 


Utdanninger ved Tunsberg:
Ernæringsterapeut TMS
Kostholdsveileder
Naturmedisinsk grunnutdanning

Telefon +47
E-post marianne@pafyllterapi.no
Adresse Kampengata 26
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: https://www.pafyllterapi.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg har erfart på egen kropp hva som skjer når man spiser feil mat. Forstoppelse, hormoner i ubalanse og ustabilt blodsukker var noen av mine symptomer. Etter kostholdsendringer og eliminert matvarer jeg reagerte på har jeg nå en fordøyelse som fungerer og en kroppen som er i hormonell balanse.

Problemer med fordøyelsen, lekk tarm, svingende blodsukker, vekt, lite energi, søvn, muskel og ledd smerter og mye stress er noe av det jeg jobber med. Jeg tilbyr også matintoleransetest. I tillegg så holder jeg jevnlig kurs innen fermentering, surdeigsbakt og hjemmelaget snop.

For meg er det viktig at vi spiser mat som er næringstett, holder blodsukkeret stabilt, gir jevn energi og jeg er opptatt av at vi skal ha en fordøyelse som fungerer som normalt. Jeg mener det er en sterk sammenheng mellom maten vi spiser og ulike helseproblemer.

Å jobbe med mennesker er noe jeg liker og jeg ønsker å bruke mine kunnskaper for å hjelpe deg til en bedre helse og et bedre liv. Trenger du veiledning eller kurs, ta kontakt med meg. Jeg veileder både på kontor og via skype/telefon.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Naturmedisinsk grunnutdanning
Spesialisering i SIBO
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i matintoleranse

Telefon +47 913 88 360
E-post post@siria.no
Adresse Bodø
Fylke Nordland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: http://www.siria.no/
Blogg: http://www.siria.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Har du lite energi, allergier, intoleranser, mage og tarmproblematikk, overvekt, undervekt, autoimmune sykdommer eller andre ting som påvirker hverdagen din negativt eller ønsker å forebygge dette så kan jeg kanskje hjelpe deg til bedre helse og et bedre liv. Jeg tilbyr både fotsoneterapi og ernæringsterapi. I tillegg tilbyr jeg matintoleransetesting gjennom EU Biotek.

Jeg har hele mitt voksne liv vært godt over gjennomsnittet opptatt av helse, livsstil og hvordan man kan ivareta seg selv og utvikle seg på en helhetlig måte. Jeg har tro på at det er mange faktorer som påvirker helsa vår, og at både tanker, følelser, kosthold og alle hverdagens små og store valg teller inn.

Jeg har også selv hatt utfordringer med helse over flere år, og har i stor grad måttet være min egen forsker for å bli frisk igjen. Dette ser jeg på som en styrke i mitt arbeid med å hjelpe andre tilbake til en bedre helse. Jeg har selv vært der hvor kanskje du befinner deg nå!

I ernæringsterapien fokuserer jeg på å:

 • Stabilisere blodsukkeret
 • Øke næringsopptaket
 • Regulere næringsinntaket
 • Utrede eventuelle matintoleranser

I fotsoneterapien går jeg alltid gjennom hele kroppen via sonene på føttene. Dette er en behandling som er like god forebyggende som behandlende på ulike tilstander. Det er også et svært godt supplement til ernæringsterapi.

Utdannelser:

 • Bachelor i sykepleie
 • Grunnfag i sosialpedagogikk
 • Fotsoneterapi
 • Kostholdsveileder TMS
 • Ernæringsterapeut TMS
 • Matintoleransetesting EU Biotek

I tillegg har jeg en rekke kurs innen helse og selvutvikling

Jeg har kontor i Arendal sentrum. Jeg tar også konsultasjoner via skype.

Velkommen til å ta kontakt!


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i matintoleranse

Telefon +47 416 20 891
E-post post@siljeeker.no
Adresse Bendiksklev 2, 4836 Arendal
Fylke Agder
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: https://siljeeker.no/
Blogg: https://www.siljeeker.no/blog
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

I ernæringsterapien tas det utgangspunkt i at sykdom kan være reverserbare ubalanser forårsaket av feil kosthold, næringsmangler, ugunstig miljø og feil livsstil.

Konsultasjoner online - telefon/skype

Før første time bes du fylle ut og returnere et kartleggingsskjema slik at jeg kan foreta en analyse av nåværende kosthold og tilstand.

