Pensum for de første to årene i våre terapeututdanninger.
Mye av pensum vil du også få tilgang til inne på skolen, i form av artikler, videoer og opptak av forelesninger. Du vil også få tilgang til mange verktøy som du vil bruke for å tilegne deg kunnskapen. Til hvert tema finnes en studieveiledning som forklarer deg hva som er pensum i de ulike bøkene og i artikler/videoer.
NB! Klikk på bokens tittel for å bestille
MenneskekroppenForfatter: Sand, Sjaastad, Haug m.flISBN: 9788205504820 Boken gir en grundig gjennomgang av kroppens anatomi og fysiologi. Boken anbefales også til alle som er interessert i hvordan vår fantastiske kropp er bygd opp og fungerer. Praktiserende terapeuter vil ha stor glede og nytte av å ha denne boken som oppslagsverk. NB! Dette er 3.utgave av boken. Du kan bruke tidligere utgaver. Pensum i faget Grunnmedisin og i Ernæring, livsstil og miljø. |
Patologi, menneskets sykdommerForfatter: Bjørn BertelsenISBN: 9788205405608 Dette er boken vi benytter som lærebok i Patologi. 2. utgave. Pensum i faget Grunnmedisin |
Medisinsk mikrobiologi og infeksjonssykdommerForfatter: Trygve TjadeISBN: 9788245035469 Medisinsk mikrobiologi er læren om virus, bakterier og andre mikroorganismer som kan forårsake infeksjonssykdommer. Vi har gode metoder for å forebygge, påvise og behandle disse sykdommene, men de er likevel et stort helseproblem: De er vanlige, ofte smittsomme og noen ganger farlige. I denne boken blir kunnskap om infeksjonssykdommer knyttet til mikroorganismene som forårsaker dem. Dette er 5. utgave. Pensum i faget Grunnmedisin |
Bedre uten brød (2010)Forfatter: Lutz, Allan, VeierstedISBN: 9788292605905 Boken presenterer et kosthold som inneholder lite karbohydrater og mer fett og protein. Legen Wolfgang Lutz har behandlet nærmere 15000 personer, og deres opplegg beskrives i denne boken. Pasienter med lidelser i mage- og tarm, hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes og en rekke andre sykdommer har fulgt hans opplegg og spist seg friske. Boken inneholder norske pasienthistorier og er gjennomarbeidet for norske forhold. Boken blir sendt/utlevert i oktober. Pensum i faget Ernæring, livsstil og miljø |
Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere. Mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tidForfatter: Annechen Bahr BuggeISBN: 9788202549343 Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene: Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret? Hvordan har hendelser, nye betingelser og erfaringer influert på spisevanene? Hvilke ingredienser, matretter og innovasjoner har særlig bidratt til endringer? Boken retter seg mot studenter innenfor samfunnsfag, kulturhistorie og ernæring. Den vil også være aktuell for opinionsformere og beslutningstakere på matområdet, som produsenter, aktører i næringslivet, journalister, politikere og forvaltere. Pensum i faget Ernæring, livsstil og miljø. Boken gir en grunnleggende forståelse av vår egen matkultur, og hvordan vi adopterer nye trender innen ernæring. Den gir et viktig perspektiv til studenter som ønsker å hjelpe mennesker å forbedre kostholdet sitt. Det å kunne møte mennesker der de er i sin matkultur, i sine matvaner og livsstil, gjør at man som terapeut letter forstår hva som skal til for å endre våre matvaner og oppnå bedre helse. Vi må forstå hvorfor vi spiser som vi gjør, for å klare å hjelpe andre til å endre sine vaner. Boken er en solid og overraskende lettlest bok om hvorfor vi spiser som vi gjør i Norge i dag. Hun har beskrevet i detalj om mat fra 1500 tallet og frem til 2019 hvor hun dekker matkonsepter som avspeiler sosioøkonomiske forskjeller, kjønnsroller, ernæringsstatus av kosthold og hvordan vi har havnet i et samfunn hvor hurtigmaten dominerer. Mye av hennes informasjon er basert medisinhistorie av Lege Fredrik Grøn (1871-1947) som fokuserte sin forskning på norsk kosthold og folkemedisin, og hvordan dette påvirket folkehelsen gjennom tider. Den kan leses som en historiebok fylt med anekdoter og fortellinger og den kan også brukes som et oppslagsverk for alle som har interesse av mat, helse og ernæring. Her er noen pressemeldinger og anmeldelser om boken |