Tunsberg
Glemt passord?

Finn behandlere og veiledere utdannet ved Tunsberg

Det som er felles for alle våre studenter er at de har stort fokus på individuell tilpasning og en helhetlig tilnærming til helse. Alle har sine unike behov og trenger veiledning og behandling spesielt tilpasset sin hverdag og sine helseutfordringer.

Våre behandlere og veiledere vet at det finnes en sterk sammenheng mellom hva vi spiser, hvordan vi lever og utvikling av sykdom. Ved å sørge for en optimal fordøyelse, blodsukkerkontroll, et godt næringsinntak og samtidig støtte alle organsystemer, vil kroppen lege seg selv og god helse oppnås.

Er du utdannet på Tunsberg og tar imot pasienter? Da kan du legge inn og oppdatere din oppføring her

Søk etter fylke
Som Ernæringsterapeut jobber jeg med mennesker med auto-immune sykdommer hvor vi forsøker å få mage og tarmsystem til å fungere best mulig.  Størsteparten av immuncellene og de hormonproduserende cellene i kroppen finnes i tarmen. Dessuten har den et omfattende nervesystem knyttet til seg, med like mange nerveceller som i ryggmargen, og disse systemene påvirkes av bakteriene – og omvendt. Det betyr at vi kan påvirke bakteriene våre, men ikke minst at de kan påvirke oss. Ved hjelp av gode kostholdsvalg kan alle endre mikrobiomets tilstand – og dermed skjebnen til sin egen helse.

Dette gjøres med karbohydratfattig kosthold, med gode fettkilder og proteiner. Det er helt essensielt å stabilisere blodsukkeret og insulin.

Av funksjoner til tarmfloraen kan nevnes produksjon av vitaminer, bidrar i fordøyelsen, og styrker immunforsvaret.  

Hippokrates; den moderne medisins far sa ”All sykdom starter i tarmen”. Og nyere forskning viser at en ubalanse i matfatet kan øke nivået av betennelsesstoffer i kroppen. På samme måte som du kan spise deg syk, kan du spise deg frisk.

Og ha fokus på å reparere tarmen da det er mye som tyder på at lekk tarm kan være sentral i forekomsten av auto-immun sykdom. Faktisk har lekk tarm vist seg å forekomme i alle auto-immune sykdommer.

Jeg har selv siden jeg var liten hatt mye problemer med magen, og hadde mye ørebetennelse. Jeg har vokst opp med mye melk og brød, men det var liten kunnskap om at det var maten jeg ble dårlig av, så jeg fortsatte å spise brød og drikke melk. Inntil jeg fikk Ulcerøs Kolitt som voksen. Da endret jeg mitt kosthold. Og erfarte at jeg spiste meg ”frisk”.

Denne erfaringen ser jeg på som en stor fordel i mitt arbeid.

Jeg tilbyr en til en konsultasjoner, og foredrag i smågrupper.

Kort om meg
Da jeg selv har erfart hva mat, stressmestring og fysisk aktivitet kan gjøre med helsen, brenner jeg for å gi denne kunnskapen videre slik at andre kan oppnå optimal helse og en bedre hverdag.

Jeg er utdannet Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole. Tidligere jobbet jeg i forsikring i 24 år, sist som daglig leder, men ble utbrent i 2013, og ble nødt til å ta andre valg for min egen helses skyld.


Utdanninger ved Tunsberg:
Kostholdsveileder TMS
Ernæringsterapeut TMS

Telefon +47 901 04 004
E-post helseborgen@online.no
Adresse Øvre Smestadvei 8, 0378 Oslo
Fylke Oslo
Kontor/klinikkJa
Veiledning via nettJa
ForedragJa
URL til denne oppføringen (for deling på Facebook)