I løpet av timen er det fokus på hvorfor og hvordan i forbindelse med

 • Fordøyelse/tarmhelse
 • Matvarevalg
 • Livsstilsvalg - det er ikke bare maten som påvirker blodsukker og fordøyelse. Vi ser på hvordan stress, søvnmangel og fysisk aktivitet påvirker helsen
 • Kostilskudd

Oppsummering på e-post

 • Oppsummering -> veien videre
 • Informasjon og tips om matvarer og sammensetning
 • Oppskrifter

Tester

Mistanke om allergier og/eller matintoleranser kan bekreftes/avkreftes ved testing eller ved å fjerne matvarer over tid for så å forsiktig gjeninnføre disse.

En hårmineralanalyse kan avdekke ernæringsstatus, metabolsk type, viktige hormonbalanser og ser hvordan kroppen din jobber med de forskjellige næringsstoffene.

Oppfølgingstimer

 • Motivasjon - fokus - justeringer
 • Telefon/skype/SMS
 • Rabatt ved kjøp av konsultasjonspakker

Jeg tilbyr

 • Kostholdsveiledning generelt
 • Ernæringsterapi
 • Matintoleransetesting
 • Hårmineralanalyse

Om meg

Jeg har interessert meg for ernæringsfaget siden tenårene, men valgte likevel å bli Siviløkonom først.

Som tenåring med begrenset tilgang på kunnskap utover statens ernæringsråd, gjorde jeg så godt jeg kunne i forsøk på å holde meg frisk og slank. Fett var førstemann ut. Siden jeg også hadde lest en vegetarbok, kuttet jeg også ned på kjøtt og fisk. Melk var heller ikke så viktig en periode. Når den perioden gikk over, tålte jeg melk dårligere. Kanskje jeg aldri hadde tålt det særlig godt?

I ettertid så jeg at konsentrasjons- og fordøyelesproblemer, spesielt i studietiden, hadde en klar sammenheng med kostholdet mitt. Det jeg trodde var sunt, var kanskje ikke så sunt for meg likevel. Med lite fett og begrenset med proteiner ble nok min tålegrense for karbohydrater kraftig overskredet siden dette da ble hovedkilden til energi.

Etter klatreulykke med stygt brudd, operasjoner og smertestillende, begynte jakten på naturlige bivirkningsfrie tilskudd for å blant annet dempe betennelser. Annen ernæringskunnskap ble gradvis mer tilgjengelig.

En del år senere bestemte jeg meg for å lære mer om sammenhengene mellom hvordan ernæring kan påvirke helse, fysisk og mentalt. Tunsberg Medisinske skoles filosofi når det gjelder ernæring, med et evolusjonært perspektiv og fokus på individuelt tilpassede ernæringsråd var helt avgjørende for valg av skole.

Med kunnskap innen ernæring kunne jeg også ta grep og bedre symptomer på hormonelle ubalanser, noe jeg også valgte å fordype meg mer i gjennom ernæringsterapistudiet.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i matintoleranse
Etterutdanning i Hårmineralanalyse

Telefon +47 901 43 067
E-post post@minnutri.no
Fylke Vestland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.minnutri.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Trenger du hjelp til å løse problemer med fordøyelsen? Som ernæringsterapeut kan jeg veilede deg på veien til en bedre fordøyelse, mer overskudd og økt velvære i hverdagen.  Jeg er opptatt av å finne årsaken til dine fordøyelses problemer og gir veiledning om kosthold, ernæring og livsstil som kan bedre din helse og velvære. 

Jeg har en bachelor i fysiologi og nevrobiologi (grunnfag i medisin) og en master of science i molekulær cellebiologi fra Colorado State University. Begge er NOKUT godkjente. 


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Helsekostveileder TMS
Etterutdanning i matintoleranse (student)
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 476 60 184
E-post camikris67@icloud.com
Adresse Søgne
Fylke Agder
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Som Ernæringsterapeut jobber jeg med mennesker med auto-immune sykdommer hvor vi forsøker å få mage og tarmsystem til å fungere best mulig.  Størsteparten av immuncellene og de hormonproduserende cellene i kroppen finnes i tarmen. Dessuten har den et omfattende nervesystem knyttet til seg, med like mange nerveceller som i ryggmargen, og disse systemene påvirkes av bakteriene – og omvendt. Det betyr at vi kan påvirke bakteriene våre, men ikke minst at de kan påvirke oss. Ved hjelp av gode kostholdsvalg kan alle endre mikrobiomets tilstand – og dermed skjebnen til sin egen helse.

Dette gjøres med karbohydratfattig kosthold, med gode fettkilder og proteiner. Det er helt essensielt å stabilisere blodsukkeret og insulin.

Av funksjoner til tarmfloraen kan nevnes produksjon av vitaminer, bidrar i fordøyelsen, og styrker immunforsvaret.  

Hippokrates; den moderne medisins far sa ”All sykdom starter i tarmen”. Og nyere forskning viser at en ubalanse i matfatet kan øke nivået av betennelsesstoffer i kroppen. På samme måte som du kan spise deg syk, kan du spise deg frisk.

Og ha fokus på å reparere tarmen da det er mye som tyder på at lekk tarm kan være sentral i forekomsten av auto-immun sykdom. Faktisk har lekk tarm vist seg å forekomme i alle auto-immune sykdommer.

Jeg har selv siden jeg var liten hatt mye problemer med magen, og hadde mye ørebetennelse. Jeg har vokst opp med mye melk og brød, men det var liten kunnskap om at det var maten jeg ble dårlig av, så jeg fortsatte å spise brød og drikke melk. Inntil jeg fikk Ulcerøs Kolitt som voksen. Da endret jeg mitt kosthold. Og erfarte at jeg spiste meg ”frisk”.

Denne erfaringen ser jeg på som en stor fordel i mitt arbeid.

Jeg tilbyr en til en konsultasjoner, og foredrag i smågrupper.

Kort om meg
Da jeg selv har erfart hva mat, stressmestring og fysisk aktivitet kan gjøre med helsen, brenner jeg for å gi denne kunnskapen videre slik at andre kan oppnå optimal helse og en bedre hverdag.

Jeg er utdannet Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole. Tidligere jobbet jeg i forsikring i 24 år, sist som daglig leder, men ble utbrent i 2013, og ble nødt til å ta andre valg for min egen helses skyld.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 901 04 004
E-post helseborgen@online.no
Adresse Øvre Smestadvei 8, 0378 Oslo
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Ønsker du deg en friskere og bedre hverdag med økt energi og livsglede ?

Mitt ønske er å hjelpe flest mulig til å oppnå en optimal helse og rett og slett bli den beste utgaven av seg selv. Det er mye som kan bli bedre med endringer i kosthold og livsstil. 

Jeg har selv fått oppleve hvordan maten kan gjøre en stor forskjell i helsen og denne matreisen har gjort meg til et friskere menneske. Noen endringer i kostholdet mitt har hatt en avgjørende virkning på min hverdag.

Tilbyr kostveiledning og vitamin- og mineralanalyse på min klinikk i Hokksund.
Jeg tilbyr også veiledning via nett. Holder også kurs i smoothie og rawsjokolade.

Kurs i livstilsendring og nettcoacing er noe som jeg tilbyr i tillegg til individuell veiledning. Nettcoaching varer i fem uker og er ment til å være et springbrett til nye vaner og til hjelp å se hva maten og endringer i kostholdet kan gjøre for helsen på kort tid. Jeg lager også individuelle kostholdsplaner. Se på min hjemmeside og nettbutikk.

Foredraget som jeg har laget heter "Ny start med riktig mat" og varer ca. en time. Forespørsel via min hjemmeside. Jeg holder også foredrag om mage- og tarmhelse.

Tester/ målinger som kan tas hos meg er:

 • Fettsyrebalanse
 • Matvareintoleransetest i samarbeid med en annen klinikk i nærheten
 • Div. målinger med Health Concept Analyzer ( se mer info på min hjemmeside ) 

Kanskje noen små endringer kan gjøre en stor forskjell for din helse også!

Jeg hjelper deg gjerne !


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 951 07 767
E-post post@helseoase.no
Adresse Solbergmoen
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: https://www.helseoase.no/startside
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Høsten 2015 åpnet With Love by Moen -  en velværecafé der vi har samlet flere behandlere, tilbyr næringsrik mat, behandlinger, konsultasjoner foredrag og kurs. 

Dette er noe av det vi tilbyr:

 • Ernæringsveiledning
 • Matintoleransetesting
 • Hårmineralanalyse
 • Fettsyrebalanse testing
 • Ostopatibehandling
 • Massasje
 • Kroppsbehandlinger
 • Ansiktsbehandlinger - i kombinasjon med ernæringsveildening ved hudproblemer
 • Sukkerfrie barnebursdager
 • Ned i vekt kurs med stabilt blodsukker
 • Sukkerfrie snacks kurs
 • Fermenteringskurs
 • Babymassasje kurs

Min historie og hvordan jeg fikk et brennende engasjement for helse og ernæring:

Borrelia infeksjon i 2012 førte til endel sykehus opphold, flere diagnoser og til slutt var jeg en kaste ball fra den ene avdelingen til den andre,  etterhvert begynte jeg å søke og lete etter hva jeg kunne gjøre for egen helse og styrke kroppen. Tunsberg Medisinske dukket opp og jeg er utrolig takknemlig for all lærdom jeg har fått gjennom å studere der. 

Jeg ønsker å dele min erfaring og hjelpe andre til en bedre helse og ser det som en styrke at jeg selv har kjent på kroppen hvordan det er å ha null energi og en kropp som ikke fungerte som den hadde gjort tidligere. Gleden er stor når man får krefter tilbake!

Mine spesialområder som jeg har fått litt erfaringer med er: 

 • Matintoleranser 
 • Mage/Tarm plager
 • Overvekt 
 • ME og Fibromylagi
 • Migrene
 • Endometriose og PCOS

Høsten 2017 starter jeg opp en ME-gruppe - tankene om denne kom da jeg skrev min hovedoppgave om ME. Det er liten helbredelsesprosent på ME og jeg ønsker å se om vi sammen i gruppen kan få noen gode resultater som kan hjelpe flere til en bedre hverdag. 

Visjonen til With Love by Moen - alt vi gjør er med kjærlighet.

 • Maten vi lager er med kjærlighet og gode økologiske råvarer -  god næring til kroppen.
 • Behandlinger med kjærlighet så du får avslappning og et pust i hverdagen
 • Foredrag, kurs og konsultasjoner med kjærlighet og engasjement så du føler vi vil ditt beste. 

Andre utdannelser:

 • Cosmodermica / Hud og kroppsterapeut
 • BIN Norge / Babymassasje instruktør
 • Tunsberg Medisingske / Urter og urtemedisin
 • EU Biotek / Matintoleranser 

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål eller ønsker å bestille en time. 

Med hilsen fra Anette Moen


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i gentesting
Etterutdanning i Hårmineralanalyse

Telefon +47 915 78 827
E-post anette@withlovebymoen.no
Adresse Storgata 87, 3921 Porsgrunn
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.withlovebymoen.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Et sunt kosthold er en av hjørnesteinene for god helse.

Som kostveileder er jeg opptatt av kosthold og at maten du spiser gir deg de helsegevinster du ønsker å oppnå. Som revmatiker har jeg opplevd hvor viktig et riktig kosthold er for å reduserer mine helseutfordringer. Jeg ble smertefri, og spiser mat som jeg tåler.

Min utdanning er etter de offentlige anbefalinger som Kostholdsøkonom og institusjonskokk. Kost ved sykdom, dietter, spesialkost er mitt fagområde.

Da jeg måtte slutte i yrket mitt valgte jeg etterutdanning ved Tunsberg.

Resultatet ble Sunnere Hverdag med fokus på fargerik og naturlig mat og Livsstilskurs på nett "Spis deg friskere".

Kurset er for deg som ønsker å få en ny start. En grønnere og sunnere hverdag med naturlig, ren og fargerik mat. Du får 1 års tilgang til kurset.

Kostveiledning er for deg som ønsker

 • en friskere mage- og fordøyelse
 • å redusere smerter og plager når du spiser betennelsesdempende mat
 • bedre energi og overskudd
 • få en god start på vektnedgang
 • forslag til grønnsaker, urter, krydder som støtter og styrker kroppen
 • å spise mat som kan gi deg en god hormonbalanse
 • å få tips og gode råd om å lage din egen sunne kostplan
 • å ta nye og spennende utfordringer

Sunnere Hverdag`s tilbud på nett:

 • Jeg hjelper deg med det kosthold som du ønsker
 • Gir deg gode råd innen terapeutisk detox
 • Livsstilskurs "Spis deg friskere"

Kostveiledning lokalt - hos meg
Kurs lokalt


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder
Etterutdanning i terapeutisk detox

Telefon +47 957 20 230
E-post reidunbru@outlook.com
Adresse Kleivveien 19, 8533 Bogen i Ofoten
Fylke Nordland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
Nettside: http://www.sunnerehverdag.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Naturlignok handler om å behandle og styrke din helse på din kropps premisser og utifra ditt unike, personlige behov.

Naturlignok fokuserer på behandling og råd innen naturmedisin, og spesifikt biopati. Jeg har som intensjon å hjelpe mennesker å få tilbake sin helse og å forebygge sykdommer. Alle mennesker er ulike og har ulik sykdoms- og helsehistorikk og må derfor behandles individuelt. Kjennetegn for alle behandlinger og rådgivning er å bedre tarmhelse og immunsystem, øke sirkulasjon og gi kostholds- og livsstilsråd. Naturlignok ønsker å lindre symptomer samtidig som vi jobber med eliminering av årsak til sykdom. 

Jeg jobber også som kostholdsveileder for Green Doctors, og det er i deres klinikk jeg tar imot alle mine pasienter. I et samarbeid med Green Doctors, jobber vi med å finne den beste behandlingen for våre pasienter, om det er en type behandling eller en blanding. Vi er et team med leger, osteopat, kiropraktor og andre naturterapeuter.


Utdanninger ved Tunsberg:
Naturmedisinsk grunnutdanning
Fagskoleutdanning Biopati TMS
Grunnmedisin

Telefon +47 924 90 089
E-post marlene@naturlignok.no
Adresse Rasmus Winderensvei 51
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Nettside: https://naturlignok.no/
Blogg: https://naturlignok.no/blog/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg er utdannet ernæringsterapeut, har en bachelor i ernæringsfysiologi, og tar i mot klienter til veiledning både hjemme på gården i Trøndelag, og på skype/telefon. Problemer ved vekt, energi, søvn, fordøyelse, stoffskiftet, blodsukker, muskel- og ledd, hjerte- og kar, stress og kroniske lidelser er noe av det jeg jobber med. Jeg tar også matintoleransetester. 

Jeg vokste opp på Gangstad Gård i Nord-Trøndelag, der vi produserer ost, is og flere andre produkter. Min familie har inspirert meg med lidenskapen for hjemmelaget og lokal mat. Dette har ført til min interesse, og nå mitt yrke innen ernæring. Variert trening har alltid vært en del av min hverdag. Først dans, så volleyball på toppidrettslinje, og senere idrettsfag på Bali. Nå varierer jeg stort sett mellom løping, styrke, yoga, ski, surfing og snowboard.

 

Utdanning:

 • Ernæringsterapi, Tunsberg Medisinske Skole (TMS)
 • Optimal Trening og Ernæring, TMS
 • Kostholdsveileder, TMS
 • Bachelor i ernæringsfysiologi, Atlantis Medisinske Høgskole
 • Mat og helse, Universitetet i Stavanger
 • Idrett 1, Gateway College, Bali
 • Idrettsfag, volleyballinja, Steinkjer VGS, 2006 – 2009

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i matintoleranse

Telefon +47 918 69 384
E-post meaasen@gmail.com
Adresse Nessetvegen 11, 7670 Inderøy
Fylke Trøndelag
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Blogg: http://marenaasen.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Lev Lyst har som mål å veilede mennesker til å bli bedre opplyst og ta bevisste valg på områder som gjelder kosthold, selvutvikling, livsstil og spirituell vekst. Hjelp på veien til mer optimal helse i hverdagen slik at du kan leve et godt liv!

Lev Lyst ønsker å formidle og dele budskap som jeg brenner for: mennesket i et helhetlig perspektiv og hvordan alt i oss henger sammen. Vi er avhengig av at vi ivaretar oss selv både i kropp, sinn, følelser og sjel for å kunne være tilstede i det daglige.

Hvordan påvirker kostholdet, daglig stress, rutiner og mønster deg som menneske? Og hvordan finne tilbake kraften din til å gjennomføre forandringer i livet, slik at du kan nyte og leve i tilfredshet? Hvordan lære og virkelig kjenne etter hvem du er, søke dine innerste sannheter og bli beste venn med ditt indre - følge din indre hjertekraft?

Har tatt i mot klienter og kunder siden 2011 både innen kostholdsveiledning og Reading (lesing i energi). Har holdt treningsgrupper og vært instruktør i 17 år - de senere årene har jeg valgt å gå mer over til rolige treningsformer og underviser i Medisinsk Yoga (MediYoga)

Til daglig tar jeg i mot klienter og kunder i min klinikk og via Skype/telefon. Holder ukentlige MediYoga undervisning og har meditasjonssamlinger 1-2 ganger per mnd. Ca 4 ganger per år har jeg kurs i tema som omhandler selvutvikling, ernæring/livsstil, yoga og medtiasjon. 

I tillegg til min utdanning ved Tunsberg er jeg; 

 • Sertifisert terapeut i bevisstgjørende veiledning/Reading
 • MediYoga lærer og terapeut
 • Treningsinstruktør (styrke, step, spinning)

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 404 02 851
E-post siri@levlyst.no
Adresse Lienvegen 11, Highland Lodge
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Medlem organisasjonNaturmedisinsk ernæringsterapeut MNNH
Nettside: http://www.levlyst.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg er kostholdsveileder og ernæringsterapeut fra Tunsberg medisinske skole.

På klinikken er det også osteopat, akupunktør og coach.Vi legger vekt på samarbeid og gjør vårt beste for å se helheten i det vi jobber med. Det er viktig å vite sin begrensing og anbefale klienter til andre om de ikke kommer dit de vil hos meg.

Mine spesialområder er SIBO, matintoleranser, ubalanser i tarm, candida og livsstilsendring, i tillegg holder jeg også foredrag og kurs ved etterspørsel. 

Jeg har en lang egenerfaring og kompetanse i det jeg har som spesialområder og derfor interesserer jeg også spesielt for alt som skjer i tarmen, og viktigheten av en balansert mikrobiota.

Er du interessert i å  vite mer, ta gjerne kontakt.

Hilsen Mary-Janne


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS
Spesialisering i SIBO
Etterutdanning i matintoleranse
Etterutdanning i gentesting (student)

Telefon +47 976 32 398
E-post mjn72@online.no
Adresse Storgata 89
Fylke Innlandet
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.dinbestehelse.no
Blogg: http://www.dinbestehelse.no/blog/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Ingvild Portaas – Portaas Bedre helse

Veiledning og motivasjon til livstilendring  og hvordan implementere smarte grep i hverdagen !

Kroppen vår trenger næringsstoffer slik at den skal fungere optimalt og utligne næringsmangler, gi riktige signaler til hjerne, gi energi, overskudd, avgifte kjemikalier, bygge hormoner, neurotransmitter, enzymer og celler.

Kroppen er et synergi orkester der alle vitaminer, mineraler og sporstoffer balanserer hverandre. Spis variert.

Min økte interesse for ernæring og helse startet med  erfaring fra  å spise seg frisk fra lavt stoffskifte og hvordan maten vi spiser og tilbereder virker positivt og negativt inn på vår helse.

Også opptatt av uro og adferd hos barn og hvordan et kosthold kan virke positivt inn.

Dette får du når du velger meg som kostholdsveileder :

 • Profesjonell  veiledning og rådgivning
 • Motivere til en sunnere livstil
 • Skreddersyr et spesialtilpasset opplegg utifra dine ønsker.
 • Symptom rettes mot bakenforliggende årsak
 • Få i gang kroppens naturlige detox funksjon/ avgiftning
 • Opptatt av stabilt blodsukker, fordøyelse, magesyre, bakterieflora, tarm, betennelser
 • Motivere til trening / yoga
 • Mulighet for skype / tlf behandlingstime.
 • Oppfølging etter konsultasjon

Ved veiledning har jeg fokus på ren og naturlig mat som kan fordøyes tilstrekkelig, ikke irritere tarm, betennelsenivå i kroppen og din bakterieflora.

Jeg ser på symptomer og anbefaler et rikt tradisjonskosthold ut i fra det og at eventuelle  utredninger må gjøres av din fastlege.

Mine interessefelt: Over 20 år i næringsmiddelindustrien, lavt stoffskifte, autoimmun sykdom, muskel og leddsmerter, energiomsetning, uro og adferd, næringsopptak, fordøyelse, mage, tarm, utmattelse og koplingen mellom tarm og hjerne.

Du er velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale om hva jeg kan hjelpe deg med.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 917 43 260
E-post bedhelse@gmail.com
Adresse Mjøndalen
Fylke Viken
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
Blogg: https://portaasbedrehelse.wordpress.com/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg er 29 år, utdannet kostholdsveileder og ernæringsterapeut fra TMS, med en bakgrunn innen reiseliv og arbeid på sjøen. Har personlig hatt min egen prosess med intoleranser/allergier og ble gjennom denne erfaringen svært interessert i ernæring og sammenhengen mellom helse, kosthold og miljøet vi har rundt oss. 

Er opptatt av å se på helheten ved mennesket, og fokusere på en tilnærming som er oppnåelig og motiverende for hvert enkelt individ, samt å tilrettelegge for gjennomførbare og varige endringer.

Jeg tilbyr konsultasjoner og veiledning i Vestfold-området, men holder til fast på klinikken Optimal Fysik i Stockholm. Herfra tilbyr jeg konsultasjoner og en rekke tester, blant annet kan vi kartlegge og teste for IgG/IgE, parasitter, bakterieovervekst (SIBO) og hormonelle ubalanser.

Foruten dette tilbyr vårt team også en rekke andre behandlinger ved klinikken og vi jobber alle målrettet med et helhetlig og felles fokus på å hjelpe pasienten. Vi har bred erfaring innen sport og treningsmiljøet, og jobber mye med forebygging og prestasjon. Blant annet kan vi tilby flere behandlingsteknikker som omfatter naprapati, korrektiv trening, ultralyddiagnostikk og EPI-behandling.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Grunnmedisin
Ernæringsterapeut TMS
Etterutdanning i naturlig hudhelse (student)

Telefon +47
E-post j@optizon.no
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Nettside: http://optimalfysik.se/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg er Anne-Sofie, straks ferdig utdannet kostholdsveileder. 

Etter som årene går skjønner jeg hvor viktig det er å få i seg den riktige næringen som kroppen trenger. Og, hvor viktig det er å unngå alt som kroppen ikke trenger.

Økologisk mat, med minst mulig giftstoffer, har jeg stor tro på.

Forundres over at ADI, (anbefalt daglig inntak), av vitaminer/mineraler, er det lille som skal til for å unngå MANGELSYKDOM! Tenk hvis vi heller fikk i oss optimale mengder, det som våre ulike kropper har behov for, da kunne vi kanskje holde oss friske :)

Liker en enkel og lettfattelig tilnærming til kosthold, livsstil og helse. Tror egentlig det er ganske enkelt, bare vi får formidlet litt basiskunnskap. 

Ellers kan nevnes at jeg er utdannet NLP coach, liker å stille spørsmål, for da kommer vi til sakens kjerne. Snart ferdig med sykepleierutdanning, i voksen alder, er en svamp etter ny kunnskap. Har vært butikksjef i dagligvare, 2000-2013. Det har gjort meg løsningsorientert, ansvarlig og effektiv. Har healerevner og jobber litt med det.

Ta kontakt om noe av dette gir mening for deg :)


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Spesialisering i fettsyrer

Telefon +47 997 45 438
E-post anne.rask@hotmail.com
Adresse Ringshaugveien 146
Fylke Vestfold og Telemark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Jeg er utdannet Kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole, ferdig vår 2016.

Min grunnutdanning er en bachelor i sosialt arbeid, og så en videreutdanning innen rådgivning og veiledningspedagogikk. Jeg har jobbet med livsstilsendring, og som instruktør innen fysiske aktiviteter siden 2008. Jeg benytter denne erfaringen i min veiledning av kunder, da mange problemer ulike mennesker opplever er knyttet til både psykisk og fysisk helse.

Min klinikk tilbyr kostholdsveiledning og treningstimer samt foredrag. Jeg tilbyr enkelttimer og pakkeløsninger. Konsultasjonene foregår direkte eller via Skype/Messenger. Jeg tar i mot kunder fra hele landet. Du kan få skreddersydd matplan og treningsplan.

Sliter du med overvekt, ubehag i mage/tarm (fordøyelse), smerter i ledd, høyt blodsukker, trenger å komme over en terskel for å trene, lite energi, stress? Da kan du ta kontakt med meg.

Filosofioen bak min veiledning bygger på at endringene du gjør ikke skal være en kur, men en endring for livet. Da er det viktig å ikke legge lista for høyt, og finne noe du liker og trives med. Dette gjør sannsynligheten for at du lykkes mye større.

Ett motto som treffer godt i det jeg tilbyr: Det finnes igrunnen kun to måter å mislykkes på: å aldri starte eller å gi opp (Lundgren training). Kontakter du meg, er du i gang, og dermed er sjansen større for å lykkes.

Min motivasjon er blant annet at jeg selv har gjennomgått en livsstilsendirng, noe som gir meg god innsikt. Min grunnutdanning, videreutdanning og kostholdsstudiet fra TMS er alle rettet mot mennesket. Jeg har ett brennende ønske om å kunne bidra med min kunnskap for å bedre kunders helse. Det gleder, motiverer og inspierer når kundene.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 916 01 089
E-post anne.fauske.af@gmail.com
Adresse Prestlidi Sør 6, 4745 Bygland
Fylke Agder
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.helseogkostveileder.no/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Hei!

Fysisk aktivitet og trening har alltid vært en del av min hverdag. Aktiv bevegelse hver eneste dag er det beste du kan gi kroppen din - foruten nok søvn og et stabilt blodsukker. Ustabilt blodsukker kan føre til flere helsemessige utfordringer. 

Interessen for kosthold ble for alvor vekket i år 2013. 

Jeg var kraftig overvektig og begynte å slite med livsstilsrelaterte problemer. Lite energi, nedstemthet, lav selvtfølelse, svingende blodsukker - og slitasjer i knær og rygg var noe av det som fulgte med overvekten. Siden jeg har trent en del tidligere så visste jeg på forhånd hvilke grep som måtte til for å endre livsstil. Ettersom vekten gikk nedover ble interessen for kosthold sterkere. Det var da jeg bestemte meg for å utdanne meg som Kostholdsveileder ved Tunsberg. 

Pr idag studerer jeg Grunnmedisin ved Tunsberg - og starter opp med Ernæringsterapi studier høsten 2017. Driver enkeltmannsforetaket Kosthold&Trening og bidrar med veiledning/foredrag der det er ønskelig med min kompetanse.

Mitt ønske er på sikt er å jobbe i et tverrfaglig team - da jeg mener at optimal behandling/resultat bygger på samarbeid på tvers av fagfelt. Jeg samarbeider alltid med min klients fastlege eller andre aktuelle behandlere. 

Du er velkommen til å kontakte meg for en uforpliktende samtale. Blir vi enige om konsultasjon - sender jeg deg et helseskjema som du må fylle ut og ta med til første time.


Utdanninger ved Tunsberg:
Grunnmedisin

Telefon +47 958 18 713
E-post ann.foss.skog@gmail.com
Adresse Kjerresnesveien 37
Fylke Troms og Finnmark
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
ForedragJa
Nettside: https://kostholdtrening.wordpress.com/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Mitt navn er Marit Ebeltoft, jeg er 25 år og holder til i Vesterålen. 

Jeg begynte selv å studere kosthold og erfarte hvilke påvirkning det kan ha på kroppen. I mange år har jeg slitt med fordøyelse, matintoleranse og humørsvigninger.

Jeg hadde i nesten to år prøvd å bli gravid uten hell, høsten 2013 la jeg om kostholdet og plagene jeg hadde hatt i flere år begynte å forsvinne. I mars 2014 fikk jeg også positiv graviditetstest og har idag en sønn på 2 år. 

I 2014 begynte jeg utdanningen som kostholdsveileder og veileder i trening og ernæring på Tunsberg. 

Som utdannet trening- og kostholdsveileder, ønsker jeg å tilby deg profesjonell veiledning og rådgivning, personlig skreddersydd for dine behov. Jeg kan hjelpe deg med det meste innen trening og kosthold, som for eksempel vekt, muskelmasser, avdekke intoleranser eller å motivere deg til et sunnere liv.

Jeg vil gi deg tipsene og rådene som skal til for at nettopp du skal lykkes med dine mål, og jeg vil kjempe hardt for at motivasjonen og gleden skal opprettholdes gjennom livsstilsendringene dine.

Du kan ta kontakt for en uforpliktende samtale der du får svar på dine spørsmål og veiledning som passer for dine mål.

 • Jeg tilbyr en gjennomgang av ditt kosthold og livsstil der vi ser på hvilke forandringer som kan være nyttige for deg.
 • Kostholdsplan og treningsplan tilpasset for deg.
 • Ønsker du å leie meg for foredrag er det også bare å ta kontakt.
 • Samarbeider med yorktest og kan via dem tilby matintoleransetest.

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS

Telefon +47 477 60 450
E-post marit@kostholdsveileder.net
Fylke Nordland
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
ForedragJa
Nettside: http://www.kostholdsveiledning.net/
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)

Litt om meg:

Jeg jobber som kostholdsveileder og coach. Brenner for et funksjonelt kosthold med ren og naturlig mat som smaker godt og er enkelt å tilberede.

Som kostholdsveileder jobber jeg med mennesker som ønsker å få mage og tarmsystem til å fungere best mulig, sørge for et stabilt og sunt blodsukker, få til en sunn livsstil i en hektisk hverdag, vektnedgang og sørge for økt energi og vitalitet. Viktige elementer for god helse og velvære. Har også lang erfaring med håndtering og omlegging til allergi og intoleransevennlig kost som fortsatt er sunt og godt. For meg er endringsprosessen viktig, slik at vi legger et grunnlag som gir varig resultat. Kostholdsveiledninger holder jeg både hjemme på kjøkkenet der endringene skal skje, samt via skype. 

I tillegg til kostholdsveiledning og coaching holder jeg introduksjonskurs i fermentering av mat og drikke, og hvordan lage hjemmelaget snop som er enkelt, godt og sunt. 

Jeg blogger om mat og livsstil, sjekk gjerne nettside, facebook og instagram for mer inpsirasjon. Følg meg gjerne, og ta kontakt om du lurer på noe!

 

Utdanning:

 • Kostholdsveileder
 • Sertifisert veileder innen Solberg interessetesting
 • 3P Mentor (coaching)
 • NLP Master Practitioner og NLP Practitioner (coaching)
 • Bachelor i psykologi

Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Etterutdanning i naturlig hudhelse

Telefon +47 455 16 401
E-post helene@helenesundby.no
Adresse Munkebekken 209
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
Tilbyr kursJa
ForedragJa
Nettside: http://www.helenesundby.no
Blogg: http://www.helenesundby.no
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)
Er du utdannet på Tunsberg eller er du student og tar imot pasienter? Da kan du legge inn din oppføring her.